Saha Raporu – Beşin biri

Selam,

Günde ortalama 2 açılış ile 3 aydan fazla süredir elimde 3 tabak tutmaya çalışıyorum. Bazen oyunun zevki ile bu sayıyı aştığım oluyor. Bu durumda eskimiş tabaklar da kendiliğinden düşüyor. Her yaklaşmayı not alıyorum, hatalarımı not defterime kaydediyor bir sonraki açılışta dikkat ediyorum. Hatalarından ders almadıkça yeni bir girişim pek bir ileriye götürmez bizleri. Notlarımdan derlediğim birkaç rastgele açılışı paylaşmak istiyorum.

Starbucks seti.

Kahveciler açılış yapmak için çok uygun mekanlar, bu mekanlarda sayısız numara aldım, bunun için spesifik bir yöntem yok sadece gözümü fırsatlara açıyorum. Mekana girer girmez hedefleri göz ucuyla kontrol ettim, pek beni heveslendirecek bir hedef göremediğim için içeriye yöneldim. O gün henüz bir açılış yapmamıştım ve öncelikli hedefim öncelikle biraz laflayarak ağız tembelliğimi aşmaktı. Kahve alırken baristalarla onların konuşmasını sağlayacak ufak konuşmalar yaptım. Oturacak yer ararken uzun masada çalışan HB7 dikkatimi çekti. Koltuklarda boş yer olmadığı için masaya onun iki yanına oturdum ve kitabımı okumaya başladım. Koltuklardan biri boşalınca onunla birlikte koltuğa yöneliyormuş gibi yaptım, sonrasında koltukları paylaşmayı teklif ettim ve kabul etti. Karşısına oturduktan sonra benden konuşmamı beklediğini ve bunun gerginliğini hissettim işin doğrusu. O yüzden bu sessiz gerginlik geçene kadar kendi işime baktım, kahvemi içip kitabımı okudum. Yaklaşık yarım saat sonra okuduğu kitabı sorarak açılışa başladım, ilk etapta çok temkinliydi ve sadece sorduğum sorulara cevap verdi. Ben de okuduğu yazarla ilgili yarım yamalak bir şeyler geveledim. Yaklaşık 5 dakika sonra kendi okuduğum kitapla ilgili birkaç yem attım amacım onun da soru sormasını sağlayarak oyuna dâhil olmasını sağlamaktı. İlgi belirtisi aldıktan sonra “–Ne iş yapıyorsun” sorusu üzerine soruları kişisel alana doğru çektim. Soğuk okuma yaptım. Ortak ilgi alanlarını ortaya çıkarttıktan sonra, daha önce vermiş olduğum ‘zaman sınırlaması’ sebebiyle, (ki gerçekten kalkmam gerekiyordu) hoş biri olduğunu bir ara konuştuğumuz konular üzerine bir etkinlik yapmanın güzel olabileceğini söyledim. “Nasıl haberleşebiliriz” diye sorduktan sonra birkaç shit test aldım, nasıl savurduğumu hatırlamıyorum bunlar artık biraz içgüdü haline geldi ama işin temeli ciddiye almadığımı belli ederek abartarak dalgaya vurdum. Telefonunu aldıktan sonra iki gün sonraki aramama mesajla cevap verdi, birkaç gün süren mesaj oyununu beceremediğim için nextlemek zorunda kaldım.

Kitapevi seti.

Bu sette öncelikle belirtmem gereken şey, Mystery’den öğrendiğim kadarıyla yaklaşmaya zaman sınırlaması koymak ve beden diline dikkat etmek. Beden dilinde dikkat edilmesi gereken şey vücudunun tamamen ona dönük olmaması ve her an gidecekmiş izlenimi verilmesidir. Ek olarak göz temasının onun tarafından bozulması gerektiği gibi çokça detaya şimdilik girmiyorum.

Ufak bir kitapçıda kitaplara bakarak vakit öldürüyorum. Bir bölümde durarak gerçekten ilgimi çeken kitaplarla ilgilenmeye başladım. Bir süre sonra biraz yakınımda bir HB5,5’un olduğunu fark ettim. Göz ucuyla seçtiği kitaba baktım, en ufak bir fikrim dahi yoktu. Hey! diyerek giriş yaptım, – “bugün o yazarın kitabını başka birinde daha gördüm, nasıl bir yazar bugünlerde çok popüler galiba”.

  • Evet iyi bir yazar aslında blablabla…
  • Sanırım X kitabını da yazan kişi değil mi?
  • Evet, falanfilan…
  • Aynı isimde bir tiyatro oyunu izledim geçenlerde, sen izleyebildin mi?

Bundan sonra konu bu kadar çabuk olmasa da kitaptan bağımsızlaşarak sevdiğimiz yazarlara, gittiğimiz oyunlara geldi anladığınız üzere. Bu sırada vücut dili tamamen bana dönük olduğu ve söylediğim komik olmayan şeylere bile güldüğü için benimle ilgilendiğini anlayabildim. Bu sefer laf kalabalığı yapmak yerine ufak sessizliklerin olmasına izin verdim ve önüme dönerek kitapları incelemeye devam ettim ve tahmin ettiğim üzere sessizlikler her seferinde onun tarafından bozuldu. Etraftan bana kulak kabartanlar olduğunun farkındaydım bu beni gerdi ama yansıtmamaya çalıştım. Sonrasında aslında bir arkadaşımla buluşacağımı ama işten çıkamadığı için biraz vaktim olduğunu yakınlardaki Y kahvecisine gitmeyi planladığımı söyledim, eşlik etmesini istedim ve kabul etti. Oturduktan sonra ne iş yaptığımdan başlayarak aralıksız sorular sordu, bunun ilgi olduğunun farkındaydım ancak neredeyse verdiğim cevapları bile dinlemeden sorular peşpeşe geliyordu. Belli bir yakınlığı, aşinalığı kurma ve diğer buluşmanın temelini atma girişimlerinden sonra telefonumu çıkararak – “o halde seni haftasonu ararım” dedim bu noktada sevgilisi olduğunu söyledi, ben de “güzel haftasonuna kadar sana göz kulak olacak biri var anlaşılan” diyerek savuşturdum ve telefonunu aldım. Bundan sonraki buluşmada özellikle doğrudan mekânda buluşmak gibi söze dökmediği bir niyeti vardı. Bu buluşmada biraz saldıraylaşmış olabilirim ya bundan ya da gerçekten kızın sevgilisi olduğundan ikinci buluşmaya taşıyamadım.

Kendi istatistiğimi tuttuğumda yaklaşmaların %50 sinin telefonunu alabiliyor, bunların yarısını ilk buluşmaya götürebiliyor, bunların yarısını da ikinci buluşmaya taşıyabiliyorum. Prensip gereği pek az sayıdaki f-close’ları paylaşmıyorum. Sonuç olarak hayatımı buna adamadım ancak buna uyumlu hale getirdim. Bence işin püf noktası içsel oyun, çerçeve ve fazlasıyla sosyal olmak. Fazla pua bilgileriyle beyninizi yorup atalete kapılmayın. Fırsatlar ayağınıza kadar geliyor emin olun. En sık yaptığım açılışlardan örnekler paylaşmaya çalıştım. En kısa zamanda hatalarımı görme adına başarısız ilk buluşmaları da yazacağım okuyan herkese teşekkürler.

Konuk Yazar : Givemefive

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

79
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
17 Comment threads
62 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
AEAdavarxAdreMurad Abisentinel Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Boreas
Guest

Selamlar alphalar. Bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Büyük bir restorandaki bir garson kıza nasıl yaklaşmalıyız ?
Daha önce bunu tecrübe etmiş birileri var mı acaba aranızda ? Sonuçta kızın çalıştığı yer, patronundan iş arkadaşlarından çekinip muhabbet etmeyebilir. Kısacası oyunu nasıl kurmalıyız. Tecrübe etmiş alphalar yardımcı olur musunuz bana ?

Mahmut Abi
Admin

Yaklaşmamalısın. İş yerinde çalışmakta olan kızlara yürümeyin. Başınıza bela alırsınız.

Wolf
Guest
Wolf

Mahmut Bey.Bir kızla trp kurallarını çok iyi oynayıp ilişkiyi devam ettiriyordum.Kızın benim evimde olup öğlen başlayıp gece 11e kadar seviştiğimiz gün kızı otobüs durağına bırakmadım ve kızı gece evine tek başına gönderdim.15 dakika sonra kızdan ”biraz değer veren insan sevgilisini gece 11de tek başına dışarı çıkartmaz” gibisinden bir mesaj geldi.Ne diyeceğimi bilemedim ve biraz mavi haplıya döndüm.(Bunun sebebi de sanırım uzun süreden sonra seksi bulmuş olmamdı)Uzayan konuşmalardan sonra ara vermenin iyi olacağını söyledi.Ben de ara vermek benim lügatımda yok deyip bitirdim.Kız 1-2 gün peşimde koştuktan sonra barıştık.İlk başta kızın bana bunu bunu yapmıyorsun demek ki değer vermiyorsun kısmından sonra nasıl… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Bir kızla trp kurallarını çok iyi oynayıp ilişkiyi devam ettiriyordum.Kızın benim evimde olup öğlen başlayıp gece 11e kadar seviştiğimiz gün kızı otobüs durağına bırakmadım ve kızı gece evine tek başına gönderdim. – Kırmızı hapı götlük veya ilgisizlik kasmak olarak algılayan ve çok iyi oynadığını sanan bir acemi olduğunu tahmin ediyorum. 11’e kadar yattığın kızı kapıya koy, gecenin bir vakti durağa bırakma diye kastıysan ya da bilinçaltında bunu alfalık sanıyorsan bence başına geleni haketmişsin. Ben böyleyim kızım deyip işin içinden sıyrılmak beta hareketi olarak düşünüyorum. – Ultimatom acizliktir. Peki nasıl cevap vermeli,nasıl yol izlemeliydim? Alfa – beta olayına kafayı takmış ve… Read more »

Murad Abi
Guest
Murad Abi

Esas soruya cevap yok. Kuran’daki ayetleri eğip büken dinci hocalar gibi sen de bazen böyle yapıyorsun Mahmut abi 🙂

Mahmut Abi
Admin

Çok eski bu yorum. Esas soru neymiş ki cevap vermemişim? 😕

Murad Abi
Guest
Murad Abi

Mesela, kız diyor ki, “biraz değer veren onu yapmaz bunu yapmaz.” vs. gibi durumlarda. Ben genelde karşımda şımarık bir kıza davranan babası gibi davranıyorum dalga geçiyorum ama senin yorumun nedir bu konuda onu da bilmek isterim

Mahmut Abi
Admin

Cevap sağlam vermişim aslında ama sen günü kurtarır cevapla ilgileniyorsun ben ise asıl sorunla. Burada Bu olayda kız bunu diyerek haklı, çocuk alfacılık oynamış götlük yapmış. Şımarık kıza davranan baba gibi davranabilirsin ama buradaki daha çok comfort test alanında ve muhtemelen ters teper. Sen bağlamı takmadan soruyorsun. Burada şımarık ve ilgi fakiri bir kız davranışı yok. Shit test de değil. Fakat aynı şekilde yanlış davranış (buradaki bağlamda) fazla betalaşmaktır. Zira götsen de kız gider, göt taklidi yapan iyi çocuksan da. Bunlar aşırı uçlar. Burada en iyisi bir kere Bill Clinton özürü dilemek. “Orada hata oldu tabii ama sana değer vermediğimi… Read more »

xAdre
Guest
xAdre

Vermiş aslında cevabı, ama siz kısa yoldan “kız sana şunu dediğinde şöyle şöyle diye cevap vermelisin” gibi bir cevap beklediğiniz için buradaki nüansı kaçırmışsınız. Kızla aranda bir ilişki varsa, seninle buluşmaya gelmiş kızı bir zahmet durağa bırakırsın. Normal ilişkide olması gerekenlere “bu da shit, şu da shit, yapmayalım çerçeveyi bozarız mazallah” demekle ilişki yürütülmez. Alfa olacağım diye götün teki olunur.

Murad Abi
Guest
Murad Abi

Benim sorduğum soruya bak, senin verdiğin cevaba bak. Esas soru demek, bu gibi durumlarla karşılaştığında genel olarak ne yapılmalı demek. Cımbızla alıp soru sormuyoruz. Çerçeveyi bozarız mazallah diye de bir düşüncem yok. Boş yere demagoji yapmışsın.

Mahmut Abi
Admin

xAdre seni güzel cevaplamış da sen sorduğun sorunun buradaki olayla alakası yok. Alakasız bir bağlamda sırf soru aynı diye alakasız bir şey soruyorsun sonra cevaba bak falan diyorsun. Boş yere demagoji yapmamış.

davar
Guest
davar

abi forum açmayı düşünüyor musun?