Mavi hapın tehlikeleri

 

 

Bu klip Twitter akışıma birkaç gün önce geldi ve ardındaki Twitter yorumlarını okuyana kadar da bunu es geçecektim. Burada gerçekten ne olup bittiği konusunda ne düşündüğümü yazacağım ve bunu diğer izleyenlerin ne düşündüğü ile karşılaştıracağım. Bunu gerçekten göz ardı edecektim fakat ardından gelen tartışma olayı enteresan bir sosyal deneye çevirdi.

Daha önce böyle şeyler gördüm. Hatırlayın, ‘gerçek işimdeki’ kariyerimin önemli bir kısmında insanlarla sosyalleşip içiyorum. Erkeklerin hatunlara yürümelerini, kadınların erkeklere yürümelerini ve bir sürü çiftin herkesin önünde kavga etmesini izledim. Bu çiftlerin ortak özelliklerinden biri (90%sinin) erkeğin kız arkadaşını / karısını “dönüp kendisi ile aynı frekansa gelmesi” için kıçını yırtması. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu erkeklerin çoğu “olayın farkında olmayan” betalar ve kadının erkekten soğumasına neden olan şey her ne ise, onu çözmek için kadını ikna etmeye / mantığına hitap etmeye çalışıyorlar.

Yine, bu erkeklerin çoğu, kadını ikna etmeye çalışmanın aslında erkeğin “(ilişkiler doğasının) farkında olmadığının” gösterdiğinin ve kadına “farkına varması” için kendisine olayın anlatılması gereken bir erkekle beraber olduğunun altını çizdiğinin farkında değiller.

Kadının blöfünü, kendisinin kadına değilde kadının kendisine değerini ispatlaması gerektiğini ima edecek şekilde güvenle yüzüne vurma kapasitesine sahip olan erkek, uğruna rekabet etmeye değer erkektir. “Kadın tavsiyesi” fenomeni sosyal ölçekte bir shit testtir. Kendi anneniz ve kız kardeşiniz bile bunun içindedir, ve sizin “çakmanızı” beklerler; mesajı alıp mücadelenin ne olduğunu, size söylenmeden anlamanızı.

Kadın birinin size bunu söylemesine gerek kalmadan olayı “çakmanızı” bekler. Bunu yapabilmek ve geliştirmek için gereksinilen girişkenlik ve deneyim zaten erkeği değerli yapar. Kadınlar, dominant olması gerektiğinin kendisine söylenmesi gereken erkeklerden tiksinirler. Bunun bir erkeğe söylenmesi gerekliliği, o erkeğin gerçekten dominant bir erkek olmadığını gösterir. Kadının sikişmek istediği erkek, yapısı öyle olduğu için dominant olandır, söylendiği için dominant davranan değil.

Süreci gözlemlemek, süreci değiştirecektir. Bu, kadınlar tarafından yaratılan tüm shit testlerin temel fonksiyonudur. Eğer maskülinitenin erkeğe açıklanması gerekiyorsa, o erkek kadın için uygun değildir.

Ben daha önce bu iyi çocuk oldum. Bunu itiraf etmek beni mutlu etmiyor ama 20lerimde, bipolar problemi olan kızla beraber olduğum zamanlarda, hatunun akıl almaz kıskançlığını, zayıflıklarını ve genel ilişki problemlerini olabildiğince çok kişinin önünde ortaya saçma huyu vardı. Bu bir erkeğin yaşam biçimi haline geldiğinde sizi değiştirir, özellikle de kadının sinir hastalığının bir parçası ise. Hayatımın bu döneminde çok betalaştım (Vox’un standartlarında omegalaştım) ve bu kapana kısılmış elemanın yaptığını gördüğüm tüm hataları yaptım. Bu erkekleri değiştirmeye çalışmamak gerektiğini de biliyorum. Zira benim gibi, bu elemanlar da apaçık ortada olanı kendilerine gösterdiğinizde size düşman kesilebilirler.

Bu nedenle birkaç uyarı : Bu olaydan önce ve sonra ne vuku buldu bilmiyorum ve bu erkeğin dengesiz olup olmadığı konusunda da bir fikrim yok (kibarca söylemem gerekirse).  Sorun erkekte olabilir, kızda olabilir, muhtemelen ikisinde de sorun vardır. Ama paterni görebiliyorum ve erkeğin meramını anlatmak için kendisine zarar verebileceği de görünüyor. Bu mavi haplı beta hüsranının klasik dışa vurumudur.

Kızın hiç suçu olmayabilir ve eleman kızla tartışmaya yol açan durumu nasıl çözeceğini bilemediğinden yaşadığı hüsrana reaksiyon veren mavi haplı bir beta olabilir. Bu tipe denk gelen bir sürü erkeği izledim. Bu erkekler, hüsranının asıl nedeni “açık iletişim iken”, mavi hapın kendilerine kadınların istediği şey diye pazarladığı “açık iletişim herşeyin başı” idealini yemişlerdir. Kadınların mantıklı, ilişki içinde eşit (aynı) olmaları gerekirken, erkeğin ikna çabaları etkisiz kalınca, bu çocuğun elinde ne kalır ki?

Dediğim gibi, bu benim spekülasyonum. Bildiğimiz şey, gösterdiği reaksiyon. Bu çocuğun camı gerçekten kırıp kendisini kestiğini düşünün (ve belki de çevreden birkaç kişiyi). Bunu belirtiyorum zira bir kadınla mutlu olması  için çözmesinin şart olduğunu düşündüğü şeye verdiği önemi göstermek için, kendini öldürmek veya yaralamak gerektiği fikri, mavi haplı kafadan beklenecek bir şey. Bu, sürekli “içinizdeki betayı, o sizi öldürmeden öldürün” dememin nedeni. Beta kafa yapısı, sizi ya da başkasını yaralanmaya ya da ölüme götürebilir.

(Erkekler, kendi maskülinitelerinden nefret etmeye koşullandırıldıklarında olacak olan bu. Kendinden nefret etme ve betalığın sebepli hüsran nedeniyle kendine zarar vermeye çalışmak, korkutucu. Kadının olaydan sonraki reaksiyonuna dikkat edin : soğuk ve umursamaz. Hipergaminin umrunda değil.)

Ben bu olayın elemanın kendi suçu olduğunu düşünmeye meyilliyim. Kadın adamın kafa atışından sonra umursamaz davranıyor ama bu muhtemelen utançtan kaynaklanıyor. Kadın kesinlikle erkeğin “kendisini dinlemesini” sağlamak için yaptıklarından bıkmış.

Bunu daha önce de belirtiştim, kadınlar kendi kişisel güvenlikleri konusunda güvende hissettikçe, fiziksel kavga provoke etmekten daha az çekineceklerdir. Kadınların sürekli erkekler bizi korkutuyor demeye bayıldığını anlıyorum ya da nerede olurlarsa olsunlar önce kendi kişisel güvenliklerini düşünmeleri gerektiğini, ama bunu gerçek hayatta gerçekten görmüyorum – kesinlikle benim promolarımda olmuyor. Aslında olay tam tersi. Sarhoş ya da ayık bir çok kadın, gereksiz meydan okumalar başlatıyorlar. Hepsi de bunu dokunulmazlık hissi ile yapıyorlar zira kadın ona her biri cezasız kalacak yumruklar indirirken hiçbir erkeğin karşılık vermeye cesaret edemeyeceğini biliyorlar. Sanırım bu kadınlar arasındaki yeni sosyal trend. Kadınlar biliyor ki, vurup durdukları erkek kendilerine bir kere bile vursa, ya da laf söylese, kadına el kaldırdı diye adamın üstüne çullanacak bir düzine erkek hazır bekliyorlar. Kadınlar, bir kadını bir erkeğe karşı savunma fırsatının erkekler üzerindeki gücünün farkındalar. Bu durum, kadınların erkeklerden hala uymalarını bekledikleri eski sosyal kontratın ayakta olduğunun kanıtı.

Aynı zamanda kadınların, kavga başlarsa kendi erkeğinin diğer kadının erkeği ile dövüşeceğini bilerek, diğer kadınlara da meydan okuduğunu görüyorum. Erkeklerinin alfalığına (ya da alfa olamamalarına) ve ne olursa  – aptal, sarhoş ve sinsi olmalarına rağmen  – olsun arkalarında olacaklarına güveniyorlar.

Bunlardan hiçbiri burada olmakta mı? Muhtemelen hayır ama bu tip olaylarda bahsettiğim arka planı bilmek yararlı. Bu önemli zira, Twitter’da bazı kadınlar, bu çocuğun terminal beta değil de kadına şiddet uygulayan bir zorba olduğunu yazmışlar. Aslında bu onların ilk izlenimi. Bunu kadın perspektifinden görebiliyorum ama burada “sisterhood über alles” mentalitesi devreye giriyor. Her zaman önce kadından yana ol.

Sanırım kadınlar bu olaya kızın gözünden bakıyorlar. Erkeğin onu anlamaya ikna etme zorlamaları yüzünden kadının yaşadıklarını anlıyorlar. Bu betayla uğraşmak zorunda kalmanın kadın için nasıl bir hayalkırıklığı olduğunu anlıyorlar.

Muhtemelen bu konuda kötü bir iş çıkardım ama burada amacım bu çocuğu bu olay yüzünden sopalamak değil. Ben bu videoyu ilk izlediğimde, 20lerinde iken “ordaydım, ben de yaptım” dedim. Sanırım bu erkeklerin fişten çekilme sürecinin bir parçası olarak kendi kendilerine öğrenmeleri gereken bir şey. Bugün fişten çekilmeyi zorlaştıran şey, erkek erkekler “olayın farkına varmazlarsa” kaybedecekleri çok daha fazla şey olması. Bu mavi hap testlerini, zamanında böyle davranmak mantıklı ya da etkileyici göründüğünden yanlış kararlar vererek geçemeyen erkekler var. Ve bu mavi hap testlerini geçememenin cezasını çekiyorlar.

Bahse girerim bu adam hala bu kızladır. Bu videonun viral olmasına rağmen olaydan bir ders aldığını sanmam. Hala bu küçük, tıknaz HB3ü nasıl mutlu ederim derdindedir. (Preksicam olduğunun farkında olmadığı) vitrine kafa atması, kendinden gerçekten nefret etmesinin dışa vurumu. Ona el kaldırmayacak, meramını anlatmak için kendini yaralayacak. Erkeklere öğretilen bu. Duygularınu göstermek, ama bu durumda duygular öfke ve hüsran.

Bu şekilde davranan erkeklerin aşırıya kaçtığını düşünmek kolay. Uzun süredir kırmızı haplı olan erkeklerin artık uzak geçmişte kalan beta davranışları es geçmeleri ve artık böyle şeyler olmuyor sanmaları kolay.

Çeviri : Dangers of Blue Pill

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

27
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
14 Comment threads
13 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
PainkillerAntiWarriorJonSnowDunkopaKEREM Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Aeuhuea
Guest
Aeuhuea

Guzel ceviri olmus.

Neo Chino
Guest
Neo Chino

Hahaha 😀 aynen hocam
Fakat benim anlamadığım konu şu: Bu insanlar (batılılar) ilişki konusunda çok rahat bir millet olurken nasıl oluyor da bu duruma düşebiliyorlar? Bunların içme sularına mavi hap mı katıyorlar acep?

Tristan
Guest

Şuradan anladığım tek şey, ihalenin her durumda erkeğe kalıyor olması. Aklı başında alfaların bile yamulacağı bi durum.

Bi de kavga anında kızların ciyak ciyak bağırması durumu var. Bunu erkeği gazlamak için mi yapıyorlar, başka bişey için mi, anlamış değilim.

musto
Guest
musto

Attığın taşı da kaçırdığın kurbağayı da.
Hahahhahahaha
Ben de kıza açılış yapıyor da kız anırdı diye korkup kaçarken cama çarptı sandım. 😀

bin dokuz yüz doksan iki
Guest
bin dokuz yüz doksan iki

konuyla alakası ama bu başarı hikayesini paylaşmak istedim. adam sitenin anlatılanlara tam bir örnek.

https://www.youtube.com/watch?v=EUBqVrDkcrk

sürekli bir şeyleri bahane edip her olumsuz olayına ardından bunalıma giren adamların özellikle izlemesi gerek.

Ph7
Guest
Ph7

Bugün de başkasının yerine utandık.Kadın çığlık atıyor sal beni amk betası diye. Adamdan korkuyor heralde zarar verir diye.

Mehmet
Guest
Mehmet

Çok alakasız bir yer belki ama bir şey sorucam 14 yaşında aşırı kötü bir yıl yaşadım,ezilme,kız arkadaşım tarafından aldatılma başarısız olma,acı çekme,sürekli hastalık.Sonrasındaki yıllarda hiç bir şey hissetmemeye başladım heyecan,sevgi,mutluluk vs.. aşırı hissizleştim şuan 18 Yaşındayım hala hiç bir şey hissetmiyorum bunun için ne yapabilirim?

erd
Guest
erd

—“sisterhood über alles” mentalitesi. Her zaman önce kadından yana ol.—- Yazının bu kısmı dikkatimi çekti. Geçenlerde internette kadınların uyguladığı şiddet hakkında herhangi bir çalışma var mı diye bakınırken normal olarak pek kayda değer bir şey bulamadım. Çünkü resmen sistematik olarak kadınlar günahsız birer azizedir ve her konuda suçsuzdur algısı yaratılıyor. Örneğin kadının çocuğuna attığı dayağı gizli kamerayla kaydedip çoçuğunun velayetini almaya çalışan bir adam vardı geçtiğimiz sene. Mahkeme görüntülere rağmen en başta velayeti “anne”ye vermişti ama adam haberlere çıkınca velayeti geri alabilmişti. Bu olayda bile sosyal medyada kadını savunmaya çalışan insanlar vardı. Neymiş adamda suç olmasa kadın psikolojisi bozulup çocuğu… Read more »

goregrind
Guest
goregrind

Beyler yeri burası değildir ama son post ya hani giyim işini nasıl hallediyorsunuz ben istanbulda düzgün giyinecek yer bulamıyorum her yer daracık daracık taşak sıkıştıran vs feminen kıyafetlerle dolu bunu aşmak için babamın eski pantolonları ve düz renk xl tişörtler giyiyorum ama fazla tekdüze kalıyorum bazen bunun için bi beyin fırtınası mı yapsak erkeğin giyineceği yerleri mi listelesek buna bi el atsak maviden deri ceket aldım xl beden diye,acele etmiştim o gün bi süre kullandım omuzlarım zor sığıyor ama babamın eski xl ceketini giyince rahat sığıyor heybetli görünüyorum.epey etkisi var bu arada ben üni öğrencisi 22 yaşında istanbuldayım eğer yok… Read more »

bin dokuz yüz doksan iki
Guest
bin dokuz yüz doksan iki

kardeşim dar kıyafetler meselesinde haklısın ama xl ceket bile dar geliyorsa sana ne tavsiye vereyim bilemedim. xxl üreten özel markalar var. onlara bak istersen.

JonSnow
Guest
JonSnow

evet bu konuda bilgisi olanlar paylaşırlarsa çok güzel olur

Painkiller
Guest
Painkiller

Maddi durumun iyiyse Gant iyidir. Kalıpları geniş, kesimleri rahattır.

KEREM
Guest
KEREM

erkeklerin çoğu, kadını ikna etmeye çalışmanın aslında erkeğin “(ilişkiler doğasının) farkında olmadığının” … bu çok etkileyici bir tespit..

Yani Kısacası “kadını ikna etmeye çalışmak” hemen hemen ikna etmemenin garantisi mi ?

Ve kadını ikna etmeye çalışmamalı mıyız ?
Değerli arkadaşlar?

Ayrıca Sevgilin var mı diyen kadına hayır demek güçsüzlük ..
evet demek kadını kaybetmek ise eğer…
(çok karşılaştım bu durumla)
Bunu soran kadına ne demeliyiz ?

Dunkopa
Guest
Dunkopa

Mahmut abi, Forrest Gump’ı izlemişsindir sanırım. Filmde Jenny-Forrest ilişkisinin, Kırmızı Hap’ın anlatmaya çalıştıklarını çok güzel bir şekilde yansıttığını düşünüyorum. (Kitabı okumadığım için filmden örnek verdim)
Senin ne düşünüyorsun bu konuda?

AntiWarrior
Guest
AntiWarrior

Jenny ağır kaşar,Forrest ağır mavi haplı.Filmi ilk izlediğimde red pill hakkında bir bilgim yoktu ama ikisi arasındaki ilişkiyi görünce cringe olmaktan çıldırmıştım.