Alfa Kuralları – Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak

The Red Pill öğretisi ve bunun temellendirdiği “oyun” kavramı ile ilgili en yaygın eleştirilerden biri, oyunun sahte ve sığ olduğu, oyunu uygulayanların ise yapıyormuş gibi yapmalarının hiçbir zaman yapmak gibi olamayacağıdır. Bu konuya Sadece kendin ol (ya da başkası olma kendin ol) yazımızda değinmiş, erkeği oyundan alıkoymaya çalışan bu propogandanın, kadınların çıkarına işleyen sosyal bir gelenek olduğundan ve asıl amacının hipergamiyi eniyilemek olduğunu belirtmiştik.

Bu işin bir başka boyutu da, yapıyormuş gibi yapmanın, içten gelerek yapmanın temeli olabileceği. Alfa Erkek – National Geographics Çalışması adlı belgeselin aşağıda Türkçe altyazı ile koyduğumuz bölümü bunun aslında bilimsel temelleri olduğunu gösteriyor.

Alfa erkeklerin agresif, kendine güvenen ve egemen davranışlarının içten gelen özgüven ve güç duygusundan kaynaklandığı gibi, bu davranışları uygulamanın içte özgüven ve güç duygusu da yaratabileceği.

Bizim duygu diye hissettiğimiz şeylerin hormon salgılanması ile alakalı olduğu artık bilinen birşey. Yeni yeni keşfedilen şey ise hareketlerle hormon salgısının değişebileceği ve bunun da duygu yaratabileceği. Belgeselin aşağıdaki Fake It To Make It (Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak) bölümünde, alfa maymun hareketleri yapmanın (örneğin kollar havada açık V duruşu) testosteron seviyesini 20% arttırdığı ve tam tersi itaatkar ve boyun eğer hareketlerin ise 10% azalttığı verisinden yola çıkarak bir deney yapılıyor.

Testosteron, erkeklik hormonu ve yüksek seviyeleri erkeklerin egemenlik ve hırs dürtüsü ile alakalı. İşin ilginci, bu tür özgüven hareketleri sadece testosteronu arttırmak ile kalmıyor, kortizol seviyesini de (stres hormonu) azaltıyor. Bu da alfa erkekliğin sadece agresif bir hırsla değil, stres karşısından serinkanlı bir şekilde davranmayla da ilişkisini açıklıyor.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

27
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
12 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
UnBrokenAhmet SeverNathan68Pablo345Ozan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Namık Kemal
Guest
Namık Kemal

https://youtu.be/Ks-_Mh1QhMc

Konuyla ilgili bu TED videosunu tavsiye ederim.

VinceWild
Guest
VinceWild

Bu belgeselin komple Türkçesi var mı?

petrichor
Guest
petrichor

merhaba abi… zamanında bu yazını okuyup inanmamıştım ama bugün başıma gelen bir olaydan sonra gerçek olduğuna inanmaya başladım… Sana sormak istediğim de biz yapana kadar yapıyormuş gibi yap olayını sosyal hayatta çekindiğimiz şeyler için de uygulayabilir miyiz? mesela her gün kıza yazmak mümkün olmuyor eğer hergün evde sanki bir kızla konuşuyor gibi yarı hayal yarı gerçeklik şeklinde kısa bir tiyatro tarzı birşey yapsak ne kadar işimize yarar veya topluluk önünde konuşma olayının kısa bir simülasyonunu evde yapsak gerçekten fayda sağlar mı?

TefoBaşkan
Guest
TefoBaşkan

Rhonda Byrne sır ismindeki kitabı okumuştum. Yapana kadar yapıyor gibi davranmak olayını çok daha ileri götürmüş. Çok uzun bir kitap değil tavsiye ederim

lalala
Guest
lalala

Mahmut abi burda da yazmışsın Agresiflik diye daha iyi açarmısın agresifliği duygusal bişey değil mi? Çünkü bende etrafımda alfa diye gördüğüm adamlar genellikle böyle gerektiğinde atar felan yapan adamlar kavgadan kaçmayan adamlar felan.

BenLark
Guest
BenLark

Sert görünen adamların geneli problemli bir kişilik ve özgüvenli görünmeye çalışan ezik tipler.Konuşunca zaten anlıyorsun ne yapmaya çalıştığını.
Hep diyorum bir şeyin nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorsan nasıl bozulacağını anlamalısın.
Bu tiplerden tek sıkıntı : kendilerin ispatlama uğruna sana zarar verebilirler, fiziki mesela!
Eğer buna karşı koyacak gücün varsa bu tipler boş teneke gürültüsünden öteye gidemezler emin ol.
Bizzat şahidim tecrübelerimden ve okuduklarımdan, öğrendiklerimden

L1nn
Guest
L1nn

Ben hep dizi karakterlerinden yada filmde ki karakterlerin,beden dilini almayı düşündüm de olur mu ,eh olabilir gerçi.Sevdiğiniz,beğendiğiniz bir karakteri taklit etmek,söylemlerle değil. Beden dilini alırsanız baya iyi olabilir.Ozaman daha hızlı ilerleme olur diye düşünüyorum.

Sjsjdj
Guest
Sjsjdj

Öyle zaten.gecen sene peaky blinders izleyip thomas shelby e ozenerek gayet faydasini gordum.isin garibi o zamanlar huzurluydum da.yataktan kalkinca bir daha yatmiyordum.agirlik kaldiriyordum.ne zaman rahatlik ve kolaylik geldi depresyona girdim.

Elnino
Guest
Elnino

Mahmut abi özellikle,rahat yürümek,rahat oturmak felan yavaş hareketleri uyuşuklukla karıştıranlar oluyor genelde. Sanırım kasların rahatlamasıyla ilgili bir durum.Vücutta ki özgüven duygusunun kasları ,eklemleri kortizol seviyesini düşürmesiyle birlikte gevşemesiyle ilişkili.

Sjsjdj
Guest
Sjsjdj

Uyusuk adamla sakin adam duruştan ayirt ediliyor zaten.kafa onde postur yamuk hamur gibi olmak farkli dik durup coolluk kasmak farkli.agirlik kaldirmak sart

Dr who no gratitude
Guest
Dr who no gratitude

Mahmut abi;
Erkek arkadaş ortamında çok fazla takılıp gülüp eğlenip kişiliğin gevşek bir şekle evrilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz, nasıl bu durumdan kurtulunur?

Blade
Guest
Blade

“Mahmut Abi” bu yazıyı görmüş va aklıma gelmişken yazayım. Yapana kadar yapabiliyormuş gibi yapmak NLP nin Modelleme tekniğine giriyor.

The Mechanic
Guest
The Mechanic

Sabahtan akşam üstüne kadar kendimi maskülen hissediyorum dik durarak,kendinden emin konuşarak, oturuşuma dikkat ederek ve hatta sigara icerken bile ama ne zaman ki is ortamında yoğunluk ve stresten yoruluyorum,kendimi biraz salıyor gibi hissediyorum,bu konuda ne yapabilirim?

Denathrius
Guest
Denathrius

Mahmut abinin anlattıklarına ek olarak bir örnek de ben vermek istedim. Eski fenerbahçeli futbolcu Steppan Appiah , Galatasaray maçları öncesi kolları havada açık V duruşu yaparak 1-2 dakika beklerdi. Alfa karakterli bir futbolcuydu , bu duruşu yaptığı maçlarda canavar gibi futbol oynardı.
comment image

Nathan68
Guest
Nathan68

Çok iyi

Ozan
Guest
Ozan

Abi Alfa erkek olmak bir hedef birhayat amacı olabilir mi?

Pablo345
Guest
Pablo345

Mahmut abi bende bir problem var bu siteye ilk geldiğimde terk edilmiş ve erkek adam olmanın kurallarını bilmiyordum kendimce gelmiştim ve yeni bir sevgili yaptım 2 senedir devam ediyoruz ama artık ilişkiden sıkıldım ama ayrilirsam bir daha kadın bulamazsam yine başa mı döneceğim gibi saçma fikirler oluşuyor bununla paralel eski sevgilimi bazen istemeden 2 sene geçmesine rağmen stalkliyorum ve bu moral bozuyor tabii şimdi benim kendimce çıkardığım iki farklı ornektede ben komple bir kadını silemiyor muyum ikisi içinde geçerli kendimi nasıl gelistirebilirim onemsemeyen biri olarak

Ahmet Sever
Guest
Ahmet Sever

bu şey mi mesela kız daha önce sex yaptın mı diyince yapmasak bile yaptım demek mi ( mesela daha önce kaç kızla yattın derse “18den sonra saymayı bıraktım” , “170 üstü olanlar sayılıyo mu ona göre sayı değişir” , “listemi evde unutmuşum” falan demek mi ?)

UnBroken
Guest
UnBroken

Selam Mahmut abi. Sorum kadınlar ve ilişkilerden uzak olucak. Tam uygun bir yer görmediğim için buraya yazıyorum. Daygame ile alakalı sorunlar olsa da kadınlarla başarılıyım. Kadınlara aslında çok iyi yürüyor,ilişkileri güzel idare ediyor və kadınlarla rahat ola biliyorum. Sorunum şu ki erkeklerle pel başarılı değilim. Yani heçmcinslerimle iletişimim iyi olmuyor. Genel olarak ortamlarda saygı duyulacak birisi olmağa çalışıyorum. Çok konuşmayınca, sessiz ve ciddi olunca beni zayıf bilib istedikleri gibi davranıyorlar. Gülünce şakalaşınca da araməzda fazla samimyet yüzenden aynı olay oluyor. Dengede yürüyemiyorum, çünki dengenin ne olduğunu bilmiyorum. Ana okulundayken de bu sorunum vardı, unide de, şu çalıştığım yerde de. Her… Read more »