Her betaya bir eş

Hipergami üzerine birkaç not yazısında feminizm ve cinsel devrim sonrası bir geçiş döneminde yaşadığımızdan bahsetmiştim. Bunu biraz açmak istiyorum zira bu konu biraz ağır ama önemli.

Bugün kökleri yaklaşık 10,000 yıl önce, avcı – toplayıcı toplumdan tarım toplumuna geçiş döneminde olan bir medeniyetin içinde yaşıyoruz. Bu medeniyetin temel taşı, hemen hemen her erkeğin ve kadının bire bir eşleşip kurduğu aile kurumu. Fakat anatomik olarak modern insanın (homo sapiens sapiens) 250,000 yıllık tarihi (hatta homo sapiens öncesi homonoidleri de katarsan 2 milyon yıllık tarihi) içinde çok kısa bir dönem bu 10,000 yıllık medeniyet. Ondan öncesi uzun bir avcı – toplayıcı toplum dönemi.

Genetik araştırmalara göre içinde yaşadığımız medeniyet öncesinde, kadınların 80%si genlerini gelecek nesillere aktarabilmişken, erkeklerin sadece 40%si genlerini gelecek nesillere aktarabilmiş. Erkek egemenlik hiyerarşisinin tepe 20%sine alfa erkek, onun altındaki 60%ye beta erkek dersek, kabaca betaların büyük çoğunluğu ve omegaların (erkek egemenlik hiyerarşisinin kaybeden 20%lik tabanı) tamamı çiftleşme potansiyeli bulamamış. Burdan tabii bariz sonuç olarak tepedeki azınlık birçok kadına sahipken, tabandaki çoğunluk hiçbir kadınla birlikte olamamış diyebiliriz. Yine görünen o ki kadınlar çağlar boyunca bir alfanın hareminde, onun birden fazla kadınından biri olmayı, kendine adanmış bir betanın kadını olmaya tercih etmişler.

Modern medeniyete sahip toplumların, daha doğal ama ilkel toplumlara üstünlüğü de işte tam bu noktadaki inovasyonları. Goriller, şempanzeler ve ilkel insan toplulukları üzerinde yapılan çalışmalar gösteriyor ki erkekler çok-eşli ve önüne gelenle yatmaya meyilli. Bu şaşırtıcı değil ama aynı araştırmalar dişilerin de tek-eşli değil hipergamik olduklarını gösteriyor. Bir kadın belli bir zamanda sadece bir erkekle birlikte belki ama erkeklerin egemenlik hiyerarşisindeki yerleri dalgalandıkça, piramidin altına doğru düşen erkeği bırakıp, yukarısına çıkan erkeğe gitmek gibi bir eğilimleri var. Bu arada şimdiye kadar “neden tek-eşli ilişkiye girmeyi ilk isteyen kadın olmasına rağmen genelde ilk çıkmayı isteyen de kadın” diye sorduysanız, işte cevabınız.

Neyse, modern medeniyetin şehirler ve ordular kurmak gibi misyonları için her erkeğin toplumda bir yatırımı ve o topluma hayatının önemli bir kısmını harcaması için bir nedeni olması lazım. Avcı – toplayıcı toplumda kadınsız kalan betaların böyle bir motivasyonu hiç olmamış. Neden olsun ki? Bir kadın ve çocuklarına kaynak sağlamak gibi bir derdi olmayan avcı – toplayıcı betanın, artı-değer üretecek bir aktiviteye girmesinin, kendisi için hiçbir anlamı yok.

Tarım toplumu sonrası medeniyet bu sorunu, kadınların hipergamisini bastırarak ve onları betalardan biri ile hayat boyu aile kurumuna girmeye zorlayarak çözmüş. Bütün bu namus, bekaret, kızı babanın kocaya vermesi vs. gibi toplumsal sözleşmeler “her betaya bir kadın” stratejisini gerçekleştirmek için var. DNA testi öncesi erkeklerin bir aile kurmasını ve kurdukları ailede yetiştirdikleri çocuğun kendisine ait olduğuna mümkün olduğunca emin olmasını sağlayan toplumsal gelenekler bunlar. Böylece oluşan çekirdek aile, betaların toplumda bir yatırımının olmasını ve onların hayatlarının önemli kısmını topluma harcamasını sağlamış. Bütün erkeklerini topluma artı – değer üretir hale getiren medeniyetlerin, erkeklerin yüzde 60nını toplum için kılını kıpırdatacak nedeni olmayan ilkel toplumları alaşağı etmesi şaşırtıcı değil.

Feminist cinsel devrimin yukarıda bahsedilen toplumsal sosyal geleneği yıkması sonucunda olan eski, tarım öncesi cinsel etkinliğe (doğal hipergami) dönüş başladı ve yazının başında bahsettiğim geçiş ve kargaşa döneminden kastım bu. Bu sosyal geleneğin yıkılması yanlış birşey mi doğru birşey mi ayrı konu. Hipergaminin örneğin, yanlış veya doğru değil, nötr bir doğa kanunu olduğunu belirttik. Ama burada ciddi birkaç yanlış var, bugün erkeklerin canını yakan ve bizim de sık sık konu ettiğimiz :

(a) Bir kadını, evliliği bitirmeye karşı baskı altında tutan sosyal gelenek çözülürken, bir erkeği tek-eşli ilişkiye girmeye zorlayan (hala adam olamadın, çocuk gibisin vs. gibi utandırma taktikleri ile) sosyal gelenek baskısının pek bir değişime uğramamış olması.

(b) Eski toplumsal gelenekte kadınlar alfa siker beta öder denkleminin ilkini feda ederek, ikincisini uzun dönemli garanti altına alıyordu. Yeni düzende feminist propoganda kadınların kabaca 30’una kadar alfa sikerin tadını çıkarmasına, 30unda bekleyen bir betayı öder konumunda bağlamasına ve sonra nafaka kanunları ile betayı hayat boyu öder halde tutup yine alfa siker moduna geçmesine olanak veriyor. Bu propogandanın temel ayağı ise bekleyen betalar yetiştirmek. Burda bir taşla vurulan iki kuşu görmemek elde değil : hem kadınların doğal hipergamiye dönmesine olanak veriyor, hem de olaydan bir haber bekleyen betaların hala toplum için artı-değer üretme motivasyonu (ve böylece mesela ciddi vergi ve nafaka ödeyerek sayısı hızla artan bekar annelere de bakacak şekilde) korunuyor.

The Red Pill (Kırmızı hap) hareketi işte erkeklerin karşı karşıya olduğu bu eşitliksiz duruma tepki olarak ortaya çıktı. Olay sadece hayat boyu 3 kadınla yattım bunu 10’a nasıl katlarım, eski sevgilim Jale’yi nasıl tekrar elde ederim olayı değil yani.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

27
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
7 Comment threads
20 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
zeusAlminaAlminatylerrrThomas Angelo Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Çekilinbenbilimadamıyım
Guest
Çekilinbenbilimadamıyım

Evrimsel psikoloji hipotezleri üzerine felsefe inşaa etmişsin ancak evrimsel psikolojinin sahte bilim kategorisinde olduğu ve bilim camiasında ciddiye alınmadığını bilmiyorsun.Bilim felsefesi okumaları yaparsan bilimsel metot problemi ve bilim-sahte bilim ayrımını öğrenirsin. Avcı toplayıcılar hakkında bilinen pek az şey var. Yani hipotezler test edilebilir ve gözlemlenebilir değil. O yüzden de ortada bir çok teori var. Bazıları komünal yaşamları var diyip savunuyor diğeri rekabet var vs. diye. Şimdi diyorsun ki betalar avcı toplayıcı hayatta seks yapamadılar ve nesilleri devam etmedi? Ahahahahaahah. 1. Alfa erkek harem besleyecek kaynağa sabit değil. O kadınları ve onlardan olacak çocukları tek başına beslemesi mümkün değil. Ayrıca bu… Read more »

Hazretleri
Guest
Hazretleri

Güzel kardeşim avcı toplayıcı derken maymundan bahsetmiyor insandan bahsediyor. Avcı toplayıcı toplumda alfa dediğin adamın elinde 20 tane adam olur toplanıp avlanırlar en büyük payı alır. 2 kuruşluk aklına evrim yazısını görüp ooo bu kesin yanlıştır deyip atlamışsın

Çekilinbenbilimadamıyım
Guest
Çekilinbenbilimadamıyım

Postmodernizimle alakam yok. Evrimsel psikoloji ve diğer bir çok psikoloji çalışması zaten pek ciddiye alınan bilimsel yönleri olan şeyler değiller. Evrimsel psikoloji kolayca hikaye anlatan ve sebeplerini açıklamakta sıkıntıları olan bir alan. İnsan kapasitesi herşeye sahip ancak nereye bakmak istediğinle alakalı. İnsanlarda sadakati,şiddeti,tecavüzü vs herşeyi bulabilirsin ve teoriyi doğrulayabilirsin. Teorinin doğrulanması fazlasıyla kolay ve çıkarsamalarla herşeyi açıklamak basitleşiyor. Survival of the fittest amaç bozunumuna uğramıştır. En büyük hata herşeyin fayda sağlayacak şekilde evrimleştiğine dair inançtır. Bir çok saçma hobi,davranışlar vs evrimsel açıdan anlaşılamaz. Evrimsel psikoloji işin içine çok nature katıyor bunun oranı %10-20 lerde kalan bir temel olmalı. Postmodernist aptalların… Read more »

PhoenixArtist
Guest
PhoenixArtist

Çekilinbenbilimadamıyım’ın üzerinde durduğu bir konuyu gözden kaçırıyorsun. Hiçbir çıkarın olmadığı halde bunları neden öğretiyorsun ya da Red Pill hareketi neden var. Madem erkekler arasında bir rekabet var: o zaman neden omega ve beta erkekleri uyandırma çabasındasın/çabasındasınız? Bu siteyi takip ettiğimden beri aklıma yatmayan soru bu.

Enes
Guest
Enes

Abicim söylemeyim söylemeyim diyorum ama “yüzde seksen” o şekilde yazılmıyor Türkçe’de. Fark şu İngilizce’de “70 Percent= 70%” manasına gelir ama Türkçe’de “Yüzde Seksen = %80” şeklinde yazılır. Örneğin: … erkeklerin %80’i bu durumda… Bilmem anlatabildim mi. Bir yazında anadil olarak İngilizce konuşulan bir yerde büyüdüğünden bahsetmiştin, ona yoruyorum bunu. Benzer sorunlar her ne kadar İngilizcem gerçekten iyi olmasına rağmen yurtdışında yaşamadığım için bende de oluyor. Tam gaz devam, seviliyorsunuz

Yolkeser
Guest
Yolkeser

On numara beş yıldız yazı. Yorumlarda 20-80 kuralı piyasa gözleminden araklanma demiş kendine ”çekilinbenbiliminsanıyım” biri. Bizim lisede bir çocuk vardı. Boyu, posu çok iyiydi. Gözleri renkliydi, saçları da açık renkli, konuşması da sakin ve güven veren bir tondaydı. Okuldaki en güzel kızlar ona tav oluyordu. Hadi bunu da açıklasın o zaman!. Ha bu arada piyasa demişken evet her şey piyasadır. Cinselliğin de piyasası vardır. Erkekler güzel kadın ve seks ister, kadınlar birçok şey (tip, para, statü vs) ve ilgi ister. Bunlar sınırlıdır (bolluk zihniyetine aykırı değil bu ifade rakamsal olarak sınırlı demek istedim) ve arz talep eğrisi oluşturur. İşte biz… Read more »

Thomas Angelo
Guest
Thomas Angelo

hocam bence 10 yıl sonra şöyle bir tablo olma ihtimali var ; alfa erkeklere eskisinden bile daha fazla kadın gelecektir. kadınlarda artık para kazandığı için sağlayıcı erkek peşinde koşmaktan ziyade arzu duydukları erkeklerin peşinde koşma eğiliminde olacaklardır. incel sayısında aşırı artış bu adamlarında kadın yokluğunda olması ve çoğu kadını alfa erkek götürdüğü için bu adamlarda baya sıkıntı çıkartacak gibi duruyor Morgan stanley’ in yaptığı araştırmaya göre 2030 yılında kadınların %45 inin bekar olması tahmin ediliyor. Bu kadınlar ileride arzu duyacakları güçlü bir erkek ile evlenemedikleri için depresyon ve psikolojik rahatsızlıkları oluşabilir. Ve evlenmeyen diğer %45 lik erkek dilimide kendini rekabet… Read more »

zeus
Guest
zeus

Abi buluşup konuştuğum (yeni tanıştım) kızın hiç sevgilisi olmamış. Ben de aşırı ilgi göstermemek için çok yazmıyodum fakat en son konuşmamızda devam edecekse daha çok senin yazman gerek başlarda dedi. Bu kızı çok yatırım gerektiren bir kız gibi gördüm, yoksa betaya kural mı koyuyor?