Düğüne ve yüzüğe yapılan masraf arttıkça boşanma oranı artıyor

Kırmızı hapın teorisinin tahmin tahmin ettiği bir olguyu araştırmacılar okur Alakurtun dikkatimi çektiği şu araştırma ile doğrulamışlar. Düğüne ve yüzüğe yapılan masraf arttıkça boşanma ihtimali de artıyor :

Araştırmaya göre en dikkat çekici bulgulardan biri, yüzüğe harcanan paranın ve masraflı bir düğünün evliliğin süresini olumsuz yönde etkilediği.

Yüzüklerle ilgili olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına göre yüzüğe ne kadar para harcanırsa boşanma ihtimalinin de o kadar artması söz konusu. Özellikle rakam 2 bin dolar (güncel kurla yaklaşık 10 bin TL) ve üzerine çıktığına.

Yüzüğe 2 bin ila 4 bin dolar arası harcama yapan erkek deneklerin boşanma eğiliminin 500 – 2 bin dolar arası harcayanlara göre %30 daha fazla olduğu gözlemlendi.

Öncelikle araştırmanın aslına bakmadım ve gelir düzeyi düşük kesimin aynı zamanda tutucu olmasının boşanma oranını düşürmesinin dikkate alındığını varsasyıyorum (sonuçta araştırmayı yapan ciddi bir abiye benziyor).

Düğünde masraf genellikle kadın tarafının arttırdığı bir olay zira zaten düğün denilen şey modern dünyada gelinin merkezinde olduğu bir şov haline geldi. Erkek Düşmanlığı Balonu yazısından :

Bir kere evliliğin kendisi sadece yakın akraba ve arkadaşların katıldığı resmi bir merasim olmaktan çıkıp kadının zevki için talihsiz erkek tarafından finanse edilen bir gösterişli tüketim fantasizine dönüşmüş vaziyette. Evlilik yüzüğünün kendisi sülale içinde nesilden nesile aktarılan bir aile yadigarı iken bugün gelin bir kataloğa bakıp, erkeğin iki aylık maaşını bırakarak alması beklenen bir şey. Kadının bir şekilde evliliğe ikna edilmesi için şımartılması gerektiği varsayımının kendisi, biyolojik gerçekliklerden kaynaklanan yüzyılların geleneğinin tam karşıtı ve Amerikan erkeklerinin nasıl birer zayıf sünepeye dönüştüklerinin kanıtı.

Bu kültürel ahmaklığın yanında kadının evlendiği erkeğin cinsel hiyerarşideki seviyesi de önemli : kadın genellikle evleneceği erkek ona erkek olarak ne kadar yetersiz ise o açığın o kadar masraf ile kapanmasını isteyecektir. Özellikle de CPDsi düşmekte olan kadın, çocuk kuduzuna yakalanıp can havliyle sarıldığı bekleyen betadan açığı pahalı bir yüzük ve düğün ile kapamasını davet edecektir.

Genç sen asıl dize gelmeyi bu hatun seni boşarken göreceksin 🙁

Daha önemli neden ise mavi haplı erkeğin kendi karakter özellikleri. Bu erkekler için zaten gerçeklik kadın merkezlidir ve düğünün ve yüzüğün pahalısı kadının hakkıdır. Gidip maaşının 3 – 4 katı yüzük almak dünyanın gerçeğidir. Yine mavi haplının yıllarca bekleyip sonunda kaptığı kadına hayır deme cesareti yoktur. Bu tür kadın isteklerine içi içini yese ve derinlere hapsettiği erkekliği isyan etse de teker teker boyun eğer. Aslına bakarsanız ilerde boşanmasının nedeni de tamamen bu erkeklik yoksunu sünepeliğidir. Kadın ilk ya da ikinci çocuğunu doğurduktan sonra artık bu sünepeye ihtiyacı yoktur. Zaten imza atıldığı gün devlet erkeği kendisine nafaka ödemeye mahkum etmişken hele hiç ihtiyacı yoktur. (Çocukların vardır ama modern toplumun en önemli özelliği zaten çocukları sikine takmamasıdır).

Bir üçüncü ve gözden kaçmaması gereken neden de kadının karakteridir. Siz dünyanın en kırmızı haplı adamı olabilirsiniz, kadın size erkek olarak tapabilir ama feminizm rüzgarına kapılmış ve sırf kadın olduğu için her bir boka hakkı olduğunu sanan bir kadın olabilir. İlgi budalası olabilir, hesap kitap bilmeyen bir savurgan olabilir. Aranızdaki ilişki başlangıçta ne olursa olsun siz bu hatunlardan da uzak durmaya bakın.

Kırmızı haplı olarak bu bilgiyi evlenmeden kadını test etmek ve henüz daha imza atılmamışken kendinizi kurtarmak için kullanabilirsiniz. Siz kadına yetiyor musunuz yoksa yetmediği yeri ödemeniz mi lazım anlayabilirsiniz :

Pahalı tek taş yüzük almayın. Hatta bence tek taş yüzük almayın. Maaşınızın yarısı üst sınır olsun. Ama hatuna dandik bir şey de almayın zira bu yüzük olayı kadınların kendi aralarındaki hiyerarşide bir seviye işaretidir, hatunu diğer kadınların insafsızlığına da bırakmayın. Eğer hatun yüzük konusunda ısrarcı ve aldığınız yüzüğe tepki gösteriyorsa ciddi kırmızı alarm.

Düğüne aşırı masraf yapmayın. Düğünün masrafını düğünde takılan takılarla ödeyin. Takıların bazı değerlileri kadına kalsın tabii ama büyük bölümünü düğün masrafına harcayın. Bunlara karşı çıkan kadınla evlilik ise başınıza almamanız gereken bir risktir.

Yukarıdaki şeyler genelde kendi anne babanızın bile katılabileceği toplum baskısı olarak gelir. O nedenle o baskıya siktir çekebilecek bir olgunluğa ulaşmadan evlenmeyin. 33 yaş üstüne kadar yani. 33 yaş üstünde evlenmenin asıl yararını da unutmayın. Seçim havuzunuz daha geniştir. Bunun bir diğer yararı da ev gibi varlıklarınızı evlenmeden önce alabilmeniz ve bu varlıkları evlilik sözleşmesi ile boşanmadan koruyabilmeniz.

Evleneceğiniz kadınla aranızda en az 4 idealinde 6 – 10 yaş olsun. Bu hem onun sizi birlikteliğin reisi olarak görmesini, hem de sizin o evin reisi rolünü oynamanızı kolaylaştırır. Ayrıca klasik bekleyen beta senaryosuna da düşmezsiniz.

New York Times evlilik sözleri serisinde çıkan bu twit şöyle diyor : “Gelin, koridorun sonundaki tatlı ve istikrarlı iş arkadaşınının hiç farkına varmadı – 32 yaşına bastığı güne kadar”. Bu “Sex and The City” kızın 32 yaşında asıl farkına vardığı, hızla yaklaşmakta olduğu ve bir betayı kalamazsa, yalnız ve çocuksuz çarpacağı duvar.

Özellikle zengin arkadaşlara tavsiyem paraları yetse bile masrafta görece cimri davranmanız. Zira siz tam bir hazine avcısı hedefisiniz.

Süresiz nafakanın ve kadının beyanı ile çocuklarınızı göremez olacağınız yasaların olduğu bu devirde eğer evlenecekseniz önden oldukça acımasız seçim yapmanız lazım.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

85
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
47 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
40 Comment authors
İlyasRelaxedSon Heteroseksuel50ftunder100ftaboveslim charles Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
alakurt
Guest
alakurt

Evlilik hakkında güzel bir podcast olmuş, benim hoşuma gitti siz de dinleyin:
https://www.youtube.com/watch?v=sb-HE9rgkgg

Sivaslı Jason Statham
Guest
Sivaslı Jason Statham

Mahmut abi son post olduğu için buraya yazdım ancak GÖRÜŞLERİNE ÇOK İHTİYACIM VAR çünkü bir insan nasıl olur da 2 ay gibi bir zamanda bu kadar hızlı şekilde ölebilir aklım almıyor. Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, İlk olarak sitede yazan çoğu bilgiyi pratiğe dökerek Eylül ayının sonları gibi başladığım üniversitede bölüm temsilcisi seçildim. Bölüm başkanımız başta olmak üzere tüm sınıfla ve hatta okuldan devamlı tanıştığım kişilerle aram gayet iyi gidiyordu, kızlardan çok olumlu bakışlar alıyordum, baya etkileyici gidiyor ve tabak çevirme aşamasına geçmiştim(günde 10 larca mesaj geliyordu)çünkü sosyal yeteneklerimi(prof spor, kitap, müzik, film, ingilizce, sosyal ilişkiler vs) sürekli geliştirmekte… Read more »

Painkiller
Guest
Painkiller

Jason dostum, “Kendimi tanıyamaz oldum, sürekli bahane ve şikayet var bu siktimin beyninde.” demişsin, zaten böyleydin ama kendini bir illüzyona soktun, zorladın, olmadı, fabrika ayarlarına geri döndün. Burada sana yazdık, git önce sınavına çalış, okuluna gir, ortamı gör, duruma göre davranırsın diye. Olay bu zaten, senin ne kadar hata yaptığın, nasıl davrandığın, neler yaptığın ve ne aşamalardan sonra mental olarak zayıfladığın. Öncelikle yaşadıkların her insanın başına gelebilecek hatta gelen şeyler. Kafana takma. Bence sıkıntı, her şeye, her aktiviteye plansızca girmen. Bu kadar koşuşturmadan sonra hem mental olarak hem de fiziksel olarak yorulman. Herkese bir şeyler ispatlamak zorunda değilsin, sadece kendini… Read more »

KEREM
Guest
KEREM

Az önce bir buluşma için çıktım.
Kız 5 dk içinde geldin geldin gelmedin ben gidiyorum dedi.
Ben de başta gidebilirsin dedim.
Sonra
Arabayı park edip geliyorum dedim
Anladığım kadarıyla kız zaten ayrılmıştı buluşma yerinden…
İnstadan yazışıyorduk
Numarasını da vermiyordu..
Velhasıl bu site sayesinde kafaya takmamam gerektiğini öğrendim…
ama iş uygulamaya gelince çok zor.
Evet bu kızlar piç erkekleri tercih ediyor doğru ama asıl doğrusu:
Kızların kendisi piç…
Çok spesifik bir olaydı belki ama bunlarla nasıl baş edicem bilemiyorum 🙂

KEREM
Guest
KEREM

Benim hatam; senin dediğini yapmamak hocam. Ya tutarsa deyip giderek hata yaptım.
Böyle durumlarda asla bir daha gitmeyecem (çok yaşıyorum)
Bu şekilde; kızın buluşmayı lütuf olarak gördüğü buluşmalardan pek hayır gelmiyor. Tşkrler.

GroundMaster
Guest
GroundMaster

Bu yuzuk sevdasi egitim vs dinlemiyor. Doktora yapmis ,yurt disinda calisan kadinlar biliyorum. Bir sekilde duvara toslayanlar oldu, kimisi evlendi filan. Evlenenler o kocaman tasli yuzuklerini her ortamda henuz evlenememis akranlarinin gozune gozune soktular. Fotograf cekilecegi zaman yuzuklu parmagi bir sekilde gorunur hale getiriyorlar. O kadar itici bisey ki bu. Erkek maasinin 3 kati ederinde bir yuzuk almaliymis falan filan…Evlilik yuzugunun modern dunyadaki islevi artik kayboldu. 100 yil onceki onemi bekaret ve kadinin calismamasi ile alakali biraz. Evlenen kadin bosanma durumunda degerinin dusmesi karsisinda sigorta istiyor. Ev kadini iken is arar duruma geliyor. Bu surecte yuzugu ekonomik kaynak olarak kullaniyor.… Read more »

50ftunder100ftabove
Guest
50ftunder100ftabove

Selamlar herkese. Yine biraz ozel bir sorum olacak. Tek samimi olarak, hicbir sansur veya engellenme hissetmeden derdimi paylasip soru sorabilecegim platform burasi. O yuzden bu soru(nu)ma Mahmut Abi veya tecrubeli kisiler yardimci olabilirse sevinirim. Universite ogrencisiyim(ilk senem degil o yuzden tavsiye verirken “alisirsin boyle seyler olur uni ortaminda” muhabbeti donmezse iyi olur) 8-9 aydir burayi takip ediyorum ve kirmizi hap mentalitesini kazanip stabil bir hale gelmesi icin cabaliyorum. Karsiliklarini gordugum yerler de oluyor goremedigim yerlerde ama sonuc olarak bu surecte hic mizmizlanip offf sikerler ne ugrasacam moduna girmedim. Olay su; son 3-4 aydir farkli birkac kiz (ayni okulda) tarafindan ozel… Read more »

Son Heteroseksuel
Guest
Son Heteroseksuel

Buyrun beyler evlilik hakkında çok güzel bir podcast. Adamın söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım.

https://www.youtube.com/watch?v=sb-HE9rgkgg

Mahmut Abi senin yorumlarını merak ediyorum açıkçası.

İlyas
Guest
İlyas

Mahmut abi peki kadın mirasa da konabiliyor mu? Mirastan pay düştü diyelim ondan sonra boşanıldı onda da hakkı olur mu ? Oluyorsa böyle kanunun böyle yasanın böyle meclisin taaa amk