Nasıl alfa erkek olunur?

Mahmut abi beta zihnimizle kendimiz olduğumuzda boku yiyoruz sıçıyoruz bu bir gerçek. Fakat rol yaptığımızda da bu belli oluyor. 

Bu sitede çok işlendi ama bu alfa erkek – beta erkek konusunun aslını ara ara hatırlatmak gerekiyor. Özellikle de yeni gelenlere. Here we go.

Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak, rol yapmak değil örtüşmedir. Bir süre sonra içselleştirir ve değişirsin. Sikerim zihin yapısını ben işimi görecek kadar taklit yapayım diyen adam olmadığın şey imajı çizmeye çalışırsan rol yapmakta takılır ve her zaman rol yaptığı da belli olur. Sen yapana kadar yapıyormuş gibi yapmakla imajı çizmek arasındaki farkı bilmiyorsun muhtemelen.

Hem biz rahatsız oluyoruz hem başkaları. Kendimden örnek verirsem günlük hayatta oldukça şakacı gülen spiderman, deadpool, ninja kaplumbağalardaki mikey veya palyaço gibi saçma sapan espriler yapan biriydim.

Saçma sapan espriler yapman iyi bir şey değil.

Sonra baktım alfalar neredeyse hiç şaka yapmıyor.

Alakası yok. Sen algıda seçicilik yapıyorsun. Esprili olmak ile ciddi olmak karakter meselesidir. Alfa davranış – beta davranış böyle ayrılmaz. Dikkat et, alfalar betalar ya da alfa erkek – beta erkek demedim.

Ciddi takılıyorlar.

Bazıları ciddiler muhtemelen, ciddi takılmıyorlar.

Bende ciddi takılmaya başladım e bu seferde sahte oldum. Kasıntı oldum.

Ciddi takılmaya bırakıp ciddi olmaya çalışsan kasıntı olmazdın ama zaten ciddi – esprili gibi aşırı uçlarda gidip gelmek senin tamamen kendi kafanda uydurduğun bir saçmalık. Fazla sulu biriysen bunu yontacaksın, gidip fazla ciddi birine dönüşmeye çalışmayacaksın.

Hayattan aldığım zevk düştü. E salınca da hem daha rahatım hem kasıntı değilim ama betayım. Olduğumuz kişilikte sıçıyoruz. Olmadığımız kişilikte kasıntı oluyor gene sıçıyoruz. Ki ben kasmayı bıraktıktan sonra çevreden gerçekten güzel tepkiler almıştım.

Kasma o zaman. Kim kasıp da  iyi tepki alır ki?

Aynı şekilde alfa olmaya çalışırkende kötü tepkiler almıştım.

Muhtemelen alfa olayım derken Kemal Sunal’ın kabadayı taklidine dönen ergen gibi davrandın ve sitede yarım yamalak okuduğun şeylerden alakasız bir alfa karikatürü çıkarıp onu taklit etmeye kalktın. Alfa erkek olmaya çalışırsan başına gelecek olan budur.

Abi bu durumda ne yapmamız lazım?

Sitede alfanın erkeğe değil davranışa sıfat olduğunu defalarca yazdık. Gerçi konuşma kolaylığı olsun diye alfa erkek diyoruz ama aslında öyle bir şey yok. Alfa davranışları daha baskın erkek var sadece.

Alfa davranış ben ödülüm, çekip gitmeyi göze alabiliyorum (cesaret) ve bolluk temelli davranıştır. Beta davranış ben yetersizim, bırakamam ve yokluktayım zihniyeti kaynaklıdır.

Şimdi burası önemli:

Senin yapman gereken kafandaki götün teki alfa erkek saçmalığını taklit etmek yerine şunu analiz etmekti :Benim esprilerim kendimi yetersiz görme, dışlanma, yokluğa düşme korkularım yüzünden insanları güldürmeye çalışma kaynaklı mı (aşırı esprili insanların çoğunun derdi) yoksa eğlenceli biri olmamdan mı geliyor. Yetersizlik + Korku + Yokluk temelli ise bunu törpülemekle uğraşacaksın (onay ihtiyacı için espri yapmamak ), somurtkan bir herife dönüşmeye çalışmayacaksın!

Aslolan yokluk + yetersizlik + korku temelli davranışları azaltıp bolluk + ödül + cesaret temelli davranışları arttırmak. Yok alfa somurturmuş, yok götünden ateş osururmuş, yok Victoria’nın Sırrını bir o bilirmiş, yok sayıları sıfıra bölebilirmiş, yok Freddy Krueger‘in kabuslarına girermiş, vs. vs. gibi saçmalıklarla uğraşmak değil.

Optimum bir kişilik var mıdır ?

Maskülenitenin taktik erdemlerine sahip olmayla uğraşsan daha iyi:

Bunlar taktik erdemlerdir :

  • Güç
  • Cesaret
  • Ustalık
  • Onur

Bunlar, erkeklerin bir ölüm – kalım senaryosunda birbirlerinden isteyecekleri, ihtiyaç duyacakları, talep edecekleri özelliklerdir.

Bkz. Maskülenitenin Evrimi

Tabii liderlik, çerçeve, özgüven, vs… gibi cesaret ve güç kombinasyonlarına da sahip olmayı hedeflemelisin.

Atıyorum erkek adam Thomas Shelby stili ciddi mi olmalı ) Yoksa serseri spiderman stili şakacı mı olmalı ? (Ki pasif Peter Parker’ın Flash’tan zorbalık görürken Marry Jane’i karşısında titreye titreye tavladığı o çizgi filmlere hiç güvenmiyorum.)

Yani erkek her kızı tavlamak için nasıl eğilip büzülmelidir diye soruyorsun. Yok böyle bir şey. Bak işte bu, onay ihtiyacı ile rol yapmaktır.

Kişiliğimizi nereye çekmeliyiz? Nasıl bir kişilik yaratmalıyız ? Ki su üstündede yürüsen bile birileri çünkü yüzemiyor diyecek mevzusundan bahsetmiyorum bile asla herkesin seni sevmesini sağlayamazsın.

Hah! Sen herkese hitap edecek bir Marvel kahramanı olmaktan bahsediyorsun. Yaşın kaç bilmem ama büyüme zamanın geldi muhtemelen.

Herkese hitap etmeye çalışan kimseye hitap edemez. Herkesin sevdiği tek kişi, herkesçe sevilmeye çalışan tavşan iyi çocuktur. Ama o da sadece arkadaşça “sevilir”,  saygı duyulmaz. Cinsel istek hiç duyulmaz.

Güçlü, cesur, yetkin ve onurlu olduktan sonra (hepsinde iyi olmayabilirsin ama olsan iyi olur) senin kişiliğin bir çoğunu çekecek bir çoğunu itecek. Yetişkin ve kendi stili olan alfa davranışları baskın bir erkek stilinden dolayı, (en tepedeki 0.1%si hariç) kadınların bir çoğuna hitap etmez.

Sorumu özet geçsem şu olurdu abi optimum olmamız gereken bir kişilik var mıdır ?

Varsa nedir ? (En çokta şu ciddi şakacı ayrımına takılıyorum.)

Not: Bahsettiğim kişilik tiplemelerinden bazıları
Şakacı/ Sert
Güleryüzlü/ Ciddi (Poker face)
Alçakgönüllü/ Egolu(sarkastik Tony Stark stili)
Yalnız kurt(Wolverine)/Ekip adamı(Lider işte)
Kafasına eseni yapan işinize gelirse diyen/ Çoğunluğun kararına uyan
Umursamayan duygusuz/ yardım eden (Biri kötü hissederse iyi hissettirmeye çalışan)
samimi/soğuk
İnsanlarla ilk tanışan/ insanların onla tanışmak istediği
Manyak(Kafasına eseni yapan)/Oturaklı (toplum içinde düzgün davranan)
……… böyle uzar gider

Tekrar aynı şey. Sen bu soruyu hangi kişiliğe bürünürsek daha çok kız tavlarız diye soruyorsun. Öyle bir dünya yok.  Bahsettiklerin de film kahramanları, hayal ürünü hepsi.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

211
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
57 Comment threads
154 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
78 Comment authors
CeyhunAntiromBeta bile olamayan adamNiyazikanadskie Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Undead
Guest
Undead

İbrenin Öbür Ucu Bu makaleyi yorumlardan atıyorum. Şayet hazırlık da yapmadım yazmak için ama uzun süredir bu konuyu düşünüp duruyorum. Çevremde kadın erkek farketmeksizin yaşanan bir olay var ve bunun farkındalığı birçoğunuza fayda sağlayabilir. Biliyorsunuz ki Türkiye’de gelişim sürecimiz pek kontrollü ilerlemiyor(en azından bir çoğumuz için). Bunun belli başlı sebepleri var ama uzun olmasın diye en önemli gördüğümden örnek vereceğim. İlkokul esnasında dahil olduğumuz bir hiyerarşi var. Uzun zamandır eğitimde el atılması gereken en önemli konu bu nazarımca; çocuklar arası hiyerarşinin kontrol edilemeyişi. Öğretmenlerin şahsi karakterine birşey dememekle beraber birçok kez gördüğüm üzere çocuklar üzerinde kontrol sahibi olamıyorlar ve bu… Read more »

Noname
Guest
Noname

“…ortayı bulmak için çoğu zaman önce öbür ucu ziyaret ederiz.” Buna katilmakla beraber malca seyler yapmak icin guzel bir rasyonalizasyon oldugunu dusunuyorum. Dikkatli, temkinli olmak gerek.

Frnastle
Guest
Frnastle

Mahmut reis iyi diyorsun da alfa erkekler kadınların çoğunu çekmez diyorsun ne demek yani bu ? O zaman alfa siker beta öder nasıl gerçekleşiyor ?

BSS
Guest
BSS

Arkadaşa şu soruyu sormak gerekir: kendin olacak ya da kendini düzeltecek kadar cesaretin yok mu? Bırak kendini, seni sevecek olan seni olduğu gibi sevsin. Özsaygı, özsevgi ve özgüven.

Miraç
Guest
Miraç

Bu soruları soran arkadaş Pook un kitabını okumalı.

isimsiz kovboy
Guest
isimsiz kovboy

alfa olan adamın, kadınlarla alakası olmaz. alfa erkeklerin çoğu çok az seks yapar, ihtiyaç duymaz. evli adamdan alfa olmaz. eğer öyle doğmadıysan sonradan kesinlikle “alfa” olamazsın. değişebilirsin ama alfa olamazsın, başka bir şey olursun. “fake it-make it” ile kesinlikle daha fazla ezik bir insan olursun.
vs vs. bir sefer amacı “kadın sikmek” olan bir insanın alfa değil herhangi bir şekilde kendine yararlı olmasını bekleyemezsin, çünkü önceliği başkası. alfa olmaya çalışırken hala sosyal onay arıyor bu yüzden yanlış başlangıç düşüncesiyle kendini başladığından daha kötü yerde buluyor.

BlackLack
Guest
BlackLack

Adım Adım Disiplin Rehberi Kitabı
Kanka bu kitabı okumaya başla tavsiye ederim.

Şevket Rıfkı
Guest

Admin olsaydım bu yorumu karantinaya alır, başına da “lütfen bu çocuğu ciddiye almayınız.” yazardım.

QWERTY JOHN
Guest
QWERTY JOHN

Haklısın kardeşim. Alfalık genetik birşey. Eğer kanında alfalık yoksa istediğin kadar uğraş betasın. Aylık 10k gelire ulaş, düzenli yaşa, beslenmene dikkat et, gerçekten spor yapıp onda profesyonel ol, hatta 100 lerce kitap oku ve bir dövüş sporuna git. Kesinlikle alfa olamazsın alfalık doğuştan gelir babanın kulağı kıllıysa… Anladın sen beni kovboy git bak bakalım babanın kulağı kıllı mı

Hebenmertali
Guest
Hebenmertali

Beta davranışa sahip bir erkek, alfa davranışa sahip bir erkeği ,bu sitede yapılan aydınlatıcı uyarılar sayesinde, önce analiz edip, sonra yapana kadar yapıyormuş gibi yapıp, ufak ufak erkek kadın farketmez aldığı olumlu geri dönüşleri görünce, La Mahmut Abi doğru söylüyormuş valla, deyip için sevinçle dolunca, içselleştiriyorsun. Ha bu yapılan pratiklerin önce kalitesi sonra sıklığı artinca haliyle zaman olarak kısalır. Valla bu siteden sonra , hayata bakışım değişti, bundan önce ilişkiler üzerine yaptığım SAFLIK içeren yorumlarımı hatırlayınca, Valla kendimle dalga geçiyorum. Sağol Mahmut Abi…

Bir kadin
Guest
Bir kadin

Kadinlar icin neden yok böyle bir koç ya da site ? Bizlerde gelişen bireyler olmak istiyoruz ilişkilerimizde. Keşke bu sitenin bir de kadınlar icin bir versiyonu olsa .

Samsunlu Filozof
Guest
Samsunlu Filozof

Kırmızı hap camiasının en büyük problemi bu kitle herhalde. İnsanlar örnek vermek için oluşturulmuş kalıplara o kadar takılıyor ki baştan öğretinin olayını kaçırıyorlar. Şu hareketi yaparsam beta olur muyum, alfa adam ne yapar vs… Başkalarının düşündüklerini daha fazla umursayarak onların kölesi olmaya devam ediyorsunuz. Zaten kadın odaklı düşünce yapısı insanları beta konumuna sokmuyor mu? Bence kendini merkeze alan bir kişinin burada tavsiye için soracağı soru “Bu durumda böyle mi davranmalıyım?” dan ziyade “Bu durumda böyle mi düşünmeliyim?” olurdu. Her şey kafada bitiyor.

Teğmen
Guest
Teğmen

Kh nın k’si bile Türkiye’de yokken yabancı dil sayesinde reddit te keşfedip okumuştum dürüst olacağım ilk başta istediğim her kızı yatağa atabileceğimi sandım, ama külliyatı okuyup sahaya çıkınca öyle olmadığını anlıyorsun, öncelikle şunu bilmeniz lazım her kadının tipi değilsiniz hatta bir çok kadının tipi değilsiniz, adınız Alain soyadınız Delon olsa bile bir havuzunuz var size tavsiyem her kadına hitap edecem diye çabalamak yerine havuzunuzu genişletmek için çabalayın, çok ret yiyeceksiniz ama bu sizi daha da güçlendiriyor çünkü artık o duruma kendinizi maruz bıraktığınız için eskisi kadar etki etmiyor hatta bir yerden sonra ret yemek hiç koymuyor sonuçta bu iş birazda… Read more »

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

O mavi hayaller olmadan da mutlu olmayı öğrenmek, gerçek olanla barışmak lazımdır. Yaşlılık, yoksulluk, sevdiklerimizin kaybı gibi zor zamanlarda gerçeklikle barışmazsak yıkılırız. Kendimizden başka tutunacak kayamız, her gün götümüzü utanmadan sıkılmadan silecek bir başkamız yoktur.

O yüzdendir ki yıkılmamak için enseyi karartmamak, gerçek olanın acı tarafıyla yerinmek yerine dürüstlüğünde huzur bulmak lazımdır.

Jack nicholson
Guest
Jack nicholson

Şu entry nin alni olsa da opsem…

Bircok kadinin tipi degilsiniz arkadaslar oyun da yapsaniz alfa da olsaniz her kadin her zaman sizi isteyecek diye bisey yok o kadar dogru ki alain delon bile olsaniz red yiyeceksiniz baska yolu yok hatta ben su an yemek yemiyorum

Noname
Guest
Noname

Bu arkadasta lise yillarimdaki kendimi gordum. “…yokluğa düşme korkularım yüzünden insanları güldürmeye çalışma kaynaklı mı…” kismi en onemlisi. Harbiden komik buluyorsan dusundugun seyi, söyle ve gül. Insanlarin da hosuna gidiyorsa onlarla takilmaya devam et. Gitmiyorsa kafana gore insan bul. Muhakkak bulursun. Kendi shit testinmis gibi dusunebilirsin mesela. Tabi gidip “aaabi ben cok farkliyim millet cok sikko” gibi bi tavir bürün demiyorum cunku kimseyle anlasamayacak bi herif olma ihtimalin 170 iq olma ihtimalinle asagi yukari aynidir heralde. Ama dogru bir arkadas ortami bir insan icin onemlidir. Bir de yazmayi da deneyebilirsin. Eger gercekten eglenceli ve disadonuk bir mizacin varsa bunu bir… Read more »

Teoman
Guest
Teoman

Mahmut Abi zaten mevzuyu çok iyi bi’ şekilde ifade etmiş ama benim yorumları okuyan arkadaşlar için kısaca tekrar altını çizmek istediğim bir nokta var. “Yani erkek her kızı tavlamak için nasıl eğilip büzülmelidir diye soruyorsun. Yok böyle bir şey. Bak işte bu, onay ihtiyacı ile rol yapmaktır.” Bir erkek NASIL OLMALIDIR? En çekici ERKEK TİPİ (ardından bu erkek tipini canlandıran ‘karakter’in kaç hatun düşürdüğünü kişi kafasında hesap etmeye başlar) Bu tür düşünceler zehirlidir ve insana HİÇBİR ŞEY KATMAZ. Olması gereken tam olarak şu: BEN, NASIL BİRİSİ OLMAK İSTİYORUM? İZLEDİĞİM FİLMLERDE, ROL MODELİ OLARAK GÖRDÜĞÜM ERKEKLERDE BEN ORTAK OLARAK NEYİ BEĞENİYORUM?… Read more »

TRP
Guest
TRP

(…) kadınların bir
çoğuna hitap etmez (…)

cümle uzun kopyalayamadım.

şimdi anladığım şu, bu daveanışlarla kadınları s.kemedikten sonra, bu davranışları be işe yarayacak ki.

arkadaş tayfasında övgü almaktan öteye götürmez.

mahalle arasında orhan gencebay tipli delikanlı olup da kadınlarla sıfır şansı olan adamlar aklıma geldi. güvenilir mert gönül adamı ama her gece 31.

aksine alfa erkek, davranışlarıyla kadınları etkilemez mi

alfa davranışlar, taklit ya da doğal, kadınlarda cinsel çekim yaratmaz mı

Yalman
Guest
Yalman

Alfa adamı gözde X marka gözlük, janti kıyafetler, altta araba , yaşıyoruz bu hayatı moruk tavrında , ağzı kulaklarında herkese espri çakan filmlerden çıkmış bir tip olarak görüyorsan yanlış yoldasın. Bu düşünce yapısıyla kızı etkilersin buluşmayı ayarlarsın ama ilk buluşmadan sonra kız neden soğudu diye düşünür durursun. ‘Baştan çıkarma sanatı’ kitabını okumanı tavsiye ederim. Burada yazdıklarım kendim içinde geçerli. Liderlerin hayatlarını incelemekte fayda var diye düşünüyorum.
Mütevazi/Alfa , karizmatik olmayan/Ama Alfa .. vs.

Alfa olmanın bir kullanım kitapçığı yok özgüvenli olmak, sorumluluktan kaçmamak, sorun çözmek daha alfa davranışlar.

L1n
Guest
L1n

Alfa=Lider Dostum alfalığın kızlarla hiçbir alakası yoktur.Alfa soğukkanlıdır,manipüle edilemez.Kuyruğu dik tutma konusunda masterclass yapmıştır. Sen adama o kızı siktiği için alfa dersin fakat o adam kimi siktiğinden habersizdir.Çünkü anlam yüklememiştir. Ben seni anladım.Sen bakma bazılarına..İzmirde 2-3 kız sikince kendisini kızlara fısıldayan adam sananlar var 😀 Kızlarla takılman için alfa olmana gerek yok. Burada ya da herhangi bir mecrada gördüğün kızlarla takılan adamların çoğunun içinde ufak bir oğlan çocuğu var.İki yoklaman yeterli:) Çoğu hayatı boyunca sert bir kayaya denk gelmemiş.Yani anlayacağın çoğrafya falan iyi olsun ağzın 2-3 laf yapsın hertürlü kıza girersin.Alfa hiyerarşi adamıdır.Bir hedefe bağlıysa ona inanıyorsa hayattaki hiçbir insan… Read more »

Sordid
Guest
Sordid

Erkek adam düşünce şeklini sindirmeye, o pencereden bakarak yaşamaya başladıkça epey olumlu değişim gösterdim. Kesinlikle her gün dünden daha iyi durumdayım.
Sadece anlamadığım, tuhaf gelen bir şey var. İş ve arkadaş çevremdeki kadın ve erkekler eskiye göre bana daha fazla iyilik yapmaya, hediye almaya, bir şeyler ısmarlamaya başladılar. Gözle görülür bir artış söz konusu. Eskiden kuru bir günaydın diyen iş arkadaşım kahve yapıp getirmeye, hiç halimi hatırımı sormayan başka biri gün aşırı nasılsın ne yapıyorsun demeye başladı. Bunun kırmızı hapla ne bağlantısı olabilir? Daha saygıdeğer biri mi oldum acaba?

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

“Mahmut reis iyi diyorsun da alfa erkekler kadınların çoğunu çekmez diyorsun ne demek yani bu ? O zaman alfa siker beta öder nasıl gerçekleşiyor ?”

Beta da, sigma da , Omega da Yunan/grek abecesinin herhangibir harfi de kadınların çoğunu çekemez. Kadınlarda da durum farklı değil.

Hebenmertali
Guest
Hebenmertali

Alfa birey değil davranış. Karakter değişen bir şey, değişken . Alfa tavırlı bekar evliyken beta tavırlı hale gelebiliyor. Beta tavırlı olan kh yi sindirirse alfa tavırlı olabilir. Burayi iyi okumak, sahada uygulamak, önce yapana kadar yapıyormuş gibi yapıp , sonra uygulayıp içselleştirmek, alfa beta tavırlar git gel olunca düzeltmek iradesi göstermek. Teknikler kullanmak, susmak, v.b….ALFA BİREY DEĞİL DAVRANIŞ…TAM BURA ÖNEMLİ…

1 2 3 4