Gücün doğası

Gücün Gerçeği yazısından :

Gerçek güç, insanların kendi koşulları üzerinde kontrol sahibi olmalarıdır. Gerçek güç, hayatımızın yönü ile ilgili kontrole sahip olabilmemizdir.

Kadınlar gücü çekici bulurlar mı? Evet. Neden? Çünkü güce sahip olan erkek kendi koşulları üzerinde (elinden gelebileceği kadar) kontrol sahibi olan erkektir. İnsanlara bunun sık sık hatırlatılması gerekiyor zira biz gücü despotik bir egemenlik olarak düşünme eğilimindeyiz. Bazen güç böyle kullanılır ama gerçek gücü tanımlayan şey bu değildir.

Gücü despotik bir egemenlik olarak düşünen bir beta erkek grubu var. Bu görüşe sahip olmalarının nedeni, bu görüşün kendinden nefret eden, ak – kara cinsiyetler arası ilişki anlayışlarına uyuyor olması. Inseller yazıma gelen yorumlardan birinde 25 yaşında ve kendisini insel olarak tanımlayan bir erkekle yazışmalar var. Kendisi ile ilgili görüşü, başka hiçbir şey olamayacağına kesin olarak inanacak kadar sağlam. Hiçbir gücü olmadığına inanan ve bunun sonucu olarak da bir kadının kendisinde isteyecek tek birşey bile bulamayacağını düşünen bir genç. Bu inancında ısrar ettiği sürece de durumu gerçekten böyle olacak.

Yorumcularım bu çocuğa biraz da olsa ümit ve ilham verdiler. Bundan gurur duyuyorum. Ama Siyah Hap zihin yapısına göre yorumcularım aslında bu çocuğu yenilmeye ve hayal kırıklığına uğramaya itiyorlar. Zira güç kazanmaya çalışırsa başarabileceği tek şey kendisini daha verimli bir am dilencisine çevirmek ve / veya yenilgiye uğramak. Oyun hileli o nedenle oynamayı bırakmalısınız değil mi? Ve çocuk eğer istediği şekilde kadınlara ulaşabilse bile siyah hap döngüsel mantığına göre “sonunda elde edeceğin uğraşmaya değmez” ve başarısı bile aslında bir başarısızlık olacaktır.

Eskiler der ki “herşey seksle alakalıdır, seks hariç; seks güçle alakalıdır”. Ama “güç” nedir? Bir insanın aksi taktirde hayatına bir yaprağı savurur gibi yön verecek olan çevresi ve koşulları üzerinde kontrol sahibi olmasına güç denir. Ama güç her zaman belli bir bağlama nasıl oturduğuna göre ölçülür. Yani cinsellik bağlamında güç, insanın kendi cinsel deneyimi, tatmini ve en nihayetinde üremesi üzerinde kontrolünün olması anlamına gelir. Ve gerçekten, hipergaminin kadın merkezcilik denilen sosyal ve ana akım olmasının temeli budur. Kadın öncelikli sosyal düzenin gizli amacı nedir? Kadınları kendi üreme koşulları üzerinde tamamen kontrol sahibi olacakları şekilde güçlendirmek.

Güç, kadın için çekiciliğin (ve bazen tahrik olmanın) özelliklerinden biridir. Aynı zamanda tanımı gereği gücün erkeğin Alfa olmasının bir parçası olduğunu da söyleyeceğim. Ama bu tek parçası değildir. Size gerçekten güç, sosyal statü ve servet sahibi olmadıkları halde,  kadının cinsel idealine uyan bir tipe ve / veya alfa kafa yapısına sahip oldukları için kadınları çeken erkekler gösterebilirim. Ben zamanında böyle bir erkektim.

Güç alfa olmanın ön koşulu değildir ama güç potansiyeli ya da güçlü görünmek alfa olmanın ön koşuludur. Hatırlayın, kadınlar tabiatlarında olan güvenlik ihtiyacının her formu için erkeklerde güç (yetkinlik) aramaya programlanmışlardır. Bu nedenle de bir kadına çekici gelen gücün (Hipergaminin uzun dönemli beta ihtiyacı tarafı) her zaman kadının tahrik olması anlamına gelmeyeceğini belirtiyorum. Fakar tahrik edici bir erkekte olduğunda, güç kadın için cinsel olarak başdöndürücüdür.

Gerçek gücün görüntüsü ya da potansiyeli, erkekte hayatının koşulları üzerinde etki kapasitesini temsil eder. Eğer bir kadın bir erkekle tek eşli bir şekilde ilişkiye girecekse, erkeğin güce ulaşımı da kadının o erkekle eşleştiğindeki yaşamını şekillendirecektir. Bu nedenle de güç kadının erkeğe duyduğu çekimin bir parçasıdır.

Bu muhtemelen sağaltıcı birşey : “piliçler gücü didikler Rollo.”

Güç Alfa idealinin bir parçasıdır ama sorulması gereken soru gücün kadınlara neden çekici geldiğidir? Burası militan MGTOWcuların ve Siyah Hap nihilistlerinin gerçek yüzlerini gösterdikleri noktadır. Çoğu bunun nedeninin kadınların kontrol ya da güçlü bir erkeğe parazit olarak kendi çıkarları için çalışmak istemeleri olduğunu söylerler. Özünde olay kadının bir erkek aracılığı ile kendi koşulları üzerinde kontrol kurma ve kendi çıkarları peşinde koşma ihtiyacıdır. Bu, kadın gücünün gizli amacını analiz etmeye başlayana kadar oldukça melodramik bir önermedir.

Evrimsel perspektiften, bu erkeklerin “güç” olduğunu düşündükleri şey gerçekte sosyal dominantlık, önseçilim ve iyi bir fiziktir. Bu nedenle de kendilerini aşağılayan liseli piç arketipine bu kadar takıntılılardır. Piç “güçlü” görünür ve kadınlara hiç çaba harcamadan ulaşabilmesi ve kendilerine ne olmadıklarını hatırlatması bakımından üzerlerinde büyük etki bırakmıştır. Bu adamın kendi kaderi üzerinde kontrolü olması anlamında güçlü olup olmadığı önemsizdir – piçin, bu erkeklerin gücün nasıl görüneceği konusundaki düşüncelerini yansıtan bir görüntüsü vardır ve bunun sonucunda da gökten başına yağan amlarla ödüllendirilmiştir.

Peki bu durumda ne yapmalı? Feministlerin yaptığını; oyunu değiştir ya da herkesi kendilerinin gerçek ödül olduğuna ve dünyanın gerçekte nasıl çalıştığını anlayarak ortaya çıkardıkları (aslında kurguladıkları) gerçek oyunu oynamaları gerektiğine inandırmaya çalış. Eğer “Barbar Yıldırım Yarrak” değilsen ki hiç değilsin yaptığın tek şey onun gibi olmaya çalışmak ve gücü eninde sonunda onu sana sahip olmak için kullanacak kadına vermek için toplamak. Sonuçta bu “kadınların doğası bu”.

Feministler de bunu kendi çıkarları temelinde yaparlar. CPDleri kendilerinden çok yukarda olan kadınlarla Darwinist üreme başarısı gösterecek şekilde başedemedikleri için. Çözüm : Oyunu kendi daha düşük kapasitelerine uyacak şekilde değiştirmek : Şişmanlık kabulü (fat acceptance), erkekleri doğal cinsel tercihleri ve bunu gösteriş şekilleri konusunda utandırma, güzel kadınları güçsüzleştirerek veya güçlerini lekelemek. Formula 1 Pist Güzellerini yasakla, TVlerde amigo kızları yasakla, Miss Amerika Güzellik Yarışmasından mayolu bölümü çıkar.

Bunların hepsi üreme şansını arttırmak için yapılan adaptif stratejilerdir. Problem şu ki doğa bu tür çabaları her seferinde tekrar tekrar tokat manyağı yapar. Burada ana fikir oyunun kurallarını değiştirmektir; oyunun oynandığı gerçekliği ve bağlamı kontrol altına alarak bu değişikliği yapanların daha üstün oyuncular haline gelmesini sağlamaktır. Halihazırdaki oyunu “God Mode”da oynayabilecekleri hileleri bulmak yerine oyunu kendi yeteneklerine göre yeniden yazmak.

Yüzeyde, feminizmin kapak konusu, bu hiçbir zaman gerçek amaç olmasa da, her zaman erkekler ve kadınlar arasında ideal eşitliği sağlamak oldu. Ama eğer eşitliğin amaç olduğunu kabul etsek bile bu eşitlik, oyuncuların eldeki oyundaki güç ve zayıflıklarını gözardı ederek yapay kurallar üzerine inşaa edilen yeni bir oyunun gerçek oyun olduğu konusunda rol yapmalarını gerektirir. Problem şu ki herkese yeni oyunu oynatamazsınız. Doğal bir oyunu oynamak üzere evrimleştiğimiz gerçeği değişmez. Birçok insan yeni oyuna inanıyor görünse de içgüdüsel olarak bu gerçeğin farkındadır.

Güzel kadınlar feminist değerlere özenselerde, içten içe  güzelliklerinin ve cinselliklerinin kendilerini, daha az güzel kızkardeşlerinin üzerinde bir seviyeye koyduğunu bilirler. Bu da yine gücün bir şeklidir. Bu onlara kendi hayat koşulları üzerinde kontrol sağlar ve bilinçaltları eşit oyun adı altında bu güçlerini kullanmalarına engel olunmasına izin vermez.

Hedef

Aynı prensipler MGTOW yolunun sonuna da uyarlanabilir. MGTOW kafa yapısında cinsiyetler arasındaki ideal durum ne olmalıdır konusunda bir fikir birliği olup olmadığına emin değilim. Yeteri sayıda erkeğin MGTOW olduğu durumda toplumun nereye gideceğinin düşünüldüğünü her sorguladığımda, kadınların “akıllarını başlarına alacakları” ve kendi davranışlarının sorumluluğunu alacakları eşitlikçi bir gelecek tasfiri ile karşılaştım. Bu ve kripto para, MGTOW ütopyasının geleceği gibi görünüyor.

Bunu küstahlık olsun diye söylemiyorum. MGTOW toplumunun sonucunun nasıl olacağını gerçekten merak ediyorum. Feministler eşitlikçi ve cinsiyet nötr, kadın ve erkeklerin geleceğin eşit aracıları olduğu bir toplumun mümkün olduğunu düşünüyor. Feminizmin Marksizim ile karşılaştırılmasını okudum ve bu karşılaştırma onların söyledikleri gelecek kurguları açısından çok da alakasız değil. Ben tabii ki bu karşılaştırmaya ikna olmadım. Feminizmin üstünlükçü bir akım olduğu defalarca kanıtlandı, ama benim ilgimi çeken feminizmin kapak konusu hakkındaki umutların ne olduğu.

Aynı şeyi MGTOW konusunda da merak ediyorum. MGTOWcular da feministler de sonuçta güç peşinde – kendi hayatımızın koşulları üzerinde kontrolümüz olması bağlamında olan gücün peşinde. MGTOWcılar, kadınlarla haşır neşir olmanın kabul edilemez riskler içerdiğini açıkça söylüyor (değişik derecelerde) ve risk kabul edilebilir bir seviyeye inene kadar kendi yollarına gideceklerini ve kadınlarla tehlikeli münasebetlerden kaçınacaklarını belirtiyorlar. Erkek tümdengelim mantık şekline göre oldukça mantıklı ama MGTOWun hedeflediği hedef durum nedir?

Bunun üzerinde açık bir fikir birliği olduğunu henüz görmedim. Çoğu sanki kadınların akıllarını başlarına getirecek ve bir şekilde erkeklere ihtiyaçları olduğunu anlayarak bugün ellerinde tuttukları gücü kendiliklerinden bırakacakları  bir “sosyal çöküş” bekliyor. Bunun gerçekçi olduğu konusunda şüphelerim var. Ama belki de amaçlanan hedef bu değil ve ben yanlış anlıyorum. Kadınlar bunu elbette kendi çıkarlarından feragat etmek – feminizmi bırakmak olarak görüyorlar. Ama feministler ve MGTOW açısından kadınlar ve erkekler arasında olacak kabul edilebilir bir ateşkes nedir?

Bu soruları soruyorum zira bana öyle görünüyor ki iki akım da cinsiyetler arasında bir çeşit savaş halinin olmasına dayanıyorlar. Cinsiyetler arası manzara nasıl olmalıdır ki MGTOWcilar diğer erkeklerle rekabet etsinler ve kadınlar için uğraşsınlar ?  Cinsiyetler arası manzara nasıl olmalıdır ki feminizm çözülsün ve erkeklerin hayatları üzerinde kurduğu zorba güç ortadan kalksın?

Çeviri : The Nature of Power

Rollo Tomassi : Kırmızı Hap camiasının en önemli figürlerinden biri olan Rollo Tomassi'nin The Rational Male kitabı her erkeğin okuması gereken başucu eseri. Oldukça popüler olan The Rational Male bloğunun da sahibi de olan Rollo, The Rational Male - Preventive Medicine (Volume 2) ve The Rational Male - Positive Masculinity: Positive Masculinity (Volume 3) adlı kitapları ile ilk kitabındaki fikirleri daha da geliştirdi. Rollo Tomassi'yi burada Rollo Tomassi etiketinde de takip edebilirsiniz.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

39
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
24 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
Alpha*Gökyüzühaylaz_prensDeÖmer Bey Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ram.
Guest
Ram.

Turkiye/konya rollo tomasinin kitabini ingilizce veya turkce siparis edebilecegim yer varmi sizler nereden aldiniz acaba.

Alfa Virginis
Guest
Alfa Virginis

Oyunu değiştirmeye çalışmanın kendi kendini durduracak bir sistem olduğunu düşünüyorum.

Feministler erkek düşmani yasalar yapar => Erkekler bunu görüp Kırmızı Hapa, MGTOW’a yönelir.

Sistem dengelenir gibi…

Romalejyoneri
Guest
Romalejyoneri

Hangi seviyede olursan ol hep kendinden aşağıdakilerle mi birlikte olabileceksin ?

Kenan gomutan
Guest
Kenan gomutan

Ne kadar risk istediğine bağlı. eğer risk almak istemiyorsan evet kendinden aşağısı mantıklı. ama ben tam bir jilet yarraklıyım yanımdaki hatun cpd9’dan aşağı olmamalı risk falan korkutamaz beni en iyisini istiyorum diyorsan farklı…

Alpha*
Guest
Alpha*

buna bağlı olarak harcaman gereken eforuda hesaba katmak lazım tabii

Sivas long drive
Guest
Sivas long drive

Jordan peterson yazilari daha cok gelmeli.

Elnino
Guest
Elnino

Bu yazı sorularıma cevap olmuş. Soru şu; Eski çağlardaki kadınlar kabile reisi, köle sahibi, yok edici ve zengin alfalarla çiftleşirken, neden şimdiki kadınlar fakir piç alfa(!)larla sikişmek için deli gibi çırpınıyor? Üstelik şimdiki betalar daha zenginken? Cevap: Çünkü bu fakir elemanlar gerçek anlamda alfa değil. Alfa dediğin gerçek anlamda statü sahibiyken, bu serseri fakir piçte o statü sahibi adamın kafa yapısına ulaşabiliyor. Sonuçta alfalık bedava, öenmli olan senin yeterli olabilmen, kendi şartların altında. Hocam bir sorum var, güç fazla önemli, ama nasıl gizemli çekiciliği elde edebilcez? Hem de güçle uyumlu bir şekilde. Mesela ben “bana bulaşma pelinsu, ben kara kara… Read more »

tarı KAKAN
Guest
tarı KAKAN

Mafyaya gir. Yeraltı işlerine bulaş. O zaman hakkaten dersin kızlara öyle. Ama seninki daha çok “ya siktir git başımdan kızım zaten takip ediyolar belam başımdan aşkın buldukları yerde sikecekler beni bi de senle uğraşmayım zaten götüm götüm geziyorum etrafta” da olabilir o zaman. Yok öyle hem rahat olayım hem de gizemli olayım.

Atlas
Guest
Atlas

Sorgulatıcı bir yazı olmuş, teşekkürler.

trpj
Guest
trpj

Mahmut hocam geçen soruma ‘2Ayda kaç kere yürüyüp reddediliyorsun?” diye bir soruyla karşılık vermiştin ve bende yürümediğimi ve nasıl yapacağımı da bildiğimi sanmadığımı söylemiştim bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim? (Sinir Harbi: Red Pill’i Sindirememek adlı yazının altında aynı kullanıcı adıyla yazmıştım soruyu)

Sezar
Guest
Sezar

Mahmut Abi yaşın büyük okuyup duymuşsundur 1950 lerde 1960 larda Erkek nasıldı ? 1950 lerdedaki erkeğin beynini düşünce yetisini günümüz dünyasına uyarlıyarsak tahmin ettiğim gibi kadınları rahatlıkla götürmezmiydi maskülinizmin dibine vurmazmıydı ? 50 lerdekilerde feminizminden etkilendiğini düşünürsek etkilenmeyen ERKEK nasıldı ?

Sivaslı Jason Statham
Guest

Mahmut abi üni sınavı biteli çok oldu, şimdi sıra tercihlerde. Ama bu kısa tatil döneminde ufak ufak kızlarla bakışmalara, ayaküstü konuşmalarla ucundan kıyısından sahaya girmeye başlıyorum. Yakın bi zamanda arkadaş arabayı getirecek ve sahalara başlıyacam. Maskülenlikle alakalı pek bir problemim kalmadı çünkü bu son 1-2 senedir geride kalan yaklaşık 18 yılı nerdeyse boşuna geçirdiğim hissine kapılacak kadar çok kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum ama tabiki ne kadar çok şey öğrenirsem bir o kadar da cahil olduğumu anlıyorum. Sitede maskülenlik ile alakalı ne varsa hepsini hallettim ve bugün çamlıktan eve doğru yürürken bi kadının bana bakarken ayağının takıldığını az daha düşeceğini görünce, o… Read more »

Heyyo
Guest
Heyyo

Nasıl maskülen oldun 🙂
Bir kaç egzersiz var mı?

BenLark
Guest
BenLark

Ahahahahahahahahahahahahahah

Olm narsist misin nesin
Bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum

Sivaslı Jason Statham
Guest

Ben bu yazıyı hangi kafayla yazmışım amk. Son cümleler abartı olmuş :)) Narsistlikten ziyade esprili bi övme olmuş 😀 Yoksa ne kadar çok şey öğrenirsen o kadar cahil olmak lafını kullanmam ironik olurdu. Bu arada İstanbul beylikdüzünde +20 yaş beraber saha yapacak kişi aranır

Kenan gomutan
Guest
Kenan gomutan

Sivaslı, benLark sana burada “ahahah narsist misin nesin” diyerek direk shit test uygulamış ve sende aa pardon hemen indiriyorum çerçevemi özür dilerim diye karşılık vermişsin daha yolun başında bile değilsin bence.

Şimdi böyle diyince bundan “demek ki maskülenlik yanlış bile yapsan asla hatanı kabul etmemektir” anlamını çıkabilir(büyük yanlış) aman dikkat, önemli olan laflarının daha ağzından çıkmadan mantıklı olmaları. desteklenebilecek argümanlar bulabileceğin kelamlar etmen eğer argümanın sağlam değilse susman en iyisidir.

İzmrLee
Guest
İzmrLee

Bir iki kız baktı diye alfa mı oldun lan? Daha saha bile yapmamışsın. Bakışma, ayak üstü konuşma felan pekçok kız pekçok erkeğe yapıyor. Kendine has zannetme yani. Bu kadar narsistliğin sonu kızlar tarafından bunun manipüle edilmesi sonucu kullanılmana gider haberin olsun.

HedCat
Guest
HedCat

Olm ne içtin sen tcma okuyup kendini alfa zannedenler gibi konuşuyosun aynı, dışarıda bunları aklı başında birisine veya redpillci birine dersen sana yerde yuvarlanarak kahkaha atarlar lan zXxZcvcxzxzcvxbcnvcvb küçük şeylere çok büyük anlamlar yüklüyorsun ama bunların sana has olmadığını öğrensen iyi olur. maskülenlik vs. hallettiğini sanabilirsin ama sahada ne halt edebiliyor birisi, aslolan odur. kendine güven iyidir ama sende biraz narsistlik ve hayalperestliğe kaçmış hatta biraz değil baya.

SirTristanFollowers
Guest
SirTristanFollowers

”ve bugün çamlıktan eve doğru yürürken bi kadının bana bakarken ayağının takıldığını az daha düşeceğini görünce, o anda gelen gülmenin verdiği coolluk bile muhteşemdi.” demişsin. kızın sana baktığı ne malum? nasıl bu kadar emin olabilirsin? belki aklına başkası geldi, belki ailesiyle kavga etti, belki aklına değişik bir anısı geldi? belki uykusunu almadığı için ayakta duramıyor? belki arkanda başkası var, veya büyükşehirdeysen binanın balkonunda başkasına bakıyor? nasıl yargısız infaz yaparsın ki? tamam YÜRÜME DAVETİYESİ diye bir şey var sen epey bi suyunu çıkartmışsın. ”Aslında bu siteyle tanıştım tanışalı gerçek bir maskülen olduğumu fakat potansiyelimi nasıl gösteremediğimi öğrendim ve hayatımı birkaç tık… Read more »

Sivaslı Jason Statham
Guest

Dostlar kendimi biraz farklı lanse etmişim galiba, hatta belki de biraz değil baya. “Dostlar” dedim, çünkü görüyorum ki kullandığınız en büyük argo “lan” olmuş. Bu açıdan eksiklerimi düzgün bir dille ifade ettiğiniz için teşekkürler beyler. 🙂 O yazıyı gece, günlerin verdiği sabahlama seanslarından sonra yazmıştım ve şimdi ayık kafayla okuduğumda zaten bana göre bi yazı olmadığı aşikar 😀 Ama iyiki de yazmışım, çünkü olayın normali yazıdan biraz farklı olsa da gidişat narsistliğe doğru yönelirken 2 m önüme taş koymanız belki de kısa bir süre sonra tökezleyip düşmemi önlemiş oldu. Bizimkisi biraz gençlik heyecanı diyelim, ben 25-30 lu yaşlarda değilim üni… Read more »

nickimiunuttumhıayq
Guest
nickimiunuttumhıayq

İşte budur, adamsın eleştirileri ‘beni ezmeye çalışıyorlar emuhağgoyyum’ diye değil de, ‘açık sözlüce hatalarımızı tespit edip birlikte onarıyoruz’ mantığıyla algılıyorsun.
Bak bu açıdan çoğu yaşıtından iyi bir noktadasın işte..

Sivaslı Jason Statham
Guest

Teşekkür ederim. Ben daha çok ne kadar yanlış yaparsan o kadar çok gelişirsin değil de, ne kadar çok yanlışını öğrenirsen o kadar çok gelişirsin kafasındayım hocam. Bencilce düşünmeyip istişare yapmak bana göre her zaman için insana katkı sağlatır.

Sir Tristan
Guest

Kardeşim, rumuzu doğru mu okudum acaba?!?!?!

nickimiunuttumhıayq
Guest
nickimiunuttumhıayq

hangisi?
sevgiler hocam

Sir Tristan
Guest

SirTristanFollowers yazmış lan birisi.

Sir Tristan
Guest

Red Pill de, MGTOW da belirttiğim gibi kişinin ne anladığına, nasıl algıladığına göre eğilip, bükülebilen düşünce yapıları. Çok bariz bir takım maddeler haricinde, çok da bir fikir birliği olmadığına ben de inanıyorum. Bence MGTOW’cuların genel öfkesi, kadınların tamamen dolaylı canlılar olması. Biraz gerizekalıca gibi gelebilir, zira dolaylı şekilde iletişmek, kadınlarda default bir durumdur. Fakat, kızgınlık duyulan şey, aslında tam olarak kadının dolaylı olması durumu değil. MGTOW’cuların kızgınlığı, 1- Kadınların işlerine gelen yerde dolaylı veya yerine göre çoğu erkekten daha direkt davranmaları, 2- Kadınların iyi-kötü medenileşebilmiş bir dünyada halen yanlış ve diğer insanlara da tehlike oluşturabilecek tercihler yapmaları. Uyarıldıklarında veya ikaz… Read more »

SirTristanFollwerxd
Guest
SirTristanFollwerxd

Sir Tristan;
1- Sence de burada yazılan yazılmayan nice pisliği düşününce mgtow olmak mantıksız mı?
2- Daha doğrusu çocuk yapma isteği yoksa birinin, mgtow olmamasına nasıl bir sebep gösterebilirsin?
3- Belirttiğin gibi ”tam mutlakiyetçi ve otoriter bir güce” sahip olursak kadınlar tarafından yine ellerine verdiğimiz ilk koz direkt olarak bize kullanılmaz mı?
Üslubuma takılma sadece görüşünü merak ettim. Gerekirse söverek ama cevap ver lütfen 🙂

hasan
Guest
hasan

Farklı yaşam türleri değil de yapay zeka olabilir. Her şeyi kontrol eden (orman yangınlarını önceden tahmin edebilen bir yazılımın bahsi die welt de vardı geçen) bir yapay zeka yakın gelecekte ütopya değil. Buna sanal gerçeklik de dahil olacak. Musk, sanal olanla gerçeği insanlar ayırt edemeyecek diyor. Sosyal yapı kim bilir nerelere evrilecek. Şahsen kendi mgtow anlayışım uzun ilişkiye girip kafa ütülemeye değmez şeklinde. Yani akı bokunu karşılamıyor. İlişkiye sırt çevirdikçe talep artıyor öyle bir faydası var. Mgtowu kötüye mi kullanıyorum bilemedim şimdi.

El Nino
Guest
El Nino

Toplu taşımada yer bulunca ANINDA oturmaları, sanki biz orada yokuz gibi umursamaz davranmaları :))) allahtan bana bunlar koymuyor, eskiden koyuyodu baya bi

De
Guest
De

Kadınları bu hale getiren erkeklerdir . Erkekler özgürce seks yapabilmek için kadınını özgür yani daha açık bir ifade ile “başı boş” bıraktı . Asırlarca yavaş yavaş işleyen bir plan . Kadınına sahip çıkmadı . Sen şimdi çocuğa sahip çıkma çocuk neler neler yapar. İslam tam olarak bunu diyor erkekler kadınlar üzerinde yönetici yönlendirici koruyucu kollayıcıdır, iyi/ Saliha kadınlar kocasına itaatkar olanlardır. Burda bunları okuyan vicdanlı bir baba Veya anne varsa kendisi bilir ki çocuğun anne babaya itaati, çocuğun kendi faydasınadır. Ne diyecek ki annesi babası, oraya gitme o kişiyle arkadaş olma , sadece çocuğun faydasını düşünecek. Kocası da kadına aynısını… Read more »

LordMan
Guest

Erkeklerde de hipergami söz konusu değil mi? Çoğu erkek seçimini yaparken en güzel,en başarılı,en zeki vb. kızı seçmeye meyilli sonuçta.Bunu kadınlardaki hipergamiden ayıran fark tam olarak nedir?

NeoTakesThePill
Guest

Erkeklerde hipergami terimini kullanmak yerine, ”maksimum sayıda çekici,taş hatunla seks yapma dürtüsü” terimini kullanmak daha mantıklı.Ama eğer erkeklerde hipergamiden keskin bir şekilde söz edeceksek bile biz kadınların ki kadar seçici değiliz.Demek istediğim birden fazla değişkene bakarak karar vermiyoruz.Rasyonel ve gözle görülür özelliklere değer verdiğimiz için aşırı anlamlı bir fark oluşmadıkça erkeklerde hipergami belirgin bir şekilde hissedilir değil.Bizim amacımız genlerimizi optimum dişiler üzerinden yaymaya çalışmak.Evlilik kurumunda veya herhangi bir kurumda tabi ki daha güzel kadınları arzularız ama toplumun bize dayattığı monogami ve kadınlar kutsaldır ögretisi yüzünden bu dürtümüzü ortaya çıkarmakta zorlanıyoruz.Kısaca erkeklerde hipergamiden bahsedecek olursak,bu kadınların ki kadar kuvvetli bir dürtü… Read more »

Sir Tristan
Guest

Mahmut abi, yorumumu neden kaldırdın? 🙂

Ömer Bey
Guest
Ömer Bey

Arkadaşlar bu yazıyı okuyunca hayatınızı sorgulayacaksınız ve kadınları insan gibi (ezik karakteri gelişmemiş insanlar gibi) göreceksiniz. Erkekleri de aptalca kendini kanıtlamaya çalışan insanlardan övgü almak için gereksiz zaman harcayan insanlar olarak göreceksiniz. Sonuçta içgüdülerinize karşı çıkmanız gerektiğinizi anlayacaksınız. Başlayalım. İnsanlar ve hayvanların ortak noktaları nelerdir? Ben söyleyeyim bilinçaltı ve beden. Peki bilinçaltı neyi içerir? Duyguları içerir. Hayvanlar duygularının farkında mıdır? Hayır onlar sadece birer robottur ve duygular onları sadece yönetir. Duygularına karşı gelecek iradeye sahip değillerdir. “Yemek ye, su iç, uyu ,dişi görünce kur yap” gibi emirler bilinçaltından gelen duygulardır. Buraya kadar anlaşıldıysa şimdi ikinci kısıma geçelim. Hayvanların bu emirlere(duygular)… Read more »

De
Guest
De

Yazı eksik kalmış gibi geldi

haylaz_prens
Guest
haylaz_prens

“herşey seksle alakalıdır, seks hariç; seks güçle alakalıdır”.

Namı-değer Francis J. Underwood

Gökyüzü
Guest
Gökyüzü

Merhaba Mahmut abi benim bir sorum olacak. Evrimsel süreçte ilk çağlardan günümüze kadar erkekler hep kadınlardan daha güçlü mü oldu,eğer evet ise cevabı erkekler neden her zaman daha güçlü?