Genel mesajlaşma prensipleri – bir kızla nasıl mesajlaşılır

Oyun – Kadınlarla Tanışma kitabındaki genel mesajlaşma prensipleri (toplam 13 prensip) alınmıştır. Bir kızla nasıl mesajlaşılır diye merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

Öncelikle şunu belirteyim ki mesajlaşmak kişisel bir şeydir ve herkesin kendisine ait bir stili ve kendisi için çalışan bir mesajlaşma şekli vardır. Fakat yine de bu, bazı genel mesajlaşma prensipleri olmayacağı anlamına gelmez.

Mesajlaşmak artık kadın erkek ilişkilerinin önemli ve kaçınılmaz bir parçası. Buluşmak ve yüzyüze konuşmak her zaman birinci iletişim şekliniz olsa bile, artık mesajlaşmadan kaçmanız çok zor. Tanıştığınız kadınlar sizinle mesajlaşmak isteyecekler ve sizin normal biri olup olmadığınızı, kendi hayat çerçevenize ne kadar bağlı olduğunuzu anlamaya çalışacaklar.

Mesajlaşma prensibi 1 : Her şey çok güzel

İşinizden zevk alıyorsunuz ve stresli falan değil. Hayatınız güzel. Hiçbir şikayetiniz yok ya da siz hiçbir zaman şikayet etmiyorsunuz. Nokta. Bir de hayatınızın ince detaylarına çok girmeyin ve gizemi koruyun.

Örnek:

Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Biraz stresliydi, senin nasıl geçti?

Sıkıcı ve negatif. Ne dedik, her şey çok güzel.

Bir de şuna bakın:

Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Öğlen yemeğinde baklava yedim. Dişçim üzülecek ama harikaydı!

Ne dedik, her şey çok güzel. Eğer kötü bir gün geçirdiyseniz, yakın arkadaşlarınızla konuşun, yürüdüğünüz kadınlarla değil. Yürüdüğünüz kadın sizin anneniz değil, sizin dertleriniz de onun problemi değil. Yürüdüğünüz kadın söz konusu olduğunda sizin hayatta bir sorununuz yok.

Bu size fazla katı gelebilir ama bir erkek güçlü olmak ve dertleri ile kendi başına mücadele etmek zorundadır. Bir erkek, dertlerini kadına yansıtmaz, kendisi halleder. Bütün o modern duyarlı, duygularını ve dertlerini kadınıyla paylaşan erkek saçmalıklarını unutun. Siz bir kayasınız, size hiçbir rüzgar ya da dalga işlemez.

Siz kadının anaç duygularına ne kadar oynarsanız, dertlerinizi onunla ne kadar çok paylaşırsanız, kadın sizi o kadar oğlan çocuğu olarak görür. Sizin için üzülebilir, size acıyabilir ama sizi bir erkek olarak göremez ve size saygı duyamaz.

Bakın bunun istisnaları var tabii, çok ciddi bir problemle karşı karşıya kaldığınızda mutlu mesut davranın demiyorum. Ama derdinizi olabildiğince kendinize saklayın. Kadının üzerine kusmayın. Çok ciddi bir probleminiz varsa ve canınız sıkkın ise ona şunu diyebilirsiniz:

 Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Eh işte.

Kız: Ne oldu?

Siz: Çok önemli değil. Birkaç biranın halledemeyeceği bir şey değil.

Mesajlaşma prensibi 2 : Cevap gerektirmeyen ifadeler kullanın

Kadınlarla mesajlaşmalarınıza dikkatli bakarsanız, çok az soru sorduklarını görürsünüz. Bu, yüksek değerli ve sizin de baz almanız gereken bir davranıştır.

Soru, hemen her zaman ilgi göstergesidir. Bir kadın size soru soruyorsa, sizinle ilgileniyordur. Sizin ona soru sormanız da sizin ilginizi gösterir. Her ne kadar hiç soru sormamanız mümkün olmasa da, özellikle mesajlaşmada soru yerine ifadeler kullanmanız daha iyi.

Örnek:

Kız tatilde.

“Tatil nasıl gidiyor?” diye sormak yerine, “Bahse girerim güneş altında fazla yandın.” deyin. 

Örnek:

Sabah “Günaydın, ne haber?” diye sormak yerine, “Eminim benim kahvaltım senin kahvaltını döver” deyin (ve belki de bir kahvaltı fotoğrafı atın.

Örnek:

“İyiyim, sen, ne yapıyorsun?” diye cevaplamak yerine, “Şu an benden daha eğlenceli bir şey yapıyor olamazsın :)” deyin.

Mesajlaşma prensibi 3 : Yoklama mesajları kullanın

Aslında yukarıda bu konuya biraz girdik. Kadınla mesajlaşma başlatmak için soru sormak yerine, onunla aranızdaki iletişim ile alakalı bir yoklama mesajı ya da fotoğrafı gönderebilirsiniz.

Yoklama mesajları genellikle sizin ile ilgili gündelik hayatta olan şeylerle alakalıdır. Daha önce konuştuğunuz bir konuda olabilir. Örneğin işe giderken kullandığınız bir yoldaki yoğun trafikten konuştuysanız, ertesi gün ona trafiğin fotoğrafını gönderip, “budur” yazabilirsiniz. Kahvaltıdan ya da herhangi bir yemekten, ya da bir mağazada satılan ilginç bir şeyden konuştuysanız, bunlara rastladığınızda çekeceğiniz fotoğrafı gönderebilirsiniz.

Yoklama mesajı özellikle aranızdaki mesaj iletişimi birkaç gün durduysa oldukça etkilidir. Böyle bir durumda mesajlaşmayı yeniden başlatmak için (ideal olarak öğleden sonra 1 – 2 gibi) bir yoklama mesajı gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz fotoğraf bu stock image denilen hazır fotoğraflardan olmasın ve mümkün olduğunca sizin çektiğiniz fotoğraflar olsun. Fotoğraf yoklaması sonrası karşılıklı mesajlaşmak en iyisi. Eğer mesajlaşma yine ölürse, 2-3 gün bekleyip yine yoklama fotoğrafı gönderebilirsiniz ama eğer mesajlaşma uzun süre duruyorsa, haftada 2-3 kereden fazla yoklama yapmayın.

Fotoğraf yoklamaları çok daha etkilidirler ama yoklama mesajı metin şeklinde de olabilir. Mesela “bugün beyaz bir güvercin gördüm, bilet alsam iyi olur” ya da “bu bahsettikleri kuru baklavadan aldım” gibi ( daha önceden konuştuğunuz konularla alakalı olursa çok etkili olur).

Yoklama mesajlarından sonra cevap gelmiyorsa ASLA ama ASLA kadının size cevap vermediğini onaylayan saçma sapan bir mesaj atmayın. Şu gibi mesajlardan bahsediyorum:

  • “?”
  • “Orda mısın?”
  • “Uzaylılar mı kaçırdı?”
  • “Alooo”
  • “Niye cevaplamıyorsun?” (Feci!)

Bunun yerine dediğim gibi 2-3 gün bekleyin ve yine bir yoklama mesajı gönderin. FAKAT mesajlarınız 2 kere arka arkaya cevapsız kalıyorsa, o kadını hemen orada bırakın. Bir daha o size ulaşmadan siz ona asla ulaşmayın. Diğer kadınlara zaman harcayın.

 Mesajlaşma prensibi 4 : Ne kadar az, o kadar iyi.

Genel kural olarak uzun mesajlardan kaçının. Her bir mesajınız genellikle 2 satır, maksimum 3-4 satır olsun. Evet arada bir bundan daha fazlasına ihtiyacınız var. Ama o zaman ara sıra gerektiğinde mesajı tek mesaj olarak gönderin, 2 veya 3 parçaya bölüp göndermeyin zira kadının telefon notifikasyonlarında birden fazla arka arkaya mesaj sizi fazla aç gösterebilir.

Mesajlarınızı kısaltmak için göndermeden önce üzerinden geçmeniz gerekiyorsa geçin ve anlatmak istediğiniz şeyi daha kısa bir metin ile anlatmayı öğrenin.

Mesajlaşma prensibi 5 : Cevap aralığı önemlidir.

Mesaj aralığı önemlidir. Bir kadın size ne kadar hızlı cevap veriyorsa, genellikle size olan ilgisi o kadar çoktur. Aynı zamanda siz bir kadına ne kadar hızlı cevap veriyorsanız, o kadar çok ilgili olduğunuz görünür.

Bunun bir matematiği yok ama cevap verme aralığınızı şöyle ayarlamaya çalışın:

Eğer karşılıklı mesajlaşıyorsanız ve işiniz de yoksa, 10 dakika içinde cevap yazın. 

Kız size 5 dakika sonra cevap yazıyorsa, siz ona 5-20 dakika içinde cevap yazın.

Kız size 1 saat sonra cevap yazıyorsa, siz ona 30 dakika – 1 saat içinde cevap yazın.

Kız size 5 saat sonra cevap yazıyorsa, siz ona 1 saat sonra cevap yazın.

Kız size 1 gün sonra cevap yazıyorsa, 2-3 saat sonra cevap yazın.

Neden? Her ne kadar kadından çok daha fazla ilgili davranmanız sizin aleyhinize olsa da, mesajlaşmada onun çerçevesine de girmek istemezsiniz. Yani siz ona yürüyorsunuz ve işi soğutup uzatmasına da izin vermemeniz gerekli.

Şunu unutmayın, özellikle başlangıçta birçok kadın size özellikle geç cevap verecektir. Bunun temel nedeni, sizi test etmesidir. Çoğu erkek, kadının cevap yazmadığı bu uzun aralıkta duygularına yenilir ve “neden bana cevap yazmıyorsun?” diye ağlamaya başlar. Bunu ne kadar karizma yapmaya çalışırsanız çalışın, bir kadının neden size yazmadığını sorduğunuzu ima etmeniz, testi geçememeniz anlamına gelir. Kadınlar neden bu oyunu oynuyorlar diye sorarsanız, sizin duygusal olarak ne kadar güçlü ve ne kadar tercih edilen bir erkek olduğunuzu test ediyorlar. Zira tercih edilen ve duygusal olarak güçlü bir erkek, tek bir kadının kendisine neden cevap yazmadığı ile ilgili endişelenip, neden yazmadığını soran mesajlar atmaz.

İkinci bölüm burada.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

645
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
192 Comment threads
453 Thread replies
31 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
184 Comment authors
MehmetSelimSerrYorgosSess Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
namS
Guest
namS

Mahmut abi, bir kızla yazışırken belli bir sürenin ardından yavrum, güzelim gibi hitaplar kullanmak bizim kendimizi bedavaya peşkeş çektiğimizi mi gösterir? Veya çok cıvık gibi mi görünürüz? Şimdiye kadar karşı taraftan olumlu veya olumsuz bir geri dönüş almadım ama merak etmedim değil doğrusu.

Prensipler
Guest
Prensipler

Hafta içi akşamı buluşma ayarladığımız kız telefonu açmayıp buluşmayı ekerse ve mesajla sonrasında haberleşiriz deyip iki gün mesaj atmazsa büyük saygısızlık sayıp yolumuza devam mı etmeliyiz yoksa bir şans daha vermeli miyiz? Gerçi ertesi günkü iyi dersler mesajına da cevap yazmadı 🙂 Aramama nedenim derslerinin yoğunluğu. Mesaj aramaya göre zayıf bir hareket olarak görünüyor.

Fatih
Guest
Fatih

Mahmut Abi selam. Kız birinci buluşmada ikinci buluşmanın olmayacağını söyledi(beden diliyle vs oldukça ilgili olmasına rağmen). Birinci buluşmadan 1 gün sonra ikinci buluşma için gün saat vs verip teklif ettiğimde 10 dk sonra ilk ve son buluşmamız demiştim yazdı. Bende fikrin değişirse bana ulaş yazdım ve görüldü attı. İkinci buluşma olmadı anlayacağın. 3-4 gün sonra yoklama mesajı atmalı mıyım yoksa direk next mi yapayım tabak çeviren bir kız gibi geldi bana ?

Fatih
Guest
Fatih

Mahmut Abi selam. Kütüphanede tanıştığım ilgili olan kızın Instagramını aldım ve dediğin gibi buluşma ayarlamak için yazdım. Fakat mesajıma 1 gün olmasına rağmen bakmadı. Nextlemeli miyim ? Birde yüzyüze tanıştığım ilgili olan dokunan vs kızlar Instagram isteyince buluşma ayarlayinca yanaşmıyorlar nedendir ?

Boldenon
Guest
Boldenon

Mahmut abi selam, kızla 1 aydır takılıyoruz, kız her buluşmada bana niye günaydın mesajı atmıyorsun diye trip atıyor. 1 kere attım ama sık sık yapacağım bir şey değil. Gerekli mi böyle şeyler biraz aşk böceği gibi olmaz mıyız?

bym
Guest
bym

Abi teşekkürler tam da aradığım bir yazı

Sess
Guest
Sess

Mahmut abi ben bi hata yaparak o neden cevap vermiyosun? Tuzağına düştüm bundan sonrasını nasıl toparlarız

Yorgos
Guest
Yorgos

Mahmut abi, Konuşma bitti aradan 3 gün geçti ve mesajlaşma olmadı. İlk yoklama mesajı en geç ne zaman çekilmeli? 1 hafta ya da 2 hafta sonra mesaj atsam gibi bunun ideal süresi var mı? Bazen 1 ay da olabilir mi?
Hangi süreler makul? Saygılar,

Serr
Guest
Serr

Mahmut abi yaklaşık 1 ay önce ınstagram’dan kıza yazdım. Kız bana geri döndü konuştuk falan ve bazı yazışma hatalarımdan dolayı sonradan soğuk yapmaya başladı. Baktım sürekli bu şekilde cevap veriyor. Bende konuşmayı kestim. Kızla hala takipleşiyoruz. Ve benim bu kızı düşürmem gerekiyor ki reelde kızı her türlü düşürürüm . Tekrar yazmayı deneyip buluşma teklif ediyim mi ne diyon?

Selim
Guest
Selim

Şöyle bir soru sormak isterdim, Eşleşme sitedinde tanistigim, ve 2-3 gün boyunca sıcak sohbet ettiğim ve kahve için sözlestiğim kadının başka bir erkekle de yazıstigını farkettim. Bir konuda soru soruyor,cevap veriyorum sonra 2 saat boyunca online olduğu halde,yazmıyor.Sonra bir soru daha soruyor,sonra tekrar yok. Şu an sohbet ediyoruz ama sanırım başka biriyle de mesgulsun dedim.o da evet itiraf etmek gerekirse biriyle daha konuşuyorum dedi. Bu durumda ne yapmalı? Ben şöyle yaptım doğru mu? Size iyi sohbetler,benim çıkmam lazım dedim.ve nextledim bir daha yazmadım. Bazı kadınlara çok fazla sayıda erkek yazıyor,kadın birden fazla kişiyle sohbete ederken,kime ne yazdığını sasırıyor özellikle eşleşme… Read more »

Mehmet
Guest
Mehmet

Abi liseden tanıdığım bir kızla instagramdan halen takipleşiyorum. Düz selam nasılsın açılışı yapmamız çok mu sıradan olur? Bir kaç sene önce ufak tefek muhabbetim oluyordu fakat ondan sonra hiç olmadı.

Mehmet
Guest
Mehmet

Abi selam. Liseden sınıf arkadaşımla hali hazırda takipleşiyordum. Mesaj attım 20-30 dakika kadar bir mesajlaşma oldu. Kız sıcak sayılır. Fakat sosyal medya üzerinden işleri çok ilerletemiyorum. Direkt olarak buluşmaya davet etsem çok mu hızlı olur sence?

1 11 12 13