Yaşlı ve yalnız adam miti

Yalnızlık, iyileştirilmesi gereken bir hastalık mı? Eğer erkekler bunun böyle olduğuna inandırılırsa, bundan elde edilebilecek karı ve bununla erkekleri istenen şekilde kontrol etme potansiyelini düşünün. Bir erkek için gerçek test, yalnız başına iken kendisini nasıl idare ettiğidir. Çok az erkek yalnız olmayı ve bu sayede de gerçek bağımsızlığı ve kendine yeterliliği öğrenmeyi göze alır. Erkeklerin çoğu (yani betalar), özellikle batılı toplumlarda, anne kucağından karısının koluna geçer, arada pek fazla boşluk olmadan.  Çoğunlukla feminen zorunluluğa abone olmuşlardır, seri tek-eşli olarak evlenene kadar bir uzun süreli ilişkiden diğerine geçerler ve bir yetişkin gibi hareket etme ve olgunlaşma fırsatı bulamazlar.

Yalnız kalma korkusu, modern batılı romantizmde tamamen aşırı abartılmıştır. “Hiç aşık olmamış yaşlı ve yalnız erkek” olma korkusu bu çağın bu çağın “yaşlı kızkurusu” mitidir. Ama bizim yeni “AFC nesli” erkeklerin (ki pratikte kadınlardır), feminize cinsel rol değişiminin gereği olarak bu boktan yalanla beyinleri yıkanmıştır ve inanmayanlar ise utandırma taktikleri ile hizaya getirilirler.

Çoğu AFC, feminize olmuş erkek, “yalnız ve yaşlı adam” mitini sever ve savunur zira bu onlar için potansiyel reddedilmeye karşı bahanedir. Bu iddia çok aşırı mı geldi? Hiç de öyle değil. Feminen bakış açısından kullanıldığında bu mit hem erkekleri utandırma taktikleri ile hizaya hem de feminen çerçeveye sokmak için bir araçtır – “kendine kısa süre içinde çeki düzen versen ve ruh ikizini arayıp bulsan iyi olur yoksa yalnız ve yaşlı bir erkek olarak öleceksin”. AFC ise bu miti bahane olarak kullanır. Böylece de mit, onun düşük standartlı bir uzun süreli ilişki ya da evliliğe sarılmasının bahanesi olur.

Burada üç taraftan baskı vardır. Bir tarafta feminen yanlızlık korkusu vardır. Bir tarafta ise erkeğin kendi kendine baskıladığı “adam ol ve doğru olanı yap” beklentisi. Son olarak da bu, reddedilmeye ya da reddedilme potansiyeline karşı kullanışlı bir geri çekilmedir; ve ben bahane derken bundan bahsediyorum.

Vaka örneği : Daha başından çerçeveyi belirleyen bir kadın ile tutkusuz bir evliliğe hapsolmuş bir arkadaşım var. Kankaları arasında dominant görünmeye çalışsa da, arkadaşları iplerin karısının elinde olduğunu biliyor. Bu kızdan önce arkadaşımız seri olarak tek-eşlilikten tek-eşliliğe atlayan biri idi. Karısından önceki kızla 5 sene çıkmıştı ve sonunda kendisini ondan kurtardığında (benim yardımımın da ufak katkısı ile), bekar ve bağımsız olmanın değerini görmeye başladı ve 3 ay kadar kendini birine adamadan kızlarla çıkmaya başladı. Şimdi karısı olan kızla tanıştığında ise kendini adamak ve tabak çevirmekten çekilmek için bahaneler aradı. Bizim reaksiyonumuzun ne olacağını bildiği için bize karşı argüman aramaya koyuldu ve bu “yalnız ve yaşlı adam mitine sarıldı.

Arkadaşın hikayesi klasik : Erkek eski alışkanlıklarını ve kadınlar hakkındaki dogmalarını silkeler ve Matrix’ten fişini çeker gibi olur ama içindeki AFCyi öldüremediği için bir tane daha ruh ikizi “garantilediğinde” eski beta zihniyetine geri kayar. Sonuçta 20li yaşlarının yarısından fazlasını sefil bir uzun süreli ilişki içinde geçiren arkadaşım, 3 ay kadar fişten çekildikten sonra bir başka ONEitis‘e geri sarıldı. Evet bahanesi “Flört etme oyunlarından bıktım. Artık evlenmek istiyorum. 60 yaşımda yalnız bir ihtiyar olmak istemiyorum”. Bunu söyleyen de 3 ay hariç hiç bekar kalmamış biri. Bu aslında onun bahanesi. Tabii ki şimdi bu evlilikten çok pişman ve hayatı sadece bekar arkadaşları üzerinden dolaylı yaşayabiliyor ama hala onları da bekar oldukları için azarlamayı da ihmal etmiyor.

Yalnız ve yaşlı adam miti, reddedilmeye karşı bir bahanedir. Canlı tutmak için sürekli çaba gösterecekleri bir ilişkiye sığınma nedenleri, potansiyel reddedilme korkusudur. Aslında daha bekarken bu fikir kafalarına programlanmıştır – bu onlara doğru ve arzu edilir bir hedef gibi görünür; çok geç olmadan hızlıca evlen. Daha kötü olan da bu açıklamanın tartışma kabul etmez olmasıdır. Mitin temelleri olgunlukla ilişkilidir ve kim sana daha olgun olman gerektiğini söylemez ki? Buradan ise kadınların sürekli konuşmaktan zevk aldıkları Peter Pan Sendromu çıkar, “O asla büyümeyecek”. Problem şu ki olgunluğun tek ölçüsü bir erkeğin bir kadınla uzun süreli ilişkiye girme istekliliği haline gelmiştir.

Bu mitolojik ruh ikizinizi 30 yaşına kadar bulamazsanız hayatınızın geri kalanında yanlız ve acılı bir hayatınız olma riskine girersiniz yalanına inanmayın. Bu tertibat sadece parti yıllarında (20li yaşlar) alfadan alfaya atladıktan sonra işleri bitince onları geri kalan hayatlarında besleyecek ve güven sağlayacak kapıda bekleyen beta ile evlenme beklentisindeki kadınların çıkarlarına hizmet eder.

Bu yalana inanmayın. Kendisi ile barışık ve kendine güvenen bağımsız erkekler, her zaman kadınların ilgisini çeken ve paylaşılamayan erkeklerdir. Yalnızlığı nasıl kullandığı ve bu yalnızlığın getirdiği özgürlük ile fırsatları nasıl değerlendirdiği bir erkeğin gerçek ölçüsüdür. Eğer 50 yaşında bile yalnız olsanız hala opsiyonlarınız olacak, onları değerlendirmeye yeltenecek cesaretiniz olduğu sürece. 50li yaşlarında olan ve 30larında kadınlarla çıkan boşanmış erkekler de biliyorum, 60lı yaşlarında ve 30 yıldır karılarının duygusal şantajlarının azabı ile cehennem gibi evliliklere hapsolmuş erkekler de. Evlilik, bir erkeği cinsel pazardan insüle etmez.

Çeviri : The Myth of Lonely Old Man

Rollo Tomassi : Kırmızı Hap camiasının en önemli figürlerinden biri olan Rollo Tomassi'nin The Rational Male kitabı her erkeğin okuması gereken başucu eseri. Oldukça popüler olan The Rational Male bloğunun da sahibi de olan Rollo, The Rational Male - Preventive Medicine (Volume 2) ve The Rational Male - Positive Masculinity: Positive Masculinity (Volume 3) adlı kitapları ile ilk kitabındaki fikirleri daha da geliştirdi. Rollo Tomassi'yi burada Rollo Tomassi etiketinde de takip edebilirsiniz.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

14
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
8 Comment threads
6 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
ProseforblalaCorc Maykil40 nolu kavşaktan bir gerideki yolcuAras Dolaşır Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
pyrrhus
Guest
pyrrhus

öncelikle elinize sağlık. the red pill öğretisi çerçevesinde salt, kadınlarla iletişim kurma üzerine tavsiye vermek yerine bu tür konulara değinmeniz çok faydalı, zira kendi gözlemlerimde de yukarıdaki gibi bir sonuçla karşılaştım. toplumda bu yalnız adam miti sıkça kullanılan bir baskı unsuru ve trp genel hatlarıyla anlaşıldığında bile bu yalnızlık kartı kadınlar ya da toplum tarafında sıkça kullanılan bir çeldirici. erkekler olarak -özellikle otuzlardan sonrasını düşünerek iyi bir kariyer planlaması da yaptıysak- her zaman opsiyonlara sahibiz, bu tuzaklara düşmekten kendimizi korumanın yegane yolu, farklı seçeneklere sahip olduğumuzu unutmamak.

Tristan
Guest

Hocam doğrusu “yalnız” olucaktı.

Christian Troy
Guest
Christian Troy

Hocam, açıkçası yazdıklarınıza hak veriyorum ama 60-70li yaşlarımda gerçekten yalnız adam olmanın zor olacağını düşünüyorum. Hayatının aşkı, o kadın vs. değil ama evliliğin tek işe yarar tarafı olan çocuk yapmış olmanın yaşlılık psikolojisini daha sağlıklı kılacağı kanaatindeyim.
Evlilik dışı çocuk yetiştirmeye Red Pill’in veya sizlerin bakış açısı nedir?

Javert
Guest
Javert

“Yalnızlığı nasıl kullandığı ve bu yalnızlığın getirdiği özgürlük ile fırsatları nasıl değerlendirdiği bir erkeğin gerçek ölçüsüdür.”

Yüksek farkındalıklı bir söz

ama “…Türkiye gibi gelişmekte olan” kısmı güldürdü

nirvanaya_ulaştım
Guest
nirvanaya_ulaştım

işte geldik modernitenin çıkmazına ,ya tamam sex alfalık betalık neysede insan hayvan degilki ve tek başına yaşayamaz o yüzden aile kurumu önemlidir kadın olsun erkek olsun birliktelige hem ruhen hem fiziken mecbur duyar , alfa olsanda böyle beta olsanda , karıları sik sik nereye kadar sounda kendini en iyi ihtimalle bakım evinde çükünde sondayla bulursun 😀 , o yüzden gelin biz anamızın babamızın ahlakına dönelim , kadınları ezmeden fazla şımartmadan onurlu nesiller yetiştirelim dogrusu bu yoksa bu gidişle ya alkolik uyuşturuc bagımlısı bireyler olacksını çünkü sex hayatın tamamı degil bir kadını iyi sikmeniz veya sikememniz sizi mükemmel yada kötü yapmaz… Read more »

Aras Dolaşır
Guest
Aras Dolaşır

Kardeşim böyle düşünüyosan bence ya hemen düzelmeye bak. Ya da bu siteden uzaklaş. Geçmiş olsun mavi ışınlar yayıyosun etrafa

Prosefor
Guest
Prosefor

Hem deist olacaksın hem dini savunacaksin ne bu çelişki tezat onu cozemedim? İnanc küfür arasında gidip geliyorsun. senin soylediklerinin benzeri trde yaşanıyor topluma din dayatilmasina rağmen yasadışı madde kullanımı v.b unsurlar oldukça fazla. islamin hiç bir konuda haklı olduğu taraf yok

40 nolu kavşaktan bir gerideki yolcu
Guest
40 nolu kavşaktan bir gerideki yolcu

Bizde evlilik ve tabii ki çocuk sahibi olmak bir statü gibi bir şey, evli ile bekar yan yana olsun şartlar aynı ise evli olanı adam yerine korlar, ya da iki evli olsun biri çocuklu diğeri çocuksuz olsun yine çocuklu olan kazanır. Tabii şartlar aynı olması durumunda. Yani bu durumda kendini geliştirmek çok önemli, tabii iyi bir iş iyi bir gelir vs de statünüzü yapıyor. Yoksa kimse adam yerine bile koymaz, yüzünüze demez ama arkandan yıkık ezik diye bahseder. Peki çocuksuz evlilik konusunda ne düşünüyorsunuz sizce bu işin neresinde çocuksuz evlilik?

Corc Maykil
Guest
Corc Maykil

Sevgili Mahmut abi ben 36 yaşındayım. Bir yıl öncesine kadar ben de bu yazıdaki gibi korkuyordum ve betaydım. Evlenmek amacıyla kızlarla tanıştım. Hepsi de hüsranla sonuçlandı çünkü kanım beta beta akıyordu. Şimdi buradaki yazılarla resmen kanımı değiştirdim. Şu anda 21 yaşında bir kızla buluşma planı yapıyorum. Olay budur.

blala
Guest
blala

Hocam bir erkek 30 undan sonra ekonomik bağımsızlığını eline alır deniyor ya artık 40 diyebilir miyiz turkiyede?