Vaka Çalışması: Seni terk edenin peşinde koşma

Abi selam. 2 ay önce bir kızla tanıştım ve flört etmeye başladık. Aramızda fiziksel bir şey olmasa da öyle yakınlaştık ki sanki sevgili gibiydik.

Bahse girerim, kız daha “biz neyiz” konuşması yapmadan sen ilişki öncelikli erkek kafasına girdin. Bu yol friendzone’a çıkar. Tamam hikayeyi okuduğumdan ne olacağını biliyorum ama cidden oraya çıkar.

Fakat daha sonra benimle görüşmeyi kesti çünkü bana karşı güçlü duygular hissetmeye başlamış ve şu an bir ilişkiye hazır değilmiş …

Kız senin kalbini kırmamak için öyle söylemiş.

Olan şu: Kızın fazlaca peşinden koştun, üstüne düştün ve ilişkiyi iteledin yani aranızdaki “flörtün” feminen tarafı oldun. Kız da “ne oluyoruz lan böyle, prense bir güldüm kurbağaya dönüştü” diye uzadı!

İyi çocuklar bu tür bir ilişki öncelikli erkek kafasının, ulvi bir şey olduğu konusunda kendilerini hayat boyu kandırabilirler. Kızlar bu “saf ve temiz duyguları” ellerinin tersiyle ittikleri için hayat boyu kadınlara düşman kesilebilirler. Ama gerçek değişmez:  ilişkiyi kadından hızlı iteleyen erkek, istediği şeye sahip olmayı hak etmediğine ve kızın bırakıp gitmesinin an meselesi olduğuna inandığı için böyle acele eder. Bu zayıflığın, kendini değersiz görmenin, korkaklığın tüm hareket ve sözlere yansıyacağını daha önceden yazmıştık.

Farkında olmamayı tercih ettiğin bu zayıflık yüzünden muhtemelen hep kaybettiğinden, bu da kaçmadan bir an önce ilişki / sevgili diye kızı kafesleme peşindesin. Ama o kafesin kapısı da kuşun istediği an uçup gitmesi için açık. Maalesef sevgililiği ve sağlam bir bağ sayıldığı tek yer senin pembe pardon mavi hayal dünyan.

Bu konuşmadan sonra arkadaş kalmaya karar verdik.

.
.
.

 

 

.
.
.

Oturabilirsiniz.

Bahse girerim, kız sana arkadaş kalalım dedi, sen de “mecburen” kabul ettin. Egon bunu “karar verdik” diye yazdırıyor. Senin niyetin arkadaşlık falan değil. Arkadaşı oynamanın sana bir kapı açacağını sanıyorsun ama fena yanılmışsın.

Arkadaş kalalım diyen kıza, kibarca “ben arkadaşlıktan fazlasını düşünüyorum ve seninle arkadaş kalamam. Eğer bu konuda fikrin değişirse beni ara” gibi bir şey dersin ve arkanı dönüp gidersin.

İlk başında aslında bu arkadaşlık olayını iyi idare ettim. Ama bir hafta sonra kızı fazlaca aramaya ve her defasında bir bahane bulup gelmemesine rağmen buluşma teklif etmeye başladım. Sanırım bu da beni zayıf ve muhtaç gösterdi.

Doğrusu zaten zayıf ve muhtaç erkek sinyallerine bir yenisini ekledin. Fazlaca peşinden koşarak yani ilişkiye hemen atlayan erkek olarak zayıf ve muhtaç erkek sinyalleri verdin. Peşinden koşmaya devam ederek yani arkadaş kalalım teklifine atlayarak daha da zayıf ve muhtaç erkek sinyalleri verdin.

Peki çözümün ne?

Seni friendzone’a ışınlayan davranışa yani peşinden koşmaya devam etmek! Aynı şeyi arka arkaya yapıp farklı sonuç beklemek. Deliliğin tarifi.

Arkadaş kalalım diyen kıza, kibarca “ben arkadaşlıktan fazlasını düşünüyorum ve seninle arkadaş kalamam. Eğer bu konuda fikrin değişirse beni ara” gibi bir şey diyecektin ve arkanı dönüp gidecektin.

2 hafta önce ona merhaba mesajı attım. Cevap verdi ama mesajlaşma bir yere gitmedi.

Seni friendzone’a ışınlayan davranışa yani peşinden koşmaya devam etmek! Aynı şeyi arka arkaya yapıp farklı sonuç beklemek. Deliliğin tarifi.

AFC olmak kolay değil. AFC nedir? AFC emektir.

Şimdi 2 haftadır no contact uyguluyorum. Birinci sorum şu. Önümüzdeki hafta kızın doğum günü. Onu arayıp doğum gününü kutlayayım mı?

Hayır. No Contact (iletişimi kes) demek no contact (iletişimi kes) demektir. Doğum günü, sevgililer günü, kabotaj bayramı, vs … aramayacaksın. NOKTA.

Aslında daha iyisi süpriz yapıp bir doğum günü hediyesiyle kızın iş yerine uğrayıp öyle mi kutlasam?

.
.
.

HAYIR! No Contact (iletişimi kes) demek no contact (iletişimi kes) demektir. Blöf yapmadan arkanı dönüp gidiyorsun demek. BLÖF YAPMADAN. Yani gittin mi dönüş yok!

Kız sana ulaşmadığı sürece bir daha senden bir telefon veya mesaj alamayacak demek. Evet bu, kız sana hiç ulaşmazsa bir daha senden hiçbir zaman telefon veya mesaj alamayacak demek. Kapiş?

2 hafta sonra arayım mı ile olmuyor o iş.

Ayrıca bir de kıza rüşvet vereceksin. Evet senin o doğum günü hediyen, beni sev rüşveti.

Ayrıca bu her Türk genç kadınının kabusu, arıza ve sülük gibi yapışan erkek davranışı.

Ne olacak sanıyorsun? Şöyle mi diyecek : “Seni kibarca reddedeyim derken kendini friendzone’a attın ama doğum günümde kapımda belirmenle bir anda senin bana aşkını büyüklüğünü anladım! Bu ulvi aşka hayır diyemem. Hemen beni babamdan iste.”

Sülük gibi yapıştığımın farkındayım …

Farkındasın (!) ama nedense kapısında belirerek sülük gibi yapışmaya devam etmek için izin istiyorsun!

Ama doğum gününde karşısına çıkar ve en alfa halimle cool bir şekilde davranırsam onu etkileyebileceğimi düşünüyorum.

Pembe pardon mavi hayallerde debelenip durduğunu ve çok fazla romantikli film izlediğini düşünüyorum. “Bok çukurunda debelenip onun karşısında tertemiz biri gibi davranarak, onun beni koklayacağını düşünüyorum” gibi absürt bir şey söylüyorsun.

Biliyorum ilişki …

Hala ilişki diyor ya 😀

uzak ama en azından arkadaş olarak devam etmeye ikna edebilirim.

Allah’ım sana geliyorum.

Sen bu kızı istiyorsun. Kız ise sana arkadaş kalalım demiş. Gerçi arkadaş kalmak istediğinden değil ama minimum olgunluğa sahip bir erkeksin ve ben seninle bir şey istemiyorum demek istediğini anlarsın diye söylemiş.

Ama şöyle mi yapsam: Ona bir mektup yazıp, içimi döküp yoluma devam mı etsem?

Birader senin şu aşamada hiçbir şey yapmana gerek yok. Arkanı yürü ve git. Kızı arama, sorma.

Kızın içinde sana karşı herhangi bir ilgi ve saygı kalmışsa (gerçi bu ikisini de yok etmek için emek harcamışsın), birkaç hafta ya da ay senden haber almazsa seni düşünecektir.

“Bana arkasını dönüp gitti mi?”

“Birini mi buldu acep?”

Umrunda değil miyim?

Acaba onu yanlış mı değerlendirdim?

Eğer bu derece bir ilgi yoksa, senin yüzüne kapanan kapıyı “yalvarırım beni içeri al” diye yumruklaman bu ilgi ve saygıyı azaltacaktır. O ilgi ve saygı yoksa zaten seni arayıp sormayacak, gittiğin umrunda olmayacak.

Kadının kapısında ağlamanın çalıştığını filmlerde izledin ama o bok gerçek hayatta çalışmaz.

Arkanı dön, arkana bakmadan yürü git. Eğer kapının öte yanında eve alınmayı bekleyen yavru köpek gibi beklemediğini anlarsa ve ilgisi varsa arkandan gelip seni “hey nereye böyle?” diye dürtecektir. İlgisi yoksa “oh gitti be” diye sevinip hayatına devam edecektir. Ama ikincisinde en azından senin kendine bir saygın kalır.

O saygıya ihtiyacın var zira sen bu oyunla her kızı kendinden topuk topuk kaçırırsın. Umursamamayı, tabak çevirmeyi, kendini ödül olarak görmeyi, vs. öğrenmen gerekiyor. Bir an önce.

Erkekler için İlişkiler Setimize de bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

138
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
43 Comment threads
95 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
51 Comment authors
aliSiyaherdemEmreSÜREÇ @ MENTALİTE Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Miniaturist
Guest
Miniaturist

Merhaba, Yazıdan alıntı: “Kız sana ulaşmadığı sürece bir daha senden bir telefon veya mesaj alamayacak demek. Evet bu, kız sana hiç ulaşmazsa bir daha senden hiçbir zaman telefon veya mesaj alamayacak demek. Kapiş?” Soru: Hatunla ayrıldıktan bir hafta sonra (no-contact sürecinde) Instagram hikayemi izlediği için (niyetini tam anlayabilmek amacıyla) kendisiyle iletişim kurdum ve takipleşmeye başladık. Bu durumda no-contact kuralını bozmuş oldum mu acaba? (Ayrılma kararını o almıştı. Hikayemi izledikten sonra birkaç mesajlaşma oldu ve ‘arkadaşlığımızın devam ettiğini’ falan yazdı. Birkaç cevabımdam sonra “seni istiyorum, hayatımdan çıkmana hazır değilim” yazacak duruma geldi ama ben “ayrılık refakatçisi” olmayı kabul etmediğim için meşhur… Read more »

Hasan
Guest
Hasan

Mahmut abi selam

Abi 7 aydır bir kızla konuşuyordum seviyordum onu çok ve 1.5 ay önce bir ilişkisi başlamıştı ve iletişimi kesmiştim 1 ay sonra mesaj attı tekrar konuşalım diye. İnstagram dan takip edilmeyi kabul etmedi ilişkisi olduğu için yanlış anlar gibisinden birşeyler dedi sadece wp üzerinden konuşalım dedi. Neyse konuya gelirsem bugün instagram dan istek yolladı ve öne çıkan hikaye kısmından ilişkisi olan çocuğun resimleri kaldırmış. Kızla buluştuğum zaman yaptığımız şeyin resimleri koymuş (ama ilişkisi olan çocuğu hala takip ediyor)

Benim sorum şimdi bu kızın amacı nedir? Tekrar geri adım mı atıyor?

Burak
Guest
Burak

Mahmut abi selam 2 ay önce bir kere buluştuğum iyi vakit geçirdiğim bir kız vardı fakat sonra kızdan bir şey çıkmadı şimdi şansımı denemek için tekrar mesaj atsam gereksizmi sence abi ?

Comrade
Guest
Comrade

Bu “sevgili gibi” olayını bi tık açmak gerek diye düşünüyorum Yurt dışında karma bir yurtta kalıyorum. Bulunduğum ülkenin dilini bilmediğim ve çok ağır bir eğitim gördüğüm için baya asosyalim geldiğimden beri. Her neyse, arkadaşımın arkadaşı olan bir kızla 3-4 aydır tanışıyoruz. Ara ara mutfakta falan buluşup çay içip sabahladığımız oluyor, friendly genelde tabi ama yer yer piçlikler yaptığımda olumlu dönüş alıyorum. 3-4 ay dedim ama sülük gibi yapışık değiliz elbette. Örneğin sınav dönemi 1-1.5 ay hiç yazmadım konuşmadık, o da yazmadı tabi ama bir önemi yok meşguldüm. Bu arada kızda ingilizce neredeyse yok. Dolayısıyla fiziksel iletişim, el şakaları veya okşamalar… Read more »

Altyy
Guest
Altyy

Mahmut abi 3 ay güzel giderken araya yaz girmesiyle uzağa- kendi şehrine giden ve gittiğinde telefonda tartıştığım ve bundan sonra mektup arkadaşı gibi konuştuğum,son 1 aydır üniversite açılmaya yakın mektup arkadaşlığında dahi azalan ilgisi olan ve görüldü yiyip durum yoklaması yapıp yine hafif hafif konuşurken bir daha görüldü yediğim bir kız var,2 defa görüldü sonrası bir daha asla bu kıza o ulaşana kadar ulaşmayacağım telefonu olmasına rağmen kızla instagramdan mesajlaşıyorduk bu yaz boyunca (instadan whatsappa ben geçmek istemedim) ve hep ben konu açıyordum,onun açtığı konu ise benim ona neler yapıyorsun tarzı sorularıma karşılık onun da sen neler yapıyorsun demesi oluyordu… Read more »

Turan
Guest
Turan

Abi merhaba 20 yaşındayım . Bir spor salonunda antrenörlük yapıyorum tesisin 28 yaşında ki bekar kadın yöneticisiyle 1 aylık bir flört ve cinsel gerilim sürecinden sonra tek gecelik birliktelik yaşadık. Ondan sonra ki süreçte ilgisi biraz azaldı, ben de aynı şekilde karşılık verdim,ilgimi çektim. Arada 2 kere(farklı zamanlarda) yoklama mesajı attım. Ne zaman müsaitsin gibisinden) birinde işim var dedi. Diğerinde ise görüldü de Bıraktı. Ondan sonra tamamen no contact uyguladım sadece iş ile ilgili konuştum. ve bana ufak ufak gelmeye başladı. Şimdi tekrardan birlikte özel derslere başladık. Koçluğunu yapıyorum ve derslerde tekrardan bir pozitif cinsel gerilim yaratılıyor, Yeşil ışık yakıyor… Read more »

Oğuz
Guest
Oğuz

Terk edeni yaklaşık 25 gün kovalıktan sonra yapılcak en iyi çözüm nedir Mahmut Abi?

Mhan
Guest
Mhan

Bir kadını terkettiğinde veya ilişkiyi kestiğinde kadın lehine olan güç dengesini berabere getirirsin.Gol atmak istiyorsan kadının sahasına gitmezsin,kadının deplasmana gelmesini beklersin.Böylelikle sehirci avantajı ile ofansif oynamaya başlarsın.Bir kadın ile iletişimi kesersen başlangıçta ne kadar itici ve korkak davranmış olursan ol,kadın durup düşünecektir: A-) Rol mü yapıyor B-) Sandığımdan erkek çıktı. Eğer kadın rol yaptığınızı bilirse(isterse 100 km uzakta olun anlar) sizi arayıp sormaz.Eğer gerçekten kendi hayatınıza odaklanıp başka kızlara yönelirseniz (bunu tüm ruhunuza yansıtmalısınız) sizi yoklama ihtimali %50 üstüdür.Kadınlar bağımsız ruh halini gördüklerinde o ruh haline gelirler çünkü kendi ruh halleri asla bu gücü elde edemezler cinsiyetlerinden dolayı.Dolaysıyla erkekliğin en… Read more »

SÜREÇ @ MENTALİTE
Guest
SÜREÇ @ MENTALİTE

Bu kadar olmaz ya bu nasıl bir muhtaçlık.Evet ben de betalık yaptım zamanında ama bu resmen nirvanaya ermiş.

Emre
Guest
Emre

Abi selamlar. Kızın 7 senelik ilişkisi 6-7 ay önce bitmiş, biz ise 1 ay görüştük toplamda 4 kez buluştuk ikisinde gece bende kaldı seviştik. Yarabandı ilişki olduğunun farkındaydım çok kısa sürede sevgili olmuştuk. Okul için yaşadığımız şehirden başka şehire gitti 3-4 gün sonra da sebep neden belirtmeden ortada bir şey yokken telefon numarama kadar engelledi. Sabahına her şey iyiyken bir anda sebepsiz yere böyle bir aksiyon almasının sebebi ne olabilir?

erdem
Guest
erdem

Kız arkadaşımla aynı firmada çalışıyoruz. Kısa bir süredir birlikteyiz. Biz birlikte olmaya başlamadan 6-7 ay önce birlikte çalıştığımız firmadan birisiyle çok kısa bir süre flört etmiş, ilk buluşmada sevişmişler, fakat adam ciddi ilişki düşünmediği için aralarında bir şey olmamış. Hatun bu adamla sık sık aynı ortama girmek zorunda kalıyor, ben bu durumu kendime yediremiyorum. İlişkinin başından beri bana karşı dürüst olmasını istedim bu sebeple anlattı bu olayı, kızın beni sevdiğini net bir şekilde hissediyorum, bu konuda yorumun ne olur mahmut abi.

Siyah
Guest
Siyah

Abi merhaba ben ayrılalı 10 aya yakın oldu benden soğuk ve kısa bir mesajla ayrılmıştı bende uzun ve suçlayıcı bir mesaj yazıp kendine iyi bak yazdım sonuna o da sadece kendine iyi bak yazıp bitirdi sonrasında bayagı bi süre hiç iletişime geçmedim ayrıldıktan 15 20 gün sonra doğum günümdü kutlamadı yine hiçbir şekilde iletişime geçmedim ama ayrılalı 2 ayı geçtikten sonra uzun bir bana yaşattıklarını ve onu kafamda bitirdigimi söyleyen ve yine onu suçlayan minvalde mesaj attım bu sefer uzuna yakın bir mesaj attı ama içinin rahat olduğundan falan bahsetti sadece ve daha fazla açıklama yapmayacağım diye bitirdi yine ondan… Read more »

ali
Guest
ali

mahmut abi selamlar. flörtümle ilk buluşmamızda temas bariyerini aşıp öpüştük 3-4 kere buluşmamız on numara gitti fakat ben nedenini bilmediğim halde çıkma teklifi ettim ve kız arkadaş kalalım dedi bende reddettim ama sonra konuşmaya devam ettik kızı akşam buluşmak için aradığımda arkadaşıyla buluştuğnu eve geçtiğni söyledi okey dedim sonra mesaj attı benide çağırdı bende cafedeyim arkadaşla buluşçam dedim oda ilk tamam dediği haldw 10 dk sonra arkadaşın kim dedi bende mesaja bakmadım no contact yapmaya karar verdim sence ne yapmalıyım artık