Tinder’ ve Bumble gibi uygulamalarda neden başarısızsın? Neden eşleşme/buluşma olmuyor?

Instagram önüme şöyle bir reels düşürdü. Burada yazarak anlatacağım.

24 yaşında bir erkek 128 gün boyunca kaydırmış. Tam 59,760 kaydırma yapmış. Günde 466 tane kaydırma yapmış (yuh). Yani bu uygulamaya para ödüyor.

Bakalım azimle zıçan dağı delmiş mi?

59,577 kişiyi sağa atmış. 183 kişiyi de sola atmış (yanlışlıkla mı?)

Şimdi ilk hatası ve en yaygın yapılan hata da bu. Karşısına çıkan profillerin %99.6’sını sağa atmış. Bu tür uygulamalarda bir puanlama sistemi var. Eski önemi azalsa da hala önemli ve burada bu adamın durumunda çok büyük bir faktör.

Bu arkadaşın yaptığı gibi pratik olarak herkesi hızlı bir şekilde sağa atarak şansını arttıracağını düşünen erkekler var ama bu çok zararlı. Birincisi, birinin bu şekilde hiç seçici olmadan herkesi sağa atması muhtaçlık belirtisi ki algoritmalarda bu faktör oluyor.

İkincisi de Tinder’ın bu tür hesapları “bot olabilir” diye işaretleyip elo değerlerini düşürdüğüne dair söylentiler var ki mantıksız değil.

Üçüncüsü, sizi sola atma ihtimali yüzde 100 olan kızları sağa atmak muhtemelen sürekli maç yapıp yenilen çaylak satranç oyuncusuna çevirecektir sizi. Puanınızı düşürecektir.

Benim tavsiyem şu: Birincisi bu tür uygulamalarda hergün 400 kişiyi sağa atmak, hergün bara gidip bir sürü kıza yürümeye benzer. Normalde o barın çalışanları sizi dışarı atar. Uygulamalar sizden para kazandığı için sizi dışarı atmasalar da, sizin puanınızı düşürüyorlar.

Bunun yerine haftada bir iki kere girin, Tinder’daki boost gibi (sizi 30 dakikalığına yukarılarda gösterme fonksiyonu) bir şey atın ve karşınıza çıkan profillerin sadece yüzde 40’ını sağa atın. Eşleşebileceğinizi hissettiğiniz ve aynı zamanda yeterince güzel kızlar zaten bu oranı geçmez. Uygulamaya haftada bir iki kere gidip kızlara yürüdüğünüz bir mekan gibi bakın ve seçici yürüyün. Böylece puanınızı korumuş olursunuz.

342 kişi ile eşleşiyor yani 59,235 kişi ile de eşleşmiyor. Bunun anlamı da şu, eşleştiği her bir kadın için 173 kadın onu sola atmış.

Reels’teki anlatıcı burada fena yanılıyor ki bu yanılgıya çoğu erkek de sahip. Bu adamı 59,235 kadın sola attı sanıyor. Bu adamı 59,235 kadın sola atmadı. O kadınların çok ama çok büyük bir kısmı bu çocuğu görmedi bile! Neden? Adamın puanı düştü ve kadınlara gösterilen listenin dibine indi. Bir kadının bu adamı görmesi için çok sayıda erkeği sağa sola atması lazım. Ama çoğu kadın bunu yapmıyor.

Bir de unutmayın, bu tür uygulamalardaki kadın profillerinin çoğu aktif değil. Uygulamalar bu profilleri hemen bırakmıyorlar zira para kazandıkları müşterileri olan erkeklere ne kadar çok çeşit sunarlarsa o kadar para kazanıyorlar. Yani bu 59,235 kadının çoğu zaten herhangi bir erkeği sağa ya da sola atmıyorlar.

342 kadının 162 tanesi ile muhabbet ediyor, 180 tanesi ile muhabbet yok.

Şimdi burada rakamlara bakarsak, rakamlar kötü değil. Günde 2.6 kızla, haftada 18 kızla eşleşmiş. Günde 1.26 kızla, haftada neredeyse 9 kızla muhabbet etmiş. Haftada 9 kızla muhabbet çok iyi bir rakam.

Ama unutmayın, bu adam hiçbir seçim yapmadan rastgele yürüdü. Çirkinine de yürüdü, çok güzeline de yürüdü. Azıcık uyumlu olduğuna da yürüdü, uyumlu olmadığına da yürüdü. Ben kadınlarla tanışma kitabında buna spam yürümesi ya da spam game diyorum. 500 bin mail sallayıp müşteri arayan saçmasapan ürün reklamı gibi yürüyor. Böyle bir yürümenin dönüşü tabii ki düşük olur. Bu kızların çoğu da öylesine sağa atan, profil ile uyumlu olmayan kızlar.

Muhabbet ettiği 162 kişiden toplamda sıfır kişi ile buluşuyor.

Şimdi eşleşme ve mesajlaşma ile işin muhabbete dönüşmesinden sonra, iş artık dating uygulamasından çıktı. Aslında bunca yanlışına rağmen haftada 9 kızla konuşmuş. Şunu da söyleyeyim, benim dediğim gibi yapsaydı bu çocuk muhtemelen daha çok kızla eşleşirdi, daha çok kızla muhabbet ederdi ama diyelim yine bu rakamları elde etti. O durumda bile 342 kadının profili, spam yürümesindekinden çok daha değişik olacaktı.

Yani diyeceğim şu ki, çok yakışıklı bir erkek değilseniz, buradan buluşma olasılığınız gayet düşük.

Adam eşleşme almış, muhabbet başlamış. Burada tipin işi bitti zaten. Bu arkadaşın 162 kızla muhabbetinin sıfır buluşmaya gitmesi tiple alakalı değil artık.  Neyle alakalı olduğunu tam olarak bilmiyoruz ama tip değil. Tahmin edebileceğim bir iki şey var:

1. Bu çocuk az önce bahsettiğim gibi spam yürümesi yaptı ve eşleşmeleri aşırı rastgele yapıldı. Oysa bu işte elemeye zaman ayırsa, biraz profil okusa, vs. iki şey olacak. Birincisi, elo puanı düştüğü için zaten eşleşip kaynaşabileceği çoğu kıza görünmedi. Muhtemelen zaten öylesine sağa – sola atan düşük puanlı kızlarla eşleşti. İkincisi, kendisi ile uyumsuz bir sürü kızla eşleşti.

2. Bu arkadaş gördüğünüz gibi aç, muhtaç. İpini koparıp yürümüş. Mesajlaşmada bu kişiliğini yansıtıp iticileşiyor olma ihtimali yüksek.

3. Mesaj oyunu da kötü olmalı. Mesajlaşma konusunda Genel mesajlaşma prensipleri bir kızla nasıl mesajlaşılır yazısındaki prensipleri edinebilir. Çoğu erkek ağzını açtı mı (ya da yazdı mı) aşırı iticileşebiliyor. Mesajlaşma konusunda Tinder kitabında da değinmiştim.

4. Bu arkadaş gibileri gerçekten sosyal olarak izole insanlar oluyorlar. Hiçbir sosyal becerileri, kadınlarla iletişim becerileri olmuyor. Sosyal hayatı güdük. Benim gördüğüm, sosyal hayatı az çok bir yerde olan adamlar için uygulamalarda başarılı olmak daha kolay. Gerçek dünyada izole, asosyal ve kızlardan uzak adamlara, dating uygulaması hiç çalışmıyor. Eşleşseler bile görüşme olmuyor.

Bu arkadaş durumunda olanlara Bir kız beni sadece onu önemsemediğim zaman önemseyecekse, bir ilişkinin ne anlamı var? Vaka Çalışması yazısını da tavsiye ederim.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz. Patreon yayınlarımıza da göz atmayı unutmayın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

26
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
9 Comment threads
17 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
KafamEmreBumbleOnline gameAlper Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
T.u
Guest

Eşleşme alıp muhabbete başladıktan sonra tip işi bitti demek çok doğru gibi gelmedi bana. Sonuç olarak bu kadınlar uygulama üzerinden başka erkeklerle eşleşmeye mesajlaşmaya devam ediyorlar ve aralarından en çok gözüne hitap edenlere odaklanıyor olmaları çok büyük bir olasılık. Ama tabii 162 potansiyel buluşmanın sıfır ile sonuçlanması arkadaşın bir şeyleri yanlış yaptığını gösteriyor. Yine de Tinder gibi uygulamalarda tip faktörü göz ardı edilemeyecek kadar büyük.

Lyku
Guest
Lyku

Hala oylemi bilmiyorum ama bir dönem, bu tinder gibi uygulamalardaki kadın profili, normalde sevgili olma (ilişki materyali) konusuna çok uymayan tiplerdi. Şimdilerde değiştiyse bilemem ama bana bu tarz uygulamalarda çok takılıp, sonra ama neden olmuyor demek garip geliyor. 1. O uygulamada sen zaten ancak materyal şeylerini sunabiliyorsun. Bu durumda kafadan senin hareketlerin, konuşman, espiri yeteneğin gibi özelliklerin pas geçiliyor. Ne yapacak kadın bu seçenekler arasında? 2.Bir deney vardı, kadın profili ile bir uygulamada hesap açıyorlardı. Bildiğin bom boş profile bir sürü mesaj yağıyordu. Böyle bir ortamda kendini kötü hissetmek çok gereksiz. Düşünsene sınıftasın diyelim. 40 kişilik sınıfta 1 tane kız… Read more »

Ercü
Guest
Ercü

Mahmut abi senin tinder da başarı oranın nasıldı? Seni tatmin edecek oranda buluşmaya çıkabiliyor muydun?

Ugur
Guest
Ugur

Bununla alakalı olarak ekşi’de zamanında şöyle bir şey yazmıştım: https://eksisozluk.com/entry/163101623 açıkçası bu uygulamalarda artık eşleşme alamıyorsanız ve 1 aydan uzun süre kullanmaya devam ediyorsanız boşuna çabalıyorsunuz, çünkü program yeni gelenlere daha fazla öncelik verdiği için alt sıralara kayıyorsunuz. Yani bir nevi görünmezsiniz, ve evet, o 50 küsür bin kadının çok çok büyük çoğunluğu bu kardeşimizi görmedi bile. Ama 4 ay kalmasına rağmen günde 1 eşleşme almak yine iyi, genelde looksmaxxing yapmadan hiçbir arkadaşıma bu uygulamaları önermiyorum aslında, ama bu adamın sorunu görünüş değil, eşleşme alabilmiş çünkü, ama mesajlaşma oyunu belli ki “are you sex” seviyesinde. Aralıklı olarak (kur, 1-2 hafta… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Merhaba ben 23 yaşındayım üniversiteye yeni başladım. Bu yaşa kadar ailemin yanında yaşayıp asgari ücretle çeşitli yerlerde çalışıyordum. Ailemin durumunun iyileşmesiyle birlikte sınava hazırlanarak başka bir şehirde meslek sahibi olabileceğim bir bölüme girdim. Bu yaşa kadar romantik ve cinsel bir birliktelik yaşamadım. Çünkü hem kişisel bazı sorunlarım hem de ciddi bir sosyal izolasyon problemim vardı. Üniversiteye başlamamla beraber sosyal hayat inşa etmek için sizin tavsiyelerinize uyarak spora ve dans kursuna başladım. Yeni yeni kadınsız biçimde de mutlu ve tatminkâr hissedebileceğim düzenli bir sosyal hayat inşa etmekteyim. Sosyal hayatımın iyileşmesiyle birlikte romantik ilişkilere açık hâle gelmeye ve kendimi buna layık görmeye… Read more »

Aliveli
Guest
Aliveli

Abi sence buralardan dogru duzgun bir iliski cikar mi?

Su an gorustugum kiz calistigi meslekteki erkeklerin cogunun feminen oldugunu o yuzden tinderdan biriyle tanismak istedigini soyledi.

3. Bulusmada sarmas dolas sahilde oturduk ama sevgili muhabbeti gecmedi hic. Planlama hatasindan sevisemedik ama henuz eve 1 gibi biraktim 6da kalkip ise gidicem dedi bir dahakine kahve yaparim sana dedi.

Daha 2 haftadir gorusuyoruz ciddilesme muhabbeti acarsa kabul etsem mi yoksa oyalasam mi.

Kafam
Guest
Kafam

Abi tinder kullanmak çevremiz tarafından mimlenmemize sebep olmaz mı?

Online game
Guest
Online game

Büyük şehirde pek sorun olmuyor, küçük yerlerde, eşleşme zaten çok az oluyor, tatil yeri yaz sezonuysa veya büyük üniversite varsa istisna, ama tanıdık çıkabilir.

Bumble
Guest
Bumble

Başkalarının ne dediğine veya ne düşündüğüne bu kadar takıldığınız sürece oyununuzu geliştiremezsiniz. Sadece kadınlarla olan oyundan bahsetmiyorum, hayat oyunundan bahsediyorum.

Kafam
Guest
Kafam

Sen hayatın boyunca hiç mimlenmemissin. Umarım bir gün başına gelir.

Alper
Guest
Alper

Hocam bu uygulamalarda nacizane bir tecrübemi paylaşayım, haftada 1 eşleşme alabilen bir arkadaşım bu uygulamada, yurtdışında ise günde 4-5kez eşleşme alıyordu. Ki fotoğrafları da böyle partileyen şekilde seçmiştik.

Türkiye pazarı için uygun uygulamalar değil bence. çünkü uygulamada kız oranı az, kız oranı çok olan bir oyun sitesinden bile daha çok başarı sağlayabiliriz diye düşünüyorum.

Emre
Guest
Emre

Profil fotoğrafları güzel profil iyi ortalamanın üstü bir erkeğim platinyum üyelik aldım bir haftadır denedim iki eşleşme geldi mesaj attım ger dönüş olmadı bu uygulamalar çok düşük ihtimalle sonuç veriyor yani yüz yüze tanıştığım kadınlar gibi olmuyor diye bir çıkarım yaptım sen ne dersin mahmut abi çok verimsiz geldi bana

Emre
Guest
Emre

Herkesi sağa atmadım sadece beğendiklerimi sağa attım çoğunlukla sola attım aklımda soru vardı internetten para kazanılıyorsa kızlarlada tanışılabilir ama oran çok düşük bilemiyorum