No Contact Kuralı Başarı Yüzdesi

Diyelim ki no contact evresinde birer hafta arayla 2 kere yazdık. 2. yazdığımızda da bitmesini kabul ettiğimizi söyledik ve beni ara falan demedik. Sonrasında bir daha yazmadık başarı şansı ne düzeyde etkilenir?

No Contact Kuralı, ilişki içinde olduğunuz kişinin ilişkiyi siz istemeden bitirmesi durumunda kullanabileceğiniz etkili bir yöntem. Fakat bu kural genellikle “eski sevgili nasıl geri döner” veya “eski sevgiliyi geri kazanma” gibi başlıklar içinde olunca asıl hedefi tam anlaşılmıyor (ve bu nedenle de bu sitede bazıları böyle bir kuralın bu sitede işi ne diye sorabiliyor). Fakat bu başlıklar daha çok bu konuda yardıma ihtiyacı olanların aradığı başlıklar olduğu için oradalar ve orada öyle kalacaklar.

No Contact Kuralını doğru uyguladığınızda başarı şansı 100%’e yakındır.

Evet! 100%’e yakın. Ama siz başarıyı nesnel anlamıyla, bugün acı çeken siz olarak değil, bundan 2 – 3 sonraki siz olarak DOĞRU şekliyle tanımladığınız zaman 100%e yakın.

Başarıyı sadece eski sevgili geri dönecek diye tanımlamayacaksınız. Şöyle tanımlayacaksınız:

(1) ya ben daha iyisini bulacağım

(2) ya da eski sevgili geri gelecek diye tanımlayacaksın.

Ve her iki ihtimale de açık olacaksın. Biraz mantıklı düşünürseniz, (1) seçeneğin daha iyi bir seçenek olduğunu anlarsınız.

Ama abi ben onun gibisini bulacağıma inanmıyorum! Hiçbir kadın bana öyle hissettirmiyor.

Senin için normal bir gerçekliği değil oneitis hastalığının en belirgin belirtisini sayıkladın. Bu hastalığa aşırı kapılıp kendi kendisini gerçekleştiren kehanete dönüştürerek hayatlarını bok eden azınlığı saymazsan, biraz yaşı ermiş erkeklerin 99%u bunun geçici bir hastalık belirtisi olduğunu bilir.

Bakın yenildiğini kabul edip kalbinin bir tarafını onunla bırakıp hayatına devam etmek gibi arabeskten bahsetmiyorum! Geriye dönüp baktığınızda bunun komik ve utanç verici bir düşünce olduğunu düşüneceğinizi ve hatta eğer kendinizi geliştirmeyi ihmal etmezseniz çoğunlukla “lan bu kız için mi onun gibisini bulamam dedim” diyeceğinizi söylüyorum! Düşünün bir. Bir kadını bırakıp gidemeyen şu sünepe haliniz bu kızı bulabilmiş, 2 – 3 sene içinde evrileceğiniz ERKEK ADAM mı daha iyisini bulamayacak?

No contactın doğru yapılışı

Önce asıl soruya cevap vereyim:

Öncelikle no contact evresinde birer hafta ara ile 2 kez yazdık diye bir şey yok. No contactı iki kere çöpe atmışsın.

No Contactı her bozuşun senin şu an tek başarı sandığın eski sevgiliyi geri kazanma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Yeterince bozarsan sıfıra iner. Atıyorum ayrıldıktan sonra hiç aramasan 80% ise, bir hafta sonra aradın 70%, bir hafta sonra aradın 60%, diye iner. Bu rakamlar tamamen biten ilişkiye (uzun süreli miydi, genelde iyi ve sevgi dolu muydu, 3. şahıs var mı, aldatma var mı – gerçi aldatma varsa geri dönüş yok – ,vs.) bağlı ve sana kimse gerçek olasılık veremez. Ama her aradığında düşer. Fakat ihtimal ne olursa olsun şimdi no contacta girmen aramaya devam etmenden her zaman daha fazla şans bırakır.

Bakın arkadaşlar, no contactın başarısız olmasının en büyük nedenlerinden biri, sizin beklemeniz! Eski sevgili ile konuşmanızı yapıyorsunuz, tüm iletişimi kesiyorsunuz ve eski sevgili ne zaman arayacak diye bekliyorsunuz. Bu başarısızlık  ile sonuçlanır ama daha önemlisi eski sevgili arayana kadar kendinize işkence etmeniz anlamına gelir. Ayrıca no contact sayesinde eski hatun ararsa bütün o süre boyunca beklediğinizi o 3 dakikalık mesajlaşma ya da konuşmada tüm auranızla belli edersiniz, yani şimdi kimse beklediğimi bilmiyor diye kendinizi kandırmayın.

Beklemeyin! Konuşmanızı yapın, arkanızı dönüp gidin. No Contact’ın benim ilgilendiğim ana faydası ayrılık daha doğrusu terk edilme acısının erkeğin duygusal gücünü ve kendisini 3 – 4 seviye atlayacak şekilde geliştirebileceği bir  fırsat olması!

No contact’ı doğru uygularsanız (aramama duygusal gücünü gösterirseniz, hayatınıza devam edebilirseniz, kendinizi geliştirebilirseniz, oneitis hastalığına rağmen yeni kızlarla buluşabilirseniz) sadece hızlıca acıdan kurtulmazsınız, hayatında bu tür bir stres olmadan kırmızı hap sitesi okuyan birinin 3 senede gelebileceği yere 3 ayda gelebilirsiniz!

Demir tavında dövülür. O yanma olmadan egonuz yumuşamıyor ve çoğunuzun mavi hapa yaptığınız ego yatırımı çok yüksek olduğu için, kırmızı hap size mantıklı gelse de aslında çok az içselleştirebiliyorsunuz. Soğuk demiri dövemeyeceğiniz gibi. Oysa bu tür bir acı ve ego darbesi (a) acının ve öfkenin verdiği enerji, (b) bu acıdan bir an önce kurtulma motivasyonu ve (c) egonuzun aldığı darbe yüzünden sizi sabote edememesi sayesinde sizi çok rahat şekillendirecektir.

Bu açıdan bakarsanız no contact’ı doğru şekilde uygulamanız ile başarı şansı 1000%dir 🙂 Sizi çok daha ERKEK ADAM olduğunuz bir hayata hızlıca taşır.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

818
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
224 Comment threads
594 Thread replies
53 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
251 Comment authors
Mahmut AbiAtalayköylü kemalköylü kemalOldbutgold Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Koray
Guest
Koray

Mahmut abi merhabalar. Kız arkadaşım benle ayrıldıktan 3 gün sonra hemen başka biriyle ilişkiye başlamış. Çocukla hala ilişki halinde ama bana bir keresinde napıyorsun diye mesaj attı (vurdum ama bakalım ölmüş mü diye kontrol), bir keresinde de muhabbet açmalık bir fotoğraf gönderdi. İşi çok sulandırmadan kısa kısa birkaç mesaj alışverişi yapıp bitirdim sohbetleri. Buluşmaya davet etme gibi bir şey yapmadım. Bu gibi durumlarda nasıl bir tavır takınmak lazım. Bunu yapan bir kızın direkt nextlenmesi mi gerekir

Chunguz
Guest
Chunguz

Usta iyisindir umarım. Ex’le ortak WP grubundayız ama bayramdan bayrama yazıyorlar sadece gruba, iyi bayramlar o kadar. Geçen bayram da yazdılar, öyle duruyor. Son mesaj 2 haftadır iyi bayramlar yani. Mesajları açmadım bile NC’yi bozar diye. İyi mi ettim yoksa gruba iyi bayramlar yazmayarak görmezden mi gelmiş oldum? Özelden ulaşmış olsa görmezden gelmek büyük hata da, böyle olunca kerizlik mi yaptık acaba diye düşündüm. Fikrini almak isterim.

CristaSewi
Guest
CristaSewi

Abi, yakın ortak arkadaşımız var. Kızla arkadaşlık anlamında buluşmak istiyorum ama ex’e haber göndermek için buluşuyormuşum gibi durur herhalde. Arkadaşım olduğu için buluşmak istiyorum aslında samimi söylüyorum. Ne yapmak lazım? Buluşmamak en iyisi herhalde?

Murat
Guest
Murat

Abi 19 yaşındayım 3 yıllık ilişkimde kız arkadaşım yoruldum ,bu ilişkiye devam etmektense başka bir ilişkiye başlamak daha kolay geliyor diyerek sadece mesajla beni terketti. 1 hafta sonra sonra ben en azından yüz yüze görüşelim diye yazdım ve görüşmek istemedi o andan itibaren her yerden çıkardım ve hiçbir şekilde iletişime geçmedim 1 ay no contactın sonunda 3 hafta önce beni az önce sen mi aradın diye mesaj attı barışmak isteyip istemediğini anlayamadım sadece hayır yazdım o da anladım diye karşılık verdi no contacta hala devam ediyorum fakat 3-4 gün önce sinirlenip rehberimden de sildim o da silmiş beni no contacta… Read more »

Kacinganbaglanan
Guest
Kacinganbaglanan

Harika bir yazı.

Stolz
Guest
Stolz

Selam Mahmut abi 19 yaşındayım TRP ile tanışmadan önce aynı sınıfta olduğum bir kızla çok uzun bir süredir flört ediyordum . (Uydu beta erkek ) Ama bir türlü ilişkiye başlayamıyordum. TRP nin verdiği uyanma ile yanlışlarımı düzelttim ve doğru hamleler yapmaya başladım. İlişkiye başladıktan sonra benimle yeterince ilgilenmiyor sormuyorsun diyordu bu süreçte de cinselliği bol bol yaşıyorduk. Bense ağırdan alıyordum ve bir türlü geçiştirmeyi başarıyordum. Düne kadar birlikte olduğum kız buluşmaya çağırdı ben senden hoşlanmıyormuşum şimdi farkettim dedi ve ayrılmak istediğini söyledi maks 2 dk konuşma oldu güle güle dedim (ilişkimiz 2 ay sürdü) 2 gün sonra kendisinin yanında kız… Read more »

öğrenci
Guest
öğrenci

Mahmut abi no contactı profesyonelce uyguladığım ve beni friendzone’a atmaya çalışmış kız geri döndü görüşmeye çağırdı(ortak dostumuza aratarak yaptı bunu) o gece baş başa da görüştük beklemediğim şeyler anlattı, duygusal bir bağ kurmuş kız bana süreçte ne kadar üzüldüğünden bahsetti(buralarda beni şaşırttı gerçekten üzülmüş) ama hala kafasının tam aydınlanmadığını hissettim bu kız ben çok kıskanırım yapamam senle demişti friendzone teklif ederken biraz çatlak yani, ona bu dediklerini hatırlattım hiç bir kadın arkadaşlığa atmaya çalıştığı adama bunu söylemez dedim her neyse kıza bir şeyler anlattım ilişki öncelikli olmadığıma dair buda gülerek kolumu dürttü bana takılalım mı diyorsun yani dedi tam öyle… Read more »

Fatih
Guest
Fatih

Twitter’dan eskiden bana attığı bir şarkıyı paylaşmam no contact’i bozar mı? Hala beni gizli gizli takip ettiğini biliyorum. Eskiden bana attığı, pek bilinmedik bir şarkıyı paylaşmam no contact’i bozar mi merak ettim doğrusu :D, Bu arada kendisini unuttum, yazasım içimden gelmiyor zaten. Henüz 1 ay falan oldu ama şarkıyı paylaşmak istemem içimden geliyor olması, yine de tekrar yazarsa konuşmak isterim ama yazmazsa da sorun yok.

kabirazabinim
Guest
kabirazabinim

Abi merhaba, bir sorum vardı. Ortak arkadaş grubumuzla bir buluşma var ona katılacağım, eski sevgilim orada olmayacak. Foto falan çekilir kıza da ulaşır banko bu fotoğraflar. Normalde kızın bana zamanında verdiği saati kullanıyorum, başka saatim yok. O günü saati çıkarayım mı? Çok küçük bir detay farkındayım, umarım küfür etmezsin. Önemli mi önemsiz mi bilemedim.

Darky
Guest
Darky

Mahmut abi selamlar yaklaşık 10 aylık dolu geçen mutlu anıların da çok olduğu ama sana son kötü kısımları anlatmak istediğim daha yeni biten ilişkim, ilk olarak son haftalarda hep bir olay çıkartıyordu kız. İlk olayda belki ben hatalıydım ama engel yedim.olayda bir arkadaşa ortak alandayım gelirken söylersindi. Arkadaş bize aynı bölümde olmamıza rağmen çok selam falan vermiyor benimkine, bana da o kadar fazla vermiyordu sadece bir staj olayı ile ilgili bir durumdu. Olayın sonunda engel yedim herşey bitti falan dedi, ben olayı anlamadım tabi ilk başta. Günün sonunda servislerin orada sarılıp barıştı. Ben ama plan kurmuştum hafta sonu atakuleye çıkacaktık.… Read more »

Favela
Guest
Favela

Mahmut abi merhabalar. 2.5 senelik bir ilişkim oldu çokta güzeldi beni çok sevdiğine eminim benimde aynı şekilde her yerde anımız var herşeyi yaşadık ikimizde birbirimizin hayatına iz bıraktık. Herşey böyle güzel giderken benim son aylarda yaptığım bazı hatalar ilgisizlik umursamamazlık saygısızlık partnerimi iyice doldurmuş fakat benim bundan haberim yoktu gayet iyiydik bana yansıtmıyordu. Kendisi ile 20 gün önce beraberdik çok eğlendik sarıldık birbirimizden kopamadık. Bir kaç gün geçtikten sonra babası bizim mesajlarımızı yakaladı pek bi sıkıntı olmadı konuşmaya devam ettik beni aradı nasıl olduğumu sordu ben aynı şekil falan öyle geçti. Ertesi gün bu olaydan sonra ben instagram üzerinden küfürlü… Read more »

Silvestir
Guest
Silvestir

Mahmut abi merhabalar. 21 yaşındayım sadece bir tane sevgilim oldu gerçekten sevdim aynı şekil onunda ilk ilişkisiyim her ilkimi onunla yaşadım aynı şekil oda benimle 2.5 seneden fazla oldu şuanda ayrıyız benim hatalarimdan dolayı hatalarım çözülecek hatalardi fakat üst üste binince kendisi iyice doldu ve terketti çabalasam da olmadı. Sorum şu onun ilk aşkıyım aynı şekil oda benim uzun süreli bir ilişki yaşadık ve herşeyi yaşadık, no contact kuralı ile bu kişinin dönmesi ne kadar mümkün? Ben tamamen iletişimi kestim kendisi beni sosyal medya platformlarından engelledi o günden sonra no contacta başladım 1. haftadayım ve ne olursa olsun o ulaşmadan… Read more »

Approved
Guest
Approved

Abi selamlar. 4 senelik bir ilişkim oldu acısıyla tatlısıyla çok güzel zamanlar geçirdik sevilmeyi sevmeyi dibine kadar hissettik bende oda kendisi ailemle tanışmıştı ve çok iyi anlaşıyolardı hala öyle 4 senede herşeyi yaşadık güzel anılar biriktirdik güzel bi birliktelikti şuan ayrıyız. Benim belirli hatalarım oldu basit hatalar adı altında olan hatalardı bunlar kendisi iyice dolmuş hatalardan dolayı dolduğu içinde beni terketti daha sonra ben kendimi çok geliştirdim her konuda düşünce yapımı değiştirdim ona karşı yaptığım hataları çözüme ulaştırdım fakat kendisi bunu bilmiyor 2 buçuk aydır ayrıyız ayrıldığımız gün herkesin yaptığı gibi ben yalvardım yakardım bi etkisi olmadı daha sonra 1… Read more »

ferhataga
Guest
ferhataga

Abi merhabalar, tuhaf bir sorum olacak. Ex’le ayrılalı 3 ay falan oldu. Bir discord serverimiz var, onla ben varız içinde sadece. Acaba discorda giriyor, gördüğü halde bu serverdan çıkmadı mı bilmiyorum. Veya 3 aydır hiç discorda girmedi onu da bilmiyorum, ama PC’de çok aktif olan birisi değil. Ben bu serveri sileyim mi abi? Eninde sonunda discorda girecek. Silersem daha çok kuyruk acısı falan mı gösterir diye bilemedim, ondan sormak istedim.

Genu
Guest
Genu

Mahmut abi merhaba. Martta ayrıldığım 3 senelik kız arkadaşım var, ayrı olma nedenimiz başkalarının tavsiyeleriyle ilişkiyi bitirmeye kalkmasıydı benim bunu fark edip direkt ayrılmamdı.Her yerden çıkardım, sildim. 1 kere bile stalk yapmadım, haber almadım, iletişime geçmedim tamamen no contact yaptım. Arada birkaç kıza yürüdüm.Çok yakında doğum günüm var bu kızla flörtken de sevgiliyken de doğum günlerini kutlardık. Bu ayrılıkta da kutlama ihtimaline karşılık teşekkür ederim gibi bir cevap verirsem no contactı bozmuş olur muyum, yani cevap vermemem mi gerekir?

1 4 5 6 7 8 15