Dark Triad Nedir?

Dark triad, psikolojide şu 3 kişisel özelliği taşıyan insanlara verilen isim: psikopatlık, narsistlik ve hilekarlık. Bu tarz kişilere “dark” yani karanlık denmesinin ise ana sebebi, bu özelliklerin hepsini bulunduran insanların kötülük yapmaya normal bir insana göre çok daha meğilli olması.

“E abi biz burda kişisel gelişim falan konuşuyoduk noldu şimdi niye buraya geldi konu” diyebilirsiniz, demeyin. İşin özü şu: bu insanlar doğal olarak alfa doğmuş kardeşlerimiz ve gerçekten kadın magneti olarak hayatlarını sürdürüyolar. Saçma mı geldi? Birazdan örneklerle açıklayacağım, sabret.

Şimdi öncelikle bu arkadaşlardan biraz bahsetmek lazım. Suçlular, uyuşturucu kaçakcıları, katiller, tecevüzcüler v.s. genel olarak bu karakter özelliğinde insanlar. Yanlışlıkla bir kere suç işlemiş insanlardan bahsetmiyorum, bunu hayat tarzı olarak yaşayan insanlar bunlar. Sokaktaki serseri de bu gruba ait, zevk için adam öldüren psikopat da.

Kafanda biraz daha belirginleşti mi tip? Süper, şimdi gerçek bir örnek ile devam edelim.

Abimizin adı Charles Manson. Fotoğraf kendisini anlatıyor ama, abinin hayat hikayesine şöyle bir göz atalım:

Annesi 16 yaşında bir hayat kadınıyken doğan Charles Manson, çocuk yaşlarda annesinin cezaevine girmesi nedeniyle hırsızlık yaparak geçinmeye, sokaklarda yaşamaya başladı. 18 yaşında kendisi de tutuklandı. Cezaevinde bıçak tehdidiyle bir koğuş arkadaşı tarafından cinsel istismara uğrayınca ıslah evine yerleştirildi. 1954 yılında şartlı tahliye ile serbest kaldı. Sahte çek vermek, kadın satıcılığı, uyuşturucu vb. suçlar nedeniyle defalarca hapse girip çıktı. 1967 yılında son kez tahliye olduktan sonra, etrafına topladığı kişilerle bir “aile” oluşturarak Los Angeles ta bir çiftliğe yerleşti. Bu çiftlikte geliştirdiği “teorilerle” yönlendirdiği müritlerinden 5 kişi, Roman Polanski’nin hamile eşi Sharon Tate, Abigail Folger, Polonyalı oyuncu Wojciech Frykowski, erkek kuaförü Jay Sebring, ve lise mezunu bir genç Steven Parent’i Los Angeles, Kaliforniya’da vahşice öldürdüler.

Ertesi gece bu kez Manson’un da katıldığı grup, Labianca çiftini aynı şekilde öldürüp parçaladı. Taraftarı olan bir kadının, farklı bir suçla tutuklandığında, işledikleri cinayetleri övünerek anlatması sonucunda Manson ve 4 arkadaşı tutuklandı.

Nasıl, tam anlamıyla bir psikopat değil mi? Peki ben hala bu olayın red pill ile ne alakası olduğunu anlatmadım değil mi? Şimdi işler burada biraz garipleşiyor. Bu adam hapiste kalırken (kendisi normalde idam mahkumu ancak daha sonrasında cezası müebbet hapise çeviriliyor ve hala hapisanede hayatına devam etmekte) yüzlerce kadından bu adama defalarca aşk mektubu geliyor. Hatta bir tanesi o kadar çok yazmış ki “Charles Manson: Love Letters To a Secret Disciple” adında bir kitaba konu olmuş. Dikkatinizi çekmek istiyorum, adamın bir daha hapisten çıkabilme ihtimali bile yok, ve herif tam bir psikopat. Şimdi bir “hassiktir lan noluyoruz?” oldun mu? O zaman geçelim ikinci örneğimize.

Ted Bundy. Ne kadar sevimli ve yakışıklı gözüküyor değil mi? 30’dan fazla cinayet işlemiş, kurbanlarına öldürmeden önce ve öldürdükten sonra tecavüz etmiş, daha sayamayacağım kadar fazla şey yapmış bir cani kendisi. Şimdi içinizden “yok artık kadınlar bu adama da ilgi duymuyordur canım?” diyorsunuz değil mi? Tebrikler, yanıldınız. Bu mahlukat da, Charles Manson gibi yüzlerce aşk mektubu alıyor. Yalnız mahkeme bu adamı, Charles gibi yaşlandırmayı seçmemiş ve 1989 yılında idam edilmiş.

Reddit’te feminist olması ile ünlü bir ablamız, utana sıkıla “askwomen” subreddit’inde (kızlarsoruyor.com tarzı bir paylaşım alanı) bu tarz adamların kendini azdırdığını itiraf etmişti. Yazdığı yazının tamamını buraya taşımayacağım ancak şu noktası çok hoşuma gitti:

My fiance is a good guy good guy and I really love him, our life together is great …but then I talk to the dirty long haired pot smoking mechanics at work and it makes me miss fucking up my life by dating them. Stupid.

Diyor ki: “Nişanlım çok iyi biri ve onu çok seviyorum. Birlikte hayatımız çok güzel… Ama daha sonra uzun saçlı, ot içen tamirciler ile konuştuğumda, bir anda içimden bir ses herşeyi boş verip onlarla çıkmamı söylüyor”

Yani bu olay eğitimle vs. falan alakalı değil. Hani diyorsun ya bu barzo herifler nasıl her hafta başka hatunlarla takılıyor. Bak işte cevabı burada. Daha fazla örnek verip sizi sıkmayacağım, inanmıyorsanız ekşi’de “hatunların efendi adam yerine piç tercihi” başlığında buna benzer yüzlerce hikaye bulabilirsiniz.

“Peki abi siz ne diyonuz biz de mi böyle olalım?” diyorsanız eğer cevap tabiki de hayır, saçmalamayın. Bunlar kadınların eş seçimi konusunda mantıklı davranmadıklarını göstermek için size uç örnekler. Bakın bu adamlar 1-2 kadından aşk mektubu almıyorlar. Sayılar yüzler ile ifade ediliyor.

Şimdi gelelim kadınlar neden bu adamlara, adamı bir daha görme şansı olmasa bile aşık oluyor. Bu blog’un birçok yerinde kadınların çocuklarına bakabilecek, güçlü, gidip avlanıp yemek bulabilecek adamlara aşık olduğunu söyledik ya. Bu herifler bunların ağa babaları. Bu adamlar dibine kadar güçlü, kimseyi takmayan, kural tanımayan, canları ne isterse onu yapan adamlar. Tekrar söylüyorum, bu adamlar gibi olmayın. Olamazsınız da zaten. O kadar psikolojik bozukluğu elde edebilmek bile çok ciddi travmalar gerektiriyor.

Peki ben bu yazıyı neden yazdım? Hani kardeşim sen “ay o kırılır şunu yapmayayım”, “ay bunu yaparsam üzülür” diye meriç triplerine giriyorsun ya. Girme! Ayı ol biraz, kendini düşün. Birşey hoşuna gitmiyorsa söyle, içinden ayarsız birşey yapmak geliyorsa yap. Erkek doğan sana bunları yapmanı söylüyor, bırak o erkek dışarı çıksın. Hatunları kırmazsan hiçbirini de elde edemezsin. Biraz narsist, biraz manyak olmaktan asla zarar gelmez.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Hank Moody

Ekşisözlük: @stormshadow

39
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
24 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
AlpermreDE#FelixAnonim Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Pisagor
Guest
Pisagor

Christian Bale’in oynadığı American Psycho filmi de örnek gösterilebilir. Kendine düşkün, psikopat bir abimizdi. Ayrıca başarılı bir görüntüsü vardı. Tabi yattığı kadınları kasete almasa ve yangın tüpüyle kadının birini öldürmese iyiydi.

Ilk defa yaziyorum
Guest
Ilk defa yaziyorum

Mahmut Abi, elli ton serisi varya(grinin, karanligin, ozgurlugun) oradaki christian grey karakteri alfa mi yoksa dark triad mi ne dusunursun bu konuda …?

önemsiz
Guest
önemsiz

o adam yanlış hatırlamıyorsam başlarda özgüveni çok yüksek potansiyelini kullanan bir alfa, sonlara doğru kadına aşık oluyor tutuluyor hamile bırakıyor hemen falan rezilin teki anlayacağın. Tabi bu benim düşüncem.

Erkekadamyolcusu
Guest

bu yazıyı siteyi uzun süredir takip edip baştan sona okumam sonucu kendimde ki değişimi en ince ayrıntıma varana kadar analiz etmem sonucu yazılmıştır. Hem sitenin demirbaşlarına teşekkür hem de site sakinlerine canlı örnekler vermek için yazdım. Çocukluğumdan 10 yaşıma kadar yalnız tek başıma oyunlar oynadım bundan olsa gerek ki kendimle çatışmalar, anlaşmalarda çok iyiyim. Olayları derinlemesine düşünüp ona göre kararlar veririm. Çocukluğumda esmerim diye dalga geçtiklerinde kendime dert eder üzülürdüm sonradan fark ettim ki esmerlik çok güzelmiş. Olayın güzelliği bazen o anda fark edilmiyor ^^Bazen acıyla öğrenilen asla unutulmuyor değeri daha çok biliniyormuş^^ Sonra zayıfsın yemek ye dediler yemek yememi… Read more »

brian_27
Guest
brian_27

bunu okuyunca kendim yazar gibi hissettim.
şu an en çok mesaimi kendimi geliştirmek ve red pill felsefesini beynime kazımak için harcıyorum bazen fırsatlar da geçiyor tabi ama değerlendirme konusunda eksiklerim var hala

Serman
Guest
Serman

Böyle bir kitap gercekten varmiya varsa kitabi bulabilecegim bi kitapci yada adres veya link gönderirmisiniz

Raistlin
Guest
Raistlin

Sana nerden ulaşabilirim dostum

Shanks
Guest

Bu oyun kitabının bi linkini filan verebilir misin dostum? Yazarın adı da olur.

Yunus
Guest
Yunus

Profil fotoda ki sensen boşa yapmışsın bunları iki tane Kezban yanasmis buna arkadaş tribe girmiş yazık günümüz alfalarının çoğu bunun gibi işte

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Tecavüzcülerin çoğu bu alanda ise kadınlar neden onları daha sonra şikayet ediyor? Neden memnun olmuyorlar böyle biri kendilerini döllediği için?

Noah
Guest
Noah

Çünkü kadınlarda toplumdan dışlanma korkusu hat safhadadır. İçten içe zevk alsa da toplum yüzünden şikayet eder.

[D£]
Guest
[D£]

Alakası yok.Başka uçta da dar(aşırı dar) pantolon giyen,küpeli,züppe çocuklarını tercih eden grup var.Öyle olsaydı sanayide ki bütün çocukların,kekoların yanlarında sevgilisi olurdu.Onların yokken kolejli tiplerin yanlarından kız ayrılmayabiliyor.Böyle örnekler saçma. Bu dediğiniz adamlar da nereye dibine kadar güçlü? O devir eski de kaldı. Gerçek güç duygusal ve statüdür.O örnekleri de anlamıyorum bazen. Misal Mahmut abi, geçen okuduğum postta bir barmen ile çok para kazanan iş adamı arasında ki farkı anlatırken doğaya koysak barmen daha çok yemek bulacaktır, yada daha iyi avlanacaktır gibi bir söylem söyledi. Örneklemeye bakarsak barmen dediğimiz adam,okadar iyiyse hiyerarşi de yükselirdi? Çok iyi para kazanan adama ün,şöhret,para gökten… Read more »

demir
Guest
demir

Avcı -toplayıcı alışkanlıklarımız bence artık değişti. Zeka ve sermaye başka bir güç olarak fiziksel gücün önüne ama şunu söyleyebilirim ki bakmakta olduğum birçok boşanma veya taciz-tecavüz davasında kadınların bu tarz uç örneklere sırılsıklam aşık olduğunu gözlemledim. Bir olayda elamanın biri uyuşturucu kullandıktan sonra müvekkilimi ellerini bağlayıp hortumla dövdükten sonra cinsel ilişkiye girmişti. Kadın müvekkil, işi gücü yerinde olan parası ve güvencesi olan bir kadın ama boşanma davasından vazgeçti. Kısa bir süre sonra yeniden hamile kaldı ve çocuk doğurdu. Yine gözlemlediğim pek çok cinsel taciz ve tecavüz davasında kurban olduğunu iddia eden kadının, sanık erkekle mutlaka bir yaşanmışlığı-geçmişi oluyor. Oran vermem… Read more »

Sean
Guest
Sean

Demir senin redpill sürecinle ilgili yazdığın bi yorum vardı. Nasıl ulaşabilirim ona hangi yazının altına yazmıştın ?

Felix
Guest
Felix

Mahmut abi arkadaş haklı değil mi? Öyle olsaydı sanayide adamlar kadınsız kalmazdı. Bu statü, duygusal güçten daha mı önemli demek? Yoksa Türkiye gibi ülkelerde mi durum böyle?

Mahmut Abi
Admin

Sanayideki adamlar genelde kadınsız kalmıyorlar zaten merak etmeyin. Ya da üniversitelilerden daha az kalmıyorlar.

Mahmut Abi
Admin

Statü önemli ama insanların sosyo ekonomik sınıfları var. O sınıflar içinde kadına ulaşımları örneğin verdiğim örnekte barmenin, iyi bir işadamından az değil. Bu arkadaşın temel problemi, insan topluluklarında bir sürü egemenlik hiyerarşisi olduğunu anlamamak. Bir tane hiyerarşi yok.

Ayrıca benim örneği çarpıtmış sanırım ben barmen ile iyi kazanan ITci elemanı karşılaştırırım hep. Barmen neden hiyerarşide tırmanmıyor diyor. Günümüzde sosyo ekonomik tırmanma daha çok eğitime ve sisteme itaate bağlı. En azından bir yere kadar.

DE#
Guest
DE#

Abi tamam da gerçekten aslında kendini bizim yerimize koysan ne kadar paradoks şeyler olduğunu görebilirsin. Uyum sağlamak ve entellektuellik çok önemli değil miydi aslına bakarsan iş adamı ya da itaatkar adamlar uyum sağlıyor ve başarıya ulaşıyor. O adam gücü parası sayesinde her şeyi yapabilir ya da yaptırabilir. Yani olay güçse parası ve statüsü olan adamın alt etmesi gerekiyor ama öyle de olmuyor. Bence bunun altındaki sebep tamamen içgüdü ile alakalı. Yani o statusuz parasiz adam o paralı adami yok edebilir diye bakıyor kadın. Bilmiyorum çok paradoks var

Mahmut Abi
Admin

Kafanın karmakarışık olduğu belli. Yazdığından tek anlaşılan, saçma sapan düşüncelere sahip olduğun.

40 nolu kavşaktan bir gerideki yolcu
Guest
40 nolu kavşaktan bir gerideki yolcu

Evet bir dönem ben de yaşadım böyle insanlar da var. Kendisine hakaret ettikçe daha da bağlanıyordu ne zaman ki efendi olmaya başladım çekti gitti. Hepsi böyledir diyemem o kadar tecrübeli değilim. Ama bana senin bu bozuk yaralı yüzün beni çok tahrik ediyor demişti ve yaşı da benden çok küçüktü. Aradan geçti 20 sene ve ben daha şimdi onu anlayabiliyorum o zamanlar hiç bir anlam veremiyordum.

Raistlin
Guest
Raistlin

Mahmut abi bu kavramı araştırınca kendimin tam olarak dediğin şeye uyduğunu gördüm ama bu bana genelde yalnızlık getirdi evet kız konusunda haklısın ama sosyal anlamda cok büyük zorluk yaşatiyor bana adam öldürmuyorum tabiki ama daha önce çok kere aşırı gençken fazlaca suç işledim bu başlarda iyiydi kızların ilgisini çekiyor erkek ortamlarındada baskın eğlenceli bir adam olarak görülüyordum ama zamn geçtikçe bunun beni bitirdigini hissettim bu durumdan nasıl kurtulunur yani bu aşırı asilik vurdumduymazlık kötülüğe varacak iki yüzlülük zeka yarın oburgun iş hayatında ve insan ilişkilerimde ayağıma bağ olmaz mı ? Nasıl kurtulurum bu durumdan

Angel
Guest
Angel

Sen burda ilgi toplama ve kendini övme derdindesin. O yüzden aşağılık kompleksinden kurtularak başla ve bırak bu ayakları.

marco polo
Guest
marco polo

abi fark ettiğim üzere dark triad a sahip olan kişiler genellikle (en azından filmlerde ve dizilerde) çevreleri tarafından sevilen saygı gösterilen adamlar .ayrıca bu tarz adamların genellikle takıntıları da oluyor sanki yani mesela masaya bardak veya kaşığı koymalarında bile uyuz oluyorlar . veya tertip ve düzen hastalıkları da olabiliyor . bunlar benim film ve dizilerden gözlemlediklerim. american psycho ,fi,dexter vb. film ve diziler

Mahmut Abi
Admin

Evet, dark triad adamların küçük bir azınlığı mesleki başarı sayesinde saygı görür. Gerisinin hayatı çürür. Ama o adamlar o meslek ve karizmaları ile de aynı saygıyı görürler.

İmam Don Juan
Guest
İmam Don Juan

Ayrıca Ted Bundy’nin idam öncesi videosu var. Şuralarda bir yerlerde olması lazım: https://www.youtube.com/watch?v=qF5SdtgYvvw Pornografinin işlediği taciz suçlarına etkisinden bahsediyor. Eğer bu tür alışkanlığınız varsa siz de bu saçmalığa son verin beyler, gençliğinizde kendinize yapacağınız en iyi yatırımlardan biri olur. Kendinize teşekkür edersiniz.

Mahmut Abi
Admin

O adam idam edilmeden süreci uzatmak için böyle şeyleri çok söyledi. Seri katilin 1 sene daha fazla osurmak için osurduğu şeyi paylaşıyorsun. Pornoya karşıyım ama o konuda otorite Ted Bundy değil.

osman
Guest
osman

Merak edip googleden biraz baktım bu adamlar kim ve neye benziyor diye. Özellikle “Charles Manson” adlı beyefendi gayet ortalamanın üzerinde bir tipe sahip. Googlede mahkeme fotograflarına bakabilirsiniz. Burada maskülen erkek yüzü denilen bir kavrama kısaca değineyim. Düzgün kafatası yapısı. çıkık elmacık kemikleri belirgin çiğneme kasları yanak boşlukları. Büyük aktörlerin yüzlerine dikkat edin. Farklı yüzlere sahip olabilirler ama saydıgım kriterlere bakın: Tom kruise brad pitt kenan imirzalioglu vs. Her iki adam da ortalamanın çok üzerinde görünüme sahip. Kardeş Payı dizisindeki Onur gibi biri olsa adamların karakterinden kaynaklı derdik. Merak eden kızlar soruyor sitesinde anket yapsın begenen yüzde 75i geçecektir.

Sean
Guest
Sean

Siteyi okumaya devam et.

Memati
Guest
Memati

Öyle müthiş bir yazı ki fotokopisini çıkartıp duvarıma asasım geldi. Ellerinize sağlık uzun zamandır bu kadar net bu kadar açıklayıcı yazı görmemiştim. Okuyucunun aklından geçenleri tahmin ederek yazmanız harikulade. Konu ve konuyu bu kadar güzel ve örneklerle açıklamak.. mükemmel olmuş gerçekten. Ellerinize sağlık defalarca okunacak yazılarımda favorilerim arasında artık.

elektrik
Guest
elektrik

https://www.google.com/search?q=%C5%9Febnem+%C5%9Firin&sxsrf=AOaemvKbQcMpGp-7KGtefhrjatq3OdN98Q:1635364833825&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiS2f3fsOvzAhUn-yoKHfOqAq4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1366&bih=625#imgrc=Yid_pUTrVHMMGM
(Şebnem Şirin Vakası)
Havada dark-triad kokusu var .
Benim gözlemim o ki : Bu tip iyi yerlerden gelmiş , etrafındaki her erkek ona melek gibi davranmış , babasının prensesi hatunlar böyle tiplemelerden çok etkileniyorlar. Sen ne dersin Mahmut Abi ?

Mahmut Abi
Admin

Bu tip iyi yerlerden gelmiş , etrafındaki her erkek ona melek gibi davranmış , babasının prensesi hatunlar böyle tiplemelerden çok etkileniyorlar. Gerçekle pek ilgisi olmayan Yeşilçam klişesi.

Adamın dark triad olup olmadığı belli değil. Reddedilmeyi hazmedemeyecek kadar zayıf, bunun için öldürecek kadar kendine hükmü olmayan zavallıdan başka bir şey olmayabilir.

Misafir28
Guest

Bunlar gibi olmaktansa bunlara karşı durabilecek adam ol

Anonim
Guest
Anonim

Mahmut abi bir makalende kadınlar duygusal güçlü erkekleri seviyor demiştin burda içinden geleni yap diyorsun ikisi çelışmıyor sanki ya da ben mi ayırt edemiyorum?

Mahmut Abi
Admin

Bu yazıyı ben yazmadım.

Alper
Guest
Alper

Merhaba abi acaba internette hiç bildiğin Dark Triad testi gibi bir şey var mı? Varsa güvenilir bir site biliyorsan yazabilir misin ve ne kadar yararlı olur sence? Bunun için uzman bir psikologa mı danışmak lazım tam olarak belirleyebilmek için?

mre
Guest
mre

Hayırlı günler dost. Bunun için internette bir sürü site var. Dark Triad test yazarak internette bir sürü kaynağa ulaşabilirsin. Ayrıca dark triad pdf yazıp bunun hakkında makaleler okuyabilirsin. İngilizceyi Türkçeye çevirsen bile üç aşağı beş yukarı konu hakkında ciddi bi fikir hazinesi elde edebilirsin. https://www.idrlabs.com/tr/karanlik-uclu/testi.php mesela bu site bir örnek. Buradaki testi çözüp sapma payını hesaplamak adına başka bir siteden başka bir testi çözüp karşılaştırma yapabilirsin.

Alper
Guest
Alper

Merhabalar size de iyi günler, önerileriniz için çok teşekkür ederim.

mre
Guest
mre

Rica ederim. İyi akşamlar.