Rebound Safhası

Çevirmen Hoca, kendi Saha Raporu‘nda, ilk buluşmada bekâret konusunu açıp önceki ilişkisinde “değer verdiği” adamın “tüm çabalarına rağmen” kendisiyle “zorla” beraber olduğunu ve bu yüzden bakire olmadığını anlatan kızla yaşadığı ilişki hakkında şöyle bir teşhis koymuş:

Olayın aslı şuydu: Adamın muhtemelen maskülen karakterine dayanamayıp bekaretini verdi, ama ardından adam kendisini terkedince alfa dul oldu. O arada ben karşısına çıktım, beni adamın yerine yara bandı olarak kullandı. Ama adamın ilk iletişiminde tabii eski hipergamik yaralar depreşti ve ben unutuldum.

Doğru teşhis yapmış, olay tam olarak bu.

Günlük dilde “yara bandı olmak” deniyor, fakat kadının Rebound Safhası‘ndaki erkek olmak dersek daha doğru olur. Zira ikisi aynı şey değil.

rebound safhası, buluşma, ilk buluşma, shit test
The Game

Rebound safhasında, alfa-dul olmanın anhedonisini yaşayan kadının mevcut hipergami eşiğini birkaç tık daha yukarı taşıyan bir adam olamazsan, kadın için psikolojik açıdan yıkıcı şekilde biten ilişkinin ardından yara bandı erkeği görevini üstlenmiş oluyorsun. Kadının buradaki esas amacı, eski ilişkisinin psikolojik yıkıntısının ardından tekrar duygusal bir ilişkiye girip giremeyeceğini anlamaya çalışmak ve bu sayede kendi özgüvenini toparlamaktır. Böyle bir kadınla yaşadığınız ilişki süresinde duyacağınız “bana çok iyi geldin/geliyorsun” benzeri lâflar bu durumun dolaylı fakat önemli işaretleri ve itiraflarıdır. Bu tip bir ilişkide, ilişki sanki uyum ve tutku içinde akmıyor da, önceki ilişkinin gölgesiyle savaşıyormuşsunuz, kızı rehabilite ediyormuşsunuz gibi tuhaf bir hisse kapılırsınız. Ki bu his tamamıyla gerçektir, olan biten de tam olarak budur.

Bu süreçte, kırmızı hap farkındalığı olmayan erkekler genelde böyle bir tablo karşısında korumacı ve sahiplenici güdülerine yenilip farkında olmadan Kurtarıcı Şeması‘nı takip ederler ve Captain-Save-A-Hoe moduna girip “ben o adam gibi pis kaka değilim, sana ihtiyacın olan duyusal yatırımı yapacağım, seks benim için birinci planda değil vs.” altmetini taşıyan mesajlar verirler. Kadınlar bu altmetni çok iyi okur ve sizi “beta öder” kategorisine atılabilecek bir erkek olarak değerlendirmeye başlar. Bunun tipik göstergesi ise sizden gittikçe artan dozda duygusal yatırım talep edilmesi ve seksin henüz kazanılmamış bir ödülmüş gibi sürekli ertelenmesidir.

Rebound safhasında, kırmızı hap farkındalığı olan bir erkek, yara bandı vazifesi gördüğünün içten içe farkında olmasına rağmen, önceliği seks olduğu için, kurtarıcı şemasına girmeden ilişkiyi sekse taşımaya çalışacaktır. Nitekim Çevirmen Hoca da bunu yapmış. Amacı ilişki ise, zaten böyle bir kadınla uzun süreli ve sağlıklı bir ilişki yaşanamayacağını bilmelidir. Bilmiyorsa, bunu öyle veya böyle öğrenecek ve dersini alacaktır. Çevirmen Hoca’nın hikayesinde, kadın ilişki materyali olmadığını 3 ay sonra tüm süreci giyotinle kesip atacak şekilde kendisi açık etmiş. Bana göre bu şaşırtıcı değil, sadece kaçınılmaz olan gerçekleşmiş. Bu durumda, kadının istediği “duygusal anlayış”ı gösteren erkek, ideal bir “beta öder” olduğunu alenen ilân etmiş olacaktır.

Erkeklerin hayatında en az bir kere karşılaştıkları, sayısız başka erkeğin de benzer olaylar raporladıkları, ilişkinin başlangıç safhasında tekrar..tekrar..tekrar..tekrar….önümüze gelen bu “geçmişte ben bi boklar yedim” hikâyesi bir tesadüf veya istisna değildir, aksine çok yaygındır.

Öncelikle, uzun ilişki materyali olmadığı zaten belli olan bir erkekle hipergamiye yenik düşüp ilişkiye girerek terk edilmiş ve bunun sonucunda duygusal olarak yıpranmış bir kadın olmak, kadının kendi sorunudur ve aklı başında bir kadın bu sorunu kendi içinde halletmesi gerektiğini bilir, erkeğe mümkün olduğunca yansıtmaz. Bu sorunu kendi içinde halledemiyorsa, ya halledene kadar başka bir ilişkiye başlamaz, ya da eski ilişkinin olumsuz etkilerini silip atacak hem daha maskülen hem daha stabil bir erkekle ilişkiye başlar. O erkeği kaybetmek istemeyeceğinden dolayı da uzun ilişki materyali olduğunu ona ispat etmeye çalışır, mal gibi kırmızı bayrak sallamaz. Aklı başında olmayan, dersini almamış, psikolojik olarak “damaged goods” kadınlar ise, ya battı balık yan gider deyip lunaparkta cock-carousel yolculuğuna çıkar, ya da bir tane “beta öder” bulmanın onu mutlu edeceğini zannederek beta öder arayışına çıkar.

İlişkinin daha başlangıcında, hele ki ilk buluşmada durduk yere “ben bi boklar yedim” hikayesini anlatmak, bekaretten filân bahsetmek kırmızı bayrağın ta kendisidir. Bu konuda erkeğin radarları duyarlı olmalı ve pozisyonunu ona göre almalıdır. Dürüstlük kisvesi altında ilişkinin başında kadının masaya bunu koyması, Nükleer Shit-Test seviyesinde bir “beta mısın?” testidir ve önünüze tüm maddelerini bilmediğiniz gizli bir antlaşma sürmesi anlamına gelir.

Erkek böyle bir kırmızı bayrak karşısında, pozisyonunu Tabak Teorisi‘ne uygun olarak almalı ve Seks ve İlişkilerin Temel İlkesinde anlatıldığı şekilde rütbe ataması yapıp rütbe sistemine riayet ederek hareket etmelidir.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Yin

🔴⚪"ɪғ ᴛʜᴇ ᴛʀᴜᴛʜ sʜᴀʟʟ ᴋɪʟʟ ᴛʜᴇᴍ, ʟᴇᴛ ᴛʜᴇᴍ ᴅɪᴇ." Twitter: Yin

37
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
21 Comment threads
16 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
reis-i mahmutreis-i mahmutreis-i-mahmutTuşko MakovskiŞöbiyet Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Undefeated
Guest
Undefeated

Bide MGTOWcuların yeni modası var neymiş bütün kızlar alfa dulmuş sanarsın nüfusun %90’ı alfa 😀 Çoğu alfa dul dedikleri adamlar sadece üst seviye betalar okadar… Birilerini oneitis yapıp kovalıyorlar yani birine alfa birine betalar…Bide şöyle bişey var kızlar kesinlikle alfa istiyormuş gibi evet alfa isterler ama ortamda alfa yoksa napacaklar? Betaların en iyisini seçecekler olay bu

Mahmut Abi
Admin

MGTOWcuların rahatsız edici yanlarından biri de kadınlara yerer gibi görünürken yüceltmeye devam etmeleri. Sanki ortam alfa dolu da hatunlar hatunlar akın akın altlarından geçiyor. Yok efendim kadınların 80%si erkeklerin 20%sini arzular o zaman 80%e hatun yok. Erkekler de Victoria Secrets mankenleri arzular ama erkekler VS mankenleriyle de hatunlar abazan mı? Arzulamak bedava. Ama MGTOW kadınları arzularını aksiyona dönüştürebilen kudretli tanrıçalar olarak yüceltiyor. Bunlara göre erkekler ise ezik insanoğlu. Geçen biri bana bu ülkede tepe 20%de değilsen MGTOWsun dedi. 15 yaş üstü nüfusun 65%sinin evli olduğu ülkede 😀 27 yaş üstü erkeklerin 80%inin evli olduğu ülkede. TUIK rakamlarını attım bana göre… Read more »

David Packouz
Guest
David Packouz

Mahmut abi sizce Alfa Dul yaşı azaldı mı? Hani bir kadının çocukluktan itibaren çok erken yaşta erkekle içe içe olması, Alfa erkeklerin lise çağının başında çeşitli spor dallarında kendini hem kadın hemde ililşkisel konuda çok eğitmesi ve kadının bu erkeklerle sevgili olup terk edimesi son ardı sıra gelen aşk acısı çekip lise yıllarında sex de dahil her şeyi bir başkasıyla doruklarında yaşama isteği ve sonunda olgun kadın havasıyla akıllanıp yanındaki erkekleri terk edebilir olması, Alfa dul yaşının 30 35 lerden 20 25 lere geldiğinin göstergesi mi? Televizyon programlarında, youtube da twitterda varsa yoksa gündem kadın, hep kadın mazlum, kadın ağlıyor… Read more »

Rooxe
Guest
Rooxe

Mahmut Abi selamlar, Son paragrafta yazan “İlişkinin daha başlangıcında, hele ki ilk buluşmada durduk yere “ben bi boklar yedim” hikayesini anlatmak, bekaretten filân bahsetmek kırmızı bayrağın ta kendisidir. Bu konuda erkeğin radarları duyarlı olmalı ve pozisyonunu ona göre almalıdır. Dürüstlük kisvesi altında ilişkinin başında kadının masaya bunu koyması, Nükleer Shit-Test seviyesinde bir “beta mısın?” testidir ve önünüze tüm maddelerini bilmediğiniz gizli bir antlaşma sürmesi anlamına gelir.” dikkatimi çekti. Şu anki 1 buçuk senelik kız arkadaşımla (+30) aynı şirkette çalışıyoruz. Yine aynı şirkette kız arkadaşımın eski eşinin evli yakın arkadaşı da çalışıyor. Daha önce ailecek görüştükleri için kız arkadaşımla biz tanışmadan… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Evli adamla tek gece yatması sıkıntı ve bunu anlatması da sıkıntı ama 1.5 sene birini tanımak için yeterli bir süre. 18 ayda başka alarmlar gördün mü ve senin sağduyuna bakar.

lrksttp
Guest
lrksttp

@ Rooxe Hocam evlilik yakın zamanda anladığım kadarıyla. Allah mutlu etsin inşallah. Aklını karıştırmaktan çekiniyorum ama mümkünse acele etme, biraz daha gözlemle. Bir de geçmişe dönük olarak zihninde detayları hatırlamaya çalış, mutlaka dikkatini çeken ama önemsemediğin için aklından çıkan başlıklar vardır, az zorlarsan onları da hatırlarsın. Sonra da duygularını bir kenara bırakarak, buz gibi bir mantıkla değerlendirmeni yap. Annenin ifadesinden ve senin mesajının genelinden ben kızımızın, fazla özgür, evlilikte sana kedi gibi olmayacak, tırnaklarını çıkarabilecek çok da zorlarsan kaçabilecek (boşanma/nafaka) biri olduğu izlenimine kapıldım. Sen lütfen, benim yazdıklarımın anonim bir platformda ve çok kısıtlı bilgiyle yapılan bir yorum olduğunu unutmadan,… Read more »

Şöbiyet
Guest
Şöbiyet

Yurtdışını arkadaşlarıyla çokça gezmiş bir kız redflag mıdır? Böyle insanları direk elemeli miyiz? Kişisel olarak yapılan yurtdışı gezisi dışında Erasmus gibi faaliyetlere katılmış olanları direk elemeyi düşünmem sence yanlış mı abi? Yaşıtlarımdan iyi kazanıyorum, kendi işimi de kuracağım. Vücut olarak da geliştirdim kendimi ve kendime bakıyorum ancak ileride sıkıntı olur bu tarz kızlarla diye düşünüyorum. Hiç ilişkim olmadı bu arada. İkinci bir soru ise biraz rahat ve problemli bir kızın numarasını aldım. Ancak kız napıyosun gibi bir muhabbet döndüğünde seviştiğini falan söylüyor. Psikolojik problemleri alışkanlıkları falan pek dert olmamıştı da bu husus biraz soğuttu. Bu yüzden ilk buluşmayı ayarlayacakken vazgeçip… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Yurtdışını arkadaşlarıyla çokça gezmiş bir kız redflag mıdır? Böyle insanları direk elemeli miyiz? Hayır ama gece kulübünden kulübüne akmış mı, yoksa gezip görmüş mü ona da bakar. Kişisel olarak yapılan yurtdışı gezisi dışında Erasmus gibi faaliyetlere katılmış olanları direk elemeyi düşünmem sence yanlış mı abi? Yanlış doğru değil. Tek kriter olarak gereksiz. Ama sonuçta kişisel tercihin oysa neden olmasın? Hiç ilişkim olmadı bu arada. O zaman yanlış. Senin problemin, ilişkiye girerken çocuklarının anası olacak kadın kriterleri koyman. Genç yaşta, tek eşli bile hafif, deneyim ilişkisi yaşayabilirsin. Senin bir kızı Erasmusa gitmiş diye elemen saçmalık zira yarın evlenmeyeceksiniz. Eğer kız sadık… Read more »

Tuşko Makovski
Guest
Tuşko Makovski

Mahmut aga sende olmasan boku yemişişko. Yani bu kadar tecrübe bu kadar makale hakkın ödenmez ağam. Başımızın tacısın. Kralsın. Ne diyebilirim ki bütün sikişkenler bütün muhafazakarlar seni takip ediyor ve erkek olmanın zamanı geldi diyor.

reis-i-mahmut
Guest
reis-i-mahmut

Peki Mahmut Abi, kız ilk günden beri böyle bir vibe vermediyse kendi içinde yaşıyorsa bunun anlamı nedir. Şans eseri instagramda karşıma çıkan beğendiği videolardan ben bu hisse kapıldım. Nasıl hareket etmek gerekir. Bunu kendisine sormak vs gerekir mi?

Mahmut Abi
Admin

Kıza 7 ay kendini pek kaptırmaz gözlemlersin eğer bu olay çok sık karşına çıkıyorsa bırakırsın ya da ona söyleyerek rütbesini düşürürsün.

reis-i mahmut
Guest
reis-i mahmut

Mahmut abi fizikselde hiç hissettirmese de ilgili olsa da sosyal medyada çok sık karşıma çıkıyor. Biraz duygusal yatırım yapmış olabilirim, yeni bir tabağa odaklanamayacak kadar 🙂 Rütbesini nasıl düşürmem gerekir veya bunu ona nasıl söyleyip bırakabilirim? Çok teşekkür ederim.

Mahmut Abi
Admin

Kızın bir şeyi değilsin zaten, rütbesi ya da rütben yok.

reis-i mahmut
Guest
reis-i mahmut

Mahmut Abi son olarak henüz 1 ay oldu. Bu konuda ona hiç bir şey yansıtmadan, elimden geldiği kadar duygusala yüklenmeden eğlenceli vakit mi geçirmeliyim? (7 ay gözlemle dediğin) Yoksa bir dahaki konuşmada son ilişkisi hakkında süresi ve ne zaman bittiğine dair bir konuşma yapıp yol mu vermeliyim?

Mahmut Abi
Admin

İkisi de olur.