Hafızayı, zihinsel yetenekleri, konsantrasyonu arttırmanın en hızlı yolu

University of Toronto öğretim üyesi ve klinik psikolog Jordan Peterson, manosphere’in yeni ama önemli figürlerinden biri. Kendisinin Kırmızı hap camiası ile bir ilişkisi olmasa da bu camia tarafından takip edilen önemli biri. Burada ve YouTube kanalımızda kendisine sıklıkla yer veriyoruz.

Kendisinin Quora’daki bazı sorulara yanıtlarını burada paylaşmak istiyoruz zira her erkek için önemli bilgiler içeriyorlar.

Hafızayı, zihinsel yetenekleri ve konsantrasyon süresini arttırmanın en hızlı yolu nedir? sorusuna şöyle cevap vermiş üstad :

Hergün aynı saatte, mümkünse sabah saatlerinde, uyan.

Uyandıktan hemen sonra iyi ve görece büyük bir kahvaltı yap, fazla karbonhidrat ve şeker tüketmekten kaçın.

Bu tür zamansal rutinler kurmanız çok önemli zira vücudunuzun herhangi bir duygusal stabilite ve kapasite kurması ve sürdürmesi, eğer biyolojik ritminiz süreklü bozuluyorsa pek mümkün değil. Güne başladığınızda yemek yemeden önce kendinizi herhangi bir işe ve strese de koşmayın zira bunun yan etkilerinden gece uyuyana kadar kurtulamazsınız.

Bu iki alışkanlığı geliştirmek size diğer herşeyden daha fazla yardımcı olacaktır. Bunun yanında zaten böyle yapmazsanız, hiçbir zaman optimal performansa ulaşamayacaksınız.

Kendisi en son H3 Podcast‘e ve Jocko Podcast‘e katıldı. Vakit olsa da şunlara alt yazı yapabilsek 🙁

Toronto Üniversitesi Psikoloji Profesörü Jordan Peterson,  ilkin Social Justice Warrior‘larla (SJW) girdiği başarılı mücadele ile gündeme gelse de, genç erkeklerin hiç duymadıkları, ama eksikliğini derinden hissettikleri sorumluluk ve hayatına yön verme mesajları ile kısa zamanda erkek popülasyonu tarafından yoğun takip edilen biri haline geldi. Peterson’u erkekler arasında bu kadar meşhur eden şey, erkeklerin babalarından duymaları gereken ama artık hiç duymadıkları mesajları veriyor olması. 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos adlı kitabı Ocak 2018'de piyasaya çıkacak olan Peterson'un Maps of Meaning: The Architecture of Belief  adlı bir kitabı da mevcut. Jordan Peterson'un Türkçe çevirilerini burada Jordan Peterson Türkçe etiketinden takip edebilirsiniz.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

7
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SeanPadfootkoyu turkuaz hapMahmut AbiÖzgür Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ajan Smith
Guest
Ajan Smith

Valla büyük emek sergiliyorsunuz. Helal olsun size.

Rodero
Guest
Rodero

Kahvaltı konusunda birok farklı görüş var. Son zamanlarda sağlıkla ilgili problemlerim olduğu için bu konularda biraz araştırma yapıyorum ve çok değişken öğütlerle karşılaşıyorum. Bir yazıda, sanırım deer yazmıştı, if ( intermittent fasting) ten bahsediliyordu. Bu konu hakkında tecrübesi ya da bilgisi olan varsa bir yazı ya da burada bir yorum şeklinde el atılırsa faydalı olur. En azından benim için 🙂 ( kolaya kaçıp da her şeyi buraya sorduğum düşünülmesin ben de araştırıp deniyorum bir taraftan ama çok fazla ses var ve deneyimler dahilinde pek sağlıklı bir veri elde edemedim.)

Özgür
Guest
Özgür

hocam ben 4-5 ay yaptım if. Özellikle öğrenciysen işine geliyor çünkü gün içinde dışarıda çöp yiyorsun genelde. Bunu yapmayıp okulun,mesain bittiğinde eve geldiğinde istediğin sağlıklı şeyleri yiyebiliyor olmak çok iyi. Onun dışında vücuda katkıları saymakla bitmez. Ağırsağlam’ın videoları var if ile ilgili. Eleman 3-4 yıldır if yapıyor. Aç antrenman yapıyor hatta. Bünyeye de bağlı ben örneğin açken daha zinde oluyordum. Bazı kişiler çok uyum sağlıyamıyor buna. Ben çocukluğumdan beri kahvaltı sevmemişimdir. Uyandıktan sonra asla iştahlı olmam. Genelde 1-2 saat ayıldıktan sonra kahvaltı yapardım. If yapınca bu sorun da kalktı ortadan. Ama sağlık problemlerin varsa bilemem tabii. Sağlam bir doktora danış… Read more »

koyu turkuaz hap
Guest
koyu turkuaz hap

bana çok az geldi keşke daha fazla şeyler de söyleseydi

Padfoot
Guest
Padfoot

Kahvaltı konusu sıkıntılı, insanın günlük kalori ihtiyacının yarısı karbon hidrat, diğer yarısını yağ, protein, mineral paylaşıyor.

Kahvaltı için belki hepsi karışık olabilir ama gün içinde karbonhidrat temelli beslenme önemli.

Sean
Guest
Sean

Karbonhidrat yemek önemli tabi ama sabah fazla karbonhidrat ve şeker yemek vücudu uyku moduna sokar enerjisiz olursun