Klark Kent’in türküsü

Lois Lane Süpermen ile tanıştığında, Süpermen suçlularla savaşıyor, elleri ile çeliği bükebiliyor, lokomotifleri durdurabiliyor, tek sıçrayışta gökdelenden gökdelene atlayabiliyor ve uçabiliyordu! Ve Süpermen Lois Lane ile tanıştığında onun aklını başından aldı, dünyasını sarstı ve o da Lois’e aşık oldu zira Süper-MEN dediğin böyle yapardı. Bir yıllık birlikteliğin ardından Lois, Süpermen ile ilişkisinde bir şeylerin eksik olduğunu fark etmeye başladı.

“Neden suçlularla savaşmak için sürekli dışarda olmak zorunda ki?”

“Maço olduğunu neden sürekli kanıtlamak zorunda? Bu egosunu mu sarsıyor.”

“Feminen tarafı ile bağ kurmalı.”

“Ya benim ihtiyaçlarım?”

“Neden o da olgunlaşıp düzgün bir işe girmiyor?”

“Günüm geçiyor, üstüne alması gereken bazı sorumlulukları var. Ne zaman bir yüzük göreceğim?”

Sonunda bu dırdır Süpermen’i pes ettirir ve Süpermen Lois’in isteklerine (zorlamalarına?) boyun eğer. Zaten eninde sonunda “büyümesi” gerekli değil midir? Zaten doğru olan budur. Ve Süpermen ismini Klark Kent olarak değiştirir (Süper-MEN çok fazla erkek böbürlenmesi bir isim zaten) ve büyük şehirde gazeteci olarak iş bulur. Klark X-Ray görüşe ve lazer yayabilen gözlere sahip olmasına rağmen gözlük takmaya başlar zira Lois gözlüklerin onu kalburüstü, entellektüel gösterdiğini düşünür. Ayrıca Lois Klark’ın gözlüklü halini sevmektedir.

Zaman su akıp gider ve Lois ile Klark evlenirler. Evliliklerinin 5. yılında Lois sıkılmaya başlar. Klark çok sıkıcı ve sıradandır. Onun uçabildiği günleri, çıktıkları zaman yaptığı o komik çelik sütun bükme gösterilerini özlemeye başlar. Klark bunları uzun süredir yapmamıştır. Yapamayacağından değil ama Lois kızacak ve ukala davranırsa o akşam yanına yanaşmayacak diye korktuğundan. Aslına bakarsanız Lois zaten eskiye göre Klark ile cinselliği yarı yarıya azaltmış durumdadır.

Bir hayır gecesinde Lois, zengin ve yakışıklı Bruce Wayne ile tanışır. Bruce karanlık, gizemli ve oldukça fittir! Bruce uçamaz ama birçok başka yetenek ve güce sahiptir. Suçlularla savaşmaktadır! Maske giyio kısa ve anlamlı kelimelerle konuşmaktadır ve kelimelerini boşa  harcamaz. Bruce gözlük takmaz Lois’in istediği değil kendi kafasına esen zamanda gidip gelmektedir. Bruce, her karşılaştıklarında Lois’in omurlarından aşağı  (ve uzun süredir gıdıklanma yaşamayan yerlerinde) titreşim yaratır.

Haftalar birbirini kovalar. Birgün Daily Planet gazetesinde haftada 60 saatlik haftalar sonunda (o lüks apartman dairesi kirası ucuz değildir) Klark metro ile evine döner (uzun süredir uçmak söz konusu olmadığı için). Yolda Lois’e süpriz yapmak için bir demet gül alır (Lois’e kendi feminen yanını gösterdiğinde Lois’in kendisinden uzaklaştığını düşünür) . Dairesine girdiğinde amacı Lois’e süpriz yapmaktır ama asıl süprize uğrayan zavallı Klark olur. İçeri girdiğinde Bruce Wayne Lois’i mutfak masasında domaltmaktadır. Bruce pantolonunu yukarı çekmeye çalışırken Klark, ağzı bir karış açık ve dili tutulmuş vaziyette kalakalır.

“Bunu bana nasıl yapabildin? Birbirimiz için bu kadar çok şey ifade ederken! Bruce kendini ortamdan çıkarmaya çalışırken Klark ağlamaya başlar. Klark duyarlı yanını göstermek adına bugünlerde çokça ağlamaktadır.

“Böyle bir adamda ne buldun?” der Klark, ilköğretim öğrencisi kız çocuğu gibi hıçkırırken.

“Ben … ben kendime hakim olamadım” der Lois umursamadan. “Batman bir süper kahraman.”

Ve tehlike de budur, nerede sen bitersin ve o başlar? 5 yıl kadar önce Identity Crisis yazısını yazma sebebim buydu:erkekler kendilerini, kadının yakınlığına sürekli layık olmaya çalışacakları bir pozisyona koyuyorlar ve kadınlarda anlaşılabilir bir şekilde, kadın çerçevesinin kontrolü eline almasını sağladığı ve cinsel seçilim açısından kendilerine yardımcı olduğu için bu pozisyonu teşvik ediyorlar. Çoğu erkek bunun kendilerine daha fazla kadın yakınlığı olarak döneceğini düşünürlerse kendi hayatlarında temel değişiklikler yapmaya meyilliler. Gerçekten motiveler mi yoksa bunun kendilerine seks olarak döneceğine mi inanıyorlar – A + B = Seks?

İşin en sinsi yanı da şu : erkek kadın yakınlığından ne kadar yoksunsa, kadın için yaptığı değişikliklerin aslında gerçekten istediği şeyler olduğuna o  kadar fazla inanır. Ne zaman bir erkeğin ya da kadının “ilişkimiz için çaba harcıyoruz” ya da “ilişkiler çok fazla emek ve fedakarlık ister” dediğini duysam, bunun hemen her zaman erkeğin kadın idealine göre değişmesi ve taviz vermesi anlamına geldiğini görürüm. Erkek “yontulmuştur”, bozuktur ve değişime ihtiyacı vardır. Bu erkeğin kendisinde gerçekten bir sorun olduğuna inanması aşırılığına kadar gidebilir. O, kadının gerçekliğine uymalıdır zira feminen gerçeklik, doğru gerçekliktir. Acı uyanış ise kadının “yonttuğu” kocasının, başlangıçta arzu duyduğu adamın tamamen zıttı olduğunu keşfetmesi ile gelir.

Çeviri : The Ballad of Clark Kent

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz , Süperman başlamak ve Klark Kent’e dönmemek için ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Rollo Tomassi : Kırmızı Hap camiasının en önemli figürlerinden biri olan Rollo Tomassi'nin The Rational Male kitabı her erkeğin okuması gereken başucu eseri. Oldukça popüler olan The Rational Male bloğunun da sahibi de olan Rollo, The Rational Male - Preventive Medicine (Volume 2) ve The Rational Male - Positive Masculinity: Positive Masculinity (Volume 3) adlı kitapları ile ilk kitabındaki fikirleri daha da geliştirdi. Rollo Tomassi'yi burada Rollo Tomassi etiketinde de takip edebilirsiniz.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

18
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
6 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
SüleyMANAlparslan koçakEmperortarı KAKANFatih Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
arga
Guest
arga

Aydınlandım. Teşekkürler yazı için.

Meskalin
Guest
Meskalin

Eskiden uçar kaçardı
Gönlünde taht kurtardı
Kadınların rüyasıydı
Beta dostum Clark kent

Dünya döndü tersine
Birbirini götüren götürene
Louis senin neyine
Beta dostum Clark kent

Meskalin der uzaklaş yaş tahtalardan
Öğren çerçeveyi bruce’dan
Çiz rotanı doğrudan
Hapı alma sakın makattan
Beta dostum Clark kent

pen4l
Guest
pen4l

hahahah helal olsun hacı güldürdün 🙂

The next
Guest
The next

Haha güzelmiş beğendim.

Sir Tristan
Guest

Çizgiroman okuyan biri olarak oldukça hoşuma giden bir posttu ve güldürdü:) Bahsedilen mevzu, 90’lı yıllardaki Batman-Superman Animated Series’de gerçek olmuştur: World’s Finest bölümünde, Batman-Bruce Wayne, Joker’i takip etmek için Metropolis’e gelir. Lois ve Clark da Wayne’i karşılamak için havaalanına gider. Bruce’u gören Lois, bir anda Clark’ı unutur. Lois, Bruce’dan röpörtaj için söz alır ve yemeğe çıkarlar. Akşamı da malum. Tabii izleyici ekseriyeti çocuk olan bir çizgi dizide fazla ayrıntıya girmemişler. Şuradan izlenebilir, https://www.youtube.com/watch?v=5SylQ67h-bs Tabii burada Lois Lane karakterinin de muazzam bitchy bir karakter olması. Ama Superman de olsanız, hipergaminin skinde olmuyor. Benzer bir mevzu Justice League Unlimited dizisinde de vardır.… Read more »

Lyku
Guest
Lyku

Bu tarz hikayeler ile çocuklara ne aşılandığı da önemli. Daha acınası olan örümcek adamın hikayesi bence. Düşünsenize eleman liseden itibaren her gördüğüne veren mc’nin peşinde koşup duruyor. artık mc pörsüyüp, kendisi süper kahraman olarak tavan yaptığında ancak o zaman mc bunun yüzüne bakıyor. Üstüne serilerinde o kadar romantik gösteriliyor ki bu durum çocukların bilinç altına resmen mavi hap bombardımanı yapılıyor.

Rambow
Guest
Rambow

Rollo Tomassi çerçeve konusunda çok aydınlatıcı şeyler söylüyor. Çerçeveye daha kısa ve genel-geçer bir açıklama getirecek olsak bana kalırsa bunun için en uygunu şu olurdu: Maskülin bir erkekten beklenmeyecek olan ancak hatun tarafından arzu edilen (arzu edildiği söylenen) davranışlardan uzak durmak. Tabi söylemesi kolay, birkaç defa tecrübe edip işleri berbat etmeden sağlam çerçeve kurmak zor iş.

Naturaljustige
Guest
Naturaljustige

Bu yazıyı ekşisözlükte paylaşabilirmiyim ??

Naturaljustige
Guest
Naturaljustige

Alıntı olduğunu belirtmek kaydıyla paylaşmayı düşünüyorum.
Sitenin ismine de bkz vereceğim aynı zamanda

hasan
Guest
hasan

Dalyarak temel reis de böyledir. Manitası safinaz her seferinde kötü çocuk kabasakal tarafından kandırılır (!). İyi çocuk temel de iyiliğin ve ıspanağın gücüyle hasmını def eder, safinaz özür diler ve öpüşüp barışırlar. Reis değil, bildiğin godoş.

Fatih
Guest
Fatih

Madem nerdler bastı yorumları bende bir anektod anlatayım. Batman’in teslim olduğu tek kadın Thalia-Al Ghul’dur.Bir çizgi roman dizisinde Thalia Batman ile bir gece geçirir ve hamile kalır.Thalia Batman’e “Beloved” yani “Sevgilim” diye hitap eder.Sonrasında Thalia zaten Batman in gerçek kimliğini bildiği için Bruce Wayne’e gider ve hamile olduğunu söyler.Ailesini kaybetmesinin yaşattığı travmayla büyüyen Bruce bu tip bir duygusal mutluluğa alışkın olmadığı için hiç umulmadık hareketler sergiler.Thalia yı eve kapatır kimse ile görüştürmez.Normalde düşmanları herhangi bir saldırı yapmadıkça onlarla uğraşmayan Batman direk düşmanlarının üstüne gider hatta neredeyse öldürmeme kanunu çiğneme noktasına gelir. Yani kahramanımız kaybetme korkusuyla Thalia yı oneitis yapmış ve… Read more »

tarı KAKAN
Guest
tarı KAKAN

Yalnız, süperman süperman olmaya devam etseydi bile lois lane’nin “batman” gibi bir varlıkla tanıştığında verme ihtimali yine bir hayli yüksek.

Alparslan koçak
Guest
Alparslan koçak

Aldatılmama garantin yok sadece sen bununla baş edebilecek misin bilmen gereken bu

SüleyMAN
Guest

Nesi yüksek ya. Karşında evrenin en güçlüsü erkekliğin simgesi saf taşşak Süperman varken kim zengin züppe Batmane versin. Belki joker abimin şansı olurdu

Emperor
Guest
Emperor

Clark’in beden dili ani degismesi 😃
https://youtu.be/tNUu6Lf9mVU

“Kadınlar önce seni sen yapan özelliklerine aşık olur sonra da onları senden almaya çalışır.”
https://youtu.be/3ahEUyRaad8