Vaka Çalışması: Seni terk edenin peşinde koşma

Abi selam. 2 ay önce bir kızla tanıştım ve flört etmeye başladık. Aramızda fiziksel bir şey olmasa da öyle yakınlaştık ki sanki sevgili gibiydik.

Bahse girerim, kız daha “biz neyiz” konuşması yapmadan sen ilişki öncelikli erkek kafasına girdin. Bu yol friendzone’a çıkar. Tamam hikayeyi okuduğumdan ne olacağını biliyorum ama cidden oraya çıkar.

Fakat daha sonra benimle görüşmeyi kesti çünkü bana karşı güçlü duygular hissetmeye başlamış ve şu an bir ilişkiye hazır değilmiş …

Kız senin kalbini kırmamak için öyle söylemiş.

Olan şu: Kızın fazlaca peşinden koştun, üstüne düştün ve ilişkiyi iteledin yani aranızdaki “flörtün” feminen tarafı oldun. Kız da “ne oluyoruz lan böyle, prense bir güldüm kurbağaya dönüştü” diye uzadı!

İyi çocuklar bu tür bir ilişki öncelikli erkek kafasının, ulvi bir şey olduğu konusunda kendilerini hayat boyu kandırabilirler. Kızlar bu “saf ve temiz duyguları” ellerinin tersiyle ittikleri için hayat boyu kadınlara düşman kesilebilirler. Ama gerçek değişmez:  ilişkiyi kadından hızlı iteleyen erkek, istediği şeye sahip olmayı hak etmediğine ve kızın bırakıp gitmesinin an meselesi olduğuna inandığı için böyle acele eder. Bu zayıflığın, kendini değersiz görmenin, korkaklığın tüm hareket ve sözlere yansıyacağını daha önceden yazmıştık.

Farkında olmamayı tercih ettiğin bu zayıflık yüzünden muhtemelen hep kaybettiğinden, bu da kaçmadan bir an önce ilişki / sevgili diye kızı kafesleme peşindesin. Ama o kafesin kapısı da kuşun istediği an uçup gitmesi için açık. Maalesef sevgililiği ve sağlam bir bağ sayıldığı tek yer senin pembe pardon mavi hayal dünyan.

Bu konuşmadan sonra arkadaş kalmaya karar verdik.

.
.
.

 

 

.
.
.

Oturabilirsiniz.

Bahse girerim, kız sana arkadaş kalalım dedi, sen de “mecburen” kabul ettin. Egon bunu “karar verdik” diye yazdırıyor. Senin niyetin arkadaşlık falan değil. Arkadaşı oynamanın sana bir kapı açacağını sanıyorsun ama fena yanılmışsın.

Arkadaş kalalım diyen kıza, kibarca “ben arkadaşlıktan fazlasını düşünüyorum ve seninle arkadaş kalamam. Eğer bu konuda fikrin değişirse beni ara” gibi bir şey dersin ve arkanı dönüp gidersin.

İlk başında aslında bu arkadaşlık olayını iyi idare ettim. Ama bir hafta sonra kızı fazlaca aramaya ve her defasında bir bahane bulup gelmemesine rağmen buluşma teklif etmeye başladım. Sanırım bu da beni zayıf ve muhtaç gösterdi.

Doğrusu zaten zayıf ve muhtaç erkek sinyallerine bir yenisini ekledin. Fazlaca peşinden koşarak yani ilişkiye hemen atlayan erkek olarak zayıf ve muhtaç erkek sinyalleri verdin. Peşinden koşmaya devam ederek yani arkadaş kalalım teklifine atlayarak daha da zayıf ve muhtaç erkek sinyalleri verdin.

Peki çözümün ne?

Seni friendzone’a ışınlayan davranışa yani peşinden koşmaya devam etmek! Aynı şeyi arka arkaya yapıp farklı sonuç beklemek. Deliliğin tarifi.

Arkadaş kalalım diyen kıza, kibarca “ben arkadaşlıktan fazlasını düşünüyorum ve seninle arkadaş kalamam. Eğer bu konuda fikrin değişirse beni ara” gibi bir şey diyecektin ve arkanı dönüp gidecektin.

2 hafta önce ona merhaba mesajı attım. Cevap verdi ama mesajlaşma bir yere gitmedi.

Seni friendzone’a ışınlayan davranışa yani peşinden koşmaya devam etmek! Aynı şeyi arka arkaya yapıp farklı sonuç beklemek. Deliliğin tarifi.

AFC olmak kolay değil. AFC nedir? AFC emektir.

Şimdi 2 haftadır no contact uyguluyorum. Birinci sorum şu. Önümüzdeki hafta kızın doğum günü. Onu arayıp doğum gününü kutlayayım mı?

Hayır. No Contact (iletişimi kes) demek no contact (iletişimi kes) demektir. Doğum günü, sevgililer günü, kabotaj bayramı, vs … aramayacaksın. NOKTA.

Aslında daha iyisi süpriz yapıp bir doğum günü hediyesiyle kızın iş yerine uğrayıp öyle mi kutlasam?

.
.
.

HAYIR! No Contact (iletişimi kes) demek no contact (iletişimi kes) demektir. Blöf yapmadan arkanı dönüp gidiyorsun demek. BLÖF YAPMADAN. Yani gittin mi dönüş yok!

Kız sana ulaşmadığı sürece bir daha senden bir telefon veya mesaj alamayacak demek. Evet bu, kız sana hiç ulaşmazsa bir daha senden hiçbir zaman telefon veya mesaj alamayacak demek. Kapiş?

2 hafta sonra arayım mı ile olmuyor o iş.

Ayrıca bir de kıza rüşvet vereceksin. Evet senin o doğum günü hediyen, beni sev rüşveti.

Ayrıca bu her Türk genç kadınının kabusu, arıza ve sülük gibi yapışan erkek davranışı.

Ne olacak sanıyorsun? Şöyle mi diyecek : “Seni kibarca reddedeyim derken kendini friendzone’a attın ama doğum günümde kapımda belirmenle bir anda senin bana aşkını büyüklüğünü anladım! Bu ulvi aşka hayır diyemem. Hemen beni babamdan iste.”

Sülük gibi yapıştığımın farkındayım …

Farkındasın (!) ama nedense kapısında belirerek sülük gibi yapışmaya devam etmek için izin istiyorsun!

Ama doğum gününde karşısına çıkar ve en alfa halimle cool bir şekilde davranırsam onu etkileyebileceğimi düşünüyorum.

Pembe pardon mavi hayallerde debelenip durduğunu ve çok fazla romantikli film izlediğini düşünüyorum. “Bok çukurunda debelenip onun karşısında tertemiz biri gibi davranarak, onun beni koklayacağını düşünüyorum” gibi absürt bir şey söylüyorsun.

Biliyorum ilişki …

Hala ilişki diyor ya 😀

uzak ama en azından arkadaş olarak devam etmeye ikna edebilirim.

Allah’ım sana geliyorum.

Sen bu kızı istiyorsun. Kız ise sana arkadaş kalalım demiş. Gerçi arkadaş kalmak istediğinden değil ama minimum olgunluğa sahip bir erkeksin ve ben seninle bir şey istemiyorum demek istediğini anlarsın diye söylemiş.

Ama şöyle mi yapsam: Ona bir mektup yazıp, içimi döküp yoluma devam mı etsem?

Birader senin şu aşamada hiçbir şey yapmana gerek yok. Arkanı yürü ve git. Kızı arama, sorma.

Kızın içinde sana karşı herhangi bir ilgi ve saygı kalmışsa (gerçi bu ikisini de yok etmek için emek harcamışsın), birkaç hafta ya da ay senden haber almazsa seni düşünecektir.

“Bana arkasını dönüp gitti mi?”

“Birini mi buldu acep?”

Umrunda değil miyim?

Acaba onu yanlış mı değerlendirdim?

Eğer bu derece bir ilgi yoksa, senin yüzüne kapanan kapıyı “yalvarırım beni içeri al” diye yumruklaman bu ilgi ve saygıyı azaltacaktır. O ilgi ve saygı yoksa zaten seni arayıp sormayacak, gittiğin umrunda olmayacak.

Kadının kapısında ağlamanın çalıştığını filmlerde izledin ama o bok gerçek hayatta çalışmaz.

Arkanı dön, arkana bakmadan yürü git. Eğer kapının öte yanında eve alınmayı bekleyen yavru köpek gibi beklemediğini anlarsa ve ilgisi varsa arkandan gelip seni “hey nereye böyle?” diye dürtecektir. İlgisi yoksa “oh gitti be” diye sevinip hayatına devam edecektir. Ama ikincisinde en azından senin kendine bir saygın kalır.

O saygıya ihtiyacın var zira sen bu oyunla her kızı kendinden topuk topuk kaçırırsın. Umursamamayı, tabak çevirmeyi, kendini ödül olarak görmeyi, vs. öğrenmen gerekiyor. Bir an önce.

Erkekler için İlişkiler Setimize de bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

138
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
43 Comment threads
95 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
51 Comment authors
aliSiyaherdemEmreSÜREÇ @ MENTALİTE Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kenzou
Guest
Kenzou

Şu yazıdaki tüm cevaplarına katılıyorum da Mahmut abi tek bir şey var o konuda katılmam imkansız. Kabotaj bayramında no contact falan hiçbir kural geçerli olamaz ben arardım yani 😀

Yalçın
Guest
Yalçın

Kabotaj bayramı kırmızı çizgimizdir

Ruthless King
Guest
Ruthless King

Uzun ilişki ile ilgili yazıların sitenin çehresini daha olumlu manada değiştirdiğini düşünüyorum. PUA Tekniklerini öğrenen biri sekse ulaşabilir ama kırmızı hapın bilgeliği olmadan sağlıklı bir uzun ilişki yürütmek gerçekten zorlayıcı. Böyle yazıların artarak devam etmesini diliyorum eline sağlık Mahmut abi.

hateful
Guest
hateful

oturabilirsiniz kisminda nedense bir kahkaha attim.

Deniz
Guest
Deniz

Mahmut Abinin tepkilere cok guldum. Adami cildirttiniz sonunda 😀

Adem
Guest
Adem

Hayatımda ki çoğu ilişkide yukarda anlatılan ilk evreyi yaşadım.Sen çok kafasın,hoşsun diyen,sürekli buluşmak isteyen hatunlarla bile 3 ay 4 ay konuşup hiçbir şekilde fiziksel icraata geçemiyordum.Ancak mesajdan yavrum,bebeğimli sözler.Bilinçaltımda hep reddedilmek vardı.Artık iş öyle bi noktaya geliyor ki 5 ay sonra kızla yanaştığımda noluyo ya oluyor. Problem hala da devam ediyor.Epey derin bir şey.Bakalım aşıcaz umarım

Mehmet
Guest
Mehmet

2 ay önce 1,5 yıl sürmüş olan ilişkim bitti sonra biraz bekledim daha dün birine yazdım bugün ayrıldığım sevgilim aradı Nası birine yazarsın vs tarzında konuşma yaptı bende açıklama yapmak zorunda değilim dedim kapattım sence doğru yapmış mıyım abi

GreenCrow
Guest
GreenCrow

Öncelikle, Eski Sevgili Nasıl Geri Döner? kitabını okudum ve gerçekten güzel bir kitap. Buradaki durumda, nasıl davranmanız gerektiğini detaylı şekilde açıklamış. No Contact durumu, zaten siteden ve diğer yerlerden benim bildiğim bir konu. Tabak çevirmek de bu yüzden güzel. Siz nextleseniz ya da kız sizi terk etse, reddetse bile diğer tabağa geçiyor ve duygusal olarak pek bir şey hissetmiyorsunuz. Benim durum aslında fena değildi fakat süre uzadığı için, rehavetle gelen gevşemeyle kıza problemlerimi anlattım. Haliyle bu da mental açıdan güçsüzlük ve kırılganlık olarak sirayet etti. Abuk subuk konuları da kafaya takıp, kızı darlayınca, kendi taşşaklarıma sağlam bir tekme atmış oldum.… Read more »

Unknown
Guest
Unknown

Henüz “kırmızı hap” hakkında bilgisi ve haberi olmayan bir tanıdığımızı -kızlarla ilgili- hatalarından dolayı uyardıktan sonra yine aynı hatalara devam etmesinden ötürü bu arkadaşa nasıl davranmalıyız? Çevremde bu tip insanlara çok rastlıyorum. Pek tanıdığım yok fakat 5 tanıdığımdan 3 ü bu hataya düşüyor sürekli. Uyardıktan sonra da “Israr edene veriyorlar” diyince de “Peki sen bilirsin :)” diyerek içten içe kahkaha atıyorum…

Floransa
Guest
Floransa

Merhaba Mahmut Abi.2.5 yıllık bir ilişkim var ve kız arkadaşım beni sevdiğini aynı zamanda değer verdiğini söylüyor fakat sıkıldığınıda ekliyor.Bende ara verelim diye konuştum.Şuan konuşmuyoruz.Sence ne yapmalıyım ?

Nathan
Guest
Nathan

Mahmut abi arkadaş kalalım dedi ben de tamam dedim sadece sonra bir şeyler zırvaladı yine tamam dedim ve yoluma baktım birkaç gün sonra durumlarıma yanıt verdi bir dönem ben de verdim ve şu an kendisinin benden hoşlandığını düşünüyorum ben de ufaktan bir şeyler hissediyorum fakat yeni biri çıkarsa düşünmem yoluma devam ederim şu an no contact olarak devam edeyim değil mi anlamlı sözler şarkılar paylaşmam aciz olduğumu mu gösterir

Atilla
Guest
Atilla

Mahmut abi 2 gün öncesinde öpüp koklaştığım kız sabah böyle bir mesaj atıyor(pazar sabahı) gunaydin atilla cok uzgunum ama Dün gece sabaha kadar düşündüm ilişkimizi gelinen noktayı, eksik olan bişeyler var seninle alakalı tam olduğumuzu hissedemiyorum etrafımdakı insanlarda beni iyi tanıdıkları için açtılar gözümü, çok büyük duygular yaşamak istiyorum ve bu yüzden bekledım olmadı birbirimizin zamanını çalmakta fayda yok diye düşündüm yolları ayırmak en iyisi olacak ikimiz için hep mutlu ol iyi insanlar olsun hayatında seni tanidigim icin cok mutlu oldum Bende ona ilişkide kendi adıma mutlu olduğumu fakat ayrılmak istiyorsa saygı duyduğumu söyledim 2 saat sonrada instagramda takipten çıkıp… Read more »

Zodiac
Guest
Zodiac

Kirmizi hapa çok odaklanip kizlara yanlis mesajlar verdigimi dusunuyorum. Acaba bu sonuclar kirmizi hapın ‘dogru’ diye nitelendirdigi sonuclar mi yoksa ben mi yanlis davraniyorum gunun sonunda, anlayamadim bunu @Mahmut Abi. 1 aydir bir gorusme icerisindeyim, ilk iki gunku sevismemizden sonra beni iki gun aramamisti, sonrasinda şoyle bir soru sordu: “yaninda bi kiz gormustum (dogru, eski sevgilimdi) eger bir iliskin varsa aradaki piyon olmak istemem. arkadas kalabiliriz eger istersen, sonucta ayni mahallede yasiyoruz, sonrasinda birbirimize yuzumuzu cevirerek gecmeyelim yanimizdan.” ben de sakin kalip “bunun icin mi beni iki gun aramadin? bana sorabilirdin bunu. ben seninle arkadas olmam bu saatten sonra. sonucta… Read more »

Tunahan Alagöz
Guest
Tunahan Alagöz

mahmut abi biliyorum sileceksin ama yinede yazmak istedim…abi bir suru yazı var okumaya nereden baslamalıyım

Akson
Guest
Akson

3 yıl önce çıkma teklifi ettiğim ve reddedildiğim kıza tekrar yazmaya başladım. Reddedildikten sonra hata ederek konuşmayı sürdürdüm. Ayda yılda bir de olsa yazıyordum. En son yazmakla ondan önceki yazmam arasında 1 seneden uzun zaman var. En son yazdığımda öncekilere göre bana daha soğuk davranıyordu biraz konuştuktan sonra Ağustos’un ortasında buluşmaya çağırdım bana “belki neden olmasın” dedi ne zaman müsait olduğunu sorunca da sınavlarının olduğunu (gerçekten var) ve sonrasında tatile gideceğini söyleyip “belki kışın” diye ekledi. Ben sonrasında haberleşiriz deyince Tamamdır yazdı bende görüldü atıp bıraktım. Buluşma süresinin bu kadar uzun olması bir soruna işaret midir yoksa ben mi yanlış… Read more »

Haydar
Guest
Haydar

Belki kışın mı!! 🙂 🙂 puhahahaha..bu kış pek zamanım yok ama 2030 kısına bir günüm boş gözüküyor deseydin,valideyide getir, çam filan dikeriz deseydin!

Jordan
Guest

Mahmut abi diyelimki kurtulmak istediğimiz bir kız var, bize yapışmış vaziyette, bu kıza beta oyunu oynayarak kendimizden soğutup kurtulabilir miyiz?