Brandon Webb bıracak gibi değildi.
“Siktir git, Eğitmen Buchanan – siktir git. Beni buradan ancak ceset torbasının içinde çıkarırsın.”
Gezegendeki en seçkin özel kuvvetler birimi olan Navy Seal’e üye olmak için tüm çaylakların katlanması gereken fiziksel ve zihinsel işkence haftası olan “Cehennem Haftası” nın ortasındaydı.
Webb herkesten daha kötü bir fiziksel kondisyon gösteriyordu. Ve biraz da egosu vardı. Bu hiç de iyiye işaret değildi. Eğitmenler onun bırakıp gitmesini istediler.
Şansının az olmasına (her 7 çaylaktan sadece 1’i haftayı başarılı tamamlayabiliyordu) ve eğitmenlerin “özel” davranışlarına rağmen Navy Sealin keskin nişancısı olmayı başardı.
Webb diğerlerinin başarısız olduğu yerlerde neden başarılı oldu?
Spartalılardan Navy SEAL’lerine kadar her çeşit savaşçıya hayranım. Belirli bir kaliteye (bu durumda “mental dayanıklık”) hayran kaldığımda, doğrudan bu işin kaynağına gitmek isterim. “X’te dünyanın en iyisi kim?” diye sorarım. Sonra onları incelemeye çalışırım.
Bu ,SEAL in aynısıdır. Onlar gezegendeki en sert insanlardan bazıları ve onların bize öğretecekleri bir şeyler var.
Ben, birçok insanın yaptığı gibi Navy Seal e girmenin sırrının fiziksel dayanıklılık olduğunu sanmıştım.
Öyle değilmiş.
Webb, NYT’nin en çok satan anı kitabı Kırmızı Çember: Navy SEAL Keskin Nişancı birliğindeki Hayatı ve Amerika’nın En Ölümcül Nişancılarını nasıl eğittiğini yazdı.
SEAL eğitimini başarabilmeniz için süper bir sporcu olmanız gerektiğine dair yaygın bir yanılgı var. Öyle değil. Kursun tüm gereksinimleri ortalama atletik bir erkeğin bunu başarabilmesi için tasarlandı.
Ama işte burada bir varsayım var.
Eğer fiziksel değilse, SEAL başarısındaki belirleyici faktör nedir? Sadece beraberlik şans mı? Daha iyi bir genetik?
Webb devam ediyor.
“SEAL eğitiminin gerçekte test ettiği şey, zihinsel sertliğinizdir. Sertleşinceye ve herhangi bir görevi özgüvenle yapana kadar -olasılıkları ne olursa olsun – ya da bırakana kadar, sizi zihinsel olarak sınıra tekrar tekrar zorlamak için tasarlanmıştır.”
Sır vücutta değil zihinde yatıyor.
Zihinsel Sağlamlık ve Başarı
Tamam Navy Seal takımı üyeleri sert erkekler, dünyanın en sert erkekleri belki de.
Ama bundan bize ne? Siviller, masa başı çalışanları ve savaşçı olmayan insanların zihinsel sağlamlıktan kazanabilecekleri ne var ki?
Aslında çok şey.
Ünlü Stanford marshmallow deneyi ve Angela Duckworth tarafından aynı isimdeki en çok satanlar arasında tanıtılan Grit konsepti gibi örnekler sayesinde, zihinsel dayanıklılığın ve bunun uzun vadeli başarı için ne kadar önemli olduğu konusunda iyi bir fikrimiz var.
İşler zorlaştığında sonuna kadar dayanma yeteneği çok önemli. Winston Churchill’in meşhur tavsiyesi, “Cehennemden geçiyorsanız, gitmeye devam etmelisiniz”.Bu çok iyi bir tavsiye.
Sıcak koltuklarıyla günümüzün az kaynatılmış dünyasında, kıçınızı donduracak klimalar ve tıkınacağınamızdan daha fazla yiyecekle birlikte, insanların en ufak acı çekmede başarısız olması şaşırtıcı değil.
Ama kim umursar ki?
Benim için ilginç olan şey, “yumuşak” dolu bir dünyada bile, zihinsel esnekliği geliştirmenin inanılmaz bir avantaj sağlaması. Çevremizdekiler patır patır dökülürken sonuna kadar dayanma yeteneğini geliştirerek, kendimizi başarılı biri olmaya ayarlıyoruz .
NAVY Seals’dan 6 Zihinsel Dayanıklılık Teknikleri
Eski SEAL’lerin anılarını okuduktan sonra, kullandıkları ipuçlarını ve teknikleri aşağıdaki 6 tekniğe indirgedim. Her teknik kısa bir açıklama ve gerçek hayata pratik bir uygulama ile geliyor.
Teknik # 1: Fili yiyin.
Bir fili nasıl yersin?
Her seferde bir ısırık ile.
Korkunç bir görevle karşı karşıya kaldık – bir maraton, sokakta güzel bir kız ya da bir başlangıç lansmanı – başlamadan önce sık sık korku hisseder, donar ve başlamdan dururuz.
SEAL’ler bu alanda bir çözüm sunarlar. Fili yavaşça düzgün bir şekilde sindirilebilen parçalara bölün ve… Fikri anladınız. Meydan okumaya her seferinde küçük bir adımla başla. Klişe ama çalışır bir strateji.
Bunu yapan çok fazla maratoncu ve triatlet göreceksiniz. Bir sonraki acil amaca – ufuktaki bir sonraki noktaya – odaklanırlar ve zihinlerinin yarışın tamamına odaklanmasını önlerler.
Uygulama: Göz korkutucu her şeyi anında, ısırık büyüklüğünde hedeflere bölün. İdeal olarak, her parçanın 24 saatlik bir pencereye sığması gerekir. Her seferde bir parçayı tamamlamaya odaklanın. Bütününü düşünmekten kaçının.
Teknik # 2: Başarıyı Görselleştir.
Bu beni şaşıran bir teknik oldu.
Belirli bir çalışmada basketbol oyuncuları, serbest atışlarını görselleştirme ile isabet oranını % 23 artırdı. Gerçek serbest atış yapan oyuncular sadece %24 oranında iyileşmiştir. Bu sadece% 1’lik bir fark. Vav!
İyi görselleştirmeler aşağıdaki özelliklere sahiptir:
- Canlı ve ayrıntılı Tüm duyuları kullan. Ayrıntıları hayal et. Mümkün olduğunca gerçek olun.
- Tekrarlama Oyun oynayarak kafanızda tekrar tekrar çalıştırın. Otomatik hale getirin.
- Olumlu Görüntüler Kendinizi başarısız olarak düşünmeyin. Bunun yerine, art arda kendinizi zahmetsiz bir başarı durumunda düşünün.
- Sonuçları gözünüzde canlandırın. Dayanıklılığınız zayıflarsa, başarısızlığın sonuçlarını hayal edin. Yenilginizi duyduklarında arkadaşlarınızın ve ailenizin yüzlerini görün. Kişisel olarak duyacağınız utanmanın acısını gözünüzde canlandırın.
Uygulama: Bir dahaki sefere büyük, stresli bir etkinliğiniz olduğunda, başarılı olduğunuzu hayal etmek için görselleştirmeler kullanın.
Teknik # 3: Duygusal Kontrol
Çok stresli olduğunuz dönemlerde, vücudumuzun ana stres hormonlarının atağı – adrenalin, kortizol ve norepinefrin – size enerji ve odaklanma artışı sağlayabilir.
Bununla birlikte, bu hormonlar uzun süre yüksek kaldığında, gevşeme moduna geçemeyiz. Uyumakta güçlük çekeriz, motivasyon düşer ve bağışıklık fonksiyonu ciddi bir darbe alır
SEAL’in basit çözümü 4’te 4’e 4 denilen bir şeydir:
-4 saniye nefes al.
-4 saniye nefes verin.
-Bunu 4 dakika tekrarlayın.
Tanıdık geldi mi? Bu, yogacıların binlerce yıldır yaptıkları şey. Beynimiz vücudumuzu etkiler ve bunun tersi de geçerlidir.
Stres hormonlarınızı kapatmak ve vücudu rahatlamak için basit egzersizler kullanın.
Uygulama: Zaten meditasyon yapıyorsanız bu size yardımcı olacaktır, ancak bir daha kendinizi stresli hissediyorsanız, durun ve birkaç derin nefes alın. En çok satan yazarlardan Tim Ferriss, güne devam etmeden önce her şeyi durdurmanızı ve basit bir nefes almanızı önerir.
Teknik 4: Tepkisizlik
“İnsanlar, bir şeylerden değil, onları nasıl gördüklerinden rahatsız olurlar” –
Epictetus
Kontrol, düşündüğümüzden çok daha fazla şekilde elimizde.
Dış dünyamızda olanları kontrol edemeyiz, ancak olanları nasıl yorumladığımızı kontrol edebiliriz.
BUD / S Breaking, “Sıradan Çocuklar Nasıl Navy SEAL olabilir? “ adlı kitabında D.H. Xavier kendi “Cehennem Haftası” deneyimini hatırlıyor.
“Ben en altta iken beni tekmeliyorlardı. Beni orada gerçekten istemediklerine inanabilirdim; bu benim pes etmem olurdu. Bunun yerine, ne dediklerini umursamadığıma inandım. Başarabileceğime inanıyordum… ”
Xavier,benim yeniden çerçevelemek diye adlandırdığım bir şeyi uygular. Olası bir inancı veya dünya görüşünü alır, bu versiyonunu reddeder ve başka bir versiyonunu seçer. Olumsuz bir olay olarak yorumlanabilecek şey aniden olumlu bir hal alır.
Uygulama: Dış olayları nasıl yorumladığınıza aktif olarak göz atın. Bunu tanıdıktan sonra, bu görüşe meydan okuyun. Olumsuz görüşlerini daha olumlu görüşlere dönüştürmeye çalışın. “Kötü” olayları “oraya” çıkmanız ve kendinizi geliştirmeniz için bir meydan okuma olarak görün.
Teknik# 5: Küçük Zaferler
Moraliniz bozuk olduğunda ne yapmalı? Cüzdanınızı kaybettiniz, yağmur yağıyor, ve karınız da aynı gün sizi terk etti. Hiçbir şey doğru gitmediğinde ve her şey yanlış gittiğinde ne yapmalı?
Daha küçük düşünmeye çalış.
Her gün günlüğüme, minnettar olduğum üç şeyi yazarım.
Bugün yazdığım şey :
- Uzun bir yağmurun ardından serinletici ve serinletici hava.
- Buzlu kahvenin dumanlı tatmini.
- Yerel kafemdeki gülümseyen barista.
Küçük zaferler moralleri yüksek tutuyor. Ve yüksek moral daha yüksek moralle beslenir. İyi iş yapmak için erdemli bir pozitiflik çemberi yaratır. Bunu denemediyseniz bir şans verin. Düşündüğünden çok daha fazla önemli.
Teknik # 6: Takımınızı Bulun (ve Takımınızı Bulmanızın Gerekliliği)
Tribe: Eve dönüş ve Ait olmak kitabında Sebastian Junger şöyle yazar:
“İnsanlar zorluklardan korkmazlar, aslında zorluklar üzerinde yükselirler; asıl mesele zorluk değil “gereksiz” biri gibi hissetmek. Modern toplum, insanların “kendilerini gereksiz hissettirmeleri” sanatını mükemmelleştirmiştir. Buna son vermenin zamanı geldi.”
Junger burada doğru bir şeye işaret ediyor. Hepimiz büyük ihtiyaç zamanlarında insanların muhteşem performans göstediğini biliyoruz. Çocuğunu kurtarmak için bir arabayı kaldıran annenin klasik “zihnin vücuda üstün olması” hikayesi.
Biz insanlar sosyal varlıklarız. Bazen çok anlamsız görünen bir dünyada yaşasak da anlam için büyük bir açlık çekiyoruz.
Yakın arkadaşlar ve yakın prensipler bulun ve zihinsel dayanıklılık için bir kaleye sahip olacaksınız.
Uygulama: Hayatınıza neyin anlam getirdiğini düşünmek için biraz zaman harcayın. Bu, takımınızı bulmanın ilk adımıdır – benzer vizyon ve değerleri paylaşan insan grubunuz.
Bu kadar. Altı basit teknik. Araçlar elinizde. Geride kalan tek şey uygulamak.
Çeviri : Bulletproof Mind: 6 Secrets of Mental Toughness From the Navy SEALs
Çeviren : BenLark
Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.
Bu yazının altına yazılacak alakasız yorumlar silinecektir.
“Bu konuyla alakası olmasa da” ya da “en son yazı olduğu için buraya yazdım” diye başlasanızda siliniyorlar.
abi her seferinde yazılara yorum atacağına, temaya, bu duyuruyu yapan bi HTML falan ekleseniz daha rahat olmaz mı?
Emekli bir SAT komandosunun da yakın bir zamanda disiplin-motivasyon- spor ve Mentalite üzerine kitabı çıkacak
Ülkede ilk olacak sanırım bu güzel haberi de blog takipçilerine duyurmuş olalım.
Kitabın ve Yazarının İsmini de öğrenebilir miyiz ?
@BenLark kitabın ve yazarın ismini söyleyebilir misin?
Ben biliyorum ama söylemem. Sanırım yazan şu an anons etmek istemiyor. Ama kendisi öyle sıradan biri değil. Gelişmeleri duyuracağım.
Ali Türkşen?
Eğer bahsettiğiniz kişi Namık Ekinse kendisi bu aralar çok hypelanmış benim etilerde spor hocamdır.Baya bilgili bir adam vücut geliştirme hakkında geniş bilgi havuzuna sahip 70lerinde olduğu halde her gün sinek kaydı traşını olur salona gelir öğrencilerine de salonun anahtarını verir gece gidip idman yapardık.
Jocko Willink ve Tim Kennedy’nin bu duygusal guc ve saglam zihin yapisi konusunda guzel podcastlari ve yazilari var. Ozellikle Jocko bendeki rol model acigini doldurmustu. Burada motivasyonla ilgili bir podcasti cevrilmisti. O zamandan beri takip ederim, bana cok sey kattigini dusunuyorum. Hele bazi podcastlerde kendisi sayesinde hayatini degistiren kisilerin maillerini okurken Jockoyla beraber duygulanip “dassagina kurban lan adamsin sen” diye gaza gelmemek mumkun degil. 6. Maddedeki bir yere ait olma problemi beni en cok sıkan durumdu. Cok iyi arkadaslarim varken bile o gruba ait hissedemiyordum kendimi. Birisi oturup got buyuten, spor lafini duyunca bile gereksiz diyen, digeri sadece eglenmek icin… Read more »
Zihinsel Güç, zihinsel dayanıklılık, Esneklik vb.
Zihin adına hayatımızı yönlendirmemiz de, kontrol seviyemizi maximize etmemizde yardımcı olabilecek daha fazla neler olabilir ? Bunun üzerine bir araştırma yapılabilir mi sevgili arkadaşlar ?
Elbette burada ki 6 teknikte çok güzel, yine de tekniksel fazlalıklar daha esnek bir yaklaşımı mevcut kılabilir.
Yazı için teşekkür ediyorum.
Durmak, kendini dinleme ,düşünmek , sorgulamak , düşünmek , planlamak , haraket etmek.
Bu zihinzel algoritmayı yazabilmek dünyanın en zor şeyidir.
Çoğu insan ”durmak” eylemini yapamaz bile , otomatik pilotta devam eder.
Kendinize düşünme molaları ayırın , 10 dk, 1 saat gibi , ama gerçek bir düşünmekten bahsediyorum , kendini dinlemekten.
Anlamadım biraz anlatır mısın? Düşünmekten kasıt ne düşünmek? Kendini dinlemek ne oluyor
Dostum kimsenin olmadığı bi yere geç temiz hava ve ağaçlık olsun tak kulaklığı sakin sözsüz bi müzik ve gözlerini kapa olduğun yerde min 15 dk kendini düşün hayatını düşün iyi yanlarını kötü yanlarını düşün eleştir kendini ama pozitif ve çözüm odaklı ol konuş kendinle bu sana iyi gelecektir 🙂
Şu yazının özeti, arnoldun şu cümlesinde saklı : “Acı eşiğini aşabilenler gerçek şampiyondurlar”. Yani başarının sırrı psikolojik sınırları aşmakta saklı. Özellikle içinde bulunduğumuz, sosyal medya etkisiyle “aga kasma hayatini yaşa yHaaa” zihniyetinin herkesi az çok etkilediği, katı bir disiplinin çoğu zaman delilik gibi lanse edildiği şu zamanlar için çok kıymetli bir yazı. 20lerin başında bunun farkına varabilmek güzel ama uygulaması zordur. Kuzenim bana surucu kursundaki simulasyon egitimi icin sunu demisti, bu yaziyi okurken aklima geldi : “simulasyonda surmesi kolay da temde giderken yanindan 200 km hizla arac gecip de direksiyonunu titretmedikce surmeyi tam olarak asla ogrenemiyorsun” Kadınlarla iletişim yönünden bakarsanız… Read more »
Eski SAT komandolarının başında olduğu Atak Akedemi isminde bi kuruluş var. Burada eski komandolar sizi hem zihnen hem bedenen zorluyorlar. Bi nevi siviller için cehennem haftası deneyimi. Geri dönüşler çok olumlu. İlgilenenler için internet sitesi var. Sof birliklerindeki abiler maskülenitenin vücut bulmuş hali gibi oluyor zaten. Detaylıca onları gözlemlemekte fayda var. Ses tonları bile değişik :d
http://atakakademi.com/
Ali Türkşenin bu konuda bir kitabı çıkacak ve ilerleyen dönemlerde yoğun sportif eğitimler verilmeye başlanılacak
Amerikada SealFit kursuna benzer bir süreç olacağını tahmin ediyorum
Eğer gençleri de bu işe dahil ederlerse çok iyi olacaktır
Yaz kampı tarzında
Abi bu biraz bana enayi tokatlama işi gibi geldi. Referans mısın etkili mi sence?
Referans değilim. Zira direkt bilgim yok. Ama konsept ilginç ve gerçekse yararlı bir olay.
Mahmut abi 17 yaş aralığındaki gençlere klişeler dışında herhangi bir önerin var mı?
Benim sorunum bir takım bulmak. Etrafımdaki insanlar, yüksek hedefleri olan veya yüksek hedefleri olmasa da çok çalışan insanlar değil. Bir ara ben de öyleyken bayağı bir paylaşımımız olduğundan çok kısa bile olsa görüşmek zorunda kalıyorum. Kırmak da istemiyorum. Öneriniz var mı?
Yukarida yazmistim ayni dertten muzdaribim. Bahsettigin gibi bir cevrem var ve yavas yavas kendimi daha ait hissedebilecegim bir cevre olusturmaya calisiyorum. Her gun en az 1, ortalama 3 insan tanimaya calisiyorum. Muhabbet ilerledikce bunlara 3-5 tane ustu kapali ama mentalitelerini aciga cikaracak soru soruyorum. 20 gundur benim mentaliteme yakin sadece 1 kisi ile tanistim. O da kucuklugunden beri atletizmle ugrasan bir kiz. Sporcu yetistirildigi icin sanirim. Bence kendin gibi dusunen insanlari bulmak icin en iyi yerler o mekanlarda takilmak. Spor benim icin onemli bir kriter mesela. Su an bir rahatsizliktan dolayi ara verdim ama duzelir duzelmez gym’de ne kadar insan… Read more »
Şuan bulunduğun seviyeden daha üst bir yere çıktığını düşün Daha başarılı daha zengin daha özgür vs O seviyede olduğunda arkadaşlarının ve çevrenin de “seninle aynı seviyede” olmasını istersin. Başarılı bir Avukat Doktor İş adamının saygı duyduğu arkadaşları sence nasıl insanlardır? Cevabı sen ver Çok eski arkadaşlıklar hariç tabi ki Gerçekten böyle bir ortam bulmak istiyorsan önce olmak istediğin kişi ol Aradığın insanlar seni bulacak.Will Smith in sözüne benzedi ama doğru maalesef. Tarihi değiştirenler genelde bir amaç için biraraya gelen erkek topluluklarıdır. Aja Cortes bunu yazdı geçen gün “A man needs friends Male fraternity and lack of relationships is much of… Read more »
Çeviri için teşekkürler.
Geçen yaz Atak Akademi’nin düzenlediği ”Baba-Oğul Kampı”nın yapıldığı yerde garsonluk yapıyordum.Gerçekten inanılmaz bir deneyim ve baba/oğul ilişkisini inanılmaz aşılaYan bir aktivite düşünmüşler.Beraber yelken yapmaktan tutun Airsoft maçlarına-kamuflajlarla falan inanılmaz keyifliydi-,ateş başında Ali Türkşen motivasyonundan dalışa kadar her şeyi yapıyorlar.Birçok çocukla çok güzel dostluklar kurup,İnanılmaz kaliteli Adamlar tanıdım.Eğer böyle bir fırsatınız var ise ve bu işleri organize eden birilerini arıyorsanız gerçekten gözüm kapalı bir şekilde garanti edebilirim.Yaşıtlarımı kıskandığım nadir etkinliklerden biriydi 🙂
Benim sorunum yapmam gerekenleri yapmamak. Bilmek ama uygulamamak. Bundan dem vurup ağlamak. Bahaneler üretip arkasına saklanmak. Gerekli emeği ve çabayı ortaya koymamak. Yapmadığım için de üzülmek. Kendi kendini yiyip bitiren kısır bir döngüde kalmak. Henüz 19 yaşındayım kırmızı hap felsefesine hakimim ancak uyguladığım söylenemez. Kırmızı hap bilinciyle mavi hap dünyamda yaşıyorum. Bu durumdan memnum değilim ama değiştirecek güç ve cesareti ortaya koymuyorum. Bir gün iki gün bir ay devam etsem ara verince bir daha dönmüyorum. Bundan 4-5 yıl önce de böyleydim hala böyleyim.
Her seferinde bir aliskanliga odaklanmak yazisini oku ve ilkokul bebesi gibi sizlanacagina kendi yol haritani cikar. En sevmedigim adamlar da bunlar. Cogu seyin farkinda oldugunu soyleyip hemen sonrasinda soyledikleriyle ters dusecek sekilde mizmizlananlar. Bazisina hapi fitille versen bile icsellestiremiyor amk.
Senin değil başarısız herkesin sorunları bunlar. Sana özel bir durum yok. Kırmızı hap bir felsefe değil adı üstünde hap. Kırmızı hap felsefesine hakimim ama uyguladığım söylenemez demek, hapın prospektüsüne hakimim ama yutmuyorum demek gibi bir şey.
Takım bulmak için millete
The Red Pill anlatıp sonrada eline yüzüne bulaştırıp yalnız kalan genç heyecanlı gençler umarım buralar uğramaz
Benlark sen o isi yanlis anlamissin birader. Takim bulmaya calismiyorum. Takimi “olusturuyorum.” Insanlarin comfort zone dedigimiz ortamlarindan cikmasi biraz bilgi ve cesaret gerektirdigi icin bu surec tahminimden daha uzun ve mesakkatli olacak gibi. Temelleri saglam ama. Gerisinin de gelecegine inancim tam. Tamamlandiginda seni de haberdar ederim. Her yorumumun altina pasif agresif yollarla cevap yazmak zorunda degilsin. Ustunkoru anlattigim bir olayi kendi tecrubelerinle harmanlayip yorum yapinca komik oluyor, kaale alamiyorum. Elestirme demiyorum. Bos yapma.
Bunu belki buraya yazan milyonuncu kişisin, bunun sihirli bir formülü yok burada motivasyonlar duruyorsun ne zaman disipline geçersin o zaman bu sorunları aşarsın.
“Takımınızı bulun” kısmı en zor adım, benim kafamda insan olsa bile onları bulmak biraz zor iş.
Çeviri için teşekkürler, biraz daha iyi çevirirsek ne âlâ. Gelecekte katkılarım olacaktır.
psikoloji açısından merak ediyorum ve cevaplayamıyorum.Milliyetci bir ailede büyüdüm asker olmak istiyordum askeri lise sınavına girdim hayalim general olmaktı derece yaptım ama alınmadım .Bir süre sonra gözüm açıldı ve yaşadığım olaylar yüzünden devleti insan öğütme makinesi olarak gördüm ve dünyam yıkıldı. Şu an askerlik vatan vb tüm kavramlara karşıyım,insanlara bunu anlatmaya çalıştığımda ise başarılıda anlatıyorum en son bu ikisine karşıyım diyince bir anda deccal oluyorum. Şu an anlatmayı bıraktım ama size sormak istiyorum?Evrimsel olarak doğru olan bireyin kendi yaşamı yüceltip hobbes gibi egoistce devan etmesi mi yoksa bireyler toplum için vardır diyip kendini topluma feda etmesi(utularizm)mi? İnsanlar neden askerleri yüce… Read more »
Insanlar sadece genetik materyalin değil memetik (meme teorisi bkz Richard Dawkins) materyalin de vektörü. Bireyin kendisini genetik materyalinin devamı için feda etmesi (gen bencildir birey fadakar (alturizm)) nasıl güçlü bir dürtü ise sosyal bir hayvan olan insanın sosyal materyalin yapı taşları olan memetik mateytalin devamı için kendini feda dürtüsü de güçlüdür. Vatan mesela memetik materyaldir. Bunlar doğanın değil sosyal yapının temel elemanları. Spesifik bir memetik materyali savunmak için söylemiyorum ama bu dürtü nereden geliyor diye soruyorsan cevabı burada. Maalesef insan toplumu ek olarak kendi memetik temel taşları için genç erkeklerini feda etmeye programlı ki erkek dertlerine önem vermeme nedenlerinden biri… Read more »
Arkadaşa Gustave Le Bonun Kitleler Psikolojisi adlı kitabını tavsiye ediyorum
Teşekkürler Ben Lark.Red piller ataerkil sistemin gerçekten harcadığı kişinin erkekler olduğunu nerdeyse ilk yazılarda gördük.Meme dediğiniz bu kavram ve dinler de bu ataerkil sistemin eklenti paketleri gibi geliyor. Biz madem bunların harcanma için uydurulmuş söylemler olduğunu kabul ediyoruz o neden hala bunları paylaşıyoruz(çoğu trp sayfası).İllimatible man dışında çok az red pill söylemini bu konuları aşmış ve devlete mekanik olarak baktığını gördüm. Disipline equals freedom’un çevirisini ne kadar kötü de olsa ben yaptım şimdi bakınca amerikan asker toplama yazısı,bu yazı da öyle. Sorumu toplayacak olursam(toplayamadım) birey olmayı önemseyen trp(ataerkil sistemin erkeği harcamasına karşı çıkıyoruz)neden toplumcu söylemlerde.Askerlik savaşçılık .. erkeklik mi yoksa… Read more »
Asker ol değil
Askerliğin gerektirdiği disiplin özgüven cesarete sahip ol
Bu özellikleri hayatına entegre et
Ve Asla Pes Etme
Öğrenmek istediğin konu aslında derin bir konu
Bu konu hakkında trpnin bilinen yazarlarından biriyle konuşmuştum onun düşüncelerini öğrenince dehşete düşmüştüm
Emin ol düşündüğün gibi karanlık bir kötü bir yöne çıkıyor ve bu sitede konuşulması doğru değil…
Kafan karışıksa şunu söyleyebilirim
Manosphereye ara ver
Sürekli yağan tavsiye yağmuru altında frame ini kaybedebilirsin
Ben de yaşadım bunu 2 sene önce
Başarı hikayelerini kopyalamadan işin özünü almak gerek.
Telegramda konuştuğumuzda zeki biri olduğunu görmüştüm
Yapman gereken tamamen kendine odaklanmak genç.
Önce kendini kurtar değerini yükselt sonra etrafa ışık yay.
Bu yazıdan önemli 2 şey öğrendim aslında ve bana çok şey kattı
1.Fili ye düşüncesi
Her şeyi parçalara böl adım adım ilerle
Her yapılan görev bir diğerlerini yapacak cesaret ve özgüven verecektir
Disiplin = İstemesen de yapman gereken görevi yapmak
2.Tepkisizlik…Aşırı önemli
Kafamızdaki bariyerlerin sebebi kesinlikle duygusal.
O hisler o durumlar bizi kısır bir döngüye sokuyor sürekli.
Bilinçaltı yönetiyor bizi maalesef her ne kadar tepki koymaya çalışsak da o durumu düzeltmemiz lazım
Korkularla yüzleşmek gerek …
2 aylık monk mod kararı aldım.
Gerçekten de elite bir erkek olmak çaba ,disiplin ,çok çalışma ve kararlılık gerektirir.
Gelişmeleri temmuz ortası gibi yazacağım herkese kolay gelsin
Başarılar