No Contact Kuralı Başarı Yüzdesi

Diyelim ki no contact evresinde birer hafta arayla 2 kere yazdık. 2. yazdığımızda da bitmesini kabul ettiğimizi söyledik ve beni ara falan demedik. Sonrasında bir daha yazmadık başarı şansı ne düzeyde etkilenir?

No Contact Kuralı, ilişki içinde olduğunuz kişinin ilişkiyi siz istemeden bitirmesi durumunda kullanabileceğiniz etkili bir yöntem. Fakat bu kural genellikle “eski sevgili nasıl geri döner” veya “eski sevgiliyi geri kazanma” gibi başlıklar içinde olunca asıl hedefi tam anlaşılmıyor (ve bu nedenle de bu sitede bazıları böyle bir kuralın bu sitede işi ne diye sorabiliyor). Fakat bu başlıklar daha çok bu konuda yardıma ihtiyacı olanların aradığı başlıklar olduğu için oradalar ve orada öyle kalacaklar.

No Contact Kuralını doğru uyguladığınızda başarı şansı 100%’e yakındır.

Evet! 100%’e yakın. Ama siz başarıyı nesnel anlamıyla, bugün acı çeken siz olarak değil, bundan 2 – 3 sonraki siz olarak DOĞRU şekliyle tanımladığınız zaman 100%e yakın.

Başarıyı sadece eski sevgili geri dönecek diye tanımlamayacaksınız. Şöyle tanımlayacaksınız:

(1) ya ben daha iyisini bulacağım

(2) ya da eski sevgili geri gelecek diye tanımlayacaksın.

Ve her iki ihtimale de açık olacaksın. Biraz mantıklı düşünürseniz, (1) seçeneğin daha iyi bir seçenek olduğunu anlarsınız.

Ama abi ben onun gibisini bulacağıma inanmıyorum! Hiçbir kadın bana öyle hissettirmiyor.

Senin için normal bir gerçekliği değil oneitis hastalığının en belirgin belirtisini sayıkladın. Bu hastalığa aşırı kapılıp kendi kendisini gerçekleştiren kehanete dönüştürerek hayatlarını bok eden azınlığı saymazsan, biraz yaşı ermiş erkeklerin 99%u bunun geçici bir hastalık belirtisi olduğunu bilir.

Bakın yenildiğini kabul edip kalbinin bir tarafını onunla bırakıp hayatına devam etmek gibi arabeskten bahsetmiyorum! Geriye dönüp baktığınızda bunun komik ve utanç verici bir düşünce olduğunu düşüneceğinizi ve hatta eğer kendinizi geliştirmeyi ihmal etmezseniz çoğunlukla “lan bu kız için mi onun gibisini bulamam dedim” diyeceğinizi söylüyorum! Düşünün bir. Bir kadını bırakıp gidemeyen şu sünepe haliniz bu kızı bulabilmiş, 2 – 3 sene içinde evrileceğiniz ERKEK ADAM mı daha iyisini bulamayacak?

No contactın doğru yapılışı

Önce asıl soruya cevap vereyim:

Öncelikle no contact evresinde birer hafta ara ile 2 kez yazdık diye bir şey yok. No contactı iki kere çöpe atmışsın.

No Contactı her bozuşun senin şu an tek başarı sandığın eski sevgiliyi geri kazanma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Yeterince bozarsan sıfıra iner. Atıyorum ayrıldıktan sonra hiç aramasan 80% ise, bir hafta sonra aradın 70%, bir hafta sonra aradın 60%, diye iner. Bu rakamlar tamamen biten ilişkiye (uzun süreli miydi, genelde iyi ve sevgi dolu muydu, 3. şahıs var mı, aldatma var mı – gerçi aldatma varsa geri dönüş yok – ,vs.) bağlı ve sana kimse gerçek olasılık veremez. Ama her aradığında düşer. Fakat ihtimal ne olursa olsun şimdi no contacta girmen aramaya devam etmenden her zaman daha fazla şans bırakır.

Bakın arkadaşlar, no contactın başarısız olmasının en büyük nedenlerinden biri, sizin beklemeniz! Eski sevgili ile konuşmanızı yapıyorsunuz, tüm iletişimi kesiyorsunuz ve eski sevgili ne zaman arayacak diye bekliyorsunuz. Bu başarısızlık  ile sonuçlanır ama daha önemlisi eski sevgili arayana kadar kendinize işkence etmeniz anlamına gelir. Ayrıca no contact sayesinde eski hatun ararsa bütün o süre boyunca beklediğinizi o 3 dakikalık mesajlaşma ya da konuşmada tüm auranızla belli edersiniz, yani şimdi kimse beklediğimi bilmiyor diye kendinizi kandırmayın.

Beklemeyin! Konuşmanızı yapın, arkanızı dönüp gidin. No Contact’ın benim ilgilendiğim ana faydası ayrılık daha doğrusu terk edilme acısının erkeğin duygusal gücünü ve kendisini 3 – 4 seviye atlayacak şekilde geliştirebileceği bir  fırsat olması!

No contact’ı doğru uygularsanız (aramama duygusal gücünü gösterirseniz, hayatınıza devam edebilirseniz, kendinizi geliştirebilirseniz, oneitis hastalığına rağmen yeni kızlarla buluşabilirseniz) sadece hızlıca acıdan kurtulmazsınız, hayatında bu tür bir stres olmadan kırmızı hap sitesi okuyan birinin 3 senede gelebileceği yere 3 ayda gelebilirsiniz!

Demir tavında dövülür. O yanma olmadan egonuz yumuşamıyor ve çoğunuzun mavi hapa yaptığınız ego yatırımı çok yüksek olduğu için, kırmızı hap size mantıklı gelse de aslında çok az içselleştirebiliyorsunuz. Soğuk demiri dövemeyeceğiniz gibi. Oysa bu tür bir acı ve ego darbesi (a) acının ve öfkenin verdiği enerji, (b) bu acıdan bir an önce kurtulma motivasyonu ve (c) egonuzun aldığı darbe yüzünden sizi sabote edememesi sayesinde sizi çok rahat şekillendirecektir.

Bu açıdan bakarsanız no contact’ı doğru şekilde uygulamanız ile başarı şansı 1000%dir 🙂 Sizi çok daha ERKEK ADAM olduğunuz bir hayata hızlıca taşır.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

818
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
224 Comment threads
594 Thread replies
53 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
251 Comment authors
Mahmut AbiAtalayköylü kemalköylü kemalOldbutgold Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Demiralp
Guest
Demiralp

Cok sacma bir yazı olmuş. Contact kesip kizin size dönmesini niye bekliyorsunuz olum baska kizlara yürüyün.

urascimenlii
Guest
urascimenlii

yazıyı tam olarak nerden okudun saçma olan senin yorumun olmuş.

Frank
Guest
Frank

Mahmut Abi merhaba.4 senelik kız arkadaşım benden “artık bir ilişkinin sorumluluklarını kaldırabilecek düzeyde görmüyorum kendimi” dedi ve ayrıldı + uzun zamandır buluşmuyorduk ekiyordu beni 1 aydır.Ayrıldıktan sonra 1 kere aptallık edip yazdım fakat istemediğini, beni sevdiğini ama bir şekilde unutmaya çalışacağını söyledi.Bundan sonra tamamen iletişimi kes kuralı oynamaya karar verdim ve sosyal medya hesaplarından çıkardım.Fakat numarasını hala silmedim sence silmeli miyim ? Ve bu konuda yorumun ne olur gerçekten merak ediyorum.Tecrübenden bu genç kardeşine bir yorum yazarsan mutlu olurum.Teşekkür ederim iyi günler diliyorum.

Geralt
Guest
Geralt

Abi 3. Şahıs var mı bunu kıza sormalı mıyız peki kız sevdiğini ama bir şeylerin eksik olduğunu hisleriyle alakalı olduğunu söyleyip ayrıldı arkadaş kalalım yapınca ben seni arkadaş olarak görmüyorum yeterince arkadaşım var sağ ol dedim

Sole 15
Guest
Sole 15

Abi selamlar.nocontact uyguluyorum bir haftadir.anlasamadik ayrildik yapma dedgm davranislarini devam ettirecegini soyledi.ben de bitirdim.1 jafta icinde 2 kere bana yazdi benim dedigime gelmiyor ama manipulasyonlar vs.tartsmaya girmedim istegimi net bi sekilde belrtip yazsmayi kapattim.Bu sekilde nocontact etkisini kaybeder mi?nocontact ı cope atms olur muyuz islevselligini kaybeder mi?

Summoner
Guest
Summoner

Mahmut abi merhaba geçen gun kız benden ayrıldı ayrılık konuşması normal geçti peki ayrılalım gibi.Büyük bir duygusal tepki göstermedim fakat göstermemi bekliyodu galiba seni üzmek istemem özür dilerim falan gibi laflarla. Neyse ertesi sabah tekrar aradı biraz konustuk. Gayet sakin,rahat bı sekilde konuştum.Kız şaşırdı böyle sakin karşılamama,napıcaksın bundan sonra dedi, daha önce ne yapıyosam seni çıkarıp onları yapmaya devam edicem dedim.beklediği tepkiyi alamadı sanırım nasıl,napıcaz ben boyle olmasını hayal etmiyodum çok zormuş dedi.Yapcak bişey yok önümüze bakıcaz dedim.. Sonra sen bunu mu bekliyodun biriyle mi konuştun, ufaktan da yarım agızla belki düzeltebilirz diye aradım dedi ben buna atlamadım yuvarlak bir… Read more »

Yavuz
Guest
Yavuz

7 aydır bir kızla konuşuyordum seviyordum onu ama ilişkisi başlayınca iletişimi kesmiştim 1 ay sonra mesaj attı tekrar konuşalım diye hiç bir şey arkadaşlığımızı bozamaz felan lar dedi.
bugün instagram dan istek yolladı ve öne çıkan hikaye kısmından ilişkisi olan çocuğun resimleri kaldırmış.
Kızla buluştuğum zaman yaptığımız şeyin resimleri koymuş (ama ilişkisi olan çocuğu hala takip ediyor) Benim sorum şimdi bu kızın amacı nedir? Tekrar geri adım mı atıyor
Birlikte Uludağ gezmeye gidelim mi diyor ilk başlarda konuştuğumuz gibi konuşmaya başladı. Şimdi bunu ilişkisi bozulup geri mi geldi? Yedek kulübesinden tekrar oyuna giriş yapmış gibi olduk

bilemiyorumaltan06
Guest
bilemiyorumaltan06

Hocam merhabalar öncelikle, Daha önceden çok kez görüştük no contact mentalitesini kavrayabiliyorum. Fakat kafamda oluşan bazı soru işaretlerine cevap veremediğim oluyor. Piyasada no contact kuralını çok farklı şekillerde işleyen insanlar var. Mesela en son denk geldiğim biri “en az 30 gün no contact uygula, no contact’in ardından önceki ilişkinden bağımsız bir şekilde iletişime geçme bahanesi yarat” diyor. İşe yarayan olmuş mudur dünyada, görmedim. Youtube yorumlarında 1 2 haftada no contact’in ardından işe yarayanları yazanlar olmuş. Tabii bu beni çok da ikna etmedi ama acaba gerçekten de olabilir mi dedim. Olabilir mi diye düşünmemin sebebi ise şu: Kadın ilişkide sevilmediğini hissedip… Read more »

lrksttp
Guest
lrksttp

@ bilemiyorumaltan06

Belki işe yarar da, senin nc yapmaktaki amacın, kızı geri kazanmaya çalışmak değil ki. Bahsettiğin öneriler kızı tekrar kazanmak için. nc yaparak sen gerçekten de kendi yoluna gideceksin. Bunun için elbette arka planda o kıza muhtaç olmamandan güç alacaksın. Konuya bu açıdan bakarsan; nc seni terkedeni itse de itsin, önemli değil ki.! Eğer kızımız kendi gelirse, o günün şartlarına göre değerlendirirsin, ama nc de amaç kızı geri getirmek değil.

Vitolett0
Guest
Vitolett0

Hocam merhabalar. Eski sevgilimle 6-7 ay sonra konuşmaya başladık bir süre sonra tek taraflı çabaladığımı fark edince bunu kıza söylemek gibi bir hata yaptım. Daha sonra biraz daha peşinden koştum ve hiçbir şey söylemeden no contacta başladım. No contact uyguladıktan 15 gün sonra kız mesaj attı ancak buraları daha önce okumadığım için hiçbir şey olmamış gibi davranmak yerine 15 günde ne değişti tarzında cevap verdim. Kız da bir şey değişmedi 15 gündür sen yazmadın ben yazayım dedim ama yazmadım say şeklinde cevap verdi ve konuşmayı sonlandırdı. Ben de cevap vermedim ve yazmamaya karar verdim. Buradan olay toparlanır mı?

Hulktune
Guest
Hulktune

Mahmut abi selamlar. Üniversite zamanları özgüveni yüksek sürekli tabak değiştiren amerikan futbolu oynayan sevgilisi olan kızlarla bile takılan bir çocuktum fiziğim çok iyi olmasada baya toparlanmıştı. o zamanlar kadınları çok önemsemiyordum. korona muhabbetinden sonra memlekete dönünce sosyal medyadan bir kızla tanıştım kızla hiç görüşmememize rağmen kız bana çok yakın davrandı sevgi sözcükleri senden hoşlanıyorumlar gibi. Buluştuk buluştuktan sonradan enerjimiz uydu baya ikinci buluşmada beraber olduk bu sırada sürekli shit test yapıyordu çoğunu atlatıyordum. sonra bu kızın başka arayışlar içinde olduğunu farkedip net bir şekilde bitirdim. aradan 7-8 ay geçti ben bu sürede tekrar okulumun olduğu şehirdeydim ve tekrar memlekete dönmem… Read more »

Hell
Guest
Hell

bu kadar uzun yazdirip seni zihin karmasasina soktugu icin NEXT emin ol daha cirkin low tipler bu kadar mind firtinasi yapmadigi icin senden daha basarililar

Hulktune
Guest
Hulktune

kısa ve öz bir cevaptı dostum sağol

SimonAdams
Guest
SimonAdams

Hocam kitabı aldım okudum ancak teorik olarak bir soru soracağım başlık bulamadım buraya yazıyorum. Terk edildik no contactı uyguladık kız bir zaman sonra mesaj attı ancak mesajın içeriği son konuşmanın kötü bitmesi bu şekilde bitmesine gönlüm razı gelmedi kötü ayrılmayalım hakkını helal et falan tarzında. Şimdi burada seçenekler; 1) Kızın buluşmak istediğini varsayıp konuyu değiştirip eğlenceli bir şekilde kısaca konuşup buluşmaya çağıracağız gelirse hiçbir şey olmamış gibi eskileri açmayıp flört edeceğiz. 2) Kıza sıkıntı yok helal olsun şeklinde cevap verip daha sonra buluşmaya çağıracağız. 3)Kızın ilgisi yok vicdanını rahatlatıyor diye düşünüp direkt sıkıntı yok helal olsun kendine iyi bak şeklinde… Read more »

MR.david
Guest
MR.david

Abi geçenlerde bundan 2-3 ay önce bir kızla konuşmaya başladım sonra muhabbet ilerledikçe ben ona karşı farklı duygular hissettiğimi belli etmeye başladım ama baktım ki bu arkadaş olarak düşünüyor yani öyle diyordu biz arkadaş olarak çok iyi anlaşıyoruz diyordu bende no contact uygulayarak kendimi çektim ve geçen gün karşılaştık ben soğuk davrandım bana ne oldu dedi bende birşey yok konuşuruz dedim akşam aradı ne oldu neyin var dedi bende ben sana arkadaş duygularıyla yaklaşmadım bu yüzden bizden arkadaş olmaz dedim sonra oda ben öyle birşey düşünmüyorum dedi bende ona eğer düşünürsen konuşuruz diyerek konuşmayı bitirdim şimdi ne yapmalıyım?

Vergil
Guest
Vergil

Ben ayrılmayı kafaya koymuştum çünkü bazı şeyler değişmişti. Sonrasında sinirli olduğum bir anda bitti dedim. Sonrasında karşılıklı bitirdik. 1 hafta kadar hiç konuşmadık. Şimdi biraz pişman oldum sanırım. Dün öğlen gibi Whatsapp dan yazdım konuşalım diye müsait olduğun zaman ara dedim. O da tamam dedi ve yaklaşık bir 4 saat sonra aradı. 20 dakika kadar konuştuk. Ben çok sakin kibar ve neşeli bir şekilde konuştum o da öyle. ikimizin de karşılıklı hataları vardı ben bu hatalar için üzgün olduğumu çocukça olduğunu artık aştığımı söyledim. O da hataları için özür dilemeye başladı. Ben benim arama amacım özür dileşmek değil dedim. Gerçekten… Read more »

Melih
Guest
Melih

Abi sevgilimle 4 aydır ayrıyız. Ayrılan taraf oydu. Arkadaş kalmak istemediğimi söyledim. 2 hafta no-contact sonrası kız yazdı. Buluştuk ama istediğim gibi geçmedi. Ondan sonraki buluşma tekliflerimi kabul etmeyince arkadaş olmam seninle konuşması yapıp no-contacte devam ettim. 10 gün sonra kız yine yazdı. Buluşma teklif ettim ama kabul etmedi. Böyle olunca 1 ay hiç konuşma başlatmadım, kızın yazdıklarına kısa cevaplar verdim. Sonunda 15 günlük bir iletişimsizliğin sonunda kız yine yazdı. Ben yine buluşmak istedim, reddetti. Neden buluşmuyoruz dedim, canım istemiyor dedi. Böyle olunca takibi bıraktığım instagramına bakmak aklıma geldi ve beklenen sonu gördüm. Kız sevgilisiyle fotoğraf atmıştı. Ben takıldığım kızlardan… Read more »

Amir
Guest
Amir

Mahmut abi benim sevdiğim kız başka bir kız ile lezbiyen oldu. Bende ayrılmadan önce olur da ayrılırsan bana tekrar yazabilirsin dedim ve 1 aydır yazmıyorum o da yazmıyor. Sence ne yapmalıyım?

Haydar
Guest
Haydar

Kıza ne yasşattın da bütün erkeklere arkasını dönüp, lezbiyen bir hayata başladı :)şaka bir yana üçlü olursa senin avantajına olur,2 manitan olur..ama en güzeli heteroseksüel,feminen ,erkekleri tercih eden bir kız bulman ..pussy yalayan kız ne kadar çekici olur ki?

Beyaz Atli Freud
Guest
Beyaz Atli Freud

Abi selamlar, neredeyse 5 yillik bir iliskim var. son bir yildir da kiz arkadasim inanilmaz dengesiz tavirlar icinde. Gecen gun bana ara vermek istedigini soyledi, beni seviyormus, benlik problem yokmus sozde. Bunu kabul edip, no contact uygulasam ise yarar mi? Yoksa direkt kabul etmeyip ayrilmali miyim?