Erkekler için 6 temel cilt bakımı tavsiyesi

Cildin genç, sağlıklı ve pürüzsüz görünmesi sadece kadınlar için değil erkek adamlar için de flört oyununda önemli faktörlerden biri. Çoğu erkek buna 20lerinde ihtiyaç duymasa da 40larında bile bir şekilde oyunda ön saflarda yer almak istiyorsan cilt bakımına hemen başlaman gerek.

Fakat bir çoğumuz erkek adam cilt bakımı yapmaz” mantığı ile suratımızı traşlamak dışında birşey yapmıyoruz. Hani yaşlanınca suratım kırışınca en kötü Keith Richards karizması yaparım diye avunuyorsanız oldukça yanılıyorsunuz. Keith Amcanın karizması yine lazım ama o surata 40 yaşında erişirseniz kız bulmak için Keith Richards olmanız da lazım.

Neyse. Bu yazımda erkekler için cilt bakımının mümkün, kolay ve öyle kadınlar gibi bir sürü krem ve sıvıya para harcamadan yapılabileceğini göstereceğim. İşte erkekler için en temel 6 cilt bakımı tavsiyesi.

Tavsiye 1 – H2O ya da namı diğer su!

İyi bir cilt için ilk yapman gereken yeterince su içmek. Susuz kalan bir çiçek nasıl buruş buruş oluyor görmüşsündür. Benzetme garip gelebilir (çiçek olan kadınlar değil miydi ?!?!?) ama aynı prensip burda da geçerli. Yeterince su içmezsen, cildin de aynı şekilde buruşur ve sarkar.

Tavsiye 2 – Yeme içme ve cilt

Cilt sağlığı ve görüntüsü ile yiyip içtiğin şeyler arasında dire bir bağlantı var. Sağlıksız, yağlı, fazla şekerli şeyler sana sadece dağıtmış bir kalp damar sistemi olarak değil, gerçekten erkenden yaşlanıp canlılığını yitirmiş cilt olarak da geri dönecek. Ve, alkol de uzak durulması ya da oldukça azaltılması gereken bir cilt düşmanı.

Ve sigara. Zaten sigara içiyorsan bu yazıyı okumayı burada bırak zira hiçbir tip sigaranın yaptığı tahribatın önüne geçecek bir yarar sağlayamaz.

Olay basit aslında : (a) işlenmiş gıdadan uzak dur, (b) şekerden uzak dur, (c) doymuş yağdan uzak dur, (d) alkolden uzak dur ve (e) sigaradan uzak dur.

Keanu Reeves
Keanu Reeves’e göre 52 yaşında olmasına rağmen 30lu yaşlarında görünmesinin en önemli sebeplerinden birisi yüz bakım ve kırışıklık önleyici kremleri

Tavsiye 3 – Yüzünü günde iki kere yıka

Yüzünü erkekler için yüz temizleme sabunu gibi birşey ile (normal sabunla değil) günde iki kere yıka. Bunu yaparak hem yüzündeki fazla kir ve yağı atarsın hem de ölü deriyi.

Tavsiye 4 – Nemlendir

Bol su içerek cildi içerden nemlendirmek yetmez. Cildi dışardan nemlendirmek için nemlendirici kullanman da lazım. Erkekler için nemlendirici al. Yağ miktarı az olanı tavsiye ederim.

Tavsiye 5 – Güneşten korun

Bu tavsiye maalesef birçok erkeğin iş işten geçmeden başlamadığı birşey. Cildi en hızlı yaşlandıran faktörlerden biri güneş ışığı ve cildini güneş ışığından korumak için güneş kremi kullanman lazım. Hem de her dışarı çıkışında, sadece dışarıda çok vakit geçireceğin zamanlarda değil. İçinde SPF 15 güneş kremi olan bir erkek cilt nemlendiricisi iyi bir başlangıç mesela. Bir de güneş gözlüğü takmayı unutma. Güneş gözlüğü hem cool görünmeni sağlar hem de göz çevrendeki kırışıklıkları önler.

Tavsiye 6 – Terle

Düzenli spor sadece kalp ve ciğerlerin için değil cildin için de çok sağlıklı. Terlemek, deriden zararlı maddeleri atmanın en kolay yolu.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

27
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
12 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
BorutaynamSSepulcrosName'sizkinyas Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
musto
Guest
musto

1. Günde en az 2 litre
2. Sigara, kola,alkol yok fastfood yok denecek kadar az.
3.yüzümü yıkamayı hiç sevmem aslında. Başlasam iyi olacak.
4.bana ters amq sürüyle kimyasal var onların içinde.
5.zaten güneşe çıktığım yok( tatil için dikkate alıcam, çingene gibi oldum bu yaz)
6. Haftada 3 gün terliyorum 30 -45 dk arası
Ben okeyım.

Cuneyt
Guest

Burada yazılan bazı maddeler maskülin bir surata karşı ters yönde. Kadınlar her ne kadar baby face erkekleri istese de birlikte oldukları erkekler maskülin bir surata sahip oluyor.

Biker Boy
Guest
Biker Boy

Cüneyt kardeş, böyle düşünüyorsan şunu soruyorum, yukarıda resmi olan 52 yaşındaki dayının yüzü maskülin mi yoksa baby face mi? 🙂

bin dokuz yüz doksan iki
Guest
bin dokuz yüz doksan iki

geçen gün Güneş kremini kışın da sürmenin önemini okudum. hava kapalı, Güneş yok diye bırakmamak lazım. bir de ne alaka mk baby face’le cilt bakımının. 35 yaşına geldiğinizde yüzünün yol kenarında bulduğu travestilerle sikişmekten cinsel hastalıklardan cinsel hastalıklara atlayan tır şoförü dayılara benzerse görürüm sizin maskülen suratınızı swh

Marquis De Sade
Guest
Marquis De Sade

Kondom cinsel hastalığı engeller. Bu kadar da cahil olmayın.

KeskinKılıç
Guest
KeskinKılıç

Nasıl Uyuyup Uyanıyorsan, Yemek Yiyip Su İçiyorsan Cilt Bakımı Bu Derece Önemli. Bunları Siktiredin Şimdi Tek Yapmanız Gereken Aktardan Kuşburnu Yağı Alıyoruz Orjinal Olacak Sabah Akşam Yüze Sürün 3 Ay Sonra Göreceksiniz Farkı İyi Günler.

BAYBLL
Guest
BAYBLL

Ne farkı mesela

Yipranmis kuru cilt
Guest
Yipranmis kuru cilt

Peki coktan yipranip zarar görmüs ciltler icin verebileceginiz tavsiyeniz var mi? Yasim 22 olmasina ragmen kuru ciltli oldugumdan dolayi bir hayli yiprandi ve kötü görünüyor. Kuru cilt dünyanin en lanet cilt türü olmali herhalde.

One of these days
Guest
One of these days

Daha önce sorulup cevaplandıysa k.bakmayın.

Erkekte uzun saç hakkındaki görüşleriniz nedir?

Marquis De Sade
Guest
Marquis De Sade

Eski Türk atalarımız hep uzun saçlıymış. Gayet de karizmatik ve maskülenler. Onlar gibi oluyorsan ne ala.

BlackLack
Guest
BlackLack

Mahmut abi Babyface insanların maskülen bir surat yapısı için yapması gereken ne ? (Sakal Çıkmıyor )
Babyfacelerin tercih edilme oranı Maskülen face ile aynı mıdır ?

kinyas
Guest
kinyas

Jawline kesinlikle.

Subutay
Guest
Subutay

Mahmut abi biraz daha açabilir misin bazı maddeleri? Mesela ‘erkekler için yüz temizleme sabunu’ yazınca jel çıkıyor. Bu olur mu? Sabun falan görmedim çünkü. Nemlendiriciyle bahsettiğin sabunu ne aralıklarla kullanacağız, ikisini birlikte mi kullanacağız, kaç dakika aralıkla falan? Başlığın adı “cilt bakımı tavsiyesi” bence bu ayrıntılar da atlanmasa iyi olur hatta kendi kullandığın ürünlerin de ‘oluşabilecek problemlerden sorumlu olmadığını’ belirterek isimlerini yazsan güzel olur.

Pamuk
Guest
Pamuk

Cilt bakımında muhtemelen Mahmut Abi’den biraz daha fazla bilgim vardır. O yüzden ona sorulmuş olmasına rağmen cevap vereyim. Yüz temizlemede makyaj çıkarma adımını atladığımızda karşımıza su bazlı ve yağ bazlı temizleyiciler çıkıyor. Güneş kremi kullanıyorsanız akşam tamamen arındırabilmek için hem su hem yağ bazlı temizleyici kullanıp iki aşamalı temizlik denilen şeyden yapmak gerekiyor. Ama burayı okuma ihtimali olan kimsenin uğraşacağını sanmıyorum. O yüzden su bazlı jel/köpük/krem formunda bir temizleyici kullandığınızı varsayıp bu adımı geçiyoruz. Sabun formunda da var ama pek karşımıza çıkmıyor. Reklamını yapmıyorlar heralde. Normalde temizlemeden sonra tonik kullanımı gelir (ek bilgi olarak sabah akşam yüz yıkamaya gerek yok,… Read more »

Larsen
Guest
Larsen

Mahmut abi cilt bakımıma dikkat ederim jel kullanırım, güneş kremi kullanırım. Tipim hakkında çok iyi yorumlar aldım ama ergenlikten kalma sivilcelerin getirdiği çukurlar hayli fazla ve belli oluyor. Bunlar bir dezavantaj yaratır mı kadın erkek ilişkilerinde? Tamam dış görünüş ikinci planda ama bu da akılda soru işaretleri bırakıyor bende. Yaşım 23.

456
Guest
456

İyi günler,

Cilt bakım ürünleri almak istiyorum fakat bir çoğu gelecekte sorun çıkartabilecek kimyasallar içeriyor. bunun araştırmasını nasıl yapmalıyım, hangi ürünleri nasıl tercih etmeliyim bunlar hakkında bir yazı yazabilir misiniz

Teşekkürler,

Coin
Guest

Burada yazılanlara ek olarak Tonik kullanımını ve kil maskesini önerebilirim.
Sabahları Tonik ile cildi temizlemek gerçekten oldukça faydalı oluyor

Name'siz
Guest
Name'siz

Yüz bakımında yapay kimyasallar kullanmayın beyler. Jel ya da aabunla yıkamayı da tavsiye etmem ama ille de yıkayacaksanız yöresel elyapımı zeytinyağı, bıttım vb sabunları tercih edin. Tonik olarak da gülsuyunu ya da organik elma sirkesini suyla seyrelterek kullanabilirsiniz. Son olarak nemlendirici için avakado ya da argan yağını bir-iki damla iki elinize yayıp ovuşturmak suretiyle ısıtarak akşam yatmadan yüzünüze sürebilirsiniz. Gündüz sürmeyin, güneş lrkesine sebep olabilir. Sabun-jel ile yıkamayı ve yağ ile nemlendirmeyi de her gün değil haftada iki gün yapmanız yeterli olabilir. Durumunuza göre artık… Kırışıklık ve sarkma için en etkili yöntem haftada iki gün birkaç damla doğal yağla temiz… Read more »

Sepulcros
Guest
Sepulcros

Güneş kremini yılın 3-4 ayı(yazın kullanmak) yeter mi yoksa 12 ay kullanmalı mıyız yüz sağlığı için?

namS
Guest
namS

Selamın aleyküm Mahmut abi,

Sence belirli yerlerimizdeki kılları lazer epilasyon ile aldırmalı miyiz (Bacak, Göğüs)? Öyle çok göze batan derecede bir görüntüsü yok ama alıp aldirmamanın masküleniteyle bir ilgisi var mıdır sence? Görüşlerin neler?

Borutay
Guest
Borutay

Elim para tutmaya başlayınca ilk yapacağım şeylerden biri olacak, bence imkanın varsa yaptır.