Yorgun Hissetmenin Önüne Nasıl Geçilir?

Enerji, yaratıcılığın anahtarıdır. Enerji, hayatın anahtarıdır.

William shatner

1- Giriş:

Bu bölümde sizlere daha az soyut, daha çok pratik bir şey kazandırmak için her zamanki ulvi yazılarımdan yola çıkacağım. Çoğu zaman anlattığım şeylerin daha çok edebi, stratejik ve teorik kısımlarına değinmeme rağmen sanırım, zaman zaman pratik konularda basitçe yazı kaleme almak da önemli.

Sonuç olarak, kendi kelime bilgimi süsleyip püslemek için burada değilim. Kendi tecrübelerimden ve gözlemlerimden öğrendiklerimi insanlara yardım etmek amacıyla paylaşmak için buradayım.

Bu nottaki enerji optimizasyonunun benim için büyük bir önemi var. Elbette yüksek enerjili biri değilim fakat oldukça akıllıyım ve size şunu söyleyeceğim: Yüksek enerjili, beyinsiz tipler, düşük enerjili akıllı tiplerden daha başarılı olacaktır.

Enerji kraldır. Bir başkasının size tersini söylemesine izin vermeyin. Yüksek enerjili bir aptal, her zaman düşük enerjili bir dahiden hata yapmaksızın daha iyi performans gösterecektir. Bu kişi sadece herhangi bir senaryoda zirvede olmayacak, dayanıklılığı da daha iyi olacaktır.

Enerji olmaksızın hiçbir şey yapamazsın.

Dahi bir çocuk koltuğuna yaslanıp oturduğu yerden para kazanmak istediğinde aptal bir çocuk, ayak işlerini yapmak için etrafa bakınır.

Bir insanın herhangi bir insani faaliyeti yapabilmesi için gerekli olan tek şey enerjidir ve bu yüzden bir şeyi kontrol altına almak için bundan kesinlikle ve kesinlikle daha önemli bir şey yoktur.

Eğer yüksek enerjili biri değilseniz ve bu yazıyı okuyorsanız, amacınız bunu değiştirmek olmalıdır. Öncelikle neden ve nasıl düşük enerjiye sahip olduğunuzu belirleyin. Sonra problemi çözmek için yaşamınızı değiştirecek tedavi yöntemlerine katılın.

Bu, daha iyi bir yaşam için izlemeniz gereken rotadır, kişisel gelişim eğlencesi materyali değildir. Kişisel gelişim materyali size enerji vermez. Sadece vereceği tavsiyelere uymanız için halihazırda enerjiniz olduğunu varsayarak size yapmanız gerekeni anlatır.

Düşük enerjili olmak, kabul edilebilir bir yaşam biçimi değildir. Bu, sıradan insanlar için normaldir çünkü sıradan insanlar sağlıksız olmaya alışkındır ama eğer IM’i okursanız, sıradan bir insan olmak ilginizi çekmeyecektir ve ne olursa olsun hayatta kazanan kişi olmak isteyeceksinizdir.

Ne kadar akıllı olduğunuzu düşünmenizin, ne kadar yetenekli olduğunuzu düşünmenizin ya da herhangi bir şeyin önemi yoktur. Ben akıllı biri olarak size kimin hayatı boyunca aşırı yorgunlukla mücadele etmesi gerektiğini anlatacağım:

Akıllı adamlar, yorgun olmadıklarında daha akıllıdırlar.

Net, kolay bir odaklanmaya sahip olmak ve bilinç karmaşasıyla mücadele etmemek yalnızca performansınızı arttırmaz, sizi ayrıca bilinç karmaşasından kaynaklanan hayal kırıklığından da kurtarır.

Yani ne kadar akıllıca olursa olsun, sürekli yorgun durumda olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Sürekli yorgun olmasaydınız, daha akıllı biri olurdunuz. Eğer yüksek enerjili biri değilseniz asla potansiyelinize ulaşamazsınız. Sosyal olmakta, üretken olmakta ya da motive olmakta zorlanırsınız.

Hevesli olan hiçkimse bunu kendisi için istemez.

Berbat olduğunuz için değil. Tembel olduğunuz için genetik olarak psikolojik açıdan ya da uyuşturucu kullanımı yüzünden diğer insanlar sizden daha iyi oldukları için ya da siz onlardan daha az üretkensiniz diye değil.

Hormonel profiliniz berbat olduğu için. Hormonlarınızda sıkıntı yoksa hayatta başarılı olmanız kolaydır. Bu yüzden birçok başarılı kişi, kan görüntüleme paneline ve hormonal optimizasyona girer. Sürekli yorgunsanız hormonlarınız berbattır ve sizi geride tutar. Tembel olarak anılan başarısız insanlar aslında mental açıdan hırslı ve kararlıdır ama ya hırslarını eyleme dökecek enerjileri yoksa?

O zaman tüm bu amaçlar ve niyetlere rağmen tüm dünya sizin bir ezik olduğunuzu düşünür. Kimse sizin yorgun olmanızı önemsemez. Sadece sonuçlara bakarlar. Yeteri kadar üretmenizi istedikleri için üretmeniz gerekir!

Bir roket gemisi olup olmadığınızı önemsemezler. Eğer roket yakıtınız yoksa Marsa nasıl gidebilirsiniz? Gidemezsiniz.

Yüksek enerjili ve iyi hormonlara sahip birinin düşük enerjili, kötü hormonlara sahip birine çok çalış demesi kolaydır. Bunun yalnızca kişinin kendi hatası olduğunu ve kişinin berbat durumda olduğunu söylemesi kolaydır. Böyle egoistçe konuşan tipleri sürekli görüyorum. Yine de benim amacım, bu makalede laga luga yapmak değil, insanlara yardımcı olmak. Bu gürültü patırtının gerekli olduğunu düşünüyorum çünkü doğuştan başarısız olduğunuzu, bunun suçlanabilir bir problem olduğunuzu düşünüyorsunuz. Bunun hiçbir umudunuzun olmadığı, çözülebilir bir biyolojik problem olmadığını sanıyorsunuz.

Dünyanın adil olmayan bir yer olduğunu ve başarısız olmanızın kaynağının ortalamanın altındaki sağlık durumunuzdan kaynaklandığını fark ettiğinizde bu konuda yapılabilecek olacaktır. Bu makalenin amacı, yukarıda bahsettiğim adamlar.

2- Enerji & Sosyal Yetenekler:

Birçok uyuşuk tip, aslında sosyal yeteneklerinin berbat olduğunu düşünür ama aslında öyle değildir. Bu, aslında hormonal olarak iyi durumda yüksek enerjili insanlar olsalar bile sosyal güç açısından onları bir yerlere  gelmekten alıkoyan basit bir yorgunluktur.

Çocuklar sosyal olmaya oldukça yatkındır çünkü çok enerjiktirler. Yaşlılar onlara göre daha az yatkındır çünkü enerjileri yoktur.
Popüler insanlar hakkında fark edeceğiniz bir şey de onların yüksek enerjili insanlar olduğudur. Düşük enerjili insanlar bir konuda heyecanlanmazlar çünkü sürekli yorgundurlar. Enerjiniz düşükse sosyalleşmek için içinizde bir heyecan barındırmazsınız.

Yorgunluk, istemsizce içe kapanıklığa sebep olur.

Yorgunken sosyalleşmek için çabalasanız bile başkalarıyla bağlantı kurabilme ve zengin bir şekilde etkileşime geçme beceriniz düşük olacaktır.

Eğer uzun zamandır yorgunluktan dolayı sıkıntı çekiyorsanız bunun gerçekte olduğunuz kişiyle alakası yoktur. Gerçekte olmanız gereken yerden çok daha aşağıdasınızdır ve bir şeyler yapma vaktiniz gelmiştir.

3- Sebebi tanımlamak:

Çoğunuz iğneleri sevmezsiniz. Bu yüzden de bu söylediğimi görmezden geleceksiniz ama eğer sürekli kendinizi yorgun hissediyorsanız kan testi yaptırıp sorunun nereden kaynaklandığını öğrenmeniz gerekecektir.
Düşük enerjinin en yaygın sebeplerinin aşağıdakiler olduğuna inanıyorum:

– Tedavi edilmemiş düşük testestoron
– Tedavi edilmemiş tiroit yetmezliği
– Tedavi edilmemiş diabet
– D3 Vitamini eksikliği
– B Vitamini eksikliği

Yorgunluğa yol açan birçok sebep ve mineral eksikliği olsa da insanların bunları yorumlarda tartışacağından şüpheliyim. Bununla birlikte, her şeyi bir makalede ele alamıyorum.

Sadece erkeklerde yorgunluk probleminin sebebi olduğuna inandığım en yaygın 5 maddeyi ele aldım.

Kaynak: https://illimitablemen.com/2017/02/23/how-to-stop-feeling-tired/

Çeviri: SVBG

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Sonsuzluk ve Bir Gün

Sonsuzluk ve Bir gün, Türkçe kırmızı hap camiasının en bilinen ve takip edilen yazarlarından biri. Kendisini buradan olduğu gibi twitter hesabından (@sonsuzluk_vbg) ve Ekşi Sözlükten (@sonsuzluk ve bir gun) takip edebilirsiniz.

17
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
8 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
DjdndKadSivaslı Jason StathamMehmetAhmet Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Osas
Guest

Sonsuzluk ve Bir Gün eline sağlık hocam.

makalenin devamındaki bölümler türkiye de uygulanabilir değil diye mi çevirmedin

Frank Franklin
Guest
Frank Franklin

Yorgunluğun bir diğer sebebi de gerginlik.Ülkede herkes o kadar gergin ki.Bu gerginlik enerjimizi tasarruflu kullanamamıza neden oluyor.Yüksek enerjili insanlara bakın hepsinin ortak özelliği rahat olmaları.Hayatın karmaşıklığı içinde tükenen sinirlerimizi gevşetmemiz lazım. Kendinizi gevşetin yüzünüzde ki gergin ifadeyi silin.Hangi yaşta olursanız daha sakin,daha ahenkli,daha çekici olacaksınız.Sürekli endişeli gergin adam maskülen değildir.Rahat olun. Araştırarak,kütüphanenin altını üstüne getirerek öğrendiğim birkaç gevşeme tekniğini sizle paylaşayım. Uçurumdan düşme gevşemesi: Gözlerinizi hafifçe sıkmadan yumun. Yüzünüzün her kısmını gevşetin. Alnınıza,gözünüze hitap edin. Gözlerinizi avuçlarınızla hafifçe örtün. Dirseklerinizi dizlerinize dayayarak hiçbir şey düşünmeyin.Derin derin teneffüs edin. Bir dakika geçsin. Gözlerinizi kapalı tutun ve sanki bir boşluktan düşüyormuş gibi… Read more »

stilo
Guest
stilo

o kısaltma olan IM nedir?

barbar
Guest
barbar

Illimitable Men: https://illimitablemen.com

El chapo
Guest
El chapo

Bu kadarı da tesadüf mü bilmiyorum ama neye ihtiyacım olsa o konuyla ilgili yazıyı o gün bu sitede görüyorum. Gerçekten emeğinize teşekkür ediyorum. Bu siteden çok şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum. Yalnız benim gerçekten çok büyük bir sorunum var. Son birkaç aydır yaşama sevincimi kaybettim. Depresyon denilen şeyi çok küçümserdim sıkılma gibi şımarıkça bir şey zannederdim öyle değilmiş. Hayatta hiçbir şeyden zevk alamaz oldum. Her sabah uyanmak işkence oldu artık bana. 23 yaşındayım ilk defa böyle şeyler hissediyorum. Okulu uzattım, ailemle problemlerim var, işi bıraktım hiçbir şey yapamıyorum, kolumu bile kıpırdatamıyorum. Burdan birkaç taktikle istediğim gibi bir kızla sevgili… Read more »

Lust
Guest

Bunların hepsi geçici dostum. Tıpkısının aynısını aynı yaş aralığında ben de sıkça yaşadım. Çok geçirgenli geçiş dönemindesin ve yaşadığın şeyler de hiç kolay değil.

Hissettiğin duyguların tam olarak gerçeği yansıtmadığını, beyninin şu anki çalışma metodunun sonucu olduğunu bilmen kontrolü ele almaya başlamak için iyi bir ilk adım olacaktır.

Paxter Redwyne
Guest
Paxter Redwyne

nofap yap dostum

Djdnd
Guest
Djdnd

Vay amk ben de ayni yasta tipatip aynisini yasadim aylar boyu boyleydim ve aylar boyu sebebi arastirdim sonuc: tabi ki boktan porno ve 31.ayni dedigin gibi hicbirsey beni motive etmiyordu zevk vermiyordu pornoyu cikardim (tercihlerjm uctukca ucuyordu) 31 i azalttim sigarayi biraktim şekeri kestim biraz da maskulen filmler izledim inanir misin balkonda oturup etrafi izlemekten bile zevk aliyorum artik.

MrKaptanTR
Guest
MrKaptanTR

Vitamin ve mineral eksikliği çok ciddi etkiler ama vitamin takviyesini kapsül olarak almamak gerekir ZİRA HACİM ARTIRICILAR YÜZÜNDEN EMİLEMEZ!

D3’ü de sıvı olarak alın; D3 ALINCA TESTESTERON LEVELLERİNİZ UÇACAK!

Ahmet
Guest

D3 u nereden karşılayabilirim? Biraz googleladim ama spesifik olarak D3 vitaminin nerede bulunduğunu bulamadim.

Mehmet
Guest
Mehmet

D3 dediği D vitamini iste.D vitamini eksikliğin varsa zaten sana d3 yazıyor doktor.Oral damla şeklinde tum eczanlerde var.Kafana göre alma test yaptir eksikse dr yazar sana zaten.

BenLark
Guest
BenLark

-Fazla mastürbasyon
-D,Çinko,Testo eksikliği
-Yanlış beslenme
Pirinç , çikolata vs glisemik endeksi düşük gıdalar gün içinde yorgunluğa sebep olur ve tüm günü siker atar.Hele ki bağımlıysanız bunlara hepten berbat
-Egzersiz eksikliği kesinlikle
-Yetersiz uyku
-Alkol ve sigara gibi alışkanlıklar
-Negatif Düşünceler

Aykırı
Guest
Aykırı

Glisemik indeksi düşük değil, yüksek* olacak dostum.

BenLark
Guest
BenLark

Evet dalgınlığıma geldi sorry
Glisemik endeksi düşük *

Sivaslı Jason Statham
Guest

Mahmut Abii 🙂 selamlar, Kitap okumayı, imdb yüksek ing film izlemeyi alışkanlık haline getirdim. Phyton kodlama diline ve erken yatıp erken kalkmaya başlamamla beraber hoş bir üniye başlayıp, her an gelişen bölümlerden birinin temsilcisi olarak geri döndüm. Disiplini kendime ayar vererek sağlamaya devam ediyorum. Not: Spor, beslenme ve yemek pişirme konusundaki rutinlerime devam. ***Dostlarım, disiplini sağlamak sadece bu işin başlangıcıdır. Esas olan hedeflerine giden yolda acı ve fedakarlıkta bulunarak hazları ertelemekten geçer. -Size kaç aydır porno izlemeyip sadece canım istediğinde hatta aklıma gelmedikçe kuru mast bile yapmaya tenezzül etmediğimi uzun uzun anlatmanın lüzumu yok. Çünkü sizin motivasyon denen sikkoya ihtiyacınız… Read more »

Paxter Redwyne
Guest
Paxter Redwyne

nofap yapın beyler bu yazının üstüne ilaç gibi gelir

Kad
Guest
Kad

Bu yazıyı ekşi’de tuarek çevirmişti zamanında. O çeviri çok daha iyiydi. Ayrıca burada yazım hataları da var.