Bir stilin olsun

Yeni fişten çekilmiş bir erkek için bırakması en zor olan şeylerden biri de mutlakçılık eğilimidir. Çok uzun bir süre cinsel yakınlık için aç olan bir erkeği, en acil problemini çözecek reçete programları takip etmek istediği için suçlayamazsınız.”Tamam, peki kız kızları elde etmek için ne yapacağım? Şöyle mi giyineyim? Şöyle mi davranayım? …” Bu çeşit kelimesi kelimesine, dümdüz ve siyah – beyaz eğilim, fiştekilerin oyun taraftarlarına ve bu nedenle de Oyuna şüphe ile bakmalarına neden olur.

Tavus kuşu yöntemi (Peacocking) ile bir stil sahibi olmak arasındaki farkı anlamak, bu tip bir karışık durumudur. “Komik bir silindir şapka mı giymeli? Siyah ojeler? S**ktir git buradan …” Oyuna yeni olan birçok erkek, tavus kuşu teorisinin en ekstrem yönleri ile stil sahibi olmayı ya da Adam Carolla’nın dediği gibi bir tipinin olmasını birbirine karıştırır. Hayatı boyunca sadece kendin ol propagandasını duymuş ortalama bir erkek için bu ayrımı yapmak oldukça garip bir süreçtir. Sonuçta bu adamlar uzun yıllar  boyunca “Beni olduğum gibi sevmeyen bir kızla olmak istemiyorum” sözüne sığınıp sonra neden 29 yaşında ve eline kadın eli değmemiş bir bakir olduklarını düşünüp durmuş adamlar.

Stil

Bir stilinin olması önemli. Fiziksel çekimin temeli her kız için değişiktir ama stilin bağlama bağlı olduğunu unutmayın. Dövmeli ve MMA tipli “piç herif” arketipi bir stildir. Göz kalemi, siyah ojeler ve emo dar kot pantolon bir stildir. 3 parça Armani bir stildir ve böyle düzinelerce stil vardır. Kadınlar ise bir rolü doldurmak üzere aktör seçen ajanslardır.

Ama her stil aynı mıdır? Bazı erkeklerin stili o kadar garip görünüyor ki bu adamların herhangi bir kadın grubu tarafından aranan bir rola uyabileceklerini düşünmek çok zor. Tuhaf olmanın kendisi bile bazı kadınları etkileyebilir mi?

Birine tuhaf görünen diğerine sıradandır. Herkes hergün her yerde değişik derecelerde de olsa kendi elindeki rolü oynuyor. Benim çalıştığım yerde istesem tişört ve kot pantolon giyebilirim, ama ben daha resmi giyinmeyi tercih ediyorum. Neden? Zira bu tarz bir giyim belli bir saygı getiriyor. Ama eğer bir klüpte yeni bir içki promosyonu yapıyorsam, kişiliğim ve giyimim o ortama göre değişir.

Mystery gibi biri 7-11’dan big gulp almaya giderken de ortalıkta yüksek topuklu ayakkabılarla gezmez. Ben aslında kulüplere giderken o bilinen stilini hala kullandığını sanmıyorum. İnternette gördüğünüz o fotoğraflar Mystery’nin deneysel döneminde çekilmiş fotoğraflar. Hala tavus kuşu yöntemini uyguluyor bu şüphesiz ama artık bu daha az cafcaf gerektiriyor zira Mystery gibi erkekler bu prensipleri değişik durumlarda neyin ilgi çekeceği seviyesine damıttılar.

Tam teşkilat Gene Simmons kostümü ile kulüpten kulübe akmanın kimseyi etkilediği yok ama stil sahibi olmayan birçok erkeğin dalga geçtiği şey bu zaten: aşırı, esktrem uçlar. Ekstrem piç, ekstrem Emo, ekstrem motorsikletçi, vs. kolay hedefler ama stil sahibi olmanın özü bunlar değil.

Tavus Kuşu Yöntemi

Tavus kuşu yöntemi ile stil aynı şey değiller. Tavus kuşu yöntemi bir PUA aracı (tam olarak props (PUA jargonunda çevrede bulunan ve kızla muhabbet açmanı sağlayacak her şey)). Tavus kuşu teorisi bile efektif bir şekilde uygulamak için bir stil sahibi olmayı gerektirir ama tavus kuşu duruma göre kullanılan bir araç iken stil daha uzun soluklu ve genel görünüşünüzle alakalıdır.

PUA çalışmaları emekleme dönemindeyken, tavus kuşu teorisi anlaması kolay bir şeydi. Sosyal zekaya sahip insanların çoğu sürüden farklı olmayı zaten isteyeceği için tavus kuşu takip etmesi kolay bir prensiptir. Şu bir gerçek ki herkes bir dereceye kadar tavus kuşu teorisini uygular. Bir kravat ya da ayakkabı seçmek basit bir şey gibi görünür ama bilinçaltında belli durumlar için belli aksesuar ve giyecekleri seçme nedeniniz dikkat çekmektir.

Tavus kuşu yöntemini kullanmanın amacı, kadını sizin çerçevenize çeken ince bir farklılık ya da konuşma başlatma imkanı sağlamaktır. Garip ama (ya da garip değil) pahalı ayakkabıların bazı kızları mıknatıs gibi çektiğini farkettim. Çoğu kadının ayakkabılara olan takıntısını düşününce bu anlaşılmaz bir şey değil. Kadınların dolaylı iletişime, vücut diline, görünüşe, sözel olmayan ipuçlarına olan duyarlılıklarını aklınızda tutmanız önemli. Kadınlar kısa bir süre süzerek bile birbirlerini tartıp kızlar arası hiyerarşide birbirlerini çeşitli statülere yerleştirirler. Aynı şeyi çekici buldukları erkekler için de yaparlar.

Oyuna yeni başlamış ve tavus kuşu kullanacak kadar kendine güvenen erkeklerin anlamadıkları şey, çok küçük bir değişikliğin bile büyük bir fark  yaratabildiğidir. Sizin oyununuz tavus kuşu yöntemi değil. Tavus kuşu sadece balığı oltaya getiren yem. Fiş oltadayken onunla nasıl oynayacağınız ise size kalmış.

Yetenek repertuarınıza şimdi anlatacağım hayun bayıltanı (chick crack) eklemeniz de bazı durumlarda size yardımcı olacaktır. “Çıktığım” tüm stiprizci kızların hemen hemen hepsi ana akım ruhaniliğine inanıyorlardı. Arada bafilediğim Angie adlı kız pembe çantasında tarot kartları bulunduruyordu, bir diğeri ruh çağırdığını söyledi, vs. Bu tip kadınlar erkekte bu şekil bir bağ ararlar. Üniversitede iken şu an 18 yıldır takmakta olduğum bu yin-yang yüzüğünü almıştım. Zamanında hayatımdaki dengeyi sürdürmem gerektiğini bana hatırlatması için bir sokak satıcısından almıştım yoksa doğu dinlerine inandığımdan değil. Ama bu yüzüğü aldığımdan beridir kaç kadın yüzüğü işaret ederek konuşma başlattı sayamadım. Çok küçük bir yüzük ama birçok kadını çekebilen güçlü bir mıknatıs.

Çeviri: Have a Look

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

61
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
26 Comment threads
35 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
AnonimUbskkkkkaliCardioby Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Hakan
Guest
Hakan

Abi sende dövme var mı ve dövme durumuna nasıl bakıyorsun ayrı bir çekiciliği var mı sence yaptırılmalı mı

Necromancy--
Guest
Necromancy--

bana kızmayın ama bu yazıdan birşey anlamadım

Galahad
Guest
Galahad

Bunu tam olarak hangi yazının altında sorsam bilemedim. Bu cumartesi günü dişlerime alt üst tel takılacak. Hiç umursamıyorum normalde. Zaten maskeli dolaşacağımız için görüntüsünden rahatsız olmuyorum. Ama bir yandan merak ettiğim konu da var. Bende çirkin duracağından hiç şüphem yok da kadınlar, erkeklerde diş teli görünce nasıl düşünüyor… Yani dövme, sakal da esktra bir aksesuar. İllaki bonus katkıları oluyor. Fakat diş telinde de olumlu yönden böyle bir durum söz konusu olabilir mi ? Mesela, diş teli takıyor; demekki kendine bakıyor tarzında düşünce oluyor mudur, bize dezavantaj kadar avantaj da sağlar mı.. Dediğim gibi diş telimden rahatsız değilim sadece karşı tarafta… Read more »

Enigmatic
Guest
Enigmatic

Sen kadınlar ne der diye düşünüyorsun, işin zor. Bunu acilen bırak. Kimin ne düşündüğünü takma.

Galahad
Guest
Galahad

Dostum başta da belirttim, bunu problem etmiyorum ve takmıyorum. İsteyen olumsuz düşünüp beni beğenmeyebilir. Sorun değil. Ancak benim merak ettiğim diş telinin insanlarda olumlu veya olumsuz düşünce oluşturup, oluşturmadığı… Zaten olumsuz da olsa ben bunları takacağım. Değişen hiçbir şey olmayacak.
Sadece merak ediyorum.

Efe
Guest
Efe

Bir stilin olsun derken giyim tarzı dışında kişilik olarak da bir stilin olmalı diyebilir miyiz? Yani daha çok çocuksu ve yerine göre olgun yada tam tersi olgun ve yerine göre çocuksu olmak bir stil mıdır? Bunun bir çok kombinasyonu olabilir ama söylemek istediğim kişilik olarak kendimizi bir kalıba sokmalı mıyız? ya da kalıbı bize mi uydurmalıyız? Biraz karışık oldu farkındayım ama sorumu anladığını düşünüyorum Mahmut abi.

Koray O.
Guest
Koray O.

Bir stilin olsun derken şu denmeye çalışmış sanırsam, kendimden örnek vereyim; Metal dinleyen bir elektro gitaristim. İlgim bu yönde. Ortamda kolpa gibi değişken birisi varsa insanlar nasıl hissederler sence? Tarif bile edemezler. Ben metalin yanında rock, hyperpop, senfoni, city pop, klasik müzik de dinliyorum fakat genel olarak tarzım metal yönünde ve kendimi böyle satıyorum. Gitarist dendiğinde ben gösteriliyorum. Hobilerin, ek olarak senin kendi seçip az da olsa benimsediğin, seni farklı kılan özelliklerin senin tarzındır. Giyim tarzım ise: çok soğuk havalarda; 2 atkı, sade kazak, kalçamın altına inen şişme kaban, klasik bir bot ya da nike air monarch şeklinde giyiniyorum. Bahar… Read more »

coldandtrees_2
Guest
coldandtrees_2

Mahmut abi selamlar. Bir kişinin sözsüz iletişimde( veya iletişimde olmayıp aynı mekanda olsun) albenisinin yüksek olduğunu farzettiğimizde yani dikkatleri üzerine çekebildiğini düşündüğümüzde genelde akla yakışıklılık uzun boy iyi giyim vs geliyor fakat çekiciliğin ciddi anlamda bilinçaltında çalıştığını düşünüyorum. Aura kelimesini bunun için uygun buluyorum çünkü duruşumuzun açısı hareketlerimizin hızı ve yavaşlığı , bakışlarımızın odağı ve etrafa yaydığımız özgüven mesajı ve daha nicesi bu aurayı oluşturuyor. Çünkü bazı insanlar konuşmadan enerjisiyle tüm dikkatleri üzerine ciddi bir şekilde üzerine çekebiliyor ve ilk görüşte hoş bir kadının odağına direkt giriyor (aynı mekan veya bi eventte) ve iletişim öncesi erkek 3-0 önde başlıyor. Sence… Read more »

BoA
Guest
BoA

Erkeğin takı olarak yüzük takması iyi mi kötü mü? Taktığın parmağa göre değişir ama yüzük parmağına takmak evli havası veriyormuş bu da kadınlara çekici geliyormuş diye okudum. Ayrıca maskülen durduğunu düşünüyorum. Ama evliliği de çağrıştırıyor. Size sormak istedim. Yaş 22.

Cardioby
Guest
Cardioby

Zamanında bu sitede giyim önerileri için bir instagram hesabı paylaşılmıştı onu bilen ya da giyim için önerlierde bulunan hesap önerebilecek var mı

ali
Guest
ali

Mahmut abi hoşlandığım kız bana “yüzün güzel ama tarzını beğenmiyorum” dedi. Shit test olarak aldım “oo şansölye Ebru hanım tarzımı beğenmiyor hemen değişmeliyim :d” yazdım. Gülme emojisi atıp “Ali ben anlıyorum bu işlerden” yazdı. Ben de “neden kendinde uygulamıyorsun o zaman ahı ahı ahı” yazdım. O da gülüp güzel laf soktun dedi falan. Benim sorum acaba kız tarzımı beğenmeme konusunda ciddi miydi? Yoksa beni mi yokladı sadece. Zira çoğu kadın gibi modayı takip ediyor. Ben deri bileklik, zincir kolye, siyah yüzük, saat bazen kasket falan takılan biriyim. Hatta küpe ve dövme de yaptırırım belki ilerde. Uzun saçlıyım(aşırı uzun değil omuz… Read more »

kkkkk
Guest
kkkkk

Gotik tarzda giyinen bir erkekseniz klasik giyinen bir kadını -özellikle- ilk görüşte etkileyemezsiniz. Hatta kadın ”tipe bak, bu nedir ya” dahi diyebilir ancak sizin gibi gotik giyinen bir kadının direkt olarak ilgisini çekebilirsiniz. Ayrıca bu sayede direkt olarak konu açılmış olur, ”kızla ne konuşalım ya” tarzında sorulara gerek kalmaz. Erkek gibi giyinmenin gömlek giymekten ibaret olduğunu düşünmüyorum zira bazı yerlerde kafamıza böyle şeyler sokuluyor. Elbette kadınlar için tarzınızı değiştirmenizi ya da sahip olmak istediğiniz kadına göre giyinmenizi söylemiyorum ancak bir tarzınız olmalı. Tarza göre az ya da çok ilgi çekebilirsiniz, toplumdan sıyrılabilirsiniz. Misal bende birkaç tane piercing var, bu kadınsı… Read more »

Ubs
Guest
Ubs

Mahmut abi gümüş bileklik erkekte kıro durur mu üniversite ortamı veya normal hayatımızda ? Yoksa mahalle delikanlı işi gibi mi olur

Anonim
Guest
Anonim

Abi saç ağartmaya nasıl bakıyorsun?