Bir “hayatta kalma” stratejisi olarak mavi hap – kırmızı hap

Karanlık Rüya’nın bir Tweetini gördüm:

Mavi haplı, feminen düzende yetişmiş bir erkek olmak her zaman kötü değildir. Çirkin fakat iyi huylu kızların veya kalabalık geçmişe sahip sorunlu kadınların da temizlenmesini sağlar. Ben en çok çirkin fakat iyi huylu kızlar için seviniyorum.

Ben de bunun üzerine aslında tweete cevaptan çok aklıma gelen şu şeyi yazdım:

Uyumlu olanın hayatta kalması (üremesi) anlamında, evrim açısından mavi haplıların çoğu (bedeli yüksek olsa da) başarılıdır. Boşanma, modern kadınlar, vs. diye diye çocuksuz kalacak bir kırmızı haplı ise evrimsel açıdan başarısızdır. Uyum sağlayamayıp silinmiştir.

Şimdi evrim teorisindeki “uyumlu olanın hayatta kalması” mekanizması, gündelik dilde genellikle yanlış kullanılıyor. Birincisi burada önemli olan uyumlu olmak, fiziksel olarak güçlü değil. Örneğin dünyaya göktaşı çarpar, güçlü t-rex dinazorlar yok olur, ufacık uçan dinazorlar hayatta kalırlar.

Ayrıca uyumlu olmak, birey için illa pozitif bir şey olmak zorunda da değil. Yani bireye eziyet eden, bireyin hayatını zorlaştıran bir şey de olabilir.

İkincisi ve daha önemlisi, burada hayatta kalmak demek, bireyin hayatta kalması demek değil. Bireyin gelecek nesillere geçmesi demek.

Örneğin Rıfkı ve Sıtkı adında ikiz kardeşler düşünün. Rıfkı, 25 yaşında evleniyor ve Sıdıka’dan 3 çocuk yapıyor. Rıfkı tam bir mavi haplı, karısının elinde inim inim inliyor ve 35 yaşında stresten, dırdırdan, vs. kalp krizi geçirip ölüyor.

Sıtkı ise biraz da Rıfkı’nın tecrübesini görünce evlenmiyor. Hovardalık yapıyor, kadınlarla başarılı. İşinde de başarılı. Aradan yıllar geçiyor, Sıtkı 75 yaşında, başarılı ve aile hariç görece doyumlu bir hayatı var. Bir çocuğu yok. Sıtkı öleli 40 sene olmuş.

Evrimsel açıdan Rıfkı hayatta kaldı, Sıtkı ise hayatta kalamayacak.  Uç örnekler verdim tabii her mavi haplı böyle berbat hayat yaşamıyor ama olayı anlatmak için abarttım. Sıtkı daha başarılı olabilir, Sıtkı başarısız değil. Ama Sıtkı, insanın en önemli ve temel biyolojik misyonlarından birinde başarısız, Rıfkı ise başarılı. Nokta.

Evet ben de dahil çoğunuz Rıfkı olmak istemeyiz, illa iki seçenek varsa Sıtkı olmak isteriz. Ama evrimsel açıdan başarının tanımı bilimsel, duygusal değil. Tanımı ben yapmıyorum. Sıtkı genel olarak başarılı ama üremekte, neslini devam ettirmekte, temel biyolojik misyonunda başarısız. Herkes her konuda başarılı olacak diye bir şey yok ama bu konuda Sıtkı’nın başarısızlığı bariz.

Birkaç yorum alacağım:

Bireyin “neslin devamı” diye bir amacı olmaması gerekiyor. Ayrıca mavi haplinin uyumu dediğimiz şey birçok şeyi göz ardı etmek. Anlamadım. Karanlık rüya ve sen en sonunda “herşeyi siktir edin mavi haptan devam ” mı diyorsunuz ?

Bireyin neslinin devamı diye bir amacı olmaması gerekiyor biraz komik bir önerme. Sen bunu bastırabilirsin ama temel biyolojik amaçlarımızdan birisi bu.

Mavi hap bir “hayatta kalma” stratejisi olarak başarılı bir strateji. Bunu mavi hapı övmek ya da mavi haplı olun demek için söylemiyorum. Sadece mavi hap neden bu kadar güçlü, bünyeden atması neden bu kadar zor, onu görmeniz için söylüyorum.

Bunu söyleme sebeplerimden birisi de son zamanlarda kırmızı hapın feministlere taş çıkartacak evlenmeyin, aile kurmayın ve çocuk yapmayın propagandası. Kırmızı hap gençleri, mavi haplı olmayacağım diye “hayatta kalmak için uyum sağlayamayan” zayıflara döndürmeye başladı.

Mavi haplı beta olup, kadının kölesi olan, üzerinden 500 kişi geçmiş kadını sineye çeken bir enayi olmak mı zayıflık ? Bu entel dantel değil tam tersi maskulen bir düşünce. Şuanda bana Matrix’de ki sahte eti yemeyi öneriyorsun. Red pill camiasının en iyisinin bu yorumu üzdü.

Evrimsel psikoloji kırmızı hapın ana temeli ise, üreyemeden gitmek uyumsuz / zayıf olmaktır. Üzdü, maskülen, Matrix zart zurt bilimsel olarak neyin ne olduğunu değiştirmiyor. Bu adamlar kadın kölesi olmuyorlar ama aynı zamanda uyum sağlayamayıp siliniyorlar.

Burada asıl anlatmaya çalıştığım şeylerden birisi de tam da bu gibi kadın kölesi olmayacağım diye kırmızı hap mankafası olup sonra gen havuzundan silinmek. Mavili eziliyor, acı çekiyor ama en temel insani fonksiyonda çocuksuz kırmızı haplıdan başarılı.

Eğer şartlar uygun değilse, sırf neslin devamı diye realiteye uzak, acı ve sıkıntılı bir beraberlik yerine yalnızlığı gittiği yere kadar tercih edebilirsiniz. Bu sizi mankafa yapmaz. Duygularınızı rasyonel gerçekliğe yatırıp uygun işler yapın. Bunlar sizi mankafa yapmaz dostlar.

Kırmızı hapta aşırıya giderseniz evrimsel açıdan mavi haplıdan çok daha başarısız adamlar olursunuz diyorum ki birçoğu o yolda gidiyor. Mavi haplı olmayıp da aynı zamanda hayatta kalabilen makbuldür, korkudan silinen değil.

Sizin kendinize yaratabildiğiniz tek alternatif ikilisi ya kadın kölesi ya evlenmemiş ve çocuksuz adam ise, sizi mutlu, doyumlu ve çocuklara sahip olduğunuz bir ilişki kuramadığınız, sadece ya yalnızlık ya acılı ilişki arasında kaldığınız için, bu önemli konuda başarısız yapar. Ya yalnızlık – ya acılı ilişki seçeneklerinden başkasını göremeyeni mankafa yapar.

Uyum açısından değerlendirince şimdi uyum sağlayamayıp yada sağlamak istemeyip ülkeyi terk eden ve yurt dışında yaşamayı tercih eden adam ülke şartlarına uyum sağlayıp vasat yaşama adapte olan adamdan daha mı başarısız? Evlenmeyen (çocuk yapmayan) yüksek değerli erkekler de var.

Ne alaka? Göç önemli bir adaptasyon aracıdır, insanlık tarihi boyunca da böyle olmuştur. Kalıp adapte olan da gidip adapte olan da uyumlu. Ama konuyla alakasız zira evrimde hayatta kalma demek bireyin hayatta kalması değil gelecek nesillere gen aktarması demek.

Çocuk yapmayan yüksek değerli erkekler değersiz değiller, sadece evrimsel olarak, bireyin en önemli biyolojik misyonu açısından başarısızlar. Başka alanlarda başarılı olabilirler. Özellikle bizim gibi evrimsel psikoloji ve evrim teorisi temelli bir alanda olup da bunu önemsiz saymaya çalışmak nafile bir çaba.

Bu arada tarih boyunca ve günümüzde hala, yüksek değerli erkeğin en önemli göstergelerinden biri, çoğunlukla birden fazla kadından çocuk sahibi olmaktır. Tüm çok başarılı, zengin, ünlü, vs. adamlara bakın. Çoğunun birden fazla kadından minimum 2-3 çocuğu var. Yüksek değerli olmak için herkes bu kritere sahip olmak zorunda değil ama bu kriter yokmuş gibi davranılması da saçmalık.

Birkaç ay önce Rollo Tomassi yüksek değerli erkek olma yolunda yapılması gerekenler diye bir liste yayınlamıştı ve orada 20’lerinde vazektomi olun diye bir madde yazmıştı.  Erkeklerde vazektomi, sperm kanallarının kesilmesi, bağlanması veya mühürlenmesi ile uygulanan cerrahi bir doğum kontrol yöntemi. Bu cerrahi operasyonun geri dönüşü var ama operasyondan sonra yeniden çocuk yapabilme kabiliyetinizin geri dönüşü o kadar da yüksek değil (Rollo muhtemelen bundan bihaber zira kırmızı hapta vazektomi konuşulduğu o dönemde çoğu yorumda geri dönüşü var deniyordu):

Vazektomi yönteminin geri dönüşü teorik olarak mümkündür. Ancak iş pratiğe geldiği zaman geri dönüşüm oldukça problemli bir durumdur. Aslında uygulamanın kişiye göre en dezavantajlı yönü budur. Çünkü geri dönüşüm oranı hemen hemen %50 civarındadır. – Vazektomi nedir?

Burada benim uyarım, kırmızı hapı gelecek nesilsiz erkekler ordusu yaratacak bir şekle çevirdiniz mi, kırmızı hapın karşısına, insanın en temel dürtülerinden birinin alırsınız ve olayı yok edersiniz. Rollo farkında olmadan bu tweet ile bunu yaptı mesela. İnsanları haklı bulduğum sebeplere yanlış çözümler üretiyorlar ve bu, kırmızı hapı aşırı marjinal ve düpedüz toksik bir noktaya sürüklüyor.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

89
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
17 Comment threads
72 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
36 Comment authors
anonredfieldspongebob squarepantsGölgeThomas Angelo Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Gündüz
Guest
Gündüz

Merhaba .Yazı için teşekkürler Mahmut abi.Çok güzel bir konu .Bana göre Mavi haplı olup yani bir ezik , kadının her dediğini okey sanan , kısacası yavşak olmak sıkıntı , Kırmızı haplıyım diyipde kadınları görmeye gözüm yok demek , cinsiyyet orqanlarına bir olay yapmakda sıkıntı.Kırmızı hapı öğrenibde kadın düşmanı oluyorsanız olay kırmızı hapdan çıkmışdır zaten.Kırmızı hap kadın erkek ilişkilerinde çok aydınlatıcı bilgiler veriyorda bunu oğrendikden sonra ben küsdüm kadınlar şöyle böyle demek yalnış tabi gidin önünüze gelen bir Narsist ve ya borderline ile evleninde demiyorum .Kırmızı hapda kadın erkek ilişkilerinin dinamiklerini yargısız ve nefretsiz şekilde anlayıb hayatda kendini geliştirib normal bir… Read more »

Yasin
Guest
Yasin

Katılıyorum. Bu yüzden kırmızı haplı maskülen erkek olmayı çoğunlukla karakterinize veya kendinize edinmeniz gerekir fakat bu tek başına yetmeyecektir. Yani evlenmeme, nafaka vb. gibi sebeplerden evliliklerden kaçmak bana kalırsa blackpill mentalitesi taşımaktadır. Çünkü belirli sebeplerden kaçabilmek için kendini temelli o kurumdan çekiyorsun. Redpill sana bu konuda etik bir erkek olmanı ve doğru kadını seçmeni söyleyecektir bu yüzden kadın doğasını anlıyoruz. Aynı zamanda bir erkek baştan sonra alfa özellik taşıdığı zaman Mahmut abinin dediği gibi belirli süre sonra mankafalı zayıf erkeklere dönüşme durumları oluyor. Ying yang gibi düşünün biri yokken diğeri de olmayacaktır. Hormonlarımız çoğunluk testosteron vardır erkeklerde fakat azınlık olarak… Read more »

Mehmet
Guest
Mehmet

Bence Matrix Rolloyu ellerine aldı çünkü yüksek değer erkek zırvası vs cidden toplumun psikolojisini bozdu,kimle konuşsam bu kadınlar iflah olmaz kafasında ve tüm dünya böyle.Ayrıca farkettiyseniz hep eğitimsiz insanlar bolca çocuk yapar ve cehaletini yayar,burada tek olay genetik sonsuzluk değil yaşam tecrübeni ve bilgeliğini de çocuklarına aktarmaktır benim için,ben ülkemi ve milletimi cehalete emanet edemem,kırmızı haplı biri olarak her zaman evliliğe açık biriyim(böyle dedim diye direk her kızla ciddi olma amacım var sanmayın),psikolojik ve biyolojik yeterliliğin bi erkek için ne kadar önemli olduğu bilinmeli(sigara,bel altı herşey,alkol),kafası kel takım elbiseli bilmiş heriflerin ezik psikolojisine, içlerindeki mgtow zihniyetine maruz kalmamak lazım

Adam
Guest
Adam

Bu ve daha birçok problemin çoğu biyolojik evrim hızının, psikolojik ve kültürel evrim hızına yaklaşamamasından.

Malbonte
Guest

Kırmızı hapı ekşi sözlükte türkiyede yeni yeni popüler olmaya başladığı zamandan beri takip ediyorum. Ben hiçbir zaman redpillci olarak tanımlamadım kendimi ama ilk başlarda en azından mevcut sorunlar üzerine argümanlar sunabilen bir yapısı vardı. Şimdiyse neredeyse çoluk çocuk şeysine döndü. Zaten takipçi kitlesinin de yaş ortalaması düşüktür muhtemelen. Şimdi de rollo genç erkeklere vazektomi falan önermiş. Ne önerdiğini bildiğinden bile şüpheliyim. Ve maalesef en entelektüel olduğunu düşündüğümüz redpill yorumcuları bile bazen çok çiğ ifadeler kullanıyorlar. Geçenlerde karanlikruyanın youtube kanalının yorumlarında dolaşıyordum hadi kadınların aşağılanmasını anlıyorum ( ki bu da çirkin bir şey aslında ama neyse redpillde çok yaygın olduğu için… Read more »

kemal
Guest

Mahmut abi siz de kırmızı haptaki bu tarz nefret söylemlerinden rahatsız oluyor musunuz? Gerçekten entelektüelitesinin yüksek olduğunu düşündüğümüz karanlıkrüya tarzı yayıncılar bile bazen böyle absürt konuşuyorlar. Diğerlerinden bahsetmiyorum bile. @Malbonte nickli yorumcunun referans ettiği yorumlara ben de denk gelmiştim ve karanlikruyayı severim normalde ama ben bile abartı buluyorum bazı hallerini. Redpillciler feministleri ve yaşlı kadınları sevmiyorlar okey de adamlar erkeklere de tavır almaya başladılar ahaha. 30 yaş üstü kadınlar değersiz, onlarla beraber olan erkekler de beta,tercih edilmeyen ezik erkekler onlar da değersiz diyecekler neredeyse. Kendi halinde adamların kimlerle beraber olacağından onlara neyse artık. Bu cpd muhabbeti beni sıkmaya başladı bu… Read more »

Thomas Angelo
Guest
Thomas Angelo

Karanlık rüya 30 yaş üstü kadınları aşağıladığı yok. adamın bu konu ile ilgili yazılarını okumanı öneririm.

https://www.ayrilikacisi.org/30-yasindan-sonra-her-kadinin-eti-yenmez/

https://www.ayrilikacisi.org/30+-yasindan-sonra-her-kadinin-eti-yenmez-(bolum-2)/

Yousen
Guest
Yousen

Ya da evrim teorisinin yanlış olmasından.yaradanın erkek ve kadının fıtratını yaratıp erkek ve kadını huzurlu edecek kuralları bildirmesine rağmen.hem erkelerin hem kadınların sorumluluk almadan kolay yola gitmesinin sonuçları.toplumun bunları meşru hale getirmesinden kaynaklı.bir insan çocuğu oldu diye başarılı ya da başarısız olmaz.
Karşı cinsle ilişki girme,çocuk yapma arzuları içine konmasına rağmen doğru belirlenen kurallara göre yapmasıyla, başarılı olur.

Adam
Guest
Adam

Konu dışı ama aynısını düşünen varsa bir kıvılcım olur diye yazıyorum: Ben inançlı biri olarak evrimi yaratıcının yaratma sanatı olarak görüyorum. (Bu konuda görüşlerimi etkileyen kişi Sinan Canan’dır bi kulak vermenizi tavsiye ederim.)

Onun dışında bazı şeyleri tartışabilmemiz için en azından kavramlarda eşitlenmemiz lazım.

Yani evrimi kabul etmeyen biri kırmızı hapın temelini kaçırır. Psikoloji, biyoloji, nöroloji gibi bilimleri elinin tersiyle kenara itmek zorunda kalır.

Bunlar biraz eşelendiğinde altından evrim çıkar. Başta yazdığımı, bunları eşelediğinizde imanınızdan olmayın diye yazdım.

dev
Guest
dev

30 yaşlarında 20 yaşında geçmişi bilinen okumamış etmemiş köylü kızı alıp evlenin çoluk çocuğa karışın kırmızı hap var diye evlenmem ben kafasına girmek saçma, kızı bulmak için de anne, teyze ne varsa artık akrabalardan faydalanın

tylerrr
Guest
tylerrr

hocam bu memur taşralı adamın fantezisi zaten.ama yüksek eğitimlinin de asla yanasmayacagi birşey.o kadınları da görüyoruz müge anli’da garanti değil artık.

dev
Guest
dev

@tylerr müge anlıda gördüğümüz kişilerin eşleri mavi haplı beta birkaçını izlediysen fark etmişsindir zaten adamların olaylara yaklaşımlarından, ama sen eğitimli ve kırmızı haplı bir birey olarak farkını ortaya koyup kızı yolda tutmayı bileceksin ve şehirde yaşatacaksın zaten (bir problem çıkmaması için evlenmeden önce bu noktada kızı iyi tartmak önemli), bence tarif ettiğim kız modeli eğitimli bir kız modelinden daha zararsız olur üstüne daha genç olur. üniversite okumuş olan kızların hem geçmişi kalabalık olabiliyor hem de okuduğu için tepene çıkabiliyor, (bana hiçbir kadın gelip ev işiyle falan uğraşmamı söyleyemez mesela) bu gibi durumlarla uğraşmaya gerek yok hele bir de ekonomik olarak… Read more »

tylerrr
Guest
tylerrr

Hocam mesele ev işleri değil benim için onu dışardan da hallederiz.Bir ömür yaşayacağım biri bana yakın seviyede eğitimli olmalı.En azından kendini geliştirmeye açık olmalı.Bence bunu çok hafife alıyorsun ama o kadın senin çocuklarını yetiştirecek.Egitimli genç hatun da çok.Ki ben 40’a yakınım zaten gidip 19lukla evlilik planlamiyorum.Aslina bakılırsa zekası bile çok önemli potansiyel çocuklar açısından ama çoğu adam bunu da sallamıyor tabi.

dev
Guest
dev

çocuk zekasının büyük ölçüde kadın genlerinden geldiğinin varsayıldığı araştırmalar çürüdü öyle bir şey yok, çocuk zekası işi şans biraz da iyi gen vurur zeki olur çocuk, etrafta ne salak çiftler biliyorum çocukları cidden zeki olan, diğer yandan küçüklüğümden beri tanıdığım bir kız var, babasını annesini iyi tanırım anne baba öğretmen harika insanlardır (ben de 30 a dayandım neredeyse) kızları orospu oldu mesela bozdu üniversitede üstünden geçmeyen kalmadı ve hala partiliyor, şimdi şey diyebilirsin bu eğitimli çift bir şeyleri yanlış yapmış olabilir bilemiyorum bu konu muamma, demek istediğim inan hiç belli olmuyor çevre faktörü, arkadaş çevresi, kızın içinde bir şeylerin oynaması… Read more »

Can
Guest

Çocuğun zekasının anneden geçmesi ne zaman çürütüldü? Ben de büyük çoğunluk anneden geçiyor diye biliyorum. Çocuk baba ve anneden kromozomal dna yı alır ama anneden aynı zamanda mitokondriyal dna yı da alıyor. Anne daha çok etkiliyor maalesef.

tylerrr
Guest
tylerrr

Hocam dediğim gibi bu senin yaşam tarzinla,kulturunle baya değişiklik gösteren birşey.Senin kastettigin evlilik de güzel yürür ama benlik değil işte.Ben tip doktoruyum ailemde aynı şekil ve lise terk hatunun bana uyum sağlayamayacagindan eminim.Daha önce onlarla da oldum çünkü.Kisa süreli olsa neyse eş seçimi çok bambaşka bir konu.Birde ülkedeki her üniversite mezunu partiler diye birşey yok hatta nitelikli yerlerde genelde daha az döner o işler.Benim çevrem evli barkli çok da güzel anne olan doktor hatunlarla dolu.Ama yine diyorum özellikle ailendeki kadınlar o şekilse sen en iyi bahsettiğin tarz kızlarla ilişki kurarsın.Ve zeka asla şans işi değil hatta neredeyse tamamen genetik.

Can
Guest

@dev
Okumak isteyip okuyamamış kız bu devirde düşük ihtimal aslında. Hem sen genç kız olsun istiyorsun hem de evde otursun istiyorsun. Seninle evliyken de ben bu okla gitmek istiyorum deyip çocuk yapmayı erteleyebilir. Okumak istemeyen, direkt evlilik üzerine hayat kurmak isteyen bir kızla evlenmelisin bence sen.

nurr
Guest
nurr

Bu tarz kizlar biraz erkek fantezisi bana kalırsa.İsteyen istediği tarz insanı tercih edebilir.Ama üniversiteyi direkt partilemelekle,sevismekle eşdeğer tutmak cidden eğitimi önemseyen kadınları zan altında bırakıyor.Böyle adamlar kendi kızlarını nasıl yetiştirecekler,ortaokuldan sonra mağaraya mi kapatacaklar çok merak ediyorum gerçekten.

dev
Guest
dev

üniversite mezunu kızların büyük bir bölümü, üniversite döneminde ilişki yaşıyor kimisi kısa süreli fazla partner sayısına sahip oluyor kimisi bir kişi ile uzun yıllar götürüyor (evli hayatı yaşıyor, o herif ile ilişki evliliğe giderse ne mutlu ona), ilişki yaşamış (alfa dul, ilk erkeğine takılı kalmış, ortam kızı olmuş, geçmiş deneyimlerine takılı kalmış vb.) kız alacağıma, yukarıda anlattığım kriterlere uyan kız alır onun riskine girerim daha iyi, bir kızın üni mezunu olmuş olmamış benim için önemi yok zaten, hepsi öyle değil konusu için ise riske girmem, üniversiteli kızlarla tabak çevirmek kolay ve eğlenceli oluyor, hele maddi olarak iyi bir duruma geldiysen,… Read more »

NoName
Guest
NoName

Uzun ilişkisi olsa kötü kısa süreli ilişkisi olsa kötü :/ Size hayalinizdeki köylü kızıyla mutlu evlilikler.

spongebob squarepants
Guest
spongebob squarepants

çocuğun zekası çocuk kız ise hem anneden hem babadan gelir erkek ise direkt olarak anneden. X kromozomu tarafından aktarılan bir şey zeka. zeki kadınların genelde zeki çocukları olur. zeki erkeklerin zeki çocuk çıkartabilme potansiyelleri kadınlara nazaran daha düşük. hadi bunu geçtim genetik dediğin şey de ortaokulda öğrendiğin o çaprazlamalar kadar kolay bir şey değil. annenin babanın çocuğu yetiştirme tarzı, çocuğun kendi edindiği çevre derken zekasını kullanma ve yönlendirme gibi durumlar farklılığa yol açıyor. kadının da erkeğin de eğitimli olması lazım. kadının eğitimli olması bir tık daha önemli olabilir çocuk için. ama siz üniversiteye gidenler orada burada sürter kafasıyla yaşıyorsanız zaten… Read more »

Gümüş Cevheri
Guest
Gümüş Cevheri

Kırmızı hapta anlatılan, inşa et gelirler şeklinde. Maskülen bir zihin seti oluşturmak her durumda gerekli olsa da güçlü bir çerçeve oluşturmak gerçek dünyada oldukça zor. Rekabet yüksek, ortalamadaki %80 erkek ise tembel. Bu zorluk karşısında ortalama kırmızı haplı aşırı uçlara gidiyor. Bu hapı alırken, evet inşa edeyim ama onlar gelirken, ben de onlara yürüyeyim şeklinde optimizasyonu gerçekçi görüyorum. Beta olup ödemeyi reddetme tarafındayım fakat gri alanlar yaratıp dikkatli şekilde yaşam sürdürülebilir.

Alp
Guest
Alp

Biraz özeleştri yapma vakti geldi de geçiyor bence. Redpill fikirler manzumesinin (ben felsefe veya bir hareket olduğunu düşünmüyorum) bu site aracılığı ile salt “oyun” olarak yansıtılmasının sonuçlarını yaşıyor bir çok insan(genç erkek). Kırmızı hap “kadın tavlamaya” indirgeyen bir harekete dönüştürüldü. Bu sonuçta, bu sitenin de büyük payı var. Bu tarz oyunlar zaten pratikle 6 ayda çözülecek mevzulardır. Esas problem bir erkek olarak doğduğunuzda değersiz bir insan oluşunuz. değer yaratmadığınız sürece erkek olarak kanunun zorla dayattığı insan hakları harici hiç bir sempati, haklılık, özgürlük, anlayış vs görmeyeceğiniz. Bakmayın feminist solcu saçmalıklara, insanoğlu eşşek gibi yarattığı değer üzerinden ölçülüyor. O değeri de… Read more »

nice shot
Guest
nice shot

Sitenin mentalitesini arkasından anlayıp hapı kırmızı fitil, oyunu da single player sanan kişiler olabilir ve bu gayet normal. Her çeşit var. İşler ters gidiyorsa (özellikle ilişki ve kişisel mentalite olarak) kişi biraz daha burda zaman geçirmeli. Sağlıklı anlayışa sahip bir kişi senin deyiminle sağa sola sıka sıka ilerlemez, sitedeki oyun ve hap bakış açısını sitenin anlattığı düzeyde kavrayacak kadar sitede zaman geçirir. Bunu yapmadan da ateş etmez. boşa sıkmışsın Tabii ki sitedeki yazılanları baştan sona kabul et demek değil bu. Sadece siteden çıkarmamaları gereken sonuçları çıkaranları ve tembelleri, onları alman gerekenden fazla ciddiye alıp yorum yapmışsın. İnsan oğlunun “eşşek gibi”… Read more »

Selim
Guest
Selim

Yani Rollo’nun,feminist ideolojinin baskın olduğu bir toplumda yaşıyoruz,birçok erkeğin beyni feminist ideoloji ile yıkanmış o yüzden mavi haplı davranıyorlar tezi, ne kadar ayakları yere basan bir tez ? Bu tartışılır! Erkekler feminist iideolojiden bu kadar çok etkilenselerdi feminist davranırlardı,feminen değil! Efendi erkeklerin ortaya çıkmasının sebebi ,ya da toplumdaki erkeklerin feminenleşmesinin sebebi,feminist bir toplumda yaşıyor olmamız mi? Halen erkeklerin baskın olduğu toplum yapısı silindi mi gerçekten? Bir çok araştırma bunun aksini söylüyor halen erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz . Rollo kendi açısından bakınca,mavi haplı erkek tipinin bu kadar çoğalmasını,feminist ideolojiye baglıyor ve kırmızı hapı bir antifeminist ideoloji olarak kullanıp atağa geçiyor.

Malbonte
Guest

Bence de feminist olmakla feminen davranmak başka şeyler. Feminist olup alfa olan kadınlarla başarılı olup kadın haklarını savunan pek çok erkek var. Pek çok kırmızı haplıdan da başarılılar hayattaki üretkenlik konusunda. Bence de rahat yaşam koşulları erkekleri biraz saha hantal yaptı.

rakım buzlu olsun
Guest
rakım buzlu olsun

Sırf bu rezil düzene karşı durmak için bile çocuk yapın. Sürtüklerle ve feminist karılarla aynı kağıda imza atmayın yeter.

En azından evliliği yürütebilecek bir kadın bulursanız ve yaşınız 30 bandının üstündeyse evlenin gitsin amk.

”Köylü kızı olacak aga helal süt emmiş karı olacak” diyen piçleri dinlemeyin. Gerçek boynuzcu hatunlar anadoludan çıkıyor tecrübeyle sabit.

Akıllı, erdemli, anası babası belli, çalışkan ve sabır edebilecek bir karı buldunuz mu yapıştırın.

Zaten kendinizi inşa ettiyseniz diğerlerine göre daha kaliteli kadınları kendinize çekersiniz.

umut her zaman var.

Lyku
Guest
Lyku

Hocam buradaki soru insanların hayattaki amacının ne olduğu. Bizim amacımız her ne olursa olsun DNA’nın bir sonraki nesle aktarımı mı yoksa mutlu olmak mı?

Hatta daha sert bir örnek vereyim; 20’li yaşlarının sonunda, ailesinin tanıştırdığı kızla evlenen, hayatında hiç sevgilisi olmamış, evlenir evlenmez 2-3 çocuk yapan ama karısından her gün psikolojik şiddet gören bir mavi haplı mı yoksa 40 yaşında, bekar, onlarca kadınla birlikte olmuş, neredeyse her türlü şeyi yapmış, sevgilisi ile istediği gibi bir hayat yaşayan, kadınların peşinde koştuğu bir kırmızı haplı mı?

Teoman
Guest
Teoman

Bizim toplum her şeyi çok uçlarda yaşadığı için bu konuda bundan nasibini aldı. Aklı selim herkesin basitçe anlayabileceği bir olayı bile uzun örnekler ile açıklamak zorunda kalıyor Mahmut Abi ve diğer önde gelenler.

Kırmızı hapı duyan birçok kişi işin aslını öğrenmek yerine yaşadıkları travmaları kadınlara yükleyip içlerindeki öfkeyi kusmaya başlıyorlar.

En önemli meziyetin duygusal kontrol ve rasyonel düşünce olduğu bilincine varmayan herkes asla maskülen olamayacak ve bu şekilde devam ederek gen havuzundan silinecek. Belki bu da bir doğal seleksiyondur.

GURUR VE ONUR
Guest
GURUR VE ONUR

Erkek adam sitesinde alıntı olarak da olsa yorumumun bir yazı da geçmesi beni oldukça memnun etti. Şahane tespitler, gerçekçi yaklaşımlar ve mantıklı analizler. Ne alaka denilen kısım ile ilgili kendimi yeterince ifade edemediğimi fark ettim. Verdiğim örnekte nasıl yurtdışına gitmek bir başarı değilse çocuk yapmak ve evlenmek, aile, yuva kurmak da bir başarı değil. O açıdan alakasız duran bir örnek verdim. Bilimsel açıdan bir başarı olabilir ama bana göre değil. ”Başarı” daha farklı bir olgu.

Haluk
Guest
Haluk

Redpill’e hakim olan bir psikolog önerebilir misiniz(İstanbulda yaşıyorum)

ygzD
Guest
ygzD

Yani bu şey demeye benziyor, ölmektense tutsak altında yaşamak “hayatta kalma” stratejisi olarak daha iyi bir seçenektir, daha iyi bir seçenektir ama ben tutsak altında yaşamaktansa ölmeyi tercih ederim mesela, bu yüzden evet dediğin argüman doğru olsa da ben çocuksuz bir kırmızı haplı olmayı tercih edeceğim her zaman çocuklu bir mavi haplı olmaktansa

Gölge
Guest
Gölge

Çocuklu bir kırmızı haplı ol diyoruz.

özlemm
Guest
özlemm

Mahmut bey, boşanmış kişilerde tekrar evlenmek kadınlara kıyasla erkeklerde daha fazlaymış.Hatta boşanan adamların yüzde seksene yakını tekrar evlenmeyi tercih ediyormus.Evlilik daha çok kadınlara uygun birşeyse sizce neden ikinci evlilikte durum böyle değil?Tam tersi olması gerekmez miydi?