Güvensizlik – Tehlikeli bir İlişki Paraziti ve 24 Saat Kuralı

Aşağıda İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları kitabındaki Güvensizlik – İlişki Parazitleri adlı bölüm var. Bu kısa bölüm, uzun süreli ilişki konusunda bana muazzam bir artı katmıştı. 24 saat kuralı muazzam bir duygusal güç geliştirme yöntemi.

Kendi güvensizliklerinizi gidermek için çalışmalısınız ve kız arkadaşınız ile ilgili şüphe ve negatif düşüncelere kapılmamayı öğrenmelisiniz. Bir kadın için hiçbir suçu yokken kendisini hedef alan, delice kıskanç ve öfkeli bir adamdan kötüsü yoktur. Bu bir erkeği gerçekten çok düşük rütbeli biri yapar.

Size karşı açıkça yanlış yapıyorsa bunu görmezden gelin demiyorum. Kendi güvensizlikleriniz yüzünden onu bir şeylerle suçlamadan önce oldukça dikkatli olun diyorum. Zira eğer bu suçlamalar temelsiz ise, sizi duygularını kontrol edemeyen, yetersiz hisseden bir erkek olarak gösterecekler.

Benim bu konuda 24 saat kuralım var:

Herhangi bir konuda güvensizlik hissedersem, kız arkadaşıma bu konuda tek kelime etmeden önce 24 saat beklerim. 99%, ertesi gün olduğunda, rasyonel düşünmediğimi anlar ve bu negatif düşünceleri kendime sakladığıma şükrederim.

Bu süreçte, her seferinde daha fazla kendime güvenli hissetmeye başladım ve duygularımı kontrol edebildiğim için, daha seksi biri oldum. Bu da beni daha fazla ilgiye ve aşka boğdu. Böylece daha da kendine güvenli biri oldum, vs.

Eğer birçok kadın arasından dikkatli bir şekilde seçtiğiniz bir kadınla beraberseniz, kadın sizin değerlerinizle uyumlu ise, muhtemelen gayet iyi bir insanla berabersiniz. Kendi güvensizliklerinizin içinizi kemirmesine, sizi ele geçirmesine ya da size yapılan tüm o haksızlıklar hakkındaki düşüncelere karşı koyun. Bir konuda güvensizlik duymaya başlarsanız, o güvensizliği ruhunuzdan kovun. Eğer kadını suçlamak için iyi bir nedeniniz yoksa çenenizi kapalı tutun. Bunu yaparsanız çoğunlukla korkularınızın yersiz olduğunu göreceksiniz.

Negatif bir ruh halindeyken, o negatif ruh hali gördüğünüz her şeyi karartır ve eğer negatif ruh halinde içinize dolan duygulara göre hareket ederseniz, ilişkinizi mahvedersiniz.

İlişkinin başları zordur zira aranızda bir güven tesis etmeniz gerekiyor. Ama siz soğukkanlılığınızı sürekli kaybederseniz, aranızda bir güven tesis edilemez. Soğukkanlılığınızı koruyun, güven ve sevginin akmasına izin verin. Bu şekilde zaten herhangi bir güvensizlik kalmayacak.

Kaynak: İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

132
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
93 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
55 Comment authors
İnsan evladıDesideroAliLoopdjarumbeValter Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
ZomPhone
Guest
ZomPhone

Merhabalar Mahmut Abi. Benim 6 aylık bir ilişkim var. Şu an işler iyi gidiyor aslında ama geçen buluşmada birkaç şey oldu ve canım sıkıldı biraz, kafama takıldı. Ben kızla yolda yürüyüp sohbet ederken karşıdan bir çocuk geliyordu. Çocuk önüne bakarak geçti ve ben, yanımdaki kızın çok kısa da olsa çocuğa doğru baktığını gördüm. Aynı gün içinde otopark içinde arabanın yanında konuşuyorduk. Sonra arkamızdaki arabaya 2 eleman bindiler. Fark ettim ki çaktırmadan onlara da iki defa kısa süreli baktı. Bunları yazmak biraz can sıkıcı ancak gözümle gördüğümü de inkar edecek değilim. Genel olarak etrafı süzen bir tip ancak ben de gururuma… Read more »

Anill
Guest
Anill

Mahmut ağam merhaba, Direkt konuya dalayim 2 aylık sexe ulasilmis bir iliskideyim. Arkadasim ayarlamisti kizi ve yakin zamanda bir bilgi ogrenmis hakkinda, benimle tanismadan 4 gun once 9 aylik iliskisini bitirmis. Biraz arastirinca halen instasinda takiplestiklerini-begenileştiklerini gordum ancak hicbirsey demeden sadece izledim. Hickimse hicbirsey demeden kendiliginden eski sevgilisini sosyal medyasindan cikardi. Bu durumdan dolayi kiza karsi da mide bulantim olustu. Bana “1 haftadir normal degilsin ne oldu?” Diye sorup duruyor gecistiriyorum bir sekilde. Abim simdi senden 3. ve rasyonalist bir goz olarak yardim istiyorum. Ne yapmaliyim? Iliskinin basinda bana ilk o yazmisti, bana surekli sokuluyo kokluyo vs vs. Yaslarimiz 19… Read more »

Olivia
Guest
Olivia

Mahmut abi selam. 3 yıllık ilişkim olan kızla 9 ay ayrıydık, 1 aydır yeniden onun adım atmasıyla barıştık ve eski ilişkimize göre süper ilişkimiz var. Önceki ilişkimiz çok kavga ettiğimiz için en sonunda bitti ve 9 ay hiç ietişime geçmedik birbirimizle. 1 aydır hiç kavga etmiyorduk ta ki bu akşama kadar. Bana bunu barıştığımız gün yüzeysek anlatmıştı ama bu akşam ayrıntılı anlattı.Kendisinin arkadaşının bir sevgilisi vardı ve bu çocuk arkadaşını biz ayrıyken benim sevgilime ayarlamaya çalışmış. Sevgilim anlattığına göre arkadaşının sevgilisiyle tanışmak için gitmiş ama arkadaşının sevgilisi yanında biriyle gelmiş sonra okey oynamaya gitmişler. Sonra orda biraz konuşmuşlar ve çocuk… Read more »

Zyxel
Guest
Zyxel

Mahmut abi , eski sevgilimle çok kavga ettiğimiz için uzun süreli ilişkimizi sonlandırmıştık ve 2 aydır yeniden barıştık 7 8 ay ayrı kaldık.O adım attı ve ben buluşmak istedim barıştık.Geçenlerde telefondan bana bir mesajını gösterecekken baya bir üstlere çıktı ve mayıs ayındaki bir arkadaşıyla olan konuşmasını gördüm.Bu konuşmasında beni baya kötülemiş arkadaşına.Arkadaşı da eski erkek arkadaşını kötülemiş.Bunlar eski sevgili hakkında sohbet ediyorlar ve kız benim arkamdan demediğini bırakmamış.Yetmemiş tutup bir de onun eski sevgilisine beni benzetmiş, ”o da şiddet yanlısıydı,o da benle tartışırdı,o da beni kısıtlamaya çalışırdı,senin eski sevgiline çok benzetiyorum huyları aynı” diye.Sonrasında da başka bir erkeğin adı geçmiş… Read more »

Ilhann
Guest
Ilhann

Mahmut ağam merhaba, 4 aylık hemen her seyimizin uyumlu oldugu, haftada en az 2 kez en fazla 4 kez(hasta olsak dahi) bulustugumuz bir iliskim var. Bundan onceki iliskimde yakin arkadasimla aldatmisti beni sevgilim ve acikcasi o kadindan sonra kadinlara karsi guvensizlik olustu icimde, halen tam yenebilmis degilim. Son zamanlarda da su anki sevgilim bana hata yapti ve ben terk etmeye kadar gittim ancak geri donduk iliskiye bir sekilde. Şimdi de kizin her hareketini sorgulamaya basladim ve kiz da rahatsiz olmasin diye pek yansitmiyorum ancak kendime hakim olamadigim zamanlar oluyor. Abim bu durum normal mi? Guvenim kirildi ya bir kere geri… Read more »

Kontrolsüz g*t
Guest
Kontrolsüz g*t

Mahmut abi merhaba, Sorun benim ona guvenmemem degil de onun bana guvenmemesi. 5 aylık ( 20 yasindayiz)bir iliskim var ara ara kavga ederiz harici gayet guzeldi. Son gece alkolu abarttim ve sarhos oldum. Kiza işte sen benden once 1 erkek diyorsun ama yalan soyluyorsun vs surekli yalanci demisim. Sonra eskk sevgilimle yasadiklarimi onun uzerinde gostermisim.(cinsellik olarak benim ilkim bu kadin, oncekiyle ellesmeden fazlasi olmadi). Yetmedigi gibi olmayan olaylari da soylemisim işte yazin antalyada kiz dusurdum vs vs. Kız da haliyle sogudu benden(öyle demiyor ama öyle) ama sindircem diyor. Kızın bana sevgisinden ve bagliligindan şüphem yok ben de onu seviyorum ve… Read more »

djarumbe
Guest
djarumbe

Mahmut Abi merhaba Burada bahsedilen davranış yeni tanıştığımız ve takılma aşamasında olduğumuz kızlar için de geçerli midir? Yoksa yeni tanıştığımız kızlarda bizi rahatsız eden durumlar olduğunda 24 saat geçse de sadece gözlemde kalıp duruma göre görüşmeyi sonlandırmak mı gerekir? Görüştüğüm kızlardan biri ile gayet iyi gidiyordu 3. buluşmamdı. Pek iyi geçmedi bazı hatalar yaptım. Biraz sulu davrandım. Neyse arabada giderken kendi kendine telefona bakarak ‘sana fırsat vermişim sen onu değerlendirmemişsin. Gelmişsin şimdi fırsat bekliyorsun’ gibi bi şeyler söylendi sinirli tavırlara büründü müzik çalarken. Kızlarla buluşma ayarlıyorlardı bi kaç saat önce, ‘hayırdır arkadaşın ekti mi seni?’ dedim. ‘Yok ya başkasına söylendim’… Read more »

Loop
Guest
Loop

2-3 aydır ilişkide olduğumuz kızın arkadaşlarımla görüşmeye gidiyorum deyip 4-5 saat ortadan kaybolması, arayınca açmayıp 1 saat boyunca geri dönmemesi hakkında şüphelenmem normal mi?

DesideroAli
Guest
DesideroAli

Mahmut abi selamlar. 6 aylık bir ilişkim var. kız arkadaşım memur ve bazen nöbet tuttuğu oluyor. nöbetleri söylediğine göre çok yoğun geçiyor ve bu günlerde iletişim sıklığımız azalıyor. mesajıma geç dönmesi gibi şeyleri kafama takan birisi değilim. fakat; son nöbeti sırasında kendisiyle yazışırken birkaç saat boyunca mesajıma cevap alamamıştım. geçtiğimiz gün şeytan dürttü ve whatsapp’ına giresim geldi ve bu birkaç saatlik ara boyunca kendisiyle aynı kurumda görev yapan başka bir erkek memurla kahve içtiğini öğrendim. “kahveye yanına geleyim mi” gibi mesajları, şirin emojileri yakaladım. yakın zamanda sosyal medyadan da takipleşmişler. bunu öğreniş biçimim yanlış, bu yüzden hesap da soramam bunu… Read more »