No Contact Kuralı Başarı Yüzdesi

Diyelim ki no contact evresinde birer hafta arayla 2 kere yazdık. 2. yazdığımızda da bitmesini kabul ettiğimizi söyledik ve beni ara falan demedik. Sonrasında bir daha yazmadık başarı şansı ne düzeyde etkilenir?

No Contact Kuralı, ilişki içinde olduğunuz kişinin ilişkiyi siz istemeden bitirmesi durumunda kullanabileceğiniz etkili bir yöntem. Fakat bu kural genellikle “eski sevgili nasıl geri döner” veya “eski sevgiliyi geri kazanma” gibi başlıklar içinde olunca asıl hedefi tam anlaşılmıyor (ve bu nedenle de bu sitede bazıları böyle bir kuralın bu sitede işi ne diye sorabiliyor). Fakat bu başlıklar daha çok bu konuda yardıma ihtiyacı olanların aradığı başlıklar olduğu için oradalar ve orada öyle kalacaklar.

No Contact Kuralını doğru uyguladığınızda başarı şansı 100%’e yakındır.

Evet! 100%’e yakın. Ama siz başarıyı nesnel anlamıyla, bugün acı çeken siz olarak değil, bundan 2 – 3 sonraki siz olarak DOĞRU şekliyle tanımladığınız zaman 100%e yakın.

Başarıyı sadece eski sevgili geri dönecek diye tanımlamayacaksınız. Şöyle tanımlayacaksınız:

(1) ya ben daha iyisini bulacağım

(2) ya da eski sevgili geri gelecek diye tanımlayacaksın.

Ve her iki ihtimale de açık olacaksın. Biraz mantıklı düşünürseniz, (1) seçeneğin daha iyi bir seçenek olduğunu anlarsınız.

Ama abi ben onun gibisini bulacağıma inanmıyorum! Hiçbir kadın bana öyle hissettirmiyor.

Senin için normal bir gerçekliği değil oneitis hastalığının en belirgin belirtisini sayıkladın. Bu hastalığa aşırı kapılıp kendi kendisini gerçekleştiren kehanete dönüştürerek hayatlarını bok eden azınlığı saymazsan, biraz yaşı ermiş erkeklerin 99%u bunun geçici bir hastalık belirtisi olduğunu bilir.

Bakın yenildiğini kabul edip kalbinin bir tarafını onunla bırakıp hayatına devam etmek gibi arabeskten bahsetmiyorum! Geriye dönüp baktığınızda bunun komik ve utanç verici bir düşünce olduğunu düşüneceğinizi ve hatta eğer kendinizi geliştirmeyi ihmal etmezseniz çoğunlukla “lan bu kız için mi onun gibisini bulamam dedim” diyeceğinizi söylüyorum! Düşünün bir. Bir kadını bırakıp gidemeyen şu sünepe haliniz bu kızı bulabilmiş, 2 – 3 sene içinde evrileceğiniz ERKEK ADAM mı daha iyisini bulamayacak?

No contactın doğru yapılışı

Önce asıl soruya cevap vereyim:

Öncelikle no contact evresinde birer hafta ara ile 2 kez yazdık diye bir şey yok. No contactı iki kere çöpe atmışsın.

No Contactı her bozuşun senin şu an tek başarı sandığın eski sevgiliyi geri kazanma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Yeterince bozarsan sıfıra iner. Atıyorum ayrıldıktan sonra hiç aramasan 80% ise, bir hafta sonra aradın 70%, bir hafta sonra aradın 60%, diye iner. Bu rakamlar tamamen biten ilişkiye (uzun süreli miydi, genelde iyi ve sevgi dolu muydu, 3. şahıs var mı, aldatma var mı – gerçi aldatma varsa geri dönüş yok – ,vs.) bağlı ve sana kimse gerçek olasılık veremez. Ama her aradığında düşer. Fakat ihtimal ne olursa olsun şimdi no contacta girmen aramaya devam etmenden her zaman daha fazla şans bırakır.

Bakın arkadaşlar, no contactın başarısız olmasının en büyük nedenlerinden biri, sizin beklemeniz! Eski sevgili ile konuşmanızı yapıyorsunuz, tüm iletişimi kesiyorsunuz ve eski sevgili ne zaman arayacak diye bekliyorsunuz. Bu başarısızlık  ile sonuçlanır ama daha önemlisi eski sevgili arayana kadar kendinize işkence etmeniz anlamına gelir. Ayrıca no contact sayesinde eski hatun ararsa bütün o süre boyunca beklediğinizi o 3 dakikalık mesajlaşma ya da konuşmada tüm auranızla belli edersiniz, yani şimdi kimse beklediğimi bilmiyor diye kendinizi kandırmayın.

Beklemeyin! Konuşmanızı yapın, arkanızı dönüp gidin. No Contact’ın benim ilgilendiğim ana faydası ayrılık daha doğrusu terk edilme acısının erkeğin duygusal gücünü ve kendisini 3 – 4 seviye atlayacak şekilde geliştirebileceği bir  fırsat olması!

No contact’ı doğru uygularsanız (aramama duygusal gücünü gösterirseniz, hayatınıza devam edebilirseniz, kendinizi geliştirebilirseniz, oneitis hastalığına rağmen yeni kızlarla buluşabilirseniz) sadece hızlıca acıdan kurtulmazsınız, hayatında bu tür bir stres olmadan kırmızı hap sitesi okuyan birinin 3 senede gelebileceği yere 3 ayda gelebilirsiniz!

Demir tavında dövülür. O yanma olmadan egonuz yumuşamıyor ve çoğunuzun mavi hapa yaptığınız ego yatırımı çok yüksek olduğu için, kırmızı hap size mantıklı gelse de aslında çok az içselleştirebiliyorsunuz. Soğuk demiri dövemeyeceğiniz gibi. Oysa bu tür bir acı ve ego darbesi (a) acının ve öfkenin verdiği enerji, (b) bu acıdan bir an önce kurtulma motivasyonu ve (c) egonuzun aldığı darbe yüzünden sizi sabote edememesi sayesinde sizi çok rahat şekillendirecektir.

Bu açıdan bakarsanız no contact’ı doğru şekilde uygulamanız ile başarı şansı 1000%dir 🙂 Sizi çok daha ERKEK ADAM olduğunuz bir hayata hızlıca taşır.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

818
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
224 Comment threads
594 Thread replies
53 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
251 Comment authors
Mahmut AbiAtalayköylü kemalköylü kemalOldbutgold Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Saysam
Guest
Saysam

Bundan yaklaşık 4.5 ay birebir görüşme almıştım dönmez dediğin kız harbiden dönmedi helal olsun abi.Kemdimi toparlamam kısa sürdü. Bize çok şey katıyorsun içeriklerin daim olsun teşekkür ederim herşey için.

moodyl
Guest
moodyl

Mahmut abi 3 yıllık bir ilişkim var. Başlarda çok sorun olmuyorken son birkaç ay kızla aramız düzen tutmuyor. Kendisi haklı da olsa haksız da olsa bi telafi edeyim özür dileyeyim demiyor. Ben kendi hatam olduğu zaman hatamın farkında olduğumu söyleyip kızın düzelmesini bekliyorum sıkboğaz etmiyorum fakat bu iş iyice çığırından çıkmaya başladı. Onun hatalarında bile hani umursamaz davranıyorum düzelelim diyorum. Artık ne kendi hatası ne benim hatam, ortada bir şey varsa benim üstüme yıkıyor ve düzelsek bile işte “ben içime attım da öyle düzeldik, ben içimde hallediyorum senden bir adım bekleyen yok, tarzı kindar, duvarını çekmiş ve düşmanca, ergence bir… Read more »

rhymestein68
Guest
rhymestein68

Abi ben okuldan bi kızla tanıştım kızın yüksek ilgisi olduğunu gösteren işaretler vardı(sınav haftası bittikten sonra benim işim var hızlı hızlı yürürken yanıma gelip konuşma başlatması okulda birçok kez bana baktığını yakalamam instadan istek atıp sonralarında çok hızlı mesaj yazması,ben geç dönmeme rağmen yoğun bir dönemden geçiyordum) ve kız ciddi ilişki materyali bir kız açıkçası instadan biraz konuştuk bayramdan sonra buluşmaya davet edecektim normalde hemen ayarlardım ama araya bayram girdi haftaya davet edecektim henüz hiç buluşmadım kızla sadece aramızda konuşmalar oldu ve ukala eğlenceli moddaydım kız da hızlı ve uzun cevaplar verdi(bu arada çok konuşma olmadı karşılıklı 4 5 mesajlaşma)… Read more »

speysnays
Guest
speysnays

Merhabalar…ikimizde eşlerinden ayrilmis insanlarız .yaklaşık 40 gün süren ve çok güzel giden ilişkimiz onun anlamsız kıskançlıklari ve “ben çok fazla bayanın olduğu işyerinde çalışan biri ile yapamıyorum diyerek” ve engelleyerek gitmesi sonucu bitti .Beni sevdiğine çok eminim..bütün iletişim yollarından beni engelleyerek yollarımız ayrıldı..bugün 19 gün oldu ve fake hesaplardan,storylere bakmaya başladı.engelledim. tekrar hesap açtı yine engelledim .ileri giderek çocuğumun storylerine bakmaya başladı…En sonunda kendi hesabından engeli kaldırıp storye bakıp tekrar engellemeye kadar geldi olay ..Ne yapmak istediğni gerçekten anlayamıyorum..Şu anda engelliyim her yerden .bende sosyal medyami kapatıp tamamen bitirdim olmayan iletişimi..Yorumlarınızı bekliyorum..

poatan
Guest
poatan

Mahmut abi merhaba . 2 haftadır tanıştığım biriydi. İlk buluşmada bir şekilde öptüm ve o andan sonra bana bunun olmaması gerektiğini en başında sana söylemiştim dedi . Evet soylemisti ama o an , ben ondan onayı aldim(hareketlerinden) ve öptüm. Ardından o da beni öptü. Bir öpücüğü bahane edip , sen hata yaptın, bir kere yapan bir daha yapar dedi ve buna siginarak konuşmayı bitirdik. Acaba baska birisi mi var ? Neden böyle bitti bilmiyorum. Her şey iyi gibiydi . Açıkçası üzüldüm ama şuan no contact uyguluyorum. Takiplesmeyi bırakma gibi şeylerle uğraşmak sacma geldiği için öyle bir şey yapmadım. Sadece hikayelerine… Read more »

matrixbayenderson
Guest
matrixbayenderson

Kız ilk buluşmada bana mesajlarıma geç cevap veriyorsun demişti. İşim felan vardır diyip cevap vermiştim. Kızla 3-4 gün konuştuk totalde kız memleketine gitti. Otobüste mesajıma cevap vermemişti wifi – interneti yokmuş gerçektende öyleydi. Kızı aşırı merak etmiştim ilgim olduğu için. 3 Kere teklif yapmıştım 3.de kabul etmişti. Memleketine gittiği gün 4-5 saat yazmadı bende kendin diyordun geç yazıyorsun diye aynı şeyi sen yapıyorsun dedim. O gün öylesine söyledim, müsait değildim ondan dedi. Bende işim olunca sana yazıyorum ayın inisiyatifi senden bekliyorum dedim. Yüz yüze konuşalım bu konuyu dedi ne oldu dedim bazı şeyler için aceleci davranıyorsun dedi. Kestirip atmak istemiyorum… Read more »

rommel
Guest
rommel

mahmut abi ilişkim 1 hafta önce bitti dün aramıştım aradığımda ağlıyordu (çünkü beni sevmesine rağmen ilişkiyi yürütebileceğimizi düşünmüyordu)akşamına da sınavımın sonucunu çok merak ettiği için yazdı onla beraber hazırlanmıştık sonucu öğrendi sohbeti kısa kestik. bizim ortak spotify listemiz var hala silmedik dün gece oraya duygusal bi şarkı eklemiş sence bende eklemeli miyim çünkü ayrılırken benim bir sürü çabama rağmen seni seviyorum ama yapamam tarzı konuşup bitirmeye sürüklemişti.

Putin
Guest
Putin

Mahmut Abi 2 aylık No contact sonrasında kız geri döndü ve bana yürümeye başladı fakat bu sefer de ben hevesli değildim ve yürümelerine fazla karşılık vermedim. Benden istediği karşılığı alamayınca, yedekte tuttuğu adamla işi ilerletti ve bu durum beni bir şeyler yapmalıyım yanılgısına soktu ve 1-2 gün kadar peşinde koşturdu. 1-2 gün koşma sonunda onu eve davet ettim ve reddince fikrin değişince ulaş diye tekrar no contact yaptım. Fakat bu diğer adamla gözümün önünde ilişki yaşaması beni duygusal olarak tekrar en başa döndürdü. Kız tekrar gelince tereddüt edecek kadar başarılı bir no contact sonunda yine duygusal olarak çökmemin nedeni nedir?… Read more »

furkan
Guest
furkan

benimde 3 aydır no contactta olduğum kız döndü bizim de olmadı 1 ay konustuktan her seyi yasadıktan sonra yedekte tuttuğu adama gitti bende sanırım ilgiyi fazla kaçırdım görüyorum ki az verince de kaçıyor arada cok ince bir cizgi var sanırım. Tekrar devam etmek gercekten zor gözüküyo mahmut abi ne diyorsun?

Enigmatic
Guest
Enigmatic

Biten ilişkilerde geri dönüşler olsa bile bunların hiç devam ettiğini görmedim. Belki 3 ay, belki 6 ay sonra mutlaka bitiyorlar. Bir şey bitmişse, bitmiştir. Çok ekstrem durumlar harici genel olarak böyle.

Kız muhtemelen boşlukta hissedip “hali hazırda ilgi”ye yani sana geldi ve bunu kullanıp hemen diğerine geçti. Ve sen sana gelip sonra yine yedekteki adamına giden kadını tekrar devam etmek gerçekten zor görünüyor diyorsun. Hayatınızdan çıkan kadınları geri almayın birader sonra böyle oluyorsunuz.

Tyler Durden
Guest
Tyler Durden

Mahmut Abi eski sevgili ile aynı iş yerinde isen ve yine işyerinden başka biri ile birlikteyse bu ikisinin cilvelesmesini mecburen görmek şahit olmak zorundaysan nasıl unutacaksın?

KunteperCanavari
Guest
KunteperCanavari

Merhaba Mahmut Abi, Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorduk 8-10 aylık bir ilişkimiz vardı , karşımdaki kişilik olarak her tartışma sonrası bundan yakınan ve ilişkimde tartışma istemiyorum diyen bir kişiliğe sahip, ailesinden sürekli kavga gürültü gördüğü için olsa gerek ve bir kaç kez ayrılma eşiğine geldiğimiz oldu sırf kavga yüzünden , onu sakinleştirip yola devam etmenin yollarını buldum bir şekilde , her neyse ben de sağlıklı bir insan değilim sürekli açığını arıyorum , güvenmiyorum , zan altında bırakıyorum yaptığım da yanlış ve karşı tarafa kendime güvenmediğim algısını uyandırıyorum sürekli . En son kıskançlık krizimde yine yanlış yaptım bir uygulamadan numarasını arattım ve… Read more »

Mustafa
Guest
Mustafa

Abi no contact kurali sevgilinin bizi daha cabuk unutmasini kafasindan silmesine neden olmaz mi

Enigmatic
Guest
Enigmatic

Pek öyle değil.

Mahmut abi bu oranı daha iyi bilir çünkü çok sık görüşme yapıyor. Toplumdaki erkeklerin çoğu ayrılık sonrası öyle veya böyle eski kız arkadaşına ulaşarak ne kadar da doğru karar verdiğine ikna etme fırsatı veriyor hal böyle olunca unutuyorlar. Bunlar unutmasına yarayan şeyler. Bu tip durumlar yoksa kadın süre geçtikçe adam ulaşmadığından merak etmeye başlıyor çünkü çok büyük oranda geri yazacağına / ulaşacağına dair alışkanlık var.

GaddarAdam
Guest
GaddarAdam

Mahmut abi saygılar. No contact sadece terk edilen kişi için mi geçerlidir? Benim durumuma gelecek olursak terk eden benim, konu ise giyimden ötürüydü. 10 aylık bir ilişkiydi günlük hayat olsun sosyal medya olsun, göbeği açık, kısa şort giyilmesini tasnif etmiyordum, kendisini ikaz ettim tabi düzeldiğini zannnetim ancak… huylu huyundan vazgeçmez. Tatil yerine ailesiyle gidince şortlu, göbeği açık, hikayeler atması ve bundan önce yanıma şortla gelmesi üzerine tekrar ikaz ettim. Giyiminde yerine göre olması gerektiğini karşısında bir insan olduğunu söyledim ancak bir sonuç almayınca kendisine nasıl bu şekil kendinden taviz vermiyorsan bende senin gibi birinin hayatımda olmamasını tercih ediyorum diyerekten kendisini… Read more »

Emre
Guest
Emre

Mahmut Abi selamlar. Mayıs ayında twitterdan bir kız mesaj attı ve tanıştık. Farklı şehirlerde yaşıyoruz iş dolayısıyla 10-15 gün içerisinde yaşadığı yere gittim görüştük ve döndüm. Bir süre daha konuşmaya devam ettik sonra ilişki istemediğini, benle ara vermek istediğini söyledi ve öyle yaptık. Daha sonra twitterda başka erkeklerle yaptığı muhabbetleri görünce her yerden çıkarttım ve birdaha hiç ulaşmadım. 3 hafta sonra ortak arkadaşımız aracılığıyla sinyaller gönderdi ve yazdım tekrar konuşmaya başladık. 3. gün beni ailesiyle tanıştırmak istediğini söyledi. Annesiyle babası ayrı sadece annesi ve kardeşiyle tanışacağım için kabul ettim. Eylülde babamla tanışırsın baharda istersiniz gelecek sene yazın evleniriz şeklinde plan… Read more »

Modly
Guest
Modly

Mahmut abi 3 yıllık bir ilişkim var ve 3 gün önce kız arkadaşım onu fazla darladığım kıskandığım sebebiyle ayrıldı ki öyle de oldu gerçekten fazla bunalttım kıskandım ve öfkeli konuştum farkındayım hata yaptım ama tartışırken bitti ayrıldım dedi bu ilk kez ayrılmasıydı benden. Ben de emin misin sinirle hareket etme gel konuşalım dedim ve sinirlenmiş ağlamış ardından 1 saat sonra bana ulaştı. Bana bir garanti ver dedi. Konuştuk hatamı kabullenip özür diledim bir daha bunaltmayacağım ancak her zamanki kıskanma ve sakınmalarımın gitmesini bekleme dedim ve barıştık. Ertesi gün benim tahammülüm olmayan hoşuma gitmeyecek kıskanmama, sinirlenmeme sebep olacak bir davranışta bulundu… Read more »

Şehzade Bayram Aydemir
Guest
Şehzade Bayram Aydemir

Mahmut abi eski sevgilisi geri dönerse tekrar barışmaması gerektiğini bilen ama sevdiği için hayır demek istemeyen birine tavsiyen ne olur çünkü ola ki yazarsa doğrusu kabul etmemek olduğunun bilincindeyim ama duygularım tersini söylüyor beynim ayrı kalbim ayrı yani