Vaka Çalışması – Trump Destekçileriyle Vuruşmaktan Kendimi Alamıyorum

Az sonra çevirisini okuyacağınız yazı, kuvvetle muhtemel ABD’de liberal denilen solcu ve feminist bir kadın tarafından yazılmış. Yani Trump’tan ve partisi Cumhuriyetçilerden ölesiye nefret eden, başkan seçildiği zaman “Benim Başkanım Değil” diye tweet atarak günlerce eylem yapmış bir kitleye mensup bir kadın. Ama aynı zamanda, başlıkta da okuduğunuz üzere, kendi ifadesiyle “Trump destekçileriyle vuruşmaktan” da geri duramayan bir kadın. Olayı daha iyi anlamanız için şöyle bir benzetme yapayım: Kadıköy’de yaşayan vegan, solcu, feminist bir kız, yobaz olarak göreceği reis sevdalısı bir gencimizle duvardan duvara seks yapıyor 😀 Ortada öyle absürt ve yazan kadının bile anlam veremediği, ama ucundan kıyısından kırmızı hap okumuşların da şıp diye anlayabileceği bir dinamik var. Filmlerin ve şarkıların bize pompaladığı “çiftler ne kadar birbirine benzerse, daha doğrusu erkek ne kadar kendini kadına benzetirse o kadar yüksek ilişki şansı olur” klişesinin yıkılışını ve hatunun adamlara çekimi hissettikten sonra politik görüş farklarını nasıl da rasyonalize ettiğini gelin hep birlikte okuyalım, ibret alalım, genç dimağlara nesilden nesile aktaralım.

Bazen birisi bana en kötü flört deneyimimi sorduğunda verebileceğim birden çok cevabım olsa da kendimi genelde hep aynı hikâyeyi anlatırken buluyorum: Barda bir Trump destekçisi ile hararetli bir tartışmaya girdikten sonra daha ne olduğunu anlayamadan bir sonraki sabah adamın yatağında uyandığım hikâye. Odanın her yerinde bayraklar vardı. Mesela bir tanesinin üstünde Ronald Reagan’ın (çevirmen notu: 1980’ler boyunca ABD başkanlığı yapmış eski muhafazakâr Cumhuriyetçi parti başkanlarından) resmi bulunuyordu, diğerinin üstünde ise büyük harflerle Don’t Tread on Me (Üstüme Basıp Geçme) (çevirmen notu: Amerikan devrimini simgeleyen milliyetçi bir bayrak) yazıyordu. Buna en kötü flörtümdü diyorum ama aslında bu durum seksin kötü olmasından kaynaklanmıyordu. Gerçek sebebi öğrenmek için okumaya devam edin.

Anlattığım olay 2016 yılı başlarındaydı, yani – her ne kadar partner seçimim için bahane olmasa da – Trump’ın Pussygate skandalı, (çevirmen notu: Trump’ın grab them by the pussy (kadınları amından tutacaksın) dediği gizli ses kaydını kastediyor), rakiplerine karşı yaptığı şiddet eylemi çağrıları ve başkan adaylığının iyiden iyiye ciddiye binmesinden önceydi. Dolayısıyla her ne kadar Trump’ın çoğu yorumunu mide bulandırıcı bulsam da görünen o ki bu ahlaki bakış açısı birkaç ay sonra destekçilerinden biriyle yatmama pek engel olmamıştı.

Her ne kadar hareketime kendim bile şaşırsam da ve siyasi görüşlerimiz neredeyse taban tabana zıt olsa da bu adamla yatıyor olmak bana garip hissettirmiyordu. Onunla mesajlaşırken doğal olarak politika hakkında tartışıyorduk ama hangi mekanın yemeğinin daha iyi olduğu ya da Drake’in mi yoksa Kendrick Lamar’ın mı daha iyi bir rapçi olduğu gibi günlük meseleleri de konuşuyorduk. Baş başa buluştuğumuzda ise mesajlarda biriken gerilim saatli bir bombaya dönüşüyor ve bu durum da eninde sonunda seksle biten rekabetçi bir gerilimin yolunu açıyordu.

Birbirimizle sadece yatak arkadaşı olmaktan öteye gidemeyeceğimizi biliyordum ama açıkçası bu durum pek umurumda değildi. Seks çok ateşliydi ve ikimizin de bağlanma gibi bir beklentisi ya da isteği olmadığı için kafa karıştırmıyordu. Ben kendi siyasi görüşlerimi özgüvenli bir biçimde savunduğumu zannederken bu hararetli tartışmaların aslında sürekli ihtiyacım olan bir tür ön sevişme ritüeli olduğunu nedense fark edememiştim. (çevirmen notu: kız ne dese he canım he gülüm diyen meriçler duyuyor musunuz :D)

Bu adamın benim için tek seferlik bir deney olduğunu varsaydım. Ama çok kısa bir süre sonra anlaşılamaz bir şekilde ilgi duyduğumu hissettiğim başka bir Trump’çıyla yatmaya başladım. Bu olay da, maalesef üzülerek söylüyorum, Trump’ın kesin adaylığını açıklamasından sonraydı. Yine de Hillary Clinton’ın seçileceğinden çok emindim; dolayısıyla bu adamın aile üyelerinin giydiği Make America Great Again yazılı şapkaları görmezden gelebilirdim. Hillary kazanırsa otomatik olarak bizi savaşa sokacağına ve bir kadının duygularından ötürü ülkeyi savaşa sokmaya daha meyilli olduğuna dair fikirlerini görmezden gelmek ise pek kolay değildi. Cidden hiçbir anlam veremiyordum ona. Bilgileri yarım yamalaktı, cinsiyetçiydi ve benimle sürekli tartışma başlatmayı seviyordu. (çevirmen notu: erkek feministler peki siz duyuyor musunuz :D)

Seçim havasının yarattığı gerilim ve farklılıklarımızın yarattığı sürtüşme, yataktaki tutkuyu doyumsuz bir hale getirmişti. Ben de bu adamın içine işlemiş yobazlığı bir kenara atarak bedenimde baştan aşağıya akmasına izin verdim. İçim onu yanıltma isteğiyle ya da sadece onun üstüne çıkma isteğiyle (çevirmen notu: bu ifadeyi hem tartışmada hem yatakta anlamında kullanıyor) doluyordu.

Değerleri benimkilerin tamamen zıttı olan erkeklerle yatma fikrini sevmememe rağmen seçimden bu yana bu tarz adamları bir türlü bırakamıyorum. İnanılmaz derecede rekabetçi bir insan olduğum için birlikte olduğum adamın “kazanan” takımda olduğunu bilmek (kendi görüşümü haklı bulmama rağmen) içimdeki rekabet duygusunu dizginleyemediğim bir arzuya dönüştürüyor. Trump’a ve destekçilerine olan kızgınlığım zaman zaman depresyon, kaygı ve öfkeye dönüştüğü için o destekçilerden biriyle yatınca sanki kendimi haklı çıkarmış gibi garip bir his duyuyorum. Bu kesinlikle “Ya onu değiştirebilirsem?” gibi klişeleşmiş bir düşünce değil. Trump’çılardan herhangi birinin beni sevmesine ihtiyacım yok. Sadece bu çılgınca politik gerilimin aynı zamanda harika bir cinsel gerilim yarattığını keşfettim.

Ayrıca, garip bir şekilde, Trump destekçileriyle yatmak aynı zamanda kendi siyasi ve kişisel değerlerimi de bir kez daha doğruluyor. Bunların hiçbiriyle ciddi bir ilişkiye giremem. Yani bazı haberlerin neden beni gözyaşlarına boğduğunu anlamayacak ya da Trump’ın son tweetini okuduğum zaman neden telefonu duvara atmak istediğimi bilemeyecek biriyle yaşayamam. Benim için farklılaşan siyasi fikirler ilişkiden soğutan bir durum (çevirmen notu: ama vermeme engel değil :D). Fakat bu durum aynı zamanda yukarıdaki kaçamakları da daha kolay kabullenmemi sağlıyor: bunlar aslında nefret seksi yapmak için harika fırsatlar. Başım ağrımadan, duygusal yük taşımadan ve cinsel açıdan tatmin olmuş bir şekilde çekip gidebilmek beni benim gibi liberal eğilimleri olan kişilerden daha güçlü biri haline getiriyor.

Bu sürdürebilir bir durum mu? Muhtemelen değil. Aslında nadiren de olsa bana ekstra stres getiriyor ve uzun vadede bu tarz bir uzun ilişki içinde olmak istemiyorum (çevirmen notu: Şair burada sinir olduğum alfalar beni sikti, artık ilişkide beni pohpohlayacak beta arıyorum diyor 😀). Ama şimdilik siyasi görüşünden nefret edeceğiniz biriyle yatağa girmenizi şiddetle önerebilirim.

Çeviri: Help, I Can’t Stop Hooking up with Trump Supporters

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Çevirmen Hoca

Sitenin anti-feminist ve gözlemci abisi, kardeşi.

33
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
18 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
liberteryencoffeeanddeadliftMmaJoko WillinkSiyahFil Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Yavuz
Guest
Yavuz

Neler ogrenmistik bu siteden:

1. Kadinlarin ne soyledigine degil, ne yaptigina bakin (action matters)

2. Onemli olan kadindaki rekabet duygusunu ateslemek, canli tutmak

Bu siteyi seviyorum…

BenLark
Guest
BenLark

Hakkında makale yazılacak tespitler…Mesela sokak röportajlarını izleyin ve “bu ne konuşuyor ???” diyeceğin tiplerin ısrarı, konuşmalarındaki “sadece çıkarıma bakarım ” halleri ,(hiper kendini merkeze alma) agresif tavırları ve tahmin edilebileceği üzere boşanma oranlarının daha az olması ve ortamlarındaki “patriarchy” görmek bu kesimde , bir şeyleri anlatabilir.

“Eski Topraklardan” tan öğrenilecek şeyler var ama “eski toprak ” olmak modern dünya için artık pek flexible değil.

Güzel yazı teşekkürler

SiyahFil
Guest
SiyahFil

Ha?

YavuzHırsızEvSahibiniBastırır
Guest
YavuzHırsızEvSahibiniBastırır

Kadınları neden anlamaya çalışmamalısınız sorusunun kısaca özeti diyebiliriz.Kendine hiçbir yararı dokunmayacak,hayatına en ufak bir şey katmayacak bir konuda dahi böylesine marjinal bir düşünceye sahipken bile inandığını yapmayı değil yaptığına inanmayı seçiyor.İstediği olayı istediği şekilde kafasında kurgulamış.Kız size küstüğünde,soğuk davrandığında,aniden ilgi gösterdiğinde vs bunu anlamak için 1000 takla atmayın denilmesinin nedeni bu.Olay ne şekilde olursa olsun kadın onu kendi çerçevesinde yorumlayacağından dolayı anlayıp çözüm üretmeniz mümkün değil 🙂

Neka
Guest
Neka

Merhabalar bunu yazmam doğru mu yada yasak mı bilmiyorum istanbul avrupa bölgesinde yaşıyorum ve bazı konularda beni eğiticek akıl vericek kişilere ihtiyacım var yazarlarımızdan kendine öğrenci arayan biri var mı burdan sağolsun herkes yardımcı oluyor bu konuda bi sorunum yok ama öğrenicek çok eksiğim var biliyorum

Robert
Guest
Robert

Kolaya kaçmamayı, kendi kendini eğitmeyi, bir yerden başlamayı, bir anda büyük gelişimi değil küçük küçük uzun vadeli değişimi… tavsiye ederim. Hala çözemediğin spesifik şeyler olduğunda insanlar zaten buradan yardımcı oluyorlar.

Özgür
Guest
Özgür

Amerika solcusunun Trump dusmanligiyla, Türkiye solcusunun reis düşmanlığı bir degil. Bı kere Trump reisten çok daha tassakli ve yaramaz(eğlenceli) bir adam. Haliyle destekleyeneleri de genelde yobaz değil, okuyan, tartışan ve baskın karakterli amerikan milliyetçileri. Bizde reise oy atan tayfa belli.

Traveler
Guest
Traveler

Oncelikle makaleyi cok kafa karıştırıcı buldum. Ana fikir kadınlara benzemeye çalışmak yerine her zaman düşüncenizi savunun onlara gore şekil almayın ve onlari soylediklerine gore degerlendirmeyin olsa da yanlis anlaşılmaya cok musait. Sanki gercekten topluma zararli olan ve hak özgürlüklere karşı düşünceleri savunun propagandasi yapiliyor gibi bir izlenim var. Ayrica ideoloji, hareket gibi konulari cok radikal uclarda benimseyen insanlarda bu tarz durumlarin gerceklesmesi cok daha soz konuşu. Tanidigim neredeyse her kiz kadin haklari konusunda hassastı, ama bunu ofansif ve uc noktalarda agresif sekilde savunanlar hep bir suru nane yemis tiplerdi. Bir şeyi savunak ve desteklemek yerine üç noktalara taşıyanlara genel olarak… Read more »

Seize
Guest
Seize

Zaten bu siteyi birilerine önermemdeki en büyük engel bütün yazıların bir bütün olarak kabul edilebilir olmasına karşın teker teker ele alındığında müthiş bir yanlış anlaşılma potansiyeline sahip olması.

panteistsofi
Guest
panteistsofi

Brocan ben seni ekşide de görüyorum aynı nickli sen misin o?

Lucky
Guest
Lucky

İyi çocuğun bekleyerek seksi kaçırması fakat kötü çocuğa “sen yaptırdın” yaftasını atarak sevişme girişimi çok açık.

Nazilerle beraber olan Fransız kadınları geldi aklıma.

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Hahahaha daha bugün redpillli bir arkadaşımla trump, rte, putin gibi maskülen liderleri tartışmıştık ve onları giderek sevdiğimizi belirtmiştik. Bu tür adamlar giderse ortam imamoğlu gibi cucklara kalır. Umarım hangi siyasi görüşten olursa olsun maskülen liderler hiç bitmez.

Özgür
Guest
Özgür

Öyle de değil be. Her maskulen lider iyi olmuyor. Reyisi geçtim de tarihte ne maskulen liderler var dünyanın amina koyan. O dönemlerde yaşasan keşke daha yumuşak bi yoneticimiz olsaydı derdin 🙂

El nino
Guest
El nino

Kardeş sen mal mısın. Senin isteyeceğin lider ülkenin götünü sikecek ama “maskülen” biri mi olmalı? Eğer böyle düşünüyorsan yukardaki feminist karıdan farkın yok. Şahsen cuck ama ülkesi için çalışan adam maskülen itten trilyon kat daha iyidir. Eğer dünyanın bugünki halini iğrenç buluyorsan bunların hepsi maskülen diye övdüğün insanların(!) suçu.

Robert
Guest
Robert

start Bolditalic “Eğer böyle düşünüyorsan yukardaki feminist karıdan farkın yok.” end Bolditalic

benlark
Guest
benlark

tanjant alfa tam bir low ıq sun .

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Lan yıkık sjwler(el nino, robert, benlark) ben maskülen olsun da halka zarar versin mi dedim? Trumpin abd halkına ne zararı var mesela? Atatürk gayet maskülen bir liderdi. O zararlı mı? Finlandiyanin efsane lideri Mannerheim maskülendi vs daha uzar gider bu.

Tekrar ediyorum ben diktatör olsun ülkeye zarar versin maskülen olsun yeter falan demedim angut herifler. Benlark da bana low iq demiş sorsan Kemal kılıçdaroglunu seviyordur ahaha

Tar
Guest
Tar

Abi arkadaşının 1-2 haftalığına takıldığı bir kızla konuşmak ne kadar mantıklı ? Ben kızla 3 hafta sonra okula döndüğünde buluşmak konusunda anlaştım (kızla aynı sınıftayız). Ancak aynı arkadaş grubunda bulunduğum kişiyle önceden takılmış olması ve kendisi çocuğu umursamadığını söylese de benim söylediğine pekte güvenememden dolayı tereddütteyim. Kızdan da hoşlanıyorum. Senin tavsiyen nedir abi ?

Seize
Guest
Seize

Bu yazıyı okuyup buluşmada öyle düşünmese bile kızla “ayrı” fikirde olup tartışmaya gidecek insanların”nerede hata yaptım” temalı soruları gözümde canlandı. Çerçeve hala kadının çerçevesi yavrucum, ne demek nerede hata yaptım?

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Trump sadece dindarlardan değil, politik doğrucu yobazlardan sıkılmış iyi eğiyimli Lİberteryenlerden de oy alıyor. Sözlükte de Trump’ı Tayyip, Demokratları chp sanan bir kitle var. Trump porno yıldızına çakmış adam yobazlıkla falan işi yok, Damadı yahudi.

Konunun özüne dönecek olursak, Trump’ın erkek destekçileri daha maskulen eğilimleri olan adamlar, kadınlardan da ciddÎ oy alıyor bence. Amerikan halkının özellikle doğa sporlarıyla ilgilenen, silah taşıyan kısmından oy alıyor. Bu da yapay ideolojilerle beyni yıkanmış kadının, ideolojisi ve biyolojisi arasında gidip-gelmesine sebep oluyor.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Bu arada yazdığım meslektaşım çevirmene değil, yazı reizin oylarını arttırmasın diyen arkadaşaydı.

Emre
Guest
Emre

Benzeri bir olayı tecrübe etmişliğim var. 2015’te hatırlarsınız üniversitelerde solcu patlaması vardı, o dönemler ben de aşırı milliyetçi-ırkçı takılan biriydim. Ortak arkadaşlarımızın olduğu böyle vegan,feminist, hdpli bir kız vardı ben de fikirlerinden dolayı kendisinden hiç hazzetmezdim. Sözümü pek sakınan biri olmadığım için kısa süre içerisinde tartışarak tanıştık. Ama kızın bana aşırı bir ilgisi olduğunu farkettim; nedense benimle daha fazla aynı ortamda bulunmak, tartışmak, konuşmak istiyordu. Fazla geçmeden arkadaşız ama sevişiyoruz tarzı takılmaya başladık, birlikte olduğumuz kısa sürede fikirleri değişti 🙂 Mahmut abi o süreçte de bu kız şöyle bir şey söylemişti “Kendi görüşümde olan erkekleri beğenmiyorum, senin gibi erkekleri beğeniyorum,… Read more »

Joko Willink
Guest
Joko Willink

Ben de comar olmama ragmen solcu modern yaklasip solcu kizlari tavliyorum snsjd. Disaridan havali acik goruslu gorunce cok kolay dusuyolar. Halbuki icimde tam bir anadolu comari yatiyor 😀

Mma
Guest
Mma

Ahahahwuhsa aklımdan geçmedi değik

coffeeanddeadlift
Guest
coffeeanddeadlift

Yaklaşık 3 sene travmalar içerisinde yüzdükten sonra TRP ile tanıştım. Yaşadığım travma ise tam olarak bu olayın Türkiye versiyonuydu. Kız kemalistti, ben ise o dönem feminizmin iyi ve doğru olduğuna inanan, spor yapmayan, obez, ruh ikizimin o hatun olduğuna inanan, solcu, tertemiz(!) bir iyi çocuktum ve hatuna köpek gibi aşıktım. Sonra kızın başka bir lisedeki Atatürk düşmanı bir çocukla sevgili olduğunu öğrendim. O dönem üniveriste sınavına hazırlık dönemi olduğu için hiçbir şeye odaklanamıyordum. Çok öfkeliydim ve olaya anlam veremiyordum ta ki TRP ile tanışana dek. Bu yazıyı okurken ne kadar kahkaha attığımı tahmin bile edemezsiniz 😂😂😂. Emin olun bu olay… Read more »