Mahmut abi beta zihnimizle kendimiz olduğumuzda boku yiyoruz sıçıyoruz bu bir gerçek. Fakat rol yaptığımızda da bu belli oluyor.
Bu sitede çok işlendi ama bu alfa erkek – beta erkek konusunun aslını ara ara hatırlatmak gerekiyor. Özellikle de yeni gelenlere. Here we go.
Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak, rol yapmak değil örtüşmedir. Bir süre sonra içselleştirir ve değişirsin. Sikerim zihin yapısını ben işimi görecek kadar taklit yapayım diyen adam olmadığın şey imajı çizmeye çalışırsan rol yapmakta takılır ve her zaman rol yaptığı da belli olur. Sen yapana kadar yapıyormuş gibi yapmakla imajı çizmek arasındaki farkı bilmiyorsun muhtemelen.
Hem biz rahatsız oluyoruz hem başkaları. Kendimden örnek verirsem günlük hayatta oldukça şakacı gülen spiderman, deadpool, ninja kaplumbağalardaki mikey veya palyaço gibi saçma sapan espriler yapan biriydim.
Saçma sapan espriler yapman iyi bir şey değil.
Sonra baktım alfalar neredeyse hiç şaka yapmıyor.
Alakası yok. Sen algıda seçicilik yapıyorsun. Esprili olmak ile ciddi olmak karakter meselesidir. Alfa davranış – beta davranış böyle ayrılmaz. Dikkat et, alfalar betalar ya da alfa erkek – beta erkek demedim.
Ciddi takılıyorlar.
Bazıları ciddiler muhtemelen, ciddi takılmıyorlar.
Bende ciddi takılmaya başladım e bu seferde sahte oldum. Kasıntı oldum.
Ciddi takılmaya bırakıp ciddi olmaya çalışsan kasıntı olmazdın ama zaten ciddi – esprili gibi aşırı uçlarda gidip gelmek senin tamamen kendi kafanda uydurduğun bir saçmalık. Fazla sulu biriysen bunu yontacaksın, gidip fazla ciddi birine dönüşmeye çalışmayacaksın.
Hayattan aldığım zevk düştü. E salınca da hem daha rahatım hem kasıntı değilim ama betayım. Olduğumuz kişilikte sıçıyoruz. Olmadığımız kişilikte kasıntı oluyor gene sıçıyoruz. Ki ben kasmayı bıraktıktan sonra çevreden gerçekten güzel tepkiler almıştım.
Kasma o zaman. Kim kasıp da iyi tepki alır ki?
Aynı şekilde alfa olmaya çalışırkende kötü tepkiler almıştım.
Muhtemelen alfa olayım derken Kemal Sunal’ın kabadayı taklidine dönen ergen gibi davrandın ve sitede yarım yamalak okuduğun şeylerden alakasız bir alfa karikatürü çıkarıp onu taklit etmeye kalktın. Alfa erkek olmaya çalışırsan başına gelecek olan budur.
Abi bu durumda ne yapmamız lazım?
Sitede alfanın erkeğe değil davranışa sıfat olduğunu defalarca yazdık. Gerçi konuşma kolaylığı olsun diye alfa erkek diyoruz ama aslında öyle bir şey yok. Alfa davranışları daha baskın erkek var sadece.
Alfa davranış ben ödülüm, çekip gitmeyi göze alabiliyorum (cesaret) ve bolluk temelli davranıştır. Beta davranış ben yetersizim, bırakamam ve yokluktayım zihniyeti kaynaklıdır.
Şimdi burası önemli:
Senin yapman gereken kafandaki götün teki alfa erkek saçmalığını taklit etmek yerine şunu analiz etmekti :Benim esprilerim kendimi yetersiz görme, dışlanma, yokluğa düşme korkularım yüzünden insanları güldürmeye çalışma kaynaklı mı (aşırı esprili insanların çoğunun derdi) yoksa eğlenceli biri olmamdan mı geliyor. Yetersizlik + Korku + Yokluk temelli ise bunu törpülemekle uğraşacaksın (onay ihtiyacı için espri yapmamak ), somurtkan bir herife dönüşmeye çalışmayacaksın!
Aslolan yokluk + yetersizlik + korku temelli davranışları azaltıp bolluk + ödül + cesaret temelli davranışları arttırmak. Yok alfa somurturmuş, yok götünden ateş osururmuş, yok Victoria’nın Sırrını bir o bilirmiş, yok sayıları sıfıra bölebilirmiş, yok Freddy Krueger‘in kabuslarına girermiş, vs. vs. gibi saçmalıklarla uğraşmak değil.
Optimum bir kişilik var mıdır ?
Maskülenitenin taktik erdemlerine sahip olmayla uğraşsan daha iyi:
Bunlar taktik erdemlerdir :
- Güç
- Cesaret
- Ustalık
- Onur
Bunlar, erkeklerin bir ölüm – kalım senaryosunda birbirlerinden isteyecekleri, ihtiyaç duyacakları, talep edecekleri özelliklerdir.
Tabii liderlik, çerçeve, özgüven, vs… gibi cesaret ve güç kombinasyonlarına da sahip olmayı hedeflemelisin.
Atıyorum erkek adam Thomas Shelby stili ciddi mi olmalı ) Yoksa serseri spiderman stili şakacı mı olmalı ? (Ki pasif Peter Parker’ın Flash’tan zorbalık görürken Marry Jane’i karşısında titreye titreye tavladığı o çizgi filmlere hiç güvenmiyorum.)
Yani erkek her kızı tavlamak için nasıl eğilip büzülmelidir diye soruyorsun. Yok böyle bir şey. Bak işte bu, onay ihtiyacı ile rol yapmaktır.
Kişiliğimizi nereye çekmeliyiz? Nasıl bir kişilik yaratmalıyız ? Ki su üstündede yürüsen bile birileri çünkü yüzemiyor diyecek mevzusundan bahsetmiyorum bile asla herkesin seni sevmesini sağlayamazsın.
Hah! Sen herkese hitap edecek bir Marvel kahramanı olmaktan bahsediyorsun. Yaşın kaç bilmem ama büyüme zamanın geldi muhtemelen.
Herkese hitap etmeye çalışan kimseye hitap edemez. Herkesin sevdiği tek kişi, herkesçe sevilmeye çalışan tavşan iyi çocuktur. Ama o da sadece arkadaşça “sevilir”, saygı duyulmaz. Cinsel istek hiç duyulmaz.
Güçlü, cesur, yetkin ve onurlu olduktan sonra (hepsinde iyi olmayabilirsin ama olsan iyi olur) senin kişiliğin bir çoğunu çekecek bir çoğunu itecek. Yetişkin ve kendi stili olan alfa davranışları baskın bir erkek stilinden dolayı, (en tepedeki 0.1%si hariç) kadınların bir çoğuna hitap etmez.
Sorumu özet geçsem şu olurdu abi optimum olmamız gereken bir kişilik var mıdır ?
Varsa nedir ? (En çokta şu ciddi şakacı ayrımına takılıyorum.)
Not: Bahsettiğim kişilik tiplemelerinden bazıları
Şakacı/ Sert
Güleryüzlü/ Ciddi (Poker face)
Alçakgönüllü/ Egolu(sarkastik Tony Stark stili)
Yalnız kurt(Wolverine)/Ekip adamı(Lider işte)
Kafasına eseni yapan işinize gelirse diyen/ Çoğunluğun kararına uyan
Umursamayan duygusuz/ yardım eden (Biri kötü hissederse iyi hissettirmeye çalışan)
samimi/soğuk
İnsanlarla ilk tanışan/ insanların onla tanışmak istediği
Manyak(Kafasına eseni yapan)/Oturaklı (toplum içinde düzgün davranan)
……… böyle uzar gider
Tekrar aynı şey. Sen bu soruyu hangi kişiliğe bürünürsek daha çok kız tavlarız diye soruyorsun. Öyle bir dünya yok. Bahsettiklerin de film kahramanları, hayal ürünü hepsi.
Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.
Selamlar Mahmut abi.Bu kimlik konusunda sıkıntılar yaşıyorum.Yaklaşık 3 yıldır TCMA yazı dizisiyle birlikte bu öğretiye ciddi şekilde göz gezdirmeye başlamıştım.Bu süreç bana yarar getirsede çok fazla buhranlar yaşadım.Umursamamayı bir türlü öğrenemedim yaptığım her hareket çok da sağlam olmayan karikatürize edilmiş bir kişiliğin sahte parçası gibi hissiyat uyandırıyordu bende.Toplumda hareketlerim yapağılaşmaya,otomatik düzeltmeye yani bende bir komplekse sebep oldu.Yapmam gerekenleri nasıl bir hayat izlemem gerektiğini bilsemde kişiliğim yok olmuş gibi.Eski kişiliğime dönmeme engel olan bir zihinsel oluşum var lakin ne olduğumuda bilemiyorum.İkili ilişkilerde yaptığım en basit hareket bile kafamda büyük analizler olarak yer ediyor.Hayatımı yaşayamıyorum umursamamazlık yapamıyorum bunları.Kim olduğumu veya olmam gerektiğini… Read more »
Senin derdin hap falan değil. Aşırı onay bağımlılığından ve nevrotik kişilikten müzdaripsin. Yaptığın her hareketle başkalarından onay dilenmesen her hareket zor gelmez.
Bu seviye onay bağımlılığı psikolog gerektirir.
Obsesif kompulsif bozukluktan muzdaribim evet.1 yıl kadar antidepresan kullandım fakat psikoterapiyide ilacıda bıraktım.
Bende benzer süreçleri yaşadım ve yaşıyorum. İçsel çatışmaların oldukça fazladır. Oluşturduğun tanımlamalar vs. gerçekle nevrotik durum ayrımı zordur. Hatta gerçek olmadığını bilsen bile o saçma düşüncelere itilirsin. Öncelikle Porno vb. varsa kurtul. Karen Horney’in içsel çatışmalarımız kitabı var. Sana iyi gelir. Okumanı tavsiye ederim. Rollo May, Erich Fromm, Alice Miller, I.R. Yalom, Engin Gençtan gibi yazarların kitaplarını da okumanı tavsiye ederim. Sonrasında Dostoyevskiye pek bulaşma şimdilik. Tolstoy iyi gelebilir. Alçakgönüllü olmayı ve olayları ciddiye almamayı dene. Oyundan daa iddalı olma. yani bazı şeyleri kabullenmelisin. Bazılarında çok ısrar edeceksin, o anda başka birşey yapmaya odakla kendini. Bunlar benim biliçdışına bilinçten erişim… Read more »
Ayrıca BSS arkadaşım bu konuları detaylı tartışabilirsek iyi olur.
Bu konuyu kendin çözmen daha iyi olacaktır. Ben bir excel hazırladım ve hergün için puanlama ve yorumlama yaptım. Kendime karşı dürüst olmaya çalışıp hatalarımı, yanılsamalarımı vs. yazdım. Adım adım çözümlemeler yaptım. Okuduğum kitaplar bana yardımcı oldu. Bu sitede yazılanlar çok yardımcı oldu. Bunları yaparken canın sıkılacak, depresyon olacak. Bunlar normal. Bu acıları çekebilecek cesaretin olmalı. En büyük sorunum herşeyi ciddiye almaktı. Rol yaparak insanlara iyi davranıp güven aramak olmuştu. Bu nevrotik durum artık işe yaramayınca çatışmalar ortaya çıkıyor. Sonra çözümlemesini yapıyorsun ama bitmiyor, yine başka şeyler ortaya çıkıyor. Her seferinde anksiyete azalacak ama seni etkilemeye devam edecek. Mesela yaptığım ilişki… Read more »
Tahmin ettiğim gibi bu psikoloji uzmanının alanında ve bizim konumuzun üstünde bir sorun.
Şuan bir psikoloğa danışacak durumda değilim malesef.Bu durumu tek başıma aşmayı deneyeceğim.Aslında mahmut abi sorunun ne olduğunu az çok bilmeme rağmen bunu 3. kişi ağzından duymak ve problemin ne olduğunu kabullenmek beni rahatlattı.Ne yapmam gerektiğini az çok tahmin edebiliyorum.Kabullenmek ve yavaş yavaş düzeltmek.Üstteki dostum malesef dostoyevskiye fazlasıyla bulaştım diyebilirim.Bu tip insanların düşünce biçimleri ve dünya görüşlerini merak ederdim.Şuan kitaplığımda sırada bekleyen Karen Horney’nin Kendi Kendine Psikanaliz kitabı var ve umarım bundan yararlı bilgiler çıkarabilirim.
Abi zaten ana sıkıntı burakafi çelişki. Herkes zaten onay aramadan davranmak istediği gibi darandığında sıçtığı için burayı buluyor. Canın nasıl isterse öyle davrandığında taşak geçilmeler, eziklenmeler, dışlanmalar baş göstetiyor. Bu durımda da rsad oğlana 2 yol kalıyor. Asosyal olmak vrya kişiliğini değiştirmek. Günlük hayatımızda insanların mı bizim mi haskız olduğunu nasıl analaycağız sonuç olarak şöyle bir sözfe var. Bu kadar hastalıklınbir topluma sıkı kenetlenmiş olmak sağlıklı olmanın bir ölçüsü sayılamaz diye. Eğer asosyal olursak bu bizi sağlığımızdan eder mi asosyallik zararlı mıdır? Çünkü ben şahsen asosyalken çok daha mutluyum. Yalnızken dert yok tasa yok.
Canın nasıl isterse öyle davrandığında taşak geçilmeler, eziklenmeler, dışlanmalar baş gösteriyor. Bu böyle olacak diye bir kural yok. Bu durumda da rsad oğlana 2 yol kalıyor. Asosyal olmak vrya kişiliğini değiştirmek. Sizin temel probleminiz düşünce tembeli birçok insan gibi keskin uçlar haricindeki orta yolları anlayamamak. Onay bağımlılığı yazımızda belirttiğimiz gibi onay ihtiyacı ve onay araması bir yere kadar normal ve hatta gereklidir. Aşırısından bahsediyoruz. Aşırı onay ihtiyacının doğrusu aşırı takmama değildir. Orta yoldur, dengedir. Bu kadar hastalıklınbir topluma sıkı kenetlenmiş olmak sağlıklı olmanın bir ölçüsü sayılamaz diye. Toplumun hastalıklı olması diğer insanlarla normal bir iletişime bile geçemeyen hastalıklı psikolojinin bahanesi… Read more »
Olay aslında basit.Bir anda bambaşka bir insana dönüşmeye çalışmak içsel çatışmalara ve kasıntılığa dönüşüyor.Kişi yaptığı en ufak hareketin bile analizini yapıyor.Örneğin;verdiğim kafa selamı çok mu çocukcaydı?Gülümserken fazlamı sırıttım?Kız geldi duruşumu daha alfaca yapmalıyım vs… Temel nokta karakterini baştan yaratmadan önce ince ince dokumak.Aslında red pill öğretisinin temel mekanizmalarını davranışlarını entegre etmek zor değil.Örneğin;ilgi ver ama dozunda,kambur sünepe misin?Dik dur başını geriye at.Çok mu cıvıksın?Ciddi olacağım diye yarrak kafalı olma sadece kendinin de güleceği kaliteli esprileri yap.Kendine 3.şahıs gözüyle bak.Bu sayede çoğu hatanı görebilirsin.Davranışlarını işlerken acaba doğru yaptımmı diye kendini yeme.Doğru yapmışsındır.Daha derin detaylar ise öğretinin kendisinde saklı.Araştır ve empoze et.Ve… Read more »
Bu konu beni biraz eskilere götürdü.O yüzden nacizane yorum yapmak istiyorum. Ben canı ne isterse onu yapan,hiç kimseyi tabiri caizse sikine takmayan,insanlara herhangi bir olumsuz duygu beslememeye çalışan biriyim. Genellikle etrafımdan aldığım tepkiler; özgüvenli,komik,eğlenceli çok seviyoruz” şeklinde. Benim şuan arkadaşlarım ve sosyal çevremden aldığım tepkiler bunlar. Sosyal çevrem bi hayli fazla olduğu için bunu gözlemlemek daha kolay ve hepsiyle ayrı ayrı takılmayı çok seviyorum. Kurslarım,spor salonlarındaki arkadaşlarım falan.İnsanların seni sevmesi,sana değer vermesi,güvenmesi muhteşem bir şey. Halı saha maçları,playstationlar,kütüphanede beraber ders çalışmak,bar game yapmak falan çok güzel bir şey. İnsanın yalnız kalması çok önemli bir olay.Beni bir kişiye sorsan,aşırı dışa dönük… Read more »
İyi bir noktaya değinmişsin dostum.Lakin benim söylediklerime konu olan arkadaşlar çoğu zaman kendimde dahil,özgüvenin ve söylediğin iyi hissettiren şeylerin hepsinin geçiçi olduğu arkadaşlar.Örneğin özgüven sadece geçici bir ruh hali oluyor.Anlık motivasyon gibi.Pozitif olmak,iyi hissetmek bazen bütün dünyayı sikebilecekmişsin gibi hissetmek hep geçici kalıyor bazen.Aynı sorundan muzdarip olanların anlayabileceği ve onlara tanıdık gelecel olgular üzerinden yazdım o yazıyı.Özgüven,kendinize güvenin amınakoyayım deyince gelen bir şey değil maalesef.Sağlıcakla.
Hepiniz olmak istedigi : Hedonist Narsist ve varligindan
oturu surekli degerli oldugunun bilinmesini isteyen biri olmak.
Kurnaz bir piçin asagilik kompleksini ozguven zannedip taklit ederek hicbir yere ulasamazsiniz.
Anlik iyi hisler pesinde omrunu bosa harcayacak zavallilar..
Basardiklarinizla , ulastiginiz nokta ile, kattiginiz degerle ozguven sahibi olmak buyuk kisminiza fazla gelecektir.
Bunun pesinde olmak ciddi ve en kalici degisimi size verecektir.
Seni anladım lakin benim söylediğim şeyleri “kendinize güvenin amınakoyayım deyince gelen bir şey değil maalesef.Sağlıcakla.” bu şekilde anlamışsan yanlış anlamışsın maalesef. Özgüvenin korkuların üzerine giderek,mücadele edilerek olacağını söyledim çünkü. Hayatta hiçbir zaman mutlak mutluluk,özgüven diye bir şey yok.Kötü hissetmene rağmen yapabilmek zaten asıl olay. Mesela ben kendimi kötü hissediyorsam,hislerimin üstüne giderim daha da kötü hissedeceğim şekilde.Bu sefer de o stresle başa çıkabildiğimden diğer stres durumları hafif kalır. Özgüven hiçbir şeyin yokken dahi kendine güvenmek,iyi hissetmektir. Özgüven kafa ve duyguları yönetme biçimidir.Emin ol öyle birincil dereceden tescil edildi.Bunlar da ancak korkularının üzerine giderek,kötü hissetmene rağmen duygulara aldırış etmeyerek oluşan şeyler. Zaafiyet… Read more »
Söylediklerinin aksini düşünmüyorum.Haklısın
Yorumumun altına güzle yorumlar gelmiş. Bende nacizane bir şeyler ekleyeyim. Hatta yazı Mahmut abiyede küçük bir eleştiri getirecek. Bana kalırsa da olay şu arkadaşlar bu site dahil bir çok bu tarz yerde en çok izlenen tedx konuşmalarından biri olan fake it till make ite referans yapılıyor. Bana kalırsa fake it till make it içsel oyun vs bunlar safsatadan ve bizi kaısntı yapan saçmaluklardan ibaret. Birinin yanında kasıntı bir şekilde alfa olmaya çalışacapınıza kasmadan beta olun emin olun daha iyi. Yukarıdaki arkadaşında dediği gibi azar azar bunları kişilik haline getirmenin twk yolu disiplinle yapman gerekenleri yapmak. Başka da bir şey değil.… Read more »
Tipik aşırı uçlarda düşünme veya düşünememe problemi. Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmaya kasıntı dediğin yerde zaten varsayımın yanlış ondan sonrası da gereksiz. Açın en son 3 yazılık nöroplastisite serisini okuyun ve bu arkadaşın kasıntı ile eşleştirdiği şeyin odaklı ve istemli davranış kalıbı olduğunu bilimsel temelleri ile okuyun.
Bir ara bunu da yazacağım ama kavramları sadece en keskin hatlarıyla düşünebilmek sizin pek düşünemediğinizi gösterir. Mesela yapana kadar yapıyormuş gibi yapmayı, gelişim psikolojisinin babasi Piaget’in meşhur yap – inan oyunlarının yetişkin versiyonu olmasına rağmen kasma olarak düşünmek gibi.
Bro içsel oyun falan safsata değil. Bilinçaltı ile bilgi sahibi olmadığınızdan ötürü bunlar oluyor.Kendimden örnek veriyorum,çünkü bizzat yaşadım. X bir konuda stres yaşıyorum o konuyla yüzleşerek kendimi orada kontrol etmeye çalışarak ve oldukça zorlanarak ona maruz kalıyorum.Böylece birden güçlendiğimi hissediyorum..Birdaha yaptığımda ise kendimi çok rahat hissetmeye başlıyorum.Böyle böyle kendimi istediğim gibi yönetebildiğimi gördüm.Yaptıklarımın ve yapabileceklerimin sınırı olmadığını gördüğümde hayata karşı çok daha farklı gözle bakmaya başladım.Bir kaya gibi sert,güçlü,yıkılmaz.Birçok olay beni hiç etkilemiyor,söylenen hiçbir söz beni etkilemiyor. Eskiden asla böyle değildim.Mahmut abi sayesinde ve bu site sayesinde böyle birine evrilmemin başlangıcı oldu.Akabinde kendimi zorlayarak,götümü yırtarak zorladım. Demek ki olabiliyormuş. Çünkü… Read more »
mahmut abi o serinin yeni yazısı ne zaman gelir
Bu yazı gelmiş geçmiş en önemli ERKEK ADAM yazısı olmaya aday olacaktır. (Dozu ağır) “Alfa” kelimesi kazak köpeği gibi geliyor ama herkesin anlayabilmesi için “alfa” kelimesini kullanacağım… Alfa erkek mevzusu sürekli yazılıp çiziliyor. Bu sitede de defalarca kez değinilmiş. Arkadaşlar alfa erkek dediğimiz insan evladı, devasa bir özgüvene sahiptir. Öyle normal özgüvene sahip, uyumlu, memur , yanında nişanlısı olan adam genellikle alfa erkek değildir. En çok karıştırılan noktalardan biri bu. Alfa erkek dediğimiz adam dibine kadar uyumsuzdur. Bu uyumsuzluk, sosyal ilişkiler ya da tabakalarda gerçekleşen uyumsuzluk değil. Bilakis temelde alfa dediğimiz adam akrep gibidir. “Kaybedecek hiçbir şeyi yoktur.” Bu cümle… Read more »
Sınıf ortamında sürekli hareketli sıcakkanli, eğlenceli mı olmalıyız? Kadınlar ağır başlı, soğukkanlı erkek mi isterler ?
Kızlar her çeşidini isterler, onlar ne isterse öyle olayım dersen saray soytarısı ile rıhtımda pardesü ile denize bakan depresif yeşilçam jönü karakterleri arasında gide gele palyaço olursun. İnsan cesur, kendini ödül gören ve erkekliğinden utanmayan adam eğlenceli ya da ağır başlı olur o karakterine bağlı.
Soğukkanlı ile sıcakkanlı alakalı şeyler değiller.
Mahmut abi alfa karakterine benzeyen yerli önerebileceğin bir ünlü, tanınmış kişi var mı?
Humprey Bogart
Abi selam youtube yorumunda sigma mıyım diye soran birisine kendi paranı kazandığına kadar anlayamazsın demiştin.Sigma kısa süreli ilişkide başarılı,hiyerarşide yer almayan erkek demenle kendi parasını kazanmak arasındaki ilgiyi tam kuramadım
selamlar mahmut abi 20 yaşında bir kardeşinim
3 senedir ağırlık kaldırıyorum, 1.5 senedir ise kendimi geliştirmek için her şeyimi yapıyorum(dopamin detoks+nofap). kısaca kendimi bolca strese sokuyorum fakat evde anne ve anneannemle yaşıyorum babamda baya feminen birisidir yani oldukça feminen ortamdayım, beynim yıkanmış, özümü kaybetmişim
kızları etkileyebiliyorum ve erkeklerdende gayet saygı gören biriyim ama erkeklerin kendi aralarındaki kurallara hakim değilim. sanırım kızlarla konuşurken tavlayabildiklerimide gelip bana yürüyenler oluyor hiç kendi yürüdüğüm bir kızla bir mutluluğum olmadı.
ben bu erkeksi düşünce yapımı nasıl geliştirebilir ve parlatabilirim mahmut abi?
Daha cok kiz goturen kisilige burunmemiz niye kotu ki
Ben çok ciddi biriyim ama kendi arkadaşlarımın yanında çok güleriz bunu yaparken de eğlendiğimiz için yaparız acaba ciddiyetsiz mi oldum diye düşünmek kaygıdan kaynaklıdır.Mesela metro da çoğu kadını gözlerimle reddederim hiç konuşmadan ne olduğunu anlarlar nedenini anlarlar.Sen bir ortamda kasıntı davranış yaptığında bunu senin hücrelerinin hepsi yalanlar.Ve bu karşı muhattaplar tarafından hemen algılanır.Ciddi bir adam doğuştan olunmuyor acı çekerek olunuyor.Yani sert bir ortamda büyürsen sert olursun şaka şenlik bir ortam da farklı özellikler kazanırsın..Önemli olan senin kendini nasıl hissettiğin..
Mahmut abi, bu yazılanların çoğu ilişkimde mevcut 3.5 yıllık bir ilişkim var ve artık o kadar kavga oldu ki geriye dönüp baktığımda kafamda hiçbir şey hatırlamıyorum. Bana karşı çok kıskanç. Kızlardan nefret ettiğini söylüyor. Benim hedeflerime saygı göstermiyor çizgilerini aşıyor, ben onu kaybetme korkusundan bir ton hata yaptım. İlişkinin başında 17 yaşındayken bir çerçevem vardı benim çerçeveme girmekten çekinip beni kaybedeceğini düşünürdü. Şuanda 20 yaşındayım. Ben çok hata yaptım mesela ona karşı çok yatırım yaparsam ilişkimizin daha sağlam olabileceğini düşündüm. Aklına gelebilecek ne varsa yaptım çok kıskanç diye üniversitemi değiştirdim, hedefime karışmasına müsade ettim(beni daha çok sever diye düşünüp) daha… Read more »
artık o kadar kavga oldu ki geriye dönüp baktığımda kafamda hiçbir şey hatırlamıyorum. Birincisi kadınlardan anlayan bir erkek kadınla kavga etmez. İkincisi sizin ilişkinizin son kullanma tarihi geçmiş. Benim hedeflerime saygı göstermiyor çizgilerini aşıyor, ben onu kaybetme korkusundan bir ton hata yaptım. Kaybetme korkusu ile zehirli bir ilişkiye yapışman, çok büyük kayıp yaşamana neden olur. O ilişkide bir şekilde biter zaten, bir şey de yapamazsın. Şuanda 20 yaşındayım. Ben çok hata yaptım mesela ona karşı çok yatırım yaparsam ilişkimizin daha sağlam olabileceğini düşündüm. 20 yaşında bir erkeğin, ilişkisi için saçını süpürge eden fedakar bir kadına dönmesi çok ama çok aptalca.… Read more »
Abi kadınlarla ilişki kurarken başta çekici davranıyorum. Kadınların ilk davranışlarımdan etkilendiğini, beni diğer erkeklerden üstün tuttuğunu anlayabiliyorum. İlişkide belli bir süre sonra beta davranışlarım açığa çıkıyor ve kadın bu davranışlardan dolayı soğuyor. Fazla İlişki tecrübem yok. Alfa davranışların daha sonra beta davranışlarına kaymasının nedeni nedir ? Ben betaysam başta nasıl alfa özellikler gösterip onu etkileyebiliyorum ?
Birçok erkek bu durumda zaten, özel bir sorunun yok.
Alfa davranışlarının betalığa kaymasının nedeni genelde kızdan fazla ya da aşırı duygusal yatırımdır. Sitedeki yazı ilişki başı ile ilgili ama b konuya uzun süreli ilişkiler kitabımda, uzun süreli ilişkiler bağlamında da değindim.
Alfa – beta paralı/parasız gibidir. Sen ilişkide saçıp savurup fakirleşiyorsun. Bugün alfa olan yarın beta olur, bugün beta olan yarın alfa. Siz bir kere alfa davranışlar göstermeye başladınız mı, salsanız bile alfa kalacaksınız sanıyorsunuz. Ama şu da var ki sen muhtemelen sandığın kadar da alfa değilsin, yalnızken alfa davranış göstermek kolay. Asıl marifet alfa davranışı zor anlarda korumak.
Alfa bir erkeğin yakın kız arkadaşları veya kankaları olabilir mi ? yoksa aramızda bir şey olmayan veya bir şey hissetmediğimiz kızla iletişimi koparmalı mıyız ?
Kızlı erkekli grupta iletişim içinde kadınlar olmalı. Teke tek çok yakın kadın kanka olmamalı.
Merhaba, bende böyle bir sorun var, “şu haraketi yaparsam kenardan sıkıcı görünürüm ya da insanlar bana saygı duymaz” gibi bir sorun, bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Bkz. Sosyal kaygıyı, sosyal ortamda garip ve uyumsuz olmayı nasıl engellersiniz?