Kadın dövmek

Fx7 sormuş :

Mahmut abi sorum feminizmle alakali biraz.

Gecenlerde bi tane adam kadini sokak ortasinda dovuyo diye millet adami linc etti dovdu. Ama adam hakli cikti. Adami aldatmis adamin parasini calmis vs vs.

Misal bir kiz kabul edilemez bir sey yapti diyelim.(ailenden birine zarar ne bileyim onca emek verdigim bir seye intikam ugrunazarar verme vs vs )
Kıza vururdum büyük ihtimal.

Cunku bi erkek yapsa sonu kotu olacak şey icin kiza neden alttan alayim eşitlikse eşitlik.

Kizi ilk gordugum yerde saldirirdim da cevredeki tepki beni korkutuyo malum cok yanliş lansedilebiliyo. Sapik var diye bagirir taciz vs vs herturlu erkek haksiz gozukuyor. Yoksa ben mi sığ düşünüyorum.

Ee bunun karsisinda elim kolum bagli mi durayim ne yapmaliyim ki?

Adamı hem aldatıp hem parasını çalan bir kişiye karşı kendini tutmak zor olsa da insan eğer mümkünse akıllıca ve soğukkanlı davranmalı. Dövüş sanatı geçmişimin de etkisi ile şahsen bana saldırmadığı sürece benden fiziksel olarak güçsüz birine saldırmaya karşıyım. Özellikle de bir kadına. Kadın olduğu için değil tabii ki fiziksel olarak çok güçsüz olduğu için. Tek bir yumruğumla komalık olabilecek birine sana ciddi şiddet uygulaması hariç vurmak akıllıca ve etik değil. Biraz doğu felsefesinin de etkisi ile eğer biri beni o kadar sinirlendirebilirse, o kişinin bana karşı (duygusal gücümü kaybetmeme neden olarak) zafer kazanmış olduğunu hissederim. Bu nedenle bence bir insanın tutumu “sen ne yaparsan yap beni duygusal olarak etkileyemezsin” olmalıdır. Biliyorum, Türkiye gibi salya – sümük ağlamanın, beni mahvettin diye böğürmenin ve ota boka öfke nöbeti geçirmenin neredeyse erkeklik ve romantik sayıldığı bir ülkede bu zor. Ama doğru olan bu.

Sokaktakilerin adama girmesini haksız bulmuyorum. Adam, kendisine saldırmamış ve daha güçsüz birine tekme tokat saldırıyor. Ama keşke aynı duyarlılığı mesela daha ufak tefek bir erkeğe saldıran adama da göstersek.

Bakın kadın dayağı haketmez, kadına el kalkmaz falan demiyorum. Ama size 100 kere vursa zarar veremeyecek kadar güçsüz birini tek yumrukta komalık edebilirsiniz, o nedenle vurmayın.

***

Paranı çalan kadını mahkemeye verirsin. Eğer feminizm / eşitlik masalına uyarak karınla ortak hesap / ortak birikim açtı isen ve param çalındı dediğin hatunun o ortak hesabı boşaltması ise, sonucuna katlanırsın. Benim eski eşimle bir ortak hesabım vardı. Hatun onu boşalttı ve ben de üstüne bir bardak su içtim. Benim aptallığım. Kırmızı hap öğretisini unutmasa idim, bir kadının “sana ait her şeyin kendisine, kendisine ait her şeyin de kendisine” ait olduğunu düşünen bir yaratık olduğunu aklımdan çıkarmaz, ortak hesapta o kadar para tutmazdım.

Evli bir kadın, kocasının parasını çalamaz. Yani çaldığını düşünemez. Mümkün değil zira evli bir kadının kafasında kocasının parası kendisine aittir zaten. O nedenle bir kadınla ortak hesap açmayın, açarsanız da maaşınız o hesaba yatmasın. O hesapta büyük para bulundurmayın. Büyük parayı (eğer o paranın çoğu sizin tarafınızdan biriktirilmiş ise) kadının erişiminden uzak tutun. Başından bu konuda katı olun. Kadınlar size ait her şeyi kendilerine ve çocuklarına ait varsayarlar. Ve kadının kafasında o şey, size ait değildir. Siz onu onun için kazanmışsınızdır. Bu kafada biri ile büyük miktarda ortak para bulundurmak akıllıca değil.

***

Aldatma ise biraz daha çetrefilli. Aldatılan erkeğin yapabileceği en akıllıca şey kadını orada ve anında terk etmek. Şöyle terk etmek. Başka şansın da yok. Bir kere bu konuda cinayet işlemeye hakkın yok. Kimse aldattı diye ölmeyi hak etmez. Öyle olsa alfa erkeklerin hepsini telef etmek lazım gelirdi.

Fiziksel şiddetle hatunun aldatmasının sana çok koyduğunu da gösterirsin. Aldatılmak insana koyar tabii  ama ben asla beni aldatan bir kadına “vay be Mahmuta çok koymuş” deme zevkini yaşatmazdım. Gerçi sen buhar olursan da öyle düşünecek ama bir tarafı da içini kemirecek.

Eğer aldatan kadını linkteki yazıdaki gibi silersen, en büyük intikamı alma şansın olur. Aldatan insanın içinde hep bir suçluluk duygusu olur. Sen kadını döversen, bu suçluluk duygusunu bir kenara atar ve iyiki aldatmışım der. Buhar olursan, o suçluluk duygusu katlanır. Üzerine de hipergami işin içine girer. Böyle kolayca silebilmen senin yüksek değerli bir erkek olma ihtimaline işaret eder ki kadın hayatı boyunca “acaba büyük balık hem de benim aptallığımdan mı kaçtı” yarasını taşır bir tarafında. Kadınlar bir erkeğin ilgisini bu kadar kolay çekebilmesini her zaman kendilerinin çok değersiz olmasına yorarlar. Bu da bir kadına fena koyar. Kadınlar sosyal olarak daha akıllı yetiştirildiklerinden tabii ki bunu asla erkeğe göstermezler. Ama iç dünyalarında olan budur. Bence bu duygusal “dayak”, 3 – 4 gün sonra geçecek, kadının kendisini haklı çıkarmasına yarayacak ve senin de başını fena derde sokacak dayaktan çok daha iyidir.

Sizin yapmanız gereken hiçbir kadına, karınız bile olsa, gereğinden fazla duygusal yatırım yapmamak. Bunu yaparsanız, aldatılmak şiddetli bir etki bırakmaz. Özellikle de bu devirde, kadınların özgür kızı oynamaya çok meraklı olduğu devirde, bir kadına fazlaca duygusal yatırım yapmak çok tehlikeli. Bakın 61 yaşında, dünyada her şeye sahip bir adam, her tarafından “bana duygusal yatırım yapma” akan oneitisi kendisini aldatınca intihar etti. Mavi hap, bu devirde, çok tehlikeli. Kırmızı haplı bir erkek, kadının melek olmadığını ve en alfa erkeğin bile aldatılabileceğini aklının bir köşesinde tutar.

Aldatmanın tek kalıcı zararı ve erkeğin asıl problemi, kendisine ait olmayan bir çocuğu yetiştirme ihtimalidir. O konuda ise artık babalık testi var. Çocuğa duygusal olarak bağlanmadan gizlice yaparsın babalık testini, eğer çocuk senin değilse karıyı da çocuğu da terk edersin. Gerçi hatun doğum belgesinde baba olarak senin ismin yazıyor diye senden iştirak nafakası isteyebilir ama en azından ilerde duygusal yıkıma uğramazsın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

70
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
50 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
alisir nevaiYasinBen bilmem alfa beta omegaUfukMisafir28 Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Alphason
Guest
Alphason

Mahmut abi sokakta bir erkekten dayak yiyen bir kadın görürsek ne yapmalıyız. Ayirmaya calisip hayati kayan genc bir erkek de oldu kimse karismadigi icin ölen kadın da.

Misafir28
Guest
Misafir28

Aldatılmak koymazda bunu farketmemek koyar. Ama hangi aldatma yok ki ortaya çıkmasın? Özellikle suçluluk duygusu içten içe kemir insanı.

Ufuk
Guest
Ufuk

Şimdi taciz iftirası atan bir kadını bile dövmememiz gerektiğini söylüyorsun ama hiçbir şey yapmadığım halde her seferinde olay çıkarıyor (Dershanede aynı sınıftaydık). Sürekli hakkımda yalanlar söylüyor. Başka onu durduracak bir şey olmadığı için gördüğüm yerde saldırıp dövmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Yanına kâr mı kalsın?

Yasin
Guest
Yasin

Eşimle 3 yıllık bir beraberliğimiz 2 tane de çocuğumuz var. Her şey çok güzel gidiyordu. Aramız çok iyi. Hatta üçüncü çocuk planlıyorduk. O gün İşteyken bana mesajlar falan attı seni çok özlüyorum diye. Ben iş yoğunluğundan çoğunlukla cevap vermiyorum. Neyse işten çıktım. Yoldayken beni aradı. Neredesin diye sordu. Ben de yoldayım eve geliyorum dedim. Bana her şey yolunda mı? Dikkatin çok dağınık sanki dedi. Yok dedim iş yorgunluğu. Bana bugün inşaatta mı çalıştın diye sordu. Ben de Hayır diye yalan söyledim. Çünkü ne kadar para kazandığımı bilmesini istemedim. Oysaki büyük bir inşaat işi aldım. Neyse sonra eve geldim. Ayakkabılarımı gördü.… Read more »

alisir nevai
Guest
alisir nevai

Abi izmirden selamlar. bugün cok degisik bir olay geldi basıma, sen bizim gizli abimiz oldugumuz icin sana anlatayım. bugün genclerin takıldıgı bir parkta gitarımla dolaşırken eski kız arkadaşımı gördüm, altı yedi ay önce ben ayrılmıştım bugün görünce bir selam vereyim dedim merhaba diyip yanına oturdum bir iki dakika muhabbet ettik hal hatır sordum tekrardan selam verip kalktım. on bes dakika sonra beni bir numara aradı, sen neden benim sevgilimi rahatsız ediyorsun seni vuracagım felan ben de yer belirttim cocuk geldi. gelir gelmez bir tane yumruk sallamaya calıstı, ben geri cekildim parkın hepsi tanıdık oldugu icin otuz kisi bir anda cocugu… Read more »