Çeneni kapalı tut

Kırmızı hapın birinci kuralı, çenenizi kapalı tutmak olmalı. Dövüş klübü hakkında asla konuşma. Dövüş klübü hakkında asla konuşma.  Dövüş klübü hakkında asla konuşma. Kendi sikine sıkma.

Kırmızı hap davranışlarla gösterilir, açıklanıp hakkında konuşulmaz. Bu kırmızı hapa yeni başlayanları bırakın uzun süredir kırmızı hap bilen adamların bile yapmakta zorlandığı bir kuraldır. Zira eğer kırmızı hapı davranışlarınla gösteremiyorsan, aslında kırmızı haplı değilsindir (ya da en azında konuşmak zorunda kaldığın alanda değilsindir) ve bu açığını kapamak için konuşman gerekmektedir.

Kırmızı hapı sosyal çevrenizde konuşmayın. Ama özellikle de kız arkadaşınıza ya da karınıza açıklamayın. Kırmızı hap olun. Davranışlarınızla gösterin. Uygulayarak gösteremiyorsanız, anlatarak hiç gösteremediğiniz gibi, ültimatom vermiş olur ve tam tersini gösterirsiniz.

Bugün bu “çeneni kapama” konusuna ilişkiler çerçevesinden bakarak örnekler vereceğim. Bu kural özellikle ilişkisinde dırdır ve kavga bol olan adamların hayat kalitesini ciddi oranda arttırabilir. Birçok erkek evli ya da uzun süreli ilişki içinde mavi haplı iken kırmızı hapa uyanıyor. Halihazırda karısının saygısızlığına ya da dırdırına maruz kalan erkek için zor bir durum bu. Kırmızı hapı okuyunca “evin reisi ben olmalıyım / ilişki benim çerçevemde olmalı” diyor ama bu öyle hemen olabilecek bir şey değil. Kadın o aşamaya erkeğin küçük küçük shit testlerle dürtüp her seferinde 5 cm geri adım attırarak gelmiş ama erkek artık 10 km geride. Bu da iki üç sıçrayışla alınacak bir mesafe değil. Shit testlere göğüs gere gere, her seferinde 5 cm değil ama taş çatlasa 30 cm ileri giderek alabileceği bir mesafe.

Erkek tabii ki 2 haftada kırmızı hapın kendisi olamayacağı için aynı davranışlara da artık kör olmadığından “bana bak bundan sonra bana evin reisiymişim gibi davranacaksın” gibi işi söze dökecek ama hayır. Bu iş konuşarak, kavga ederek olmaz. Çeneni kapayıp yaparak olur.

Erkek mavi haplı bile olsa ilişkinin bu aşamasında karısı ve kız arkadaşı ile sık sık kavga ediyor olabilir. İlgi yönetimini bilmeyen erkek, kavganın kadına yoğun ilgi vermek olduğunu, bu nedenle de kadınla kavga ederek, bir şekilde o kavgada üstün gelse bile, kadını ödellendirip daha fazla kavgayı teşvik ettiğini bilmez. Erkeklerin bir diğer problemi de kadınların düşünce yapısı açısından kendileri ile eşit (aynı) olduğunu sanmalarıdır. Erkek için sorun çividir, bu da barizdir ama kadın için sorun çivi değildir. Erkek sorunun mantıklı nedenlerine inip kadını ikna etme çabasına girse de kadın beyni böyle çalışmaz.  Karınız ya da kız arkadaşınız sizinle kavga ediyorsa çenenizi kapayın. Onunla ağız dalaşına girmek ve birbirinize bağırıp çağırmak sizi bir yere götürmeyecek. Yaptığınız tek şey her şeyde kendini kurban ve haklı gören biri ile ağız dalaşı. Bunu yaptığınızda ne olacak sanıyorsunuz? Ben söyleyeyim, hatunu kendini daha fazla kurban ve haklı hissetmesi! Kavgada verdiğiniz ilgiyle beraber bu, size daha şiddetli kavga olarak geri dönecektir.

 Sorun çivi değil!

Yeni uyanan erkeklere tavsiyem kavgaya girmeyin ve kavga çıkarmayın. Eşiniz bir dahaki sefere sizi aşağıladığında, sizinle bir şey yüzünden kavga etmek istediğinde, sizin yeterince iyi olmadığınızı ima ettiğinde, veya herhangi bir sebepten size kızdığında ne bir açıklama yapın ne de sorular sorun. Onu memnun etmeye de çalışmayın. Çenenizi kapatın. Eğer bulunduğunuz bağlamda tam sessizlik sizi moron gibi gösterecek ise “anladım” ya da “ilginç” gibi şeyler söyleyin ama ağzınızdan anlamlı bir kelime çıkmasın. Bu da bir çene kapamadır.

Eskiden böyle şeylerle kolayca tahrik edip ilgi sağdığı inek – pardon erkek – çenesini kapayınca kadın ısrarla “neden konuşmuyorsun?” ya da “bir şey söyle” gibi şeyler söyler. “Dinliyorum” ya da “diyecek bir şeyim yok” deyip geçin.

O nedenle de “kavga edip ağzının payını vermezsem ezilmez miyim” gibi bir yanılgıya kapılmayın. Size bunu bir erkek yaptığında kavga edersiniz bir çocuk ya da kadınla yaptığında kavga ederseniz komik duruma düşersiniz. 2 yaşında bir kız çocuğunun öfke nöbetini ya da kavga kışkırtmalarını bir baba nasıl karşılarsa öyle davranın. O çocuk ile kadının öfke nöbetinin amacı aynı : ilgi çekmek ve istediğini elde etmek ki buna sizin duygularınıza hakim olamayıp öfkelenmeniz, üzülmeniz hatta ağlamanız da dahil. Kadın beyni erkek beyni gibi çalışmaz ve sizin bunu bilmeyip kadının yaptıklarına, onları size yapan bir erkekmiş gibi sinirlenmeniz, kavgayı kazansanız bile sizin kaybetmenize yol açar.

Çenenizi kapatın, duygusal tepki vermeyin ve o öfke nöbetlerinin, kışkırtmaların sönüşünü izleyin. Bu hemen olmaz, bazen haftalar ya da aylar sürebilir. Ama genelde bir iki aya kalmaz bu tür dırdır ve kavga azalmaya başlar.

 Bill Burr Meriçler ve kızgın karıları / kız arkadaşları

Üstad Bill Burr’un dediği gibi siz kavgaya girmediğiniz zaman ne yapabilir? Döner tekme ile duvara mı yapıştıracak? Kim dedi size tekvando şampiyonu ile evlenin diye? 🙂 Seksi mi kesecek? Bir süre elinize mesai yaptırın, ya da bunun için kurulu müesseselere başvurun. Trip mi atacak, dırdır mı yapacak? Bunun karşısında sakin kalamayacak kadar duygusal güç yoksunu iseniz zaten bir ilişki ve evlilik size her zaman kabus olacaktır.

Eğer sizin bu sakinliğiniz karşısında aşırı bağırıp çağıran ya da hır çıkaran ve fiziksel şiddete başvuran bir kadınla iseniz, öncelikle o kadın kız arkadaşınız değil eski kız arkadaşınız olmalı. Hem de hemen şimdi. Karınız ise de işiniz daha zor ama o kadın da eğer bir aya medeni bir insan gibi davranmaya başlamıyor ise korkarım eski karınız olma yoluna girmeli.

Günümüz erkek düşmanı aile yasalarını erkek aleyhine kullanan kadınlar yüzünden bu tür şiddet gösterilerinin korkusu ile kadına karşı koymacak erkekler olacaktır. Mesela evden çıkarken kadın engel olmaya çalışırsa ne yapacaksınız? Burada bir arkadaş kız arkadaşı ile kavga ettiğini ve benim tavsiye ettiğim gibi evden çıkmaya çalışırken kızın fiziksel olarak engellemeye çalışması yüzünden arbede çıktığını ve kızın kendisini karakola şikayet ettiğini anlatmıştı. Bu durumdan kurtulmanın bir yolu var. Cep telefonu.

Bir kadın ne zaman sizin fiziksel olarak üzerinize gelirse ya da siz ne zaman aranızda geçen olayın kadın tarafından çarpıtılıp yasal olarak aleyhinize kullanılacağını düşünürseniz cep telefonunuzu çıkarın ve hatuna göstere göstere video çekmeye başlayın. Birinden gizli onun çekimini yapmak yasal değil ama burada gizli çekim yapmıyorsunuz. Kıza göstere göstere çekiyorsunuz. Kız üstünüze atlayıp teli almaya çalışacaktır ya da “ne yapıyorsun sen?” diye soracaktır. Gerçeği söylemenize bile gerek yok, “sakinleş sana izletmek için çekiyorum. Gör nasıl gözünün döndüğünü” falan deyin. Telefonu elinizden düşürmesini engellemek için göğüsünüze yakın tutun. 99%unuzun hatununda o telefonu sizden alacak güç yoktur merak etmeyin. Siz telefona çekim yaparken sakin olun, en teslimiyetçi halinizle alttan alın ve asla hatuna “orospu vs …” demeyin. Olduğunuz şeyi, yani kadın şiddetinin kurbanını oynayın. Erkeğin kurbanı oynamasının farz olduğu ender durumlardan biridir bu.

Kurabiye bekleyen akıllı oğluş, sen de kapa çeneni

Evde kırılan bir şeyi onardığınızda, işinizde başarılı bir şey yaptığınızda, arabanın motorundaki sorunu kendi kendinize çözdüğünüzde, partnerinize gidip annesinden onay ve takdir bekleyen oğlan çocuğu gibi anlatmayın. Siz erkeksiniz ve işlerinin ve hayatının kontrolü elinde olan bir erkek için sıradan şeyleri onay malzemesi yapmayın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

203
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
53 Comment threads
150 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
79 Comment authors
Kimsinkqrdes?Kimsinkardes?erkekhemde3rrrileHakarikinyas Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Nssmn
Guest
Nssmn

Yazının sonu bende çok var. Bir resim yaptığımda, bir aktiviteye başladığımda, ne bileyim bir bileklik yaptığımda hemen arkadaşlarıma akrabalarıma da atıyorum onu. Onay bağımlılığı sanırım bırakmam mı lazım mesela şimdi hayatımda ilk defa tuvale resim yapacağım resim hocasıyla birlikte yaptığım şeyi kendime mi saklayayım? Paylaşmayacaksam neden yapıyorum ki düşüncesi geliyor.

kinyas
Guest
kinyas

Paylaş ama millete anlatma. Beyler ilk resmim de geç.

Revo
Guest
Revo

Mahmut abicim merhaba, spesifik olarak bu yazı ve “Solipsizm, Duygu Ve Tartışmalar
” iki yazı arasında kafama takılan bir şey var ve bunu sormak istiyorum. Bu yazıda çenenizi tutun ve tartışmaya girmeyin yazmışsınız ancak diğer yazıda makyavel davranın ve kadını mantıksız olduğuna inandırın dominant olun tarzı bir öneri gördüm. Bu yazıdaki gibi pasif kalsak dominantlığı kaybetmezmiyiz? Diğer yazıyla bu yazı arasındaki fark nedir?

Geralt of rivia
Guest
Geralt of rivia

Abi diyelim uzun ilişkide kız bize sanal alemde başkalarının da olduğu grupta hadsizlik etti. Ciddi ilişki olmasa yol vereceğimiz bi durum ama ciddi olduğu için sadece çenemizi kapadık. Sonrasında kız ne oldu neye kızdın çözüme kavuşturalım diye ısrarla sordu, o zaman ne yapacağız? Ne yaptığını o da çok iyi biliyor ama soruyor, bi yandan da pişman.

kinyas
Guest
kinyas

Bir erkeğin trip atması son derece eşcinsel bir durum bence. Pook’un dediği gibi erkek otantiktir. Kızın iç dünyası zaten karma karışık bari sen net ol da hayatı biraz kolaylaşsın.

Steabery
Guest
Steabery

Abi 1 yillik kız arkadaşım cinsellik rutin buluşmalar vs de var. geçen doğum günümden bahsettim kendisi bu tür şeylere çok dikkat eden biri değil ama ben arkadaşlarım gelecek doğum günüm için sende gel dedim sen arkadaşlarınla kutla vs dedi günüde sormadı sonra ben arkadaşlarımla kutladım sonraki gün onunla bulusacaktik bir kız arkadaşı bir konuda bana soru soracakmis konu kızın ilişkisi, o gün geldi. Buluşma günü beni aradı nerede bulusalim dedi bende doğum günümu o gün sormadigi için buluşmayı unutmadıgim halde aklımdan çıkmış dedim kız duraksadı sesi az düştü neyse benimde bulusasim yoktu dedi bu, anlamadım dedim bulusasim yoktu dedi tekrar,… Read more »

El chapo
Guest
El chapo

Mahmut abi, kızla sevgili olduk iki hafta harika geçti. Bugün çok önemsiz bi konu yüzünden telefonda tartıştık ve konuşmak istemediğini söylediği için görüşürüz deyip telefonu kapattım. Ondan sonra yazdıklarıma cevap yazmadı ve geri dönmedi. Maalesef duygusal davranarak yaptığının beni üzdüğünü söyledim ve normalde yarın buluşacaktık görüşecek miyiz sözüme hayır deyip başka bir şey yazmamış. Bu kadın benim çok iyi anlaştığım, yanımda yavru kedi gibi olan bir kadın. Kendimi geri mi çekmeliyim bilemiyorum, tartışma olduğunda asla hatalı olduğunu kabul etmiyor ve ölçüsüz tepki veriyor.

kinyas
Guest
kinyas

Burada konu tamamen özümsemek bence. Kırmızı Hap’ın ne kadar değerli olduğunu anlıyoruz ama uygulamak çok uzun ve yorucu bir süreç olduğu için o süreci es geçip direkt yaşama manipülasyonuna baş vuruyoruz ama günün sonunda hem ezik gözüküyoruz hem de hiçbir ilerleme kaydetmiyoruz. Tabii şu da olabilir: Motivasyon konuşması izlerken aynı nöronlar aktive olduğundan nasıl ki kendimiz başarmışız ilüzyonuna kapılıyorsak Kırmızı Hap ile de aynı şey geçerli bence.

kinyas
Guest
kinyas

Abi bu arada hâlâ bu amk hapını özümseyemedim ya. Kadın erkek ilişkileri konusunda üç yıllık acı tecrübeler sayesinde oldukça sağlıklı bir kafa yapısı oturttum. 19 yaşındayım ama buraya atılan mesajlara ve yazılara konu olan ilişkilere baktığımda (özellikle benden yaşça büyüklerin) hayretler içerisinde kalıyorum hatta ”bu gerçek mi amk” diyorum bazen. Yine de en büyük sorunum erkek adam olma yolunu aniden terk ettim bir yıl önce. Önceleri düzenli spor yapan, sigaradan uzak duran biriydim lakin şu an sınav senem ve yeteri kadar ders çalışmıyorum, sigara içiyorum ve göt göbeği salmış vaziyetteyim. Şu an gördüğün gibi gece 3.30’ta sana yazıyorum. Sanırım kendimi… Read more »

Hakari
Guest
Hakari

Ortamlarda redpill anlatınca yada masküleniteden bahsedince dışlanma vs normal şeyler mi ?