Çağımızın Vebası: Virtue Signalling

Gün geçtikçe daha da çekilmez hale gelen, medyada artık görmeye alıştığımız ahlak reklamcılığına Virtue Signalling deniyor. Bu safsata ( fallacy) türünde esas amaç, karşı tarafa “herkes tü kaka, ben çok erdemliyim, bilinçli ve entelektüelim” mesajı vermek. Meriçler tarafından bu yöntem sıkça kullanılıyor. Maskülen özellikleriyle ön plana çıkamayan, yarattığı değerlerle kadınların ilgisini çekemeyen meriçler, kadınlara cici görünmek adına kadın haklarını destekler gibi görünüyorlar. Hatta bu işi o kadar abartıyorlar ki, hemcinslerini aşağılayıp erkekleri kaba saba, nefret dolu, şiddete eğilimli, kötü insanlar gibi lanse etmekten çekinmiyorlar. Erkek doğasına yabancılaşan, erkekliği geri kafalılık olarak gören tipler bunlar. Yetersizler ve bu yetersizliklerini bile görmekten acizler. Çoğu, ailesinin imkanlarıyla bir yerlere gelmiş, şanslı azınlıktan. Hayat mücadelesine dahil olmamış ya da kestirme yoldan kariyer basamaklarını tırmanmasına rağmen tatmin düzeyi düşük, saygı görmeyen başarısız tipler. Bir toplulukta bu tip insanları hemen tanırsınız. Kendileriyle barışık değillerdir. Sürekli bir şeylerden şikayet ederler. Sisteme düşmanlardır. Aşağılık komplekslerini hissedersiniz. Adam gibi görünüp adam olamayan tiplerdir ve kesinlikle kadın- erkek ilişkilerinde başarısızlardır. Bir kadına en çok zararı veren de yine bu meriçlerdir. Tehdit, şiddet, aşağılama hatta yaralama ve öldürme gibi faaliyetlerin altında hep bu yetersizlik hissinin getirdiği öfke ve nefret yatar.

White knight, meriç, profeminist, hanımcı; adına ne derseniz deyin, bu tipler sürekli ahlak reklamı yaparak sosyal medyada kadınların ilgisini çekmeyi amaçlarlar. Bazen kadınlardan daha çok kadıncı olurlar. Amaçları, kadınların daha iyi standartlara kavuşması ya da haklarının gözetilmesi değildir. Çok temel bir amaçları vardır: sevişmek. Çünkü maskülen özellikleriyle ön plana çıkan, saygı duyulan, başarılı erkeklerle yarışamazlar. İlgi duydukları kadınları sürekli bu tip erkeklere kaptırmışlardır ve kadınları önemsiyor gibi yaparak bu erkekleri alt edeceklerini fikrine kapılmışlardır. Gerçek hayatta bu erkeklerle asla rekabet edemezler. Kendilerini geliştirip değer yaratmazlar ya da yarattıkları değerleri kullanarak, cesaret gösterip de bir kadını etkileyemezler. Sinsilerdir ve bu sinsilikleri acizliklerinden kaynaklanır. Sürekli friend zone’a itilir, kadınlar tarafından değersiz birer meta olarak görülürler. Çoğu zaman bu arkadaşlık süreci kavga ve hakaretle biter. Kadınları elde etmekteki başarısızlıklarının faturasını; sözüm ona, erkek egemen topluma keserler. Halbuki esas sorun kendilerindedir.

Belli bir yaşam düzeyine sahip, imkanları diğer insanlardan daha iyi olan erkeklerin çoğunda meriçleşme eğilimini görebilirsiniz. Bir erkeğin kendini geliştirip yaşam standardını yükseltmesini eleştirirler. Çabalayan insanı hakir görürler çünkü kendi imkanlarıyla başarısız olmuşlardır. Ayda 10 bin tl bile kazansalar toplumda değer görmezler. Kadınları bir şekilde kendilerinden soğutup tiksindirmeyi başarırlar. Sonunda genellikle 40 yaşına kadar her haltı yemiş bir kadının ATM’si olurlar ve bu kadınlar tarafından defalarca aldatılırlar. Sadaka seksi ile evli otuz biri arasında bir yere sıkışmış olan, tatminsiz, ezik, öfkeli tiprlerdir. Bu ezikliği ısrarla savunmaya devam ederler. İşte bunlardan birisi de virtue signalling’tir. Bilmem, anlatabiliyor muyum!

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Sonsuzluk ve Bir Gün

Sonsuzluk ve Bir gün, Türkçe kırmızı hap camiasının en bilinen ve takip edilen yazarlarından biri. Kendisini buradan olduğu gibi twitter hesabından (@sonsuzluk_vbg) ve Ekşi Sözlükten (@sonsuzluk ve bir gun) takip edebilirsiniz.

25
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
6 Comment threads
19 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Mahmut AbiNickbulamadimCüneytKaptan yosunTristan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Mahmut Abi
Admin

En sinsi ama aptalca beta oyunu da bu. Sinsi zira dediğin gibi amaç seks. Jordan Peterson üstadın dediği gibi erkek egemenlik hiyerarşisinde rekabet edemediklerinden “işbirliği” ile rekabet etme planı yaparlar. Aptalca çünkü “bak Melis ben o çoğunluk olan ataerkil ve kötü erkeklerden değilim” mesajı vermeye çalışırken aslen çoğunluk olan stepne iyi çocuk sürüsüne katılırlar 😀

ED
Guest
ED

Sonrada uzaktan Alfaların nasıl hatunları catirdattiklarini izlerler.
Bu arkadaşlar gerçek bir babanın yetişemediği (En azından rol modeli olmadığı.) Erkek bedeninde yerini bulamayan tipler. Burada daha öncede konuştuğumuz gibi, anneleri tarafından romantik masallarla yetiştirilen, baskın karakteristik özellikleri yontulan erkekcikler. Yazık yahu. Çok çekiyorlar gariplerim. 🤣🤣

BayDooku
Guest
BayDooku

Hocam benim bir sorum olacaktı yalnız bu konudan biraz bağımsız.Son zamanlarda baya bir soru soruyorum küstahlığım hatsafalarda farkındayım 😀 Geçenlerde bir yarışma programı izliyordum ‘ilk buluşma’ diye duymuşsunuzdur.(18.bölüm 26.30 dk başlangıcı) Hemen özet geçeyim bu yarışma evli veya sevgili olan çiftlerin genellikle erkek faydasına katkıda bulunan bir yarışma.Yani kızı kıskandırarak(aşırı şekilde) erkeğe karşı tavırlarını ölçüyorlar bir bakıma erkeğin opsiyonlarının fazla olduğunu kıza gösteriyorlar(ama fake tabiki). Şu 26.30 dk’da başlayan çiftteki abimiz kendisinden cpd olarak bence en az 2 seviye yukarı bir kadınla evlenmiş. Bu abimiz taksici(burda yanlış anlasılmasın bu sektördeki arkadasları küçümsemiyorum) ve iyi bir insan(MAVİ HAP kervanından).Üstelik kız bu… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Hocam hipergami öyle vakumda tek başına çalışan bir dürtü değil. Sana Hipergami hakkında birkaç not yazımızı tavsiye ederim. Yani kadınlarda hipergami dürtüsü varsa bizde de hatun evde iken dışarda daha güzeline çakma dürtüsü var ama yapıyor muyuz / yapabiliyor muyuz? Kadınlarda da aynı, hipergami var ama toplumsal baskı var, kadının kendi inançları var (din önemli bir düzenleyicidir mesela), kadının özgüveni var (ki güzellikle doğru orantılı olmayabilir), bu senin iyi beta dediğin adamın sağladıklarını kaybetme riski, kötü çocuk alfaya yönelmenin getirisine değmeyebilir, çocuklar var, vs. vs. Hocam iyi insan = beta diye birşey yok. İyi insan olabilirsin ama kadınına dominant olursun,… Read more »

BayDooku
Guest
BayDooku

Haklısınız hocam abimizin beta olduğunu söylememin sebebi aşırı iyimser olması ve yarışma boyuncada tek opsiyonunun kız olduğunu defalarca vurguluyor olması.Hatırladığım kadarıyla bir erkeğin kesinlikle yapmaması gereken tek opsiyonunun karşıdaki olduğunu hissettirmemesi lazımdı.Kızın hipergami istisnası olabileceğini söylememin nedeni ise sonlara doğru erkek işimi kaybettim kaybedilirim gibisinden bir konuşma yapıyor ve kız ağlayarak kaybet nolcak ben sana bakarım ben sana iş bulurum gibisinden bir mesaj veriyor.Bazı değerlerin hipergamiyi etkilediğinin farkındayım ama bu denli uç örnek hatunları görüncede insan kendine ya acaba istinalar olabilirmi diye sormuyor değil.

Mahmut Abi
Admin

Haha öyle uluorta o abi gibi tek sen varsın demek lazım. Politik bir manevra da olabilir. Yani evli erkeğin TVde çıkıp elimi sallasam ellisi gibi davranması çok aptalca olurdu kendisi için. Ucundan bile olsa başka limanlara açılabilirim mesajı vermek, evli erkeğe kısıt olarak geri döner. Hocam defalarca söylüyorum, öyle ulu orta sergilenecek birşey değil hipergami. Hangi kadın erkek işsiz kalırsam derse çıkıp da “hımm o zaman düşünürüz der ki”? Hipergami her zaman arka plandadır, bazı kadınlar, erkeklerinin de dominant olmasının yardımı ile bunu çok güzel kontrol ederler (ki bence hala kadınların çoğu), bazı kadınlar da ne yaparsan yap edemezler (azınlık).… Read more »

Mahmut Abi
Admin

NOT : “Tek opsiyonunun karşıdaki olduğunu hissettirmemek” karşılıklı davranışlarda olur. Ulusal kanala beni çıkarsan ben de “Nazmiyemden başkası olmaz” derim. Stratejik olmak lazım. Alfa olayım derken IQyu 20 puan aşağı çekmeye gerek yok 😀

BayDooku
Guest
BayDooku

ahahha süper açıklama olmuş, teşekkürler hocam. Ben yavaş yavaş acı olsada kabullenmeye başladım zaten hipergami mekanizmasını. Küçüklükten bu yana feminizmin virüsünden kurtulmak sizinde dediğiniz gibi ”dindar birine Allah yok” demekle eşdeğer cidden. İnsan azda olsa bir umut çıkış yolu arıyor tabi ama sonunda kabullenmesi gerekeceğinide biliyor 😀

Tristan
Guest

Hocam selamlar. Biraz önce sevgili 1f’nin entrylerine tekrar bakarken aklıma bir kaç soru geldi. Maille yazmıyorum, çünkü dönüş olmuyor eskisi gibi.

1- Red Pill’in istediği ve “olmuş bu” diyebileceği bir erkek profili var mıdır? Varsa nelerdir?

2- Hipergami doğal, onda hemfikiriz. Ama hipergamiyle birlikte default gelen o “apayrı” orospuluk için de yine suçu erkeğin betalığına mı yüklemeliyiz? Yani kadın aslında sütten çıkmış ak kaşık ama hipergaminin doğal bir dürtü olması, kadını burada haklı mı çıkarır? Feminiklerin yürüdüğü noktalardan biri de bu.

3- Meriç tabiri nereden geliyor? İlk nerede çıktı?:D

Teşekkür ederim.

Mahmut Abi
Admin

Hocam diğerlerine cevap vereceğim ama benim kendi kanaatim meriç kelimesini bu şekilde ilk 2008 civarı umut sarıkaya karikatürleri ile piyasaya sürdü. Ondan önce mesela 2000 – 2008 arası ekşide meriç hep nehir ve unisex isim diye girilir.

BayDooku
Guest
BayDooku

Güzel sorular. Benimde az çok yazmak istediğim sorulardı özellikle 1.cevabını çok merak ettim hocam.Birde tristan abi kabul ederse bir soruda ben eklemek istiyorum. Mgtow grubu tam olarak teş eşçiyi bekleyen bir grupmu(gelirlerse ayağıma gelir gelmezse salla) yoksa nihilistik bir grupmu ? ( şahsen tristan abinin mgtow yorumlarını okuduktan sonra özellikle fişten çekilmedeki yorumlarını insanın ”amaaan sokarım böyle sisteme ben keyfime bakarım” diyesi geliyor.Şahsen fişten çekilmenin 5(a)-5(b) seçiminde çok kararsız kalmıştım ama sonra feminizmin yarattığı bir etkimi yoksa karakterimden gelen bir şeymi bilmiyorum ama ”kızsız hayat olmaz hacı eşşek gibi çalışıp alfa erkek olduktan sonra istediğin kızı alacaksın” dedim. Hocam işin… Read more »

Tristan
Guest

@BayDooku kardeşim, Skeptico ve burada Erkek Adam’ın da vurguladığı gibi, Red Pill sana asıl uyanışı sağlıyor. Sonrasındaki yol ayrımı tamamen sana kalmış. Ya benim gibi sistem dışı bir MGTOW olur, herşeyi siktir edip, günbatımında götünü dönüp kendi yoluna gidersin; ya da tabak çevirip oyunu kurallarıyla beraber kabul ettiğini taahhüt edersin. MGTOW, tek eşliliği veya çok eşliliği savunmaz. Aslına bakarsan, MGTOW, Red Pill camiasının “oyun” dediği şeyi komple reddeder. Nihilistliğe oldukça yakındır; tüm bunların “gereksiz, sonu gelmeyen ve sonunda boş” olduğunu düşünür. Gelen kadını sinirli ergenler gibi kışkışlamaz; lakin kadınların oynadığı “oyunları” oynamayı reddeder. Seksten mahrum kalmak pahasına olsa bile. Böyle… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Hocam, doğa kanunlarına kızgınlık beslemeyin. Kızlar ne yapsın? Onlar da 35ten sonra karşı cins üzerindeki tüm çekiciliklerini kaybediyorlar ama erkekler ise 55’ine kadar takılabiliyor. Siz daha hayatın o kısmına şahit olacak yaşta olmadığınızdan size hikaye gibi geliyor ama böyle acımasız bir gerçek var.

Tristan
Guest

Kadınlarla herhangi bir problemim yok. MGTOW’un ileri düzeyde kadın düşmanlığına evrildiğini savunanlar olmuş. Daha yapıcı şekilde bu görüşü benimseyen insanların da aynı şekilde kadınlarla herhangi bir problemi olduğunu sanmıyorum. Doğayı, doğa kanunlarını ve hipergamiyi olabilecek en tabii şeymiş gibi görüyorum. Onlar da kendi dürtülerine göre hareket ediyorlar. Ben günümüz sistemi ve oyun teorisini reddediyorum o kadar. Üç beş salaktan saygı görüp, içi sulu bir deliğe girmek için tüm bunlar çok fazla. Hele de Türkiye gibi dibine kadar çarpık ve hiçbişeyin düzgün olmadığı bir ülkede.

Mahmut Abi
Admin

Neyse ben Rollo Tomassi serimi şimdilik kenara bırakıyorum. Gençlik çok umutsuz. Jordan Peterson tarafına ağırlık vereceğim bir süre.

BayDooku
Guest
BayDooku

Valla doyurucu bir mgtow tanımı olmuş saolasın 😀 Ben tabak çevirme kısmını seçtim ama ilişkiye girmek değil daha çok tanımak ve bir umut bir ihtimal gelenler arasında istisna kızı beklemek için. Yoksa cidden bende mgtow taraftarı biriyim hatta kırmızı hapı sindirmeye başladıgım vakitlerde en yakın arkadaşım direk mgtowluğa geçmişti şuan ne yaparsam yapayım ikna edemiyorum ama üzülmüyorumda çünkü saygı duyulması gereken ve işin alternatif sonunu gören insanlar olarak görüyorum o grubu. Hocamızın bahsettiği olgunluğa henüz bende erişemedim zira önümde baya bir yol var. Karakterim gereği kızın geçmişine çok takıntılı birisydim ama kırmızı hap ve mgtow gibi alternatif yollar sonucu bir… Read more »

Mahmut Abi
Admin

bir umut bir ihtimal gelenler arasında istisna kızı beklemek için İstisna kız beklentini öldürmezsen, “istisna kız” hayatına defalarca gelir merak etme 😀 Onu sen yaratırsın ve biz buna ONEitis diyoruz camiada. Hiçbirşey yapamazsan bile bu saçmalıktan kurtul. O istisna kızın maalesef arketip karşılığı da var ama o ergen beklentisinden kurtulmak zaten Erkek olmak demek. bir kızın asla bir erkeği özünde sevemeyeceğini anladım Daha doğrusu bir kızın asla bir erkeği, erkeğin onu sevmesini beklediği gibi sevemeyeceğidir. Bkz. Aşk Hiyerarşisi. Yıllardır uğraşıp çabalayıp dağı tırmanmak ve tepede sahte bir aşkın olduğunu bilmek acı veriyor ama yapacak bir şey yok Acı vermesinin nedeni… Read more »

BayDooku
Guest
BayDooku

Gerçekler çok acı hocam 🙁 Ama dedikleriniz bir o kadarda mantıklı ne yazıkki 😀 bunca şeyi erkek adam olmayı ve pazarda hakketiğimiz kadını seçmek bana komik gelmeye başladı. Kendimi alıcı pazardaki meyveleride kadın görmeye başladım. Güzel bir meyvenin kilosu vücut+statü+para+oyun+karakter++++ diye gidiyor.İşin acı tarafıda meyvenin bunlardan bir haber olması ve hipergamisi gereği kendine uyuyor ise okeylemesi uymuyor ise hiç acımadan ve karşıdakinin ne kadar sevip sevmediğini önemsemeden reddetmesi. Yada okeyledikten sonra erkeğin oyuda yaptığı ufak hatalar veya gözünden kaçırdığı şeyler sonucu kalitesi değerleri daha iyi veya eşit olan başka bir erkeğe kayması 😀 kızlar bu kadar avantajlı ama erkekler neden… Read more »

Mahmut Abi
Admin

2- Hipergami doğal, onda hemfikiriz. Ama hipergamiyle birlikte default gelen o “apayrı” orospuluk için de yine suçu erkeğin betalığına mı yüklemeliyiz? Yani kadın aslında sütten çıkmış ak kaşık ama hipergaminin doğal bir dürtü olması, kadını burada haklı mı çıkarır? Feminiklerin yürüdüğü noktalardan biri de bu. Öncelikle kelimeleri dikkatli seçmelisiniz. Ahlaken söylemiyorum ama kadınlarda default bir orospuluk olduğu fikri ile feministlerin erkeklerde default bir kadın ezme dürtüsü olduğu fikri birbirinin kardeşi ve aynı şeyden besleniyorlar : kıskançlıkla karışık öfke. Bu tür kelimeleri çokça kullanmak sizi bu çukurda daha dibe çeker. Tristan daha önce bir yazıda yaşadığın ortamı yazmıştın. Cevap yazamadım ama… Read more »

Tristan
Guest

Öncelikle herhangi bir çukurda olduğumu sanmıyorum. Burada kastettiğim “orospuluk” genel bir kavramı ifade ediyordu. Bahsettiğim götlüğü erkekler de yapıyor. Sonuç olarak insan, özünde kaypak bir canlıdır. Sayfaya ilk kez uğrayıp bu yorumu okuyan herkes de bence bunu hangi anlamıyla söylediğimi anladı. Yüzde yüz hipergami olmasa da, evet, sizin bulunduğunuz yerlerden çok ama çok daha fazla. Erkek vasıtasıyla sınıf atlama olayına kaçıyor hatta. Bunu ne kadar hipergamiyle bağdaştırırız o konudan pek emin değilim. MGTOW görüşünün, özünde Red Pill’ci adamın veya doğal alfanın daha çok işine gelmesi lazım. MGTOW adamı dediğin üzere kendini sistemden soyutladığı için pazar payı yine haplıların ve alfaların… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Şimdi dolaylı olarak diyorsun ki, “Aslında MGTOW falan değilsin, sadece maskülen hiyerarşide yarışacak donanımın olmadığı için karşı cinsin ilgisini çekemiyor ve sevişemiyorsun. Dolayısıyla çok kızgınsın. Yaşadığın boşluğu terim anlamlı bir şeye dayandırma ihtiyacından dolayı MGTOW olduğunu iddia ediyorsun.” Yorumun ilk cümlesinden dahi belli oluyor. Hayır, o erkeğin CPD açısından en dipte olduğunun bir göstergesi olabilir ve bir erkek ilkin buna bakmalıdırdaki olasılık işi yumuşatmak için değil, ilk olarak bakılması gereken sorun olduğu için. dolaylı olarak diyorsun ki … sadece maskülen hiyerarşide yarışacak donanımın olmadığı için karşı cinsin ilgisini çekemiyor ve sevişemiyorsun Yanlış. Çok az erkek bu donanımdan mahrumdur ve internet… Read more »

Kaptan yosun
Guest
Kaptan yosun

Bana sorarsan, biz kadınlara bu kadar önyargılıyız ama biz kadınlardan daha avantajlıyız. Neden? Çünkü biz erkeklerin hoşlandığı güzel kadınları(yanlızca tip olarak) etkileyebilmek için doğuştan süper yakışıklı olmamıza gerek yok. En tipsizimiz bile çalışıp statüsünü arttırarak ve güzel vücuda sahip olarak vs (yani doğuştan dezavantajlı başlayarak bile) hayalini bile kuramayacağımız hb 7,7.5 üstü kızları sikebiliriz. Hep kadınların biz onlar için bir ton şey yaparken onların bizim için hiçbir şey yapmamasından şikayetçiyiz. Ama elimizde ciddi bir güç var. En tipsizimiz,fakirimiz,zayıfımız,eziğimiz(şimdilik) ortalama bir kadından daha avantajlıdır. En azından değişme umudu var. Gerçekten değişme kadınlar gibi estetikle veya makyajla değil. Ortalamanın altında güzel olan… Read more »

Cüneyt
Guest
Cüneyt

Babadan oğula nesil herhalde bunlar.

Nickbulamadim
Guest
Nickbulamadim

Böyle bir insansak nasıl kurtulmaliyiz?veya nasıl bir yol izlemeliyiz?

Mahmut Abi
Admin

Bu sitede anlatına maskülen erkek adam olma yoluna girersen kurtulursun.