Yapasım gelmiyor

Merhaba Erkekadam okuyucuları. Ben Boğaç. Daha doğrusu rumuzum bu. Kendimi uzun uzun tanıtmak isterdim ama konumuz bu değil. Sizinle önemli bir çeviri paylaşacağım. Erkek Adam Jocko Willink’in “Disiplin Eşittir Özgürlük” kitabına atıfta bulunarak bir yazı yazmıştı. Bu yazıyı gördüğümde aslında en önemli şeyin harekete geçmek ve devam etmek olduğunu tekrar hatırlamış oldum. Şimdi de Jocko’nun “Not Feeling It” podcastinin çevirisini paylaşmak istiyorum. Önemli olduğuna inanıyorum ve eklemeler de yapacağım. İyi okumalar…

 

Bir şey yapmak istemediğim günlerle nasıl başa çıkıyorum? O yorgun olduğum, yıprandığım veya kendime yaptığım eziyetten bıktığım günler… O günlerde ne yapıyorum?

Cevap basit. Her türlü harekete geçiyorum. İşimi yapıyorum.

Bazen ruhsuz bir şekilde yapıyor da olsam da, eylemlerimin peşinden gidiyorum(ÇN: Aslında kalıp “go through motions” ama ben böyle çevirmeyi daha uygun gördüm).

Antrenman yapmak istemiyor muyum? ANTRENMAN YAPIYORUM.
Kafamı projeme gömmek istemiyor muyum? KAFAMI PROJEME GÖMÜYORUM.

Erken uyanmak ve yatağımı terk etmek istemiyor muyum? ERKEN UYANIP YATAĞIMDAN ÇIKIYORUM!

Bu arada, bunlar bazen ufak bir araya ihtiyacınız olduğunun birer işareti olabilirler ve doğru da olabilirler.

AMA bugün ara vermeyin. Yarına kadar bekleyin. Size tatlı tatlı fısıldayan anlık hazlara aldırmayın. O sesi kapatın. Dinlemeyin. Bunun yerine, eylemlerinizin peşinden gidin. O ağırlığı kaldırın. Tepeye deparınızı atın. Projeniz üzerine çalışın. YATAKTAN ÇIKIN.

Ben ertelemeyi sevmem. Ama ara veresiniz varsa, bu ertelemeniz gereken tek şeydir. Yarına bırakılacak tek şey ara vermektir.

Ve yarın geldiğinde, hâlâ ara vermek istiyorsanız, verin. Muhtemelen ara vermeyeceksiniz veya buna ihtiyaç bile duymayacaksınız. Muhtemelen ara vermeye olan arzunuzun sadece bir zayıflık olduğunu fark edeceksiniz. O arzu aşağı inen yoldur, en az direncin yolu.

Eylemlerinizin peşinden gitmekle, bu zayıflığınızın üstesinden geleceksiniz. Ve doğru yolda kalacaksınız, disiplinin yolu. Savaş yolu!

Yani tam da ait olduğunuzu bildiğiniz yerde.

(Çevirmen Notu: Şahsen benim gelişim maratonunda öğrendiğim en önemli şeylerden biri, eylem ve motivasyonun, bize anlatılan dinamiğin tam tersi şekilde işlediği. Motivasyon eylemin sebebi değil, sonucudur. Harekete geçmek size motivasyon getirir. Harekete geçin. Eğer bir şey yapasınız yok ise o an disiplin sizinle dost olmak için fırsat kolluyor demektir. Ona merhaba deyin ve bağ kurun. O işi yapın. Hayattaki en iyi dostunuzu kazanın.)

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

8
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
6 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
KozÖzgürJoe FrazierErkekSkywalker MD Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
BenLark
Guest
BenLark

Disiplin , özgüveni oluşturur
Yaşadığımız özgüven problemlerinin çoğu sebebi KENDİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMAMIŞ OLMAMIZDIR

Cem
Guest
Cem

Bu yazı ilaç gibi geldi.

“Telefonla oynamaya biraz daha devam et.”
“Biraz daha uyu, yatakta vakit geçir.”
“Sonra yaparsın.”
“Hava çok soğuk, spora gitme.”
“Yemek yapmakla uğraşma, dışarıdan sipariş et.”
“Amaan ye gitsin, ne olacak?”

Gerçekten hepimizin gün içinde sıkça karşılaştığı, bunlar ve benzeri pek çok sözü disiplinin bize attığı shit testler olarak algılayabiliriz. Eğer bu shitler altında ezilmezsek, evvela disipline sahip olabiliriz. 🙂

A
Guest
A

Çeviri için teşekkürler

Skywalker MD
Guest
Skywalker MD

Merhaba.

Site için teşekkür ederim. Burada paylaşılanlar öyle hayatımı değiştirdi ki adım kadar emimim hiçbir erkeğin hayatına bu kadar yardımcı olmamıştır. İleride bir gün hikayemi paylaşmak isterim.

Benim sorunum İngilizce öğrenmeyle ilgili. Aslında çok zayıf değil ama gene de reddit’teki red pill köşesini takip etmeme yetmiyor. Çok vaktim yok. Genelde okul derslerimi çalışarak vaktimi geçiriyorum ama günde 40-45 dakika İngilizceye ayırabileceğimi düşünüyorum. Sizce nasıl çalışmalıyım? Neler yapabilirim? Çok sağlam gir grammar kitabı aldım ama çalışırken canım çok sıkıldı. Her türlü tavsiyenize açığım.

Erkek
Guest
Erkek

İngilizceni en iyi ve en hızlı ingilizce konuşarak(konuşmaya çalışarak) geliştirebilirsin.
Bu videoyu izle
https://www.youtube.com/watch?v=CgXPnpvrGNM

Joe Frazier
Guest
Joe Frazier

Hayatımda izlediğim en iyi videolardan biriydi. Teşekkürler.

Özgür
Guest

Bu çook iyiymiş be. Cidden ertelediğiniz tek şey ara vermeleriniz olursa 2-3 level birden atlıyorsunuz. Çünkü genelde ara vermeyi ertelediğinizde ara vermeniz gereken gün geldiğinde aslında ara vermeniz gerekmediğini anlıyorsunuz.

Koz
Guest
Koz

İşin içerisinde iki büyük SORUN var. Bunlardan ilki, konunun elden gelen imkanlar neticesinde “Nasihat” boyutunda kalıyor olması. İkincisi ise, erteleme ve diğer sorunların çözümü ile konunun yanlış yorumlanabiliyor olması. Oysa ki sorunun çözümü daha farklı, bu durum sigarayı bırakmak ile de bağlantılı bir durum. ( Sigara dahil diğer bağımlılıkları veya sorunları da ) İkisine de elimden geldiğince değineceğim. İlk olarak, nasihat boyunda kalıyor olmasının hem eldeki imkanların buna elvermesi hem de maalesef biraz gazlama methoduna başvurulması yatıyor. Bu şunun gibi, yüzme bilmeyen bir insanın denizde boğulmak üzere olduğunu ve denizde çırpındığını görüyorsunuz. Oradan bir başka adamın da ” Kardeşim gelsene,… Read more »