Erkeğin ilişkide kırmızı çizgilerini çizmesi

Johnny DeLusion şöyle bir tweet atmış :

Bir kadın sana değer veriyorsa, sen söylemeden, hoşuna gitmeyen tüm davranışlarını düzeltir.

Ciddi ilişki düşünen gençler buna dikkat etsin.

Uzun süreli ilişkilerde gerçekten de dikkat edilmesi gereken bir olgudur bu. Kadın eğer erkeğe erkek olarak değer veriyorsa, erkeğin hoşuna gitmeyen davranışlarını kendi kendine düzeltir. Peki erkek söylemeden erkeğin hoşuna gitmeyen davranışların hangisi olduğunu nasıl bilecek?

Böyle bir kadın bu gibi durumların çoğunda erkeğin hoşuna gitmeyen davranışını erkeğin bakışından ve rahatsızlığı sonucu ortaya çıkan ruh halinden kapar ve ona göre düzeltme yapar. Örneğin beraber dışarı çıkacaksınız ve çok mini giyinmiş olsun. O eteğe bakışınızdan gider değiştirir (ya da bir daha giymez).

Bazı durumlarda ise kadın erkeğin rahatsız olacağını önceden kestirip harekete geçer. Örneğin normal zekaya sahip her kadın ortalama Türk erkeği olan erkek arkadaşının Instagramdaki bikinili fotoğrafından hoşlanmayacağını bilir. O nedenle de kadının erkeğe değer verdiği ilişkilerde o fotoğraflar hesaptan kendiliğinden kalkar. Bir daha aynı tip fotoğraflar postalanmaz. Aynı şekilde sürekli story atmak, fotoğraf atmak gibi alışkanlıklar da kendiliğinden gider.

Bu tweet altında bana şöyle bir soru soruldu :

Ultimatom vermeden, beğenmedigimiz davranışlarını ona nasıl aktarırız?

Her durumun kıza sözsüz aktarılamayacağının farkındayım. Ama bu duruma gelmeden birkaç aşama atlanmıştır genelde ve bunları atlamamış olmanız lazım.

Birinci savunma hattınız sizin gerçekten bir değeri olan, cinsel pazar değerini yaşına göre tepeye çıkarmış bir erkek olmanız. Günümüzde bir kadının maskülen ve kendini gerçekleştiren bir erkek bulması, bir erkeğin dört dörtlük bir kız bulmasından daha zor. O nedenle de aslen değer vermediği erkek ile çıkan ama bunu da erkeğin burnundan getiren oldukça fazla sayıda hatun var. Siz bu erkeklerden olmamaya bakın. 36 yaşında CPD zirvesine çıkmak yerine göbekli, bezgin, gym yolu görmemiş, para kazanmaktan başka artısı olmayan bir erkek olursanız, göreceğiniz standart muamele bu zaten. Ya bekar kalacaksınız ya da size saygısı olmayan bir kadınla beraber olacaksınız.

İkinci savunma hattı ise o ilişkiye hiç girmemek. Örneğin yukarıdaki örnekte ilk savunma hattı, Instagramda sürekli vücudunu teşhir eden, ilgi avlayan hatunla zaten uzun süreli ilişkiye girmemeniz. Beğenmediğiniz davranışı belki de size o kızı baştan elemenizi söylüyordur. İlgi budalalığı, instagram modelliği, kızdan çok erkek arkadaşı olması, teke tek erkeklerle çok görüşüyor olması, aşırı kıskançlığı, başka insanlara karşı kaba davranışları, vs … Bunlar sonradan düzeltmesini isteyeceğiniz beğenmediğiniz davranışlar değil, size aslında o kıza hiç bulaşmamanız için birer kırmızı alarmdır.

Ŭçüncü savunma hattı ise yukarıda belirttiğim gibi kızın kendiliğinden bazı davranışlara sizin için son vermesidir. Hepimiz biliyoruz ki erkek arkadaşı ya da kocası olan bir kadının bekarken yaptığı ama birliktelikte yapmaması gereken şeyler vardır ve bir kadın eğer ciddi ilişki yaşayacaksa bunları bırakmalıdır. Bu herkesin bildiği ama yazılı olmayan bir şeydir.

Ŭçüncü savunma hattında öncelikle yapmanız gereken şey, daha önce de belirttiğimiz gibi uzun süreli düşündüğünüz kızla ilk 4 – 5 ayınızda kızı ve kızın uzun süreli ilişki materyali olarak değerini ölçmektir. Bunun anlamı bu 4 – 5 ayda uzun süreli ilişki yaşamanız ama eğer kızın değerlendirmeden kalabileceği ve kızı bırakacağınız ihtimalini hep canlı tutmanızdır. Bu 4 – 5 aylık dönemde kızın bahsettiğimiz gibi kendiliğinden yapmasını beklediğiniz şeyler olmuyorsa, burada düşünmeniz gereken şey kızın (en azından sizin için) uzun süreli ilişki materyali olmayabileceğidir. Örneğin o bikinili fotolar kalkmıyorsa, ilk aklınıza gelen şey erkekadam.org’a gelip “ağabey kıza o fotoları kaldırması gerektiğini nasıl hissettiririz” gibi abuk bir soru sormak olmamalı. İlk aklınıza gelen şey kızın sizin için uzun süreli ilişki materyali olmayabileceği olmalı.

Dördüncü savunma hattı, bakışlar ve davranışlardır. Bunu en sağlam ilgi yönetimini stratejik kullanarak sağlarsınız :

Birçok erkek kız arkadaşı ile arası iyi iken, kız kendisinin üstüne düşerken temel bir hata yapar ve kadına ilgi vermeyi bırakır. Birçok erkek bunu kadın ilgi çekmek için sorun çıkarana kadar yapar ve hır çıktığında da tam tersi kadına ilgi göstermeye başlar. Bu ilgi illa “tamam hayatım haklısın” diye hatunu onaylamak şeklinde olmak zorunda değildir. Hır çıktığında kavga etmek, kızla dakikalarca soğuk bile olsa mesajlaşmak şeklinde de olabilir. Bunlar da kadın için ilgidir ve kadınlar kavga şeklinde ilgiyi bile ilginin hiç olmamasına tercih ederler.

Yapmanız gereken tam tersidir : kadına iyi zamanlarda yeterince (abartmadan) ilgi göstermenin yanında, kadın sizin için bir şey yaptığında ilginizi arttırmak, kadın hır çıkardığında ya da hoşunuza gitmeyen bir şey yaptığında ise ilgiyi azaltmak veya tamamen geri çekmek. Aynı şekilde özellikle sizin için yaptığı ekstraları ilgi ile ödüllendirmek ama hataları ilginizi tamamen çekerek karşılamak.

Eğer kadına iyi zamanlarda, beğendiğiniz şeyleri yaparken dengeli bir ilgi gösteriyorsanız, beğenmediğiniz davranışı yaptığında ilginizi çekmeye ve birden soğumaya hem krediniz olur, hem de çektiğiniz ilgi hemen hissedileceğinden kadın kendini otomatik olarak size göre ayarlar. Beraber olduğunuz kadın aptal değil. Erasmus’a gitmeyi planlıyorum dediğinde bunu onaylamadığınızı gözünüzden anlar. Eğer bunu bir daha açarsa ilginizi çekerseniz ağzınızı açmanıza bile gerek yok. O bu ilginin neden birden çekildiğini anlar.

Ve son olarak da Rollo Tomassi’nin “anlatma – yap” kuralını uygulamanız gerekebilir. Diyelim ki hatun ben Erasmus’a gitmek istiyorum diye ısrar ediyor ve siz de buna karşı çıkıyorsunuz. Bu gerginlik tırmandığında “Erasmus’a gitmeni istemiyorum, gidersen bu ilişki biter” diye ultimatom vermemeniz lazım. “Erasmus’a gitmeni istemiyorum” demeniz ve ultimatom kısmını söylememeniz lazım. Eğer Erasmus’a gitmek istemediğinizi bildiği halde gitmeye karar verirse o zaman ilişkiyi bitirirsiniz. Bu aşamada kız Erasmus’a gitmeyi ya da sizinle kalmayı seçer.

Örneğin hatun size saygısız. Saygı bir erkeğin kazandığı birşeydir, sorarak aldığı ya da kıza “ya saygı ya ben” diye ültimatom vererek elde ettiği bir şey değildir. Bu nedenle de kıza ültimatom verirseniz, kızın size saygısı daha da azalır. Aslına bakarsanız kız belki de size saygısını kaybettiğinin farkında bile değildir ve bunu konu ederek kızın bilinçaltında giden bir olayı ona da farkettirip daha da hızlandırabilirsiniz.

Yapmanız gereken kız size saygısızlık yaptığı zamanlara kızı tolere etmemeniz. Bakışlarınızla ve hatta sözel olarak “böyle davranmayı kes” demeniz yeterli. Böyle davranmayı kesmez ise ne yapacağınızı ise söylemeyeceksiniz (ultimatom). Eğer buna devam ediyorsa da elinizde ise kızı postalamanız elinizde değilse kendinizi hemen kızın yanından postalamanız yeterli. Asla nedenini açıklamadan (bana saygı göster diye dilenmeden). Daha önceden belirtmiştik, ültimatomlar özellikle sevgili ya da evlilik hallerinde erkeğin karizmasına zarar verici şeylerdir.

Bir örnek daha vereyim ya da daha önce vermiştik tekrarlayalım. Diyelim ki hatun sizinle seks yapmaya isteksiz ve seksi hep siz başlatıyorsunuz. “Ya seks yaparız ya da …” diye ültimatom vermek ya da seks istediğinizi sözel olarak belirtmek zararlıdır. Sonuçta evli ya da uzun süreli ilişki içinde iseniz birbirinize başkaları ile seks yapmama sözü veriyorsunuz. Bu madalyonun diğer yüzünde ise birbirinize seks sözü vermiş oluyorsunuz. Eğer karınız ya da kız arkadaşınız böyle bir sözleşme yokmuş gibi davranıyorsa ne söyleyeceksiniz? Tabii ki hiçbir şey. Uzun süreli ilişki erkeğin ilgi, kadının seks verdiği  bir alışveriş gibidir (kabaca böyle yoksa erkek de seks, kadın da ilgi verir ama iki cinsiyetin karşıdan beklediğinde öncelikler farklıdır). Alışverişin kadın tarafı artık vermiyorsa, erkek tarafının yapacağı şey kendi verdiğini geri çekmektir. Birincisi, asla seks başlatmazsın ve kadın ne zaman başlatacak beklersin. Birden bire seks istemeyi bırakmanın kendisi zaten kadına sözle söyleyemeyeceğiniz kadar güçlü bir mesajdır. İkincisi ise ilginizi kadından özellikle dışarıda uzun süre kalacağınız alanlara kaydırmanızdır. Bu dışarıda daha fazla zaman geçirmenin korku oyunu olduğunu da söylemeye gerek yok. Ve son olarak eğer düzelme olmuyorsa sözel olarak “ya seks yaparız ya da boşanırız” diye ültimatom vermezsin. Bir avukata gidersin ve boşanma işlemlerini başlatırsın.

Tekrar edeyim. İlişkilerde erkeğin kırmızı çizgilerine saygılı bir kadınla birlikte olmasının en sağlam yolları (a) erkeğin öncelikle ilişki materyali bir kadını seçmesi ve ilişki materyali olmayan bir kadını elemekten korkmaması ve (b) kırmızı çizgilerini sözel olarak belirtmek yerine kırmızı çizgilere yaklaşmanın ve o çizgileri geçmenin sonuçlarını kadınına yaşatmasıdır.

Kırmızı çizgi ihlali sonrası ise yumuşak bir sonraki yöntemini kullanabilirsiniz.

Çoğunuzun bu konuda elinin kolunun bağlı olmasının nedeni kızın sizi seçmeyip çizgiyi aştığında kızı bırakma cesaretinizin olmaması. Kızı illa bırakmayacaksınız belki ama mesele kırmızı çizgi (çerçeve) olduğunda bunu göze alacak cesaret lazım. Cesaret eksikliği kadar önemli bir problem de feminen öncelikli toplumun kadını ölçüp biçme fikrinden erkeği utandırması. Bu belki daha güçlü bir problem. Birçok erkeğin bu konuda bocalama nedeni kıza kırmızı çizgi çizmekten utanması ya da utandırılması. Kızın çok fazla erkek arkadaşı olmasından rahatsız olsa da bunu korktuğundan değil de geri kafalı olmaktan utandığı ya da utandırıldığı için belirtmeyebiliyor. Bu tür utançlarınızı sorgulayın ve sizin kendi kendinizi kurban etmeniz temelli olanları atmaya bakın.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

129
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
41 Comment threads
88 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
50 Comment authors
AnonimClydeBenmikeHadilanordangetrept Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Anonim
Guest
Anonim

Merhaba mahmut abi bu gece kız arkadaşımın üniversitesinin welcome partisine gittim yanında 2 kız ve 2 erkek arkadaşı vardı sınıfından beraber eğlendik cocuklarlada tanıştım iyi cocuklardi kızla dans ettik biraz fazla etmek istemeyince zorlamadım bende çocuklarla eğlendim eve gittiğimde kız ayrılmak istediğini yazdı sebebini sormak için aradığımda benden çok kıvırdın oynadın ben sevgilimin ağırbaşlı olmasını istiyorum dedi bende beni 2 aydır tanıyorsun zaten normalde agirbasliyim bunu açıklamaya gerek yok orası parti ortamı alkol içip eğlendim dans etmesini bilmememe rağmen sus pus oturup arkadaşlarına kötü gözükmekte de sırf bunun için bile dans edip eglendim vs dedim sonra kız önceki buluşmada arkadaşlarımla… Read more »

Snn
Guest
Snn

kız arkadaşım ile 2 aydır ilişkimiz var (daha önceden tanıyorum) 1.5 ay önce kuzenimi kanserden kaybettim ve 2 hafta önce amcam ve annem kansere yakandılar bu durum beni duygusuzluğa itti tek hissettiğim isteksizlik ve yorgunluktu sadece dershaneye gittim dersimi çalıştım ve her akşam spora gittim ama onun dışında hiç bir şey yapmak istemiyordum bu durum tabi ki ilişkiye yansıdı onunla konuştum anlayış gösterdi 4 gün önce ise buluştuk eskisi gibi neşeli bol kahkahalı bir buluşma olmasa bile en azından oturur bir şeyler içer konuşurduk ve kafeye doğru yürümeye başladık fakat keyifsiz gibi oluşum en azından eski çok neşeli halimin olmayışı… Read more »

Marss
Guest
Marss

Çok güzel bir yazı olmuş teşekkür ederiz

Ss
Guest
Ss

kız arkadaşım ile 2 aydır ilişkimiz var (daha önceden tanıyorum) 1.5 ay önce kuzenimi kanserden kaybettim ve 2 hafta önce amcam ve annem kansere yakandılar tek hissettiğim isteksizlikti sadece spora gidip ders çalışıyordum 4 gün önce buluştuk eski çok neşeli halimin olmayışı onun da modunu düşürdü ve yerini gerginlik almaya başladı sonra dershanede ki 2 arkadaşım yanımıza geldiler sonra masada komik şeyler anlatılıp gülündü ben de güldüm onlar ile beraber masada gülmelerin artması ile kız arkadaşımın bozulması paralel ilerledi bana orda 1 kere mal dedi ve bir arkadaşım benim için çok kafana takmayan birisin neşelisin senin gibi olmak isterdim dedi… Read more »

Çınar’a
Guest
Çınar’a

1.5 aydır görüştüğüm bir hatun var. Hatunla bu süre zarfında aramızda cinsellik oldu ve ilk cinsel ilişkisini benimle yaşadı. 20 yaşında güzel bir kız i ailesi tarafından şımarık büyütülmüş. İnstagram profili açık. Et gösteren hikayeler atmaktan geri kalmıyor. Bu 1.5 ayda kıza zaman zaman şakayla karışık bu paylaşımların hoşuma gitmediğini söyledim tabi o anlasa da işine gelmeyince anlamıyormuş gibi davrandı. Bu süreçte kıza karşı duygusal yatırım yapmadım. Dışarda buluştuk dolaştık,geri kalan zamanlarda da benim evimde oluyorduk. Geçen gün yine hoşuma gitmeyen bir fotoğraf paylaştı ve bu kıza zamanımı verdiğimi fark ettim daha da tam anlamıyla sınırı çekmeden göz ardı edip… Read more »

kralex
Guest
kralex

Hocam kız arkadaşımla 1.senemizi doldurduk gayet güzel giden bir ilişkimiz var ama erasmusa gitme durumu da var bende kesin bir dille gitme demiyorum sonuçta benim de imkanım olsa bende giderdim genel olarak istemediğim şeyleri yapmıyor rahatsız olacağım şeyleri söylemeden düzeltiyor vs. Ama erasmus konusunda bende kararsızım Mahmut Abi erasmus konusunda ne düşünüyor acaba

Loop
Guest
Loop

Selamlar Mahmut Abi. 4 aylık bi ilişkim var ve kız arkadaşım da biliyor ki ben yanında değilken alkol almasını istemiyorum. Dün istemediğim bu şeyi yaptı, yeni bi iş görüşmesine gitti, işi almış ve yeni patronu ofiste yapılacak parti tarzı bir şeye katılmasını istemiş, şarap içmiş. İstemediğim halde neden yaptığını sorduğumda “o sırada sağlıklı düşünemiyordum” gibi salak saçma bi cevap verdi. Kıza son bir şans daha vermek istediğim için ayrılık fikrinden vazgeçtim. İlişki süper giderken, çerçeveme tamamen uyuyorken neden böyle yaptığını düşündüm ve biraz hak verdim de diyebilirim; Sence çizdiğim bu sınır biraz abartı mı? Sen olsaydın ne yapardın?

Mustafaq
Guest
Mustafaq

Abi merhaba lise öğrencisiyim yeni tanıştığım (aynı okuldayız sınıflar farklı) ve güzel bulduğum bir kızı yakın arkadaşıyla birlikte kola çekirdek için davet ettim onlar da kabul etti. Denemeden sonra buluşacaktık fakat kızlar deneme çıkışında 2 saat sonra özel dersleri olduğunu istersem başka zaman kütüphanede buluşabileceklerini söylediler. Ben de kütüphaneye gitmediğimi zaten kola çekirdeğin o kadar uzun sürmeyeceğini söyledim, onlar da tamam o zaman dediler. Fakat hemen sonra yanlarına okuldan 5-6 tane kız-erkek arkadaş geldi (önceden davet etmişler ve bana söylemediler) onları tanımıyordum. Ben de biraz rahatsız oldum fakat bir şey demedim. Sonra zaten kızla pek konuşamadım o kadar yabancının içinde.… Read more »

getrept
Guest
getrept

abi kızla yeni tanıştık sayılır 1 1.5 aylık falan aksam 9.30 da arkadasımla konsere gidicem diyo yurdu konserin oldugu yere hemen hemen 1.5 saat uzakta, ben bunu redflag olarak değerlendirim sence ne yapmam lazım? yeni tanıştığım icin gitmeni istemiyorum demek yerine direkt postalasam mı?

Hadilanordan
Guest
Hadilanordan

Abi 8 aylık ilişkim var kız arkadaşımdan 4 gün öne anlık birşeyle ayrıldım ve aynı gün içinde özür dileyip barıştım ama soğuk ve ilgisi azalmış durumda. Açıkça söylemek gerekirse kız arkadaşım olacak kişinin insta kullanmasını istemiyorum ve 2 gün önce bende Instagrama girdim bayadır girmiyordum ve girince ilişkinin başında kızın açtığı fake hesabı gördüm bana istek atmış tam o mu çok emin değilim ama o hesap diye hatırlıyorum. Bende onu aradım ve dedim ki sen neden fake hesabını açtın başta güldü beni yemleme falan dedi sonra sinirlendi işte açmadım o hesabın adı deryaydı onu kapattık falan dedi sen bana iftara… Read more »

Clyde
Guest
Clyde

Merhaba Mahmut abi. Ben sevgilimle dans kursunda (salsa bachata) tanıştım, ikimiz de kursun baslarindaydik cok bilmiyorduk dansi, 2 ay gittikten sonra yakinlasip sevgili olduk. Sevgilim bachatayi sevmiyordu cok yakin dans diye sadece salsa dansi yapiyordu. 3 yildir sevgiliyiz ve sevgili olduktan sonra yani 2 ay sonra dansi bıraktık. Gecen hafta bana laf arasinda aslinda dans kursuna yazilsam fena olmaz aktivite olur dedi. Ben de salsa bachata olmaz cok yakin danslar gitme dedim. Bana partnerli ( ama sadece el ele tutulan dans varmis adini unuttum bachata falan degil) gitmek istiyorum dedi. Ben de sevgilime kimsenin temas etmesini istemiyorum, sevgili olduğumuz icin… Read more »