Plan B

2014 yılında Medical Daily’de ilginç bir haber çıktı : The Back-Up Plan : Half of Women have “plan B” Man They can run away with (Yedek Plan : Kadınların yarısının beraber gidebileceği bir “Plan B” erkeği var). En son Tabak Teorisi yazımızda kadınların doğal tabak çeviriciler olduklarından bahsetmiştik. Bunu bir sonraki Tabak Teorisi serisi yazımızda ayrıntılandırıyoruz ama konuyla alakalı olan bu araştırmayı da burada paylaşmak istedik.

OnePoll.com’un yaptığı araştırmaya göre, kadınların yarısı, “Plan A” (şu anki sevgili ya da koca) ile işler yoluna gitmediğinde kollarına atlayabilecekleri bir Plan B adamı tutuyormuş bir köşede :

“Kadınların ilişki beklenmedik durum planlarını analiz etmek için 1,000 adet kadının katıldığı araştırmada, katılanların yarısı bir köşede tuttukları ve gerekirse ortaya çıkaracakları bir erkek olduğunu belirtti. Fakat bu erkek çaylağın teki değil : büyük ihtimalle kadının yıllardır çevresinde dönen bir arkadaş bu adam (Erkek Adam Notu : Uydu Erkek). Kadinlarin 10’da 4’ü bu adamı şu anki ilişkilerine başladıktan sonra tanıdıklarını itiraf ettiler. Aynı oranda kadın ise bu elemanın şimdiki erkekleriyle tanışmadan çok önce piyasada olduğunu belirtmişler.

10 kadından biri, Plan B’lerinin çoktan kendilerine olan aşklarını itiraf ettiğini söylemiş. 10’da 2si ise Plan B’lerinin kendileri için herşeyi anında bırakağını söylemiş. Bu alternatif erkeklerin kadın arkadaşları için her an hazır olmasının bir sebebi var. Kadınların yüzde 25’i bu alternatif erkeğe olan duygularının, şimdiki erkeğe olan duyguları kadar yoğun olduğunu belirtmiş ve yüzde 15’i de şimdiki erkeğe göre daha yoğun olduğunu belirtmiş. (Erkek Adam Notu : yani bu kadınların yüzde 40’ının şimdiki erkeklerine olan duyguları bayağı zayıf).”

Tabii feminen ana akım medyanın bu sonuçlardan çıkardığı şu (utanmadan yazmışlar) :

Bu araştırmanın erkeklere söylediği şey, kadınlarının ihtiyaçlarına daha fazla özen göstermeleri, ilişkinin kötü gittiği zamanlarda bile.

Fakat bunun hemen ardından, TheArtOfCharm.com’dan pek de yanlış olmayan bir alıntı yapmış Medical Daily :

Kız arkadaşınızın ilgisini ayakta tutmak ilişkiyi sağlıklı tutmak demek. Hiç hayale kapılmayın – oyun hiçbir zaman bitmez. Oyun her zaman devam eder ve siz ilişkiyi her zaman canlı tutmaya çalışırsınız. İyi haber ise bu hiç de külfet değil. Oldukça zevkli bir süreç.

Tabii ana akım medyanın meriçlere tavsiyesi “ona küçük süprizler yapın”, “hediyeler alın” falan tadında saçmalıklar. Bizim tavsiyemiz ise basit. Tabak çevirin, siz kenarda en az 2 tane Plan B bulundurun, dominant olun ve oyunu bırakmayın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

8
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
5 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Akçay BeyMahmut AbiCüneytTeodorHeaven (K) Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Tristan
Guest

Burada yazılan şey, ekşisözlükteki “kadınlarda kaybetme anksiyetesini canlı tutmak” konusunu çok daha detaylı açıklıyor. Ekşide millet, ağzına geleni söylemiş tahmin ettiğiniz üzere.

DMC
Guest
DMC

Bu tarz yazıları okuyunca sebepsizce ofkeleniyorum ve sanki hiçbir kadına artık guvenemeyecekmisim gibi hissediyorum.

Heaven (K)
Guest
Heaven (K)

” Tabii ana akım medyanın meriçlere tavsiyesi “ona küçük süprizler yapın”, “hediyeler alın” falan tadında saçmalıklar. Bizim tavsiyemiz ise basit. Tabak çevirin, siz kenarda en az 2 tane Plan B bulundurun, dominant olun ve oyunu bırakmayın. ”

Kimsenin kimseye güvenmediği saçma sapan ilişkiler çağı. İnsan bu durumda geriliyor.

Teodor
Guest
Teodor

Rezalet

Cüneyt
Guest
Cüneyt

Makyavelizm : Sonuca giden yolda her şey mübahtır.
Sonuca giden yolda her şey mübah mıdır?