No Contact Kuralı Başarı Yüzdesi

Diyelim ki no contact evresinde birer hafta arayla 2 kere yazdık. 2. yazdığımızda da bitmesini kabul ettiğimizi söyledik ve beni ara falan demedik. Sonrasında bir daha yazmadık başarı şansı ne düzeyde etkilenir?

No Contact Kuralı, ilişki içinde olduğunuz kişinin ilişkiyi siz istemeden bitirmesi durumunda kullanabileceğiniz etkili bir yöntem. Fakat bu kural genellikle “eski sevgili nasıl geri döner” veya “eski sevgiliyi geri kazanma” gibi başlıklar içinde olunca asıl hedefi tam anlaşılmıyor (ve bu nedenle de bu sitede bazıları böyle bir kuralın bu sitede işi ne diye sorabiliyor). Fakat bu başlıklar daha çok bu konuda yardıma ihtiyacı olanların aradığı başlıklar olduğu için oradalar ve orada öyle kalacaklar.

No Contact Kuralını doğru uyguladığınızda başarı şansı 100%’e yakındır.

Evet! 100%’e yakın. Ama siz başarıyı nesnel anlamıyla, bugün acı çeken siz olarak değil, bundan 2 – 3 sonraki siz olarak DOĞRU şekliyle tanımladığınız zaman 100%e yakın.

Başarıyı sadece eski sevgili geri dönecek diye tanımlamayacaksınız. Şöyle tanımlayacaksınız:

(1) ya ben daha iyisini bulacağım

(2) ya da eski sevgili geri gelecek diye tanımlayacaksın.

Ve her iki ihtimale de açık olacaksın. Biraz mantıklı düşünürseniz, (1) seçeneğin daha iyi bir seçenek olduğunu anlarsınız.

Ama abi ben onun gibisini bulacağıma inanmıyorum! Hiçbir kadın bana öyle hissettirmiyor.

Senin için normal bir gerçekliği değil oneitis hastalığının en belirgin belirtisini sayıkladın. Bu hastalığa aşırı kapılıp kendi kendisini gerçekleştiren kehanete dönüştürerek hayatlarını bok eden azınlığı saymazsan, biraz yaşı ermiş erkeklerin 99%u bunun geçici bir hastalık belirtisi olduğunu bilir.

Bakın yenildiğini kabul edip kalbinin bir tarafını onunla bırakıp hayatına devam etmek gibi arabeskten bahsetmiyorum! Geriye dönüp baktığınızda bunun komik ve utanç verici bir düşünce olduğunu düşüneceğinizi ve hatta eğer kendinizi geliştirmeyi ihmal etmezseniz çoğunlukla “lan bu kız için mi onun gibisini bulamam dedim” diyeceğinizi söylüyorum! Düşünün bir. Bir kadını bırakıp gidemeyen şu sünepe haliniz bu kızı bulabilmiş, 2 – 3 sene içinde evrileceğiniz ERKEK ADAM mı daha iyisini bulamayacak?

No contactın doğru yapılışı

Önce asıl soruya cevap vereyim:

Öncelikle no contact evresinde birer hafta ara ile 2 kez yazdık diye bir şey yok. No contactı iki kere çöpe atmışsın.

No Contactı her bozuşun senin şu an tek başarı sandığın eski sevgiliyi geri kazanma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Yeterince bozarsan sıfıra iner. Atıyorum ayrıldıktan sonra hiç aramasan 80% ise, bir hafta sonra aradın 70%, bir hafta sonra aradın 60%, diye iner. Bu rakamlar tamamen biten ilişkiye (uzun süreli miydi, genelde iyi ve sevgi dolu muydu, 3. şahıs var mı, aldatma var mı – gerçi aldatma varsa geri dönüş yok – ,vs.) bağlı ve sana kimse gerçek olasılık veremez. Ama her aradığında düşer. Fakat ihtimal ne olursa olsun şimdi no contacta girmen aramaya devam etmenden her zaman daha fazla şans bırakır.

Bakın arkadaşlar, no contactın başarısız olmasının en büyük nedenlerinden biri, sizin beklemeniz! Eski sevgili ile konuşmanızı yapıyorsunuz, tüm iletişimi kesiyorsunuz ve eski sevgili ne zaman arayacak diye bekliyorsunuz. Bu başarısızlık  ile sonuçlanır ama daha önemlisi eski sevgili arayana kadar kendinize işkence etmeniz anlamına gelir. Ayrıca no contact sayesinde eski hatun ararsa bütün o süre boyunca beklediğinizi o 3 dakikalık mesajlaşma ya da konuşmada tüm auranızla belli edersiniz, yani şimdi kimse beklediğimi bilmiyor diye kendinizi kandırmayın.

Beklemeyin! Konuşmanızı yapın, arkanızı dönüp gidin. No Contact’ın benim ilgilendiğim ana faydası ayrılık daha doğrusu terk edilme acısının erkeğin duygusal gücünü ve kendisini 3 – 4 seviye atlayacak şekilde geliştirebileceği bir  fırsat olması!

No contact’ı doğru uygularsanız (aramama duygusal gücünü gösterirseniz, hayatınıza devam edebilirseniz, kendinizi geliştirebilirseniz, oneitis hastalığına rağmen yeni kızlarla buluşabilirseniz) sadece hızlıca acıdan kurtulmazsınız, hayatında bu tür bir stres olmadan kırmızı hap sitesi okuyan birinin 3 senede gelebileceği yere 3 ayda gelebilirsiniz!

Demir tavında dövülür. O yanma olmadan egonuz yumuşamıyor ve çoğunuzun mavi hapa yaptığınız ego yatırımı çok yüksek olduğu için, kırmızı hap size mantıklı gelse de aslında çok az içselleştirebiliyorsunuz. Soğuk demiri dövemeyeceğiniz gibi. Oysa bu tür bir acı ve ego darbesi (a) acının ve öfkenin verdiği enerji, (b) bu acıdan bir an önce kurtulma motivasyonu ve (c) egonuzun aldığı darbe yüzünden sizi sabote edememesi sayesinde sizi çok rahat şekillendirecektir.

Bu açıdan bakarsanız no contact’ı doğru şekilde uygulamanız ile başarı şansı 1000%dir 🙂 Sizi çok daha ERKEK ADAM olduğunuz bir hayata hızlıca taşır.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

818
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
224 Comment threads
594 Thread replies
53 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
251 Comment authors
Mahmut AbiAtalayköylü kemalköylü kemalOldbutgold Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Relaxed
Guest
Relaxed

Şöyle bir şey fark etmiştim : bir oneitis atlatmaya çalışırken 5 6 ay kadar full no contact sürecinden sonra bir arkadaşının attığı hikayede eski kızı gördüm(evet hata ama direkt arkadaşı değil aslında ortak arkadaşı, toplu fotoğraftı zaten eve hikayeyi atan kızla da flörtöz konuşma durumum vardı ) , normalde o özlem ya da eski kızı tekrar isteyiş olacak diye beklerken kısa bir süre sonra farkettim ki daha da azaldı. Bir süre sonra bilgisayarımda eski konuşmalardan ssler vs olduğunu hatırlayıp onları okudum falan kısa bir süreliğine tekrar oneitisi canlandırıp sonrasında iyice azaltmisti. Bunları yapmış olmasaydım yani hala o no contacta devam… Read more »

youorin
Guest
youorin

Merhaba Mahmut abi,
Peki kız mesaj atıp görüşmek istediğini söylerse tavrımız nasıl olmalı? (-:kız,+:ben)
-youorin seninle bir şey konuşmak istiyorum. buluşabilirmiyiz?
+ne hakkında
-yüzyüze konuşalım istersen
bugün müsait olmadığımı yarın görüşebileceğimizi söyledim.
Yarın gittiğimde nasıl davranmalıyım?
Ne konuşmak istediğinide bilmiyorum ama kendisiyle yaklaşık 1 ay önce tanışıp birlikte olmuştuk. 2 hafta sonrasında artık daha fazla konuşmak istemediğini bana güvenemeyeceğini söyledi bende mesajına görüldü atıp hiçbir şey yazmadım insta hikayelerine bile bakmadım %100 no-contact uyguladım. bu arada başka tabaklara geçtim tabiki.

raad
Guest
raad

Selamlar Mahmut Abi, 2 ay önce, betalığın zirvesini ve erkekliğin dibini yaşadığımdan kızdan ayrıldım. Ayrılıktan yaklaşık 1.5-2 hafta sonra -ağır bitmiş vaziyetteydim- bu siteyi keşfettim. Birçok kişinin TRPyle tanışmasına sebep olan yazı, oneities yazınızı okuduktan sonra baktım ki durum, sadece benlik değil ve sorun kızdan ayrılmam da değil asıl sorun o süreçte kendi duygularımı kontrol edememem ve hayatımı bir süreliğine dondurmammış. Bu depresyon halindeyken kıza asla yazmadım -neyseki o kadar kötü değilmişim-. Buradaki No Contact kuralını uygulamaya başladım. Hemen eski halime döndüm, 1.5 aydır düzenli olarak buradaki makaleleri okuyorum. Özellikle disiplin yazılarınız benim için çok önemliydi. Üniversite sınav senem ve… Read more »

şirinbaba
Guest
şirinbaba

bu method başarıyla çalışıyor evet. ama anlamadığım şu, kendi terk ettiğim (birlikte olmak istemediğim) bir kıza zaten no contact uygulamam. ama beni terk eden(nedeni ne olursa olsun) bir kıza neden no contact uygulayım ki? başarı oranı isterse %100 olsun bana çok onursuz geldi, bir kez yapan ikincisini de yapar. amaç sadece seks ise başka tabi…

Carmenatlantis
Guest
Carmenatlantis

Merhaba Mahmut Bey. 5 seneye yakın bir ilişkimiz vardı 3 hafta öncesine kadar, narsist bir kadınla cebelleşiyordum. Evilik planlarımız, çarşamba çarşafa dolanır perşembe perişanlıktır repliğinde ki gibi gitmekteydi. İyice bu durumdan sıkılmaya başlamıştım ve sonunda tercih yapmasını istedim çünkü önüme bakmalıydım. Evlenmek istiyorsan gel aksi takdirde zamanımızı harcamayalım dedim ve tercih sundum ancak bunları okudu, cevap yazmadı… Şuan hiçbir sıkıntım yok gayet rahatım ne gastrit ne üzüntü ne de başka birşey. Tamamen no contact yaptım. Vatsapp, telegram da sessizlikteyim ve profil fotolarını sıradan foto olarak koydum, kendi resmim yok engelleme yapmadım. Güzel anılarımı değil beni kırdığı ve üzdüğü anılarımı hatırlamaktayım… Read more »

trader
Guest
trader

beyler adam haklı.ayrıldığım kadından sonra 1 ay kendime gelemedim.Hayatımda hiç uzun ilişkim olmamıştı bu kadına kadar ancak bununla 2 yılı aşkın birlikte olunca ve beni terk edince bir anda noluyoruz … dedim.Halbuki daha 2 hafta önce ben ayrılmak istediğimde hüngür hüngür ağlayıp krize girmiş ve ayrılmadan 2 gün öncede birlikte onun evinde lahmacun yemiştik.Ayrılık konuşmasında da bana uzun zamandır duygularının bittiğini ve son 3 ayda benim yaptıklarım nedeniyle de herşeyin sonunun geldiğini söyledi (yersen tabi).İlk 1-2 hafta betalıklar yaparak kızı döndürmeye çalıştım yalan yok.Daha sonra kendimin genç (kadın benden birkaç yaş büyük ve dul) ve 30 yaşına yeni girmiş biri… Read more »

Winner
Guest
Winner

Mahmut abi,
Sitedeki çoğu yazıyı okumama rağmen kafama oturmayan bazı şeyler var. Örneğin Sevgilimle bir olaydan ötürü
bi kaç gün çok içli dışlı olmuştuk ardından doğal olarak kız bana soğuk yaptı. Şimdi aklıma takılan kısım nasıl karşılık vermem gerektiği. 1)Kıza neden böyle yaptığın sorsam sorun mu var desem kız yaptığı kaprisin işe yaradığını ve beni etkileyebildiğini anlayacak ve bu durumu daha kötü hale getirecek. 2)Arada bir mesaj atsam paniklemek ilgisini göstermesini istemek(yalvarmak) gibi olcak. Atmasam umursamasam no content gibi olucak zaten 1 haftadır görüşemiyoruz yüzyüze. Sen de ayrılcağınız kişiye uygulayın demiştin. Şimdi ne yapmalı abi fikrini çok merak ediyorum?

michael
Guest
michael

selam mahmut abi, kız arkadaşım bir süredir ilgisiz davranıyordu böyle aramızda hep bir mesafe vardı son yaşanan kavgadan sonra bu 1-2 hafta devam etti, hatta uzan mesafe olduğu için sextingler bile kesildi, sorduğumda beni tiksindiriyor demeye başladı. velhasıl artık sese çağırdığımda gelmiyor ama başkaları çağırdığında gidiyordu ve ilgisi iyice azalmıştı yinede az da olsa bir sohbet vardı bir gün pek bir iletişime geçmemize rağmen, kendisi ile konuşmak istediğimi belirttim. bu konuşmanın başlarında aramızda ki mesafe git gide büyüyor ve nasıl hissedeceğimi bilmiyorum dedi, biraz ayarı kaçırdım bana yanlış gelen şeyleri, onun yaptığı davranışları v.s. söylemeye başladım kısacası ultimatom verdim, en… Read more »

Dex
Guest
Dex

Uzak mesafe ilişkisi ise sizin zaten hiç ilişkiniz olmamış. Kız zaten hiç senin olmamış ki onu geri istiyorsun. Uzak mesafe ilişkisi ya da sexting gibi gerçek olmayan şeylerle kendinizi avutmayın. Gerçek bir şeyler yaşayın. Kızı geri alsan ne olacak sexting yapmaya devam edip masturbasyon mu yapacaksın?

Kendi şehrinde görüşüp gerçekten bir şeyler yaşayabileceğin kızlara yürü. Bu kıza da bir şey yazma artık.

Erdi
Guest
Erdi

Merhaba mahmut abi yaşım 30 kız arkadaşım 25 yaşında bir gun iş yerinde otururken biraz boş zamanım oldu ve bende instagrama girip bi kaç video izledim izlediğim videoda kadın erkek yatakta kadının kısa şortu vardi bacakları falan görünüyor neyse videonun konusu komik birseydi kiz arkadaşim bu videoyu izledigim için bana demediğini birakmadi bunlardan mi hoslaniyorsun bilmem ne bir suru laf etti bende hic birsey demedim sonra bu beni sosyal medya hesaplarindan silip engelledi 1 haftayi gecmek uzere tek bir kelime yazmadım instagramim kapattim normal hayatima devam ediyorum ortak arkadaşımız var gecen ona ne yapıyor falan diye sordum muhabbet ettik dün… Read more »

Outsider
Guest
Outsider

Kız olmama rağmen ben de bu yazıları okurken eğleniyorum 🙂 aranıza sızmak güzelmiş

Prince
Guest
Prince

Evet ayrılalı 2 ay oldu ve 1 aydır no contact da idim.bugun ortak bir arkadaşımız ile ben konuşurken onun adı geçti ve o arkadaş sanırım onun hakkında konuştuğumuzu söyledi ki bana ” sen artık çok olmaya başladın istemiyorum seni ne gurursuz insanmissin sen uzak dur anladın mı benden de arkadaşlarımdan da uzak dur ” diye hayatımda hiç isitmedigim bir hakarete maruz kaldım üstelik hiç suçum yokken . Değerli Mahmut üstat saçma olacak belki ama ben bu hakaret sonucunda gerçekten kendimi kötü hissettim . Yani benden bu kadar nefret ettirecek hiçbir şey de yapmadım . Aldatma vs öyle bir şey de… Read more »

Rizeli Uşak
Guest
Rizeli Uşak

Mahmut Bey merhaba, 30 yaşındayım ve kendim gibi 30 yaşında olan bir aile dostumuzun kız ile görücü usulü tanıştırıldım, kız buluttan nem kapan bir tip ve ailenin tutucu olmasından dolayı ciddi sevgililik yaşamamış ben öyle tahmin ediyorum, temiz aile kızı görünüyor, ilk başlarda benimle görüşme konusunda mırın kırın ediyordu fakat rica minnet tanıştıktan sonra wp’den 2 hafta kadar görüştük sonra yüz yüze görüşme aşamasına geçtik ve ilk görüşmemizi yaptık, birlikte avm’de sağda solda falan tüm gün takıldık, annesinin dediğine göre benden elektrik almış, almasa ilk görüşme sonunda bitirirdi, katiyyen devam etmezdi diyor annesi. Gayet iyi gidiyorken yüz yüze görüşmemizden birkaç… Read more »

Pişmaniye
Guest
Pişmaniye

Yaklaşık 2 hafta önce uzun zamandır tanıştığım görüştüğüm güzel vakit geçirdiğim ve flört ettiğim kız tarafından reddedildim, kıza çok muhtaçmışım gibi davrandığımdan dolayı olduğunu düşünüyorum (kırmızı hapla reddedildikten sonra tanıştım) böyle düşünmemin sebebiyse kızın da bana ilgili olması ve flört etmesi. Reddedildikten 4 gün sonra kız normal bir şekilde “napıyorsun” diye bir mesaj attı bende “oturuyorum sen” şeklinde cevap verdim o da “bende dizi izliyorum falan” dedikten sonra görüldü attım ondan sonra daha bir iletişimimiz olmadı muhtemelen kız beni hala arkadaş olarak gördüğünden ve beni üzdüğünü düşündüğü için suçluluk psikolojisi ile böyle bir mesaj atma gereğinde bulundu ancak reddedikten sonra… Read more »

Dex
Guest
Dex

Kız aslında dengesiz falan değil sen kıza açılarak onu sevdiğini söyleyerek işi kendi ellerinle bitirmişsin. Bundan önce yaptığın kritik hata da kızla uzun zamandır görüşüp işi fiziksele götürmemen. Götürmemen diyorum çünkü onunla ilgili bir detay vermemişsin. Kızla sadece buluşup fiziksel hiçbir şey yaşamazsan ve mesajlarla onu ilgiye boğarsan kendi ellerine uydu erkek olursun zaten kızın bir şey yapmasına gerek kalmaz. Bir kız seninle flört ediyorsa, senden hoşlanıyorsa ve sana karşı ilgisi varsa en geç 2-3 buluşmaya kinoların, dokunmaların ve temasların artıp işin öpüşmeye gidip ondan sonra da sekse gitmesi lazım. Hadi arttırıyorum en geç 5.buluşmanıza seks yapıyor olun. O da… Read more »

Erdi
Guest
Erdi

Selamlar mahmut abi şuan no contacta 29. Gunumdeyim dun aksam bir arkadaşım aradi kizla benim hakkim konuşmuşlar kiZ aynen şunları soylemis eski ciktigim kisiler surekli pesimden kosuyordu gonlumu almak için türlü türlü şeyler yapiolardi ağlıyorlardi falan filan beni kendisi için hiçbir şey yapmamakla suçluyormus artık sevmediğini ilişki istemedigini bildirmis tabi bu benim için pek onemli degil hayatıma ceki duzen veriyorum spora basladim kitap okuyorum toparlanma surecine girdim bu noktada kiz hangi kafada ( bu arada kiz beni boş bir sebebten kendisi terk edip engelledi) yani pesinden kosturmtan nasil haz alabilir bir insan bu tur kadınlar kendilerini hiç dinlemezler mi ben… Read more »

stw
Guest
stw

Merhaba mahmut abi kasım ayında konuşmaya başladığım bir kız var kız ile ilk haftada buluştuk fakat doğum günüydü yanında benimde arkadaşım olan bir kız arkadaşını getirdi sonra biz aralığa kadar sohbet ettik ama bu kız beni friendzona atmıştı ben de bazı cinsel konular açarak ona ilgimi belli ettim friendzonedan çıkmaya çalıştım ve çıktım şubatın 15 i gibi buluştuk baş başa buluşmamızda dudaktan öpmeye gittim ve o gün uzunca öpüştük 2-3 buluşma sonrasında kız biz artık neyiz demeye başladı ve bende buluşunca görürsün dedim ve o günden sonra kız beni sevgilisi olarak görmeye başladı fakat aramızda elleşmeden ve sextingden başka şey… Read more »