Kişiye 17 Yaşındaki Halinin Vereceği Tepki

kişiye 17 yaşındaki halinin vereceği tepki

Ekşisözlük’te an itibarıyla 11 sayfa olan (sayfa başı 100 entry) böyle bir başlık var. Ve başlıktaki sadece son sayfadan birkaç alıntı:

— hâlâ aynı bataklıktasın hani hayallerim.

— artık bataklıktan yüzünü çevirip yıldızlara bakmalısın.

— bu ne amk.

— mk senin ben.

— oha kimi yedin?

— şu haline bir bak çok şişmansın, kaç kilosun sen?

— daha ölemedin mi sen?

— ben senin amk.

— öl, geber daha iyi.

— hişşşııykrt (bilek kesilme sesi)

— amına koduğum şişmanı

İnsanların kendine öfke kustuğu, hatta yaşamamış olmayı dilediği, bu derece birbirine benzer, bir yığın pişmanlık ifadesi neden var?

Farklı başlangıç noktalarından başlanıp ilerlenen farklı istikametlerin sonunda gelinen konumdan duyulan tiksinti, neden birbiriyle bu derece örtüşen, bu derece tahmin edilebilir bir model halini almıştır?

Arthur Schopenhauer şöyle der:

“Hayatımız, her daim peşinde koşup durduğumuz dinginliği hiçbir zaman bulma ihtimaline sahip olmayan bir devinim biçimine bürünmüştür: tıpkı bir tepeden aşağıya koşan adam gibi, eğer durmaya çalışırsa kaçınılmaz olarak düşecektir; ve ancak sürekli koşması halinde ayaklarının üzerinde durabilecektir. Yahut bir parmağın ucunda dengede duran çubuk, ya da yörüngesinde hızla ilerlemezse güneşi tarafından yutulacak olan bir gezegen gibi. Devingenlik varoluşun temel ayırt edici özelliğidir.”

Arthur Schopenhauer
Schopenhauer

Bu devingenliğin kritik önemini kavrayamayıp “Ne olacaksa olsun, sal rölantide gitsin” moduna girdiğin anda, o rölantideyken yıllar sandığından çok çabuk geçer ve soldaki saf mavi haplı çocuk sağdaki adama evrilir, hayata ve kendine dair bütün mavi düşleri suya düşmüş, hayata küsüp bunun öfkesiyle ve umutsuzluğuyla boğuşan biri. İyi bak:

kişiye 17 yaşındaki halinin vereceği tepki

Böyle olmak zorunda değil.

“Yapabileceğim hiçbir şey yok” bir bahane değil.

Bunu söyleme lüksünü hak ettiğini düşünüyorsan, sonuçlarını en baştan kabul edebilecek kadar ermiş olman gerek. Ermiş falan da değilsin, ee?

Namludaki 1 derecelik minik sapma 100 metre ilerideki bir hedefi 1.7 metre (2πr/360) ıskalamanıza, yani karavana atmanıza sebep olur. Bunun gibi, şu anki tercihlerinizde yaptığınız küçük bir ince ayar, bugün baktığınız istikametin 10 yıl ilerisinde tamamen farklı bir noktaya sizi götürür. Hatta “kelebek etkisi” yaratıp tahmin edemeyeceğiniz sonuçlar doğurur.

Konu, kontrolün dışında olan değil kontrol edebileceğin şeylerse, yaptığın ve yapmadığın tercihlerin, aldığın ve almadığın risklerin ve sorumlulukların toplamısın.

Bunun sonuçlarından da kaçamazsın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Yin

🔴⚪"ɪғ ᴛʜᴇ ᴛʀᴜᴛʜ sʜᴀʟʟ ᴋɪʟʟ ᴛʜᴇᴍ, ʟᴇᴛ ᴛʜᴇᴍ ᴅɪᴇ." Twitter: Yin

123
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
42 Comment threads
81 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
58 Comment authors
Mehmet aliSandmankinyasNot Elegance Gentlemangenç adam Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Carvalho
Guest
Carvalho

Instagramdan bir hatuna “9 da x ‘de bulusalim ” deyip bulusma ayarlayıp kızın da “O saatte ecemde beni xy’ye cagirdi.Kalkabilirsem gelirim.” gibi söylemde bulunmasi shit test midir ? Agirdan alma , kolay kiz gorunmeme maskesi midir bu durum ? Daha once Hanky’nin basina buna benzer bir sey gelmisti diye hatirliyorum cok saglam durarak shit testi gecmisti bu duruma verilebilecek cevaplar nelerdir ? not :” X’de olucagim gelirsin oraya” tarzi bir cumle yazdim.Tek basima da gidebilecegimi isterse onunda gelmesini hissettirdim. Yapmis oldugum duruş saglam midir bu konu hakkinda degerli bilgilerinze açığım.Boyle durumlarda kolay bulusmaya gelen kiz imaji cizmek istemeyen hatuncuklara nasil… Read more »

"Alphaisloading
Guest
"Alphaisloading

Bence yapman gerreken şey, hiç bozmadan “Sorun değil, ben de gider-güzel bir kahvaltı yapar, sonra falanca yerdeki işlerimi hallletmiş olurum” gibi 1şey söylemek…

Henry
Guest
Henry

Bırak 17yi geçen seneki halim şu halimi görse elimi sıkar iyi iş çıkarmışsın der.

Gelişin!

kinyas
Guest
kinyas

Ben de aynı fikirdeyim de el sıkışmasından sonra hafif istiğfaf dolu gözlerle ”Ee, yapabileceğinin en iyisi bu muydu?” yargılamadan. Sadece merak dolu bi soru.

Sorol
Guest
Sorol

Mahmut abi olgun kadınlara açılış yaparken aynı taktikler geçerlimi

XF77
Guest
XF77

evet mahmut abi yazacağım yazacağım hep vazgeçiyorum ama en son yazdım.ben ortalamanın üstü mavi gözlü yakışıklı bir erkeğim.aşırı derecede özgüvenliyim ama reddedilme korkum var. çok konuşan biriyim ve aceleci bir tipim.herkes çapkın olarak görmesine rağmen ben bu durumu gerçekleştiremiyorum hiçbir şekilde kız çevrem yok.Bir tane sevgilim var ama 5 6 tane olsun istiyorum bir ortama girince falan da hiçbirşey yapmasam da kızların bana olan bakışlarını fark ediyorum ama tek sorun şu kız çevrem yok ve konuşamıyorum yani elimde konuşacak materyal yok diyelim.daha önce yaptım ve nasıl yaptığımı bilmiyorum tipimden dolayı da reddedilmem bayağı bir az oldu.manken gibi hatunlara yazmak istiyorum… Read more »

Mahmut Abi
Admin

İlk cümlede aşırı özgüvenliyim yazıp sonraki tüm paragrafta nasıl kendine güveni olmayan biri olduğunu anlatman ilginç olmuş.

Kız arkadaşınızı aldatmayın.

Ağzından kadını köpek etmek istiyorum çıkan erkeklerin hemen hepsi kendisi köpek olmaya müsait adamlardır. Psikolog değilim ama gördüğüm kadarıyla ciddi anlamda aşağılık kompleksin var, kendine aşırı güvenli olduğunu nereden çıkardın anlamadım.

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Hayırlı işler kardeş.

Selim
Guest
Selim

Kolay gelsin

Losing my religion
Guest
Losing my religion

Ben harbi dipteyim. Annem ve iki ablamla 22 yaşıma kadar birlikte yaşadım. Hiçbir şey yapmadım her şeyimi annem yaptı. Benim çok özel biri olduğuma inandırarak büyüttü. Kızları boşverin normal insanları anlayamıyorum. Çok kolay kandırılabiliyorum. Lütfen bana yardım edin neyi diyorsanız otomat gibi yapacağım.

Not Elegance Gentleman
Guest
Not Elegance Gentleman

Sana verebilecegim en iyi tavsiye m, bu siteyi birinci sayfadan başlayıp sonuna kadar gelmek. Bunları yaparken bir yandanda spora basla, kızlara yürü. Ve eğer hayat amacın yoksa, bir yandan hayat amacı belirle.

Mehmet ali
Guest

Umarım losing my virginity durumuna gelmissindir kardeşim başarılar.

Bgm21
Guest
Bgm21

Mahmut abi sen bir okuyucuya demiştin ki ; ”Kızın burada hatası var kendiyle ilgili .Kız sana bir kırmızı alarm göndermiş, biryere not alman lazım bunu diye ” kıza yaptıgı görüldü ye karşı ”görüldü atacaksan konusmayalım tarzı birşeyler demişti” bu arkadaşa. Daha sabah mesajlaşmaya başladıgımız kıza görüldü atınca kız bana ” görüldüyü sevmem atanıda sevmem” gibi birşey yazdı. Sadece 1 saat cevap atmamıştım. Bu gibi durumlardaki o kırmızı alarm nedir kastetdiğin.( Kız aşırı egolu birimi? ki böyle tepki veriyor?) 2.bir olayda sosyal medyadan yürümelerde neg’in dozunu çok abartıyorum sanırım ki, kızlar fena bozuluyor cevap yazmıyor. Veya online olduğu için kız ses… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Daha yeni tanıştığın kız seni görüldü attın diye azarlıyor ve sen burada ne problem var diye mi soruyorsun? Çok kız merkezli olmasan problemi sen de görebilirdin.

Bgm21
Guest
Bgm21

Yanı odak noktamda kadın mı var diyorsun abi şimdi.

Bgm21
Guest
Bgm21

Ya ben anlatamadım, yada sen yanlış anladın. Abi kız böyle deyince shit test sayıp dalgaya vurdum. Çerçeveyi kendi lehine kurdurtmamak için.

Tam olarak hata bendemi kızı merkeze alarak. Anlamadım .

Mahmut Abi
Admin

Böyle daha başından atarlı hatunlar yüksek dramalı ve çok muhtemelen düşük meziyetlidir ve bir erkek aç değilse kendini böyle karın ağrılarına maruz bırakmaz. Shit test yürümeye devam etmek istediğin bir kızdan geldiğinde aşılır, buradaki kıza yürümeye devam etmek istemeni kastediyorum ben. Bir erkek kendi kafasında kendini bir miktar da olsa ödül görüyorsa bu karın ağrıları ile uğraşmaz.

Mahmut Abi
Admin

Negleri abartıyorum diyorsan abartıyorsundur, ne dediğini bilmediğimden yorum yapamayacağım.

Bgm21
Guest
Bgm21

“Böyle daha başından atarlı hatunlar yüksek dramalı ve çok muhtemelen düşük meziyetlidir ve bir erkek aç değilse kendini böyle karın ağrılarına maruz bırakmaz”

Ben pek sorun etmiyorum abi sıradan bir kız buda benim için. Diğer tabaklar düştüğü için bu kız kaldı şuan elimde. Yeni tabaklar bulmam lazım.
Bu tip kızlarla sadece cinsellik için birliktelik kurmakta bir sakınca varmı yoksa nextlemek en doğrusumu. Önerin nedir abi.

Gökdeniz
Guest
Gökdeniz

Bu tip bir kızla birlikte olmak için vereceğin efor 2 kıza denk benim gözümde, ben olsam nextlerdim.

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Buna cevabı kendine olan saygın verecek.

21 savage
Guest
21 savage

Mahmut abi bu sitedeki neredeyse bütün yazıları okudum. Hatta bazılarını onlarca defa tekrar tekrar okudum. Ama üstesinden gelemediğim bir kaç sorunum var. Ben geçen sene 12.sınıftım. Üniversite yılı yapılabilecek en kötü şeyi yapıp aşık(!) oldum. Kız 9.sınıftı ama cidden yasından çok büyük gözüküyordu. Bu kızla yaklasık 4-5 ay bakıstık ama bende aşağılık kompleksi olduğu için ve kızın güzel, oldukça popüler biri oldugu için bir ilerleme kaydedemedim . Okul bitti mezun oldum sınava girdim. Sonuç: mezuna kaldım… Sınavdan sonra 2 aylığına memlekete gittim. Bir gün bu kızla twitter üzerinden tanıstım (ilk adımı o attı diyebilirim) yaklaşık 2 hafta twitter üzerinden konuştuktan… Read more »

Erkek
Guest
Erkek

@21 savage
Ben okudum. Bu sitede ki tüm yazıları okusaydın ne yapman gerektiğini bilirdin.

Maybe one day
Guest
Maybe one day

Kendimi kpssye verdim gözüm başka bir şey görmez oldu diğer yandan alternatif olarak yurtdışında öğretmenler için olan imkânlara bakıyorum. Sikeyim hatun işlerini 30a kadar kendime ne kattiysam kattım sonra zor çünkü. Fakir bir ailenin çocuğuyum babamdan bana tek kuruş kalmayacak benim bunları halletmem gerek sikmisim hatunları.

Tardum
Guest
Tardum

23-25 yaşında evlenen neden kariyere arkadaslari ile takilmasina engel olsun diyorsunuz da buna engel olmayacak kaç erkek var? Benim gördüğüm çok çok az hatta aksine engel olan var. Ki mezun olur olmaz evlenipte calismayanlarin sayısı inanilmaz boyutta. Eski ortağımin karısı öyle idi mesela kadın istanbul iktisat bitirmesine rağmen mezun olur olmaz evlendi çalışmadı daha doğrusu arkadasim istemedi bosanmaya kadar gidince o da mecbur tamam dedi sonuc 15 sene sonra arkadasim aldatti kadin bosandi. simdi caresiz capsiz uc kuruş maaşa calismaya başladı bir bankada. Onda da biz yardımcı olduk sansi var ki ingilizcesi iyiydi. Etrafımda ki kadınların çoğunluğu da babalara göre… Read more »

Tardum
Guest
Tardum

Üstte ki yorumumda dönen tartışmaya istinaden yazdım ama buraya yeni bir yorum olarak düştü anlamsız kaçtı :-/

Mahmut Abi
Admin

Peki 26 yaşında hatuna iş bıraktıran muhafazakar ülke erkeği 32 yaşında iş bıraktırmayacak mı? Yani 32den sonra yurdum erkeği karışmıyor ama 32ye kadar karışır diye bir durum mu var? Bahsettiğiniz hiçbir şey 20lerden 30lara değişmiyor ki?

Kadını zorla iş hayatından çeken erkeğe ömür boyu nafaka müstehak kusura bakmayın.

Tardum
Guest
Tardum

Değişmez ama erkek kadinin calismasi ile ilgili baştan düşüncelerini belli eder kızda buna göre hareket eder kız çalışıyor veya okuyor ise. İşini rayina sokmuş insanla daha başında olan kişi bir mı? Benim gördüğüm şöyle oluyor kız daha üniversitede tanışıyor okul bitiyor ki bazı arkadaşlar kız daha okul okurken Nisan takıyor sonra okul biter bitmez evlilik. Kız çalışmak istiyor ama özel sektör hayır deniliyor kpss zorlanıyor kız kpss giriyor kazandı kazandı kazanmadı o esnada başlıyor sıkıntı. Tabi iki yıl icinde çocuk ve hooop iş arama bırakılıyor ki adam zaten köstek özel sektörü kız mecbur evde kalıyor. Çalışmayi kızcağız istese de çocuk… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Sorunu inkar etmiyorum ama 8 sene çalışıp sonra işi bırakmanın çalışmadan işi bırakmaktan farkını anlamıyorum. Zira 8 senede ciddi kazanım elde edemezsin ve hatta kariyerin gerçek anlamda 32 – 33 yaşında başlar. Kısacası karısını çalıştırmayan adam sorunu var ama geç evlenmenin bu soruna çözüm olduğu yok. Hatta tam aksine is eğitimi icin sehir disina cikan kadjna kaltak sevgilisine de beta bir godoş deniliyor. Bunları yanlış yerde yazıyorsun, biz ben site editörü olarak bu tavırda değilim. Buraya gelen erkeklere defalarca söyledim, eğer evlenecekseniz çalışan kadınla evlenin, çalışan kadınla evlilik daha kolaydır boşanma da nafaka tecavüzüne uğrama ihtimaliniz azdır diye: http://erkekadam.org/2018/07/13/bir-bosanma-hikayesi/#comment-13826 http://erkekadam.org/2017/11/18/otuzluk-bir-abladan-genc-kizlara-ogutler/#comment-2388… Read more »

Tardum
Guest
Tardum

Hocam erkeğim lan ben neyim bedenim neyim kararım 😀

Mahmut Abi
Admin

Hahaha pardon ya ben hatun yazıyor sandım 😁

tarı KAKAN
Guest
tarı KAKAN

“Hocam erkeğim lan ben!” hahahaha. Mahmut sitenin girişine koy bunu sayfa açılır açılmaz.

AlphaGun
Guest
AlphaGun

18 yaşına kadarki yaşam ivmem aynen devam etseydi şu ankine göre inanılmaz farklı bir noktada olurdum. (Diğer değişkenleri sabit tutuyorum, öldürülebilirdim de 😄) En önemlisi kariyer ve statü olarak, sonrasında ise kadınlar konusunda. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmeye başladığım dönemlerden itibaren: “Keşke gençken bir ‘Akıl Hocam’ olsaydı.” dediğim çok oldu. Keşkeleri bırakalı çok oldu ama bu burukluk hâlâ içimde var. Sınavlarda hiçbir zaman stres olmamış, konuları tam kavrayarak, sınavları olabilecek en yüksek kıvraklıkla geçmiş biri olarak ÖSS’de sırf kısa bir zaman yetmedi diye Boğaziçi’ni kaçırıp TR’nin başka iyi bir üniversitesine gitmiş biriyim. Ne olurdu 1 yıl sonra bir daha girseydim? Ne aile,… Read more »

genç adam
Guest
genç adam

selam bu yazı için en uygun yer bu başlık galiba, ben bu siteyi keşfettiğimde 16 yaşındaydım oneitis ile boğuşuyordum en kötüsü 173 cm 113 kğ idim yani beni yolda görüp tekme atsanız top gibi yuvarlanırım kalkamazdım, site benim için ateşleyici bir güç oldu oneitis belasından kurtuldum direkt spora başladım yaklaşık 1 yıl sonunda yavaş yavaş six packleri görüyorum tabii bu inanılmaz bir özgüven verdi bir kız arkadaş yaptım ama uzun sürmedi aslında bu sitede yazılanları inkar aşaması hiç olmadı bende çünkü babam her nekadar beta olsada amca dayı gibi akrabalarım doğuştan alfa büyürken onların yanında olmamın etkisiyle hiç meriç ve… Read more »

Sandman
Guest
Sandman

Mahmut Abi merhaba, kendi tecrübelerinden ve gözlemlerine dayanarak 20 li yaşlarının başlarındaki erkeklere tek bir tavsiye versen ne olurdu ?

Mahmut Abi
Admin

En kısa zamanda para kazanan yetişkin erkek hayatına atılın, çocukluğu uzatmamak için elinizden geleni yapın.