The Red Pill öğretisinin pratiği – Önce kendine odaklanmak

The Red Pill öğretisi her ne kadar sadece karı-kız olayı ile kısıtlı sanılsa da öğretinin asıl odak konusu bir erkeğin pozitif erkeklik temelli olarak kendini geliştirmesi. Her ne kadar bu öğretiye ilk defa gelenlerin büyük bir kısmı entellektüel meraktan değil kadın – erkek ilişkilerinde başarısızlıktan ve taze bir kuyruk acısından burda olsa da, eğer ilk kızgınlığı ve burada ve diğer camialarda okuduklarının şokunu aşabilirlerse olayın aslında kendini geliştirme ile alakasını göreceklerdir. Kadınlar aslında erkeklerin başarılarını veya başarısızlıklarını ölçen barometreler olduğundan bu ikisi alakalıdır ve asıl temel kendini geliştirmektir.

Birinci olarak, ikinci olarak, , üçüncü olarak vs. vs. kendinize odaklanın. Sonra kadınları düşünün.

Neyse, ilk giriş ne olursa olsun bir süre sonra asıl soru eski kız arkadaşımı nasıl geri kazanırım gibi saçma sapan şeylerden hayatımı iyiye doğru değiştirmek için ne yapabilirime döner (dönmeli, dönmüyorsa okuduğunuzdan bir bok anlamıyorsunuz demektir).

Burada çok sayıda temel ilke ve felsefe yazısı var ama bu yazı çok pratik olarak ne yapmalı sorusuna cevap verecek. Bunun cevabı basit. The Red Pill’in kırmızı hapını düşünce gücüyle yutamazsınız. Yapmanız gereken ve yapmadınız mı bir türlü kırmızı haplı olamadığınız şeyler var. Bunlar olmadan da skor yaparsınız ama hem kasmanız gerekir hem de kalıcı başarı zor olur.

Birincisi ve en önemlisi ağırlık kaldırmak. Eğer halihazırda spor yapmıyorsanız hemen spor salonuna yazılın. Eğer düzensiz yapıyorsanız düzenli hale getirin. Haftada en az 3 – 4 kere. Ağırlık kaldırın, kardiyoya asıl amaç değil. Evet şişmansanız zayıflamanız lazım ama spor salonunun asıl verdiği şey adeleler değil testosteron. Televizyon başında patatese dönüşme dürtüsünü bastırıp sizi erkek egemenlik hiyerarşisine tırmanmaya itecek dürtü testasteron ile gelecek ve testasteron ise ağırlık kaldırma ile. Bu bir ayda olacak birşey değil ama altı aya kalmaz etkisini göreceksiniz. Testasteron ve fiziksel güç duruşunuza, sesinize (derin ve erkeksi ses = güçlü ciğerler) ve en önemlisi de enerjinize yansıyacak.

İkincisi, iyi ve sağlıklı beslenin ve iyi uyuyun. Sabahlara kadar parti yapmak, hamburgerle beslenmek ve bira fıçısına düşmek 20lerin ilk yıllarına kadar yapılabilir ama sonrasında tamamen erkekliğinizden yer. Testosteron seviyelerinin 80lerden beridir her yıl 1% düşmesinin en güçlü şüphelisi boktan beslenme alışkanlığı (fast food, şeker ağırlıklı beslenme, gazlı içecekler, vs.). Alkolü azaltın, bırakmasanız bile. Kola falan yok. Günde 8 – 9 saat uyuyun. Sebze ve meyve ağırlıklı tüketin ve hazır gıdayı azaltın.

Üçüncüsü, eğer çalışmıyorsanız, kendinize bir iş edinin. Eğer boktan bir işiniz varsa daha iyisini bulun. Eğer işiniz iyi ise ve siz bir süredir yükselmiyorsanız, işte yükselmenin yollarını arayın. Dışarı çıkıp iş yapan insanlarla tanışın. O arkadaşlarla okeye dönerken hep tartıştığınız ve ara ara sizi yoklayan girişimci fikrinizi deneyin. Kendi hakettiğinizi düşündüğünüz işi ararken işsiz gezmeyin, başka bir iş yapın. Eğer öğrenci iseniz ve hala yapmadı iseniz part-time iş yapın. Bilmiyorsanız İngilizce öğrenin (Türkiye’de kariyer tabanlı erkek egemenlik hiyerarşisinde tepe %20ye çıkarsınız). Bilgisayarı geliştirin. Verimli çalışmayı öğrenin. Erkek adama bulunduğu pozisyon yetmez, yükselmek ve işinizi iyi yapmak için dürtün kendinizi. Yayılıp yatmak testasteron düşmanıdır.

Dördüncüsü, tanımadığınız insanlarla konuşun. Starbucks kuyruğunda, spor salonunda, yolda sokakta, eğer ciddi bir iş yapmıyorsanız ve yapmıyorlarsa insanlarla iki çift laf edin. Arkadaş edinmeye veya kıza yürümeye çalışmayın. Sadece kızlarla konuşmayın, sadece güzel kızlarla da konuşmayın. Herkesle iki çift muhabbet etmeye hevesiniz olsun.

Beşincisi, iş dışında ciddi bir hobi edinin. Gitar çalmayı mı öğrenirsiniz, şiir klübüne mi gidersiniz o sizin bileceğiniz iş (gitardan daha çok kız çıkar). Ye, iç, çalış, sıç, TV izle, oyun oyna, seviş, yattan başka birşey yapmanız lazım.

Altıncısı, “oyunu” öğrenin ve uygulayın. Buna başlamak için fit, başarılı ve yakışıklı olmayı beklemeyin. Kadınlarla iletişim ve ilk tanışmadan yatağa gitmek (1) sağlam sinir ve serinkanlılık gerektirir zira reddedilme oranı başarılı ataktan daha fazladır ve (2) pratik ister. Bunun için oyunu uygulamak ve geliştirmek, daha da önemlisi kendi micazınıza kalibre etmek önemli. Zengin, yakışıklı ve başarılı da olsanız, eğer kadınlar konusunda tutuksanız elinize kuvvet yaşarsınız (ha paraya gelecek kadın her zaman bulunur ama bunlar sizden hoşlandıklarından değil para için gelir).

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

26
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
14 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
ZiyaretçithorMisafir28Thanos'un sol tassagiBurak Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
maximus
Guest
maximus

red pillin kisa ve bireysel fayda olarak en onemli yazilarindan hayret ki yorum yok. direk kizlarla ilgili olmadigindan olsa gerek. bir insan sadece sunlari yapsa zaten DAHA IYI biri olacak sunu okuyun ya.
sihirli hap falan istiyorsaniz iste sihirli hap yukarda yaziyor bunlari yapin.

ilteriş
Guest
ilteriş

” olayın aslında kendini geliştirme ile alakasını göreceklerdir. ”
“eski kız arkadaşımı nasıl geri kazanırım gibi saçma sapan şeylerden hayatımı iyiye doğru değiştirmek için ne yapabilirime döner .”
bu yazıyı okuduğum günü hatırlıyorum, bir de şuan geldiğim yeri..

Ziyaretçi
Guest
Ziyaretçi

Anlat bize, ilham ol. Nereye geldin ? Neler yaptın ? Bunu hala sürdürmekte zorlanıyor musun ?

Oymak başı
Guest
Oymak başı

Yazıları okurken gerek yorumlarda gerek başlıklarda muhabbetin ve sarf ettiğin kelimeler gayet iyi Mahmut abi “ağzı iyi laf yapıyor” diyorum kendi kendime . Böyle bir özellik nasıl geliştirilebilir ?

Cango
Guest
Cango

Basit. İnternette, tvde, ağzı iyi laf yapanları dikkatle incele. Ama normal bir şekilde izle. İzlerken farkına var. Sırf bunu anlamak için izleme. Esasında her an her mecrada bir şeyleri takip ederken bir şeylerin farkına varabilir insan. Konuşurken tarzı nasıl, diğer insanlara yaklaışımı ne durumda gibi soruları kafanda kurarak neticeyi görebilirsin. Ha ağzın nasıl iyi laf yapar? Çok çok zor olacak biliyorum ama merak ettiğin konuların/alanların sayısı fazla olmalı ve bu alanlarla ilgili merakının en üst seviyede olduğu zamanlarda bulabildiğin kadar kitabı okumakla bu işi çözersin. Okuduğun şeyleri insanlarla sohbetinde hemen kullanmaya çalışacağını düşünme. Belki okuduğun bir şeyi yıllar sonra kullanabilecek… Read more »

Erhan Karataş
Guest
Erhan Karataş

8-9 saat uyku fazla değil mi?Bu süreyi azaltıp kişisel gelişime zaman ayırsak daha uygun olmaz mı?

alper
Guest
alper

beyler her insanın uyku ihtiyacı farklıdır. arada uçurumlar bile olabilir. kendinizi gözlemleyin ihtiyacınızı belirleyip ona göre ayarlayın. şu 1.5 katları konusu doğru olsa bile ortalama veya yaklaşık anlamındadır o. zaten ona göre ayarlamak mantıksız. toplam yeterli süreyi belirleseniz yeter. bunu da en iyi kendiniz bilirsiniz okuyan arkadaşlara duyrulur

Corc Maykil
Guest
Corc Maykil

Kaç saat uyuduğunuzun yanında ne kadar derin uyku uyuduğunuz ve her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmanız önemli. 100 liraya dandik bir akıllı bileklik alıp her gece uyku analizi yapın. 8-9 saat uyku vücudun tamiri ve gelişimi için şart. “Bana altı saat yetiyor yeaa” karizması yapmayın boş yere. Vücudunuz er ya da geç uyku borcunu tahsil eder. 8 saat uyku ve bunun 1,5 saati derin uykuda geçmeli en az.

İsteyen olursa buraya bununla ilgili tıp makaleleri de bırakabilirim ama gerek yok.

phenomenon456
Guest
phenomenon456

tatilköyünde 2 ay keyif yapan biriyle, yoğun stres baskı ve tempo ile çalışan birinin aynı uykuya ihtiyacı olduğunu mu söylüyorsun yoksa ben mi yanlış anladım? gün içinde yaşadıklarınız ve yaptıklarınız uyku kalitenizi ve süresini belirler. ne kadar çalışırsanız (fiziken ve mental) o kadar uykuya ihtiyacınız olur. az uyuduktan sonra günü geçiremeyecek kadar yorgun hissetmek yerine kabul edilebilir bir performans düşüklüğü yaşamışsanız; demek ki az uyumamış sadece düzenin dışına çıkmışsınız. belki de bu yazıyı okuyanlardan birisi için uygun olan uyku süresi 5 saat diğeri 9 saat. ayrıca, fazla uykunun da insanı yorgunlaştırdığı ve mayıştırdığı bilinmektedir. dolayısıyla bu gibi konularda, bunu yapmak… Read more »

JesustheHeathen
Guest
JesustheHeathen

Uyku bilişsel yeteneklerinin artmasında çok önemli bir yere sahip ve ayrıca fiziksel olarak gelişmen için de uyku çok önemli. Yani az uyuyarak kazanacağın bir zaman yok her işin verimsiz olur.

Yakışıklısolist
Guest
Yakışıklısolist

Sitedeki her yazıda kendimden bişeyler buluyorum resmen emeğinize sağlık. Yıllardır Eskişehir gibi bir şehirde solistlik yapıyorum ve güzel ekmekler yiyorum ama bu felsefe sayesinde bütün olayın seks olmadığını yatırımımı kendime yapmam gerektiğini öğrendim/öğreniyorum teşekkürler.

gilmour
Guest
gilmour

Abi selam. Öncelikle bu kadar faydalı ve kaliteli bir iş yaptığın için teşekkür ederim. 22 yaşındayım 170 civarındayım. Tipim iyi, en kötü 7/10 vardır. Bir kızla (şişe çevirmede bir kızın benle öpüşmek istemesi dışında) herhangi bi deneyimim olmadı. Bikaç kızın peşinde çok uzun süreler drama yaşattım kendime. İyi bir okulda iyi bir bölümdeyim. İleri seviye gitar çalıyorum, çizim yapıyorum. Genellikle etrafımdakiler genel kültür açısından çok dolu olduğumu söylüyor. Özellikle felsefe ve sanat tarihi çok okurum. Bunun gibi şeylerin kızlarla olan ilişkilerde bir işe yaradığını düşünmüyorum katılır mısın bilmem. Herhangi bir insandan iltifat aldığımda (okuldaki proftan bile olduğunda) inandırıcı gelmiyor nedense.… Read more »

demir
Guest
demir

Kardeşim kafayı değiştir. Sen bile kendini beğenmezken kızlar seni neden, niçin ve nasıl beğensin?Kalıcı özgüven kazanmak için meditasyon yapabilirsin, bende çok işe yaradı. Ama bu zihniyette olduğun sürece kızlar ve hatta çevrendekiler senden kaçacaktır. İçinde yatan potansiyeli fark ettiğinde zaten çok şey değişecek. Potansiyelini fark et, bilgileri içselleştir ve uygula. Bir kitap var “Çarpıcı Etki”. Kitapta şöyle bir örnek verilmiş; “……Bunu bir arabanın çalışıp yol almaya başlamasına benzetebiliriz. Arabayı ne sadece tekerlekler götürür, ne de motor. Ancak tekerlekler, motor, direksiyon, benzin, araba kullanmayı bilen bir sürücü vs vs. bir araya geldiği zaman araba yürür hale gelir. Yani biz tekerlekleri olmayan… Read more »

L1n
Guest
L1n

Çok doğru cümleler. Hepsi kafa yapısıyla ilgili.. Erkeksilik gerçekten kafa yapısıyla birebir doğru orantılı. Biliyorum bazıları farklı yorumlayabiliyor,saygı duymak lazım. Çamaşır makinesinin nasıl çalıştığını bilmen,eline ütü alabilmen,yemek yapabilmen,kendini geçindirebilmen..Bu tip şeylerin performans yüküyle bağımsız olduğunu düşünüyorum.Performans yükünü böyle açıklayanlar var.Bunlar zaten kadın-erkek farketmeksizin yapılması gereken default şeyler. Olay kafa yapısında başlıyor.Bunları yapabilenlerin hayatta,insan ilişkilerinde nekadar başarısız olduğunu görürsün. Dışarıdan çok maskülin adam gördüm,kafa yapısı çok kötü. Bizi düşüncelerimiz yönlendirir.Örneğin sana göre çok zor olan birşey,basit bakan biri için çok kolay bişeydir ve sen o adama sen neler yaşadın ki? diyebilirsin 🙂 Bazen de sana zor gelen şeyler,başkasına kolay gelir. Bunlar… Read more »

Satranç Ustası
Guest
Satranç Ustası

Merhaba, Bu sitede yer alan yazıların makul bir kısmına göz attım. Bir konu hakkında,-bu konu burada yaşamlarımızın bizatihi kendisi- kısa vadeli, impulsiv, biçimsel tepkiler bütününü “taktik”, orta ve uzun erimli, biçimden ziyade içeriği belirleyen edim ve refleksiyonlar bütününü “strateji” olarak adlandıralım. Sitedeki yorumların ekseriyetle günü kurtarmalık taktik soru-cevaplar şeklinde ilerlediği aşikar. Genel okuyucu talep ve arayışı, bir mecrada üretilen yazıların genel kütlesini de belirlediğinden, bu sonuç kaçınılmaz. Kırmızı hap isimli eklektik (bilişsel psikoloji, evrimsel psikoloji, kimi zaman Nietzsche, kimi zaman stoa öğretisi şemsiyesi altında felsefe, yabancı kaynaklarda nadiren de olsa nörobilim gibi çeşitli disiplinlerden eklemli) doktrinin en güçlü mesajı “bir… Read more »

tornavida
Guest
tornavida

Hocam, hedef kitlenize ulaşıyorsunuz merak etmeyin; her kelimenizle… Bu siteyi takip etme nedenlerimden biri de sizsiniz artık. Nacizane ve bencilce fikrim: Size ulaşmamızın kısıtlığından ve ön plana çıkma gayenizin olmamasından mütevellit bir blog yazmanızdır. Nitekim belki bir gün sizi tanıma şerefine de nail oluruz.

bukotudusunceler
Guest
bukotudusunceler

Takipteyiz hocam nefis bir yazı olmuş elinize sağlık.

Hayalet
Guest
Hayalet

Mahmut abi kendimize odaklanmak ve mavi hap safsatalığından kurtulmak için disiplinli ve iradeli şekilde cok sıkı çalışmak gerek demi?

Burak
Guest
Burak

Mahmut abi Selam Umarım iyisindir Şuanda geçici bir süreliğine amsterdamda yaşıyorum ortamlar falan süper ama kızlarla aram çok iyi değil, bir kıza gidip ilişki başlatmak veya sevişmeyi gözümde canlandırdığımda + lardan çok – ler oluyor kafamda (Evim kız atmaya müsait değil, bir yer bul. Sabah erken kalkacaksın unutma. Spor’u aksatma vs vs karşılığında ise seks tabi ki güzel fakat o eksilerin yanında sönük kalıyor kız cidden ilgimi çekmediyse ki kızların %80 i çekmiyor) Dolayısıyla bu işlere kafa yormak pek istemiyorum hatta sadece hayatıma bakıp kendimi geliştirip belli alanlarda kendimi yükseltmek istiyorum ve bu süredede yok kız varmış gidip yazayım falan… Read more »

Thanos'un sol tassagi
Guest
Thanos'un sol tassagi

Mahmut abi ben pandemide iyice eve kapandim zaten asosyal ve abazaydim kizlarla konusurken oyle bir tutuktum ki gidip konusmayi birak aklimi seksten ve cinsellikten alamiyordum.simdi yavas yavas kadinlarla erkeklerle insan gibi muhabbet etme amacindayim, bunu kavrayinca da inanilmaz rahatladim.her kizi sikmek zorunda degilim.insanlarla laflamayi gelistirip sonra kizlara yurumeyi planliyorum sence dogru mu?

thor
Guest
thor

Hocam ben bu oyun işini pek çözemedim bununla ilgili detaylı bir videonuz vs. Var mı veya benim daha okumadığım yazılarınız falan