Kadınlara güvenmek

Kadınlara nasıl güveneceğim? Kadınlara güvenim kalmadı. Hiçbir kadına güvenilmez gibi geliyor.

Bu soruyla çok karşılaşıyorum. Bugün Karanlık Rüya’nın Youtube kanalında bir yorumda yine görünce bu konuda bir yazı yazayım dedim.

Her şeyden önce bakmanız gereken şey, kadınlara güvenme ihtiyacınızın yaşınıza, ilişki durumunuza ve aslında gerçek dünyaya uygun olup olmadığı. Çoğu erkeğin maalesef kadına güven ihtiyacı, yetişkin bir erkeğin olması gereken ihtiyacının çok üstünde. Bir yatırım tavsiyesi olarak kırmızı hap yazısında bu işlere biraz yatırım gibi bakmanızı ve böyle bakarak kırmızı hapın ne olduğunu daha iyi anlayacağınızı söylemiştik:

Toplumda erkeklere pompalanan yaygın yatırım danışmanlığı şu. Senin yatırımını yapacağın tek bir şirket var ve bu şirketi buldun mu tüm paranı ona yatıracaksın. Böyle yaparsan zengin ve mutlu olacaksın. Eğer 20lerinde şirketler yüzüne bakmıyorsa ve senin yatırımlarını kabul etmiyorsa üzülme. Sabredersen kötü yatırımcılarla iş yapmaya hevesli şirketler sonra senin değerini anlayacak ve senin değerini anlayarak senin ona yatırım yapmanı isteyen o özel şirkete tüm yatımını yapacaksın.

Kırmızı hap da tabii ki “olur mu öyle şey, bu şirket batınca sıfırlanırsın, her şeyini bu şirkete yatırma” diyor. Paranın (duygusal yatırımının) büyük kısmı başka şirketlerde olsun (kariyer hedeflerine, arkadaş grubuna, hobiler). Hatta bir şirkete önemli miktarda para yatırmadan önce birkaç şirkete azar azar para yatırıp iyi şirketin kokusunu alacak bir kurt yatırımcı olmayı öğren diyor. Tek bir şirkete yatırım yapacaksan ona o yatırımı azar azar yap diyor.

Birçok erkeğin bir kadınla birlikteliği, varını yoğunu satıp borca girip tek bir şirkete gömen yatırımcı ile o şirket arasındaki ilişki gibi. Siz bir kadına sağlıklı bir ilişkide olması gerekenden çok daha fazla duygusal yatırım yaparsanız, onu hayatınızın merkezi yaparsanız, her şeyiniz o olursa, büyük bir güven ihtiyacı hissedersiniz. Sonra o kadın bu güveninizi sarsarsa, büyük bir travma geçirirsiniz.

Kadınlara güvenme ihtiyacı mı muhtaçlığı mı?

Kadınlara nasıl güveneceğim diyen adamın altta yatan motivasyonunu kontrol etmesini şiddetle tavsiye ederim. Bu soruyu güveneceğim bir kadın bulayım ve tüm duygusal yatırımımı ona boca edeyim hayaliyle mi soruyorlar analiz etmeliler.

Bana bu soruyu 20 yaşında çocuklar soruyor. Ben de soruyla cevap veriyorum. Bu yaşta bir kadına neden güvenmen gerekiyor? Boşayıp nafaka mı takacak, başkasının çocuğunu sana mı kakalayacak, 20 yıllık evlilikten sonra onu manav Mahmut’la mı yakalayacaksın? Yavaş!

O yaşta bir hatunun size yapabileceği en kötü şey … başkasından size hastalık taşımak olur. Tamam sizi aldatabilir, birden terk edebilir ama bunlar çok can sıkıcı olsa da size siz istemezseniz zarar veremez.

Daha 20 yaşındayken hayatını  %90’ına masallara dalmak dışında ihtiyacın olmayan güvene neden bu kadar önem verirsin. Bakın boşverin kız arkadaşınız içerde uydusuyla vuruşurken siz takmayın televizyon izleyin gibi bir genişlikten bahsetmiyorum. Siz erkek olun, biraz uyanık olun ama sonra elinizde bir şey yokken arkamdan iş  mi çeviriyor diye kendinize işkence etmeyin. Çevirse size ne yapabilir ki?

Tamam, bundan başka yapmanız gereken şeyler de var:

(1) Erkek adam olmalısınız ki kadının hipergamisini azdırıp başınıza bir iş gelme ihtimalini azaltasınız.

(2) Uzun süreli ilişkiye gireceğiniz kadınla ilgili kriterleriniz olmalı ve kadını bu konuda 120 gün gözlemlemeli ve sonra tamam mı devam mı diyebilmelisiniz. 120 gün hiç yatırım yapmayın demiyorum ama onsuz yaşayamam moduna da girmeyin.

Ama güven ihtiyacınızın güvene muhtaçlık seviyesinde olup olmadığını bilmeniz ve eğer muhtaçlık seviyesinde ise bu konuya eğilmeniz çok önemli. Çoğu erkeğin ilişkideki güven ihtiyacı onun ölümsüzlük gibi bir beklentiye girmesine neden oluyor. Riski hiçbir zaman sıfıra indiremezsiniz. Yapabileceğiniz tek şey riski en aza indirmek ve bu en aza inmiş riske hayatınızı bağlamamak. Dar bir tahtanın üstünde yürürken düşme ihtimalini %5’e indirmeniz yetmeyebilir zira o %5 ihtimal tahta yerden 2 metre yukarıdayken çok mühim değildir ama yerden 200 metre yüksekteyse çoğu insan o tehlikeyi göze alamaz. Tahtayı aşırı yükseltmemek de lazım.

İstediğiniz kadar alfa erkek olun, erkek adam olun, ihtimali çok daha az olsa da aldatılabilirsiniz veya terk edilebilirsiniz. Erkek adam terk edilmeyen bir süpermen değil terk edilirse yıkılmayan ve hayatına devam eden yetişkin bir erkektir.

Kadınlara güven ihtiyacı abartı olan erkek, terk edilirse veya aldatılırsa yıkılıp yıllarca kendine gelemeyeceği için güvene ihtiyaç duyuyor. Hayatta hiçbir şey risksiz veya sonsuz değil. İlişkinizi bırakın siz kendiniz, çocuklarınız, onların çocukları ve onların da çocukları bile birgün ölecek iken ilişkiler nasıl “sonsuza kadar mutlu yaşadılar” şeklinde olsun!

Eskilerin kadınlara güven olmaz lafının içinde kadınlara güvenmeye ihtiyacın olmayacak uyarısı da olduğunu düşünüyorum.

Kendi kendini gerçekleştiren kehanet

İşin kötü tarafı, aşırı güven ihtiyacına neden olan zihin yapısı, bir ilişkinin kısa süreli olmasının ya da aslında başlayamamasının da en önemli sebeplerinden birisi. Aşırı duygusal yatırım yapan, kadını hayatının merkezine alan, kadını kafaslemeye çalışan adam dışarıya muhtaçlık, zayıflık ve korkaklık sinyalleri yaydığı için, kadını erkeğe bağlayan en sağlam tutkal olan “muhtaç olmayan, güçlü ve cesur bir erkeğe duyulan arzu” uçup gidiyor ve en çok güvene ihtiyaç duyan, ayrılmaktan en çok korkan adam en çok terk edilen adam oluyor.

Anima Projeksiyonu

Burada fonksiyonel olan bir mekanizmadan daha bahsetmek istiyorum. Güven ihtiyacının sağlıksız seviyelerde olmasının sebeplerinden biri.

“Çünkü öncelikle karşılarında hoşlandıkları kadını görmüyorlar. Zaten onun hakkında ne biliyorlar ki? Kadını bir kişi olarak görmüyorlar … Gördükleri, ideallerindeki kadının tezahüratı.

Ancak kadınla iletişime geçtikten sonra karşılarındaki kadın ile kafalarındaki ideal kadın arasındaki ayrımı kavramaya başlıyorlar. Bu da fedakarlık gerektiren bir iş. Fedakarlık şu : hiçbir zaman ideal bir kadın bulamazsınız.

Yani gerçek bir kadınla ilişki yaşamak için kafanızdaki ideal kadını feda etmeniz lazım.

Etten kemikten kadını görmen lazım ve onu kafandaki ideal kadından ayırman gerekli.”

Jordan Peterson

Jordan Peterson burada açık açık söylemese de, Carl Jung’un anima yansıtmasından bahsediyor. Erkeğin içindeki ideal kadın arketipini (anima) karşısındaki kadına yansıtması. Bana göre birçok erkeğin masalsı derecede güvene ihtiyaç duymasının nedeni, bu anima yansıtması.

Jung’a göre başlangıçta anima kişinin annesinden ayırt edilemez zira erkek çocuk, annesiyle çok sıkı bir bağlantı içinde olmadan fonksiyonel olamaz. (Havva aşaması) İkinci aşama ise, anima kollektif ve ideal cinsel imgedir. Truvalı Helen. Erkeklerde bu geçişin başarılamamasının nasıl bir problem yarattığına aşk hiyerarşisi yazısında değinmiştik.

Bir erkeğin hayatının ilk yarısındaki psikolojik önceliği, anneye olan anima hayranlığından kendisini kurtarmasıdır. 

Birlikte olduğunuz partnerinizin bir peri / melek / prenses (anima) değil bir insan kadını olduğunu kabul etmeniz, bu tür bir aşırı güven ihtiyacını olması gereken boyutlara çekecektir.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

99
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
32 Comment threads
67 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
CenkRuleMarkgülnihalilginç Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Birey
Guest
Birey

Ben de bu yazıda bahsedilen kadınlara güven mi muhtaçlık mı ayrımında kadın ilişkilerine muhtaç biri olduğumu ve bu mentalite ile yaklaştığımı fark ettiğimde kırmızı hap aydınlanmasını yaşamıştım. Çevre, aile ve arkadaşlar, bütün medya organları bizlere bir ilişkinin hayatımızda çok önemli olduğunu ve ona çok yatırım yapmamız gerektiğini söylüyor. Ardından da bu ilişki biterse depresyonda dinlemek için arabesk adlı ayrı bir müzik janrası var. Derbeder olmak opsiyonel bile değil mecbursun. Dünya’nın en sağlıksız öğretilerinden biri. Bütün bu tek bir ilişkiye aşırı yatırımın kutsallaştırılmasından sıyrılmak kırmızı hapın en büyük faydalarından. Umarım bütün genç erkekler bir gün bu farkındalığı çok geç olmadan mesela… Read more »

Di francesco
Guest
Di francesco

Mahmut abi sokaktayken erkeklere bakıyorum çoğu kişi kafasını aşağı eğiyor ama kadınlar da bu durum çok az oluyor merak ettiğim kadınlar nasıl bu kadar rahatlar içsel olarak nelerine güveniyorlar

Broccoli
Guest
Broccoli

Şahsen ben aşağı bakarak yürüyorum (düzeltmeye çalışıyorum allahtan) çünkü önüme bir şey takılır diye direkt karşıya bakamıyorum

Hkn
Guest
Hkn

Erkeklerin %90 o Kırmızı haptan bi haberdir.%5 i haberdardır ancak yd alsa dahi testesteron yerlerde olduğu için yürüyemez.Diger %5 doğal kırmızı hapçılar ve sonradan yutanlar ve bunu sahada da uygulayanlardır.Bende Tramvay da metro da insanların beden dilini inceliyorum özellikle erkeklerin,eller cepte(düşük özgüven-içe kapanıklık),kollar bağdaş(iletişime kapalı),kafa önde(hayata küsmüş)…Kadınlara özgü beden dilinin erkeklerde olmasının sebebi çok düşük testesteron,feminizm ve medyanın erkekleri iğdiş etmesi vss aslında çok kötü bir tablo..Özellikle mavi hap dünyasında yaşayanlar muhtemelen görücü usülü evlenecekler.

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Yazının alnı olsa alnından öperdim. Resmen beni anlatmış. Hayatımda yaptığım en büyük yanlışlardan birisi bir kıza gereğinden 100 kat değer verip delice bağlanıp tüm duygusal yatırımımı yapmam oldu. Sonuç ise anlatıldığı gibi tam bir hüsran. Evet tamamiyle bu tür bir kişiyseniz %100 muhtaç, yetersiz, gereksiz ve ezik görünüyorsunuz. Olmadığı zaman da sonuç tam olarak çok çok büyük bir travma oluyor. Gerçekten her paragrafının altına imzamı atarım. Bu yanlışım yüzünden o kadar kırıldım o kadar soğudum ki artık hiçbir kıza bir şey hissedemiyorum. Hissizleştim resmen, uğraşasım bulaşasım gelmiyor. Kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Duygular yanıltıcıdır,mantığınız her zaman ön planda olsun. Yoksa… Read more »

Abraham
Guest
Abraham

Mahmut abi selamlar. Kadınlara güvenle ilgili bir sorum var. Uzun süreli ilişki materyali olur mu diye değerlendirdiğim bir kız 2 gün önce il dışından arkadaşlarının geldiğini buluşalım dediğini ve gece arkadaşında kalacağını söyledi. Ne yaptığını sorduğumda rakı masasından foto yolladı ve foto sanki ayarlanmış gibiydi çünkü arka planda erkek kolu görünüyor (bana öyle geldi). Alem ortamı gibiydi yani. Kısa kesip bi şey sormadım ve bunu bir kırmızı alarm olarak algıladım, bu kızdan bi şey olmaz gibime geldi. Ne yapıyosun orda amk gibi tepkilerin de onu tabak olarak tutmama engel olacağını düşündüm. Sonra evlenilmeyecek kadınlar yazısını tekrar okudum ve orda 1-2… Read more »

ilginç
Guest
ilginç

bir kadın olarak merak ediyorum bunu, bir kadının erkek arkadaşlarının olması sizi neden alarma geçiriyor? belki o kol gerçekten bir erkeğe ait yani, neden “vuruşma ihtimali” hissediyorsunuz ki? kadınlar ortamda erkek olunca hemen onunla seks yapmak isteyecek mi sanıyorsunuz?

youorin
Guest
youorin

Güzel bir yazı. En çokta şu kısmı hoşuma gitti.
”Tamam sizi aldatabilir, birden terk edebilir ama bunlar çok can sıkıcı olsa da ‘size siz istemezseniz zarar veremez.’ ”
Aklıma da şunu getirdi –> Ölüm haricinde bütün yenilgiler psikolojiktir.

CEM ASLAN
Guest
CEM ASLAN

Eğer ölüme hazırsan, bu dünyada ki vazifelerini inandığın değerler kapsamında yerine getirdiysen, bence ölüm bile bir yenilgi değildir. Meseleye bu açıdan da bakılabilir.

B166ER
Guest
B166ER

Mahmut abi Trpnin iyice derinliklerine inince ve siteyi okuyunca pratikte her şey çok mantıklı, olması gereken gibi görünüyor.Sırf yazıları okuyarak bile “Bak şurda hata etmişim bi daha böyle bi şey yapmıyıcam” diye kendi kendimize söylenerek tatmin ediyoruz kendimizi.Fakat ben dahil çoğumuzun okudukları pratikte kalıyor.Trp anlayışını iyice içselleştirmek adına kazıya kazıya kafamıza sokacak faaliyetler hareketler tarzı bir paylaşım gelir mi acaba? “Teoride her şeyi öğrendiysen ilk bir günlük, aylık hareketin veya faaliyetin şu olmalı bugün git bunu yap yarın git şunu yap 1.hafta da ise şunu yap ” dediğin bir faaliyet listesi tarzı iyice içselleştirip trp den somut sonuçlar alabileceğimiz bir… Read more »

Seks fabregas
Guest
Seks fabregas

İdeal kadın yoktur sözü akıldan çıkmayacak şekilde aydınlattı beni. Yazıyı okuduktan sonra bi kadınla flörtleşirken onu olduğu gibi kabul etmek yerine ideal kadınım gibi hayal ettiğimi ve onu tanımaya çalışmadığımı farkettim.

Birbakiyim
Guest
Birbakiyim

Kırmızı hap da tabii ki “olur mu öyle şey, bu şirket batınca sıfırlanırsın, herşeyini bu şirkete yatırma” diyor. Paranın (duygusal yatırımının) büyük kısmı başka şirketlerde olsun (kariyer hedeflerine, arkadaş grubuna, hobiler). Hatta bir şirkete önemli miktarda para yatırmadan önce birkaç şirkete azar azar para yatırıp iyi şirketin kokusunu alacak bir kurt yatırımcı olmayı öğren diyor. Tek bir şirkete yatırım yapacaksan ona o yatırımı azar azar yap diyor KIRMIZI Hapın mükemmel bir özeti…. Sormak istediğim şu, beta mavi hapli bir erkek , eşi sevgilisi her neyse onlara karşı cinsel gücü çok yüksek orgazma ulaştırma konusunda DOĞAL başarılı ise, aldatilma ihtimali azalır… Read more »

Leo
Guest
Leo

Mahmut abi merhabalar 17 yaşında bir genç olarak günümüzün çoğunluğu ne olmalı neyle ilgilenmeliyiz bu yaşlarda ilişki yapmalı mıyız cevapların için şimdiden teşekkür ederim

Aykut
Guest
Aykut

Mahmut abi, yazıda adı geçince sorayım dedim. Jung okumaya başlamak için önerebileceğim bir başlangıç kitabı var mı? Özellikle de maskulenite konularından bahsettiği bir kitabı var mı?

Hkn
Guest
Hkn

Kadınlara değil ilk önce kendine güveneceksin.Kendine güvenen bir erkeğin kadınlardan korkmasına gerek yoktur.Kadında bunu sezeceği için kolay kolay ihanet etmez.Bir kadın sana ihanet ediyorsa sebebi sensin,sebebi senin korkuların.
İlişki metaryeli olmayan bir kadından baştan korkman gerekip ona ilişki vizesi vermeyeceğini de varsayarsak geri kalan şey sadece temkinli olmak.Yani kaplan terbiyecisi olmak..

Ffar
Guest
Ffar

Erkekler realist görüken rometikler kadınlar romantik görünen realistlerdir diyordu. Kadınlar bizim onlara sağladığımız çıkarları sever de diyordu . Bu beni statümü daha ön plana çıkararak konuşmam gerektiğini ( hatta olduğumdan bi tık üste gösterdiğim de oluyor ister istemez karşımda ki kıza göre) . Hatta açık açık pazarlık ettiğimizi düşünüyorum ben buyum bunalara sahibim benimle olursan bunlar olur gibi. İlk başlar da sorun yok çok güzel birlikteliklerim oluyor ama hep bi yerden sonra boka sarıyor. Dün bı kızla buluştum şaçını dokunduğum da kafasını öyle çektiki sanırsın koronayım bu ne diyince dokunulmasını sevmiyorum kişisel algılama indirdim arabadan bu bide yattığım biriyidi. Genel… Read more »

Ottoman
Guest
Ottoman

Mahmut abi merhaba ben 22 yaşındayım üni öğrencisiyim yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var arada ayrılıklar oldu. Ben artık ilişkimi sorguluyorum bu yaşta kendimi kapatmam doğru mu diye. Kız gerçekten iyi bir kızdı her zaman elini cüzdanına atar hediye alır beni daha çok arar vs ama bir de ailevî durumundan sex yapamıyoruz başka cinsellikler oldu ancak o olmadı. Bir de dün bana 2 arkadaşımla beraber biri erkek ders çalışıcaz dedi tamam dedim sonra söyledi ki kız gelmemiş başbaşa imişler ve bunla pandemide ödev için tanıştılar yani zoomdan tanışıp wpta ara ara konuşuyorlardı ancak anladığım kadarıyla tek buluşucak kadar samimi olmuşlar.… Read more »

Ottoman
Guest
Ottoman

Mahmut abi dışındaki fikirleri de dinleyebilirim kafam çok karışık çünkü

Dex
Guest
Dex

Üniversitedeyken hiç mi ödev ya da sınav bahanesiyle ortak ders aldığın bir kızla birebir ders çalışmadın? Ben anlamadım artık öyle bir noktaya geldi ki her erkeği eli si*inde gezen abaza zannedip her önüne gelene yavşıyor zannediyorlar. Aynı mantıkla erkek kankalarıyla birebir buluşan her kız da kankalarıyla yatıp kalkıyor diye tribe girmen gerekir. Benim üniversitedeyken kız arkadaşlarımın meriç erkek kankaları da olurdu, türlü bahanelerle bunun çevresinde dönen ve benim hatunun siklemediği uydular da olurdu, erkek arkadaşlarıyla ders de çalışırdı, dışarı çıkıp vakit de geçirirdi ama kız beni seviyordu, bana bağımlıydı ve cinselliği benimle yaşıyordu. Bunu kızın hal ve hareketlerinden ya da… Read more »

Ced
Guest
Ced

Dex normalde haklısın benim kız arkadaşlarımın da normal erkek arkadaşları olur zaman geçirir paranoyak olmaya gerek yok ama zoomdan tanışıp benim tanımadığım bir adamla başbaşa ders çalışması tesadüfi bile olsa beni rahatsız eder tanısam bilsem yine sıkıntı değil ama dediğin gibi bu tolere etme durumuyla alakalı ben ayrıl derim sen ayrılma dersin başka biri farklı bişey söyler o yüzden kişiye bağlı dediğine katılıyorum

Ced
Guest
Ced

Dostum ben olsam direkt ayrılırdım kız zoomdan tanıştığı başka bir adamla baş başa ders çalışıyor bu bile ayrılmak için bir neden üstüne seks hayatın yok yaşın 18 üzeriyse sekssiz ilişkiler aşırı gereksiz sonuçta o kızla seks yapamıyorsan başka kız bulursun ailevi durumu olmayan ve seks yaparsın.Elemanla arkadaş durumundan fazla olma ihtimalleri yüksek sen ayrılmasan bile her an aldatılabilirsin gibi geliyor.Aldatmasa bile benim için rahatsız edici bir durum tanımadığım bilmediğim herifin tekiyle dip dibe olması ben gelemem böyle bir şeye.

Lucifer
Guest
Lucifer

@Ced olması gereken bu zaten. Ne alfasınız be nasıl problem değil? Biz paranoyak değiliz, kadınlara da durduk yere bok atmama psikolojisi. Baş başa ders çalışacaklar ve burada gerçekten normal diyenler var. Tam tecrübesiz erkek cümleleri. Ders çalışma niyetine kız götürmüşleri sahneye alalım.

Sen bana güven, gerekirse o ders çalışma masasına gidip kızı oradan alacaksın.

Dex
Guest
Dex

Evet kardeşim oraya kızı almaya gitmişken adamı da bir güzel pataklayacaksın sonra kızı odasına kitleyeceksin 🙂

Çok siyah beyaz bakıyorsun. Seni aldatma niyeti ya da potansiyeli olan kız ders çalışma bahanesini beklemez. Niyeti olan kız seni ayakta uyutur ve senin ruhun duymaz. Ayrıca kendi takıldığın kızlar hakkında konuş, diğer insanların kız arkadaşlarına ders çalışma bahanesi ile götürüldüler diye sallama.

Lucifer
Guest
Lucifer

Vay arkadaş ya memleketin geldiği hale bak. Türkiye dışında hiçbir ülkede şu durumu görmezsin. En son sosyologlar uğraşıyordu ama işleri zor. Sen beni suçladığın şeyi kendin yapıyorsun. Siyah-Beyaz bakan sensin. Ben gidip adamı döveceksin demedim. Ya da kız beni aldatacak falan da demedim. Kendi bilinçaltını burda biz söylüyormuşuz gibi pazarlama. Geri kalmış ülkelerin en büyük derdi bu işte. Çok safsın kardeşim. Bir de bizim takıldığımız kızlar senin kızlara benzemez diye ima etmen yok mu 😀 Klasik mavi haplı çocuk sendromu. Hayır aynı şeyi sen yapıyorsun? Belki de kız ağır alarmlı ve sen normal diyorsun? Sen de sallama o zaman birader.… Read more »

Lucifer
Guest
Lucifer

tanımadığım bilmediğim herifin tekiyle dip dibe olması ben gelemem böyle bir şeye.

Bak ced ne yazmış. Sen de öyle olmuyorsa git bir ölçtür. Ayıp değil tıbbı bir durumda olabilir. Eğer öyleyse yazdıklarım için kusura bakma.

Ottoman
Guest
Ottoman

Merhabalar hem bu anlattığım olay hem de sex yapamadığımız ve evlilik geleceği görmediğim için ayrıldık. Yeni kızlara karşı isteğim var ama belirli aralıklarla aklıma geliyor biraz hüzünleniyorum galiba ilk defa bu kadar uzub ılişki yaşadığım için. Bunu yenmem için ne yapmamı önerirsiniz?

sabu
Guest
sabu

düzenli ilişkide güvensizliğin kendimizden mi yoksa sevgilimizden mi kaynaklandığını nasıl anlarız? daha doğrusu paranoyak olup olmadıgımı nasıl anlarım ? gerçekten hem kendimi hem karşımdakini yıpratıyorum.

İlyas
Guest
İlyas

Derenin boyunu iki ayağınla ölçme

1 2 3