Bedava Yemek (Hesabı Kim Öder?)

“Rollo kadınların utandırma taktikleri ile ilgili konuşuyor. Eğer erkek buluşmaları ödemezse, feminen ve pasiftir ve daha maskülen, kaba saba kızları kendine çeker diye bir şey duymaya başladım. Çünkü hesabı ödemeyen erkek, yürüme işinden feragat ediyormuş ve yemeği/içkileri/buluşmayı vs. ödemeyen erkek, feminen kadınlar için iticiymiş.

Bana göre bu, kadınların öteden beridir sahip oldukları bir avantajı, bedava şeyleri, kaybetme korkusu gibi.

Sen bu konuda ne diyorsun? İlk buluşmada kahve içilir, bunu öder misin? Yoksa kendi kahvesini kendisi mi öder? Eğer o ilk kahveyi sen satın alırsan ucuz biri gibi mi görünürsün? Eğer o ilk kahveyi sen satın alırsan, muhtaç mı görünütsün?

Yasa #40: Bedava Yemeği Aşağıla

Bedava sunulan şey tehlikelidir … ya hile ya da gizli bir zorunluluk içerir. Değerli olan için para vermeye değer. Kendiniz için ödeyerek minnetarlıktan, suçluluk duygusundan ve üçkağıttan uzak durursunuz. Sıklıkla, tüm hesabı ödemek de akıllıcadır – mükemmellik için yapılmayacak şey yoktur. Paranızı harcamaktan çekinmeyin. Bonkörlük, gücün göstergesi ve mıknatısıdır.

Şunu tekrar okuyun: değerli olan için para vermeye değer. Kültürün feminizasyonu, erkeğin hesabı ödemesi formalitesini bir yandan maskülen bir zorunluluk iken bir yandan da maskülen bir kontrol olmaya doğru  yamulttu. Bu bir Catch 22(*)  durumu: ödesen de hatalısın, ödemesen de hatalısın!

Daha önce de bahsettiğim gibi, bir erkek seks için o ya da bu şekilde HER ZAMAN para öder. Bu bir kahve veya içki almak olabilir, konser bileti olabilir, nişan yüzüğü ya da ev kredisi olabilir. Ama siz ve seks söz konusu olduğunda bunun her zaman bir bedeli olacak. Bu sizin o bulanık “kaliteli kadın“ınız ya da yarım saatliğine kiraladığınız fahişe de olsa değişmez. Seks için ödeyeceksiniz.

İkinci bakış açısı da “centilmenlik ölmedi” şeklinde. Hiçbir şey feminen önceliğe, erkek nüfusunu,  kadın yakınlığı için ödeme kapasitesini gösterme zorunluluğuna inandırmak kadar hizmet etmedi. Bu bakış açısının tarihsel olarak birçok çeşidi var ve geleneklere, zorunluluğa ve cinsiyete göre başlangıç noktası içkileri/buluşmayı vs ödemektir.

Bunların ışığında, eğer bu sizin bir ödevinizi tamamlamanız duygusuna hizmet ediyorsa, kadının içkisini/yemeğini ödemeye devam edin. Ama bunu kadın sizi ahlaki zorunluluğunuz olduğuna inandırdığı için yapmayın. Benim yaklaşımım bu “geleneği” gerçekte olduğu şey olarak kavramaktır. Siz bir ERKEKsiniz. Bir erkek, bedava yemeği horlar. Bir iş arkadaşı ödese de horlar, ve tabii ki zevk pınarı yapmayı planladığı kadın ödese de.

Değerli olan için para vermeye değer. Kendiniz için ödeyerek minnetarlıktan, suçluluk duygusundan ve üçkağıttan uzak durursunuz.

Mecburiyetten de uzak durun. Cinsiyetler arasında eşitlikçilik olamaz; biz birbirimizden farklıyız. İyi haber şu ki, tüm o feminizasyon koşullanmalarına rağmen, kadınlar hala cinsiyetler arasında fark olmasını istiyorlar. Gizlice de olsa kadınlar, bir Erkeğin yürümesini, olayı yürütmesini ve evet, hesabı ödemesini istiyorlar. Ama eğer bir kadını bu konuda sıkıştırırsanız, bu isteğini inkar edecek ve “ben kendi hesabımı öderim” diyecektir. Zira koşullanması ona hesabın yarısını ödemesini, erkeklere yürümekten korkmamasını, buluşmaları başlatmasını, vs. söylüyor. Sadie Hawkins’i gurulandıracak şeyler yapmasını söylüyor.

Bunlar maskülen beklentiler ama çalışan kadının “erdemleri” gibi, feminen maskülenizasyon kendisi hala bir kadın iken, değerini maskülen şartlara bağlamaya itiyor. Buradaki yanlış inanç, bir erkeğin kadına çekici gelen maskülen özellikleri çekici bulması gerektiği düşüncesi. Ve tahmin edilebileceği gibi, kadının içindeki dişi doğa, bununla çatışma halinde.

Yani evet, içkileri, yemeği, buluşmayı, vs. ödeyin. Ama ne için ödediğinizi bilerek. Değeri olan için ödemeye değer de, bu kadın için ödemeye değer mi? Siz Prenssiniz, ilginizin bir bedeli var. Kadın bunu takdir ediyor mu? Plan yapın, kararları verin, buluşmayı yönlendirin. Ama kadın tepkisizse ya da tepkisi soğuk ise – NEXT!  Hipergami her kadını değişik seviyelerde fırsatçı yapar, bunu kabul edin. Dünya böyle işliyor. Para avcısı kadınlar (golddigger) bu fırsatçılığı sözleri ve davranışları ile açık açık gösteren kadınlardır. Eğer gözlerinizi açarsanız, bir kadın para avcısı mı değil mi anlamanız hiç de zor değildir.

Hatun hakkında, hatunu deliler gibi düzdüğünüz gecenin sabahında, sade ve rahat bir akşam yemeğine göre çok daha fazla bilgiye sahip olacaksınız.

Beni ben olduğum için istemeni istiyorum

,… fakat, Rollo beni ben olduğum için istemesini istiyorum, param için değil.

Bu rahatsız edici bir gerçek, birçok adam da bunu duymaktan hoşlanmayacak ancak sizin ödeme gücünüz aynı zamanda kim olduğunuzun bir PARÇASI.

Başarılarınız, kariyeriniz, tutkularınız, ilham aldıklarınız, fiziğiniz sizi siz yapan birer PARÇA. Sizi diğerlerinden daha çekici yapan bazı parçalar var, bunların toplamı sizi siz yapan şeyler bütünüdür. Bir hafta önce SoSuave forumunda kariyer seçiminin kadınlara ve hayatınıza etkileri hakkında tartışılıyordu. O zaman fark ettim, ne kadar çok söylenen bir şey olmasa bile yapmayı seçtiğiniz meslek de sizin kim olduğunuzu oluşturan bir unsur. Sizin temel karakteriniz olmasa bile iyi ya da kötü işiniz zamanla sizi siz yapan, kişiliğinizin bir parçası haline gelir. Fiziksel olarak nasıl göründüğünüz gibi bu da bir parçanız. Kadınların erkeklerin fiziğine ve yaptığı meşgalelere bakmamasını düşünmek rahatlatıcı bir kurgu olsa da – bunların hepsi sizi siz yapan parçalar bütünüdür.

Eşitlikçilik kendi kendini imha eden bir şey. İki cinsiyetin de yanlış zamanlarda doldurmaya çalıştığı bir güç ve sorumluluk boşluğu yaratıyor. Mesela erkeklerden gerçekte sahip olmadıkları feminen özellikler beklemek ve bunları gösterememesinden yine de onu sorumlu tutmak. Başka bir deyişle, eğer bir kadın kocasının kendisi ve çocukları için güvenli ve kararlı bir liderlik sağlamaktan yoksun olduğunu hissederse, koca rolünü üstlenebilir ve kocası da pasif, itaatkar karı rolüne geçirilebilir. Eşitlikçi modele göre bu kabul edilebilir, sosyal olarak dayatılan ve çocuklarına öğrenilmiş davranış olarak geçirilebilen bir şeydir. Ve bu neslin (belki de bir önceki neslin de), modern erkek itaatkarlığını ana babalarından öğrendiklerini varsaymak hiç de gerçek dışı olmaz. Size fazlaca analiz kasıyor görünebilirim, ama bu çerçeveye uzun süreli ilişkinin hatta tabak çevirmenin ilk evrelerinde buluşmayı/içkiyi/yemeği vs. ödeme perspektifinden bakın. Bu eşitlikçi model erkek kimliğine öyle eklemlendi ki, artık bir erkek bir kadının yürümesinin ve buluşma teklif etmesinin normal bir şey olduğunu düşünebiliyor. Bir kadının hesabı ödemesini, kendisi için kapı açmasını,vs. normal bir şey olarak görebiliyor. Bunlar geleneksek Erkek davranışları ve AFCler bunların kadının daha güçlü ve çekici gösterdiğine inanıyor.

Dedeleriniz hesabı kendileri mi yoksa ileride neneleriniz mi ödeyecek diye düşünüp tartışmadı. Bu konu akıllarına bile gelmedi. Dedeleriniz hesabı ödedi, neneleriniz ise bunu takdir etti. Ama işte sorun da tam olarak bu – takdir etmek. Feminizasyon kartları erkekler aleyhine öyle bir kardı ki, artık erkekler kadınların amaçlarını sorguluyorlar. Kadınlar bonkörlüklerini takdir ediyorlar mı yoksa bunu hak olarak mı görüyorlar?

Çeviri : Free Lunch

Rollo Tomassi : Kırmızı Hap camiasının en önemli figürlerinden biri olan Rollo Tomassi'nin The Rational Male kitabı her erkeğin okuması gereken başucu eseri. Oldukça popüler olan The Rational Male bloğunun da sahibi de olan Rollo, The Rational Male - Preventive Medicine (Volume 2) ve The Rational Male - Positive Masculinity: Positive Masculinity (Volume 3) adlı kitapları ile ilk kitabındaki fikirleri daha da geliştirdi. Rollo Tomassi'yi burada Rollo Tomassi etiketinde de takip edebilirsiniz.

(*) – Catch 22: Birbiri ile çelişen kurallar ve kısıtlar yüzünden kişinin içinden çıkmasının imkansız olduğu durum. Örneğin “iş bulmam için tecrübeye ihtiyacım var ama iş bulmadan nasıl tecrübe kazanacağım?”

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

80
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
28 Comment threads
52 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
Last CowboyAnonimMematiGizemJac Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kaan
Guest
Kaan

Abi mesela kizla bir yere oturduk hesap geldi kiz da odemek istedi,kiza bir sonraki bulusmamizda da hesabi sen odersin demek yanlis mi 🙂 yoksa kiz eve gidince bir cogu ayri karaktere girebiliyor eve gittiginde mesaj atarsin olumsuz yanit alirsin reelde olayi kapatip bir sonraki bulusmayi ayarlamak daha iyi geldi bana nedense

kinyas
Guest
kinyas

Bu konuda hep Cenk Hoca’nın bi repliği kulağımda çınlıyor:
”Gıza bir gahvecik ısmarlarsın mann”

Asdfg
Guest
Asdfg

Hayır, hamile karınızın istedini alınca hemen beta oluyorsunuz hem de en ezikinden. Bu nasıl bir soru. Tabiki yardım edeceksiniz, istediklerini alacaksınız.

the OG
Guest
the OG

öğrenciler için geçerli değil herhalde mahmut abi?

Burak
Guest
Burak

Mahmut Abi selamlar, 2 aydır frends with benefits seviyesinde görüştüğüm bir kız var, ilişki istemesine rağmen daha vermedim. Kız çok feminen ve gerçekten sadık birisi bana karşı. Benim çerçevemde, çok ilgili ve de daha yeni beni sevdiğini söyledi( Ben söylemedim). Ben kaçan o kovalayan tarafta gibi.Aramızdaki cinsellik iyi sayılır ancak benim göz hep dışarda tam kesmiyor. Bana sürekli haberim olmadan kahve, bira tarzı şeyler alıyor. Hesapları bana bir şekilde- mesela kartımı alıp vermeyerek -engel olarak ödemeye çalışıyor(öyle ayıp olmasın diye yalandan da değil). Ben normalde erkeğin daha fazla ödemesi gerektiğini düşünüyordum ama bir yandan da şöyle düşünüyorum bu kız beni… Read more »

Revo
Guest
Revo

Abi uzun ilişkide sürekli alman hesabı yapmak veya sürekli kıza ödetmek hipergamiye zarar verir mi? Eğer bu tarz davranışlarda bulunduysak artık kıza ödetmeyi kesmemiz hipergamik dengeleri düzeltir mi? Teşekkürler

Sabri
Guest
Sabri

Abi fazla paramız yoksa kıza ne diyebiliriz bir şeyler içeceksek eğer? Ya benim durumum yok bu ara beraber ödesek nasıl olur desek? Kötü mü olur

Umutlu şovalye
Guest
Umutlu şovalye

Abi merhaba, Üni öğrencisiyim. 3.5 yıllık kız arkadaşım var. Yaş 23. Kız arkadaşım 21 yaşında. Bazen ben o ve kız arkadaşları ile oturuyorum. Bazen de o ben ve arkadaşlarımla oturuyor. Geçen gün bir kaptan abi ,ben ve sevgilim otururken, itiraz etmeme rağmen , kaptan abi ödedi tüm hesabı.Onunla erkek erkeğe otururken “Birazını da sen öde” modunda oluyordu. Burada bir kasıt olduğunu düşünüyorum. Bu bir örnekti. Başka zamanlarda da, başka kişilerle benzeri durum olursa tutum ne olmalı? Sert çıkılmalı mı? Bir daha bu kişilerle, bu şekilde görüşmem olur biter mi demeli?

Trp
Guest
Trp

Genel olarak kahve içmekten ilk hesabı kim öderden bahsedilmiş de hesap ödemek bunlar basit. En çok ne yiyip içebilirsin onu da ödersin zaten ? Peki mahmut abi tatil masrafları otel falan fiyatlar malum gecelik 1000-2000 den başlıyor hepsini erkeğin ödemesi (kız çalışıyorken) ne kadar doğru? (kız eşiniz değil sonuçta) Arabayla alıp gezdirip zaman ve para harcayıp sağlayıcı oluyorsun bir de kızla aynı kazanırken tüm masrafların erkeğe kalması ne derece doğru? Bir de kızın birlikte geziyoruz erkeğe çok yük olmasın diye masraflara katkı sağlamayı düşünmesi kızın düşünceli, erkeğe ilgisinin yüksek olduğunu, erkeğe değer verdiğini göstermez mi? Bu kız daha tercih edilebilir… Read more »

Memati
Guest
Memati

üstadım buluşmalarda maliyet ödeme planı nasıl olmalı? 4tür buluşmamızda ben ödüyorum bu normal mi normal değilse normali nasıl olmalı?