Karımın cinsel isteğini nasıl arttırabilirim?

Ben ve eşim 34 yaşındayız. Eşimde cinsel isteksizlik var. Baştan kendisinde bir rahatsızlık olduğunu düşünüyordu, doktora gitti gereken tahlilleri yaptırdı fakat hiçbir sorun olmadığını söyledi doktor.

Cinsel isteksizliğin sebebi nedir veya buna nasıl bir çözüm bulabilirim? Ben hergün istekli olmama rağmen eşimde tık yok. Neredeyse 2 haftada 1 kez yapıyoruz. 12 yıllık evliyiz ve evliliğimiz boyunca hiç değişmedi ve bu durum beni çok üzüyor. Cinsel terapi uzmanına gidelim mi diye düşünüyorum ama onların da seans ücretleri çok pahalı olduğu için gidemiyoruz. Evin içinde sürekli biryerlerini okşuyorum ama nafile. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var gerçekten. O da bu durumdan rahatsız ama nasıl bir çözüm bulabileceğimizi bilmiyorum.

Cinsel isteksizliğinin sebebi muhtemelen sana karşı cinsel istek duymaması. Genel bir cinsel isteksizlik değil. Ve bunun da sebebi belli.

Burada sen cinsellik için sürekli olarak eşinin peşinde koşarak kendini itici hale de getirmişsin. Yıllardır da böylesin. Ben hergün istekliyim diyorsun ve sürekli bir yerlerini elliyorum diyorsun. Sen resmen sürekli olarak benimle yat diye kadına yalvarıyorsun yani. Bunun seni nasıl itici ve abazan yaptığının da farkında değilsin.

İlk yapman gereken şey bu davranışını tersine çevirmek. Eşin seninle birlikte olmak isteyene kadar ona cinsel olarak yürümeyi bırak. Kesinlikle bu hergün bir taraflarını okşuyorum saçmalığını bırak. Sen sürekli seks isteyerek, kadını elleyip durarak onu tahrik edeceğini sanıyorsun ama eteğinde sürekli seks de seks diye yalvaran koca oldukça itici bir şey. Kendini aşırı itici yapıyorsun.

Sen cinselliği başlatma ama o seninle cinsellik başlatırsa bırak sana yürüsün ve cinsellik olsun. Şimdi bunu duyunca birçok erkek (evet cinsel isteksiz eş oran olarak az ama istisnai değil)  “ne yani o isteyince olacak ben isteyince olmayacak mı? Bu haksızlık” diye çıkışıyor ama hayır olay şu:

sen cinsellik için onun peşinde koşmayı bırakıyorsun, o ise senin peşinde koşacak diyorsun.

Bu arada bu yaptığını ona açıklama. Bir sorun olmadığını, çok yoğun olduğunu vs. söyle sadece.

Eğer sen bunu yaparsan ve bu nedenle o iki haftada bir seks bile olmazsa bırak olmasın. Zira bunun anlamı, o seksin erkeği evlilikte tutmak için yapılan görev seksi olduğudur. Bir kadın seninle arzudan değil görev icabı birlikte oluyorsa bırak olmasın.

Ama senin tek problemin muhtemelen karının seks seks diye peşinde koşman değil. Daha genel bir efendi erkek / iyi çocuk sendromu olma ihtimali çok yüksek. Muhtemelen evin erkeğinden çok kadını oldun. Kendini saldın. Ya da hırslarından koptun. Belki hepsi birden.

Bu aşamada tavsiye edeceğim şey, iyi çocuk sendromundan kurtulman ve onun da üstüne tavsiye edeceğim şey ise korku oyunu. Linklediğim Korku Oyununun 12 Seviyesi yazısına bak. Görünen o ki sen aşırı iyi çocuk modundasın. Hangi alanlarda kendini salıp düştüğünü bul ve onları düzelt.

Mesela belki fiziksel olarak saldın. Spor salonuna başla.

Giyimine dikkat etmeye başla.

Evde belki evin reisliğini bıraktın ve mülayim bir kocaya döndün. Daha dominant yani lider ol.

Kendine uğraşlar bul, arkadaşlarla takıl, dışarıda daha çok zaman geçir. Karın için çok ulaşılır olmanının sana isteksizliği ile bir bağı olabileceğini değerlendirmeye başla.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

42
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
27 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
MuratAnonimAnonimk27Ali Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Leqatus
Guest
Leqatus

“Bu arada bu yaptığını ona açıklama. Bir sorun olmadığını, çok yoğun olduğunu vs. söyle sadece.”
Şu açıklamayı yapma gereği duymak bile üzücü. 25-40 arasındaki abilerin genel problemi bu duygularını, düşüncelerini, yaptıklarını sürekli sevgiliyle eşle paylaşma ihtiyacı. Konuşmayın abiler amcalar konuşmayın. Her boku anlatmayın.

VVV
Guest
VVV

Mahmut abi 12 yıldır evliyiz, 12 yıldır böyle demiş. Bana üçüncü biri olması çok kuvvetli ihtimal geldi. Bu abiyi de saglayici olarak kullanıyor gibi. Sen ne düşünürsün?

haylaz_prens
Guest
haylaz_prens

Bence karısının genç bir sevgilisi var.

urascimenlii
Guest
urascimenlii

boş boş şeyler yazma o adam burdaki yazıyı okuyacak dallama

Urfi
Guest
Urfi

Kadını sadakatsizlikle suclamak incellik belirtisidir.

Mehmet
Guest
Mehmet

mahmut abi kız arkadaşımla seks yapmıyoruz ama bu benim lojistik eksikliğimden kaynaklı ( hep dışarda buluşabiliyoruz) onun dışında da daha önce 2-3 defa ev ortamında buluşabildik ama onda da seks olmadı çünkü kız arkadaşım bakire. şimdi bikere daha ayarlasam lojistiği bu sefer seks yapacağız gibi hissediyorum. sence lojistiği ayarlayıp bu sefer de seks olmazsa ayrılmalı mıyım ? (kız arkadaşım 20 ben 24 yaşındayım)

aussa
Guest
aussa

Abi peki evlilik değilde sevgililik hakkında bu konuyla ilgili ne düşünüyorsun? Daha doğrusu durum biraz karışık şöyle anlatayım henüz ikimizde aile evinde yaşıyoruz zaten buluşmalarımızda tutkulu öpüşmeler oluyor, birbirimize dokunup sıkı sıkı sarılıyoruz ama benim bazı sebeplerden kendi evime çağırma şansım olmuyor olursa kızın evinde oluyor o da şimdiye kadar 2 kere evine çağırdı birindede dönemindeydi zaten döneminde olmasına rağmen aksiyona geçmesekde beni memnun etmişti. Ben bazen şöyle yap, böyle yap uzun zaman oldu beni eve at felan desemde fırsatım olduğunda zaten haber veriyorum, haber vereceğim tarzı şeyler söylüyor ama bazen nedense durum canımı sıkıyor. İlişkinin genel durumunu soracak olursan… Read more »

Certixisgod
Guest
Certixisgod

Öncelikle merhabalar uzun zamandan beri siteye girmemiştim. Yazdıklarını görünce yazmadan da, yapamadım. Genelde ilk çocuktan sonra yada evliliğin 10. Yılından sonra kadınlarda böyle arızalar olabiliyor. “Ben sevişmeyi sevmiyorum”, “ben cinsellikten eskisi zevk almıyorum”, “ben zaten sekse hiç düşkün bir insan değilim”, “Başım ağrıyor” vs… Ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak söyleyeyim, mahmut abi’nin yüzlerce tecrübesinden yola çıkarak söyleyebilirim ki, bu yazıdaki teşhis doğru…Eşiniz artık kendi çerçevesinde yaşıyor ve sizi sadece elde tutuyor. Emin olun, eşinizi kendi çerçevenize yani eşinizin sizin ve onunla birlikte kurduğunuz ailenin çerçevesinde yaşaması gerekiyor. Yoksa sizi hayat arkadaşı olarak kabul eder fakat koca olarak kabul etmez. Bunun… Read more »

Alaattin
Guest
Alaattin

Telefon daki mesajlar ne kadar etkili bosanma davalarinda

Certixisgod
Guest
Certixisgod

Aynı gün içinde atılmış altı karşılıklı mesaj boşanmada sadece tarafın kusurunu belirtir. 5-10 bin gibi bir tazminat alırsın. Davanın ilerleyen dönemlerinde nafaka ödeme ihtimalin bile var.

Certixisgod
Guest
Certixisgod

Tabi ki mesajın nasıl ele geçirildiği yasal mı değil mi bunlar halen yargıtay da tartışılan ve farklı kararlara bağlanan hükümler var. Kimi kararlar aldatan eşin kişisel verilerinin onun rızası ve haberi olmadan hukuksuzca elde edildiği için, delil sayılmayacağını ve aldatılana hatta Bu yüzden birde bu yüzden hapis cezası veren hükümler var. Bir başla davada Eşin aldatmayı ispatlamasının tek yolumun bu olduğunu ve casus yazılım ike ele geçirdiği kanıtların hukuksuz yollarla ele geçirilmesibe rağmen kanıt olarak sayılmasına karar veren hükümler var Birde mesajlaşmanın ne zaman öğrenildiği burada önemli. 6 ayı geçtiyse, ve hala bir dava yoksa affetmiş sayılıyorsunuz ancak aldatılma hala… Read more »

Benn
Guest
Benn

Mahmut Abi şu yukarıdaki yazıyı arı bir yazı yapmalısın. 27 yaşında olup “Mahmut Abi benim için çok mu geç” diyenlerin özellikle bunu okuması lazım 40 geçmiş abimizin bu yazdıklarını.

Benn
Guest
Benn

Hem bu tarz durumlat için yorumlarda soru sorarlar bu abimizde cevaplandırır.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Genellikle kadınlar kocalarına fındık fıstık yedirirler.
Ama burada durum ters.
Konu kahramanı senin için üzgünüm.

Lazfather
Guest
Lazfather

Güya bi de otuzlar kadınların en istekli olduğu dönemler.

Ben bilmem alfa beta omega
Guest
Ben bilmem alfa beta omega

İlginç olan evliliğin başından beri böyle olması. Yani evliliğin başından beri iki haftada bir ya da daha az, imkânsız gibi bir şey. Kız ailesinin zoruyla falan mı evlenmiş, yahut evlilikten önce, ya da ilk gecede bir travması falan mı olmuş. Bilemedim yani.

Satoshi
Guest
Satoshi

Selamlar abi. Kız arkadaşım ile 1.5 yıldır birlikteyiz. Geçen gün bir yemek yerinde oturuyorduk, muhabbet sıcaklaşınca kendisine başbaşa kalmayı teklif ettiğimde reglinin denk geldiğini söyledi(Kendisi 7 aydır kontrol hapı alıyor bu arada. Bu yüzden regli her ay farklı tarihlere denk geliyor ve o her ayın başı ne zamana geleceğini biliyor.) Sonraki konuşmamız şu şekilde oldu:(B:Ben K:Kız) B: Tüh! Desene ilaçlar bu ay boşa gitti 🙂 K: Nasıl yani B: Bu ay kullanmadın ya gereksiz kullandın onu diyorum. Bu ay niye kullandın ki gitmeyeceksen? (Burada hatalı olduğumu düşünüyorum abi) K: E gitseydik B: Merak ettiğim için sordum sadece (Sonra mekandan çıktık,… Read more »

rational
Guest
rational

Selamlar Mahmut abi. 23 yaşındayım ve 1 yıllık birlikteliğim var. Düzenli seks hayatımız var haftada 1 veya 2 kez genelde. Geçen gün anal seks denemekten konuştuk ve ben denemek istediğimi ama çokta önemi olmadığını söyledim. Hiçbir şekilde anal seks yapmam çok iğrenç tarzı bir şey söyledi bana ve bu bende arzusunun yeterli olmadığı şüphesini uyandırdı. Bunu ona belli etmedim veya bir şey ima etmedim o bana anal bölgenin pis olduğunu bu yüzden istemediğini söyledi ben ise karşılık olarak temizlendiği takdirde pislikten yana bir sakınca olmadığını düşündüğümü söyledim ve eğer derdin pislikse kondom kullanırım dedim. O ise yine de aynı fikrinde… Read more »

Samet
Guest
Samet

Selamlar size bir şey danışacaktım. 28 yaşındayım karım da 23 yaşında. Yeni evli sayılırız 6 ay olacak. Eşimle çoğu konuda iyiyiz ev sorumluluğu paylaşımı falan oturdu hemen. Bana saygılı, beni seviyor da. Ev işlerini falan hep o yapıyor. Fakat cinsel hayatım çok kötü. Sadece ben istediğim zaman yapıyoruz kendisi hiç yanaşmıyor. Evlendiğimizde bakireydi daha önce sevgilisi falan da olmamış. Ailesi de biraz muhafazakar ama baskıcı da değiller. Ben de öyle bir kızla evlenmek istiyordum zaten. Eşim bakire olduğu için onunla evlendikten sonraya bırakmak istedim ve evlendik. Ailesi falan da bilindik insanlar yani kızın geçmişinin temiz olduğundan emindim. Kız iyi ve… Read more »

Ali
Guest
Ali

İle yaradı mı Mahmut abinin tavsiyesi?

Eve çağırma
Guest
Eve çağırma

Abi 6 aydır bi kızla sevgiliyim ama kızla seks hiç yapamadım.Mesajlaşırken öperimli yerimli konuşuyorum ve dışarıda buluşunca da öpüşme ve elleme oluyor ama kızı nasıl eve çağırabilirim?

k27
Guest
k27

Merhaba Mahmut Abi Benim de benzeri bir sıkıntım var. Sıradan başlayıp enteresanlaşacak. 14yıldır evliyim, son 9 yıldır Almanyada yaşıyoruz iki çocuğumuz var. İkimiz de üniversite mezunu insanlarız, Türkiye’de doğduk sonradan buraya geldik. Eşim şimdi çalışmıyor, evde. 42 yaşında ama güzel, fiziği düzgün bir kadın. Alfalığımı betalığımı bilemem, ama işi gücü düzgün, parasını kazanan, hobileri olan bir insanım. İlk iki sene seks hayatımızda her şey güzeldi. Sonra eşimin cinsel isteği zamanla azaldı. Hatta bir son üç dört yıldır sıfır noktasına indi. İlişki esnasında keyif almıyormuş gibi bir hali yok ama başlatmak için asla isteği yok. Aramızda herhangi bir gerginlik, kavga, küskünlük… Read more »