Meriçliğin dibi – Sinsi erkek feminist

Aşağıdaki iki elemanları Skeptico’nun twitter hesabında görünce, bir süredir yazmak istediğim bu yazıyı karalayıp bitirdim.

Bir numaralı sinsi erkek feminist (neden sinsi dediğimi aşağıda açıklayacağım) Tolga “Dünya Erkekler Gününü” topuklu ayakkabı ile geçirmiş.

İki numaralı sinsi erkek feminist olan ekşi sözlük yazarı ise “erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular” başlığında şunları sıçmış :

bu ülkede yok sayılan, değersizleştirilen, hakarete, şiddete, tecavüze, cinayete maruz kalan insanlar olarak neden acaba hâlâ “evde kalmak, hayırlı bir kısmet, kız istemek, bayan…” vb söylemleri kullanıyor ve kullanıldığında itiraz etmiyor, şikâyet etmiyor, dava açmıyorsunuz?

öylesine sorulmuş, kötü niyetli, abartılı-ütopik ya da saçma bir soru olarak algılanmaması için kendimden bir örnek vermek istiyorum.

ben erkeğim. hizmet satın aldığım şirketlerden biri ile sözleşmemi başlatırken, bana güvenlik sorusu olarak, annemim evlenmeden önceki soyadını sormalarını kabul etmeyeceğimi, bunu özellikle sözleşmeye eklemezlerse, müşterileri olmayacağımı belirtip, kabul ettirdim. birkaç ay önce, bu şirketi, aldığım hizmette yaşadığım bir sorun nedeni ile aradığımda, görüştüğüm kadın çalışan bana “annenizin….. aaaa pardon, size bu sorunun sorulmamasını istemişsiniz…” dedi şaşırarak, yadırgayarak. “bu size neden garip ve rahatsız edici geliyor, bir kadınsınız üstelik, sizden tebrik, teşekkür beklerdim. ben hiçbir kadının evlenmeden önce ve sonra, cinsel ilişki yaşamadan önce ve sonra diye tanımlanmasını, yargılanmasını, değerinin, saygınlığının, haklarının… yorumlanabilmesini kabul etmiyorum. bu bir insanlık suçu…. ” dedim. umurunda olmadı.

sizce de çok üzücü ve daha çok sorumluluk almanız, artık !!! bu ülkedeki pek çok kadının, kendilerine bilmem kaç taş yüzük alacak bir finansör koca yerine, kendi insanlık hakları için hareket etmeye başlamaları zamanı değil mi?

Bahsi geçen Ekşi Sözlük başlığında daha bir sürü var böyleleri.

Sinsi erkek feminist, erkek egemenlik hiyerarşisinde rekabet edemediği için hatunlarla işbirliği yaparak (genelde hatunların kıçını yalamakla kol kola giden bir işbirliği) hatun düşürmeye çalışan erkekimsi kişilere denir. Bu kişiler, klasik erkek egemenlik hiyerarşilerinden birinde yukarı çıkmaya yetecek maskülin enerjiye, yeteneğe ya da kişiliğe sahip olmadıklarından hem bu hiyerarşinin dışında konum  almaya çalışırlar, hem de bu hiyerarşiye kadın feministler gibi bok atarak, burada rekabet eden erkekleri gözden düşürmeye çalışırlar. Amaç tabii ki kadınların bu yardakçılığı takdir edeceği ve bazı kadınların kendilerini seksle ödüllendireceği beklentisi vardır. Sinsi taraf budur işte. Amaç yine kilodun içine girmek ama iyi çocuk gibi duyar kasarak (virtue signalling) sikişe gitme amacını gizlemek çok baskın.

Burada çalışan klasik beta mitlerinden en tehlikelisi olan Ben diğer erkeklerden farklıyım mitinin daha sinsi bir versiyonudur :

OHK, kadının ağzından çıkan karşı cins kriter ve beklentilerine mümkün olduğu kadar uyarak ve kendisini bunlara uymayan bazı varsayımsal “diğer erkekler”e üstün bir pozisyona koyarak özel olduğunu ve bunun da kadın tarafından takdir edileceğini düşünür.

Bonus : Türkçe online beta akım medyanın temsilcilerinden Onedio’da ele alınan şu meriç mesela, feminist mi bilmem ama duyar kasarak am düşürme işinde sosyal medyaya iyi yükleniyor :

“Melis,her kimsen erkek arkadaşın bugün 18’de Kadıköy starbucks’ta bi kızlayken,sen aradığında hayatım kemalle oturuyoruz diye yalan söyledi.

Arkadaşlar herkes rt atsın melise ulaştıralım kız arkadaşlar özellikle hemcinsiniz aldatılıyo destek olsanıza haydiiiii

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

14
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
PopeTuncSpartacusTurkicMahmut Abi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
ED
Guest
ED

Merhaba erkek adam.

Bu akim ya gittikçe artıyor, ya da benim daha fazla dikkatimi çekmeye başladı. 2 haftadir da bana direkt etki eden bir meriç ortaya çıktı. Benim hatunlardan birine tavsiyeler verip benden uzaklaştırmaya çalışıyor. Isin ilginç yani ise hem kız hem de mr. Meriç bir strip club’ta çalışıyorlar. Eleman işi geregi iyi bir fiziksel görünüme sahip görünüşte benim ona karşı hic şansım yok.Ben kızı almak için her gittiğimde mr. Meriç’i hatunla konuşurken buluyorum ve istisnasiz her seferinde kız eve gidene kadar kafa sikiyor)).

TrickShoot
Guest
TrickShoot

Geçen bi yerde bir arkadaş kadınlar bizden çok iyiler,halimiz harap demişti. Bazen ayda 1 toplanırız oda olur ve feminizmi savunur. Gerçekten anlamak güç. Şuan ki Türkiye de kadın eziliyor diyen ahmak oğlu ahmaktır. Herşey onların lehine özgürüm adı altında rahatlıkla partilerde sikişiyorlar. Adamlara soruyorsun yarın öbürgün kardeşin-ablan partiye gitse yarı çıplak ister misin? Hayır diyor neden? Çünkü erkekliği ancak orada işliyor.Ama kız özgür, karışamazsın : ) bu feminizm yalanlarına inanan erkekler dünyaya boşuna gelmiş erkeklerdir. Can Yaman adlı eleman 1 İspanyola bişey dedi diye adamı itin götüne soktular. Benzer bir başka olayda Ebru Polat adlı kadın can yaman için” bunu… Read more »

Spartacus
Guest
Spartacus

Bu olay genellikle sol kesimde daha yaygın herkesin eşit olduğu varsayımını yaparak kadınları yüceltme peşindeler.

Tunc
Guest
Tunc

Bu kişilerin 2022 versiyonu Kerem Bursin sanırım. Özellikle geçen ay kadınlar gününe özel Demet evgarla yaptığı yayını izleyince insanın ibret alası geliyor 😅 Adamda tip var, kas var boy var pos var ama kafa yok malesef…

Pope
Guest
Pope

Mahmut abi, bugün otobüste Suriyeli’nin birini sevgilisine göz kırptı diye 5-6 kişi dövdüler. Kadın da gaza getiriyordu erkeğini. Bu olaya bakışın nedir? Bu bir feminizm propagandasının bir sonucu mu yoksa yapılması gereken mi ?