Pook’un Kitabı – 15 Ders – Altıncı Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Beşinci Ders

Erkek bir kendisine bir kız arkadaş arıyordu. Birçok kıza yürüdü ve onları KAZANMAK için elinden geleni yaptı. Hepsinde de yenilgiye uğradı.

Kızın birine çiçekler aldı, diğerine hediyeler. Bir başka kıza çikolatalar aldı.

Kızla konuşurken, kızın her dediğine hemfikir oldu. Yapacaklarını planlarken, kızın tek sözüyle tüm kendi planlarını değiştirdi. Kadınlar tüm hayatının etrafında döndüğü birer güneş oldular.

Ama zavallı erkek sürekli yere çakıldı ve yandı.

Daha yaşlı kadınlar ve arkadaşları “çünkü senin ne kadar İYİ olduğunun farkında değiller” dediler.

Ama yine de erkek, tüm çakılmalarında ve yanmalarında ortak bir noktayı farketmeye başladı. “Bütün bunlarda tek sabit benim. Ya bütün bu yenilgilerin sebebi benim ısrarla yapıp durduğum bir şey ise?”

Aynı şeyleri yapmaya devam etti. Bekleneceği gibi yine çakıldı, yine yandı. Ama birgün içinde bir şeyler kaydı. “Artık yeter!” dedi. “Neden dilenci gibi davranıyorum? Zekiyim, yakışıklıyım, geleceğim parlak ve asıl kadınlar beni elde etmek için çalışmalı!”

Ve sonunda, çiçekler almayı, hediyeler vermeyi, çikolatalar getirmeyi, kızın her dediği ile hemfikir olmayı, herşeyi kıza göre planlamayı ve onun kaprislerinin yörüngesinde dönmeyi bıraktı.

“Artık hatunları göklere çıkarmak yok” zira …

“Sen çok iyi bir avsın.”

“Evet” dedi Pook. “Sen kazanılması gereken bir ödülsün.”

Genç adam büyük bir sevinç ile hoplayıp zıpladı. “Süper! Bu demektir ki kılımı kıpırdatmayabilirim, hayalperest alışkanlıklarıma devam edebilirim ve kendimi değiştirmek için hiçbir şey yapmama gerek yok! Bunu duyduğuma sevindim zira ben zaten mükemmelim ve kimse için değişmeme gerek yok!”

Pook genç erkeğe okkalı bir tokat attı. “Aptal ergen! Eğer hayat seni değiştirmiyorsa, sen o hayatı yaşamıyorsun demektir! Hayat tarafından tamamen değiştirilmeyenler, onun zerre farkında olmayanlardır!”

Ama genç erkek inatçıydı. “Ben” dedi, ders verir bir tonda. “hiç kimse için değişmeyeceğim.”

“Ya kendin için?”

Kendimi olduğum gibi seviyorum!

“Tamam! Bu kadar yeter!”

Genç erkek şaşırmıştı. Pook’u hiç sinirli görmemişti.”Ben neysem oyum” diye ısrar etti.

Bunun üzerine Pook 2 genç erkeği yanlarına çağırdı. Her biri birer köşede duruyordu. Pook şöyle dedi : “Önümüzde, hayatın başında 2 erkek var. İkisi de aynı kökenden geliyorlar ama gittikleri yerler birbirlerinden çok farklılar. Önce birinci erkeğe bakalım.”

Genç erkeğin çocukluğuna şahit oldular. Çocuk kafasını çarptığında, gidip annesine ağlıyordu. Annesinin eteğini çekiştiriyordu. Annesinin yanında güvende ve rahat hissediyordu. Babasının yanında ise için için, anlamlandırmadığı bir korku hissediyordu. Cezaları, süreleri ve öğrenilmesi gereken dersleri babası belirliyordu. Çocuk ise bu tür zor şeylerden uzak görünen annesinin yanında olmayı tercih ediyordu.

Sonra, ikinci genç erkeğin çocukluğuna gittiler. Onun çocukluğu da birinci erkek ile tıpatıp aynı idi!

Genç erkek sabırsızlıkla, “bununla nereye varmaya çalışıyorsun?” diye sordu.

“İzle” dedi Pook.

Birinci erkek, annesi ile beraberken hissettiği o çekici, rahimdeymiş güveni veren histen hiçbir zaman kurtulamadı. Gerçek hayata atıldığında, zamanın rüzgarı nereye eserse oraya savrulan bir yaprak gibiydi. Hayatta ne yapmak istediğini bilmiyordu ve bu nedenle çevresindekiler ne yapıyorsa onu yaptı. Arkadaşlarının elinde, kendi işine bakmak için hiçbir zaman gruptan kopamayan bir kukla idi. Oyun oynamak ona annesinin yanındayken hissettiği rahatlık ve neşeyi hatırlatıyordu ve bu nedenle oyun oynamayı çok seviyordu. Sonunda bir kız buldu ya da daha doğrusu kendisinden hoşlanan (belki de kim bilir kendisine tahammül edebilen) ilk kızı seçti ve evlendi. Ne yazık ki evliliği sadece birkaç yıl sonra bitti ve boşandılar. Zavallı erkek “beni neden terk etti?” diye zırladı. “Onu EL ÜSTÜNDE tuttum! Ona hergün çiçek aldım. Soneler söyledim. Ona onu sevdiğimi sürekli söyledim!” Kadın ise “ondan bıktım” diye yakındı. Erkek hayatta yıkılarak ve sonra tekrar yıkılarak yol aldı ve hayatı boyunca çocukluğunun neşe dolu kumdan kalesini tekrar inşaa etmeye çalışsa da, hayatın dalgaları kaleyi yıkıp durdu. Sonunda unutulmuş ve önemsiz biri olarak öldü gitti.

“Offf!” diye haykırdı genç adam. “Bu çok korkunç!”

Pook, “korkunç olan ne?” diye sordu. “Sonuçta o sadece kendisi oldu! “Şimdi ikinci genç adama bakalım.”

İkinci genç adam, artık çocukluğun bittiğini kısa zamanda anladı. Yaz tatillerinin dertsiz tasasız ve feminen saadetinin sonsuza kadar tekrarlamaya çalışmak yerine, gerçekliğin kucağına atladı. “Hayatımı bir hiç olarak yaşamayacağım!” dedi. Arkadaşları ve çevresi onun sürekli kendisini geliştirmesini, yeni yeni yetenekler elde etmesini şaşkınlıkla izlediler. O ise tam tersine arkadaşlarına şaşırıyordu. “Sanki zamanda donup kalmışlar gibi” dedi. “Ben değiştim ve bunu onaylıyorlar. Ama onlar aynı kaldılar!” İstediği kadını SEÇTİ. İstediği kariyeri seçti. İstediği kaderi seçti. Hayatın zorluklarına meydan okudu ve onlar karşısında geri çekilmeyi reddetti. Birinci genç adam yaşadığı çağ ile tanımlanıyor iken ikinci genç adam yaşadığı çağı tanımladı! Öldüğünde ardından, sayısız insan ağladı. Onun bir dahi olduğunu düşündüler. Diğerleri onun çağının ötesinde bir yetenek olduğunu söylediler. Bazıları ise ona ilahi bir el değdiğinden bahsettiler! Bu zavallı aptallar başarıyı başka ne şekilde tanımlayabilirler ki? “Böyle bir şeyi insan sonradan kazanamaz” dediler. “Doğuştan gelen bir şey olmalı.” Hayır! O böyle başarılı idi zira o, dünyanın ve kültürün elinde şekillenmek yerine onları elleriyle şekillendirmeyi seçen bir Erkekti.

Pook “fark çok basit” dedi. “Birinci genç adam yüzünü bebekliğe dönmüştü. İkinci genç adam ise yüzünü bebeklikten öteye dönmüştü. Birinci genç adam ana rahmine geri dönmeyi diliyordu; ikinci genç adam ise ana rahminden uçup gitmeyi istiyordu. Birinci genç adam dünyada yumuşacık ve rahat bir yer arıyordu; ikinci genç adam ise yumuşacık rahatlığı ardında bırakmayı diliyordu. Birinci genç adam olağandı; ikinci genç adam ise olağanüstüydü. Bu nedenle ikinci genç adam Çok İyi Bir Avdı ama birinci genç adam en fazla evrende boşluk dolduruyordu.

“Anladım” dedi genç adam. Şaşkınlık içindeydi. “İkinci genç adam sürekli daha iyi olmak için çalışıyordu. Birinci adam ise, eğer daha kötüye gitmediyse, aynı kaldı.”

“Aynen! Bu ÇÜRÜMEK ile OLGUNLAŞMAK arasındaki farktır. İyi bir meyve olmaya bak! KAZANILMAK istenen ödül ol!”

Sonraki Bölüm : Yedinci Ders (Yakında)

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

36
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
11 Comment threads
25 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
NakMuaySeraphMr. HalojenOxampylmarthez Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Mahmut Abi
Admin

Bu yazı daha önceden çevirilip yayınlanmıştı. O yazıdan aynen buraya aldım.

Pook
Guest
Pook

Hello everyone, its nice to see that you all caring about future or masculinity. I couldnt predict that theres too much interest for red pill in Turkey and Im honored by you all. You can ask whatever you want to me in this comment section, I will be grateful to answer.

Mahmut Abi
Admin

Bu yorumu Turkiyeden Türk Telekomdan girmişsin çakma Pook.

Daves
Guest
Daves

Hahahahaha abi yok artık ya 😃😃

BenLark
Guest
BenLark

Hocam konumumuz belli oluyor mu siteden?

Mahmut Abi
Admin

Sadece şehriniz ve operatörünüz belli oluyor. Adresiniz değil.

Oxampyl
Guest
Oxampyl

Benlark tutuştu mu ne ? hahahaha

Redzombie
Guest
Redzombie

Mahmut reyiz have no fucking mercy.

Thestudentofsensei
Guest
Thestudentofsensei

Hahahhaha iyi çarpmışsın enayiyi Sensei Mahmut..

The Guy
Guest
The Guy

Pook’un Türkiyede yaşayan ve Türk Telekom kullanan biri olma ihtimali var mıdır? 🙂

Özgür
Guest
Özgür

Sen pook isen ben mysteryim bilader. Ojeleri çıkarttırma bana

Pook
Guest
Pook

İki trolletmedin ve Mahmut abi 🙂

Zelda
Guest
Zelda

Yine çok güzel bir yazı dizisi Mahmut Abi. Dating wizard,No More Mr. Nice Guy ve Pook’un kurallarını okuyan biri olayın temellerini iyi bir şekilde kavramış olur gibi hissediyorum.

Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

Özellikle bu yazı, sadece kadın-erkek ilişkileri için değil, hayatın kendisi adına gerçekten önemli dersler içeriyor.

sentinel
Guest
sentinel

🙂 sadece gülücük atamadım çok kısa diye uyarı verdi.

BenLark
Guest
BenLark

Sırada nice guy konusuna neşter vurmaya… Eğitim sistemi , medyanın en çok reklamını yaptığı erkek tipi.Mesela sürekli kırmızı et yemeyin propagandasının neye hizmet ettiği ortada. Et yemeyen toplum > Testo düşüklüğü > Daha az alfa/maskülen özellikler >> daha kolay kontrol edilebilen toplum. Et yemeyi kötülerler ama tarım ürünlerinde kullanılan ilaçlardan bahsetmezler sebep ? Dr.Ken Berry , Dr.Shawn Baker ı izleyin.. Nice Guy olmayı övenler içten içe taşak geçerler ama bu erkek tipini överler. Buzzfeed benzeri siteler var onların yaptıkları şeyi ve amaçlarını herkesin bilmesi lazım İstedikleri ilişki tipi : elinde sigarasıyla, dövmeli, uyumsuz,geçmişi baya hareketli hatun ve elinde oyuncak ettiği… Read more »

Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Sakin ol şampiyon. Let the natural selection work . Dikkatli düşünürsen bunlar bizim işimize gelir. Ister doğuştan kırmızı hapı korumuş ister sonradan tekrar uyandırmış olsun ne kadar az kırmızı haplı olursa o kadar o kadar nadir ve hareket alanı geniş oluruz. Ha tabii ki gönül hiç bir hemcinsimiz bu durumlara düşmesin ister. Erkek adamın tabiriyle bu duruma ” Duygusal yatırım” yapmaya gerek yok.

Tamam biraz gaddarca oldu ama uzanamadiğin ete mundar deyip yoluna devam etmek en mantıklısı

BenLark
Guest
BenLark

Gerçek bir Alfa erkeksin…
mahmut abi siteyi paralı yapsın bu yazıları yok etsin ister misin peki ?
Safsiken seni.

Geciciİsim
Guest
Geciciİsim

Agresifligine anlam veremedim. Mahmut abi ve yazılar ne alaka onu da anlamadım. Alfa beta falanda mevzuların kolayca anlasilmasi icin yapilan basitlestirmeler sadece…

Su akar yolunu bulur dostum. Kibrimin boş olduğunu düşünüyosan da siktiret beni, cevap bile verme.

Umut
Guest
Umut

Yazıda adı dillendirilmeden geçen Frame, ödül mantığı, sürekli gelişim gibi TRP’nin temel yapıtaşlarını ta o zamandan tanımlamış. Okuyunca vay be diyorsunuz.

Kenzou
Guest
Kenzou

MahmutAbi…. 4. dersin sonunda 5. ders: çok yakında diyor hala… Kendimi, yazıyı gelecekten okumuş gibi hissettim…

marthez
Guest
marthez

Yirmili yaşlarımızı kendimize yatırım yaparak, geliştirerek ve Pook’un dediği gibi iyi bir meyve olmak icin gecirdigimizde yaş otuz küsüre geldiğinde bazı şeyler için geç kalmış olmayacak mıyız? Tamam erkeklerin kadınlar gibi duvarı yok fakat 18lik 20lik çıtırlarla beraber olmak istedigimizde baya bir yaş farkı ortaya cıkacak ve buda nukleer shit testlerle başetmek yada eglenen ustalık ile aşmak anlamina gelecek.E biz bunu şimdi de yapıyoruz ?

Mahmut Abi
Admin

Iyi bir meyve olmayı sadece hatunlara faydalı meyve olmak olarak algılayan mavili kafanla eğlenen ustalık falan kotarman da ilginç.

Özgür
Guest
Özgür

Dostum arkadaslarinla kaliteli vakit gecirdigin, ailenle hasret giderdigin veya kizlarla gönül eglendirdigin zamanlari vermiyosun zaten. Bomboș adamlarla batak attigin, salak salak lol oynadigin veya platonik askin reddettikten sonra girdigin depresyonu veriyosun.

Seraph
Guest
Seraph

Marthez şuan ki 20’ler hepsi 40 ve üstü ile birlikte oluyor TR de ekonomiden dolayı sanmıştım bu durumu fakat Almanyadada var aynı durum demek istediğim kendini Tamamlamadan maalesef istediğimiz Hb si yüksek kızlara ulaşamayız

Mahmut Abi
Admin

20lerin hepsi 40larla olmuyor, çoğu bile olmuyor ama önemli bir miktarı oluyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri 20li yaşlarındaki erkeklerin olgunlaşmaktan uzak olması. Yoksa olgunlaşırsanız 20lik kızlarla rahat rahat görüşürsünüz.

Mr. Halojen
Guest
Mr. Halojen

Açık ara sitede okuduğum en iyi en çarpıcı yazı! Sürekli kendini geliştirerek kendine yeni yetenekler ekleyen birisiyim. Çevremdeki batak atan, tavla oynayan tayfadan olumsuz yorumlar aldığımda bende bir problem mi var sorusunu ister istemez soruyordum. Sanırım bu konuyu an itibariyle bitirdim.

NakMuay
Guest
NakMuay

Selam mahmut bey 🙂 sorunum su ki; her gordugum guzel kadinla konusmak istiyorum. Kendim Iyi gorunumlu, sporcu bir tipim. Bu yaz 50-60 kadinla konustum ve 40 yla sohbet Iyi gecti fakat ya sevgilileri vardi ya da bi sekilde biseuler olmadi. Sonrasi gelmedi. Cok Iyi sohbetler ettigim kizlar bazen instadan donmedi.. Donenler de cok ilgimi ceken tipler degildi o yuzden ilerletmedim. Yani diye bilirim ki bayadir sonuc yok . Her disari ciktigim da kadin odakli Gibi hissediuorum. Guzel kiz gordugum de Direk konusasim geliyor fakat ortam musait olmuyor. Biraz obsession oldu Abi . Ne onerirsin? Biraz uzak mi kalmaliyim bu approach… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Senin gibi soru soranlara kimse bir şey öneremez. Zira ne olduğunu bilmemizi sağlayacak hiçbir şey yazmıyorsunuz. Burada bir olayı kısaca anlatıp hatalarını göze serebilen adamlar iyi cevaplar alır, senin gibi iç dökmek için yazanlar hiç cevap alamadılar, alamayacaklar da.

NakMuay
Guest
NakMuay

Aslında hatam belki de mindsetim. Bazen dışarı çıkasım yoksa bile bi kaç kız görür konuşurum niyetiyle çıkıyorum. Ve konuşmaya hazırlanırken kendimi onların gözünde ‘abaza,karı arayan tip,desperate,karı avcısı’ olarak görüyorum. Kadınlarla konuşmaya çalışmak bazen bana çaresizlik veya düşük değerli erkek işi geliyor. Kendi hayatıma dair yaptığım bir çok şey de var . Hobi , iş vs..

Mahmut Abi
Admin

Ve konuşmaya hazırlanırken kendimi onların gözünde ‘abaza,karı arayan tip,desperate,karı avcısı’ olarak görüyorum. Her şeye kadın gözünden, kadın çıkarı ya da onayı gözünden, bakmak bildiğin mavi hap programlaması zaten. Bilinçaltında “bu premsesler benim gibi birine maruz kalacaklarına ben kenarda bekleyeyim, kendimi yanlızlığa koyayım ama bunlar değerli erkek bulsunlar” gibi bir fikir var. Bir de evet bunu yapan erkeklere yönelik utandırma etiketleri var. Yürüyebilecek cesareti olan erkek kaybeden, olmayan erkek “kazanan” oluyor böylece. Hem bu yürümeme için de iyi bahane. Bir taşla iki kuş.

NakMuay
Guest
NakMuay

Evet abi tam olarak tespitin doğru benim açımdan… Daha çok kadınların erkekleri seçtiği bir toplumda yaşıyoruz gibi. Onun için ben artık bu işe ‘yüürmek,tavlamak vs ‘ gözüyle bakmamaya çalışıyorum. Sadece gidip bir selam deyip bi kaç muhabbet etme gözüyle bakıyorum. Beklentiye girmeden , muhabbete odaklanmaya çlaışıyorum. Aslında biraz da takıldığın çevre ve arkadaşlarla da alakası var . Arkadaslarım hep evlenme kafalı olan gelişimsiz tipler. Ben bir kızla konuşurken muhtaç muamelesi yapabilecek düzeydeler. Belki de çevremi değiştirmek veya çokta takmamak doğru olan:=) Teşekkürler yorumun için.

Mahmut Abi
Admin

Daha çok kadınların erkekleri seçtiği bir toplumda yaşıyoruz gibi. Değil. Erkeğin yürümediği kadın o erkeği nasıl seçecek? Yürüyeceğiniz kadınları siz seçiyorsunuz. Ayrıca bu düşüncede, kadın deyince sadece çok güzel kadınları gören, başka kadın yok sanan bir ergenlik de var.

NakMuay
Guest
NakMuay

nasıl yani abi ‘cok güzelleri görüp , diğerlerini görmemek’?

kadınlar seçiyor da demek istediğim , bi kadın seni beğeniyorsa zaten sana yürümen için bakış atıyor,gülüyor vs. sonuçta burda biz seçilmiş oluyoruz 🙂 bakış olan bir approach kadar kolayı yok. Diğer bakışma olmadan yapılanlar da şansımız sanki biraz daha düşük. onu demek istedim.

Mahmut Abi
Admin

bi kadın seni beğeniyorsa zaten sana yürümen için bakış atıyor,gülüyor vs. sonuçta burda biz seçilmiş oluyoruz evet, bakış atan her kıza yürüyen adam seçilmiyordur ama biz deme. siz öylesiniz.

NakMuay
Guest
NakMuay

Peki abi birdahakine daha güzel bir soru soracağım