Eski sevgilim engeli kaldırdı ama yazmıyor. Ne yapmalıyım?

Bu yazıda çok kısa ama çok sorulan bir soruyu ele alacağım. Bu soruyu çok büyük oranda terk edilenler soruyorlar o nedenle engelleyen eski sevgilinin terk ettiği senaryo hakkında konuşuyorum.

Abi eski sevgilim beni engellemişti ama engelimi açtı. Ne yapmaya çalışıyor? Ben ne yapmalıyım?

Eski sevgilim engelimi kaldırdı, ne yapmalıyım / ne yapmaya çalışıyor / amacı ne sorusunu soranların çok büyük bir kısmı, sürekli olarak eski sevgililerini takip eden kişiler. Engellenmiş olmalarına rağmen, sürekli olarak engel açıldı mı, hala engelli miyim diye bakıyorlar.

Öncelikle şunu söyleyeyim, benim burada çokça bahsettiğim iletişimi kes kuralını (no contact kuralı) uyguluyor olsaydınız, eski sevgilinizin engeli kaldırdığından haberiniz olmazdı. Daha doğru bir şekilde söylemem gerekirse, sizin iletişimi kes kuralı uyguluyor olmanız yani eski sevgilinizin, size direkt ulaşması hariç, engeli kaldırıp kaldırmadığından haberinizin olmaması gerekiyordu.

Bunu söylüyorum zira bu sorunun şu versiyonu ile çok karşılaşıyorum: “Abi şu kadar zamandır iletişimi kes kuralı uyguluyorum, eski sevgilim engeli kaldırdı. Ne yapmalıyım?”

Şimdi bu soruyu soranların çok az bir kısmı tesadüfen engellerinin kaldırıldığını görüyorlar ama çoğu engelin kaldırıldığını biliyorlar zira bunu sıklıkla kontrol ediyorlar. Yani çoğu, iletişimi kes kuralı uygulamıyor. Sadece aramamayı beceriyorlar, o kadar.

Sizi engelleyen eski sevgilinin engeli kaldırdığını görmemeniz lazım ama sonuçta gördünüz. Bu ne anlama geliyor? Bu sorunun cevabı, ne anlama gelmediğinde gizli ki aslında soruyu soranların asıl öğrenmek istediği de bu:

Eski sevgilinin engeli kaldırması, sizin kendisine ulaşmanızı istediği anlamına gelmiyor. Eski sevgilinin engeli kaldırması, kendisine ulaşmanız için bir davetiye değil.

Bu soruyu soranların çoğunun öğrenmek istediği bu. Asıl soru, “eski sevgilim engeli kaldırdı, ona ulaşmamı mı istiyor?” Cevabı ise muhtemelen hayır.

Şimdi tabii ki eski sevgiliniz sizin ona ulaşmanızı tahrik etmek için engeli kaldırmış olabilir ama sizin ona ulaşmanızı istiyor olsa bile, bu otomatik olarak sizi istiyor anlamına gelmiyor. Sizi istemediği halde sizden haber almak için bunu yapıyor olabilir. Onu unutup unutmadığınızı görmek için engeli açıyor olabilir. Olabilir de olabilir.

Kısacası, eski sevgili engeli açtığında, hem sizin ona ulaşmanızı hem de sizi isteme ihtimali düşük. Yani “ne yapmaya çalışıyor?” ya da “amacı ne?” diye sorduğunuzda almayı umduğunuz cevabın gerçek olma ihtimali düşük. Peki bu gerçek olsa ne yapmalısınız?

Eski sevgili sizi engelledikten sonra sizin engelinizi açsa bile, bu engeli açması sizi yeniden istiyor ya da özlüyor olması nedenli olsa bile, sizin ona ulaşmamanız gerekiyor. Siz zaten amacının bu olup olmadığını biliyorsunuz ama emin olun, amacının bu olması daha düşük ihtimal.

Yani bu durumla karşılaştığınızda, en iyisi bilmemek ama bunu bildiğinizde, iletişimi kesmeye devam edin. Sadece ona ulaşmayın demiyorum, onun engeli açtıktan sonra ne yaptığını da bilmeyin. Örneğin yeniden engellerse bunu bilmeyin. Hala açık tutuyorsa bunu da bilmeyin.

Engeli açtı, bu bir fırsattır diye ulaşanların çoğu hüsrana uğruyor. Büyük oranda direkt reddediliyorlar ama bu ulaşma sonrası buluşanların da çoğu havasını alıyor. Engel açılsa bile ulaşmayın.

Bunun tek istisnası, size bir iftira atıldığında, engeli açtığını görürseniz, gerçeği yazmak ama çoğu insan bu durumda değil. Bu durumda olsanız bile geri dönmesi için ikna etmeye kalkmayın.

Bu tavsiyem üzerine ulaşmayan insanlar, karşı taraf ulaşmadığında ya da yeniden engellediğinde, bir fırsat penceresi kaçırdıklarını düşünerek pişman oluyorlar. Oysa eğer engel açıldıktan sonra karşı taraf size ulaşmıyorsa, çok ama çok büyük ihtimalle siz ulaştığınızda da hüsrana uğrayacaktınız. O nedenle rahat olun.

Terk eden eski sevgili engeli açtığında, eğer sizinle görüşmek istiyorsa, siz ona ulaşmadığınız zaman, sizin engelin açıldığını görmediğinizi de düşünerek, size ulaşıyor. Eski sevgili çok inatçı, çok gururlu falan gibi şeylerle kendinizi kandırmayın. Bunlar karşı tarafa ulaşma bahanesi ama eğer gerçeklerse, terk ediyor, engelliyor ve engeli açınca da utanmadan sizin ulaşmanızı mı bekliyor? Öyle insanla ilişkiden hayır gelmez, yeniden başlamasanız çok daha iyi.

Son olarak söyleyeceğim şu ki, iletişimi kes kuralını doğru zihin yapısı ile uygulayın. “Engeli açtı ne yapmalıyım?”, “engeli açtı amacı ne?”, “bir daha engeller mi?”, “ulaşmazsam fırsat kaçar mı?” gibi sorular doğru zihin yapısından gelmiyor maalesef. Doğru zihin yapısı her şeyden önce engeli açtığını bilmemenizi sağlar ama engelin açıldığını bildiğiniz durumlarda doğru zihin yapısı “engeli açsa bile iletişimi başlatacak kişi ben değilim”, “iletişimi başlatmazsa kendi kaybeder” olmalı. Zira siz kendi kafanızda iletişime geçilmezse kaybedilecek kişi değilseniz, ilişkiyi çöpe atan karşı taraf olsa bile çöpe atlayıp ilişkiyi oradan çıkarması gereken kişi iseniz, karşı tarafın sizi kaybedilecek biri gibi görmesi, sizi ilişki için çabalamaya değer biri görmesi çok ama çok zor.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

12
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
7 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
KoperMahmut AbihamletDOĞUKANEkmekçi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ömer
Guest
Ömer

Aslında ”hiçbir şey” yazsan da yeterdi abi.

Enigmatic
Guest
Enigmatic

Belki de sadece engelliler listesine girdi ve gördüklerinin engellerini açtı. Gerçekte anlamın ne olabileceğine dair hiçbir fikrimiz yok veya olmamalı.

Amld
Guest
Amld

Beni terk eden eski sevgilim başta beni engellememişti. Ayrılıktan yaklaşık 1 ay sonra ona hiç yazmamama rağmen instagramdan bir anda beni engellemişti. Yaklaşık 1 2 hafta sonra da engelimi açtı. Ancak 20 gündür arayan soran yok. Siz ona ulaşın diye tuzak kuruyorlar. Muhtemelen siz yazsanız sadece görüldü atıp egolarını tatmin edecekler. Sakın bu tuzağa düşmeyin. Engel atıp açmasının da hiç bir önemi yok.

Ekmekçi
Guest
Ekmekçi

Eski sevgilimle aslında aramızda büyük sorunlar olmadı ve beni sevdiğine inanıyorum ama ilgisizlik yüzünden aramıza ayrılık girmişti. Daha sonra ilişki bitti ama biz birbirimizden kopmadık karşılıklı aramalar devam etti bunun sonuncuda bir gün onun beni tekrar aramasıyla ben onu buluşmaya çağırdım buluştuk yakınlaştık ve güzel vakit geçirdik ama buluşma sonunda tekrardan şu süreçte kimseyle ilişki düşünmediğini ima etti ve veda eder gibi konuştu ben hiç bozuntuya vermeden herhangi bir şeye ikna etmeden hakkını helal et dedim ve ayrıldık ( buluşma sonunda kendi kafasında veda edeceğini bildiği için üzgün ve ağlamaklı duruyordu ) ertesi gün ona sadece seni seviyorum diye mesaj… Read more »

DOĞUKAN
Guest
DOĞUKAN

Bu düşünce yapısına ulaşabilmem 3 yılımı aldı. Son ilişkimde uygulayabildim. Hesabım herkese açık engeli kaldırıp hikayeme bile bakıyor ama umurumda değil artık. Profiline bile girip bakmadım. Ayrılığı zor atlattım en az 2 ay depresyondaydım, duygusal bir yapıda birisiyim. Onetis yaşadığım çok sevdiğimi düşündüğüm birisiydi. Ama artık umurumda değil. Dışarıdaki insanların yarısı kız ve birçoğu düzgün erkek arayışında. Halen birisiyle duygusal ilişki kurmadım ama gelecekteki potansiyellerimin farkındayım. Giden kendisi kaybeder. Yeni yarışmacılara şimdiden başarılar dilerim. Hayat biri için uzun süre takıntılı kalmak için çok kısa. Kendinizi bu kuyudan çıkartın ve next diyin. Daha güzellerini yaşayacaksınız emin olun. Exten hiçbir zaman next… Read more »

hamlet
Guest
hamlet

geçen sene ayrıldığım kız arkadaşıma ulaşmadım naptı diye bakmadım kuralları biliyodum , geçen gün tekrar memlekete dönünce naptığı merak ettiğim için (kendimi kandırıyorum) yazdım cevap almadım 🙂 kuralların neden var olduğunu hatırlamama sebep oldu siz siz olun maziyi mazi de bırakın

Koper
Guest
Koper

Mahmut abi yardımına ihtiyacım var. Beni sevdiğini söyleyen kız arkadaşımla 5 ay birliktelik sonrası ayrıldık ama birbimizden telefon aramalarıyla kopmadık bunun sonucunda buluşmaya çağırdım buluştuk güzel vakit geçirdik ancak buluşma sonunda yıprandığını strese girdiğini ilişki düşünmediğini söyleyerek tekrardan bana ayrılık konuşması yaptı bir şey söylemedim ve vedalaştık. Ertesi gün sadece seni çok seviyorum yazdım ve böyle yapmamam gerektiğini bana kendisini unutturacağını, iletişimi kesersek unutacağımızı söyledi bunun üzerine hiç bir şey yazmadım 15 gündür no contact devam ediyorum bir önerin var mı Mahmut abi?