No Contact Kuralı Başarı Yüzdesi

Diyelim ki no contact evresinde birer hafta arayla 2 kere yazdık. 2. yazdığımızda da bitmesini kabul ettiğimizi söyledik ve beni ara falan demedik. Sonrasında bir daha yazmadık başarı şansı ne düzeyde etkilenir?

No Contact Kuralı, ilişki içinde olduğunuz kişinin ilişkiyi siz istemeden bitirmesi durumunda kullanabileceğiniz etkili bir yöntem. Fakat bu kural genellikle “eski sevgili nasıl geri döner” veya “eski sevgiliyi geri kazanma” gibi başlıklar içinde olunca asıl hedefi tam anlaşılmıyor (ve bu nedenle de bu sitede bazıları böyle bir kuralın bu sitede işi ne diye sorabiliyor). Fakat bu başlıklar daha çok bu konuda yardıma ihtiyacı olanların aradığı başlıklar olduğu için oradalar ve orada öyle kalacaklar.

No Contact Kuralını doğru uyguladığınızda başarı şansı 100%’e yakındır.

Evet! 100%’e yakın. Ama siz başarıyı nesnel anlamıyla, bugün acı çeken siz olarak değil, bundan 2 – 3 sonraki siz olarak DOĞRU şekliyle tanımladığınız zaman 100%e yakın.

Başarıyı sadece eski sevgili geri dönecek diye tanımlamayacaksınız. Şöyle tanımlayacaksınız:

(1) ya ben daha iyisini bulacağım

(2) ya da eski sevgili geri gelecek diye tanımlayacaksın.

Ve her iki ihtimale de açık olacaksın. Biraz mantıklı düşünürseniz, (1) seçeneğin daha iyi bir seçenek olduğunu anlarsınız.

Ama abi ben onun gibisini bulacağıma inanmıyorum! Hiçbir kadın bana öyle hissettirmiyor.

Senin için normal bir gerçekliği değil oneitis hastalığının en belirgin belirtisini sayıkladın. Bu hastalığa aşırı kapılıp kendi kendisini gerçekleştiren kehanete dönüştürerek hayatlarını bok eden azınlığı saymazsan, biraz yaşı ermiş erkeklerin 99%u bunun geçici bir hastalık belirtisi olduğunu bilir.

Bakın yenildiğini kabul edip kalbinin bir tarafını onunla bırakıp hayatına devam etmek gibi arabeskten bahsetmiyorum! Geriye dönüp baktığınızda bunun komik ve utanç verici bir düşünce olduğunu düşüneceğinizi ve hatta eğer kendinizi geliştirmeyi ihmal etmezseniz çoğunlukla “lan bu kız için mi onun gibisini bulamam dedim” diyeceğinizi söylüyorum! Düşünün bir. Bir kadını bırakıp gidemeyen şu sünepe haliniz bu kızı bulabilmiş, 2 – 3 sene içinde evrileceğiniz ERKEK ADAM mı daha iyisini bulamayacak?

No contactın doğru yapılışı

Önce asıl soruya cevap vereyim:

Öncelikle no contact evresinde birer hafta ara ile 2 kez yazdık diye bir şey yok. No contactı iki kere çöpe atmışsın.

No Contactı her bozuşun senin şu an tek başarı sandığın eski sevgiliyi geri kazanma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Yeterince bozarsan sıfıra iner. Atıyorum ayrıldıktan sonra hiç aramasan 80% ise, bir hafta sonra aradın 70%, bir hafta sonra aradın 60%, diye iner. Bu rakamlar tamamen biten ilişkiye (uzun süreli miydi, genelde iyi ve sevgi dolu muydu, 3. şahıs var mı, aldatma var mı – gerçi aldatma varsa geri dönüş yok – ,vs.) bağlı ve sana kimse gerçek olasılık veremez. Ama her aradığında düşer. Fakat ihtimal ne olursa olsun şimdi no contacta girmen aramaya devam etmenden her zaman daha fazla şans bırakır.

Bakın arkadaşlar, no contactın başarısız olmasının en büyük nedenlerinden biri, sizin beklemeniz! Eski sevgili ile konuşmanızı yapıyorsunuz, tüm iletişimi kesiyorsunuz ve eski sevgili ne zaman arayacak diye bekliyorsunuz. Bu başarısızlık  ile sonuçlanır ama daha önemlisi eski sevgili arayana kadar kendinize işkence etmeniz anlamına gelir. Ayrıca no contact sayesinde eski hatun ararsa bütün o süre boyunca beklediğinizi o 3 dakikalık mesajlaşma ya da konuşmada tüm auranızla belli edersiniz, yani şimdi kimse beklediğimi bilmiyor diye kendinizi kandırmayın.

Beklemeyin! Konuşmanızı yapın, arkanızı dönüp gidin. No Contact’ın benim ilgilendiğim ana faydası ayrılık daha doğrusu terk edilme acısının erkeğin duygusal gücünü ve kendisini 3 – 4 seviye atlayacak şekilde geliştirebileceği bir  fırsat olması!

No contact’ı doğru uygularsanız (aramama duygusal gücünü gösterirseniz, hayatınıza devam edebilirseniz, kendinizi geliştirebilirseniz, oneitis hastalığına rağmen yeni kızlarla buluşabilirseniz) sadece hızlıca acıdan kurtulmazsınız, hayatında bu tür bir stres olmadan kırmızı hap sitesi okuyan birinin 3 senede gelebileceği yere 3 ayda gelebilirsiniz!

Demir tavında dövülür. O yanma olmadan egonuz yumuşamıyor ve çoğunuzun mavi hapa yaptığınız ego yatırımı çok yüksek olduğu için, kırmızı hap size mantıklı gelse de aslında çok az içselleştirebiliyorsunuz. Soğuk demiri dövemeyeceğiniz gibi. Oysa bu tür bir acı ve ego darbesi (a) acının ve öfkenin verdiği enerji, (b) bu acıdan bir an önce kurtulma motivasyonu ve (c) egonuzun aldığı darbe yüzünden sizi sabote edememesi sayesinde sizi çok rahat şekillendirecektir.

Bu açıdan bakarsanız no contact’ı doğru şekilde uygulamanız ile başarı şansı 1000%dir 🙂 Sizi çok daha ERKEK ADAM olduğunuz bir hayata hızlıca taşır.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

818
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
224 Comment threads
594 Thread replies
53 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
251 Comment authors
Mahmut AbiAtalayköylü kemalköylü kemalOldbutgold Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Mustafa
Guest
Mustafa

Mahmut abi selamlar. Kız arkadaşım beni terk etti. Ben 26 o 23 yaşında. Ailesiyle tanışmıştım çok uzun bir ilişki olmamasına rağmen ciddi bir ilişkiydi. Terk ettikten sonra 2 hafta gibi bir süre hiçbir şekilde ulaşmadım ve sonra bana nasıl olduğumu soran bir mesaj gönderdi. Bana ulaştıktan sonra ne yapmam gerektiğini kestiremediğim için birkaç mesajdan sonra saçmalayarak ne için yazdığını özlediğini söylemesinin bu kadar zor olmadığını vs. söyledim. Sadece seni merak ettiğim için yazdım dedi. Bir süre eski ilişkimize dair olacakları olmayacakları konuştuk ve sonra isterse devam edebileceğimizi, isterse araya başka biri girmemesi şartıyla bir süre daha yalnız kalıp düşünebileceğini, isterse… Read more »

DolarGibiErkek
Guest
DolarGibiErkek

Abi no contact sonrası kız bir ay sonra geri döndü. Ama o sırada ne yaptı ne etti bilmediğimden kızdan soğudum. Hatta cinsel olarak ilgimi dahi çekmemeye başladı. Takılmak bile istemiyorum. Bu normal mi?

GABAR
Guest

10 ay önce ayrıldık terkedildim .aramızda yanlış anlaşılan bir konu ve yaklaşımım üzerine görüşmek istemediğini söyledi ve bende kendimi geri çektim ve ulaşmadım.kısa zaman önce Rehberime bakarken profil resminin görünmediğini farkettim ve bu bende bir demoralizelik oluşturdu. sanırım engellendim yada telimi sildi yakın zamana dek ekliydim rehberinde, bunu anlayamadım. bu aralar duygusallık ve geçmişe özlem oluşmakta ulaşma ihtiyacı hissediyorum eski kız arkadaşıma nedense… Ulaşırsam uzunca bir zaman geçtiği için bir kaybım olur mu ve birşeyleri düzeltme ve yoluna koyma anlamında davranış sergilesem bir kayıp yaşar mıyım aklım kadında sanırım halen çıkış yolu arıyorum.

ahmet
Guest
ahmet

abi merhaba sevgilimle 2 yıldır birlikteydik herkesin imrendiği ilişkimiz vardı arada pürüzler olsa da genel olarak ilişkimiz güzeldi. bundan 3 hafta önce sevgilim buhar olup uçtu ve benden ayrıldı arıdan 2 gün sonra bana yazdı ve özür diledi, bir kaç şartlarının olduğunu söyledi bende bunu yaptığı için ona sert çıkıştım ve şuan kötü olduğumu bir kaç gün sonra konuşup karara bağlayalım dedim, bir kaç gün geçti ve kavga vs ettik anlayacağınız geri yazdığına pişman oldu. 2 hafta önce beni çok boğuyorsun diyip biraz zamana ihtiyacım var ve ara verelim diyerek tek etti (ikisinin farklı şey olduğunu bilmiyor sanırsam) sonrasında ben… Read more »

Rommel
Guest
Rommel

merhaba abi geçmişteki bir olayımı anlatıp hatalarımı görmek istiyorum.öncelikle o dönemler kızla flörtleşmeye başladık 3 hafta sonunda bitirmek istedi benim hızlıca ilişki ve kıskanma ile gözünü korkutmam sonucu yaptığım hatalarla hatalarımı da kabul edip dikkkat edeceğimi söyledim ama inanmadı bitirdi.sonrasında arkadaş kalmak istedi ben kabul etmedim yoluma baktım. 2 hafta sonra benden bir şans istedi bende verdim ve tekrar başladık ama 2 3 gun ıcerısınde bana saçma soğuk davranıp bu sefer benim bitirmemi sağladı ki( bundan aylar sonra bu ayrılığın kendi isteğiyle değil arkadaşlarının benim hakkımda ki 1.flört dönemimizdeki negatif etkilerinin sebep olduğu yorumlar olduğunu söyledi.)neyse gel zaman git zaman… Read more »

İlayda
Guest

Merhaba erkek arkadaşımdan ayrıldım bir kavga sonucu neredeyse 1 yıllık ilişkimiz var normalde kavga edince bile üzücü şeyler paylaşıp gelip özür dileyen biriyken şimdi hiçbir şey paylaşmıyor fotoğraflarımı sildi hatta sosyal medyamda hayatıma devam ettiğimi gösteren şeyler paylaşıyorum fakat o 0 hiçbir şey paylaşmıyor ya da umursamıyor gibi görünüyor.Acaba bana no contact uyguluyor olabilir mi ya da bu durum neden benim kafamı çok kurcalıyor normal mi?No contact uygulanan her kişiye böyle mi olur?O kadar değişik hissediyorum ki normalde üzülüp geri gelen birisinin böyle yapmasına sanki ben ondan ayrılır ayrılmaz başka birisine gitti gibi çünkü 0 tepki hiçbir şey yok.

Uygulamacı
Guest
Uygulamacı

Mahmut abi merhaba, 8 ay birlikte olduğum kız arkadaşım yaklaşık 1.5 ay önce benimle ayrıldı. Ben de no contact yaptım. İnstagram storilerine falan bakmadım. Ayrılıktan 3 hafta sonra numarasını sildim. Numarasını sildiğimi anlayınca neden sildiğimi sordu. Ben de “neden merak ediyorsun” diye sordum. Merak ettiğini belirtince ben de “boş ver” dedim. 2 hafta sonra instagramda takipten çıktım. Yine neden takipten çıktığımı sordu. Ben de “çünkü ayrıldık” diye yanıtladım. “Anladım. Bir daha rahatsız etmem” diye yanıtladı. O beni takipten çıkmadı hala takip ediyor. Bu girişimleri benimle iletişime geçmesi anlamına geliyor mu? Ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu sence? Şu an regl… Read more »

Inarius
Guest
Inarius

İletişimi Kes Kuralı kitabını satın al ve oku.

Mert
Guest

No contact sürecinde başka kızlarla takiplesmek exin geri gelme ihtimalini düşürür mü?

Ufakl1k
Guest
Ufakl1k

Mahmut 2.5 yıllık bir ilişkim önce ufak bir tartışmayla büyük bir hale geldi. 1 gün konuşmadık ve ben sosyal medyadan paylaşım yaptım. Daha sonra aramızdaki tartışmanın saçma olduğunu düşündüm ve mesaj attım. Bana istediğim zaman geldiğimi, istediğim zaman gittiğimi söyledi. Kendini bir kuş kafesinin içinde hissettiğini ve kendine olan saygısını kaybettiğini söyledi zaman istedi verdim. 3 gün sonra yazdı bana. Ameliyat olacaktım durumumu falan sordu. Aradım tekrardan her şeyi halledeceğimizi söylememe rağmen ağlayıp bilmiyorum cevap vermek istemiyorum dedi. Ben de bunu bitirmek olarak algıladığımı söyleyip vedalaştım. Sonra kendisi ortak arkadaşıma nasıl oldu iyi mi ameliyatı iyi geçti mi gibi sorular… Read more »

Berke
Guest

Abi kafamı kirayim ya 34 gündür no contacttaydim discordda 2. hesaba geçtim kızın hesabı var orada normalde o istek atmadan istek kabul olmuyor bende hala öyledir diye istek attım ve istek gitti sonra direkt çıkardım ama aşırı kötü hissediyorum kıza bildirim gitmiş olabilir yüksek ihtimalle bunun eksisi nedir bana karşı söyler misin abi Allah için?

Berke
Guest

Mahmut abi kız yarım saat önce falan iletişime geçti başlarda suçlayıcı konuştu bende şu an eski kavgaları konuşmak istemiyorum dedim sonra çok özlediğini söyledi bende hafta sonuna ayarladım kız bildirimi görmemiş aşırı rahatladım bir oh çektim berbat bir gündü gerçekten..

Oldbutgold
Guest
Oldbutgold

Mahmut abi sana kişisel bir sorum var. Bu siteyi erkeklerin erkek adam olması konusunda yol göstermek, gerek hayatları gerek kendi erkekliklerindeki problemleri gerekse ilişkiler konusunda hatalarını ve bunun doğrusunu göstermek için açtın sanıyorum. Fakat gözlemlediğim şu ki en fazla soru hep eski sevgililerle alakalı geliyor. Üstelik sadece soru da değil çoğunun buraya ben bittim ben mahvoldum diye ağlamaya ve teselli aramaya geldiğini sırf bunun için yazdığını düşünüyorum. Adamların sorduğu soruların %99 oranında cevabı zaten sitede yazılmış yazılarda mevcut. Buraya gelenlerin %99’u erkek adam olmaya gelmiş şekilde değil “kendimi değiştirmem gerekmeden bana bir cümle söyle onu yapayım şıp o muhtaç olduğum… Read more »

köylü kemal
Guest
köylü kemal

Reis engel yedikten sonra no contact kuralı uyguladım 1 ay sonra bayram zamanı engeli kaldırdığını gördüm sonra geri engellemiş ondan sonra profiline vs hiçbirine bakmadım 3 ay boyunca geçenlerde tesadüfen sınıf wp ında mesajını gördüm ismi gözüküyordu engeli kaldırmış no contact kuralını hala uygulamaya devam ediyorum başka kızlarlada konuşuyorum kendimi sürekli geliştiriyorum 3 ay içerisindede öyle yapmaya devam ettim ediyorumda engeli kaldırması ne anlama gelir no contact in işe yaradığı anlamına mı geliyor ?

Atalay
Guest
Atalay

Mahmut abi selamlar Kız arkadaşımla yaklaşık 4 gün önce bitirme kararı aldık ilişkimiz uzun bir ilişki değildi 1 aydan biraz uzun bir süre beraber olduk ama aramızdaki bağ derindi uzak mesafe ilişkisiydi ve 2 defa buluştuk 1 aydan uzun bir süre beraberdik ama ilk tanışmamız 3 sene öncesine dayanıyordu son zamanlarda edilen kavgalar bizi iyice yıpratmıştı ilk ayrılığı ben yaptım fakat sonrasında pişman olup ona geri döndüm ilk başta kabul etmedi ama gecesine konuşmamızda kabul etti ve tekrar beraber olduk 2 3 gün güzel gidiyordu sonra kimsenin sabrı eskisi kadar olmadığı için bir kavga değilde gerginlik çıktı ardından bu sefer… Read more »

1 13 14 15