Kendi Liginin Dışındaki Kızlara Yürümek | Yetersizlik Hissiyatı

Erkeklerde özellikle belli bir kıza yürüyecekken, o kızı “kendi liginin dışında” olarak görme, kendini yeterince “değerli, yeterli” görmeme durumu sık karşılaşılan durum. Yani kız kendilerinden daha değerlidir ve kendileri o kızı elde etmek için yeterli değillerdir.

Bu yazıda kendini yeterli ve değerli bir erkek olarak hissetme ve olduğun kişiyle barışık olma durumunu nasıl içselleştirebileceğinden bahsedeceğim. Kendini yürüyeceğin kızla yan yana düşündüğünde içinde “yetersizlik” hissiyatını beliriyorsa bunu aşmanın birkaç güzel yolu var.

İlk yol bir erkek olarak değerli, yeterli biri olduğunu gösterebilecek mantıksal nedenleri bir araya toplamandır. Bir liste yap. Bir kız için iyi bir seçim olduğunu gösteren ve gerçekten inandığın 10 tane sebep yaz ve bu listeyi görebileceğin bir yere koy.

İkinci olarak yaptığın – denediğin şeylerdeki olumlu geribildirimlere özellikle dikkat et. Mesela bir kızdan genel olarak red cevabı aldın ama aslında onunla diyalogunun belli bir kısmı iyiydi. Bu olumlu geribildirimi üstüne alınmalısın!

Erkekler genelde sadece sonuca bakarlar ve her konuştuğu kızdan sonra “gene reddedildim, tercih edilmedim” tarzında kendilerine sürekli olumsuz geribildirim veriler. Bu değersiz erkek imajını adil olmayan bir şekilde pekiştirir. O an meşgul olduğun şey kızlarla diyalog ya da hayattaki başka beceriler olsun her denemende – girişiminde olumlu yaptığın birkaç şey vardır, bunları bulup çıkar ve olumlu geribildirimle kabul et.

Evet, ilk tavsiye mantıksal nedenler bulmaktı, ikincisiyse kendin ile alakalı olumlu geribildirimleri gözden kaçırmamaktı. Şimdi de bence en iyi olan yolu söyleyeyim:

Kızı hak ettiğine inan ya da inanma, sen hayatta kendi köşendesin, yani sadece kendi tarafını tutuyorsun. Kendine karşı bir başarı borcun var. O anda kendine dönük olarak değerini ölçen bakış açın nasıl olursa olsun, ister kendini o kıza karşı yetersiz hisset ya da kendinle alakalı başka negatif hislerin olsun yapabileceğin tek alternatifinin hamle yapmak olduğunu unutma.

O kızla konuşmak istediğinde kendini yeterli bulman ya da bulmaman tamamen konu dışı bir şeydir. Çünkü sen kendi tarafındasın ve sonuç istiyorsun. Sonuç içinde hamle yapman gerek.

Varsayalım ki kendine karşı değersizlik hissin ve o kızı hak etmediğin, hatta onunla konuşmaya bile yeterince layık olmadığın hissin gerçek olsun. Bu düşüncen gerçek olsa bile, bu varsayımın istediğin sonuç için sana yardım etmeyecek. Bu yüzden eğer günün sonunda bir yere varmak istiyorsan içindeki bu değer tartma terazisini pek de önemsememelisin.

Hayatı sadece kendi gözünden yaşıyorsun. Kendinden başkası olamazsın bu yüzden eğer kendini düşük değerde hissediyorsan bunu neden o kadar önemsiyorsun ki?

Elbette kendini geliştireceksin ve olabileceğin en iyi versiyonun olmaya çalışacaksın ama şu anda bir kızla beraber olmak için yeterince değerli misin yoksa değil misin neden önemli olsun? Önemli değil çünkü sen sonuç istiyorsun ve sonucu elde etmek için de eyleme geçmelisin.

Sana güzel bir örnek vereceğim. Mesela futbolda normalde karşısındaki takımı yenme olasılığı düşük olarak görülen takımlar vardır. Ve aslında bu takımlar da yeterince sık bir şekilde galip gelirler. Bu takımlar karşılarındaki daha güçlü ve köklü takımları yenmeye layıklar mı? Aslında genel olarak değiller ama yeterince sık bir şekilde kazanıyorlar. Dünyadaki farklı liglerde farklı takımlar her zaman kazandıkları şampiyonlukları en fazla hak eden takım mı oluyorlar? Hayır. Ama sonuçta kazanıyorlar. Bu takımların kazanma olasılıkları düşük görülen, yeterince üst klasman takımlar olmamaları kimsenin umurunda değil. Sen de kendinsin ve şuan olabileceğin tek kişisin, o yüzden elinden gelen şeyleri yapmaya başlamak senin görevin.

Mesela sana “bu kız bu adamdan daha iyisini bulamamış mı?” dedirtecek birçok çift göreceksin. Muhtemelen kızın çevresinde gerçekten de çok daha yüksek değerli olarak algılanacak adamlar vardır. Ancak bu sefer dışarıdan şansı daha az olarak görünen adam oyunu doğru oynamıştır ve kızla beraberdir. Ve bunda da bir yanlışlık yoktur.

Pick up ta bahsedilen “kendi liginden olmayan kızı elde etmek” bir manipülasyon çabası değildir. Senin o kızı bağlamak için yeterince değerli olup olmadığını kimse umursamıyor, git doğru oyunu oyna ve bu sefer sen kazan. Böylece pratikle ve tecrübeyle gerçekten de değerli olmaya başlarsın.

Hepsini geçelim “değerlilik” gerçekte nedir? Yani bir erkeğin kendini o kızla beraber olmak için “yeterince değerli” hissetmesi? Buradaki değerlilik kavramı kendini kızın gözünden görmek. Eğer kız senin değerli olduğunu düşünürse sen de değerli hissedeceksindir. Eğer kız senin yanında pozitif ruh halinde olursa, güzel zaman geçirirse sen de kendini yeterli hissedersin.

Özetleyelim, şuan olduğundan başka biri olma seçeneğin yok, o yüzden git ve değersizlik hissine rağmen eyleme geç. İkinci olarak neden değerli olduğun fikrine vurgu yapacak niteliklerini içeren bir liste yap ve üçüncü olarak bulabileceğin tüm pozitif geribildirimleri al.

Bir kız gördüğünde ve içten içe o kızın sana bakmayacağını ve senin o kız karşısında yeterince yüksek değerde olmadığını, yetersiz olduğunu düşündüğünde, kendini o kızla başarı konusunda düşük şansı olan bir erkek olarak görme fikriyle barış. Bunda bir sakınca yok. Kendini düşük değerli olarak algılarken de o kızla beraber olma şansın var. Tıpkı favoriyi yenen alt klasman bir takım gibi. Önemli olan senin o kızı hak ediyor gibi durup durmadığın değil, önemli olan kızla beraber olmak. Ben de bu mantıkla ilk gördüğümde bana bakmayacağını düşündüğüm çok fazla kızla beraber oldum, sonra da bu kızlar bana bakıyor demek ki değerliyim diye düşünmeye başlamıştım. Yetersizlik ve değersizlik hissi burada konu dışı bir şey. Sonuç istiyorsun, git ve oyununu oyna, kazanırsan kazanırsın.

Yazar: Secret

Bu arada “çekici erkek olmak için her erkeğin bilmesi gereken bilgiler” adında 30 dakikalık bir podcast hazırladım. İstersen göz atabilirsin.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

84
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
21 Comment threads
63 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
AltnseriMahmut AbiAliKral ArthurMurat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
barneystinson
Guest
barneystinson

Yürüdüğümüz konuştuğumuz kızların benden daha iyi gördüğüm erkeklerle de konuştuğunu biliyoruz peki bu gerçeği kendimize hiç hatırlatmasak nasıl olur? Yani hiç aklımıza getirmeden kızın sadece benimle konuştuğunu sadece benimle ilerlettiği yalanını söylesek faydalı olur mu?

Mahmut Abi
Admin

Yürüdüğümüz konuştuğumuz kızların benden daha iyi gördüğüm erkeklerle de konuştuğunu biliyoruz peki bu gerçeği kendimize hiç hatırlatmasak nasıl olur? Bu gerçeği kendinize hatırlatıyor musunuz ki? Benim hiç aklıma gelmiyor, çoğu erkeğin de aklına gelmez bu.

Yani hiç aklımıza getirmeden kızın sadece benimle konuştuğunu sadece benimle ilerlettiği yalanını söylesek faydalı olur mu? Bu konuyu neden kafana takıyorsun asıl problem o? O zayıflığın nedeni ne? Kadınlar kendilerini hemcinsleri ile karşılaştırırlar, erkekler pek yapmaz bunu.

barneystinson
Guest
barneystinson

Demek ki kendimi yetersiz görüyorum ki o yüzden bunu kafama takıyorum. Kesin başkasıyla da konuşuyordur benden daha iyisi vardır diye düşünüyorum içten içe. Şimdi farkettim öyle düşündüğümü.

Vusal
Guest
Vusal

Mahmut hocam bendede var bu. Hiç konuşamadığım kızın farklı farklı erkeklerle konuştuğunu gözlerimle görüyorum, yani bu erkeklerin değeri benden yüksekmiş. Kız onlarla gülüyor eğleniyor vs

Koche
Guest
Koche

Gerçekten mantıklı şeyler söylenmiş. Benim sorum ise şu: üst ligdeki kadınlara yürürken başarı oranı doğal olarak düşük olacağından bu bir özgüvensizlik ya da öğrenilmiş çaresizlik durumu yaratır m? Teşekkür ederim.

Mahmut Abi
Admin

Yaratabilir özellikle de güzellikten aşırı büyülenen ve bir kadın sırf çok güzel diye onu çok eşsiz bir şey sanacak kadar saftirik bir oğlan çocuğu ise.

Murat
Guest
Murat

Abi merhaba.Abi günümüzde aşırı popüler olan tek gecelik ilişkiler veya sadece seks ve zaman geçirmeye dayalı olan kısa süreli takılmalardan dolayı tipi iyi olmayan bir erkeğin şansının ciddi anlamda azaldığını düşünüyorum.Ben şahsen görünümü iyi olmayan bir erkeğim ama görünümü kötü bir kız kendisini siktirmek için çok yakışıklı bir erkek de bulabiliyor çünkü erkekler seksin olduğu her yerde varlar.Ama bir tipsiz erkeğin sadece takılmak için çok güzel bir kız bulmasını bırakın çirkin bir kız bulması bile çok zor bence çünkü hepsinin arayışı en yukarılar oluyor nasıl olsa benle yatan tipi iyi erkek bulurum kafasındalar.Örneğin abi benim instagramda hesabım vardı fotoğraf Anonim… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Abi merhaba.Abi günümüzde aşırı popüler olan tek gecelik ilişkiler veya sadece seks ve zaman geçirmeye dayalı olan kısa süreli takılmalardan dolayı tipi iyi olmayan bir erkeğin şansının ciddi anlamda azaldığını düşünüyorum. Günümüzde aşırı popüler olan tek gecelik ilişkiler veya sadece seks ve zaman geçirmeye dayalı olan kısa süreli takılmalar icra eden pırıltılı ve tüm görsel alanı işgal etmiş azınlığa hayranlıkla karışık nefret içinde bakmayı, onlardan başka şey görmemeyi bırakıp, gölgede kalmış pırıltısız çoğunluğa konsantre olmalısın. Siz instagramda popo sallayan %0.01 kızlara bakıp ezilip büzülen embesil kızların embesil erkek versiyonusunuz. iyi olmayan bir erkeğim ama görünümü kötü bir kız kendisini siktirmek… Read more »

Kral Arthur
Guest
Kral Arthur

Mahmut abi merhaba normale göre biraz fazla kilom var ve bu yüzden birileri ile tanisirken normal şartlarda gayet kendi seviyemdeki kızlarla bile konuşurken sürekli özgüven problemi yaşıyorum ve yetersiz hissediyorum. Hayatımı düzene koymaya denesemde bir anda olan şeyler değil herhangi bir tavsiyeniz varmı teşekkür ederim

Mahmut Abi
Admin

Kilo ver.

Ali
Guest
Ali

Hocam mesela ben kendimi kızın üstünde bir ligde görüyorsam ne olacak?

Mahmut Abi
Admin

Bilmiyorum ne olacak?

Ali
Guest
Ali

Aslında şöyle abi ben senin dediğin gibi tipin önemli olduğu yaşlardayım 21 yaşındayım bu konuda avantajliyim onun dışında okuldaki bir toplulukta bası çekiyorum. Sen kitap okumak o tarz konularda kendini geliştirmek de önemli demistin senelerdir çok kitap okudum çok araştırdım ettim genel kültür seviyemi yükseltmek için uğraşıyorum. Kızla konuşurken kendisi dedi ben senin kadar bilmiyorum vesaire neden ben onca kız içinde falan demeye başladı. Arkadaşlarım da onca kız var neden bu kızın peşindesin diyince belki de kendimi üst ligde görmeye başladım. Yine de kızın tatlı duruşu masum görünüşü hoşuma gitti. Her şeyden bağımsız böyle düşünmemek lazım belki de. Peki kısa… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kadınlar kendilerinden daha yukarıda erkeklerden hoşlanırlar. Bu senden hoşlanacak anlamına gelmez ama hoşlanmaz mı sorun saçma.

Altnseri
Guest
Altnseri

Mahmut abi selam ben kadınlarla genellikle sosyal medya üzerinden tanışan ve buluşma ayarlayan birisiyim üni tekrar açılalı bir ay oldu sayılır sadece bu yöntemle bu sürede 5 kişi ile buluşup ikisiyle cinsel şeyler yaşadım bu zamanda bana bu durumum kötü gelmiyor ama buluşmalarımda genellikle isteksiz oluyorum ve karşı taraf hoşuma gitmiyor.bir kızla buluşmada başka bir arkadaşım ve buluştuğu kızla karşılaştım ve içten içe arkadaşımı benden aşşağıda gördüğüm için buluştuğu kızı da beğendiğim için kıskançlık bile hissettim.özellikle dış güzellik bakımından ve biraz da karşımdaki kadının seviyesinin kültürel vb konularda hep benden aşşağıda olduğunu görüyorum açıkcası böyle olması beni rahatsız ediyor özellikle… Read more »

Mahmut Abi
Admin

bu sürede 5 kişi ile buluşup ikisiyle cinsel şeyler yaşadım Çok iyi bir oran. Benden iyi. Bende üçte birdi. ama buluşmalarımda genellikle isteksiz oluyorum ve karşı taraf hoşuma gitmiyor Oranının iyi olması seçici olmamandan demek ki. Hoşuna gitmeyen kızla buluşma ya da yatma. Seni kim zorluyor? 2/5 olmasın, 1/6 olsun ne olacak? içten içe arkadaşımı benden aşşağıda gördüğüm için buluştuğu kızı da beğendiğim için kıskançlık bile hissettim Erkek ruhu olan bir erkek hemcinsleri ve hatta onların kız arkadaşları ile kendini ve kendi sahip olduğu kızları karşılaştırıp kıskançlık yapmaz. Aşağılık kompleksi içinde kıvranman senin kadınlarla ilişkini kötü etkiler zira kadın gibi… Read more »

Altnseri
Guest
Altnseri

Yorumun ve cevapların için teşekkür ediyorum mahmut abi içten içe hissedip kendime konduramadığım şeyleri bana fark ettirdin.