Beta vücut dili – Instagram erkek arkadaşları ve anasının kuzusu oğluşlar

Instagram, bir erkeğin dikkatle ve kırmızı hap farkındalığı ile bulunması gereken bir ortam. Kim ne derse desin bu uygulamanın ana kullanım amacı kadınların ilgi çekme ihtiyacını karşılamak. Bu ortamda selfie ya da bir erkekle fotoğraf koyan kadın o erkeği, erkek sevgilisi bile olsa, fotoğraf aksesuarı olarak kullanıyor. Uydu erkeklerin de instagramda “Melis benimle fotoğrafını koymuş, bana önem veriyor …” dedikleri fotoğrafların amacının ne olduğunu daha önce yazmıştık.

Bu yazıda çiftlerin vücut dilindeki beta alametleri konusuna tekrar gireceğim. Rollo Tomassi son aylarda bu konuda birçok örnek fotoğraf ve video paylaştı ve geçen gün Man Effect’te Timothy Wegner ile bu konuda bir podcast yaptı.

Yukarıdaki foto, Rollo Tomassi’nin Beta Tells (beta alametleri) yazısından. Erkek kadına doğrı eğilmiş ve kadın ondan demir korkuluğun fiziksel olarak izin verdiği son noktaya kadar geriye kaçmış. Vücut dili erkeğe oldukça kapalı.

Kadınlar söz konusu olduğunda söylenen değil yapılan mesajdır. Bunu bir kez öğrenen erkeğin taktığı kırmızı hap gözlükleri ile hayata baktığınızda, birçok çiftin ilişkisindeki statüsünü vücut dilinden anlayabilirsiniz. Kadınlar erkeklere göre çok daha fazla oranda vücut dili ve hareketlerle “konuşurlar” ve bir erkek kadının bu “konuşmasını” duymuyor ise kadın bilinç altında o erkeği tecrübesiz = kadınlar tarafından tercih edilmeyen diye yaftalar.

Instagram erkek arkadaşları

“Eğer kız arkadaşınız size sıklıkla fotoğrafını çektirip Instagram’a koyuyor ise o durumda bir aksesuar olduğunuzu unutmayın.  Kadınlar neden Instagram’a fotoğraflarını koyuyorlar : ilgi çekmek için. Bir kadın Instagram için fotoğraf / selfie çekiyorsa ve siz de o fotoğrafın içinde iseniz siz o fotoğrafta aksesuarsınız. Giydiği bir kolye kadar aksesuarsınız.”

Aşağıdaki foto bir ara çok moda olan ve bir erkeğin en kepaze şekilde aksesuar olduğu instagram foto akımından.

“Kadın erkeğin önünde giderken onu elinden tutup sürüklüyor. Kadınlar bunu neden yapıyorlar? Kendilerinin reklamını yapmak için.  Bu fotoğraflarla ilgili yorumumu eleştiren erkekler “abartma ama sadece öylesine sıradan bir fotoydu” diyorlar.  Evet işte tam da sıradan olması problem. ”

 

Aşağıdaki foto, “instagram aksesuarı erkek arkadaşa” bir başka güzel örnek. Hatunun duruşuna dikkat edin. Eleman orda yokmuş gibi. Fotoğraf “çift fotoğrafı” diye etiketlenmiş ama hatun eleman orda yokmuş gibi poz veriyor. Gerçekten de elemanı bu fotoğraftan çıkarsanız, hatunun verdiği poz hiç garip kaçmaz. Ama eleman hatunun içine düşmüş, fotodan hatunu çıkaramazsınız. Aksesuar derken Rollo bunu kastediyor.

“Bu tür erkek kızın içine düşmüş ama kız erkek yokmuş gibi başka yöne bakıyor fotoğraflarındaki mesaj nedir? Mesaj şu : ‘ben hala uygunum ve mümkünse başkasını arıyorum. Bu elemanın beta olduğunun farkındayım ve bu elemandan uzaklaşmak istiyorum'”.

“Aşağıdaki foto sahiplenici eş korumacı bir pozisyon. ‘Bu piliç benim’ diyor. Bunun kendi başına hatalı bir şey olduğunu söylemiyorum. Kadının elinin erkeğin saran kolunda olması ise kadının bundan hoşlandığına işaret ediyor. Hatuna eğilmesi ve fazla duygusal pozu faüllü ama hadi tamam diyelim.

Antonie Bordain‘in böyle birçok fotosu var ve orada Bordain hatunu sarmalamış ve hatuna eğilmişken Asia Argento ise adamdan uzağa eğilmiş ve ‘yardım edin, beni alın buradan’ duruşunda.”

Anneciğimi çok seviyorum pozu

Aşağıdaki son zamanlarda klasikleşen bir poz.

“Adını hatırlayamıyorum ama bu adam ünlü biri. Elemanın parası var ve her şeye sahip. Bu foto bir fotoğraf serisinden. Hepsinde eleman böyle hatuna eğilmiş ve öpmeye çalışıyor. Ve hatunun suratına bakın. Hatun elemanın karısı. Sanırım eleman şarkıcı. Her neyse.

Elemanın sarışın güzeli bir karısı var. Elemandan genç gibi duruyor. Kadın kesinlikle henüz parti yıllarını geride bırakmamış bir kadın gibi duruyor. Fakat oldukça zengin olan bu adama yamanmış. Fakat kadının eline bakın. Bu fotoğraf yukarıda kadını kolları arasına almış adamın fotoğrafından çok farklı.  Orada eş koruma (mate guarding) var ama buradaki eleman tamamen “anneciğimi çok seviyorum” pozunda.

“Ben bu poza “anneciğimi çok seviyorum” pozu diyorum. Eleman öpücüğe abanmışken kadının nasıl giyindiğine, dışarıya (kameraya) nasıl baktığına ve gülüşüne dikkat edin. Kocasına değil ‘sana’ bakıyor. Bu bir reklam pozisyonu.”

“Bu tür fotoğraflar hep gündelik instagram fotolarında ortaya çıkıyor. Biliyoruz ki instagram fotoları kadınların dışarıdan ilgi toplama aracı. İlgi, kadınların dünyasının akçesidir.  Kadın bir erkekle beraber olduğunda, o erkek ya kadının arkadaşlarının kıskandığı ve kadının gözünün içine baktığı bir adam olur ya da aksesuar. Bu fotoğraftaki eleman kesinlikle aksesuar. Bu kadın böyle bir elemanla ünlü veya zengin olmasa idi asla beraber olmazdı.”

Fotoğrafta kadının elinin adamı nasıl kendisinden uzak tutmaya çalıştığına dikkat edin.

Aşağıda çiftin bir başka fotoğrafı var.

“Sanki adamı o fotoğrafa fotoşop ile koymuşlar. Sanki dalga geçmek için fotoğrafa fotoşop ile eklenmiş. Fakat maalesef fotoğraf gerçek. Elemanın bu kadınla her fotoğrafı böyle.

Kadının dışarı anons ettiği şey şu : ‘Ben sırf pratik olduğu için bu adamlayım’. Hatun eleman yokmuş gibi dışarı bakarak ‘umarım birileri bu fotoğrafı görür zira ben hala uygunum’ diyor. Kadın ‘ben hala uygunum’ bakışı atarken eleman ‘anneciğim seni çok çok seviyorum’ pozunda.

Çok trajik ama bugünlerde bu pozu çok görüyorum. Eleman muhtemelen beta kafa yapısını taşıma lüksü olacak kadar zengin.”

Aşağıdaki fotoğrafta ise dünyanın en soylu mavi haplısı Prens Herry var. Herry tipik bir mavi haplı.  Alfa mı beta mı tartışılır. Çocukken acayip ana kuzusu idi, babası dünyanın en beta soylularından biri ama kendisi 20lerinde gayet alfa takılan bir abi idi. Her neyse.

Yukarıdaki gibi berbat olmasa da Prens Harry’nin buradaki pozundaki hatuna eğilişi onu da neredeyse “anneciğimi çok seviyorum” pozuna sokmuş.  Kötü çocukların kucağında hopladıktan ve duvara tosladıktan sonra kendinden genç bir prensi kafalayan feminist ablanın yüzüğü dünyaya gösterişi de dikkate değer. Kendi hayatını yaşamış çoğunluk gibi sıradan bir bekleyen beta ya da kedilerle dolu bir evde sonlanmadım sevinci.

Aşağıdaki oğlan ise “anneciğim seni çok seviyorum” pozunu anahtarlık yapıp kıza hediye vermiş.  Trajik.

“Hatun dışarı bakıyor ve ‘bu elemanın beta olduğunu biliyorum ve bundan daha iyisini arıyorum. Bu elemanla birlikteyim ama hala uygunum’ sinyali gönderiyor. Eleman bunu kıza hediye yapıp vermiş. Kız ne zaman kız arkadaşlarıyla dışarı çıksa elemanı hatırlamak zorunda. Trajik olan şu ki eleman bunun tatlı bir şey olduğunu düşünüyor. Ama değil. Bu kıza sürekli yapışkan, duygusal ve fazlaca bağlı bir erkekle olduğunu hatırlatıyor.”

“Eleman bunu kıza bir çeşit bölgesini işaretleme jesti olarak vermiş. Kız dışardayken ona evde erkek arkadaşı olduğunu hatırlatacağı kadar diğer erkeklere bu kadının bir erkek arkadaşı olduğunu gösteriyor. Burada büyük bir kendine güvensizlik ve süper beta bir davranış var. ”

Ama trajedi istiyorsanız, olay bu aşağıdakidir. Fotoda yazan şu :

“Ben kelime anlamıyla bu adamı yıllarca peşimde koşturdum … ve nihayet kaçmaktan yorgunum. Hayatıma yeniden hep olması gerektiği gibi başlamaya hazırım. Seni seviyorum.”

Elimizde yine “anneciğim seni çok seviyorum” fotosu var. Yine adamı fotoğraftan at, kızın pozu zerre sırıtmaz zira adam orada yok gibi poz vermiş. Suratında yine yukarıdaki kadınların suratındaki ifade var.

Burada yakında duvara çarpacağını anlamış, Rollo’nun uyanış aşaması dediği aşamaya gelmiş bir kadın var. Bekleyen betasını kullanmak üzere yörüngeden indirmiş. Eleman hatunun kucakta hoplamalı parti yılları bitene kadar bekleyecek kadar aptal.  Hatunun suratında Prens Herry’nin gelini Megan gibi “parti yıllarımda hayatımı yaşadım ama sonunda da cezasını çekmeyeceğim” mutluluğu var.

Erkeğin eş kollama sarılışı yukarıdaki oğlandan farklı. Orada kız vücut dili ile bunu onaylıyordu (elini erkeğin koluna koyarak) ama burada erkek 100% aksesuar. Fotoşopla at kimse farketmez.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

76
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
29 Comment threads
47 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
44 Comment authors
CanerIncel bile olamayan adamFelixFatihBenn Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kaos
Guest
Kaos

Maskülen mi olucaz, eğlenen usta mı. Hareketlerimizi değiştirip bir oyun ( the game )mu oynayacağız, yoksa kız için asla kendimizden taviz vermeyecek miyiz. Kızı asla hayatımızın merkezine koymayacağız, ama gerektiğinde ilgi göstereceğiz. Alfa gibi duralım beden dili bunu yansıtsın ama kız gelmiyor bize, ilgi mi istiyor bizi mi sevmiyor. İkilemde kalıyorum. Siteye ilk başladığımda her şeyi anladığımı sandım. Sonrasında daha çok yazı okumaya, yapılan yorumları okumaya başladım. Buna paralel olarak sahaya çıktık ve denemelere başladım. Ve kelimenin tam anlamıyla bir kaos yaşıyorum. Beynim kıvranıyor. Nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Ciddi mi, esprili mi. Sıfır sikleme mi (ki işe yaramıyor gibi),… Read more »

Kakihara
Guest
Kakihara

Aslinda Prens Harry nin duruşunda pek bi falso göremedim?

SADASDA
Guest
SADASDA

Mahmut abi kız eğilmiyorsa biz eğiliyorsak felan yani fotolarda ki bu durumdan ne çıkıyor bize hiçbir şekilde değer vermediği anlamına mı geliyor? Ve şundan bahsettin dedin ki kızlar diğer kızları kıskandırmak için erkeklerle fotoğraf atıyor. Kıskandırmak için atıyorsa o erkek değerli değilmidir? Tipik sıradan bir erkek olsa diger kızlar ıy bumu diyecek ama benim çevremde gözlemlediğim bu.Hatta senin de bir yazın var kızlar başka kızların kızların kıskanabileceği erkeklerle çıkmak ister vs… Yani kız o erkekle hava atıyorsa erkek değerlidir.. Örneğin sen hacı muratla hava atar mısın? Ferrariyle atarsın ama.

Önemli sorular bence abi cevaplarsan müteşekkür olurum

Holden
Guest
Holden

Instagram kullanmıyorum, aslında ekşi sözlük dışında kullandığım bir sosyal mecra yok, ve pek de fotojenik değilim zaten, o yüzden pek fotoğraf çekilmem. Ama yazının başında “Instagram bir erkeğin bulunması gereken bir mecra” gibi bir şey yazmışsınız. Niye böyle düşünüyorsunuz merak ettim, napıcaz yani kızlara yürüyelim diye dakka başı fotoğraf mı çekilicez? Ayrıca instagram biraz da insanların sidik yarıştırdıkları bir yer gibi geliyor bana. Herkes mutlu maskesini takıp pozlar veriyor. Bu eğer biraz sahici biriyseniz insanın gerçekten canını sıkan, sizi depresyona sokabilen bir şey. Evet her ne kadar kadınlara yürümekte belki gerçekten avantaj sağlıyorsa da, ki çevremden gördüğüm kadarıyla da öyle,… Read more »

Hypoxic
Guest
Hypoxic

”bir erkeğin dikkatle ve kırmızı hap farkındalığı ile bulunması gereken bir ortam.” Bulunması gerekir değil de, bulunacaksa *dikkatle ve kırmızı hap farkındalığı ile* bulunması gerekir.

Haluk
Guest
Haluk

Yukarda prens henry ile ilgili; tam bir mavi hapli fakat beta mi alfa mi bilmiyirum demissiniz. Biraz acar misiniz. Biliyorum kirmizi hap = alfa demek degil. Yada mavi hap= beta degil. Kirmizi hap zihniyet, alfa duruştur. Fotograftan mavi hapli oldugunu anladik ama beta mi bilmiyiruz dedik. Onu fotoda nasil ayirt ettiniz.

Sena
Guest
Sena

Dudak bükerek poz veren erkekler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bazıları direkt eşcinsellik ile bağdaştırıyor evet itici bir görüntü ama kimse dudak büktü diye eşcinsel olmaz herhalde?

Hasan
Guest
Hasan

Mahmut abi merhaba, sevgilisinin instagram fotoğrafının altına yorum olarak kırmızı kalp koymak betalık göstergesi midir? Son zamanlarda ilişkiyi etrafa duyurma yolu olarak bunu yapan erkekler görüyorum. Bazılarında kız yoruma cevap bile atmıyor.

Scubax
Guest
Scubax

Ne güzel dertleriniz var

lrksttp
Guest
lrksttp

@ Hasan

Buna dikkat etmek, merak etmek, bir soru olarak sormak kendinden emin bir erkeğin yapacağı iş midir? Sen önce buna cevap ver kendi kendine, sonra da hala merak ediyorsan tekrar sor.

Hasan
Guest
Hasan

20-23 yaş arası kızlar sosyal medyayı çok önemsiyor. Ben 26 yaşındayım, son ilişkilerim hep bu yaş aralığında kızlarla oldu. Açıkçası ben kızın sevgilisi olduğumu gösteren bir şey paylaşmıyordum ne onun hesabında ne de kendi hesabımda. Bu durum acaba ters mi tepiyor diye düşündüm son dönemde bu tarz kalpli ilan-ı aşk yorumlarını görünce.

lrksttp
Guest
lrksttp

@ Hasan

Eğer tek eşli bir ilişkiye geçtiysen bile paylaşmana gerek yok, kız paylaşmıyorsa sen de paylaşma, sonuçta kızın kendisi, anası-babası, akrabası görür diye kasılabilir. Eğer kız paylaşımlar yapıyorsa da, mesela ben kendim gerilirim, potansiyelleri engelliyor diye ama kızın “sevgili” olduğunuzu gösteren paylaşımları varsa, sen de rahatsız değilsen zaten sorun yok. Durduk yere paylaşmıyorsun diye ters tepecek bir şey yok, kız tribe girerse de kırmadan şakaya vur, sonra da yemeğe falan götür ya da ne bileyim sarılıp öp işte.

lrksttp
Guest
lrksttp

@Hasan

Sonradan aklıma geldi, yemeğe götür falan derken trip yapınca götür demiyorum, yanlış anlaşılabilir. Eğer kız trip yaparsa ve sen de şakaya vurup geçiştirdiğinde kedicik moduna dönerse o zaman ilişkinin tadını çıkarmaya devam et anlamında sarıl öp ya da yemeğe götür. Yoksa tribe rüşvet olarak değil.! Aman buna dikkat.

kuzey
Guest
kuzey

bir erkeğin hiç instagram kullanmaması günümüzde nasıl karşılanır? instagram’a foto atmayı, story paylaşmayı yorucu ve gereksiz buluyorum. kadınlar nasıl karşılar bu durumu sence mahmut abi?

impulsively
Guest
impulsively

Selamlar, Skype görüşmesi satın alsak görüşme esnasında instagram profilim hakkında fikir alma imkanım var mı ?

Birol
Guest
Birol

Mahmut abi selam, Daha önce boşanma geçmişi olan bir kızla ciddi bir ilişki sürecindeyiz. Haftada 3-4 gün aynı evdeyiz ya da beraberiz tatile vs gittik her şey okey. 1. yıl dolmasına rağmen ikimizin fotoğrafını sosyal medyada paylaşmadı. Beni arkadaşlarına anlatıyor ailesiyle tanıştırdı fakat profili gizli değil. Dışarıdan bakıldığına haliyle sanki sevgilisi yokmuş gibi duruyor. Karakter analizim sonucu ilgiyi seven bir kız olduğunun farkındayım. Bana da çok sıcak kanlı, aramazsam o arar yazmazsam o yazar. Ama bu konu aklımı karıştırıyor çünkü tatilde attığı bir storye de bir erkeğin kimle gittin sorusuna “klasik kaçamaklarım” tarzında bir cevap verdi. Ona sevgilinle gittiğini söylemelisin… Read more »

Felix
Guest
Felix

Mahmut abi bu yazıyı okuduktan sonra etrafıma bakıyorum ve ilişki içinde olan erkeklerin %90 nı beta vucüt diline sahip. Şimdi kadınlar uydu erkek istiyor dedik peki bu uydu erkek sevgilisi olabiliyor mu? Yani çevresine sevgiliyiz diyip o erkeği kafasında uydu olarak görür mü?
Ben çünkü sevgiliyiz diye gezenlerin açıkçası sex yaptıklarını düşünmüyorum. Çoğunun ilişkisi lise döneminin disneyvarisi gibi.

Incel bile olamayan adam
Guest
Incel bile olamayan adam

Abi peki sadece kadinin eli erkegin sirti donuk vucudu oldugu fotograf(denizde cekilmis kadinin tam tersi gibi) ya da mesela el ele tutusma fotografi ama yuzleri gostermeden sadece el ele tutusmalari ve azicik ortam gorunuyor bu tip fotolar da alfa fotolari mi oluyor?

Caner
Guest
Caner

Mahmut Abi selamlar, 6 aylık bir ilişkim var. yaşlar 30+ Kız arkadaşımın sosyal medya hesabında benimle (daha doğrusu bir ilişkisi olduğuyla alakalı) hiçbir şey yok. Benim de sosyal medya hesabımda yok ve ilk paylaşımı o yapmadan ben de paylaşım yapmayı düşünmüyorum. bir paylaşım yapılacaksa bunu ilk kim yapmalı? erkek, kadından bu konuda bir talepte bulunmalı mı? ben, kadın yapmadan erkeğin böyle bir şey yapmaması gerektiğini düşünüyorum. ben bu konuyu açmadım fakat kendisi bir arkadaşının yaşadığı ilişkiden yola çıkarak şöyle bir yorum yapmıştı: “ben de ilişki nişan, söz vb. resmiyete dökülmeden bu tarz bir fotoğraf paylaşmayı doğru bulmuyorum akrabalarım tutucu (kızlı… Read more »