No Contact Kuralı Başarı Yüzdesi

Diyelim ki no contact evresinde birer hafta arayla 2 kere yazdık. 2. yazdığımızda da bitmesini kabul ettiğimizi söyledik ve beni ara falan demedik. Sonrasında bir daha yazmadık başarı şansı ne düzeyde etkilenir?

No Contact Kuralı, ilişki içinde olduğunuz kişinin ilişkiyi siz istemeden bitirmesi durumunda kullanabileceğiniz etkili bir yöntem. Fakat bu kural genellikle “eski sevgili nasıl geri döner” veya “eski sevgiliyi geri kazanma” gibi başlıklar içinde olunca asıl hedefi tam anlaşılmıyor (ve bu nedenle de bu sitede bazıları böyle bir kuralın bu sitede işi ne diye sorabiliyor). Fakat bu başlıklar daha çok bu konuda yardıma ihtiyacı olanların aradığı başlıklar olduğu için oradalar ve orada öyle kalacaklar.

No Contact Kuralını doğru uyguladığınızda başarı şansı 100%’e yakındır.

Evet! 100%’e yakın. Ama siz başarıyı nesnel anlamıyla, bugün acı çeken siz olarak değil, bundan 2 – 3 sonraki siz olarak DOĞRU şekliyle tanımladığınız zaman 100%e yakın.

Başarıyı sadece eski sevgili geri dönecek diye tanımlamayacaksınız. Şöyle tanımlayacaksınız:

(1) ya ben daha iyisini bulacağım

(2) ya da eski sevgili geri gelecek diye tanımlayacaksın.

Ve her iki ihtimale de açık olacaksın. Biraz mantıklı düşünürseniz, (1) seçeneğin daha iyi bir seçenek olduğunu anlarsınız.

Ama abi ben onun gibisini bulacağıma inanmıyorum! Hiçbir kadın bana öyle hissettirmiyor.

Senin için normal bir gerçekliği değil oneitis hastalığının en belirgin belirtisini sayıkladın. Bu hastalığa aşırı kapılıp kendi kendisini gerçekleştiren kehanete dönüştürerek hayatlarını bok eden azınlığı saymazsan, biraz yaşı ermiş erkeklerin 99%u bunun geçici bir hastalık belirtisi olduğunu bilir.

Bakın yenildiğini kabul edip kalbinin bir tarafını onunla bırakıp hayatına devam etmek gibi arabeskten bahsetmiyorum! Geriye dönüp baktığınızda bunun komik ve utanç verici bir düşünce olduğunu düşüneceğinizi ve hatta eğer kendinizi geliştirmeyi ihmal etmezseniz çoğunlukla “lan bu kız için mi onun gibisini bulamam dedim” diyeceğinizi söylüyorum! Düşünün bir. Bir kadını bırakıp gidemeyen şu sünepe haliniz bu kızı bulabilmiş, 2 – 3 sene içinde evrileceğiniz ERKEK ADAM mı daha iyisini bulamayacak?

No contactın doğru yapılışı

Önce asıl soruya cevap vereyim:

Öncelikle no contact evresinde birer hafta ara ile 2 kez yazdık diye bir şey yok. No contactı iki kere çöpe atmışsın.

No Contactı her bozuşun senin şu an tek başarı sandığın eski sevgiliyi geri kazanma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Yeterince bozarsan sıfıra iner. Atıyorum ayrıldıktan sonra hiç aramasan 80% ise, bir hafta sonra aradın 70%, bir hafta sonra aradın 60%, diye iner. Bu rakamlar tamamen biten ilişkiye (uzun süreli miydi, genelde iyi ve sevgi dolu muydu, 3. şahıs var mı, aldatma var mı – gerçi aldatma varsa geri dönüş yok – ,vs.) bağlı ve sana kimse gerçek olasılık veremez. Ama her aradığında düşer. Fakat ihtimal ne olursa olsun şimdi no contacta girmen aramaya devam etmenden her zaman daha fazla şans bırakır.

Bakın arkadaşlar, no contactın başarısız olmasının en büyük nedenlerinden biri, sizin beklemeniz! Eski sevgili ile konuşmanızı yapıyorsunuz, tüm iletişimi kesiyorsunuz ve eski sevgili ne zaman arayacak diye bekliyorsunuz. Bu başarısızlık  ile sonuçlanır ama daha önemlisi eski sevgili arayana kadar kendinize işkence etmeniz anlamına gelir. Ayrıca no contact sayesinde eski hatun ararsa bütün o süre boyunca beklediğinizi o 3 dakikalık mesajlaşma ya da konuşmada tüm auranızla belli edersiniz, yani şimdi kimse beklediğimi bilmiyor diye kendinizi kandırmayın.

Beklemeyin! Konuşmanızı yapın, arkanızı dönüp gidin. No Contact’ın benim ilgilendiğim ana faydası ayrılık daha doğrusu terk edilme acısının erkeğin duygusal gücünü ve kendisini 3 – 4 seviye atlayacak şekilde geliştirebileceği bir  fırsat olması!

No contact’ı doğru uygularsanız (aramama duygusal gücünü gösterirseniz, hayatınıza devam edebilirseniz, kendinizi geliştirebilirseniz, oneitis hastalığına rağmen yeni kızlarla buluşabilirseniz) sadece hızlıca acıdan kurtulmazsınız, hayatında bu tür bir stres olmadan kırmızı hap sitesi okuyan birinin 3 senede gelebileceği yere 3 ayda gelebilirsiniz!

Demir tavında dövülür. O yanma olmadan egonuz yumuşamıyor ve çoğunuzun mavi hapa yaptığınız ego yatırımı çok yüksek olduğu için, kırmızı hap size mantıklı gelse de aslında çok az içselleştirebiliyorsunuz. Soğuk demiri dövemeyeceğiniz gibi. Oysa bu tür bir acı ve ego darbesi (a) acının ve öfkenin verdiği enerji, (b) bu acıdan bir an önce kurtulma motivasyonu ve (c) egonuzun aldığı darbe yüzünden sizi sabote edememesi sayesinde sizi çok rahat şekillendirecektir.

Bu açıdan bakarsanız no contact’ı doğru şekilde uygulamanız ile başarı şansı 1000%dir 🙂 Sizi çok daha ERKEK ADAM olduğunuz bir hayata hızlıca taşır.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

818
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
224 Comment threads
594 Thread replies
53 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
251 Comment authors
Mahmut AbiAtalayköylü kemalköylü kemalOldbutgold Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
BlackLack
Guest
BlackLack

Eğer Duygusal olmamız genetik bir şey ise Mantıken Duygusal güç kazabilme oranımız sınırlandırılmış olmaz mı ?

Konyak
Guest
Konyak

Sınırlandırmak veya arttırmak senin elinde. Kendine boş zamanlarında uğraşlar edinip meşgul olursan duygusal güçün artar. Nofapde artar. Gym yaparsan artar. Ama boş boş evde pineklersen kızı düşünmekten kendini alamazsın, azalır.

Fuzuli
Guest
Fuzuli

Öncelikle merhabalar mahmut abi. İlişkiler konusunda pek iyi olduğum söylenemez. Yalnızca içinde bulunduğum durum hakkında akıl danışmak için yazıyorum bu yazıyı. 4 gün önce 5 aylık ilişkim bitti. Bundan 2 ay öncesinde de gene böyle bir ayrılık durumu olmuştu. Onun nedeni kızın benimle cinsel ilişki istemediğini öğrenince başka kızlarla da bu işi yapıp yapamayacağımı ona sormamdı. Sonrasında benden ayrıldı ama bu seferki gibi değil di o ayrılığı. Unutmaya çalıştı bunu biraz zaman istedi normalleşme için. Ben zaman tanımayınca en son ayrıldı ama engellememişti ve benim de tepkimi merek ediyordu. Aradım. Konuştuk ve yeniden deneme kararı aldık ama o günden sonra… Read more »

J.R. Smith
Guest
J.R. Smith

Bence en büyük hata kıza başta sorduğun soru, en azından hatalar zinciri bununla başlamış.Sevgilin olan kıza öyle bir soru sormak çok aptalca.İlla cinsellik istiyorsan ama sevgilin istemiyorsa ayrılırsın.Sen sevgiline “Eğer senin için sorun değilse seni aldatabilir miyim?” diye sormuşsun.Bence kızı daha fazla rahatsız etme ben bu kadar rahatsız edilsem polise giderdim.Kızı söylediğin kadar takip etmen de sana zarar verir.

Konyak
Guest
Konyak

Sıçıp sıçıp sıvayamamışsın. Başka kızlarla ilişkiye girip giremeyeceğini sorman zaten acayip bi saçmalık.
Kız senden kendi ayrılmış. Ayrıldıktan sonra araman hata. Üstelik annenin telefonun arayıp mesaj atmak üst düzey bi hata. Bi daha tekrarlama. O kızı unut. Önüne bak.

://
Guest
://

Başka kızlarla ilişkiye girme olayını sorması neden hata aynısını ben de yaptım
Erkek sevgilisini sevdiği sürece başka kızla hiç bir duygusal bağ olmadan birlikte olması aldatmak sayılmamalı bence.

Jeremy
Guest
Jeremy

O zaman kızlarda başka bir erkekle hiçbir cinsellik olmadan duygusal bağ kurmayı aldatmak olarak saymasın. Hem ayranım dökülmesin hem götüm sikilmesin hesabı, kizdan ayrılacak cesaretin olmadığı için böyle şeylerle kendini kandır.

://
Guest
://

Kadınların ve erkeklerin partner seçimi farklı bu sitedesin ve bunun farkında değilsin demek

Jeremy
Guest
Jeremy

Düşünce yapıları farklı olduğu için senin verdiğin örneğin tersini vermemden anlaman lazımdı ama alfacilik oynayan biri için fazla iyimser düşünmüşüm.

Dex
Guest
Dex

Mahmut Abi: ”Utanacağınızı bilsem yüzünüze tükürmek isterdim de ondan da anlamazsınız ki siz.”

http://erkekadam.org/2017/06/20/seks-ve-iliskilerin-temel-ilkesi/
http://erkekadam.org/2020/04/27/umursamayi-biraktiginizda-daha-fazla-sonuc-alacaksiniz/
http://erkekadam.org/2020/04/26/beni-engelledi-ne-yapmaliyim/

Bu adam emek verip bu kadar şey paylaşıyor adamın dilinde tüy bitti söylemekten ama siz aynı hataları yapmaktan bıkmadınız. Bu paylaştığın yazı, bu sitede yazıp çizilen anlatılan prensiplere ters ne varsa içeriyor. Yaptığın tüm fauller yukarıdaki yazılarda yazıyor. Umarım ders alır bir daha böyle yapışık ve muhtaç hareketler yapmazsın. Kendine çok küçük de olsa bir iyilik yap ve o kızı unut. Kendini de böyle saçma ve aciz züğürt tesellileri ile avutma.

İlkay
Guest
İlkay

Selamlar Mahmut abi. Diyelim 2 aydır uyguladığım no contact başarıya ulaştı ve ex kişisi ilkay çok özledim bana bir şans daha ver dedi. Fakat ben no contacta kendime odaklandım ve kızı artık istemiyorum. Erkek adama yakışır cevap sence nedir?

Dark Prince
Guest
Dark Prince

Soft next gibi düşünün beyler sadece o yazana kadar yazmıyorsunuz tek fark bu,sevgiliniz ise de direkt başka kızlarla konuşmaya başlayın isteksiz olursunuz başta ama sırf isteksizsiniz diye daha iyi oyun oynarsınız

Namoproblema
Guest
Namoproblema

Bu ve buna benzer birçok yazıda ana fikir, “bencil olup” hayatına bakmak aslında. “Bencil olmak” derken özellikle tırnak içinde belirttim ki, yanlış anlaşılmasın diye.. Bencil olmak seni mutsuz edecek yahut sana zarar verecek insanları, işini veya başka meşgaleleri hayatından çıkarmak, sana faydalı olanları ve seni mutlu edenleri hayatına almak; kısacası kendi önceliklerini ön plana almak. Ha bu demek değil ki karşı tarafı hiç düşünmeyeceksin, muhatap olduğun insanın mutluluğu, onuru ve gururu hiç umrunda olmayacak.. Fakat o insan sizi bir şekilde gözden çıkarıyorsa, sizin beklentilerinize cevap vermiyorsa, sizi sürekli mutsuz ve huzursuz edecek eylemlerde veya söylemlerde bulunuyorsa, o insan en kıymetli… Read more »

Krank
Guest
Krank

Mahmut abi merhaba sevgilimle ayrılalı yaklaşık bir hafta oldu karşılıklı anlaşamadığımız konular oldu ayrıldık ayrılık sonrası dediğin gibi hiç aramadım sormadım sosyal medyada storylerine falan hiç bakmadım bir kaç gün önce napıyorsun nasıl gidiyor çalışmaların (kpss) dedi bende neşeli bir şey olmamış gibi konuştum biraz sohbet ettik sonra ben uyuyim artık dedi farklı şehirlerde olduğumuz için şuan buluşmaya çağırma gibi bir durumum da olmadı bende tamam dedim o halde bak uyuyorum gidiyorum tarzı konuştu 4 gün oldu yazalı daha yazmadı benim yapmam gereken nedir sence abi şimdi beklemeli miyim yine teşekkürler.

Maverick
Guest
Maverick

Mahmut abi selam, 5 aylık sevgilimi yaptığı bir kaç hareket yüzünden yaklaşık 5 gün önce terk ettim. Salgın sebebiyle 3 aydır farklı şehirlerdeyiz görüşemiyoruz. Msjlaşırken de sık sık tartışmaya başladık. En son sinirlenip ayrılma sebebim verimli vakit geçirme düşüncesiyle pubg oynayalım hadi demiştim yok ben sıkıldım ondan demişti. Sonrasında ben indirdim başladım dedim, hemen ertesi gün kendisi de indirmiş ve oyunda gördüm onu, bir kaç tane erkekle beraber oyuna girmiş. İndirmişsin hadi oynayalım dedim yok çıktım dedi. Ertesi gün baktım yine oyunda o çocuklarla. Sinirlendim neden sana oynayalım dediğim halde haber vermeyip başkalarıyla giriyorsun dedim , sen arkadaşlarınla oyunundan vakit… Read more »

xAdre
Guest
xAdre

Belli ki duygusal zayıflığın da, yatırımın da tepe noktasına çıkmışsın. Kadınlar ilişki başında çok isteklidir, erkek temkinli yaklaşsa bile, geneli bir süre sonra bu arzuya kapılıp, kıza kendini tamamen bağlar, kız bunu hissetmeye başlayınca da, gelsin umursamazlıklar, saygısızlıklar. Senin olayının daha önceden başladığını söylemişsin zaten, demek ki o zamanlarda da yeterli sağlıklı tepkiyi koymadın, ya da şu alfa erkeki modunda takıldın. Ben siteyi ilk okumaya başladığımda Mahmut abi söylemişti, şimdi benim için küpe olanı benzer durumda insanlara söylüyorum. Bu kadar kırılgan olacak kadar duygusal yatırım yaptıktan sonra nasıl geri dönerim demeyeceksiniz. Senin kız geri dönse bile senin şu saatten sonra… Read more »

YokArtik
Guest
YokArtik

Abi dün ayrıldı kız benden 9 aylık iliskide. Sebep gerçekten cok sıradan ilk ayrılığımızdaki gibi. Upuzun bi ayrılık mesajı yazmıstı ben de iletisimi kessek daha iyi olur kendine iyi bak dedim gittim. İsterse yazar mı? Kuralı doğru yapmıs mıyım?

hueber
Guest
hueber

merhaba mahmut abi. karantina sürecinin yaramadığı insanlardan biriyim. yaklaşık 1,5 yıllık bir ilişkim vardı. aslında büyük hiçbir sorun olmadı ilişki boyunca. ancak son zamanlarda 3 aydır görüşmemenin verdiği soğuklukla sürekli tartışır olduk. sanalda ne baskınlığım kaldı ne de kızın bana eski ilgisi. bu yaşadığım stresle de her şeyden nem kapar oldum. kompleksli birine dönüştüm iyice. en son konuştuğumuzda karşılıklı bitirecek gibi olduk. ancak o, 1 ay kadar konuşmamayı istedi. ben de öyle bir şeyi kabul etmeyip bitirdim. çok bitirmeye gönlü yok gibiydi ama uzun zamandır bana karşı çıkıyor, çocuksu hareketler sergiliyordu. aslında şuanki derdimin asıl sebebi biraz yıkık gibi hissetmemden… Read more »

hueber
Guest
hueber

buralara uğrayan yok mu

StayStrong
Guest
StayStrong

Doğru olanı yapmışsın merak etmen normal bir durum ama istemesende geçiçek bu düşünceler.Ne zaman geçeceği yaptığın duygusal yatırımla doğru orantılı maalesef.Yaptığın şeye devam et uzun sürse bile bırakma, önüne bak ve onu geride bırak bir zaman gelicek eskisinden daha güçlü olduğunu hissediceksin.

Bornova evimiz
Guest

Selamlar değerli büyüklerim ve okurlar,
Mahmut abi bir kadının özür dileme gerektiren bir hareket yapmış olmasına rağmen kibrinden bunu yapmıyor oluşu, kısaca bir erkeğin özür gelmediği sürece No contact uygulaması feminen bir davranış mıdır? Yanlış anlaşılmasın kızın özürü falan sikimde değil sadece her koşulda haklı hissetmesine tepki olarak No contact uygulamak yola getirici bir uygulama mıdır bunu merak ediyorum. Saygılarımla.

youorin
Guest
youorin

Merhaba Mahmut abi. Konuyla alakasız degil konuyla alakasi arkadan geliyor. Özetle şöyle bir şey anlatmak istiyorum. Bir kız vardı 1 seneyi aşkın süredir. Geçen sene biraz takildik ilişki sekse gitmeyince nextledim. Bir kaç ay sonra benden tekrar şans istedi bu sefer eskisi gibi olmayacağını (eskisi gibi derken¿) artik farklı biri olduğunu soyledi. Bende reddettim. Bundan tekrar 4-5 ay sonra hala bana ilgi sinyalleri yolluyordu ben de bu kadar zaman geçti bakalım napmis diye mesaj attım. Bla bla. Sonra seks yaptık. yaptığı bir şeyden dolayı rütbe söktüm seviye 2 ye düşürdüm. O da ilişki teklif etmemisti zaten ama sürekli “neden badboy… Read more »

Lee
Guest
Lee

Merhabalar abi,
No contact yapılan bir kişinin ,yaklaşık bir ay kadar süre içerisinde zaman zaman bazı hususlarda yardımcı olmanı istemesi bir tür test mi?

Ali
Guest
Ali

Merhaba Mahmut abi. Konuştuğum bir kız vardı, üç kez buluştuk ama üçüncü buluşmadan sonra ara verelim dedi. Ben de on gün hiç aramadım,ikimizi ilgilendiren bir konuyla ilgili mesaj attım,hemen cevap verdi ve telefonla aradı. 15 dakika konuştuk,bana istekli gibi geldi. Sana göre bu kıza mesaj atıp buluşmaya cagirsam mı?

Taylan
Guest
Taylan

Aylar önce böyle sayfalarla tanışma hikayem aynen böyle bir olayın başlamasıyla başımdan geçti, hoşlandığım kıza çok hızlı ve erkeksi Bi giriş yapmıştım öyle ki kız benimle 1 hafta çok ilgilendi sonrasında ben saçma Bi şekilde kıza yersiz iltifatlar ettim ve bazı ezik davranışlarım oldu fakat onları o an anlayamıyorsun kız 2 hafta sonra biraz konuşalım dedi zaten mevzuyu anladım benimle olmak istemediğini belirtti, bende o an masadan sadece tamam diyerek kalktım tüm ilişkiyi kestim her yerden sadece aynı okuldaydık bölümlerimiz farklı aradan 1 2 hafta geçti kız arkadaşları bana seninle ilgili sürekli konuşuyor gibi beyanlarda bulunuyordu işte yapılabilecek en kötü… Read more »

Ferdi
Guest
Ferdi

Merhaba . Tesadüfen no contact hakkında yaptığınız yorumları okudum ve çok hoşuma gitti. Umarım bana da güzel bir tavsiyeniz olur.. sevgilimden ayrıldım 13 gün oluyor. bir aylık bir ilişkiydi ama öncesi var. Şöyle ki biz uzaktan akrabayız birbirimizin çocukluğunu biliyoruz her yaz yaşadığımız yere gelirler. Ve 3 sene önce birbirimizden hoşlandık ve konuşmaya başladık. Fakat arada bazı korkular vardı. Şöyle ki; abim ile onun ablası eski sevgili ailelerde öğrenmişti en son isteme durumuna kadar geldi ve vazgeçtiler ailesi de biraz tavırlı. Bunun korkusu vardi. Ve ben askerdeyken tam sevgili gibi olduk ve o korktu vazgeçti konuşmayı bitirdi. Daha sonrasında ise… Read more »

lrksttp
Guest
lrksttp

@ Ferdi “…..Ve ben askerdeyken tam sevgili gibi olduk ve o korktu vazgeçti konuşmayı bitirdi….. “ Hocam mazaretler değişir fakat “sevgili gibi olup” sonra senin elin kolun bağlıyken iletişimi sonlandıran kızımız zaten seni nereye koyduğunun sinyalini vermiş oluyor.. Sen bu sinyali okuyup oyununa devam ederek fakat hiç bir beklentin olmayarak yaşanacakların tadını çıkarmalıydın. Bunun yerine, kızı başka bir yere koyup ilgi beklemiş, gelmeyince yine mevzuuya uyanmamış bu duruma kızmışsın, bir es verip kendi içinde kızgınlığının sebebine bir baksan yine de mevzuuya uyanacaktın ama sen kızgınlığını davranışlarına da yansıtmışsın.. Şimdi; 1- Bu kızımız senin beklentilerine uygun değil, kendi dönse de, keyfine… Read more »

Ferdi
Guest
Ferdi

Olaya bu açıdan hiç bakmamıştım aslında haklısınız. No contact kuralının önemini şimdi kavradım. Bekleyip kendimi üzmemiş olurum hem de ona karşı kendimi küçük düşürmemis olurum.