Görünmek, imajı çizmek

Eğer yorumları okuyorsanız her hafta bir iki kere “kızlara imaj çizme” konulu ve yazarının asıl sorunu dile getirmesine rağmen sorunun zerre farkında olmadığı yorum sorularına cevaplarımı görüyorsunuzdur.

En yaygın olanı ise mesajlaşmalar ile ilgilisi. Aşağıdaki örnek, tek değil ve çok yaygın. Mesajlar içinde arayınca ilk karşıma çıkan olduğu için yazıyorum yoksa yazanı parmakla göstermek için değil. Bu konuda gençlerin büyük kısmı sorunlu :

Anladım abi aslında 4-5 saat aralıklardan az mesajlaşmak kadına karşı zamanı değersiz, boş bu adamın gibi bir imaj çizebiliyor.

Bu tür bir imaj çizme kaygısı çok fazla. İmaj tabii ki önemli bir şey ama sen kadına imaj çizerken kendin arkada kaygı duyuyorsan hiçbir uzun vadeli yararı yok. Zararı çok. Orada da yazdım :

Su yazdığımdan anladım abi diye yaptığın çıkarım ve kafa yapın çok vahim. Mavi hap kendini ilk paragrafta ele veriyor. Kadına nasıl göründüğünle ilgili çıkarım yapmışsın. Kadına nasıl göründüğünle meşgulsün. Yani zihin merkezinde kadın var. Bu kafayla hiçbir seyi dogru yapamazsın.

Alfa erkek gerçekten kadını kadından daha sıklıkla mesajlayacak ya da mesaj arasi kadini dusunecek vakti bulamaz. Alfa gibi gorunmeye vakit harcayacagina alfa gibi kendinle mesgul ol.

Iki mesaj arasi kadin aklindan cikmiyorsa mavi hapli betasindir. Bundan kurtulmaya bak. Gerisi hava civa.

Bunun bir de sevgili olan çiftlerin biyolojik olarak erkek ama ilişkide zihinsel olarak dişi olan taraflarından geleni var. Kız bana geç mesaj yazıyor, beni şundan bundan daha az önemsiyor, ders çalışırken beni unutuyor, vs … Eskiden ilişkide erkek kendisini odağa koyar ve kendi hayatıyla daha meşgul olurdu ve bu tür şikayetler kız muhabbetlerinde kızların ağzından çıkan şeylerdi. Erkeklerden duyamazdın. Bugün birçok erkek hala böyle ama çok fazla sayıda erkek de artık feminenleşmekten dolayı bu kız şikayetini yapar oldu. Balık sürekli içinde olduğundan suyun varlığından haberdar olmaz misali, artık yeni nesil tamamen feminen yetiştirilişin içinde olduğundan, utanıp sıkılmadan “abi kuzeni geldi diye beni unuttu” yazabiliyor.

Çerçeve işte budur, daha doğrusu çerçevenin olmaması. Çerçevesi olan adamın zihin odağında kendisi, ekran başında olmayan hobileri, işi / dersleri, misyonu falan vardır. Hayatında bunlar olan ve bunları merkezde tutan adam zaten böyle şeylere vakit bulamaz. Ama kendisini kadına feda etmek üzere yetişen nesil için böyle şeyler çok korkutucu, zira eğer kendisini merkeze koyarsa kızı kaybedeceğinden ödü kopuyor. Şu soruya samimi olarak cevap verin, kendini merkeze alan ve çoğu erkeğin kadınların aslında hiç de şikayetçi olmadıkları şikayetleri nedeni ile piç sandığı adam mı kızı elinde tutuyor, kızı merkeze koyan adam mı?

Tabii bir de kendini merkeze koy lafını “kendini merkeze koy ve başka kimseyi düşünme” olarak algılayan (sanki sen merkezde iken başkasına ilgi gösteremezmişsin gibi) tayfa var ki onlar ayrı konu. Yarın “kırmızı haplı baba” yazıları yazdığımızda “çocuklarınızla bile çerçeve sizde olmalı, onlar sizin çerçevenize girmeli” diyeceğiz, bu tayfa Allah korusun baba ise çocuklarını siklememeye başlayacak!

Burada yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak olayının da yanlış anlaşılması durumu var sanırım.  Buradaki mış gibi yapmak kızlara mış gibi görünmek değil. Örneğin kıza mesaj attınız cevap gelmiyor. Kızın mesajını beklerken ona bir mesaj atmamaya çalışmak ve kızı aklından çıkaramamak, eğer siz kızın cevabını bekleyecek kadar sabrettiyseniz bile “mış gibi yapmak” değil “mış gibi görünmektir”. Bu sizin damarlarınızdaki kutsal testosteron seviyesini arttırmaz ya da kortizol seviyesini azaltmaz. Tamam kız mesaj yazdı mı testosteron artar ve kortizol azalır ama 3 saatlik tam tersi hormon salgılamadan sonra ne kadar işe yarar?

Burada mış gibi yapmak, tamamen sizinle alakalı. Tamamen ekran dışında bir hobinize ya da işinize, dersinize dönmek ve kıza nasıl imaj çizdiğinize değil sizin kendi kendinize nasıl imaj çizdiğinizle, kendinize nasıl odaklandığınızla ilgili.

Bu tür konularda kendinizi her zaman sizi izleyen bir üçüncü şahıs gibi düşünün. Kıza cool imajı çizdiniz ama orada kaygı duyarken (vücudunuzu durduk yere kortizol pompalarken) sizi izleyen o üçüncü şahıs gözündeki imajınıza ne oldu? Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak olayını her zaman sizin içinizdeki o üçüncü şahısa mış gibi yapmak olarak düşünün. Önemli olan o kaygıyı duymayan adam olana kadar kendinize mış gibi yapmanız. Kız  ne düşünmüş çok önemli değil. Şöyle anlatayım, siz kızı tamamen unutmuş iken kız bir nedenden dolayı “ya aramadığımı siklemiyormuş gibi görünmeye çalışıyor ama aslında orada telefon başında kasıyor” diye düşünsün size hiçbir zararı olmaz. Ama siz telefon başında kasarken kız “bak aramadım ama zerre siklemiyor” diye düşünsün, siz sonra o kaygıyı bir yerde patlatır, o imajı darmadağın edersiniz, merak etmeyin.

Son olarak da bu mesaj olayına özel yorumum : mesajlaşma, kadın işi bir şey. Tamam, mecburen yapacaksınız, ben de kullanıyorum. Ama o telefonda mesaj beklemek, 2 saat, yarım gün, birgün yazmadı mı diye süre tutmak, sizin masküleniteden uzaklığınızın ipuçları. Normalde bir erkeğin kız arkadaşı (tabağı demiyorum) aramadı mı, erkeğin kızı uzun süre unutması lazım ve hatırlamak için ekstra çaba göstermesi lazım. Nasıl böyle olmasın ki? Gym, iş / dersler, arkadaşlarla içmek, fazla mesai, belki gece yaptığınız ikinci iş, vs … ile hayatı ellerinde olan bir erkek çok çalışır ve böyle kaygılar onun için lükstür. Eğer bu tür kaygılara vaktiniz olacak kadar boşsanız öncelikle o boşluğu doldurun.

Daha önce de söyledik, erkeklik yan gelip yatma yeri değildir. Maalesef, ciddi miktarda çalışmayı gerektirir. Hem de yaşla beraber artan oranda.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

80
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
26 Comment threads
54 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
38 Comment authors
SamiAryID-44100Hasanparabasanotonomi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Orion
Guest
Orion

Hocam “İktidar-Güç sahibi olmanın 48 yasası” adlı kitabı okdudunuz mu?
Okuduysanız yorumlarınız nelerdir?

Sir Tristan
Guest

“Örnek olarak verdim; kız arkadaşım 4/10luk değil ama kendini daha yukarıda gördüğünden emimim. Ayrıca maalesef hipergamide üst basamakta değilsen ya hiç bir kızla olmayacaksın ya da 5/10’un yukarısını hayal etmeyeceksin.” Yorumların hepsini okudum. Ve yukarıdaki paragraflarda adamın bazı kısımlarda hakkı var. Kadınların kendilerini olduklarından üstte görmeleri default olan bir şey, bunu biliyoruz; burada bu adamların yapması gereken şey, daha düşük seviye kızlarla başlamak. Kadınlardaki hipergami seviyeleriyle, erkeklerin bunu tatmin etme seviyeleri, gerçekten var olan bir durum. Johnny depp veya Brad pitt olmadan, Angelina jolie veya amber heard istersen, hayal kurmuş olursun. Adamın tecrübesi yoksa, ki yok, bu işe tabandan başlayıp,… Read more »

Adebisi
Guest
Adebisi

Mahmut Abi cevaplarsan sevinirim bu durumu daha önce sanırım soran olmamıştır. Flörtleşme aşamasında yani yeni tanıştığın bir kızla aynı ortamdasın. Samimisin kinolara falan havada uçuyor. Vites hep ileri ve ili ler ardı ardına geliyor. Bir olay oluyor kızın canını yakacak bir hareket oluyor sen istemsizce yapıyorsun hata sende. Diyelim ki ayağına bastın yanlışlıkla ve kızın canı yandı. Sana hakaret etmeye başlıyor. ‘salak, mal,…. vs’ burda onu canı yanmış küçük bir kız gibi mi görmeli yoksa ortamı terk mi etmeli? Ortamı terk edersek herşeye hemen sinirlenen adam gibi gözükürüz gibi geliyor bana. Bu durumda kız duygularımızı yani bizi sinirlendirme duygusunu ele… Read more »

Maybe one day
Guest
Maybe one day

Eğer yaşadığın şehir akrabalardan dolayı sana sürekli stres yaratıyorsa , gelişmemisse , ufkunu daraltıyorsa aileyi arkada bırakmak uğruna da olsa yaşadığın şehri değiştirmeyi önerir misin Mahmut ağabey?

Maybe one day
Guest
Maybe one day

Bu arada yukarıdaki “6000 TL” için çok değil yorumunuz beni biraz sarstı doğrusu ben o parayı kazansam çok mutlu olurdum herhalde belki de benim biraz ufkum dar ama ben kendime bakıyorum bu konuda, her zaman benden çok kazananlar olacak başkalarına bakarsak …

Nofapçı
Guest
Nofapçı

Mahmut abi yukarıda kadınsız kalmaktan bahsetmişsiniz ya abi benim bir yıl boyunca hiç sevgilimin olmadığı zamanda oldu bu yalnızlık olayının sence bir artısı var mı eksisi bence var da? :))

Maybe one day
Guest
Maybe one day

Zaten yukarda yazmış : Bir yıl boyunca sevgilin yoksa bir sürü kıza yürüyebilirsin , bu da büyük tecrübedir zaten ama sevgilin olsaydı o kadar kıza yürümeyecektin. Ayrıca bir artısı da şu : Yalnız başına da mutlu olmayı öğrenirsen , kadınların senin için cinsellik haricinde bir ihtiyaç olmadığını öğrenirsen ilişkiye bakış açın daha farklı olur.

Kaos
Guest
Kaos

Yazı çok faydalı. Yorumlar ayrı faydalı. Rönesans tablosu gibi ara ara bakmayı düşünüyorum. Ben yirmi iki yaşında yıkık bir heriftim. Anlam ve çare arayışına girsiğim bir dönemde, erkek adamla tanıştım. Bana iyi geliyorsunuz, ve yorumlardan anladığım kadarıyla diğer insanlara da. Bu yüzden teşekkürler, emeği geçen ve yorum yapan herkese. Benim bir kaç sorum var Mahmut abi ve diğer veteranlara. 1 -) Şimdi biz kıza soğuk davranıp neg falan atıyoruz da ya kız bundan bunalıp giderse. Ozaman taktik işe yaramamış olur ? 2 -) Bir de hep mı kızı değersiz konumda bırakacağız. Yani hep mesafeli mı olacağız. Hep aşağıda mı görmemiz… Read more »

Venom
Guest
Venom

Kesinlikle bunu içselleştirmeden olmuyor.Dün dating wizard kitabından 60 sayfa okudum bugün kıza benim çerçeveme girmesi için mesaj attım : bu çocukça davranışları bırak saygısızlığa tahammülüm yok ben mesaj atınca cevap vericeksin bu ilişkinin sürmesini istiyosan yola geliceksin dedim habire çevrimiçi olup duruyodu cevap vermeden, sonra dayanamayıp birlikte geçirdiğimiz zamanların videolarını attım, silmeden önce sana atayım dedim sonra bunlarda çok tatlıydın diyerek kendi topuğuma sıkmış oldum.Kitapta özellikle you are so beautiful demenin intihar olduğunu söylüyodu.Tamamen next artık, kafayı sıyırma derecesine gelmişim.

Tekir
Guest
Tekir

“Eğer bu tür kaygılara vaktiniz olacak kadar boşsanız öncelikle o boşluğu doldurun.” Bunun işsizlikle, boş zamanla alakası yok. Mavi haplı olunca kaygılanma default özellik olarak geliyor. 7-8 ay oldu uzun soluklu bir ilişkiden çıktım ve kendimi bildim bileli mavi haplıyım. Sürekli red phill öğretilerini okuyup araştırıyorum ve bunu hayatıma da yansıtmaya çalışıyorum ama başarılı olamıyorum. Uzun yıllardır kendime yatırım yapmadığımın farkındaydım ve artık tamamen ilgimi kendime verdim bir süre önce. Yeni ayakkabılar, giysiler, pahalı saatler, diyet, sakal bırakma, saç kestirme vs. her şey güzel gidiyor ve kadınsız mutluyum. Konuştuğum kadınlar var ancak onların gözünde kız arkadaş modundayım elbette geçmişten gelen… Read more »

Hasanparabasan
Guest
Hasanparabasan

O zaman, insanların görüşlerine büyük değer verenin, onları çok fazla saydığını görürüz. Yine de, mutluluğunu kendisinin gerçekten ne olduğunda değil başkalarının gözünde ne olduğunda aramak zorunda kalan biri,çok kıt bir kaynağa muhtaç durumdadır.

(Yaşam bilgeliği üzerine aforizmalar-Arthur schopenhauer)

Ary
Guest
Ary

Abi tam olarak açsan daha iyiydi. Örneğin mış gibi yaparak mış gibi olmaya başlayacaksınız söylemi nasıl olacak ki? Yani bir erkek bu evredeyse, kızın yazmamasından aramamasından ya da ilgilenmemesinden kaygı duyuyorsa (epey mavi bir olay biliyorum, çözmek istediğim şey de bu) bu umrunda değilmiş gibi davranarak git gide umursamamaya mı başlayacak? Umrunda değilmiş gibi davranmaktan kastım da 3 saat telefon başında bekleyip “yazmıyorum o yazana kadar” diyerek yazmamak değil, yukarıda dediğin gibi herhangi bir şey ile meşgul olmak. Kısaca kortizol hormonu salgılıyorken, kaygılıyken kendimizi böyle olsak dahi yazmamaya aramamaya ulaşmamaya zorlayarak, kafamız orada değilmiş gibi davranarak bir süre sonra doğal… Read more »