2009 ve sonrası incel patlaması

Aşağıdaki grafik ABD’de yaşayan,22 – 35 yaşında olup da son bir yılda seks yapmamış kadın ve erkekerin toplam nüfusa oranlarını ve bu oranların yıllar içindeki trendini gösteriyor. Mavi renk erkek, kırmızı ise kadın. Noktalı çizgiler hiç evlenmemişler.

1990 – 2009 arasında trend çizgisi değişmiyor yani bu oran 14 – 16% arasında zigzag çizse de aslında az çok sabit. Ben şahsen hafif bir artış trendi beklerdim zira evlilik yaşı yükseliyor. Ama asıl ilginci hemen göze çarpan 2009’dan itibaren başlayan tırmanış.

2009’da ne oldu? Bazı KH yazarlarının iddia ettiği gibi akıllı telefon destekli sosyal medya (2008 – 2009 akıllı telefonun yaygınlaştığı yıllar) ile kadınların daha tepedeki erkeklere ulaşımı artarken ilgi ihtiyaçlarını sanal uydularından karşılamaları ve böylece dipteki omega erkek nüfusunun artması mı? Yoksa yine 2009 yılı civarında pornonun hızlı internet ve akıllı telefon aracılığı ile yüksek kalite ve çeşitte her yerden ulaşılabilir hale gelmesi mi? Bilemem ama ilginç bir fenomen. Incel sayısında ciddi bir artış trendi var.

20% az gibi görünebilir ama unutmayın yaş aralığı 22 – 35. ABD’de erkekler için ortalama evlilik yaşı 29.2. Yani bu oran muhtemelen 29 yaş altındaki erkeklerde çok daha yukarda.

Bir dipnot : 2016’da ABD’de evli erkeklerin 2%si bir sene seks yapmamış. Evli kadınların yüzde sıfırı. Yani adamların karıları dışarda sikişmiş.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

136
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
24 Comment threads
112 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
56 Comment authors
SelimMertGökoWepsDr who no gratitude Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Wanderlust
Guest
Wanderlust

Saha Raporu: Açılış ve Başarı (Sanırım) Selamlar, selamlar selamlar! Değerli erkek adam camiası beni en son “Saha raporu – Uydu erkeklik yerine onurlu reddediliş” adlı yazıdan hatırlıyor olmalısınız. 17 Yaşında bir kardeşinizim. Uzatmadan gireyim. Gym’den çıktım ve kulağımda kulaklık istediğim gibi yürüyorum. Bir kızın bankta oturduğunu gördüm ve oraya yöneldim. Şanslıydım, çünkü kız çömelmiş, köpek seviyordu. Biraz bana baktı ve ben de ona fakat uzun bir kesişme değildi ve zaman kaybetmeden merhaba deyip yanına gidip köpeği sevmeye başladım. Biraz kızı tarif edeyim, esmer ve zayıf fiziği yerinde tahminen hb7 birisiydi. Muhabbet etmeye başladım ve muhabbete katılıyordu kendisi de. Ayak üstü… Read more »

brand
Guest
brand

Tecrübeli abilerim bi yardım edin Allah rızası için ilk sevgilimi kırmızı hap tanıdıktan sonra yaptım şimdi ayrılıyoruz. kız ailevi sorunları bahane ediyor kafam rahat degil diyor ailem kötüyken ben iyi olamam diyor ileride ayrılsak daha kötü olacak herşey diyor ben ayrılmak istemiyorum ne yapmalıyım

Blood and Tears
Guest
Blood and Tears

Tabak çevirmeyle konu açılmışken aklıma takılan bir şey sormak istiyorum.Bildiğimiz üzere KH pek evlilik tavsiye etmiyor.
Şimdi diyelim ki KH lı bir adamımız cinsel pazar değeri en pik seviye de(30-40 yaş arası) bol bol tabak çevirdi.Bolluk zihniyetinin doruklarında gezdi.
ee sonra yaş geldi 45-50 ye artık amca mod on.Yani artık seçenekler daraldı ve eskisi gibi tabak bulmada zorlanmaya başladı. Burada demek istediğim bu yaşlardan sonra bolluk yerini yokluğa bırakır mı?Eğer öyle bir durum olursa da bu insan da psikolojik bir boşluk ve yıkım yaratır mı?

hasan
Guest
hasan

Anladığım kadarıyla o yaşa geldiğinde yalnız kalmaktan korkuyorsun zaten insanları çoğu bu sebeplerden evleniyor. 50 yaşında bir iş arkadaşım (abim) var. Bekar, geliri hiç fena değil, motosikleti falan var (havalı olanlardan), spor arabası var, spor yapıyor, çakı gibi, sıkı davulcu (bateri dediğinizden) eğlence için mekan açtı güzel iş yapıyor, ayda 2-3 hatun rutin. Bu abi uzaylı marslı değil. Sadece bizim alışık olduğumuz imaja uymuyor (götü göbeği salmış, kaaveye takılan, hiç bir amacı yok vs.) Bu abi bir eli yağda bir eli balda yaşamıyor, türlü dertleri sıkıntıları oldu ve olacak da herkes gibi. Kırmızı hap forever, yok öyle bişey. Yani kişinin… Read more »

hasan
Guest
hasan

yok öyle birşey derken zannettiğin gibi olup olmaması sana kalmış. O yüzden KH forever.

ozy
Guest
ozy

Kız arkadaşımla uzun bir süredir beraberiz. Dün gece kız arkadaşımla bir konuda fikrimiz uyuşmadı, ben de onun görüşlerine katılmadığımı bana tamamen ters olduğunu belirttim. Öyle birisi olursa soğuyabileceğimi de söyledim. Sonra benimle tartışma moduna girdi. Daha da ileri gidip “sen ileride evlenince bana şiddet de uygularsın, çok sertsin” dedi. Ben de buna itiraz etmedim ve bu düşüncede isen sana şiddet uygulayacağımı düşünüyorsan benden neden ayrılmıyorsun dedim. Ya benden ayrılırsın ya da böyle bir söz söyleyemezsin dedim. Tripli bir şekilde yattı uyudu. Sabah oldu bir baktım mesaj “Seni çok seviyorum aşkım. Dün gece için özür dilerim.” vs vs.. Çıkarımlarınız nedir? Hatalı,… Read more »

apo
Guest
apo

abi bu nedir yav ?
kızlarsoruyor.com a benzettiniz siteyi.

Yalnız Kovboy
Guest
Yalnız Kovboy

Bir soru sormak istiyorum cevap verilirse sevinirim. Malum Türkiye’de yaşamaktayız. Ben Bandırmada yaşıyorum öğrenciyim yazın da burda kalıcam. Artık sahaya çıkıp daygame oynamak istiyorum. Ama benim derdim reddedilmekten çok elbet o da bir dert ama dayak yemek. Kız tahmin etmediğim bir tepki verirse etraftan dayak yeme veya polislik olma ihtimalim var. Böyle bir şey olursa daygame dosyası başlamadan kapanmış olur benim için. Ayrıca Bandırma İstanbul gibi büyük bir yer değil. Yazdıklarınıza göre 30 kızdan dönme oranı 2. Adımın çıkma ihtimalini de düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

FakeUser
Guest
FakeUser

Arkadaşlar, aranızda çok seks yapan olabilir, kaçınız niteliğe bakıyor? Yani olay karı düşürmek mi yoksa barbara palvin gibi hatunla adam akıllı ilişki yaşamak mı? Hani bir barbara palvin’den daha iyi bir şey varsa o da iki barbara palvin’dir ama siz demek istediğimi anladınız…

Skor saymak kimin işine yarar? 10 tane çürük elma yiyeceğine 1 tane kral gibi elma yesen daha tatmin edici olmaz mı?

hasan
Guest
hasan

Senede 10 tane hb6-7 arasını çok daha rahat yatağa atmak dururken kasıp 1 tane hb8 beklemek çok saçma ve bence biraz feminen bir kafa. Am olsun da çamurdan olsun değil, hoşuna gittiyse daha güzelini bulmak için es geçmek anlamsız. Bu arada hb8lere çoğunluk ağzının suyu akarak baksa da sanılandan çok daha az erkek onlara gerçekten yürüyor. Antalya otellerinde animatör olarak çalışan taşero rus ablaları genelde doğulu yağız kardeşler götürüyor. O kadar kitap okuduk, konser sergi gördük vay mk diye ağlayanların gözü önünde. Evet maskülenlik.

de bruyne
Guest
de bruyne

doğulu yağız kardeşlerin götürme sebebi maskülenlik değil. önüne gelene yazmaları.

hasan
Guest
hasan

Maskülenlik olmadan o ablalardan 1000 tanesine yaz bakalım 1 tane düşecek mi. O karayağız kardeşler bir kelime okuyup yazamadığı halde çatır çatır ingilizce almanca konuşuyor, girişkenler, özgüvenleri yerinde, öyle ezilip büzülmüyorlar ya da yalakalık yapmıyorlar. Feminen zihniyetin utanmaz adam olarak beyinlere kazıdığı tuzağa düşmemişler. Yolda tartıldığın ufak velet o civardaki bir apartın sahibi çıkabiliyor. Batıdaki kartanesi, evin küçük prensi de annesini yumruklamayı düşünüyor işte.

de bruyne
Guest
de bruyne

çatır çatır ingilizce mi konuşuyorlar? ahahahahahahahha yok birader 4-5 dili aynı anda konuşabiliyorlar mütevazı davranmışsın. ezilip büzülmediklerini nereden çıkardın? 90 kiloluk bir ingiliz verecek diye senin yağız kardeşlerin o kızın peşinde koşuyor,çiçek alıyor,bira ısmarlıyor,her istediğini yapıyorlar. bu mudur maskülenlik?

hasan
Guest
hasan

Mesleğim icabı o otellerle yıllarca iş yaptım. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kendine güvenen gitsin animasyon ekibinde iş bulsun veya barmenlik dj’lik garsonluk yapsın kendi gözüyle görsün maskülenlik nasıl oluyormuş. Ne olur ne olmaz yanına bol miktarda sabun da alsın. Süzme piç plaj çocukları bunlar senin örnek verdiğin dangalaklara benzemezler. İçlerinde batılısı da var doğulusu da. Bağrı yanıkları örnek vermemin sebebi millet böyle burun kıvırır beğenmez ya, kendisi dayanılmaz stardır çünkü. Yaz geliyor diyoruz plajlar cıvıl cıvıl diyoruz. Ruslara, İngilizlere rahatlıkla yürüyebilirsiniz, erkek olun yeter, en kolayları. Slavlar Ruslardan da taştır ama mesela aynı ırk Sırplar bizim hatunlar gibidir… Read more »

VinceWild
Guest
VinceWild

Bak bunu düşüneceğim hasan. Güzel ve akıllıca tavsiyeler bunlar. Bir de şunu ekleyeyim. O İngilizler Ruslar falan o doğulu gençlerin Türk toplumundaki statüsünü, yerini bilmediği için onlarla takılıyorlar. Bilseler emin ol takılmazlar ama fark etmez sonuçta hatun götürüyolar mı götürüyolar bitti 😀

ID-44100
Guest
ID-44100

15 yaşımda Facebook kullanıyordum o aralar hem kızlardan sürekli YD alıyordum ve bunun farkındaydım. Aynı zaman da çıkma teklifi eden 1-2 kız olmuştu. Ama ben sürekli Facebook’ta bir sürü kıza yürüyor onların beni eklemesini sağlıyordum 🙂 C2 yeni açılmıştı o aralar anonim girip bir sürü kız yüzümü görmeden numaralarını bana veriyordu. O yaşlarda sevgililik gibi bir şey düşünmem gerekmediğini düşünüyordum. 23 yaşına geldim hala bir sevgilim olmadı zaten 😀 Ama erkek adamlar ile büyüyemediğim için o aralar tabi yine sınıfın sarışın güzel kızını 1 sene boyunca stalklayıp hakkında hayaller kuruyordum. Ama aynı zaman da kız düşürüp konuşmaya kızlardan ilgi görmeye… Read more »

Mert
Guest
Mert

Fiziksel engelli erkek insel midir? Pazarda şansı hiç yok mudur? Varsa ne yapmalıdır?