Benim hoşlandığım kişiler benden hoşlanmıyor . Benden hoşlananlardan da ben hoşlanmıyorum?

“Benim hoşlandığım kişiler benden hoşlanmıyor . Benden hoşlananlardanda ben hoşlanmıyorum? Ben o kadar da hoşuma gitmeyen kızlara karşı umursamaz davranabiliyorum ve bu kızlar benimle görüşmeye daha istekli oluyorlar ama bir kız hoşuma giderse o kıza kontrol edemeyeceğim duygular besliyorum ve kızı kendimden uzaklaştırıyorum. Ne yapmalıyım?”

Öncelikle burada sorun olan “benden hoşlananlardan da ben hoşlanmıyorum” kısmı değil. Hoşlandığı kişi ile beraber olabilen birinin “yahu benden hoşlanandan neden hoşlanamadım?” diye dert ettiğini sanmam.

Bu soruyu soranlar sanki değişik bir durumları varmış gibi soruyorlar hatta bazıları “abi benim durumum farklı” gibi bir şey söylüyorlar. Özel bir durum yok, hoşlanmadığı kadına herkes umursamaz davranabilir. Mesele hoşlandığın kadına aynı şekilde davranmak.

Devam etmeden bir parantez açayım ve umursamamayı kendisini umursamayan kadınların hıncını, kendisinden hoşlanan kızcağızdan çıkarmaya çalışacak şekilde kıza kötü davranma olarak yapanlar var yani aynı şekilde davranmak gerek derken hoşlandığın kızlara da götlük yapın demeye çalışmıyorum.

Benim lugatımda “umursamamak” kadını umursamamak değil, kadın ile işlerin iyi ya da kötü gitmesini pek umursamamaktır. “Bu kız hoş, olsa iyi olur, olmazsa talihsizlik ama sonra başkası ile olur” gibi bir zihin yapısında ve rahatlıkta olmaktır.

Bu konuda ne yapmanız gerektiğine gelelim. Aslında bu konuda ne yapmanız gerektiğine, “Bir kız beni sadece onu önemsemediğim zaman önemseyecekse, bir ilişkinin ne anlamı var? – Vaka Çalışması” yazısında değinmiştim:

“Çoğu insanın, başka bir insanla etkileşiminde muhtaç davranmasının sebebi, karşısındaki kişiyi, yoğun bir duygusal ihtiyacını karşılayacak kişi olarak seçmesi. Saatlerce mesajlaşman, hemen günaydın mesajları atarak ya da iltifat ederek aynı yoğun etkileşimi devam ettirmeye çalışman, uzun süredir açlığını hissettiğin samimiyet, yakınlık ve cinsel istek gibi duyguların hemen ve anında karşılanmasını istemen ve karşındakini bunları karşılayacağın, daha doğrusu yapışıp somuracağın kaynak olarak ataman nedenli. Çok açım ve bana ihtiyacım olanı hemen ver diye yakasına yapışıyorsun. Ne zamandır böyle hissetmiyordum, ne zamandır yalnızlık hissimden bu kadar uzaklaşmamıştım, bana hemen şimdi daha fazlasını ver!

Sen hemen ve çok fazla ihtiyacını karşılamak için yoğun duygusal yatırım yapıyorsun. Karşındaki ise aynı yoğunlukta değil ve senin ihtiyacın olan ve hemen talep ettiğin yoğunlukta verecek seviyede değil. Karşısında, kendisinde henüz olmayan yoğun açlık görünce de kız, normal her insanın yapacağı gibi bundan rahatsız olmaya ve senden uzaklaşmaya başlıyor.”

Burada önemli bir nokta da, hoşunuza giden bir kadının kısa sürede çok hoşunuza giden bir kadın olmaya başlaması ve artık bu kadına karşı kontrol edemeyeceğiniz duygular hissetmeye başlamanız.

Bunun en önemli nedenlerinden birisi, bu kadına duygusal yatırım yapmanız. Bunu davranış ve düşüncelerle yapıyorsunuz.

  • Başından çok hoşlanmadığınız bir kadını sürekli düşünmüyorsunuz ama başından hoşlandığınız kadını sıklıkla düşünüyorsunuz.
  • Başından çok hoşlanmadığınız bir kadının mesajınıza nasıl cevap verdiği sizin için pek fark etmiyor ama başından hoşlandığınız kadın geç yazarsa kaygı duyuyorsunuz.
  • Başından hoşlandığınız kadınla ilgili hayal kurmaya başlıyorsunuz.
  • Başından hoşlandığınız kadınla daha fazla vakit geçirmeye çalışıyorsunuz.
  • Başından hoşlandığınız kadının Instagram’ına daha sık bakıyorsunuz, Whatsapp mesajına cevap verdi mi diye daha sık kontrol ediyorsunuz.

Bütün bu eylemleriniz ise, kontrol edemediğiniz duygu seline neden oluyor. Yani kontrol edemediğiniz duygu seli yüzünden düşünüyor, kaygılanıyor, hayal kuruyor, bakıyor, vs. değilsiniz. Düşünüyor, kaygılanıyor, hayal kuruyor, bakıyor, vs. olduğunuz için kontrol edilemez duygu seli yaratıyorsunuz!

Dikkat ederseniz duygusal yatırımın çoğunu, maalesef teknoloji nedeniyle, kadınla yan yana değilken, durduğunuz yerde ve gayet kontrol altında tutabileceğiniz bir durumda, kontrol etmek için bir çaba göstermeden yapıyorsunuz. Başından duygu selini engelleseniz, sonradan ortaya çıkan seli dizginlemek için çabalamanıza gerek kalmayacak. Ateşi kontrol etmediğinizden, ateş her tarafı sarıyor.

Siz tavsiyem, ateşin her tarafı sarmasına başından izin vermeyin. Aslında kendi başınızayken, özellikle başlarda az ama bilinçli bir çaba ile ateşin kontrolden çıkmasına izin vermeyebilirsiniz, bu çoğu erkek için bu aşamada gayet yapılabilir bir şey.  Ateş bacayı bir kere sardı mı, o yangının her şeyi mahvetmesini engellemek çok zor.

Çok hoşlanmadığınız bir kızı umursamadığınız gibi hoşlandığınız kızı da umursamayın derken ne dediğimi artık daha iyi anlıyorsunuzdur umarım.  “Güzelim sen kimsin, benim elimin altında senden çok var, sen bana layık mısın?” götlüklerinden bahsetmiyorum. Şunun gibi şeylerden bahsediyorum:

  • Hoşlandığınız kadını düşünmeye karşı koyun.
  • Hoşlandığınız kadın cevap verdi mi diye sıklıkla kontrol etme dürtüsüne engel olun. Geç yazarsa “beni istemiyor mu” kaygıları yerine “işi vardır” diye düşünmeye eğilim gösterin.
  • Hoşlandığınız kadınla ilgili hayal kurmaya karşı koyun.
  • Hoşlandığınız kadınla daha fazla vakit geçirme dürtünüze engel olun.
  • Hoşlandığınız kadının Instagram’ına hemen hiç bakmayın, Whatsapp durumuna bakmayın.

Bunların çoğu sizin kadınla ilişki pahasına kadını hedonist, dopaminerjik zevkler için kullanmanız şeklinde hareketler. Kadını düşünmek, hayal kurmak, daha fazla vakit geçirmeye çalışmak size ekstra zevk veriyor. Cevabını kontrol etmek, cevap verdiyse “dopamin şelale” diye zevklenmek için. Ama bu ucuz zevkleri kullanırken yanlışlıkla kadına bağımlı oluyorsunuz, simp oluyorsunuz ve gerçek zevklerden mahrum kalıyorsunuz.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz. Youtube, Spotify ve Patreon kanallarımızı da takip etmeyi unutmayın.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

16
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
6 Comment threads
10 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Mahmut AbiElevatorvetaTheWorldİsYoursMosnyer Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Robert
Guest
Robert

Mahmut abi ateşin her tarafı başından sarmasına izin vermeyin diyorsun ya, peki senin de bir süre sonra buna karşı koyamadığın oluyor mu? Duygular senin için de şelale oluyor mu abi? 🙂

EB__
Guest
EB__

Aslında duygusal yatırıma sebep olan tüm bu davranışlar kaliteli sosyalleşecek bir arkadaş çevresinden yoksun olmamız veya kaliteli bir uğraş sahibi olamamızdan kaynaklanıyor. Zamanımızın çoğu bize haz verecek boş beleş işlerle geçiyor.

Mosnyer
Guest
Mosnyer

Arkadaşlar belki inanmayacaksınız ama Kanada da çok özel bir adamla tanıştım. Adamın James Marshall, Tom torero gibi isimlerle fotoğrafları vardı. Çok garip setler açıyordu, Muhammed Ali , Tony Montana mindseti vardi resmen adamda. Bu hayatta en büyük başarı kriterini de arzu olarak tanımlıyordu. Yani onun için arzu duymadığı kıza yürümek yoktu. Bu da biliyorsunuz daha düşük oranlar demek. Çünkü arzu duyduğumuz kızlar genelde cinsel enerjisi yüksek ve güzel kızlar oluyor. Çoğu pua nin hatta eğitim aldığınız adamlara bir bakın genelde ortalama kızlarla beraber olurlar. Çünkü kafa yapıları başarı odaklıdır. O adamsa çok reddediliyor ama sürekli arzu duyulacak güzel kızlara yürüyor.… Read more »

Enigmatic
Guest
Enigmatic

Nasıl bir mantığı var bilemiyorum ama erkek neticede arzu duyduğu kadına yürür. Arzu dediğin HB8-9 kızlarsa bu olabilir ama buna arzu demek anlamsız bana kalırsa. Bu arzu değil, kriter olarak en güzelini seçmek olur. Ortalama HB6.5 – 7 kıza da arzu duyabilirsin. Ki arzu sonradan da oluşabilir.

Mosnyer
Guest
Mosnyer

Bu arada çok güzel gibi kelimeler kullanıyorum. Kötü gibi algılanabilir ama rakibini, işini ya da herhangi bir şeyi küçümseyerek başarılı olamazsın ancak ve ancak ondan daha iyi olarak yapabilirsin

Bir erkek, sikerim lan ölürsem ölürüm ne olursa olur, istediğimi elde edemedik ten sonra 70 yıl yaşasam ne olur mantığında olmalı. Tabii istediğiniz şeylerin tehlikeli- illegal olmaması adına eğitim şart.

TheWorldİsYours
Guest
TheWorldİsYours

Mahmut Abi Selamlar, bana wolf diyebilirsin. 🙂 tipi ve vücudu, hayatı güzel biriyim 17 yaşındayken 3 yıllık sevgilimin terk etmesiyle 20 yaşında senin sayende redpill aldım, daha sonra 2 sene kendimi geliştirmeye odaklanırken geri döndü bende biraz heyecan için hayatıma alıp her şekil’de takılıp umutlandırıp 8 ay sonra onu ağlatarak terk ettim, direkt tekrar kendime odaklanıp çok fazla kızla da birlikte oldum bu benim değişim dirilme hikayem’di kısa tuttum. ama şimdi bir kız’dan hoşlandım uzun zamandır ciddi ilişkim yoktu 3 ay ciddi olarak bu kadınla ilişkiye başlamıştım 3 gün önce ben onu terk edene kadar. kızın sorunlu olduğunu bilerek ilişkiye… Read more »

veta
Guest
veta

Evet bu problem bende de var.Hoşlanmadığım kıza karşı umursamaz ve daha çekiciyim.Hoşlandığım kızın ise içine düştüğüm için çok hızlı bir şekilde soğutuyorum kendimden ya da baştan hiç benden hoşlanmıyor.Belki de hb skalasına göre 7/10 üzerindeki kızlara yürüdüğüm içindir.Asıl sorun ise .25 yaşındayım ve 6 yıldır sadece kısa ilişkiler yaşıyorum ya da fuckbuddy tarzında kızlarla görüşüyorum.Yaşım ilerliyor ve ilerde ya bu uzun ilişki işini beceremezsem diye korkmaya başladım.Sanki kızların güzelliği ve mesleği vs konusunda çok mükemmelliyetçi olmaya başladım.Hatta bazen kız güzelse bile sosyal statüsünü,yaşam stilini,gelecekte nasıl bir insan olacağını vs düşününce bir gelecek hayal edemediğim için(en azından benim hayallerime uymadığı için)… Read more »

Elevator
Guest
Elevator

Şimdi anladım neden o kıza o kadar tutulduğumu. Uzun süre boyunca temas yakınlık gibi ihtiyaçlarımı gideremediğimden ilk hoşuma giden kızla bu ihtiyaçlarımı karşılayabileceğimi düşünmüşüm ve ona bağlanmışım.