Kendi Liginin Dışındaki Kızlara Yürümek | Yetersizlik Hissiyatı

Erkeklerde özellikle belli bir kıza yürüyecekken, o kızı “kendi liginin dışında” olarak görme, kendini yeterince “değerli, yeterli” görmeme durumu sık karşılaşılan durum. Yani kız kendilerinden daha değerlidir ve kendileri o kızı elde etmek için yeterli değillerdir.

Bu yazıda kendini yeterli ve değerli bir erkek olarak hissetme ve olduğun kişiyle barışık olma durumunu nasıl içselleştirebileceğinden bahsedeceğim. Kendini yürüyeceğin kızla yan yana düşündüğünde içinde “yetersizlik” hissiyatını beliriyorsa bunu aşmanın birkaç güzel yolu var.

İlk yol bir erkek olarak değerli, yeterli biri olduğunu gösterebilecek mantıksal nedenleri bir araya toplamandır. Bir liste yap. Bir kız için iyi bir seçim olduğunu gösteren ve gerçekten inandığın 10 tane sebep yaz ve bu listeyi görebileceğin bir yere koy.

İkinci olarak yaptığın – denediğin şeylerdeki olumlu geribildirimlere özellikle dikkat et. Mesela bir kızdan genel olarak red cevabı aldın ama aslında onunla diyalogunun belli bir kısmı iyiydi. Bu olumlu geribildirimi üstüne alınmalısın!

Erkekler genelde sadece sonuca bakarlar ve her konuştuğu kızdan sonra “gene reddedildim, tercih edilmedim” tarzında kendilerine sürekli olumsuz geribildirim veriler. Bu değersiz erkek imajını adil olmayan bir şekilde pekiştirir. O an meşgul olduğun şey kızlarla diyalog ya da hayattaki başka beceriler olsun her denemende – girişiminde olumlu yaptığın birkaç şey vardır, bunları bulup çıkar ve olumlu geribildirimle kabul et.

Evet, ilk tavsiye mantıksal nedenler bulmaktı, ikincisiyse kendin ile alakalı olumlu geribildirimleri gözden kaçırmamaktı. Şimdi de bence en iyi olan yolu söyleyeyim:

Kızı hak ettiğine inan ya da inanma, sen hayatta kendi köşendesin, yani sadece kendi tarafını tutuyorsun. Kendine karşı bir başarı borcun var. O anda kendine dönük olarak değerini ölçen bakış açın nasıl olursa olsun, ister kendini o kıza karşı yetersiz hisset ya da kendinle alakalı başka negatif hislerin olsun yapabileceğin tek alternatifinin hamle yapmak olduğunu unutma.

O kızla konuşmak istediğinde kendini yeterli bulman ya da bulmaman tamamen konu dışı bir şeydir. Çünkü sen kendi tarafındasın ve sonuç istiyorsun. Sonuç içinde hamle yapman gerek.

Varsayalım ki kendine karşı değersizlik hissin ve o kızı hak etmediğin, hatta onunla konuşmaya bile yeterince layık olmadığın hissin gerçek olsun. Bu düşüncen gerçek olsa bile, bu varsayımın istediğin sonuç için sana yardım etmeyecek. Bu yüzden eğer günün sonunda bir yere varmak istiyorsan içindeki bu değer tartma terazisini pek de önemsememelisin.

Hayatı sadece kendi gözünden yaşıyorsun. Kendinden başkası olamazsın bu yüzden eğer kendini düşük değerde hissediyorsan bunu neden o kadar önemsiyorsun ki?

Elbette kendini geliştireceksin ve olabileceğin en iyi versiyonun olmaya çalışacaksın ama şu anda bir kızla beraber olmak için yeterince değerli misin yoksa değil misin neden önemli olsun? Önemli değil çünkü sen sonuç istiyorsun ve sonucu elde etmek için de eyleme geçmelisin.

Sana güzel bir örnek vereceğim. Mesela futbolda normalde karşısındaki takımı yenme olasılığı düşük olarak görülen takımlar vardır. Ve aslında bu takımlar da yeterince sık bir şekilde galip gelirler. Bu takımlar karşılarındaki daha güçlü ve köklü takımları yenmeye layıklar mı? Aslında genel olarak değiller ama yeterince sık bir şekilde kazanıyorlar. Dünyadaki farklı liglerde farklı takımlar her zaman kazandıkları şampiyonlukları en fazla hak eden takım mı oluyorlar? Hayır. Ama sonuçta kazanıyorlar. Bu takımların kazanma olasılıkları düşük görülen, yeterince üst klasman takımlar olmamaları kimsenin umurunda değil. Sen de kendinsin ve şuan olabileceğin tek kişisin, o yüzden elinden gelen şeyleri yapmaya başlamak senin görevin.

Mesela sana “bu kız bu adamdan daha iyisini bulamamış mı?” dedirtecek birçok çift göreceksin. Muhtemelen kızın çevresinde gerçekten de çok daha yüksek değerli olarak algılanacak adamlar vardır. Ancak bu sefer dışarıdan şansı daha az olarak görünen adam oyunu doğru oynamıştır ve kızla beraberdir. Ve bunda da bir yanlışlık yoktur.

Pick up ta bahsedilen “kendi liginden olmayan kızı elde etmek” bir manipülasyon çabası değildir. Senin o kızı bağlamak için yeterince değerli olup olmadığını kimse umursamıyor, git doğru oyunu oyna ve bu sefer sen kazan. Böylece pratikle ve tecrübeyle gerçekten de değerli olmaya başlarsın.

Hepsini geçelim “değerlilik” gerçekte nedir? Yani bir erkeğin kendini o kızla beraber olmak için “yeterince değerli” hissetmesi? Buradaki değerlilik kavramı kendini kızın gözünden görmek. Eğer kız senin değerli olduğunu düşünürse sen de değerli hissedeceksindir. Eğer kız senin yanında pozitif ruh halinde olursa, güzel zaman geçirirse sen de kendini yeterli hissedersin.

Özetleyelim, şuan olduğundan başka biri olma seçeneğin yok, o yüzden git ve değersizlik hissine rağmen eyleme geç. İkinci olarak neden değerli olduğun fikrine vurgu yapacak niteliklerini içeren bir liste yap ve üçüncü olarak bulabileceğin tüm pozitif geribildirimleri al.

Bir kız gördüğünde ve içten içe o kızın sana bakmayacağını ve senin o kız karşısında yeterince yüksek değerde olmadığını, yetersiz olduğunu düşündüğünde, kendini o kızla başarı konusunda düşük şansı olan bir erkek olarak görme fikriyle barış. Bunda bir sakınca yok. Kendini düşük değerli olarak algılarken de o kızla beraber olma şansın var. Tıpkı favoriyi yenen alt klasman bir takım gibi. Önemli olan senin o kızı hak ediyor gibi durup durmadığın değil, önemli olan kızla beraber olmak. Ben de bu mantıkla ilk gördüğümde bana bakmayacağını düşündüğüm çok fazla kızla beraber oldum, sonra da bu kızlar bana bakıyor demek ki değerliyim diye düşünmeye başlamıştım. Yetersizlik ve değersizlik hissi burada konu dışı bir şey. Sonuç istiyorsun, git ve oyununu oyna, kazanırsan kazanırsın.

Yazar: Secret

Bu arada “çekici erkek olmak için her erkeğin bilmesi gereken bilgiler” adında 30 dakikalık bir podcast hazırladım. İstersen göz atabilirsin.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

84
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
21 Comment threads
63 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
AltnseriMahmut AbiAliKral ArthurMurat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Konq
Guest
Konq

peki hocam kendi ligimizi nasıl belirleyecez? cevaplarsanız sevinirim.

"HelloWorld"
Guest
"HelloWorld"

Bunu karşıdaki kıza bırak bence 🙂

SomeBodySomeOne
Guest
SomeBodySomeOne

Benim bu mantiga uygun olan, uzun sure once zihnime yerlestirdigim bir bakis acim var. Eskiden cok goz onunde olmayi sevmezdim. Bir toplulukta cok goz onunde olmaktansa ortalama olmayi tercih ederdim, cunku tum gozlerin uzerimde olmasi beni cok rahatsiz ederdi. Zaman icerisinde neden baskalarinin beni izlemesini onemsiyorum ki diye sormaya basladim. Sonra insanlari kendi sinirlarimdan cok farkli sinirlarda yasayan farkli dünyalar olarak gormeye basladim. Daha dogrusu kendimi kendi ulkemin krali, digerlerini de gerekirse isbirligi yapabilecegimiz veya oldugu gibi kabul edip isbirligi yapmayacagimiz baska ulkeler ve onlarin krallar ve kraliceleri olarak gormeye basladim. Nasil bir ulkenin krali, ulkesi ne kadar zayif olursa… Read more »

Kağan
Guest
Kağan

Gerçekten çok beğendim ve bunu paylaşmak istedim. Teşekkürler.

Fako
Guest
Fako

Hocam, bu listeye bir kaç örnek verme şanısız varmı?

Hamdi Bey
Guest
Hamdi Bey

Bu konuda bi tık daha farklı olsa da beğendiğim, The Game’de de geçen bir ifade var. “Bir kadının neden seni tercih etmesi gerektiğini kadına bırakmalısın.” Bu senin sorunun değil.

Rasyonel erkek
Guest
Rasyonel erkek

Abi 1 yildan fazla suredir takip ediyorum seni dedigin hersey teoride dogru ama elimde instagram ve tinder var suana kadar asiri sisko kizlar ve trans bireyler haricinde kimseyle eslesemedim gecen bir milfle bulustum evinde biraz optukten sonra beni engelledi ve bu durum ozguvenimi berbat etti resmen black pill i dibine kadar yasiyorum

Mahmut Abi
Admin

Benim dediklerim pratikte de doğru ama bir nedenden dolayı SENİN için pratikte çalışmıyor. Ayrıca şişko kızlarla ve trans bireylerle eşleşmenin suçlusu büyük oranda da sensin. Sonuçta sen onları sağa atmadan onlarla eşleşemezsin. Vücudunu görebileceğin ve yüzü de açık profiller hariç sağa atmayacaktın. Az önce dediğin lafı bir düşün. Burada anlatılanlar senin için çalışmıyor. Başka birçok erkek için çalışıyor. Hiç çalışmıyor diye kırılgan narsist bir şekilde geçiştirirsen kara hapın dibinin dibine de düşersin. Zira sen aslında yeterlisin de dünya kötü diyorsun ve o zaman bu durumda senin yapabileceğin hiçbir şey yok. Oysa bunların bazı nedenlerden dolayı senin için çalışmadığını kabul edersen,… Read more »

Rasyonel erkek
Guest
Rasyonel erkek

Abi benim asil sorunum aslinda tipim. Kendimi ortalama alti goruyorum hep. bunun bir nedeni var bence hep ailede tipimle dalga gecerlerdi sinirden geceleri uyuyamaz aglardim suan aynaya baktigimda gordugum sey bana dunyanin en cirkin erkegi olarak geliyor ve hangi kiz boyle bir erkekle takilsin diyorum ister istemez …

Mahmut Abi
Admin

Kadınlar genelde erkekleri takip ederler. Sen kendini dünyanın en çirkin erkeği olarak hissediyorsan emin ol her kızı senin dünyanın en çirkin erkeği olduğuna tanıştığınızın ilk 10 saniyesi ikna edersin. Hem de tek kelime bile etmeden.

Rasyonel erkek
Guest
Rasyonel erkek

abi evet oyle hissediyorum ama karsi tarafin benim bu dusuncemi hissettigini hic sanmiyorum gayet ozguvenim yuksek davraniyorum. ama sismanlar tarafindan bile takilmayinca artik yasama sevinci kalmadi 100 kiza yaziyosun en fazla bir tanesi cevap veriyor oda atarli giderli ve cirkin hal boyle olunca gercek hayatta kizin yanina gidip set acmak sanki taciz etmek olacakmis gibi hissediyorum kendini gelistirip en tepeye cikma yolu var birde mgtow yani ama sevgi olmadan yalniz basina insan nasil savasir…

Mahmut Abi
Admin

Elde ettiğin sonuç ortadayken karşı tarafa hissettirmediğin konusunda o kadar emin olma. Bahsettiğin aşırı özgüvensizlik senin gözlerinden, vücut dilinden, vs. akar.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla tecrüben de sıfır. Hiçbir kızla gerçek hayatta buluşmuşa benzemiyorsun. Sanırım mesajlaşmanın ötesine geçmedin şimdiye kadar. Yani sıfır deneyimin olan bir şeyi bilemezsin.

hiysh5
Guest
hiysh5

Bir zamanlar ayni duygu durumuna sahiptim. Sonrasında bu durumu astim ve aynaya baktığımda ortalama bir tip görüyorum ve sikimde degil. Ortalama bir tipi olan herkesin gayet güzel hatunlarla takilacagini da düşünüyorum. Ailenin bu konuda söyledikleri seni üzebilir fakat bu durumu aşmak senin elinde. Tipsiz diyen hatunların zarflamalarinda napacaksın? Tip konusunda söylenenleri bir shit test olarak algıla ve ona gore tavır al, tabi hakaret olmadığı sürece

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Bu durumu umursamayıp defalarca yapmış ama hiç sonuç alamamış birisi için ne önerirsiniz peki?

Mahmut Abi
Admin

İşe yaramayan şeyi defalarca yapmayı bırakman gerekmez mi?

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Peki ne yapmalıyım abi? Kendini geliştirme vs durumları diyeceksin ki ben de daha çok işin o kısmıyla alakadar olmak istiyorum zaten. Bunun dışında ne yapmalıyım?

Dex
Guest
Dex

Dostum kendi liginin dışındaki kızların da liginin ne kadar dışında olduğu önemli 🙂 Arkadaş futbolla ilgili güzel bir örnek vermiş ama konyaspor iken de real madrid ve barcelonaya kafa tutuyorsan orda hüsrana uğrama ihtimalin çok yüksek zaten. 10 maç yapsan 10 tanesini de kaybetme ihtimalin %100 e yakın nerdeyse. Sen real madrid ve barcelonayı zorlayacağına gidip galatasaraya fenere saldıracaksın en basitinden. Senin sürekli deniyorum deniyorum olmuyor demenin sebebi bu olabilir. Ya da başka bir örnek, sen gidip instagramda 100k takipçili kızlara sürekli yürüyüp neden olmuyor dersen ve bunun için yeterli bir profil ve CPD yoksa boşa kürek çekmiş oluyorsun. Deniyorum… Read more »

Darkwolf
Guest
Darkwolf

@dex teşekkürler yorumun için dostum. Konuyu biraz daha açayım. Tip olarak yakışıklı değilim ortalama hatta ortalama altıyım diyebilirim. Yürüdüğüm kızlar da hb 6-7 civarıydı. Bundan sebep olabilir diye düşünüyorum ancak Mahmut abiye başka makale başlıkları altında da sorduğumda bunun olmasının normal olduğunu söyledi. Yani zaten 8-9 lara bile yürüyebilirsiniz bunda anormal bir durum yok demişti. Elbette ki tek kriter tip değil ancak önemli etkisi olduğu aşikar. Uç olarak belki bunun etkisi vardır diye düşünüyorum.

Dex
Guest
Dex

Tipi ortalama ve ortalama altında olan biri tabii ki HB 8-9’luk kızlara yürüyebilir ama başarı şansı bence aşırı düşüktür. Aşırı düşük diyorum, imkansız değil çünkü bazen ortalama erkeklerin hatta ortalama altı erkeklerin yanında da taş gibi kızlar gördüğümüz oluyor. Burada denklemi bozan taraf tipin dışında kendine kattığın değerlerdir. Fiziğin, bakımın, sahip olduğun kariyer, maddiyatın, oyunun, kırmızı hap farkındalığın ve maskülen bir karakter vs. Bunlara sahipsen ortalama ve ortalama altında bir tipsen bile HB 8-9’luk kızlar da şansın olabilir. HB 6-7’ler için hayli hayli şansın olur hatta. Bu arada unutmadan yaş faktörünü de söylemem lazım. Lise ya da üniversite hayatında şansın… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Tipi ortalama ve ortalama altında olan biri tabii ki HB 8-9’luk kızlara yürüyebilir ama başarı şansı bence aşırı düşüktür. Başka hiçbir numarası yoksa aşırı düşük olabilir. Oyunu, karizması veya statüsü yüksek ama tipi ortalama ve ortalamanın altı adamın HB 8-9 kızla şansı, tipi ortalamanın üstü ama oyunsuz, karizmasız ve statüsüz adamdan çok daha fazladır. Senin dediğin anca ergen veya ergenlikten kurtulamamış erken dönem 20likler için geçerli.

Bu arada HB 8-9 kızları şansın olabilir, şansın çok düşük diye diye gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Bu kızlar kendilerine sizin onlara verdiğiniz kadar bir özellik biçmiyorlar.

Adios
Guest
Adios

Mahmut Abi, kızlara puan vermeyi ilk kez bu sitede gördüm ve bana saçma geldi açıkçası çünkü sana göre 8’lik kız bana göre maksimum 6’lık olabilir, burada hb 6-7-8 diye değer verildiğini gören erkek dışarıda yürürken “hmm bu kız hb 8 beni reddeder” diye düşünüp kendi kendini elemesi oldukça muhtemel ben kendi zevklerime göre ortalama ve ya güzel bulduğum kızlara yürüyorum bir de şunu diyeceğim güzelliği bu kadar büyütmek saçma sırf bir kız güzel olduğu için onun yanında kendini değersiz hissetmek ya da güzel bir kızı ortalama bir kızdan çok daha üstte görmek bana saçma geliyor sanırım bazı arkadaşlar güzellikten çok… Read more »

Mahmut Abi
Admin

HB sistemi uzun süredir var ve zevkler ve renkler kısmını inkar etmese de evrensel güzellik konusunda az çok tutarlı bir ortak dil oluşturuyor. Isı, basınç, zeka, vs. gibi çok isabetli bilimsel bir gösterge olmadığı kesin bunu iddia eden de yok. Ama ortak konuşma dili için faydalı bir araç.

Lucifer
Guest
Lucifer

Ben genelde setlerde HBsi yüksek kızlardan daha fazla numara alıyorum. Hatta ilk set açtığım dönemlerde Hb5-6 arası sürekli red yerken numarasını aldığım hatun benden uzun, spor yapan hb8-9 arası bir hatundu.

Bu arada çıplak görmediğimiz kızlara oran vermek yanlış gibi. Portakalı soymadan iyi olup olmadığını anlayamayız.

Mahmut Abi
Admin

HB bilimsel bir ölçek değil bunu katı bir şey olarak almayın. Ama erkeklerin kadınların güzelliği konusunda konuşurken ortak bir dil oluşturmalarına yarayan bir araç sadece. Yoksa kimse bunun zevkler ve renkler kısmını göz ardı etmiyor.

Kadınların önemli bir kısmının pırıltısız olduğu için güzelliklerinin doğru algılanmadığına hem fikirim ve daha önce de yazdım: kadınları gerçek hayatta çıplak görmemiş acemi bir erkek çoğu kadının güzelliğini yanlış algılar.

Lucifer
Guest
Lucifer

Bir de ben statü ve para olayını anlamıyorum. Kadına set açarken arabayı mı gösteriyoruz? Kadın sana ilgili değilse ki bu ilgisini oyunla ortaya çıkarırsın, sana ne iş yaptığını sormaz. Bu şekilde statünü de göstermemiş olursun.

Eğer olay sadece gündüz oyunuysa olay tamamen oyun ve fiziksel kuvvet görüntüsü. Kız yüzünüze baktığında trapezleri fark ederse evrim mekanizması o andan itibaren lehinize çalışır.

Mahmut Abi
Admin

Statüyle serveti karıştırıyorsun. Statü insanın giyiminden (pahalı değil zevkten bahsediyorum), düzgün konuşmasından, konuşma şeklinden, vs. yansır. Biriyle konuşarak bile onun statülü olup olmadığını anlayabilirsin. Kadınların mesela yazı dilinde de ve ki eklerinin ayrı yazılmasına duyarlı olma nedenlerinden biri de budur. Eğitim açısından statünü gösteriyor.

Gündüz oyununda işin tamamen oyun ve fiziksel kuvvet olduğunu sanıyorsan, iletişimin 80%i olan beden dili, diksiyon, ses tonu, kelime kullanımı, vs. gibi önemli bir öğeden zerre haberin yok demektir.

Lucifer
Guest
Lucifer

Ben o öğeleri direkt olarak ” oyun” kavramının içine aldım. Yani aslında oyun; vücut dili, ses tonu, kelime seçimi, duygusal stabilite vs… şeyleri kapsıyor.

Ben statü ile mesleği özdeşleştirdim kendi kafamda. Meslek olarak sandım. Bu arada setlerde enteresan laflar etmek ciddi statü arttırıyor.

Adios
Guest
Adios

Mahmut Abi pırıltı derken kast ettiğin ustaca yapılmış makyaj, vücudun kusularını örtüp güzel olan taraflarını göze sokan giyim tarzı falan mı ? Bazı kızlar bunu çok iyi yapıyor kendini kolayca birkaç puan daha güzel hale getiriyor

Mahmut Abi
Admin

Evet ondan bahsediyorum. Bazı kızları acemiysen dışardan beğenmezsin ama soyununca oh yeah man.

Adios
Guest
Adios

Çok pırıltılı bir kız görünce aklıma eski tecrübelerim geliyor kesin bunda bir sorun var diyorum, bazı kızların destekli iç çamaşırlarından aldığı desteği ben babamdan almadım 😁 beyler bu numaraları yemeyin tünelin sonu hiç güzel bir yere çıkmıyor haberiniz olsun

Mahmut Abi
Admin

Hayatında en az bir kere HB9 kızla yatıp kızın sabah banyoya gidip HB6 olarak çıkması ile “sen kimsiiiinnn, Merveye naaaaptın?” duygularına boğulan erkek, güzelliğin ne kadarı pırıltı, ne kadara doğal anlamaya başlar.

Mahmut Abi
Admin

Destekli sütyen berbat bir şey. Yani insanın tam o dakikada maçı bırakıp gidesi geliyor.

Adios
Guest
Adios

Özellikle sosyal medyadan tanışırken beklentimi iyice düşürüyorum, makyaj zaten yanıltıcı üzerine bir de filtreler eklenince kızlar fotoğrafta kainat güzeliymiş gibi çıkıyor, bir kadın kırmızı hapı eleştirirken bizi taktik yapmakla suçlamıştı hâlbuki destekli sütyen,makyaj, dekolte ile taktiğin tillahını kadınlar yapıyor, hocam destekli sütyene alıştım ama poposunu olduğundan daha büyük ve yuvarlak göstermek için destekli sütyen tarzı pantolon giyen kadınlar var dışarıdan bakınca bu gece afrodit gibi kadınla maç var diyorum ama kadının üzerinde ki giysiler eksildikçe hayallerim yıkılıyor 😁 bu kadınları nitelikli dolandırıcılıktan şikayet etsem 5 yıl yatarlar. Bir de şunu belirteyim güzel kadınlar daha sıkıcı oluyor

Darkwolf
Guest
Darkwolf

@dex dostum yorumun için çok teşekkür ederim. Aksine uzun yazmanı daha da takdir ettim. Yaşım 28. Siteyi okudukça ve de düşündükçe sorunun birçok yerden hatta çocukluktan başladığını farkettim galiba. Babadan kopuk feminen yetiştik. Yetiştirme tamamen yanlış. Özgüven desen tam tersini verdiler. Okulda hep dalga geçilen bir bireydim tipimle dalga geçerlerdi. Bir de asıl sorunum ölümcül “oneitis” hastalığım. O kadar berbat bir kafa yapısı ki insan kolay kolay atlatamıyor. 2-3 defa oneitisim vardı. Zaten biri gençliğimi çaldı götürdü. Sevgisiz büyümemiz de galiba en ufak bir ilgiye kanmamızı sağlıyor. İnsan sevgiyi dışarda arıyor bir nevi. Ee bunlara bağlı olarak da hayatı olduğundan… Read more »

Dex
Guest
Dex

Dostum anladım seni ama bunlardan yakınmak yerine değiştirebileceğin şeylere odaklan. Bu siteyi ve kırmızı hapı keşfetmeden çoğumuzun oyundan ya da oneitisten haberi yoktu. Hepimiz hayatımızın bir döneminde oneitis hastalığına yakalandık, oyuna sahip olmadığımız için buluşmalarda sıçtık batırdık ya da olacak işi kendi muhtaçlığımızdan bitirdik, friendzone’a şutlandık vs. hepsi başımıza gelmiştir. Sen yakışıklı olsaydım daha çok kız kaldırırdım mentalitesiyle düşünüyorsan yine yanlış düşünüyorsun çünkü oneitis hastalığın varmış ve oyunun da yokmuş. Sadece tipinle işin PUA kısmını halledersin belki ama kız sendeki muhtaçlığı farkederse seni çok kısa sürede şutlayacaktır. Mesleğin ne bilmiyorum ama artık 28 yaşında olan bir erkeğin iyi bir meslek… Read more »

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Dostum sadece yakışıklılıkla çok kız tavlardım gibi bir düşünce değil de hani burada sağladığı avantajdan bahsetmek istedim. Salt yakışıklılık veya güzellik de hiçbir.ise yaramayabiliyor çevremden ve duyduklarımdan biliyorum. Mesleğim güzel bir meslek ancak atanması zor maalesef. Şu anlık çalışmıyorum haliyle. Birçok yeri denedim olmadı. Maskülenite ve oyundan eser yok zaten balık baştan kokar misaliyim maalesef. Bir yerde karakter de oturuyor belli bir yaşa gelince. Değişim dediğin gibi uzun bir.süreç gerektiriyor. Tecrübe 0 maalesef hayal aleminden kurtulalı ancak 2-3 ay olmuştur. Siteye denk gelebilmek büyük şans diye düşünüyorum.

anonim
Guest
anonim

kadinlar serseri, it kopuk erkekleri cok seviyor
ama nedense evlendikten sonra siddet görunce bosaniyorlar bunun sebebi ne ?

Mahmut Abi
Admin

Uzun vadeli düşünmek yerine sadece cinsel dürtülerle kısa vadeli hareket etmek yani iradesizlik ve aptallık. Bunu erkekler de yapıyor. Sırf seks iyi kız güzel diye kırmızı alarmlara rağmen evlenip boşanma tecavüzüne uğruyorlar. Erkeklerin farkı sonra gidip kurban ayağına yatmamaları.

lrksttp
Guest
lrksttp

Herkese selamlar, daha önce farkedip paylaşan oldu mu bilemiyorum, akademik literatürde bir makaleye konu olmuş sayfa (sayfa derken site ve temsil ettiği maskulenite kavramları)..
Tamamen tesadüfen gördüm, çok da hoşuma gitti, haberi olmayanlar da öğrensinler istedim, o sebeple link bırakıyorum aşağıya..

ÖNEMLİ NOT: Makale open access olmayabilir, bu sebeple tamamını kopyala-yapıştır yapmayın lütfen, eğer bir kısmını alıntılayacaksanız yazar ve makale adını da vermeyi ihmal etmeyin, bilenler varsa alıntı yapacağınız yazının altında APA olarak kaynak ekleyin sağlam olsun, yasal sorun çıkımasın..
sevgiler..

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1205119

TULPAR
Guest
TULPAR

Her zamanki gibi kadın düşmanlığı ithamı var fakat öne sürülen fikri desteklemek için en ufak bir delil yok. Gerçeklerle baş edemedikleri anda kadın düşmanı olmakla suçlayıp haklı çıkabileceklerini, tüm gerçeklerin değişeceğini sanıyorlar. Oysa tüm algı çalışmalarına rağmen zaman haklı olduğumuzu ispatlayıp duruyor bu nedenle de her geçen gün büyüyoruz. Akademik bir iş yapıyorsan öyle işkembeden sallamayacaksın, varsa delilin koyacaksın. Ben de iddia ediyorum o halde, bu hanımefendi de erkek düşmanı.

lrksttp
Guest
lrksttp

@TULPAR Hocam merhabalar, “Her zamanki gibi kadın düşmanlığı ithamı var” demişsin, makalenin neresinde bu izlenime kapıldın..? “Sonuç” bölümünden özetle; 1.Sitede, erkekliğin bir erginleme sürecinin sonunda elde edilen bir seviye olarak tanımlanıyor olduğu belirtilmiş. 2.Sitede, erkeğin toplumsal olarak iğdiş edildiğine ve dişileştirildiğine vurgu yapıldığından bahsedilmiş. 3.Bu iki sebebe dayanarak, erkekliğin yeniden kazanılması gerektiğinin anlatıldığından bahsedilmiş. Sitede, bu “yeniden kazanım” sürecinin bir öğrenme süreci olduğunun anlatıldığı ve bu süreçte erkeğin kendini inşa edebilmesi için acıyı, korkuyu, kaybetmeyi göze alması gerektiğinden bahsedildiği belirtilmiş. 4.Erkeğin özellikleri için sitede; duygusal olarak güçlü, alfa zihniyeti gösteren, hobileri olan, erkek arkadaşları ile vakit geçiren, kendini öncelemesi gereken,… Read more »

Glorious25
Guest
Glorious25

Bu konuyla kısmen bağlantılı başka bir konuya değinmek istiyorum. Sosyal medyada kızın attığı saçma sapan hikayelere, gönderilere bile hücum eden bir erkek grubu var. Bunlar yüzünden kızların burnu o kadar havadaki, sanki hepsi birer manken. Öyle bir duruma geliyorlar ki burunlarından kıl aldırmıyorlar.

Mahmut Abi
Admin

O erkekler gibi davranmazsan sana burnu havada davranamaz.

Tony Soprano
Guest
Tony Soprano

Erkeklerin kolektif olarak böyle davranması gerektiğini düşünüyorum. Beta sürüsündeki erkekler kadınların ayarlarını bozuyor, sonra da biz uğraşıyoruz.

Mahmut Abi
Admin

O büyüklükte bir sistem bizim olması gerektiği dediğimiz gibi davranmayabilir ve bunu da kısa vadede değiştirmek çok zordur. Erkeklerin doğru davranmaya başlaması kırmızı hap gibi akımların etkisiyle 20 – 25 seneyi bulur (yeni nesli yani). O nedenle adaptasyon daha mantıklı. Ben bu aç beta sürüsünün bozduğu çok kadınla buluştum. Sana da öyle davranmaya çalışıyor ama biraz düşünürsen hak veriyorsun. Kız senden önce 20 kişiyle buluşmuş hepsi aynı aç sürüden. Senin de öyle olduğunu varsayması çok doğal. Ama 5 dakika normal davrandın mı o davranışı değişmeyen kız çok az (yok değil ama az). Birlikte olursunuz olmazsınız o ayrı mesele ama sen… Read more »

Ahmet Çelik
Guest
Ahmet Çelik

Bir kızla birlikteydim 2 ay kadar sizinle tanışmam çok geç oldu. Terkedikdikten sonra. Yapılmaması gereken her şey yaptığımı farkettim. Yalnız sorunum şu ve cidden yardıma ihtiyacım var geçmişten çıkamıyorum. Kendimi değersizde görüyorum. Yaotığım o hataları niye yapmışım neden yaptım diye. Aslında belkide götürebileceğim bir kızdı bana kendini çok farklı tanıtsada sonradan öğrendim. Başka bir kız arkadaşı aracılığıyla. Asıl sıkıntım 30 yaşındayım. Sen bunlara takılmamalısın artık diyorum kendime ama ciddi şekilde özgüvensiz büyüdüm. 1.60 boy şu bu derken ne kadar kendime de baksam bu tip durhmlar yaşayınca hep bu sebebe bağlayıp toparlayamıyorum. Ne yaplmalıyım ? Bu bunalımdan çıkmak için artık. Kitabınızı… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Şu iki şeyi düşün:
1) Bizi bilmeden bu kızı bulabildiysen, bizi biliyor şekilde en kötü bu kız gibisini ama muhtemelen daha iyisini bulabilirsin.
2) Bu bulacağın daha iyi kızda aynı hataları yapmayacaksın ve “iyi ki o 2 aylık kızda yapıp erkenden öğrenmişim şimdi o salaklıkları yapmıyorum” diyeceksin.

Sen şu an hayatının en iyi fırsatını kaçırdın ve bir daha bulamayacağını sandığın için geç kalmışlık hissi ile geçmişe takılmış vaziyettesin. Ama düşünürsen yukarıdaki 2 şey daha gerçekçi.

Mert
Guest
Mert

Mahmut abi ben sevgilimden yeni ayrıldım. İki haftadır tinder kullanıyorum. 10 civarı kızın numaralarını alıp sohbet ettim. İkisiyle buluşup bir şeyler içtik mekanda. Sorun şu ki kızları hep eski sevgilimle kıyaslıyorum. Tıp okuyordu, zekiydi ve üstelik hb 8.5-9 idi. Şimdi bulduğum kızlar o seviyede olmuyor. Hb 6.5-7 civarı oluyor. Konuşsak muhabbet ilerlemiyor, bana sığ geliyor sohbetleri. Sadece cinsellik için bunlara katlanmaya değer mi yoksa içime sinen birini bulana kadar böyle devam mı etmeliyim abi? Mesela bir kız var üniversite okumamış ve aşçılık okuluna gidiyormuş. Baya lüks bir restoranda çalışıyor. Kız evime gelip yemek yapmayı bile kendiliğinden teklif etti ama kafa… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Sorun şu ki kızları hep eski sevgilimle kıyaslıyorum. Tıp okuyordu, zekiydi ve üstelik hb 8.5-9 idi. Ama sorun şu ki artık yok. Bu kızları eski sevgilinle değil şu anki sevgilisizliğin ile kıyaslaman lazım. Hb 6.5-7 civarı oluyor. Kötü değil. Konuşsak muhabbet ilerlemiyor, bana sığ geliyor sohbetleri. Olabilir. Sadece cinsellik için bunlara katlanmaya değer mi yoksa içime sinen birini bulana kadar böyle devam mı etmeliyim abi? Arada birkaç kızı bu nedenle eleyebilirsin ama hepsini bu şekilde eliyorsan sorun kızlarda değil sende ve eski kız arkadaşını kafanda büyütmende. Bir kızı kafanızda tanrıçalaştırırsanız etten kemikten kızlar onunla rekabet edemez. AMA kafanıza sevgili anlamında… Read more »

Mert
Guest
Mert

Evet biraz beklentimi düşürmem gerekiyor sanırım. Bir de tabak sayısını ayarlayamadığımı düşünüyorum. 10 tane kıza birden numara verdiğim için yetişemiyorum. Konuştuğumuz şeyleri karıştırmaya başladım. Bir defasında bir kızın okuduğu bölümü başkasıyla karıştırmıştım kız da baya bozuldu. Açıkçası beni de yoruyor bu kadar fazla sayıda tabak olması. Kafam kaldırmıyor. İdeal sayı kaçtır?

Ced
Guest
Ced

Mahmut abi 3 der ideal tabak sayısına hep cidden fazlası yoruyor insanı bende boşluğuma gelip isimlerini karıştırmıştım eceye elif elife buse buseye ece demiştim tabi 2 tanesş kırıldı öyle olunca.

Mahmut Abi
Admin

3ten fazlasına zamanınız varsa fazla boş zamanınız var demek zaten.

Ced
Guest
Ced

Abi şu zamanlarda bazen 3 ten fazla tabağa bile zaman oluyor bu boş zaman konusunda bir önerin var mı.Klasik spor yap,müzik aleti çal vs. haricinde veya güzel bir yazı yazabilirsin uygun görürsen bu zaman konusunda özellikle pandemide.

Bak bu iyi
Guest
Bak bu iyi

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazı gelir mi abi? Muhabbette bu konu ile etrafındaki şovalyelerden “Doğrusun,haklısın,kralsın” onayı alan kıza söz bize geldiğinde nasıl bir cevap vermeyliyiz. Yürümek gibi bir amacım yok sadece elimden geldiğince yapmaya çalıştığım Erkek Adam imajına uygun bir cevap olsa mükemmel.Geçiştirmeye çalışssam nasıl yapıcam? Böyle iki ucu boklu bir konu nasıl geçiştirilir? Şovalyeleri de her gün gördüğüm için ters düşmek istemiyorum yazık onlar da ekmeğinin peşinde.

Mahmut Abi
Admin

Ben olsam ilgilenmiyorum der geçerim.

Konq
Guest
Konq

Mahmut abi selam. genel olarak çevremden “yakışıklısın, hatta sen sus gene kız düşer” gibi dönüşler alan biriyim. bir arkadaşım ortaya bir teori attı. yakışıklı erkekler genelde hb 5-6.5 kızlarla takılır. o kızları çabuk çekerler kendilerine. çirkin erkekler genelde hb 6-8.5 kızlarla takılmayı tercih eder. hakikaten ben geçmişteki kızlara ve şimdiki kızlara baktığım zaman hep hb 6 filan olmuş. yakışıklı diyeceğimiz böyle manken gibi arkadaşlarım var onların da durumu öyle. bu yakışıklı erkeklerin fazla hb’si yüksek kızlarla takılmama durumuna ne diyorsun abi? bir nevi lig dışı ve düşük olabilecek kız ligi gibi bir şey.

Mahmut Abi
Admin

Beraber olduğun kızın güzelliğini senin yakışıklılığından çok kişiliğin belirler. Siz kadın değilsiniz.

Konq
Guest
Konq

abi nedense hb’si yüksek kızlarda fazla yapamıyorum. mesele onların hb’si yüksek diye benim etkilenmem değil. mesele benim oyunum, tarzım vs.. filan devamı olmuyor. ama böyle hb 6 kızlarda aşırı rahat ve güzel oyun sergiliyorum genelde

Zagoran
Guest
Zagoran

İnstagramdaki baddies hesaplarında gezinirken hep aklıma benim neden çevremde böyle güzel kızlar yok gibi düşünceler geliyor, ben ne kadar kendimi geliştirsem de herkul gibi vücudum olsa da, iyi bir meslek sahibi biri olsam da çevremde böyle kızlar olmayacak düşüncesine kapılıyorum ki öyle, o kadınlarin coguyla çok ayrı dünyaların insanlarıyiz, bu da beni çevremdeki kızlari kendime göre daha alt seviyede görmeme ve onlarla beraber olsam bile tatmin olmamama neden oluyo, söyle absürt bir örnek vermek gerekirse ” ben ağır siklet boksör sınıfında olmak istiyorum ama ne kadar çabalarsan çabalayım boyum kisa olduğu için o sınıfa cikamiyorum” kendi ligimde elde ettiğim başarılar… Read more »

M'bombo
Guest
M'bombo

Benzer şeyleri ben de yaşıyorum. Bir önceki ilişkimi bitirme sebebim bile bu olabilir. Kız çoğuna göre gayet ilişki materyaliyken ben sürekli bir kusur arama çabasındaydım.

barneystinson
Guest
barneystinson

Aslında kendi özgüvenimi seviyorum ancak bazı kızlarda sorun yaşıyorum. Kızı çok güzel görüp hemen kızı ödül gibi görüyorum ve ilişki moduna giriyorum ister istemez yaptığımın farkındayım. Genelde böyle değilim hayatıma bakıyorum sevgili falan hiç istemiyorum bile ama dediğim gibi çok güzel bir kız olunca kafam otomatik onu kazanmaya kapmaya çalışıyor. Yani tabakların yıldızı o oluyor. Ben ne kadar saklamaya çalışsam da seninde dediğin gibi kızlar kokusunu alıyor. Ne yapabilirim ne önerirsin Mahmut Abim

Mahmut Abi
Admin

Öncelikle son yazı diye alakasız yazının altına yazmamanı öneririm. %90 silinir, sen çok yapıyorsun seninkiler %100 silinecek. Oturup alakalı yazı bulmaya üşeniyorsanız, sizin sorunuza cevap verilmek için zaman harcanmasını beklemeyin.

Soruna gelirsek. Öncelikle her beta erkeğin sorununu yazmışsın. Her beta erkek hayatına bakarken normal, güzel kadın yanında eziktir. Orada bir farkın yok. Yani ilk önce özel bir durumun olmadığının farkına var. Bunu fark ettikten sonra bu soruna ve nasıl aşılacağına çok değindik.

barneystinson
Guest
barneystinson

Çok özür dilerim aslında konuyla alakasız yazmamaya çalışıyorum ama yazıyormuşum farkında olmadan. Her yazıyı sürekli okuyorum zaten. Ama hangisinin üzerinde durmam gerektiğini tam kavrayamadım yardımcı olursan çok sevinirim abi. Bu arada sadece yazıları okumuyorum harekete de geçiyorum yanlış anlaşılmasın.